Dodaj do ulubionych

Perfidne Angole.

19.02.11, 15:12
Wpadl w moi lapska artykul w The Independent i musze stwierdzic,ze polskie wacki w porownaniu z angielskimi,to sama uczciwosc.
Najpierw lista:
Republic of Moldova 18.22
Czech Republic 16.45
Hungary 16.27
Russia 15.76
Ukraine 15.6
Estonia 15.57
Andorra 15.48
Romania 15.3
Slovenia 15.19
Belarus 15.13
UK 13.37
Wiecie czego ta lista dotyczy? A nu spozycia czystego alkohola w poszczegolnych krajach na lebka.
Pominę,ze kazde dziecko w Polsce wie,ze Polace nie wielblady i pic potrafia duzo i czesto (a tego z artykula u angole nie widac),ale ze pepiczki,czy madziary pija wiecej od kacapow,tego na trzezwo przyjac do wiadomosci nie mozno.

A tak na serio. Widac wyraznie,ze czego by temat nie dotyczyl (w tym przypadku tego ,ze Moldawanie pija najwiecej na swiecie),ale i tak sprowadzi sie do Rosji.85% tekstu dotyczy wlasnie Rosji ,a nie slowa o Czechach ,czy Wegrach,ktore ponoc spozywaja alkoholu wiecej od kacapow.
Czy to jest obsesja na punkcie Rosjan?
Obserwuj wątek
    • kaszebe12 Re: Perfidne Angole. 19.02.11, 15:42
      To nie perfidia , Igorszczak , to przyzwyczajenie...Jest to typowy i bardzo stary ,angielski chwyt propagandowy kopiowany w wielu krajach. - "Inni" sa glupsi ,bardziej brzydcy i do doopy.

" Bo miedzy Uralem a Nysom
      najwazniejsze - my som "
      • nihil-istka wazniejsze jest jak pijesz 19.02.11, 16:13
        Kazap pije wodke i na umur - zabijajac sobie watrobe i mozg. Wina i piwa mozesz zlopac bez przerwy i 3x wiecej bez konsekwencji dla zdrowia i dlugosci zycia
      • igor_uk Re: Perfidne Angole. 19.02.11, 16:14
        kaszebe,jak nie perfidia?
        a gdzie ty widzisz cos o Polakach ?To co, o Andorze mogli cos wspomnic,a o Polakach zapomnieli? A kto im nakreca sprzedaz alkoholu w supermarketach?
        • de_oakville Re: Perfidne Angole. 19.02.11, 16:35
          Jakos tak sie dziwnie dzieje, ze wodka ma rozny wplyw na rozne nacje. Biali dawali Indianom "wode ognista" a ci zapijali sie na umor i nie znali umiaru. Czestowano ich wodka przed rozpoczeciem pertraktacji handlowych - jeden karabin w zamian za tyle skorek bobrowych, ze ich stos dosiegnie konca lufy karabinu postawionego na sztorc. I Indianie mysleli, ze robia swietny interes. Biali rowniez. Moj dziadek obserwowal podczas II WS na terenach polskich przylaczonych do Rzeszy zarowno Niemcow jak i Polakow po spozyciu alkoholu. O tym, ze Niemiec pil wodke swiadczyl najczesciej tylko jego chwiejny krok i nic ponadto. Nie awanturowal sie i nie rzucal "qrwami". Nie byl agresywny (chyba ze ktos byl agresywny z natury tzn. nawet na trzezwo). A Polak? A Rosjanin?
          • tojabogdan interesujące, że niemce 19.02.11, 16:43
            sami podają, iż zajmują piąte miejsce w świecie w spożyciu na głowę, za Luksemburgiem, Irlandią, Węgrami i Czechami. Też niemce ubolewają na tamtejszą strukturą spożycia, bo największy wzrost obserwuje się wśród najmłodszych, którzy piją na umów, stąd wiele zgonów z tego powodu.
            Temat tolerancji alkoholu wiąże się na pewno z aktywnością enzymów odpowiedzialnych za rozkład alkoholu, co jest sprawą indywidualną, a czy związany jest z przynależnością do jakiejś nacji, nie wiem, doświadczenie mówi, że tak, ale to czysta kazuistyka.
    • mara571 Igor nie denerwuj sie, oni zawsze tacy byli 19.02.11, 16:46
      i nosa zdzierali.
      Oczywiscie to piekna manipulacja, bo naukowcy zajmujacy sie problemem alkoholizmu dokonaliby analizy, jakiego alkoholu dana nacja pije najwiecej. I okazaloby sie, ze bracia Czesi sa mistrzami swiata w piciu piwa (co wywoluje zawisc w Niemczech).
      Dodam jedynie, ze jak sie na poludniu Europy nadziejesz na Anglika, to jest pijany juz kolo 12 w poludnie. A jako, ze mamy sobote to za kilka godzin w wyspiarskich knajpach bedzie sie pilo bez opamietania.
      Najgorszy jest widok tych mlodych tlustych i fatalnie ubranych mlodych mieszkanek UK.
      Masz pare zdjec?

• igor_uk Re: Igor nie denerwuj sie, oni zawsze tacy byli 19.02.11, 16:59
        mara,pisac o Angielkach,ze sa fatalnie ubrane,to jest nie porozumienie,poniewaz oni nie ubieraja sie,a tylko zakladaja to,co trafilo sie im pod reke.Wlasnie dla tego latem mozesz spotkac Angielke w kozakach,a zima w klapkach na bosa stope-widac wlasnie to stalo przy drzwiach.To samo dotyczy i ciuchow.
        Anglice pija bardzo duzo i o zadnej kulturze picia,nie moze byc mowy (to dotyczy mlodziezy oczewiscie,starsi maja wiecej kultury w piciu),po wypiciu pare piw (ktore jest bardzo slabe i ze slow znajomych Polakow,jest ochydne) i setki czegos mocniejszego,robia sie bardzo agresywne i dostaja malpiego rozumu.Dla tego co sobota ranem na ulicach w Anglii mozno zaobsewowac dziwne zjawisko.Wszedie leza powywracane kosze na smieci,samochody przy chodnikach,maja urwane lusterka boczne.Krzyki i wrzaski slychac,w noce z piatku na sobote,do 2-3 nad ranem.
        Ciekawo,a jak zachowuja sie inne "cywilizowane" narody po spozyciu alkohola.
        • kaszebe12 Kultura picia , 19.02.11, 17:33
          ...czyli Angol po trzech piwach.- Ogladalem ich w Krakowie , w Paryzu , w Dunkierce , w Marsylii.-Wszedzie to samo -budzi sie wyjatkowa agresywnosc , ordynarne chamstwo.
          Pamietam opowiesci pewnego dziadka z Drawska Pomorskiego.-Dziadzio pamietal "wizyty" krasnaarmiejcow,widzial pijanych Kalmukow i uwazal ,ze to jest zupelne dno i dzicz , dopoki nie obejrzal...pijanych Angoli.
          • nihil-istka Cos o angolach..... 19.02.11, 17:49
            w latach siedemdziesiatych bylem na promie na kanale angielskim , ktory zostal opanowany przez przez calkowicie pijanych angielskich kiboli. Zdewastowali maszynownie i prom byl ewakuaowany na pelnym morzu przez Royal Navy. ha,ha,ha,ha,ha. Ale ubaw.
            Angole posluszne psy USA. Lubie ich.
            • nihil-istka Re: Cos o angolach.....cd 19.02.11, 17:55
              Jako mlody lekarz mialem rotacje kliniczne z psychiatrii w najwiekszym angielskim domu wariatow Severalls, Essex. Juz na mym pierwszym moim dyzurze dwoch calkowicie pijanych wariatow udusilo sie sie wlasnymi rzygowinami. ha,ha,ha,ha,ha Ale ubaw.
              W miesiac pozniej Margret Thacher , w ramach oszczednosci budzetowych kazala wypuscic wszystkich wariatow w Anglii na wolnosc. Fajny kraj. Z ulga wrocilem do USA.
            • zaplutykarzelupa Re: Cos o angolach..... 19.02.11, 19:35
              Angole, szwaby, zabojady po prostu umia sie bawic i nie maja garba w postaci carskiego policmajstra, czerwonego czy brunatnego siepacza nad grzbietem.
    • malkontent6 Re: Perfidne Angole. 19.02.11, 17:50
      Jako Polak i katolik czuję się obrażony tą statystyką.
      • nihil-istka Re: Perfidne Angole. 19.02.11, 17:56
        A ja od 10 lat jestem 100% abstynentem
        • igor_uk Re: Perfidne Angole. 19.02.11, 18:08
          nihilistko,odpisuje cie,tylko dla tego,ze zrobilo sie mnie zal ciebie.Nikt z toba nie chce rozmowiac,nikt nie zwraca uwagi na twoi wpisy (wprawie).Poniewaz jestem zalozycielem tego watku,dla tego czuje obowiazek odpowiadac kazdemu,kto dokonal tu wpisu.
          Dla tego pytam cie.
          Czemu nie pijesz od 10 lat? Czyz by lekarze cie tego zabronili,czy moze jestes niepewnosprawny (i to nie tylko umyslowo) i dla tego nie mozesz siegnac sam do kiliszka,a w hospicjum cie nikt alkohola nie daje.
          • nihil-istka Re: Perfidne Angole. 19.02.11, 18:12
            cenie twe miekie slowianskie serce i mam nadzieje ,ze paskudne angielskie piwo go ci nie zrujnuje. Nie pije od 10 lat ,bo stalem sie gorliwym ""born again"" katolikiem.
            • igor_uk Re: Perfidne Angole. 19.02.11, 18:15
              Piwa nie pije zadnego.Dla mnie to gorzka, smierdzaca ciecz.Lubie dobre wino,nic poza tym.
              • kaszebe12 Re: Perfidne Angole. 19.02.11, 18:21
                Nu , smatri ! -A ja dumal szto nihil zienszczinoj (-stka) !
                • igor_uk Re: Perfidne Angole. 19.02.11, 18:25
                  kaszebe,nihilistko od dawno jest rodzajem nijakim.Fiutastracil,ponoc, we Wietnamie.Rozum ,w szpitalu psychiatrycznym w Anglii.Dla tego samo nie wie,jaka posiada plec.
                  • nihil-istka Re: Perfidne Angole. 19.02.11, 18:33
                    Ja wiem jaka mam plec. Nihil jestem. Ksywa (-stka) to dla zmylenia cenzury na forum feministka i homoseksualista. ha,ha,ha,ha,ha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka