johnny-kalesony Re: rosyjskie drogi 29.07.11, 00:16 Na zdjęciu ponad tekstem widać ograniczenie prędkości do 70 km/h ... Ale czy zwalniają? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
j-k pisze o tym od lat 29.07.11, 00:22 ale nie zamierzam sie nad Rosja znecac. pieniadze sa wszystko jest do trobienia Jednak... konkretnie Kiedy autostrada Moskwa - St Petersburg bedzie w koncu gotowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Wlasciwa odpowiedz na Twoje pytanie brzmi: 29.07.11, 09:23 Uruchomiono dla babuszek z Miedwiedkowa nowy ekspress Moskwa - Petersburg:) Putinowszczyzna - Oblowszczyzna. I tyle. PS. To paradoks - miedzy krajem, w ktorym drog w zasadzie nie ma i krajem, gdzie sa bardzo zle, trwa zaciekla dyskusja, kto ma drogi lepsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Wlasciwa odpowiedz na Twoje pytanie brzmi: 29.07.11, 18:24 borrka napisał: > PS. To paradoks - miedzy krajem, w ktorym drog w zasadzie nie ma i krajem, gdzi > e sa bardzo zle, trwa zaciekla dyskusja, kto ma drogi lepsze :) Ale za chwilę będą niezłe. Polska jest obecnie największym frontem robót drogowych w Europie i pomimo opóżnień, różnych problemów budowlanych, jednak z tych inwestycji będą wkrótce efekty. Zasadniczą sprawą jest wybudowanie autostrad(bądż dróg ekspresowych) przecinających kraj a płn. na płd. i ze wsch. na zach. Sieć zwykłych drug bitych(powiatowych i gminnych) jest bardzo gęsta i dobrej jakości(do każdej wsi można wygodnie dojechać), nie różni się zupełnie od drug francuskich. Problem maja Tiry i turyści chcący przejechać szybko przez Polskę a to mogą zmienić tylko autostrady i drogi ekspresowe których pełna efektywność może nastąpić za 3-4 lata, więc nie jest tak żle. Jeżeli Rosjanie nie prowadzą obecnie poważnych inwestycji drogowych to zostają w tyle za Europą również tą nową i nie poradzą sobie z problemem w najbliższych 20- 30 latach. Ale co nas może to obchodzić, to ich problem! Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Wlasciwa odpowiedz na Twoje pytanie brzmi: 29.07.11, 18:27 przyjacielameryki napisał: borrka napisał: PS. To paradoks - miedzy krajem, w ktorym drog w zasadzie nie ma i krajem , gdzi e sa bardzo zle, trwa zaciekla dyskusja, kto ma drogi lepsze :) Ale za chwilę będą niezłe. Polska jest obecnie największym frontem robót drogow > ych w Europie i pomimo opóżnień, różnych problemów budowlanych, jednak z tych i > nwestycji będą wkrótce efekty. Zasadniczą sprawą jest wybudowanie autostrad(bąd > ż dróg ekspresowych) przecinających kraj a płn. na płd. i ze wsch. na zach. Sie > ć zwykłych dróg bitych(powiatowych i gminnych) jest bardzo gęsta i dobrej jakoś > ci(do każdej wsi można wygodnie dojechać), nie różni się zupełnie od drug franc > uskich. Problem maja Tiry i turyści chcący przejechać szybko przez Polskę a to > mogą zmienić tylko autostrady i drogi ekspresowe których pełna efektywność może > nastąpić za 3-4 lata, więc nie jest tak żle. > Jeżeli Rosjanie nie prowadzą obecnie poważnych inwestycji drogowych to zostają > w tyle za Europą również tą nową i nie poradzą sobie z problemem w najbliższych > 20- 30 latach. Ale co nas może to obchodzić, to ich problem! Oczywiście dróg pisze się j/w a nie przez "u". Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Wiem, Przyjacielu... 29.07.11, 18:32 Robie, w ramach budowania klasy sredniej, pare tysiecy miesiecznie po Polsce. I cierpie, i ciesze sie zarazem. To jest niebywaly awans cywilizacyjny i forumowi czekisci moga od rana do wieczora, p.......ć, jak w Polsce zle. Mam calkiem dobry wzrok i jestem porucznikiem rezerwy ... w razie czego:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Wiem, Przyjacielu... 30.07.11, 11:08 borrka napisał: > Robie, w ramach budowania klasy sredniej, pare tysiecy miesiecznie po Polsce. > I cierpie, i ciesze sie zarazem. > > To jest niebywaly awans cywilizacyjny i forumowi czekisci moga od rana do wiecz > ora, p.......ć, jak w Polsce zle. > Mam calkiem dobry wzrok i jestem porucznikiem rezerwy ... w razie czego:):):) Ja również jestem por. rezerwy(po Wrocławiu)! Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 eva15 bedzie wciskac 29.07.11, 00:53 ze w Niemczech jest jeszcze gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
aroden Ruscy do Australii 29.07.11, 11:15 a Australijczycy do Rosji gdyby taka zamiana si dokonala byloby to dla nich zdecydowanie korzystne w Australi drog w zasadzie nie potrzeba. Wsiadasz w gablote i walisz przez trawiasta pol-pustynie w dowolnym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc88 Sa tez i takie: 29.07.11, 19:20 upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4b/M53_krasnoyarsk.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: rosyjskie drogi 02.08.11, 08:26 Oto takie drogi w nefte-gazowej Syberii Polnocno-Zachodnej. Drogi, ktore sa. Drogi, dlugosc ktorych dziesiatki tys. km. Drogi, ktorych jednak nie ma na mapach drogowych (bo to nie panstwowie, a wiedomstwiennyje drogi)). Drogi na terenu, gdzie bagien, wody wiecej niz gdies jeszcze w innym miejscu na Ziemi - wiecej niz na Amazonkie i we Floridzie. Gdzie marzlota, czesciowo topniac w gornich warstwach gruntu, kazdy rok lamaje i nisczcy te drogi w 10 miejscach na kazdym kilomertrze. Gdzie latem goraco jak w Afryce, a zima mroznie jak w Antarktyce. Gdie w zasadzie niemozliwie zadne rolnictwo, ale jakies sa. Gdzie z powodu klimata, gruntow, braku jakiegos materiala dla budownictwa, braku miejscowych zrodl zywnosci niemozliwie budowac miasta - a ich setki, az do 500,000 mieszkancow. Gzdzie ludzi nie moga zyc, ale zyja i ciesza sie ze zyja w tej pieknej, bogatej i slynnej syberyjskiej ziemi. www.youtube.com/watch?v=XlBM_ccPdvQ www.youtube.com/watch?v=u8fKSN4pGjE Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: rosyjskie drogi 02.08.11, 09:00 A oto co tam nazywaja ujobiszcznymi drogami (w Europejskiej Rosji to jednak nazywaje sie autostrada) - www.youtube.com/watch?v=K5cYapN5OtQ www.youtube.com/watch?v=zoLBi3ESFlU www.youtube.com/watch?v=OBVh5-IlbrA www.youtube.com/watch?v=yf8P4zHrDzA Odpowiedz Link Zgłoś