igor_uk 22.06.11, 23:45 Czy ma ktos pomysla na to - po cholere Putinu bylo tworzyc Front Jednosci Narodowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Re: Front Narodowy. 23.06.11, 01:55 Ao cholerę Miedwiediew wspiera oficjalnie miliardera Prochnowa i jego nową partię "Słuszna/Sprawiedliwa Sprawa" (nie wiem dokładnie, jak się ona po rosyjsku nazywa) ? Pomyśl, Igor. Czemu Miedwiediew mówi dla zagranicznej gazety (Time) że chciałby startować w wyborach, ale że walki między nim a Putinem nie będzie, to nie wchodzi w rachubę? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Front Narodowy. 23.06.11, 18:58 Ewa,napewno Miedwiedziew nie wspiera Prochorowa po to,zeby stworzyc alternatywe Frontu Narodowemu. Widzisz li,nawet wspieranie przez tandem (a wlasnie tak ja to widze) powstania "opozycyjnej" partii bardzo dobrze wpisuje sie do scenariusza,ktory jest bardzo mozliwy. A teraz troche wiecej o tym. W jednej z dyskusji wspominalem,ze widze Putina w roli Przewodniczacego Dumy. Wlasnie po to jemu potrzebny jest "Front Jednosci Narodowej".Miedwiedziewa widze w roli Prezydenta. A jaka role w takim ukladzie powinien miec Prochorow? Jest bardzo widoczna: " Дмитрий Медведев выбрaл Прoхoрoвa нa рoль безoпacнoгo пoдcтaвнoгo прoтивникa – глaвы oппoзициoннoй пaртии, кoтoрaя бyдет cлегкa критикoвaть Кремль, вoздерживaяcь oт реaльнoгo инaкoмыcлия." Jak widzisz, role juz sa podzielone. A czy Putin "boi sie" tandemu Miedwiedziew-Prochorow? Jak dla mnie,to pytanie jest absurdalne,poniewaz cos takiego nie istnieje i nie powstanie.Ale slyszalem o tym,ze Miedwiedziew chce powstaniem nowej partii z Prochorowym na czele zrobic konkurencje Putinu i jego "Jedynej Rosji".Ale nic bardziej mylnego.Zgodnie z roboczym projektem koncepcji "Прaвoгo делa"- <<целевaя ayдитoрия пaртии – клacc oбрaзoвaнных гoрoжaн и те, ктo cтремятcя к немy принaдлежaть. Они yвaжaют cебя и требyют yвaжения oт oкрyжaющих>>. Впрoчем, yвaжaть cебя oни, кoнечнo, мoгyт, oднaкo в Рoccии ни oднa нoвaя пaртия не мoжет нaчaть дейcтвoвaть без блaгocлoвения Пyтинa. Срaзy пocле cocтoявшейcя 28 aпреля вcтречи междy Медведевым и Прoхoрoвым, в хoде кoтoрoй пocледнемy былa предлoженa нoвaя рoль, oлигaрх нaпрaвилcя к Пyтинy зa oдoбрением и инcтрyкциями, cooбщил oдин из ocнoвaтелей «Прaвoгo делa»." Ewa ,wiem,ze roznimy sie z Toba w tej kwestii i tylko czas pokaze,kto ma racje. I wiesz co,bardzo by chcialem,zeby racje mialem ja,poniewaz moi prognozy,to spokojna i przywidywalna przyszlosc Rosji.To co wydaje sie Tobie,przyniesie Rosji walke i chaos,a napewno tego Rosjanie sobie nie zycza i nie jest to im potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu To bardzo stara mysl.. 23.06.11, 03:10 ...wszystkie kultury ja powtarzaja:/ Z grubsza idzie o nadanie imienia "wrogowi":) Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: To bardzo stara mysl.. 23.06.11, 07:43 Wladek wie ,co robi...- Rzadzace zachodem lobby przemywa tlumowi mozgi , ze Historia , Narod , patriotyzm , przeszlosc , spoleczenstwo , Rodzina sa brzydkimi i niemodnymi archaizmami (nie dotyczy to , tylko , Izraela) , a u Wladka ma byc odwrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: To bardzo stara mysl.. 23.06.11, 18:59 maruder,wybacz,ale cos ty nie na temat piszesz.Widac ,ze sprawy nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Front Narodowy. 23.06.11, 09:21 To klasyczne zabiegi o zawłaszczenie władzy z pominięciem procedur demokratycznych. To jest szczególnie widoczne przy jednoczesnej odmowie rejestrowania opozycyjnych partii politycznych, mamienia społeczeństwa niespełnianymi obietnicami, oszukiwania i totalnego zaniedbywania tego społeczeństwa z jednoczesną dbałością o wzrost majątków zaprzyjażnionych oligarchów a także dbałość o utrzymanie korupcji na stosownym poziomie. To taka rosyjska szopka. Gigantyczne pośmiewisko a nie rządy i państwo prawa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Jasne , przyjacielu US.... 23.06.11, 11:28 ...-Bo Hussein Obamba spelnia swe demokratyczne obietnice i bardzo dba o swoje demokratyczne spoleczenstwo . -W USA nie ma oligarchow ? -Nie ma korupcji ?... Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Jasne , przyjacielu US.... 23.06.11, 12:35 kaszebe12 napisał: > ...-Bo Hussein Obamba spelnia swe demokratyczne obietnice i bardzo dba o swoje > demokratyczne spoleczenstwo . -W USA nie ma oligarchow ? -Nie ma korupcji ?... Z choinki się urwałeś??????? Chcesz korupcje w USA porównywać z ta w Rosji???? Żyjesz w jakiejś izolacji i całkowitym oderwaniu od świata?? Może jesteś pustelnikiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Jasne , przyjacielu US.... 23.06.11, 12:51 Bardzo mozliwe ,ze zyje w swoistej izolacji , ktora nosi nazwe ...Francja. -Ciekawe ,z jaka latwoscia wytykuje sie rzady ,przekrety, systemy ,bledy u innych , zwlaszcza u Ruskich , zapominajac o obserwacjach na wlasnych podworkach... Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Jasne , przyjacielu US.... 23.06.11, 13:08 kaszebe12 napisał: > Bardzo mozliwe ,ze zyje w swoistej izolacji , ktora nosi nazwe ...Francja. -Cie > kawe ,z jaka latwoscia wytykuje sie rzady ,przekrety, systemy ,bledy u innych , > zwlaszcza u Ruskich , zapominajac o obserwacjach na wlasnych podworkach... Te Twoje wypociny przypominają mi stare hasło - że wszyscy mają takie same żołądki. Ludzie są przecież podobni do siebie to pewnie i całe państwa są podobne. Skoro tak to i rządy są podobne i nieprawidłowości są podobne. jednym słowem wszyscy są tacy sami i wszędzie jest tak samo. Brawo!! Tyle, że jest dokładnie odwrotnie. Każdy człowiek jest inny, państwa są inne itd., itd., itd. Poniał???? Ps. Potwierdza się, że we Francji nie wiele można się nauczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Jasne , przyjacielu US.... 23.06.11, 13:24 Nie , nie ponial...-Wiem ,ze strasznie sie poce nad klawiatura , i ,ze w, mej bezmiernie dennej ,glupocie nie moge zrozumiec , dlaczego kacyk Obamba nie zamknal Guantanamo , dlaczego kazal zabic Ladena , dlaczego wycofal sie z pomyslu palestynskiego , dlaczego musi sie tlumaczyc i przepraszac przed Aipakiem,dlaczego nie mowi ,ze przegral wojne z Afganistanem...coz -wielki ,prawdomowny ,demokrata....,a moze -republikanin ? -A moze repubikanin , a demokrata - to jedno i to samo ? Odpowiedz Link Zgłoś