der-chef 08.03.11, 18:30 wyborcza.pl/1,75476,9217763,Gloria_na_dnie__setki_milionow_utopione.html Nu i wot bolszaja tiechnika usamańska. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlody747 Re: Dedykacja dla Nihilistki 08.03.11, 18:39 To ty nie wiedziałeś, ze NASA jest organizacja rządową? Rzad spieprzy wszystko za co się złapie. Znasz jakiś program rządu, który jest ich powodzeniem/udał się, bo ja nie? Dlatego w Belgii już od paru miesięcy niema rządu i jest wszytko OK w ich kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Dedykacja dla Nihilistki 08.03.11, 18:46 jest jeszcze instytucja "pelniacego obowiazki". I nigdy niedoceniana grupa wysokich urzednikow ministerialnych, ktorzy w wiekszosci krajow starej Europy pozostaja na swoich stanowiskach sluzac lojalnie nastepnym ministrom z politycznego nadania. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody747 Re: Dedykacja dla Nihilistki 08.03.11, 18:57 Tak to prawda. Europejczyk uważa biuro ministra za coś normalnego (minister może ustalać prawa, tak sam od siebie jak car/król). Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Dedykacja dla Nihilistki 08.03.11, 19:25 im mniej nowych ustaw tym lepiej. Holendrzy przed laty wprowadzili ustawowa zasade, ze nowa ustawe mozna wprowadzic w zycie dopiero po skasowaniu innej. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody747 Re: Dedykacja dla Nihilistki 08.03.11, 20:15 Masz racje, im mniej ustaw tym lepiej. Polityka jednak wydaje się, ze maja na tyle wiedzy i zdrowego rozsadko, ze ich nowa ustawa poprawi życie tych, ktorych reprezentują. I w tej reprezentacja jest rozwiązanie naszego problemu, bo spoleczenstwa przecież nie opłacają polityków. Robia to bankierzy/korporacje i tylko trochę państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Dedykacja dla Nihilistki 08.03.11, 20:51 mlody, litosci skorzystaj z opcji Firefoxa, pozwalajacej na sprawdzanie polskiej ortografii. Mozesz tez skorzystac z so.pwn.pl/ Politykom wydaje sie.. I rozsadku , ó nie wystepuje NIGDY na koncu slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody747 Re: Dedykacja dla Nihilistki 08.03.11, 21:02 Dziękuje, Mara za rade, ale ja generalnie za mało mam kontaktu z jerzykiem polskim. Poza tym ja lubię nauki ścisłe, a jeżyki tak trochę przyjmuje z obowiązku. Poprawiaj mnie jednak jak chcesz i pisz mi te polskie zasady. Wiesz nie muszę ich szukać, co jest łatwo zapamiętać. PS. Przyjemności z okazji Dnia Kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Dedykacja dla Nihilistki 08.03.11, 18:46 mlody747 napisał: > Znasz jakiś program rządu, który jest ich powodzeniem/udał się, bo ja nie? Interstate highways. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody747 Re: Dedykacja dla Nihilistki 08.03.11, 18:54 Ciekawe. Ale jak byś tak policzył ile rzad federalny zebrał podatku na wybudowanie 1 mili autostrady, to ten rzekomy sukces już nie byłby sukcesem. A obecny stan drug/mostów w północnych Stanach to już w ogóle szkoda opisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Dedykacja dla Nihilistki 08.03.11, 21:05 Żadna prywatna firma nie chciała się podjąć zaprojektowania i wybudowania sieci autostrad w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody747 Re: Dedykacja dla Nihilistki 08.03.11, 21:16 Moze masz i racje. Ja już dawno nie bylem w Niemczech, ale pamiętam, ze ich pasy są jakieś wąskie, choc nie maja ograniczenia szybkości. Jakie duże masz to RV, ile robisz na galonie i jak je wysyłasz do Niemiec(ile płacisz)? Ja raczej żegluje i jeżdżę motocyklem jak ma czas. Wiatr nic nie kosztuje i nie trzeba płacić za stanie na wodzie jak jestem na łódce, ale myślę czasami zęby kupić sobie RV, takie około 25 Ft długie. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Hej, mlody 09.03.11, 16:30 >Wiatr nic nie kosztuje i nie trzeba płacić za stanie na wodzie jak jestem na łódce, ale myślę >czasami zęby kupić sobie RV, takie około 25 Ft długie. RV sa niesamowicie gazochlonne. Nie jestem pewna czy w tej chwili maja jakis 25stopowy RV na rynku ktory by robil wiecej niz 9 mil z galona:/ Przy obecnych cenach paliwa nie trudno zgadnac, ze RV nie sa tak popularne jak kiedys byly. Ja swego czasu mialam 30-stopowe RV. Na terenach nizinnych to te 9 mil na galonie przejechal. Po gorach wychodzilo znacznie gorzej! Na niektorych odcinkach to ledwo 6 mil na galonie ujechal. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody747 Re: Hej, mlody 09.03.11, 18:40 Dziękuje Elka za info. Benzyna to rzeczywiste teraz może być problemem. W ogóle to elity ponoć zaplanowały, zęby baryłka ropy kosztowała od USD 200 do USD 250 i dopiero wtedy otworzą wydobycie w 4 miejscach nasza amerykańską ropę(na terenie USA i wodach terytorialnych). Świat ma po-prostu zapłacić za uruchomienie/wydobycia w nowych złożach. Planowali to zrobić pod koniec 2012 ale, ze się robi "gorąco" w samych Stanach to maja ten plan przyspieszyć aby coś pozytywnego dać społeczeństwu. PS. To są oczywiście ploty, jednego pana z drugim panem. Ale zobaczymy czy się sprawdzi. Z uśmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody747 Re: Dedykacja dla Nihilistki 09.03.11, 19:06 Słyszałeś oczywiście, ze kiedyś paliwo do diesla było produktem ubocznym, przy produkcji benzyny, było tanie i ale mala mala zawartość siarki (nie szkodliwa nikomu). Az mądrale z grupy "Globalnego ocieplania" wymyślili, ze należy ta siarkę wyjąc z tego paliwa. A jak jedziesz gdzieś, to czy zawsze musisz się zatrzymać w tylko dozwolonych dla RV parkach lub miejscach i czy to nie robi dodatkowych wydatków? Na wodzie w Stanach jest tak, ze jak nie jesteś w jakiejś marine lub na wodach gdzie inne lodki przepływają(niewolono blokować przejścia), to możesz stać bez końca za darmo. Jak musisz korzysta z usług marine to jest inna sprawa(na Florydzie płacisz jakieś 9 dolarów za 1 stopę długości lodki, za stanie na wodzie w marine, z prądem, na jeden miesiąc). Jednym słowem, jak "bieda naciśnie" to przeżyjesz. Jak omijasz te koszty z RV. Ja myślałem żeby kupić dwie działki. Jedna na północy(w CT) a druga na południu Stanów(w GA) aby stawiać tam to RV. A ceny na RV, to rzeczywiście są teraz ciekawe. Szczególnie na Florydzie. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Dedykacja dla Nihilistki 09.03.11, 19:31 w jednym miejscu lejesz wode, nihil. > 5) kupilem kilka lat temu 2 identyczne , uywane 10-letnie RV w dobrym stanie po > 12 tys.$ kazdy. In your wet dream, buddy! Diesel, 33 ft, 10-letni, w dobrym stanie to raczej wydatek rzedu 30tys - 40 tys dularow za sztuke, brother, zwlaszcza jesli to bylo kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś