Dodaj do ulubionych

100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske

26.03.11, 06:43
i Polska zostala zdobyta po 2 tygodniach,
Teraz 300 milionowe USA razem z Francja i Anglia po niemal 2 tygodniach nie mogly jeszcze podbic malego i slabego 6 milionowego narodu. Wlochy Mussoliniego zdobyly Libie w ktotkim czasie. Wtedy wojna byla konwencjonalna, sily ladowe zdobywaly kraj, wprowadzaly nowa administracje, podporzadkowaly ekonomie. Dzis jest tylko bombardowanie i to z DU. Mala Libie trzeba bombardowac pociskami z zubozonym uranem ! Na dluzsza mete te promieniowanie zabije ich wlasne wojsko. A Obama gra w golfa i zwiedza poludniowa Ameryke.
Obserwuj wątek
    • misterpee Re: Humanitarne Bombardowanie 26.03.11, 06:50
      The purpose of these bombardments is to destroy the country's institutions, its productive base. It's called "humanitarian bombing". It is justified under the concept of "Responsibility to Protect" (R2P). Power generating facilities, bridges, roads, hospitals, TV stations, government buildings, factories, are singled out as strategic targets.

Libyan sources (unconfirmed) report that two hospitals and a medical clinic were bombed:

"Al-Tajura Hospital was hit as was Saladin Hospital in Ain Zara. The clinic that was bombed was also located in the vicinity of Tripoli, the Libyan capital. Not only were these civilian structures, but they were also all far away from the combat zone.
      poorrichards-blog.blogspot.com/2011/03/libya-objective-of-humanitarian-bombing.html
      • you-know-who Re: Humanitarne Bombardowanie 26.03.11, 07:26
        to co skopiowales jest kompletnym bullshitem i ty o tym wiesz, mam nadzieje.
        dziennikarze wszystkich agencji prosza bezskutecznie rezim kadafiego o zaprowadzenie ich do swiadkow lub do ofiar cywilnych bombardowania.
        zerowy wynik. dajesz sie robic w konia jak dziecko, doszlusuj do evy i majki to cie pociesza.
    • you-know-who Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 07:16
      u-rany... sam jestes zubozony, mr p :-)
      popiermylilo ci sie niezle co jest celem i jaki jest program wystepow zachodnich panstw w libii, wiec coz dziwnego ze robisz bezsensowne porownania i przerzucasz sie pomiedzy biadoleniem ze a to za duzo a to za malo atakuja. niech cie o to glowa nie boli, dotleniaja armie rzadowa w dokladnie takim tempie jak potrzeba. 2 sorties, 4 tanks.

niewiarygodne, ale prawdziwe (niewierojatno no fakt - tu podlize sie igorowi moja znajomoscia jezykow): bez ofiar w ludziach. gdyby byly collateral damage w trypolisie, byloby tez kilka razy wiecej tego typu rannych w szpitalach i juz bys mial 24 godziny na dobe wywiady z nimi na RT. zero rannych.

niesamowite jest natomiast to, ze w rosji zasmuceni rosjanie ida klasc wielkie wience kwiatow pod ambasada kadafiego, dla uczczenia nie istniejacych ofiar bestialskich bombardowan. w zwiazku z tym zabawnym wyprzedzeniem faktow (jesli beda takie fakty) przez obywateli rosji, radzilbym wziac podwojna dawke walium takze wszystkim polskim placzkom.

• igor_uk Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 07:29
        YKW,ale gdzie link (chociaz by jeden) na ktorych bylo by widac tysiecy ofiar Kaddafiego?
        A o co cie chodzi z tymi zasmuconymi Rosjanami pod ambasada Libii?
        Czy tobie chodzi o to?

"Региoнaльнaя oбщеcтвеннaя oргaнизaция Сoюз Кoммyниcтичеcкoй Мoлoдёжи г. Мocквы призывaет жителей cтoлицы пoчтить пaмять вcех ливийцев, пoгибших в резyльтaте инocтрaннoй интервенции и в хoде вoенных дейcтвий в cтрaне и вырaзить пoддержкy зaкoннoмy ливийcкoмy прaвительcтвy cтрaны вo глaве c М. Кaддaфи."
        Tam nie ma slowa o cywilach,a tylko o wszystkich Libijczykach.Chyba nie zaprzeczysz,ze zolnierze Kaddafiego,ktore zgineli od bomb koalicjantow,sa Libijczykami?
        YKW,prowadzisz dyskusje w dosc dziwny sposob,cos rzucasz,a udowodniac to nie musisz(tak uwazasz).
        • you-know-who Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 07:54
          ja na ogol nie wliczam zolnierzy i securitate do ludzi i mam po temu wazne powody (temat na osobny watek.) zwlaszcza takich co robia to co ci... ty mozesz robic swoje rachuby, igor. i nie pros mnie o robienie ci prasowek z tego co robi armia libijska, chcesz mnie tylko od roboty odciagnac. wspomnialem ci o blogu al jazeery (podobne maja twoje daily telegraph i inne, wydaje mi sie, ale sa znacznie mniej poinformowane). nie chcesz czytac to nie, co mnie to obchodzi. codziennie w kazdym miescie okrazonym lub okupowanym przez wojsko i lojalistow sa dziesiatki ofiar, przecalkuj to sobie i nie mecz mnie, ok?
          • igor_uk Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 08:01
            YKW,czyli tylko bijesz piane . Wkleic link,to sekunda.Ale inna sprawa,kiedy tego linka nie masz,a szukanie nic nie dalo,to wtedy mozno i tak odpowiedziec swojemu adwersazum,jak to zrobiles Ty.
            Coz,szkoda,myslalem ,ze ty potrafisz prowadzic rzeczowa dyskusje.
            • you-know-who Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 08:22
              igor, chawtit duraka waliat', idi ty w kibini matier' :-)
              masz tu, naprawde nie mam czasu ci wyszukiwac tych rzeczy...
              jeden ,
              drugi

• you-know-who Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 08:34
                masz tu
                i tutaj
                kurna jestesna[rawde dziwny facet igor. poszukaj sobie jak wyglada misurata z przestrzelonymi pociskami czolgowymi domami, jak wygladaja katiusze ktore pewnie z bliska znasz, wystrzeliwane na bengazi. albo ataki na szpitale (w czasie rozmowy telefonicznej na zywo) rozum ci odjelo czy co.. opanuj sie i przestan kwestionowac oczywiste fakty. niech twoi ziomkowie w rosji zajma sie kupowaniem kwiatow dla cywilow i zolniezy ktorych spalono bo odmowili strzelania do cywilow i nie zawracaj wiecej dupy, ok?
              • br0fl0vski Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 08:36
                janusz pisze o arabach z pogarda podobna do twojej (to utlenianie) . przynajmniej jest szczery i nie owija tego w ten demokratyczny bullshit. zawziales sie na to zrzucanie demokracji z bombowcow. zarzucasz innym ze ze xuja wiedza ale sam tez nie mozesz pokazac zbrodni kadafiego. podpierasz sie mediami ktore duzo mowia ale nic nie pokazuja . w tym samym czasie te same media strugaja z ciebie durnia dezinformujac ciebie o wydarzeniach w japonii. i nawet nic nie klika ci w glowie . wolisz uciec w ten swoj disneyland.
                • you-know-who Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 08:44
                  mialem o was obu nieco lepsze zdanie.

> podpierasz sie mediami ktore duzo mo
                  > wia ale nic nie pokazuja.

pojebalo cie brof.

ps. "utlenianie" dotyczy armii atakujacej cywilow. uzylem slowa utlenianie tylko przez wzglad na maloletnich czytelnikow forum. mam na temat tego robactwa znacznie ostrzejsze zdanie.
                  • igor_uk Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 08:54
                    YKW,to ze nie potrafisz udowodnic swoi slowa,nie znaczy,ze inni przez to sa zli.
                    Czy nie zauwazyles,ze ja widze klamstwo po dwoch stronach?
                    Nie wierze a nie Kaddafi,jak rowniez nie wierze jego przeciwnikam,poniewaaz ,a nie jedni,a nie drudzy nie potrafia udowodnic swoich slow.
                    To ze dla ciebie wystarcze WIARA w to ,ze Kaddafi jest zbrodniarzem,dla mnie nie jest dowodem.
                    Roznimy sie z toba tym,ze ja jestem krytyczny do tej paszy,co wciskaja z ekranow TV.
                    p.s. mnie absolutnie wisi,jakie zdanie ktos tu na forum o mnie ma.Jestem, jeden z nie wielu,ktory wystepuje pod wlasnym imieniem i nie udaje nikogo,kim nie jestem,dla tego zdanie anonimowych forumowiczy dla mnie nie ma zadnej wartosci.
                  • br0fl0vski Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 08:55
                    dalej idziesz w zaparte i teraz chcesz utleniac roboctwo. janusz przy tobie wysiada. i jakiez to dowody pokazaly ci media. ja ciagle nie moge zapomniec tych uciekinierow w mercach i suv. juz zapomniales tego generala RAFu co to klamal o 100000 albanczykow zamordowanych przez serbow wlaczajac w to ich przywodcow ktorzy pare dni pozniej zmartwychwstali w belgradzie. masz prawie 50 lat i nie potrafisz odroznic fikcji od faktow to smutne. sam chowsz sie przed tv a mokra robote zlecasz innym. staciles rozum.
                    • you-know-who Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 09:03
                      nie posiadam tv, chlopaki. uczionowo uczit' kak miortwowo leczit'. macie niezle narabane we lbie. w libii nie ma tysiecy ofiar rezimu..... niezle was pogielo, mam nadzieje ze wam to ubezpieczenie pokryje.
                      • igor_uk Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 09:16
                        YKW, ja ciebie rowniez lubie.
                        p.s. czy czlowiek z kalachem,to cywil,ktorego zabija rezim,czy to juz czlowiek uzbrojony,ktory zginal w walce?
                        YKW,masz brak jakich kolwiek argumentow,a do tego amnezje.Wyraznie widac,ze nie pamjetasz,jak wszystko zaczelo sie.Czy pamjetasz marsz na Trypolis? Czy pamjetasz,ze Kaddafi mial uciec do Chaveza? czy to cywile szli kolumnami na Zachod Libii?
                      • przyjacielameryki Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 09:57
                        you-know-who napisał:

> nie posiadam tv, chlopaki. uczionowo uczit' kak miortwowo leczit'. macie niezle
                        > narabane we lbie. w libii nie ma tysiecy ofiar rezimu..... niezle was pogielo,
                        > mam nadzieje ze wam to ubezpieczenie pokryje.

Twój błąd polega na tym, ze wdajesz się w dyskusje z propagandystami a oni wykonują tylko misternie zbudowany plan dezinformacyjny. Prześledż posty i wątki Igora, majki, Waltera, Evy, mistera, pimpusa, mongoła. Nie ma tam nawet grama krytyki Rosji natomiast jest nieustanny atak na Zachód, na demokrację i oczywiście na USA w sposób czasami zdecydowany a czasami zawoalowany, ukryty. Taka postawa jest normalna u zwyczajnych ludzi? My krytykujemy Rosję czy Putina ale również krytykujemy Tuska, Komorowskiego, państwo polskie, krytykujemy prezydentów amerykańskich czy europejskich itd. Oni tylko Zachód!
                        • igor_uk Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 10:22
                          przyjaciel amerykanski,wejdz chcociaz by na jeden rosyjski forum i poczytaj,co forumowiczy pisza o Putinie,Miedwiedziewie.Ale ty masz jeden problem -nie znasz zadnych jezykow obcych.
                          Co dotyczy tego forum.To0 roletu sa podzieleni.Ty jestes antyrosyjski i antyputinowski(co demonstrujesz przy kazdej okazji,nawet teraz,jak idzie i Libie).Ja jestem prorosyjski -czemu trudno dziwic sie.
                          Ty zakladaj watki,w ktorych krytykuj Putina,a ja zakladam watki,w ktorych krytykuje wszystkich ,moze pamjetasz,ze raz nawet zalozylem watek,pod tytulem - "Putin ,co dalej?" w ktorym krytykowalem Putina za brak wizji dla Rosji.
                          Ale ty takich watkow nie czytasz,poniewaz psuja twoja harmonie postrzegania Swiata.
                          • przyjacielameryki Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 10:47
                            igor_uk napisał:

> przyjaciel amerykanski,wejdz chcociaz by na jeden rosyjski forum i poczytaj,co
                            > forumowiczy pisza o Putinie,Miedwiedziewie.Ale ty masz jeden problem -nie znasz
                            > zadnych jezykow obcych.
                            > Co dotyczy tego forum.To0 roletu sa podzieleni.Ty jestes antyrosyjski i antypu
                            > tinowski(co demonstrujesz przy kazdej okazji,nawet teraz,jak idzie i Libie).Ja
                            > jestem prorosyjski -czemu trudno dziwic sie.
                            > Ty zakladaj watki,w ktorych krytykuj Putina,a ja zakladam watki,w ktorych kryt
                            > ykuje wszystkich ,moze pamjetasz,ze raz nawet zalozylem watek,pod tytulem - "Pu
                            > tin ,co dalej?" w ktorym krytykowalem Putina za brak wizji dla Rosji.
                            > Ale ty takich watkow nie czytasz,poniewaz psuja twoja harmonie postrzegania Sw
                            > iata.

My cały czas nie rozumiemy się. W normalnej rozmowie(uważam że taką jest forum) mówi się pozytywnie i negatywnie o różnych sprawach - bo nigdy tak nie jest że są same pozytywy. To się odnosi do gospodarki, do polityki, do rodziny, do urlopu do pracy itd. Ty i inni podobni nie powiecie złego słowa na Rosję, obrażacie się jak inni ja krytykują(w zdecydowanej większości słusznie krytykują) i cały czas gnoicie Zachód ale w szczególności USA( w większości zupełnie bezzasadnie). To nie jest normalna postawa - to ma znamiona zwyczajnej propagandy. Niestety!
                            • igor_uk Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 11:02
                              przyjaciel amerykanski,masz zly zwyczaj wklejania calego postu adwersaza do swojego postu,poniewaz nie wiadomo na co ty zwrociles uwacge.juz pisalem do ciebie,ze wklejaj tylko to,co uwazasz za wazne,wtedy bedzie wiadomo ,ze ty czytasz p-osty oponentow.
                              Co dotyczy twoich slow :
                              "W normalnej rozmowie(uważam że taką jest forum) mówi się pozytywnie i negatywnie o różnych sprawach - bo nigdy tak nie jest że są same pozytywy. "
                              To zgadzam sie z nimi w 100% ,powiem wiecej,stosuje sie do nich,krytykujac Putina (zdarzalo sie nie raz),czy postawe Rosji (rowniez bywalo).
                              Ale bardzo by chcialem,zeby ty rowniez tego trzymal sie.Ty potrafisz tylko krytykowac Rosje ,nic po zatym.Nawet dyskusje,ktora jest bardzo daleko od tematyki rosyjskiej ,sprowadzasz do krytyki Rosji.To wlasnie ty,nie stosujesz sie do swoich slow i to wlasnie ty zaslugujesz na zarzut uprawiania :
                              "zwyczajnej propagandy. Niestety! "
                              przyjacielamerykanski,kiedys lubilem z toba dyskutowac,ale ty nie masz zadnych swiezych mysli,ty tylko w kolko rzucasz haselka,a z haslami dyskutowac jest nudno.
                        • romrus Z czekawoszci pytam... 26.03.11, 11:48
                          przyjacielameryki napisał:

-"My .... również krytykujemy .... prezydentów amerykańskich...."

Z czystej czekawosci, moze jednak podasz przyklady za co i kiedy krytykowalesz USA?

Bo jaks nie zbyt wiarygodne ta twoja puwowiedz wydlada:-)) Moze jakis dowody?:-)))
                      • br0fl0vski Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 09:59
                        wiedze ze trace czas wiec po raz ostatni. gdy sprawy trafiaja do sadu to tymi telewizyjnymi "dowodami" mizna sobie w sadzie dupe podetrzec. te "dowody" sa dla przyglupow siedzacych przed tv. przejrzyj sobie historie prozesow od norymbergi po proces sadama. nawet jak wyginano rzeczywistosc to byly tego granice. w norymberdze wygieto reguly. w przypadku sadama oficjalnie skazano go za popisanie 130 paru wyrokow smierci. co mial robic , byl glowa panstwa wiec z tytulu urzedu podpisywal wyroki . bush ponoc w swojej karierze politycznej podpisal wiecej wyrokow niz sadam. o kangurowym sadzie w hadze nie zaczynam bo to prekursor przyszlosciowych orwellowskich sadow. w sadach sa jeszcze potrzebne dowody a nie emocjie choc i to powoli sie zmienia. a tak wogole to ciekaw jestem ile razy byles w libii i kiedy ostatni raz. bo skad inaczej mialbys te swoje dokladne informacjie.
                  • igor_uk Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 08:59
                    YKW,a tu masz cos w jezyku rosyjskim.
                    Mam do tego materialu taki samy stosunek,jak i do twoich "dowodow". To tylko slowa,do tego anonimowych ,"swiadkow" wydarzen.
              • igor_uk Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 08:44
                YKW i to mkaja byc dowody na tysiecy ofiar wsrod cywile?
                Idzi sam ,z takimi dowodami, k jebieniej matieri.
                W pierwszym "dowodzie",mowa o jednym rannym.A w drugim - fragment wojny domowej.czy nie zauwazyles,ze tam kreca sie uzbrojone liudzi,o pikapie z ciezkim karabinem maszynowym na pace,nie wspomne? I nawet w tym "dowodzie",mowilo sie tylko o operatorze,ktory dostal.
                YKW, wlasnie takie dowody,robia ze mnie sceptyka,co do metod dzialania NATO,poniewaz innych nie pokazuja.

p.s. To ze w wojnie domowej gina ludzi,ja to wiem.Powiem wiecej,nawet wiem ,ze tam moga strzelac!
                Znasz czeszski? dosc ciekawy punkt widzenia.

V případě Libye nebyl využit prostor pro jednání a zastavení bojů.
                • misterpee Re: Ideologia ktora prowadzi do zguby zachod 26.03.11, 14:49
                  to ta sama ideologia , ktora doprowadzila do kleski kazdego dyktatora ktoremu wydawalo sie ze da szczescie swiatu. Tym razem to szczescie przychodzi z masowym bombardowaniem i dezinformacja. Dlatego tyle piany wychodzi od przyjacielameryki ikumpli, pomijaja wszystkie fakty i tworza zaslone dymna, tak samo jak to robili za komuny.
    • zlotamajka Re: 100 milionowa Rzesza zaatakowala Polske 26.03.11, 15:22
      rt.com/news/libya-nato-refugees-victims/
      rt.com/programs/spotlight/libya-humanitarian-crisis-khalikov/
      • misterpee Re: 600 milionowa Rzesza zaatakowala Libie 26.03.11, 17:19
        Rosja, Chiny i Brazylia protestuja:
        blogs.forbes.com/kenrapoza/2011/03/25/no-obama-support-from-brazil-russia-china-on-libya-front/
    • gocha033 zazyj paracetamol 26.03.11, 17:20
      to pomaga w takim jak twoim przypadku.
      • misterpee Re: Wojska ladowe koalicji w Libi 26.03.11, 17:39
        zaczna dzialac pod koniec kwietnia.
        en.rian.ru/world/20110325/163206848.html
        A Goch 033 jest zapewne lekarzem w Guantanamo. Jego poprzednik dostal teraz dobra pozycje w BD, gdzie zajmuje sie psychika weterenow wojennych z BW. Doktor Mengele jest wiecznie zywy.
        • misterpee Re: Ostatnie dni imperium 26.03.11, 17:45
          vidrebel.wordpress.com/2011/03/26/the-last-days-of-the-dollar-and-the-empire/
          • misterpee Re: Ostatnie dni imperium 26.03.11, 17:46
            Let’s go through these events again with more enlightened eyes. If The elite wanted America to win World War III, they would not have sent all of our jobs and factories overseas. If the elite wanted us to win World War III, they would not have our troops stationed in 135 countries simultaneously fighting wars in three nations. If the elite wanted us to win World War III, they would have picked an easier adversary. Iran has sufficient numbers of Russian made ant-ship weapons to sink the Sixth Fleet within minutes. We would also lose all of our Central Command troops in a matter of weeks. The US depends upon Muslims to supply our troops in Iraq and Afghanistan. That will not happen after America starts dropping nuclear weapons on their co-religionists.
            • misterpee Re: Eskalacja bombardowania Libi 26.03.11, 20:19
              Obama wielkim zwolennikiem bombardowania.
              Though the UN mandate for Libya was primarily about the “no-fly zone,” and additional warplanes from various nations mean the US role in this is declining somewhat, it does not mean the US role in the war is shrinking. Rather, Pentagon officials say, they are planning escalations in other areas.

In particular the Pentagon appears keen on moving more specialized aircraft, and helicopter gunships, into Libya to launch attacks on ground troops, and to engage in fights in and around the major cities being contested by the rebels and the Gadhafi regime.

Webmaster's Commentary:
              It's just a matter of time before the US has boots on the ground in Libya, no matter what Obama has vowed he will not allow to happen.

There is nothing else to do when airstrikes fail to accomplish their agenda, which is bringing Gaddafi either down (or out) and seizing control of Libya's oil and water resources; also it is highly unlikely that air strikes alone will bring about that outcome.

Those in the bowels of power in Washington, in Paris, and in London, who do not understand the lessons of history are doomed to repeat them, and this is precisely the case with this military misadventure which may well go regional, if not global, plunging the world into an all-out war.

• misterpee Re: demokratyzacja BW - prawdziwy cel USA 26.03.11, 22:52
                www.darkgovernment.com/news/americas-true-agenda-for-pushing-mid-east-democracy/
                America is the spawn of empire building and from the start has itself engaged heavily in that activity. In nearly all cases it has shown a preference for bribery, coercion, intimidation and force over diplomacy and cooperation.

As a nation founded on invasion, occupation and genocide, America has maintained its empire by those means to this day.

Although Spain began the slaughter with the voyages of Columbus, the British colonies that became the United States continued it with a vengeance.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka