Dodaj do ulubionych

MAK matrix

16.01.11, 01:34
MAK wydał kwit i wziął pieniądze za to, że samolot jest OK.
MAK wydał kwit i wziął pieniądze za to, że remont samolotu jest OK.
MAK wydał kwit i wziął pieniądze za to, że lotnisko w Smoleńsku jest OK.

I wreszcie MAK jest sędzią w sprawie katastrofy.
Przecież to matrix.
Obserwuj wątek
    • joanna_on-line Re: MAK matrix 16.01.11, 01:38
      wojciech.2345 napisał:

> MAK wydał kwit i wziął pieniądze za to, że samolot jest OK.
      > MAK wydał kwit i wziął pieniądze za to, że remont samolotu jest OK.
      > MAK wydał kwit i wziął pieniądze za to, że lotnisko w Smoleńsku jest OK.
      >
      > I wreszcie MAK jest sędzią w sprawie katastrofy.
      > Przecież to matrix.

widzę, że zmarnowałam czas odpowiadając ci w poprzednim wątku - zadam ci tylko jeszcze jedno pytanie: Polakom też nie ufasz??? mak ich przekupił???
      • wojciech.2345 Re: MAK matrix 16.01.11, 01:49
        Przeczytałem co napisałaś.
        Raport MAK-u?
        A co to takiego jest?

Dlaczego został wybrany sędzia, który jest stroną?
        • igor_uk Re: MAK matrix 16.01.11, 01:50
          wojtus,cie co placa od zalozonego watku?
          • wojciech.2345 Re: MAK matrix 16.01.11, 01:52
            igor_uk napisał:
            > wojtus,cie co placa od zalozonego watku?
            -----------------------------------------------
            Jest znacznie gorzej.

Robię to za friko.
            • joanna_on-line Re: MAK matrix 16.01.11, 01:55
              wojciech.2345 napisał:

> igor_uk napisał:
              > > wojtus,cie co placa od zalozonego watku?
              > -----------------------------------------------
              > Jest znacznie gorzej.
              >
              > Robię to za friko.

to się już nie męcz, bo żal patrzeć - idź i po prostu poczytaj to, co napisali mądrzejsi w tym temacie
              • wojciech.2345 Re: MAK matrix 16.01.11, 01:57
                Joanno
                ja jestem dinozaurem na forum.

Nie pouczaj mnie.
                • igor_uk Re: MAK matrix 16.01.11, 02:00
                  wojtek,ty jestes klaunem tego forum.
                  czy ty naprawda nie masz godnosci? ( a wiesz co to jest?)
                  • wojciech.2345 Re: MAK matrix 16.01.11, 02:02
                    igor_uk napisał:
                    > wojtek,ty jestes klaunem tego forum.
                    > czy ty naprawda nie masz godnosci? ( a wiesz co to jest?)
                    ----------------------------------------------------
                    Nie pisz o mnie dobrze, bo to mnie zmartwi.

To będzie sygnał ostrzegawczy.
                • joanna_on-line Re: MAK matrix 16.01.11, 02:05
                  wojciech.2345 napisał:

> Joanno
                  > ja jestem dinozaurem na forum.
                  >
                  > Nie pouczaj mnie.

hehe, dawno się tak nie uśmiałam :D

to jeszcze jedno pytanko (retoryczne;): rozumu ci przybyło, bo długo piszesz na tym forum?

i już skończyłam wymianę zdań z Tobą w temacie: "katastrofa" - szkoda mojego czasu
                  • wojciech.2345 Re: MAK matrix 16.01.11, 02:08
                    joanna_on-line napisała:
                    > i już skończyłam wymianę zdań z Tobą w temacie: "katastrofa" - szkoda mojego czasu
                    ----------------------------------------------
                    Nie mam wyrobionego zdania na Twój temat.

Poczekam z opinią.
                    • joanna_on-line Re: MAK matrix 16.01.11, 02:12
                      wojciech.2345 napisał:

> joanna_on-line napisała:
                      > > i już skończyłam wymianę zdań z Tobą w temacie: "katastrofa" - szkoda moj
                      > ego czasu
                      > ----------------------------------------------
                      > Nie mam wyrobionego zdania na Twój temat.
                      >
                      > Poczekam z opinią.

odebrałeś powyższe jako moją opinię na Twój temat? to błąd - to była opinia na temat Twojej wiedzy na konkretny temat - nie przypisuj mi zasług "niezasłużonych" ;-)
                      • wojciech.2345 Re: MAK matrix 16.01.11, 02:16
                        Hm, umiesz oddzielać
                        1. wiedzę o człowieku
                        2. wiedzę o jego poglądach

Dosyć to pokrętne.
                        • dziwny_jest_ten_swiat_gw Re: MAK matrix 16.01.11, 02:23
                          wojciech.2345 napisał:

> Hm, umiesz oddzielać
                          > 1. wiedzę o człowieku
                          > 2. wiedzę o jego poglądach
                          >
                          > Dosyć to pokrętne.

to nie jest pokrętne - jeśli będziesz zachowanie/poglądy człowieka w jednej sytuacji/temacie utożsamiał z człowiekiem jako takim, to nigdy go nie poznasz (bo przypiszesz mu nieweryfikowalną laurkę), a w pewnych przypadkach nie dasz mu szansy na poprawę - to tak w telegraficznym skrócie ;-)
                          • joanna_on-line Re: MAK matrix 16.01.11, 02:25
                            dziwny_jest_ten_swiat_gw napisała:

> to nie jest pokrętne - jeśli będziesz zachowanie/poglądy człowieka w jednej syt
                            > uacji/temacie utożsamiał z człowiekiem jako takim, to nigdy go nie poznasz (bo
                            > przypiszesz mu nieweryfikowalną laurkę), a w pewnych przypadkach nie dasz mu sz
                            > ansy na poprawę - to tak w telegraficznym skrócie ;-)

a żeby nie było wątpliwości - to powyżej to moje (nick używany na zamkniętym forum ;-)
                            • wojciech.2345 Re: MAK matrix 16.01.11, 02:28
                              Odpowiem jutro.
                              Kleją mi się oczęta.

Dobranoc.
                              • joanna_on-line Re: MAK matrix 16.01.11, 02:29
                                spokojnych snów! :-)
                                • br0fl0vski Re: MAK matrix 16.01.11, 03:52
                                  email sprawdz
                  • pijatyka Re: MAK matrix 12.04.14, 17:40
                    Polacy ośmielili się zauważyć, że na lotnisku w Smoleńsku panował bałagan, który Komitet - jak wiele wskazuje - za wszelką cenę chciałby ukryć. A to przecież nie taka wielka tajemnica.
                    Seria katastrof, do których raz za razem dochodzi w lotnictwie czy żegludze Rosji w ostatnich miesiącach, sprawia, że nawet wykształcony i kulturalny prezydent kraju nie może się powstrzymać i nie użyć publicznie słowa "bardak".

wyborcza.pl/1,105744,10052805,O_bledach_Rosjan_jak_MAK_iem_zasial.html
              • igor_uk Re: MAK matrix 16.01.11, 01:58
                joanna,to uzaleznienie.wojtus zaklada tylko watki o maku.A mak to opium,a co jeszcze wojtusia interesuje?
                • wojciech.2345 Re: MAK matrix 16.01.11, 02:01
                  igor_uk napisał:
                  > A mak to opium,a co jeszcze wojtusia interesuje?
                  --------------------------------------------
                  A jak wygląda opium?

Sorry, ale nie wiem.
            • igor_uk Re: MAK matrix 16.01.11, 01:57
              wojtek,masz obsesje na temat MAKa,moze jestes ćpunem?
              Wez popatrz ile ty zalozyles watkow o tym samym?
              • wojciech.2345 Re: MAK matrix 16.01.11, 02:00
                igor_uk napisał:
                > wojtek,masz obsesje na temat MAKa,moze jestes ćpunem?
                > Wez popatrz ile ty zalozyles watkow o tym samym?
                ----------------------------------
                Nie wiem jak wyglądają narkotyki.

Zakładam wątki bo uważam, że są ważne.
                Możesz wygasić mój nick - nie będziesz ich widział.
                • igor_uk Re: MAK matrix 16.01.11, 02:04
                  wojtus,nu jak ja moge wygasic twoj nick,jak tylko mnie od samego patrzenia na niego humor poprawia sie.A co dopiero po przeczytaniu twojej wesolej tworczosci.Nie raz tak smieje sie,ze zona pyta co jest.Ja tylko jej mowie- wojtus znow cos napisal,to ona odrazu zaczyna smiac sie,nawet nie uslyszaw to,co ty napisales.
                  Nie wojtus,ostatni nick,ktory ja wygasze,to bedzie twoj.
                  • wojciech.2345 Re: MAK matrix 16.01.11, 02:12
                    Igor
                    za mało umiesz. Perswazja na mnie nie działa.

Może pokażesz co potrafisz?
                    Czekam.

Bywszy ładnie Cię wypunktował.
                    • igor_uk Re: MAK matrix 16.01.11, 02:51
                      wojtus,zadnej perswazji w stosunku do ciebie nie stosuje
                      .Napisalem szczerze,ze traktuje cie jako klauna,ktory zdaje sobie z tego sprawe.
                      co dotyczy bywszego,to nie wiem co on mnie wypunktowal.
                      On dal sie nabrac sie, jak szczeniak i plujac sie slina ze zlosci pokazal twarz,ktora dla mnie byla na poczatku nieznana. I tylko o to mnie chodzilo.On mnie zainteresowal tylko tym,ze za bardzo rzucil sie na mongola.Po tym,jak mongol,po moim poscie sprobowal z nim dogadac sie,to ten furiat tego nie przyjal,chociaz mongol go przeprosil.Wtedy ja postanowilem sprawdzic kim on jest.
                      Ciebie nie musze sprawdzac.
                      • misterpee Re: Oliwa do ognia 16.01.11, 02:56
                        Ta katastrofa byla niemal rok temu, wiadom ze Warszawa podobnie jak rosja jest otoczona bazami wojskowymi, ale w odroznieniu do Rosji Warszawa jest bezsilna.
                        Wobec tego popatrzcie jak plonie benzyna.
                        www.youtube.com/watch?v=2K75V6xLoGQ
                      • borrka Igorek - obywatel sowiecki na emigracji. 16.01.11, 09:59
                        Ustroj sie zmienil, mechanizm pozostal.
                        Przecietny obywatel sowiecki/rosyjski na emigracji pozostaje wlasnoscia Matuszki.

Wladza i sowiecka, i putinowska nie widzi wzasadzie potrzeby eksportu swych obywateli do strefy dolarowej.
                        Ale jesli juz do tego dopuscila, to oczekuje calkowitej uleglosci.
                        Oczywiscie zawsze zdarzja sie wyjatki, dobrze wkalkulowane w ryzyko Lubianki, ale przecietny sowok za granica ma byc posluszny.

I jest posluszny.
                        Matuszke i jej polityke wychwala, aktualnego 'przywodce narodu" wielbi, chocby przyszlo przez noc dokonac wolty o 180 stopni, jak po Jelcynie.
                        Bo czuje (moze nawet nie do konca slusznie, ale strach jest !), ze nawet jesli nie od razu nakarmia go polonem, moga zycie mocno utrudnic.
                        I ten nabyty respekt do wladzy CCCP sprawia, iz nie podskakuje.

Nie oczekujcie od Igorczika w pelni racjonalnych reakcji - on zawsze moze na priva dostac maila od komandira web-brygady "Priwislenje"...
                        A to nie zarty.
                        • mara571 inaczej oceniam Igora 16.01.11, 10:14
                          dla mnie jest przykladem trudno zroumialego dla nas zjawiska: Rosjanin/nka na obczyznie pozostaje rosyjskim patriota, mimo, ze w wielu przypadkach ojczyzna dala mu niezle po dupie.
                          Smutne jest, ze nie wszystkich Polakow/Polek stac na taka postawe. Spora czesc wstydzi sie swojego polskiego pochodzenia, mowi i pisze o kraju z pogarda. I to nie tylko na tym forum, gdzei mozna znalezc drastyczne przyklady tego typu postaw.
                          Rosyjski respekt do wladzy ma dluzszy rodowod, anizeli te szescdziesiat i pare lat.
                          • felusiak1 Re: inaczej oceniam Igora 16.01.11, 10:29
                            no proszę, bałwochwalcze popieranie lokatora kremla nazywa się teraz patriotyzmem.
                            a nie tak dawno popieranie lokatora białego domu graniczyło ze zdradą.
                            hillary clinton gromkim głosem wieściła, że opozycja w stosunku do mieszkańca białego domu jest najwyższym przejawem patriotyzmu. no ale teraz się zmieniło. opozycja jest rasizmem a poparcie patriotyzmem.
                            www.youtube.com/watch?v=4CzteDucRHo&feature=related
                            • igor_uk Re: inaczej oceniam Igora 16.01.11, 10:44
                              felus,widze ze w psychologii ludzkiej masz tak samo dobre kwalifikacji,jak i w doradzaniu firmam,jak pozyskiwac pienjedzy.
                            • mara571 zupelnie nie zrozumiales tego co napisalam 16.01.11, 10:53
                              patriotyzm nie wyraza sie w obronie wladcy, ale interesow swojego kraju.
                              W tym sensie Bush byl zdrajca, bo dzialal w interesie waskiej grupy interesow: lobby militarne, naftowe i bankowe.
                              Amerykanie sa innymi patriotami anizeli Rosjanie, a przede wszystkim ludzmi odpowiedzialnymi za konsekwencje wlasnych czynow.
                              • felusiak1 Re: zupelnie nie zrozumiales tego co napisalam 16.01.11, 11:55
                                mara, ja zrozumiałem lepiej niż ty to napisałeś. dlatego też pozwoliłem sobie na ironie.
                                igor i ty wyrażacie ten sam pogląd, subiektywny, widziany poprzez pryzmat własnego swiatopogladu. pewnie dlatego sie z nim zgadzasz.
                                igor stwierdził, ze wejsie yukosu w kooperacje z exxon to była próba okradzenia jego matuszki rosji. a teraz identyczna kooperacja bp z rosneft jest darem bozym pod czujnym okiem putina, zbawcy rosji.
                                kiedy byłem na studiach i wyrazałem otwarcie swoje antytotalitarne poglady (a byłem wtedy socjaldemokrata) zostałem okrzykniety jednostka aspołeczną i antypatriotyczna.
                                dobro polski kojarzyło się wtedy niektórym krzykaczom z przewodnia rolą partii i budową rozwinietego społeczeństwa socjalistycznego. w taki sposób naiwni ludzie rozumieli patriotyzm. w rosji patriotyzm przejawiał sie w posłuszeństwie wobec józefa wissarionowicza.
                                twoje słowa "Bush był zdrajcą" brzmia jak infantylny slogan. dzisiaj widzę innych infantylnych, którzy twierdzą, że Obama jest zdrajcą.
                                patriotyzm jest ponadpolityczny, tylko wtedy zachowuje swa uniwersalną dla narodu wartość.
                                kiedy zaprzęgany jest do politycznych przepychanek sataje się pustym sloganem.
                                • igor_uk Re: zupelnie nie zrozumiales tego co napisalam 16.01.11, 11:57
                                  felus,wchodzisz w tej chwile na pole,na ktorym rowniez jestes slabym graczem.
                                  Chcesz o tym podyskutowac?
                                  • felusiak1 Re: zupelnie nie zrozumiales tego co napisalam 16.01.11, 12:08
                                    gor_uk napisał:
                                    > felus,wchodzisz w tej chwile na pole,na ktorym rowniez jestes slabym graczem.
                                    > Chcesz o tym podyskutowac?

nie, nie chcę dyskutować ponieważ na tym polu jestem słabym graczem. zreszta wszyscy na wszystkich polach są dla ciebie słabymi graczami. proponuje abyś dyskutował z dobrymi graczami. graj z lepszymi od siebie a nie z takimi gniotami jak ja.
                                    • igor_uk Re: zupelnie nie zrozumiales tego co napisalam 16.01.11, 12:18
                                      felus,nie uwazam cie za gniota.Jak rowniez nie uwazam sie za geniusza.
                                      Tylko lubie ostre dyskusje,dla tego zawsze na poczatku staram sie potencialnego adwersaza zdenerwowac,zeby dyskusja byla zywsza.Ale zawsze pozniej staram sie temperature obnizyc.
                                      O tobie zdanie mam wyrobione,i zadne twoje stwierdzenie o gniocie tego juz nie zmieni.
                                      Chcesz dalszej dyskusji?
                                • mara571 Re: zupelnie nie zrozumiales tego co napisalam 16.01.11, 12:30
                                  felusiak1 napisał:

> mara, ja zrozumiałem lepiej niż ty to napisałeś. dlatego też pozwoliłem sobie n
                                  > a ironie.
                                  > igor i ty wyrażacie ten sam pogląd, subiektywny, widziany poprzez pryzmat własn
                                  > ego swiatopogladu. pewnie dlatego sie z nim zgadzasz.
                                  To jednak nie zrozumiales co napisalam.
                                  > igor stwierdził, ze wejsie yukosu w kooperacje z exxon to była próba okradzenia
                                  > jego matuszki rosji. a teraz identyczna kooperacja bp z rosneft jest darem boz
                                  > ym pod czujnym okiem putina, zbawcy rosji.
                                  Igor ci odpowie
                                  > kiedy byłem na studiach i wyrazałem otwarcie swoje antytotalitarne poglady (a b
                                  > yłem wtedy socjaldemokrata) zostałem okrzykniety jednostka aspołeczną i antypat
                                  > riotyczna.
                                  > dobro polski kojarzyło się wtedy niektórym krzykaczom z przewodnia rolą partii
                                  > i budową rozwinietego społeczeństwa socjalistycznego. w taki sposób naiwni ludz
                                  > ie rozumieli patriotyzm.
                                  Oni wiedzieli, ze jezeli cie nie napietnuja, beda zrobia kariery jaka sobie zaplanowali.
                                  W taki patriotyzm zwiazany z przewodnia rola oni sami nie wierzyli.

> twoje słowa "Bush był zdrajcą" brzmia jak infantylny slogan. dzisiaj widzę inn
                                  > ych infantylnych, którzy twierdzą, że Obama jest zdrajcą.
                                  To nie slogan, tylko stwierdzenie faktu. Przywodca wielkiego mocarstwa, ktory za namowa "doradcow" decyduje sie na wojne z duzym krajem, nie majac koncepcji co zrobimy kiedy Saddama usuniemy jest albo idiota albo zdrajca. Wybierz sobie.
                                  Obama jest zdrajca dla wielu, bo probuje zrealizowac swoja najwazniejsza obietnice wyborcza: powszechne ubezpieczenie zdrowotne.
                                  Czy Social Security tez wywoluje takie protesty? Nie. Z prostej przyczyny, wiekszosc wie, ze nawet gdyby wszystko stracili zostanie im na stare lata pewien zasilek gwarantujacy przezycie.

> patriotyzm jest ponadpolityczny, tylko wtedy zachowuje swa uniwersalną dla naro
                                  > du wartość.
                                  > kiedy zaprzęgany jest do politycznych przepychanek sataje się pustym sloganem.
                                  >
                                  Ale nie jest ponadnarodowy. A na tym forum bardzo czesto o to wlasnie chodzi.
                          • igor_uk Re: inaczej oceniam Igora 16.01.11, 10:36
                            mara,dzieki za dobre slowa o moim patriotyzmie.
                            Problem z nami,z Rosjanami ,jest taki,ze najwiecej w nas patriotyzmu jest wtedy,kiedy my sa z daleka od ojczyzny,lub kiedy ojczyzna jest w niebezpieczenstwie.Na co dzien Ojczyzna nas malo obchodzi.
                            W zwiazku z powyzszym ,twoj wniosek o wrodzonym respekcie Rosjan do wladzy,jest chybiony. To w Anglii jest respekt do Wladzy,jak rowniez u Niemcow.
                            U Rosjan jest co innego-calkowity brak szacunku do Wladzy , a co za tym idzie -calkowite olewanie Wladzy,ktore powoduje,ze Wladza siega do dosc surowych srodkow rzadzenia.mara,jak by Rosjanie mieli do Wladzy respekt,to po cholere potrzebne byli by represji?
                            Olewanie przez Rosjan Wladzy robi mylne wrazenie,ze oni wladze szanuja,poniwaz malo protestuja przeciw jej poczynaniam.A prawda jest taka,ze po prostu olewaja .
                            Tak bylo zawsze. Tylko strachem ,wynikajacym z represji, Wladza mogla zmusic rosyjski narod do wzglednego posluszestwa.To dobrze wiedzial Stalin i o tym zapomnial Gorbaczow.Ale dobrze wie Putin,ktory mial bardzo trudne zadanie,utrzymac wzgledy porzadek w kraju i nie stac dyktatorem.
                            • mara571 no to uscisle moja wypowiedz 16.01.11, 10:47
                              chodzilo mi o respekt wzgledem wladzy NAJWYZSZEJ: cara, pierwszego sekretarza, prezydenta czy premiera. Z wyjatkiem Jelcyna.
                              Nas Slowian cechuje brak respektu wobec prawa, totalne olewanie go i patriotyzmu wyrazajacego sie w odpowiedzialnosci za nasza wlasna prace i konsekwencje wlasnych decyzji.
                              Wyjatkami sa dwa mniejsze narody: Czesi i Slowency i to chyba nie przypadek, ze maja najwyzsza stope zyciowa.
                              W okresie miedzywojennym Czechom udalo sie nawet byc w swiatowej czolowce.
                              Represje Igor sa srodkiem ostatecznym wobec braku respektu wobec prawa.
                              • igor_uk Re: no to uscisle moja wypowiedz 16.01.11, 10:56
                                mara,nadal mylisz sie.My,Rosjanie,mamy szacunek do wspolnoty.czyli do samich siebie.
                                Moj ojciec zawsze smial sie,jak zobaczy w telewizji,czy na filmie,jak to radziecki zolnierz podrywal sie do ataku i z krzykiem -"Za Stalina,za Rodinu" biegli naprzod. Ojciec mowil,ze owszem krzyczali,ale kto ze strachu,a kto ze zlosci,ale napewno nie o Rodinie ,a nie tym bardziej o Stalinie,w tym momencie nikt nie myslal.Najczesciej to byli przeklestwa.

Mara,jestes typowym produktem radzieckiej propagandy.To oczewiscie zart,ale sadzisz o Rosjanach po produktach propagandy radzieckiej.

---
                                • mara571 Re: no to uscisle moja wypowiedz 16.01.11, 11:27
                                  gdyby Rosjanie mieli szacunek dla samych siebie, dla wspolnoty nie byloby powszechnego lapowkarstwa, inaczej wygladalyby osiedla mieszkaniowe, problem alkoholizmu nie bylby tak duzy itd, itd.
                                  To dotyczy tez innych Slowian.

• igor_uk Re: no to uscisle moja wypowiedz 16.01.11, 11:45
                                    mara,nadal nie rozumiemy sie.Przeciez napisalem wczesniej,ze patriotyzm nasz widac tylko na emigracji,lub w czasch proby.Na co dzien nam wszystko wisi.
                                    Szacunie dla wspolnoty dla Rosjanina to gotowosc oddac zycie,zeby uratowac koleg.
                                    Powiem cie z wwlasnego doswiadczenia.
                                    Bardzo wiele rosyjskich chlopakow,co odbywali sluzbe w Afganistanie,po otrzynaniu ran tylko o tym i mysleli,zeby jak najszybciej dojsc do zdrowia i wroczyc z powrotem.I wiesz co imi kierowalo?
                                    A nu to,ze tam jego kolegi zostali sie.Oni nie mysleli o ZSRR,Brezniewie,a tylko o swoich przyjacielach,ktore nadal walcza. Nie wiem,czy rozumiesz o co mnie chodzi.
                                    Lapuwkarstwo do tego nie ma nic.
                                    Jetem pewien,ze wsrod narodow,ktore szczyca sie malym wskaznikiem korrupcji nie znajdziesz wielu chetnych do oddania wlasnego zycia,zeby uratowac przyjacieli,w Rosji takich nawet nie trzeba szukac,w momencie potrzeby wielu sie znajdzie.
                                    • mara571 Re: no to uscisle moja wypowiedz 16.01.11, 12:06
                                      ciagle zapominam o twoich doswiadczeniach z Afganistanu, ktore zmienily sposob myslenia na cale zycie.
                                      Niski wskaznik korupcji wiaze sie najczesciej z wysoka stopa zyciowa, wysokimi standardami prawa, spoleczenstwem obywatelskim i brakiem mocarstwowych ambicji tego panstwa.
                                      • igor_uk Re: no to uscisle moja wypowiedz 16.01.11, 12:23
                                        mara,niski wskaznik korrupcji,przynajmnie z mojego doswiadczenia z Anglii, wynika tylko z tego,ze tu kontraky petenta z urzednikiem jest sprowadzony do minimuma.Wiekszosc spraw zalatwi sie telefonicznie,listownie,lub przez Internet.
                                        Z kolei w "urzedach" wszedzie sa kamery ,jak rowniez wisza skrzynki,gdzie kazdy z petentow moze wrzucic swoi uwagi. To tak zwane skrzynki antykorupcyjne,tak ich w Anglii nazywaja.
                                        To jest droga do obnizenia stopnia krupcji,a nie samo stwierdzenie,ze jak ludzi stana bogaci,to wtedy przestana dawac lapowki.
                                        • mara571 Re: no to uscisle moja wypowiedz 16.01.11, 12:32
                                          to wynik wysokich standardow prawa i kwalifikacji urzednikow.
                                          • igor_uk Re: no to uscisle moja wypowiedz 16.01.11, 12:39
                                            Wlasnie,nareszcie porozumieli sie.
                                            A na to trzeba lat.Takich urzednikow z lapanki nie znajdziez.
                                            Pozdrawiam.
                          • borrka Byc patriota na emigracji niewiele kosztuje. 16.01.11, 10:36
                            To w wiekszosci wypadkow tylko slowa, chocby na forum "zaprzyjaznionego" panstwa i zaprzyjaznionej gazety.

Patriota stara sie cos robic dla swego kraju, poza gadaniem.

A co rosyjskiego patriotyzmu,nie kwestionuje go, ale to odrebne zjawisko i z niekoniecznie zwiazane z tym, o czym pisze.
                            • igor_uk Re: Byc patriota na emigracji niewiele kosztuje. 16.01.11, 10:49
                              borcia,to co napisalem,wiem z autopsji.
                              Dla wyciagniecia tych wnioskow nie potrzebuje zadnych autorytetow,w tym sam jestem autorytetem,przynajmniej dla siebja.
                            • mara571 Re: Byc patriota na emigracji niewiele kosztuje. 16.01.11, 10:55
                              kosztuje sporo. Wiem z wlasnego doswiadczenia.
                              • igor_uk Re: Byc patriota na emigracji niewiele kosztuje. 16.01.11, 10:59
                                mara,co borcia moze wiedziec o patriotyzmie,jak on nawet nie wie,jakiej jest narodowosci.
                                A tak serio.borcia mieszka gdzies na Mazowszu i cala jego wiedza o zyciu na emigracji,to tylko bujna wyobraznia,bez podstaw w doswiaczeniu.
                                borcia wykazuje sie na okraglo taka "wieda".Szczytem byla rura.
                        • igor_uk Re: Igorek - obywatel sowiecki na emigracji. 16.01.11, 10:42
                          borcia ,biedaku,wykazal sie znajomoscia rosyjskiej duszy,tak samo ,jak i w przypadku rury.
                          Chociaz zdaje sobie sprawy,ze to byl tylko drobny flirt pod moim adresem.

w zwiazku z tym mam do ciebie pare pytan:
                          1.Czy za nickiem "borrka" nie kryje sie przypadkiem piekna blondynka (moze byc i brunetka) w wieku 20-40 lat ,posiadajaca zielone oczy?
                          2.Jak nie kobieta,to moze przystojny blondyn (koniecznie) o bydowie ciala Appolona?
                          3.Moze za tym nickiem kryje sie stary zboczeniec,podrywajacy mlodzieniaszek.

Dopiero po odpowiedzi na moi pytania,moge ponownie wrocic do rozmowy z toba.Na razie zegnam.
                          • przyjacielameryki Re: Igorek - obywatel sowiecki na emigracji. 16.01.11, 12:57
                            Wracając do zasadniczego tematu, można tylko powtórzyć po rosyjskich opiniach, że MAK nie jest wiarygodny do końca, zawsze obarczał winą za katastrofy w Rosji pilotów a nigdy stan techniczny samolotów czy lotnisk w tym pracy kontrolerów. Sami Rosjanie to zauważyli i wielokrotnie zgłaszali uwagi do pracy MAK. W wypadku ostatniego raportu MAK mamy podobną sytuację - winni piloci, polska załoga, osoby trzecie w samolocie itd., itd, i ani słowa o lotnisku i pracy kontrolerów.
                            Moim zdaniem MAK popełnił jednak poważny błąd, pomijając całkowicie lotnisko i wieżę w ocenie przyczyn katastrofy, nawet jeżeli całą winę ponoszą Polacy ale z uwagi na bałagan na wieży i na lotnisku należało to pokazać i udowodnić, że jednak pomimo tych niedoskonałości i kontrowersyjności wina leży po polskiej stronie a nie tylko winni polscy piloci, generał z 0,6 prom. alkoholu itp. a lotnisko i wieża w najlepszym porządeczku!!!!! Okazuje się, że Rosjanie proponowali Kancelarii Prezydenta przed feralnym lotem zatrudnienie rosyjskiego nawigatora ale Kancelaria odmówiła i to jest na piśmie. Ta kwestia w zasadzie przesądza jednak sprawę winy(dodatkowy dowód totalnej ignorancji Kancelarii), niemniej jednak w związku z licznymi niedociągnięciami raportu MAK(bardziej formalnymi i pominięciem wieży i lotniska), brakiem woli opracowania wspólnego raportu a po polskich uwagach, MAK chyba powinien spróbować wypracować z polską strona wspólne stanowisko ale nie uczynił tego(niezależnie od kwestii prawnych) co będzie skutkowało powstaniem odmiennego polskiego raportu i co spowoduje po raz kolejny istnienie dwóch prawd(tak jak przez wiele lat z Katyniem). To nie przysłuży się poprawie stosunków polsko-rosyjskich i europejsko-rosyjskich. Rosja, niestety utwierdzi w ten sposób tylko złą o sobie opinię!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka