Dodaj do ulubionych

ABE ,... Rasistko , cos na pocieszenie :)

IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 30.04.04, 22:19
Wyglada na to ze za kilka lat w centrum Johanesburg beda sie pasly dzikie
kozy jak do niedawna na Queen Victoria Boulevard w Salisburry ,... Do
niedawna , bo albo je zjedli , albo zdechly z glodu

=============================================================================

seattletimes.nwsource.com/html/nationworld/2001912067_safrica25.html
www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A36597-2004Mar30.html
pqasb.pqarchiver.com/latimes/618370241.html?did=618370241&FMT=ABS&FMTS=FT&date=Apr+15,+2004&author=Scott+Kraft&desc=The+Wo
rld%3b+Since+Apartheid,+Suburb%27s+Results+Are+Mixed%3b+A+once+all-
+white+enclave+near+Johannesburg+today+is+a+sprawling+racial+melange.+But+unem
ployment+and+crime+are+rampant.
Obserwuj wątek
    • Gość: ABE Re: ABE ,... Rasistko , cos na pocieszenie :) IP: *.dialup.xtra.co.nz 01.05.04, 00:11
      Sp;litowski,
      Mnie jest zal Afryki. Wcale mnie jej upadek nie cieszy. Owszem, ciesze sie ze
      na czas wyjechalam i uchronie moje dziecko przed grozba zycia w mozliwym stanie
      wojny domowej, w przestepczosci, w HIV, w obnizonych standardach nauki w
      szkolach itd itd it

Ale nie ciesze sie z utraconych tam przyjaciol, bo biali Poludniowo-
      afrykanczycy to wspaniali, przyjacielscy, hojni, goscinni ludzie. I mowie o
      wszystkich Afrykanerach, English, Greek, Portugeese, Jewish, i Polakach.

A co do rasizmu. Moze i jestem rasistka, zalezy jak na to spojrzysz. Jak z
      punktu widzenia umiejetnosci znalezienia wspolnego jezyka, czy kultury czy
      obyczajow z ludzmi innych ras to rzeczywiscie takiego talentu nie posiadam. Ale
      nikogo o innym kolorze skory nie mam w zadnej pogardzie czy nienawisci. Po
      prostu wole zyc moje zycie na moich zasadach i otaczac sie ludzmi, z ktorymi
      czuje sie wygodnie.

A co do apartheid. To tylko podzial, to nie dyscriminacja. Smieszne,ze
      najgorsze przyklady dyscriminacji pochodza z twojego kraju (mam na mysli
      niewolnictwo) czy Australii (metodyczne "wyjalowienie" Australii z Aborigenow)
      ale to South Africa cierpi jako ten Evil Devil. A to tylko dlatego, ze nadala
      temu swojemu systemowi imie "apartheid". Wy to robililiscie, i jeszcze gorzej,
      ale o tym nie mowicie. W tym cala roznica.

• Gość: sp;lit Re: ABE ,... Rasistko , cos na pocieszenie :) IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 01.05.04, 01:40
        Nie kupilas i nie kupujesz ,...

Ja rasista czy nie , wole tez wsrod swoich , nawet dane nigdy nie negowalem ,
        ze woli zyc wsrod swoich ,... Zauwaz , ze ci co propaguja diversity w
        wiekszosci mieszkaja za strzezonymi przez security bramami bialych czy
        zydowskich enklaw i zenia sie tylko miedzy soba ,... Kennedy's , Bush'a zona
        np. Niby Latino , a z domu Welch , a z mamy strony w prostej lini krew , Senior
        Pizzaro ,...

Moje poczatki w Stanach ,... W weekendy dorabialem u chlopaka kolezanki , ktory
        mial renomowany catering services dla oligarhii w NYC , ktorzy zyczyli sobie
        kelnerow nie wladajacych angielskim ,... To co slyszalem , wystarczy mi zeby
        miec swoje zdanie ,... Nowojorska liberalna elita , propagujaca diversity
        zrobila ze mnie rasiste i jestem im wdzieczny do dzisiaj , bo to pie#dola na
        pokaz a co robia w codziennym zyciu , to mi wystarczy . Zaznaczam jeszcze ze to
        powinna byc prywatna sprawa kazdego z nas , a jak ci rzad np. w Israel decyduje
        kto moze kogo bzykac i kto ma prawo do obywatelstwa to dla mnie troche za duzo
        do przezucia , bo zawsze mialem problemy z tymi przy korycie ,...

uklony
        • Gość: ABE Re: ABE ,... Rasistko , cos na pocieszenie :) IP: *.dialup.xtra.co.nz 01.05.04, 02:18
          Wlasnie tak jest. Ci co najglosniej krzycza o tolerancji i pietnuja innych za
          rasizm, sa z regulu sami closetowymi rasistami pozbawionymi tolerancji dla tych
          ktorzy maja odwage glosic swoje poglady. Prawda jest taka, ze widza w nich
          wlasna nienawisc, ktora tak skrzetnie probuja ukryc przed swiatem. Nie tylko ze
          ta nienawisc widza, ale ja kreuja, rozbudowuja do rozmiarow ich wlasnej
          nienawsci.
          Ja posadzana jestem czesto o nienawisc na tym forum, ale wiem ze jej w sobie
          nie mam, to tylko odzwierciedlenie nienawisci tych co mnie posadzaja.
          Czasami, jak zaczne czytac tutaj, to sikam ze smiechu. Jak ja ich moge
          nienawidziec? :)
          • Gość: sp;lit Re: ABE ,... Rasistko , cos na pocieszenie :) IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 01.05.04, 10:27
            Zazdroszcza nam troche bo nie kazdemu poszczescilo sie mieszkac w takich
            uroczych miejscach jak my :) Ot co ,...

Mialem i chyba mam jeszcze (jak go dzikusy nie zjadly wczoraj na kolacje:) Jest
            zakonnikiem Selezjanow , ktory jezdzi po swiecie buduje szkoly albo uczy w
            szkolach ktore jego poprzednicy zbudowali ,... Zima '83 odwiedzilem go u was i
            duzo nie brakowalo zebym tam zostal tak mi sie podobalo ,... Tu gdie mieszkam
            jest podobnie z tym ze mam wiecej stref klimatu , bo za gorami na wschod mam
            rowniez prerie i desert tak ze jak pogoda tutaj nie cooperuje to jedziemy za
            gory po slonce ,... Tam zawsze sloneczna pogoda !

uklony
            • abstrakt2003 :)))))))))))) Piękny dialog :))))))))))) 01.05.04, 10:33
              Uśmiałem sie do łez :))))))))))))
              Pozdrawiam szlachetnych i odważnych rasistów co nie czują do innych nienawiści
              i którym inni tu obecni zazdroszczą miejsca osiedlenia :)))))
              • Gość: Wqrwiony2 Wiesz - dziwnie ten zarzut brzmi w ustach IP: *.aine.pl 01.05.04, 11:27
                człowieka, który niedawno upajał się zabiciem kolejnych "bandytów" przez
                Amerykanów w Iraku - przyznam, że mnie wtedy rozczarowałeś...
                Na tym forum rasistów jest bez liku - jedni otwarcie wyznają swoją doktrynę,
                inni zaś, jak Danuś i jej paczka, czynią to dopiero w chwili złości... Nie
                pochwalam ani jednego, ani drugiego, ale dla moralnego kwalifikowania cudzych
                wypowiedzi niezbędne jest wejrzenie we własną etykę.
                Pozdrawiam
                Wqrwiony2
                • abstrakt2003 Widzisz Wqrwiony 01.05.04, 16:21
                  Gdy polscy żołnierze są atakowani przez bandytów (bo przecież nie byli to ani
                  spokojni Irakijczycy, ani żołnierze) i wychodzą z tego obronna ręką to się
                  CIESZĘ!!!!
                  P.S.
                  Mi natomiast dziwne wydaje się to, że rozczarowała cię moja postawa a jakoś
                  nie reagujesz na radość niektórych z powodu śmierci kolejnych żołnierzy
                  koalicji?
                  • Gość: EuroFan-Wqrwiony2 Otóż nie widzę powodu do radości, gdy giną ludzie IP: *.aine.pl 01.05.04, 16:34
                    fakt, że należą oni do oddziałów okupujących Irak dla celów zgoła odmiennych,
                    niż deklarowane, nie umniejsza faktu, że wielu z nich to porządni ludzie, którzy
                    nie pachali się na tę wojnę - poza tym ludzie są omylni. Ty natomiast cieszysz
                    się ze śmierci ludzi, o których nic nie wiesz poza ty, co słyszysz w oficjalnych
                    komunikatach. Oprócz pospolitych bandytów, którzy występują po obu stronach (nie
                    mów, że nie słyszałeś o amerykańskich bandytach, torturujących irackich jeńców)
                    wielu Irakijczyków walczy za swoj kraj - i jeśli ktoś ma prawo używać terminu:
                    "bandyta", to raczej ono w odniesieniu do okupantów. Nie sadzę, abyś nie
                    zrozumiał, dlaczego napisałem, że rozczarowała mnie twoja postawa...
                    Pozdrawiam
                    EuroFan-Wqrwiony2 (dzisiaj tak się podpisuję, ponieważ obiecałem Dritte-Dame)
                    • abstrakt2003 Kto kogo atakował w Karbali? 01.05.04, 16:48
                      To polscy żołnierze zostali zaatakowani i bronili się!!!
                      Co? Może mieli dać się pozarzynać?
                      Wqrwiony nie odpowiedziałeś na moje pytanie.
                      Czy zachwyty niektórych z powodu śmierci żołnierzy koalicji też cię
                      rozczarowują?
                      Jeśli tak to dlaczego nie reagujesz?
                      • Gość: Wqrwiony2 A powiedz mi, od kiedy Karbala leży w Polsce? IP: *.aine.pl 01.05.04, 16:51
                        Odpowiedź na drugie pytanie: o to już wy się troszczycie.
                        • abstrakt2003 A widzisz Wqrwiony!!! 01.05.04, 17:02
                          Jednak są wy i my! Nie jesteś bez stronny! Wiec dlaczego jesteś rozczarowany
                          moja postawą?
                          Przecież nigdy nie ukrywałem swoich sympatji!

P.S.
                          I dlatego, że Karbala nie jest w Polsce polscy żołnierze powinni dać się
                          pozarzynać?
                          • Gość: Wqrwiony2 Na tak prosty sofistyczny chwyt to mnie nie IP: *.aine.pl 01.05.04, 17:09
                            złapiesz - nigdy nie twierdziłem, że jestem bezstronny, natomiast, w
                            przeciwieństwie do ciebie, uważam za niesmaczne radowanie się ze śmierci innych
                            ludzi - to, po której stronie stoję, nie ma tutaj nic do rzeczy. Kiedy zacząłeś
                            wypowiadać się na tematy uniwersalne, nie posiadałeś tym samym mnoralnego prawa,
                            by to czynić - i od tego zaczęła się nasza wymiana zdań.
                            • abstrakt2003 ?????? 01.05.04, 17:37
                              O czym ty mówisz???
                              A gdzie ja wypowiadam się na tematy uniwersalne (w tym wątku)?
                              Zwyczajnie śmieję się bo dialog jest śmieszny (w formie i treści ) i tyle!
                              Co ma tu do rzeczy prawo moralne?
                              Czy ktoś kto nie dostrzega bezgranicznego okrucieństwa jedne ze stron
                              konfliktu (ataki terrorystyczne na cywilów, wykorzytywanie w tym celu dzieci
                              itd, itd) ma takie prawo?
                              • Gość: Wqrwiony2 Cytuję: IP: *.aine.pl 01.05.04, 17:44
                                śmiałem sie do łez :))))))))))))
                                Pozdrawiam szlachetnych i odważnych rasistów co nie czują do innych nienawiści
                                i którym inni tu obecni zazdroszczą miejsca osiedlenia :)))))
                                • abstrakt2003 Re: Cytuję: 01.05.04, 17:48
                                  odnosiłem się bezpośrednio do wypowiedzi szanownych uczestników dyskusji!
                                  Nic po za tym!
                                • abstrakt2003 O nie! 01.05.04, 17:53
                                  Nie napisałem że pochwalasz!
                                  Ty nie potępiasz!
                  • Gość: sp;lit Re: Widzisz Wqrwiony , Abstrakt !!! IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 01.05.04, 21:15
                    Nazisci rowniez nazywali polskich partyzantow i powstancow polnische banditen .

Gratuluje towarzystwa :)

uklony
                    • abstrakt2003 I jak tam? 02.05.04, 14:26
                      Cezo fobia ustąpiła?
                      • Gość: sp;lit Re: I jak tam? ,... Nic mi nie ustapilo ! IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 02.05.04, 15:34
                        Nie truj nie na temat ,... Postawilem ci powazny zarzut , ustosunkuj sie do
                        niego werbalnie , nie oralnie , jak w sprawie arabskich lechtaczek .

uklony
              • mirmilek Re: :)))))))))))) Piękny dialog :))))))))))) 01.05.04, 12:55
                abstrakt2003 napisał:

> Uśmiałem sie do łez :))))))))))))
                > Pozdrawiam szlachetnych i odważnych rasistów

wczytaj sie w swoj wlasny watek, gdzie piszesz o "dowodach na barbarzynstwo
                arabow", nastepnie zamien arabow na zydow, a w koncu zastanow sie czy w takim
                razie twoje posty pietnujace rasizm sa wiarygodne.
                • abstrakt2003 Re: :)))))))))))) Piękny dialog :))))))))))) 01.05.04, 16:22
                  Odmawiasz mi prawa do czerpania radości z postów publikowanych na łamach forum
                  GW?
                  :)
                • abstrakt2003 Jeszcze jedno... 01.05.04, 16:24
                  Co sadzi o sutuacji kobiet w krajach islamskich w świetle opublikowanych na
                  forum materiałów?
                  Czy akcepujesz to?
                  • mirmilek Re: Jeszcze jedno... 01.05.04, 19:47
                    abstrakt2003 napisał:

> Co sadzi o sutuacji kobiet w krajach islamskich w świetle opublikowanych na
                    > forum materiałów?
                    > Czy akcepujesz to?

po pierwsze nie uwazam, ze osoba, ktora przyklaskiwala crassusowi, gdy ten
                    cieszyl sie ze spalenia ilus tam muzulmanom w meczecie miala prawo mnie wogole
                    odpytywac.

po drugie, mylisz sie, jesli sadzisz, ze czytam bzdety, ktorymi tak sie grzejesz.

po trzecie, zeby zaspokoic twoja ciekawosc, powiem ci, ze czasami akceptuje, a
                    czasami nie akceptuje - zalezy od przypadku.
                    • abstrakt2003 A to KŁAMSTWO JEST!!! 01.05.04, 19:56
                      Nie przyklaskiwałem M_C w sprawie spalenia muzułmanów!
                      Łżesz mirmilek!
                      "to zależy od przypadku" bardzo pięknie! GRATULUJĘ!
                      • mirmilek Re: A to KŁAMSTWO JEST!!! 01.05.04, 20:49
                        > Nie przyklaskiwałem M_C w sprawie spalenia muzułmanów!
                        > Łżesz mirmilek!

doprawdy?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=9726851&a=9750956
                        > "to zależy od przypadku" bardzo pięknie! GRATULUJĘ!

dziekuje. nie jestem zwolennikiem w gruncie rzeczy rasistowskich uogolniajacych
                        stwierdzen "u zydow to", " u arabow tamto", "u polakow cos innego". wole sadzic
                        poszczegolne przypadki.
                        • abstrakt2003 Re: A to KŁAMSTWO JEST - mirmilu specjalnie dla 02.05.04, 07:56
                          ciebie:
                          Chyba nie podziwiasz palenia kogokolwiek żywcem?
                          Autor: abstrakt2003
                          Data: 17.12.2003 18:17
                          Do m_c
                          Autor: abstrakt2003
                          Data: 18.12.2003 18:27 + dodaj do ulubionych wątków
                          --------------------------------------------------------------------------------
                          Szanowny m_c!
                          PRZESADZIŁEŚ!!!
                          Mi jest żal wszystkich którzy giną w aktach terroru. Nie ma dla mnie znaczenia
                          kto jest terorrystą ani kogo dosięga terror. POTĘPIAM terror niezależnie od
                          tego w imię czego jest on stosowany! (jesdyny wyjątek to terror skierowany
                          przeciwko okupantom ale i tak mam tu mieszane uczuci)
                          P.S. Jeżeli to paranoja to powiedz jaki był sens twojego postu o buddyźmie?
                          • Gość: ABE A to dla ciebie, abstract IP: *.dialup.xtra.co.nz 02.05.04, 09:00
                            Wydaje ci sie, ze pare powierzchownych zaprzeczen i slow o gniewie i zalu
                            zniweluje twoje inne posty gdzie wyraznie solidaryzujesz sie z tymi, ktorzy
                            pieja z radosci na temat smierci powstancow irracckich - tak, "powstancow
                            irackich", nie "bandytow", poniewaz tak oficjalnie srodki masowego przekazu na
                            swiecie ich nazywaja "insurgents", nie "bandits". Chyba ze twoim jedyn zrodlem
                            infrmacji sa linki Manka czy posty krasulowej.

Ciesze sie ze cie tak moja wymiana ze splitem ubawila. Tez slowa. Tak jak w
                            twoich postach. Chociaz wydaje mi sie ze troche bardziej uczciwszy jestesmy, i
                            nie musimy pieprzyc o roznicach miedzy wypadkiem samochodowym a aktem
                            terroryzmu, do czego ty sie musisz znizac azeby swoje poglady uzasadniac.
                            Beznadzieja!
                            I jestem dumna rowniez (i pewnie jest split) ze mimo tego ze obydwoje zyjemy u
                            Pana Boga za piecem, to nie zapominamy o losie innych, to jestesmy wciaz w
                            stanie oburzac sie na niesprawiedliwosc wobec tych, ktorzy sami nie moga sie
                            bronic, albo ich na to nie stac, albo swiatu na nich nie zalezy.
                            Ty tez w ladnym miejscu zyjesz, ale poza granicami Otwocka, co cie tak naprawde
                            losy innych mniej uprzywilejowanych obchodza? Pokaz mi kiedy ty tak naprawde
                            szedles pod prad?
                            • mirmilek Re: A to dla ciebie, abstract 02.05.04, 13:15
                              Gość portalu: ABE napisał(a):

> Wydaje ci sie, ze pare powierzchownych zaprzeczen i slow o gniewie i zalu
                              > zniweluje twoje inne posty gdzie wyraznie solidaryzujesz sie

nie wiem, czy to poklepywanie sie po pleckach z crassusem mozna nazwac nawet
                              "powierzchownym zaprzeczeniem". zwroc uwage, ze tam w meczecie to nie byli
                              wojskowi ale zwykli ludzie.

i zwroc tez uwage, ze abstrakt crassusa nigdzie nie potepil, wrecz przeciwnie -
                              wykazal pelne zrozumienie :(
                            • abstrakt2003 ABE 02.05.04, 13:51
                              Duskusja jeszcze nikomu nie zaszkodziła!
                              Wszystkich Islamistów (ale nie muzułmanów) uważam za bandytów (podobnie
                              traktuję bolszewików)
                              (a są jeszcze szowiniści katoliccy w stylu Rydzyka)
                              ABE napisała:
                              jestesmy wciaz w
                              > stanie oburzac sie na niesprawiedliwosc wobec tych, ktorzy sami nie moga sie
                              > bronic
                              Czyżby? Dziwnym trafem piszesz tylko o Palestyńczykach i USA! A co z:
                              - Tybetańczykami
                              - Ujgurami
                              - Turkmenami
                              - Koreańczykami z północy
                              - Aborygenami
                              - Maorysami
                              - Timorczukami
                              - Muzułmanami z Kaszmiru
                              Czy ich los jest ci obojętny?
                              Losy innych, mniej uprzywilejowanych obchodzą mnie dokładnie tyle co ciebie
                              ABE!!!
                              • mirmilek Re: ABE 02.05.04, 14:05
                                > Czyżby? Dziwnym trafem piszesz tylko o Palestyńczykach i USA! A co z:
                                > - Tybetańczykami
                                > - Ujgurami
                                > - Turkmenami
                                > - Koreańczykami

bo wyobraz sobie, ze na forum nie ma nikogo piejacego z zachwytu nad rezimem
                                koreanskim, chinskim, etc. natomiast jest calkiem spora grupka broniaca zbrodni
                                dokonywanych przez usa i izrael. sa na forum ludzie, ktorzy ciesza sie, jak sie
                                spali muzulmanow w meczecie. sa tez ludzie, ktorzy im przyklaskuja. z kim wiec
                                dyskutowac? z kims kto jest czy z kims, kogo nie ma???

poza tym fakt niepisania o czym na forum nie swiadczy o obojetnosci.
                                • abstrakt2003 Jest na forum grupak ludzi którzy: 02.05.04, 14:17
                                  - nie potępiają zamachów terrorystycznych dokonywanych przez ekstremistów
                                  islamskich
                                  - nie potępiająca zamachów na ludność cywilna w Izraelu
                                  - cieszących się ze śmierci kolejnych żołnierzy koalicji
                                  - podchodzą ze zrozumieniem dla barbarzyńskich tradycji islamskich społeczności
                                  Bliskiego Wschodu, Azji Mniejszej i Afryki Północnej (obrzezanie kobiet,
                                  zbrodnia honoru, traktowanie kobiet jak przedmioty itd)
                                  - przemilczają zbrodnie dokonywane przez Arabów na Arabach, Kurdach, Berberach,
                                  Koptach itd.
                                  P.S.
                                  Czy w końcu potępiłeś zamach w Madrycie?
                                  • mirmilek Re: Jest na forum grupak ludzi którzy: 02.05.04, 15:09
                                    o, la, la. ale sie zapedziles. ciesze sie, ze broniacych zbrodni dokonywanych
                                    przez izrael i usa w jednym rzedzie z tymi, ktorzy np nie potepiaja zamachow na
                                    ludnosc cywilna w izraelu. w gruncie rzeczy jestescie roznymi odmianami tej
                                    samej choroby.

naturalnie, ze potepilem i potepiam zamachy w madrycie. ty nie?

rowniez potepiam terror stosowany przez obecny rzad amerykanski i panstwo izrael
                                    i uwazam, ze zasluguja oni na takie samo traktowanie jak alkaeda. ty nie.
                            • Gość: sp;lit Re: A to dla ciebie, abstract IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 02.05.04, 15:53
                              Poprawka ,...

Insurgents to termin , ktorym posluguja sie neo-cons ,... Mieszkancy Iraq'u
                              mieli nas witac kwiatami ,... Bukietow nie bylo a sa granaty i bomby , wiec
                              trzeba cos wymyslec na pozywke reporterom , ktorzy widza i wiedza na temat
                              sytuacji , tyle co my , znaczy ,... Co im spokesman powie ,...

uklony

==============================================================================

poniewaz tak oficjalnie srodki masowego przekazu na swiecie ich
                              nazywaja "insurgents",
                          • mirmilek Re: A to KŁAMSTWO JEST - mirmilu specjalnie dla 02.05.04, 13:10
                            >No dobra szanowny cyniku ;-) dalę ci spokój!
                            <Autor: abstrakt2003
                            >Data: 18.12.2003 19:19 + dodaj do ulubionych wątków
                            --------------------------------------------------------------------------------
                            >Pisz dalej bo mam sporo zabawy gdy czytam twoje wątki nawiedzane przez lewaków
                            >i islamistów.
                            >I gdzie tu widzisz zachwyt z powodu spalenia kogokolwiek?
                            >I niech ci nie przyjdzie powpoływać na ostatni mój post gdyż nie ma on nic
                            >wspólnego ze sprawą tych spalonych żywcwm mieszczęśników (do tyczy lewaków i
                            >iślamistów z tego forum - także ciebie)!

zachwyt? nie zachwyt, a przyklaskiwanie. nie przekrecaj moich slow.

przyklaskiwanie z satysfakcja. przyklaskiwanie z satysfakcja takim wlasnie
                            postom crassusa. nie obchodzi mnie czy sie zachwycasz spaleniem ludzi. obchodzi
                            mnie, ze przyklaskujesz ludziom, ktorzy sie tym zachwycaja.

twoj ostatni post to bylo piekne podsumowanie waszej "dyskusji", jesli to mozna
                            nazwac "dyskusja", bo tak naprawde wydawalo sie, ze gada jedna osoba.

a: ciesze sie, ze spalono muzulmanow
                            b: no jak mozesz tak mowic
                            a: co ty, ja tylko zartowalem
                            b: No dobra szanowny cyniku ;-) dalę ci spokój! (a co gorsza ---->) Pisz dalej
                            bo mam sporo zabawy

no swietna zabawa. niesamowita. boki zrywac.

wiesz, ciagle masz okazje odciac sie od tego syfu. ale nie chcesz. twoja sprawa.
                            solidarnosc grupowa. a potem sie zarzuca np zydom ze nie chca potepic fredzia za
                            jego takie same nedzne posty.

>I niech ci nie przyjdzie powpoływać na ostatni mój post gdyż nie ma on nic
                            >wspólnego ze sprawą tych spalonych żywcwm mieszczęśników

tak sadzisz? to dlaczego jest on wlasnie na tym watku i dlaczego zamyka dyskusje
                            dotyczaca wlasnie tej sprawy? tajemnicza sprawa. czesto ci sie zdarza pisac od
                            rzeczy?

nawet nie masz odwagi sie przyznac do bledu. krecisz tak samo jak crassus.
                            przeczytaj sobie jeszcze raz jego "tlumaczenia" i zastanow sie, jak bys
                            zareagowal, gdyby ktos pisal tego rodzaju posty po spaleniu zydow w synagodze
                            albo polakow w kosciele i serwowal ci tego rodzaju wyjasnienia...

wlasnie dlatego ze "No dobra szanowny cyniku ;-) dalę ci spokój! Pisz dalej bo
                            mam sporo zabawy" nie uwazam, ze masz prawo do instruowanie kogokolwiek w
                            sprawie szacunku dla smierci, rasizmu, ksenofobii, szowinizmu, etc.

pewnie dobra "terapia" by bylo pisanie postow w stylu crassusa np o dzieciach
                            morodwanych przez rodzicow w polsce, zebys sobie zdal sprawe, jaka to jest
                            moralna nedza, ale (nie wiem, czy to zrozumiesz - watpie) sa ludzie, ktorym
                            takie rzeczy WOGOLE NIE PRZYCHODZA DO GLOWY!!!
                            • abstrakt2003 A jednak KŁAMIESZ mirmilku!!! 02.05.04, 13:40
                              Twoja interpretacja moich postów to KŁAMSTWO!!!
                              - nie pchwalam i nie pochwalałem spalenia kogokolwiek!!!!
                              - postawę M_C akceptuję lecz nie wszytkie jego posty!!!! Czego dałem wyraz w
                              przytoczonych postach!!!!
                              I to koniec dyskusji!
                              • mirmilek Re: A jednak KŁAMIESZ mirmilku!!! 02.05.04, 13:59
                                > Twoja interpretacja moich postów to KŁAMSTWO!!!
                                > - nie pchwalam i nie pochwalałem spalenia kogokolwiek!!!!

znow zmyslasz - pochwalasz/akceptujesz posty, gdzie crassus rajcuje sie ze
                                spalenia tych ludzi. mnie osobiscie malo obchodzi, ze pochwalasz czy nie samo
                                zdarzenie. roznica jest bardzo niewielka. dla mnie nieistotna.

> - postawę M_C akceptuję lecz nie wszytkie jego posty!!!! Czego dałem wyraz w
                                > przytoczonych postach!!!!

"No dobra szanowny cyniku ;-) dalę ci spokój! Pisz dalej bo mam sporo zabawy"

piekny wyraz braku akceptacji. szczegolnie jak sie zaraz obok dodaje, ze
                                "postawe" akceptujesz...

> I to koniec dyskusji!

no a co masz powiedziec, przyznac mi racje? co napisales, kazdy widzi. i nie
                                wygrzebiesz sie z tego, zarzucajac mi klamstwo.
                                • mirmilek Re: A jednak KŁAMIESZ mirmilku!!! 02.05.04, 15:36
                                  moje ogolne forumowe obserwacje doprowadzily mnie do pewnych osobistych wnioskow
                                  na temat rasistowskich postow. mozna je:

a. potepiac
                                  b. ignorowac
                                  c. pochwalac
                                  d. produkowac

najzdrowsza reakcja jest potepienie, ale nie mozna oczekiwac ze bedziemy
                                  zawziecie przeszukiwac wszystkie posty, wiec w koncu w miare normalna sytuacja
                                  jest chyba ignorowanie z jakas domieszka potepienia. wazne, zeby to potepienie
                                  gdziekolwiek zaznaczyc. i nie ogolnie ale wobec konkretnych osob i konkretnych
                                  postow.

na drugim biegunie mamy osoby, ktore same produkuja posty z tresciami rasistowskimi.

i blisko nich sa tacy, co sami nie pisza ale usprawiedliwiaja, rozgrzeszaja albo
                                  pochwalaja tych, co to robia. dla mnie w sumie to to samo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka