Dodaj do ulubionych

Tragedia w Norwegii a kara śmierci

23.07.11, 10:00
Moim zdaniem kraj ktory pozbawia sie mozliwosci kary smierci jest krajem gdzie rzadza glupcy
Teraz temu gosciowi trzeba bedzie przygotowac cele, wygodna, ciepla, jedzenie zgodnie z zaleceniami dietetyka, silownia, TV.
Ojciec zamordowanej kobiety w GB powiedial w wywiadzie dla TV
"Chce aby sprawca odbyl kare w Polsce a nie u nas, bo u nas bedzie mial jak na wczasach"
a my idioci gonimy i podpisujemy kolejne umowy aby dbac o mordercow i kryminalistow.
dla reszty niestety nie starcza, wiec pozostalo nam jedynie pracowac na podatki nie 6 miesiecy jak dzisiaj a 7 - bo za malo.
Dokad zmierzasz Europo?
Przesciga nas juz nawet Azja
Obserwuj wątek
    • j-k zawsze bylem przeciw karze smierci, ale... 23.07.11, 10:06
      zawsze bylem przeciw karze smierci.
      ten najciezszy grzech:

przez
      zazdrosc
      pozadanie pieniadza
      i inne
      kazdemu moze sie przytrafic.

z jednym wyjatkiem:
      wielokrotnych mordercow.

dla tych nie ma wytlumaczenia.
      • kylax1 [...] 23.07.11, 15:13
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • mlody747 Re: Wiesz ilu ludzi zabił Wojtyła i Ratzinger swo 23.07.11, 15:33
          Masz racje z ta antykoncepcja. To przeludnienie "jest problemem" w wielu krajach. Np. Taki Izrael ciągle musi/chce zagrabić ziemie na nowe osiedla dla swoich obywateli w oczywiście nie uzbrojonym spodziectwie.
          • konrad_dk Re: Wiesz ilu ludzi zabił Wojtyła i Ratzinger swo 23.07.11, 15:40
            Smieszne trochę i infantylne niektóre argumenty. Jeśli chodzi o mnie to jestem zdecydowanie przeciwko karze śmierci, gdyż według mnie jest ona usankcjonowanie prawnie zemstą.
            Kryteria etyczne, ktorymi sie kieruje nie potrafia uzasadnić sensu i potrzeby kary smierci. Jako katolik tym bardziej odrzucam, neguję karę śmierci
            • lubat Re: Wiesz ilu ludzi zabił Wojtyła i Ratzinger swo 23.07.11, 16:40
              konrad_dk napisał:

> Smieszne trochę i infantylne niektóre argumenty. Jeśli chodzi o mnie to jestem
              > zdecydowanie przeciwko karze śmierci, gdyż według mnie jest ona usankcjonowanie
              > prawnie zemstą
              .

I właśnie o to chodzi. Prawo do zemsty jest podstawowym prawem człowieka, które funkcjonowało od początków cywilizacji. Wszystkich cywilizacji ludzkich.

Teraz przyszła moda miłości dla morderców. Tak samo jak moda na pedałów. Jeszcze kilka dziesięcioleci temu za bycie pedałem w krajach Europy i USA szło się za kraty. Teraz idzie się za kraty jeśli powiesz, że to zboczenie.

A kara śmierci istnieje i jest wykonywana bezkarnie, czasami masowo. Bezkarnie w takim znaczeniu, że przykładowo ten Norweg, który zabił tylu młodych ludzi, którzy dopiero wchodzili w życie, w najgorszym razie dostanie dożywocie w dosyć luksusowych warunkach. A jak się będzie dobrze sprawował, to po 15-20 latach wyjdzie na wolność. Aby móc sobie jeszcze raz postrzelać do ludzi. No ale skoro państwo rezygnuje z kary śmierci, to ktoś musi przejąć ten "obowiązek":(
              • mlody747 Re: Wiesz ilu ludzi zabił Wojtyła i Ratzinger swo 23.07.11, 18:14
                Kara śmierci nie jest zemsta. Ma ona odstraszać innych, którym mogło by przyjść do głowy popełnienie podobnego, karanego śmiercią przestępstwa. Tak uczy przynajmniej Pismo Święte.
                Masz racje, ze uczy się w kościołach coś nie z Biblijnego (nie uczy się Prawa Boskiego), co wykorzystują przeciwnicy chrześcijaństwa zupełnie dobrze, dla swoich celów.
              • konrad_dk Re: Wiesz ilu ludzi zabił Wojtyła i Ratzinger swo 24.07.11, 21:28
                ubat napisał:

>I właśnie o to chodzi. Prawo do zemsty jest podstawowym prawem człowieka, które
                > funkcjonowało od początków cywilizacji. Wszystkich cywilizacji ludzkich.

Przekonaj i uzasadnij, że tak jest.

o ile mi wiadomo, to podstawowymi sa prawa człowieka i godności ludzka (zemsta jest karana, gdyż jest niezgodna z prawami człowieka i ingeruje w godność ludzka).
                Zemsta nie jest prawem tylko wynikiem emocji; jest szkodliwa, niezgodna z prawem i nie służy dobru sprawy i prawa tylko zaspokojeniu własnych instynktów
                . Jest to pojęcie etyczne, zdecydowanie pejoratywne według naszych kryteriów etycznych i moralnych.

> Teraz przyszła moda miłości dla morderców.

Błedne założenie, podbudowane twoja emocją i brakiem znajomości zagadnienia.
                O braku wykonywaniu kary śmierci zadecydowano w Strasburgu. Była ona wynikiem niechęci do jej stosowania i tendecja do jej zaprzestania w Europie.

Polecam lekture Europejskiej Konwencji Praw Człowieka, jej katalogu i protokołów dodatkowych

>Tak samo jak moda na pedałów. Jeszcz
                > e kilka dziesięcioleci temu za bycie pedałem w krajach Europy i USA szło się za
                > kraty. Teraz idzie się za kraty jeśli powiesz, że to zboczenie.

A wiesz dlaczego?

Penalizacja homoseksualizmu w Europie to już historia.
                Dyskryminacja osób homoseksualnych jest łamaniem praw człowieka.

> luksusowych warunkach. A jak się będzie dobrze sprawował, to po 15-20 latach wy
                > jdzie na wolność. Aby móc sobie jeszcze raz postrzelać do ludzi. No ale skoro p
                > aństwo rezygnuje z kary śmierci, to ktoś musi przejąć ten "obowiązek":

Nonsens. Argumentacja wyjątkowo prymitywna
                • mlody747 Re: Wiesz ilu ludzi zabił Wojtyła i Ratzinger swo 24.07.11, 21:59
                  Masz racje. Europa, choć mala kiedyś podstawy chrześcijańskie (nie mylić z KK-to Talmud zmieszany z Biblia) już obecnie ich niema. Jeszcze pewnie wstydzisz się nazwać skąd biorą się jej obecne podstawy i rządzących tam ludzi, ale mogę ci to podpowiedzieć. Biorą się one z Talmud. I jest to nie ważne, czy dzisiejszy Europejczyk zdaje sobie z tego sprawę czy nie. O ile wiem Talmud obecnie jest w polskim wydaniu i dla chcącego nic trudnego się dowiedzieć.
            • mlody747 Re: Wiesz ilu ludzi zabił Wojtyła i Ratzinger swo 23.07.11, 18:06
              Kara śmierci jest w Piśmie Świętym i nie powinno to być problem moralnym dla katolików, jak kierują się oni tym Pismem Świętym. Ale to nie jest coś oparte na przypuszczeniach z media. Średnio w Stanach wykonanie tego wyroku trwa jakieś 12 lat. To jest czas na rożnego rodzaju odwołania od decyzji sadu itd. Często skazany dostaje z umorzenie tej kary.
            • szlachcic Re: Wiesz ilu ludzi zabił Wojtyła i Ratzinger swo 23.07.11, 18:21
              konrad_dk napisał:

> Smieszne trochę i infantylne niektóre argumenty. Jeśli chodzi o mnie to jestem
              > zdecydowanie przeciwko karze śmierci, gdyż według mnie jest ona usankcjonowanie
              > prawnie zemstą.

a czym jest wsadzenie na 25 lat?
          • kylax1 No tak, mały Izrael i ocean islamski. 23.07.11, 15:43
            Ale przecież Izrael jest 'zaborcą'. A Syria, czy Hezbollah, tylko się 'bronią'....
          • bywszy1 Re: Wiesz ilu ludzi zabił Wojtyła i Ratzinger swo+ 23.07.11, 15:47
            mlody747 napisał:

h. Np. Taki Izrael ciągle musi/chce zagrabić ziemie na nowe osiedla dla swoich
            > obywateli
            <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<dla Polski to Stalin zrobil.
            • mlody747 Re: Wiesz ilu ludzi zabił Wojtyła i Ratzinger swo 23.07.11, 16:02
              Stalin musiał zrekompensować utratę ziem polskich na wschodzie, które on sam zajol. Zrobi to oczywiście kosztem Niemiec, które miały czelność otwarcia swojego krajowego państwowego banku centralnego(nie prywatnego, który wcześniej doprowadził do upadku Niemiec po Wersalu-prawdziwy powód do IIWS lub jak kto woli Ojczyźnianej).
              • lubat Re: Wiesz ilu ludzi zabił Wojtyła i Ratzinger swo 23.07.11, 16:25
                mlody747 napisał:

> Stalin musiał zrekompensować utratę ziem polskich na wschodzie, które on sam za
                > jol.

Musiał? Ty rzeczywiście jesteś młody=infantylny.
                • mlody747 Stalin 23.07.11, 18:38
                  Nie wiem co to znaczy "infantylny". Po wojnie przede wszystkim chciano osłabić przyszłość Niemiec. Dlatego je podzielono i zmniejszono. To wszystko, z powodu możliwości utworzenia podobnego banku narodowego z przed IIWS w przyszłości, który doprowadził do tak wielkiego wtedy rozkwitu tego kraju.
        • szlachcic Re: Wiesz ilu ludzi zabił Wojtyła i Ratzinger swo 23.07.11, 18:19
          > sprzeciwem przeciwko antykoncepcji.

po 1 dlaczego mowisz nie na temat
          po 2 w tej sprawie przytlaczajaca wiekszosc ludzi olewa prawa Kosciola
          Pozostali sa bardzo bardzo gleboko wierzacymi wiec nie obawiaj sie ze bedzie aborcja
    • mlody747 Re: Tragedia w Norwegii a kara śmierci 23.07.11, 15:45
      Widze, ze już go skazałeś, bez żadnego sadu. Tak po obejrzeniu bajek w mediach. To musi być sprawiedliwe. A z kara śmierci to rzeczywiście było by łatwiej. Bo po obejrzeniu w mediach sprawozdania z przestępstwa, można by było iść na publiczne np. wieszanie obsmarowanego przez media sprawcy. Takie sobie zabójstwo podejrzanego jak było po morderstwie JFK dla ukrycia prawdziwych sprawców lub Al ben latyna aby on sam nie "pościł farby" i teraz musimy słuchać w mediach dla naszego bezpieczeństwa oczywiście, co on rzekomo planował. Tego ostatniego jak by nie za strzelono ostatnio,to może by się nawet okazało, ze ten oryginalny Al-bein już nie żyje od lat, bezczelnie naturalnie umierając jak cały świat go szukał i miał (ciągle ma) zaplanowane prowadzenie wojen rzekomo z jego powodu..
      • konrad_dk Re: Tragedia w Norwegii a kara śmierci 23.07.11, 16:06
        Słuszna uwaga. Nie ma sensu bazować tylko na tym co one komunikuja.
        Przypomniał mi sie artykuł poświecony zamachowi na JP II , niewyjaśnione zabójstwo Olafa Palme, "samobójstwo Barscha", etc, etc.
    • szlachcic Re: Tragedia w Norwegii a kara śmierci 23.07.11, 18:27
      Zaryzykuje stwierdze nie ze
      Wszyscy sprzeciwiajacy sie karze smierci maja na rekach krew!!!!!!
      Byc moze gdyby ten fanatyk wiedzial ze ona jest to odstraszyloby go przed popelnieniem tej zbrodni.
      Nie mam natomiast zadnych watpliwosci ze takie przypadki sie zdarzaja, tz kara smierci odstraszylaby sprawce
      Polecam do przemyslen przeciwnikom
      • konrad_dk Re: Tragedia w Norwegii a kara śmierci 24.07.11, 20:21
        szlachcic napisał:

> Zaryzykuje stwierdze nie ze
        > Wszyscy sprzeciwiajacy sie karze smierci maja na rekach krew!!!!!!

A ja zaryzykuję teorie, że to co piszesz to tania demagogia.

> Byc moze gdyby ten fanatyk wiedzial ze ona jest to odstraszyloby go przed popel
        > nieniem tej zbrodni.

No właśnie. Być może tak, być może nie.

> Nie mam natomiast zadnych watpliwosci ze takie przypadki sie zdarzaja, tz kara
        > smierci odstraszylaby sprawce

A dlaczego tak uważasz? Na podstawie czego wyciągasz takie wnioski?

A co powiesz sprawie Yarrisa, który spedził 22 lata w wiezieniu, okazało sie, że niesłusznie.

> Polecam do przemyslen przeciwnikom

A ja polecam poniższy link, jak i zapoznanie sie ze statystykami dotyczącym ilości niewinnie skazanych a także próbe zrozumienia argumentów za i przeciwko karze śmierci

www.joemonster.org/art/14826/Najgorsze_z_pomylek_7_niewinnych_osob_skazanych_na_smierc
        • mlody747 Re: Tragedia w Norwegii a kara śmierci 24.07.11, 21:51
          Dzięki nie zrozumieniu Prawa Boskiego i wybrzydzaniu wszystkiego co trzyma społeczeństwo w całości, udało się komunista opanować znaczne połacie świata już w XIX w. W twoje Tora jest opisana ta sama kara i musi być tobie na rękę, jak chrześcijanie tej kary nie używają i niszczą się przy tym społecznie.
    • stojacywbramie Chory system. 23.07.11, 20:04
      Sami dążymy do ubezwłasnowolnienia. Ten gość może dostać maksymalnie 21 lat, nie wykluczam, że dostanie mniej. Siedząc w pierdlu wyda parę książek, udzieli kilku wywiadów, dostanie za to mnóstwo kasy. Jak wyjdzie zmienią mu tożsamość, państwo się nim zaopiekuje, będzie żył dostatnio i szczęśliwie.
      • szlachcic Re: Chory system. 23.07.11, 22:36
        stojacywbramie napisał:

> Sami dążymy do ubezwłasnowolnienia. Ten gość może dostać maksymalnie 21 lat

juz media podaja ze wspolpracuje ze sledczymi - czyli powod aby zmniejszyc mu wyrok
        pozniej bedzie sie dobrze zachowywal i znowu powod aby cywilizowani europejczycy zmniejszyli mu kare.
        Poza tym karnisci mowia ze dlugo siedziec nie mozna, zkazany musi widziec sens odsiadki - czyli musi wyjsc szybko bo keszcze nasra na straznika wiieziennego

• igor_uk bardzo chory system. 23.07.11, 22:48
          System wartosci jest chory,to nie ulega watpliwosci.
          Te,co sa zazwyczaj przeciwko kary smierci (a jak ze,zabijac ludzi to grzech,milosc miedzy ludzmi-przedewszystkim),sa zawsze w pierwszych szeregach,zeby przeprowadzac "humanitarne" bombardowania te kraje,w ktorych nie przestrzega sie "milosci do ludzi",prawa czlowieka,zreszta pretekst zawsze znajdzie sie.
          Jedyny kraj na Zachodzie,ktory zasluguje pod tym wzgledem na szacunek,to USA.Zabiaja wszystko co potrafi ruszac sie,nie robiac z tego moralnych problemow.
          Europescy "humanisci",gloszac,ze nie wolno zabic czlowieka,ktory zgwalcil i usmiercil kilka dzieciakow,ale nie widza problemow,zeby wyslac bombowce i zabic innych dzieciakow,zeby dokuczyc jakiemus dyktatorowie,wyzywaja tylko pogarde.
    • mlody747 Re: Tragedia w Norwegii a kara śmierci 24.07.11, 21:44
      Do Bug po osadzeniu podejrzanego i uznaniu winnym przestępstwa, które jest karane śmiercią według Prawa Bożego, nakazuje nam ta kare wykonać. Jest to w Piśmie Świętym. Jest tam także podane za co należy się kara śmierci, czego w Europie nie wolno już mówić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka