leon7073 20.10.11, 19:58 W dziki sposob zamordowali dzikusy Kadafiego kturzy bada rzadzic tym dzikim krajem. Jeden gorszy od drugiego Smrod , brud i obustwo W zadnym Ciwilizowanym kraju tak by z Kadafim nie zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vladexpat Re: Dziki Lyncz Kadafiego 20.10.11, 20:00 leon7073 napisał: > W dziki sposob zamordowali dzikusy Kadafiego kturzy bada rzadzic tym dzikim kra > jem. > Jeden gorszy od drugiego > Smrod , brud i obustwo > W zadnym Ciwilizowanym kraju tak by z Kadafim nie zrobili. Jesteś przekonany o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan pani clintonowa wyraźnie 20.10.11, 20:13 pani clintonowa w trakcie niedawnej wizyty w wyzwolonej (zniewolonej, niepotrzebne skreślić) Libii wyraźnie domagała się zabicia dawnego kumpla, kaddafiego. No i stało się. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Byl tu watek o mozliwym losie Kaddafiego... 20.10.11, 20:11 ...i nie moge go znalesc. Ale przypominam ze wiele madrali stawiali na sad w Haadze))) Dla mnie to ze go w zaden sposob nie zostawia przy zyciu bylo jasne od poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: Byl tu watek o mozliwym losie Kaddafiego... 20.10.11, 20:18 romrus napisał: > ...i nie moge go znalesc. > > Ale przypominam ze wiele madrali stawiali na sad w Haadze))) > > Dla mnie to ze go w zaden sposob nie zostawia przy zyciu bylo jasne od poczatku > . Ja chyba obstawiałem wypadnięcie z helikoptera a okazało się, że spadł ze schodów. Każdemu może zdarzyć się mylna prognoza, więc się nie czepiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Byl tu watek o mozliwym losie Kaddafiego... 20.10.11, 20:19 vladexpat napisał: > Ja chyba obstawiałem wypadnięcie z helikoptera a okazało się, że spadł ze schodów. Każdemu może zdarzyć się mylna prognoza, więc się nie czepiaj. No to nie jestes madralem))) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Scenariusz jest zawsze ten sam 22.10.11, 00:10 eomrus napisał: > Dla mnie to ze go w zaden sposob nie zostawia przy zyciu bylo jasne od poczatku Oczywiście, że to było jasne. Procesu nie doczekał Saddam, Miloszewicz czemu miałby doczekać Kadaffi? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Scenariusz jest zawsze ten sam 22.10.11, 04:23 eva15 napisała: > Oczywiście, że to było jasne. Procesu nie doczekał Saddam, Miloszewicz czemu mi > ałby doczekać Kadaffi? - Niektorzy chetnie by go poogladali w tv - jak malpe w zoo. Pamietam jak pokazywali zeby Saddama. Czesc rzadzacych nadaje sie tylko do czyszczenia klatek w zoo - akurat ich poziom. Poza tym, kto moze sadzic przywodce suwerennego kraju? Tylko jego narod. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Dziki Lyncz Kadafiego 21.10.11, 07:21 Kapitalizm pokazuje swoja prawdziwa morde! Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Re: Dziki Lyncz Kadafiego 21.10.11, 12:31 > Kapitalizm pokazuje swoja prawdziwa morde! > PS. W Moskwie bylem tylko raz.. Fakt, jest jak wszedzie: wszedzie sa piekne Rosjanki:) Po prostu trafil swój na swego. Ten 18-latek odebral wlasnie w Libii "u Kadafiego" szkole moralnosci ("ryba smierdzi od glowy"). Sam Kadafi zaczynal przeciez rowniez swoja kariere polityczna w bardzo mlodym wieku i pewnie "w boju sie nie cackal" ze swoimi przeciwnikami. P.S. "wszedzie sa piekne Rosjanki" i co z tego? A w Polsce sa wszedzie piekne Polki. Po co Ci Rosjanka jak moze byc Polka? I po co Polkom Arab jak moze byc Wloch (rownie przystojny)? Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Re: Dziki Lyncz Kadafiego 21.10.11, 13:55 de_oakville napisal: >P.S. >"wszedzie sa piekne Rosjanki" i co z tego? A w Polsce sa wszedzie piekne Polki. Po co Ci >Rosjanka jak moze byc Polka? I po co Polkom Arab jak moze byc Wloch (rownie przystojny)? Zapomnialem dodac, ze nie chodzi mi tutaj o zaden "rasizm" tylko o dobieranie sie ludzi o tej samej religii. Poniewaz na przyklad dla wielu Muzulmanow inna religia niz Islam stanowi "problem", to lepiej nie stwarzac im "problemow" i wyjsc przezornie za Wlocha (katolika) zamiast za Araba. A Rosjanie? Przez dlugie late nie bylo tam zadnej religii i w zwiazku z tym zadnych "hamulcow moralnych". A jak jest dzisiaj? Ilu jest ludzi "prawoslawnych" w pelnym znaczeniu tego slowa? Moze tylko nieliczni staruszkowie, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nowgorod Re: Dziki Lyncz Kadafiego 21.10.11, 18:56 "Przez dlugie la > te nie bylo tam zadnej religii i w zwiazku z tym zadnych "hamulcow moralnych"." Przeadzasz,jezeli uwazasz,ze moral w kosciele siedzi. Czesto bywa,ze jest na odwrot. "Ilu jest ludzi "prawoslawnych" w pelnym znaczeniu tego slo > wa? Moze tylko nieliczni staruszkowie, nie wiem." To samo mozna powiedziec o katolikach. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Dziki Lyncz Kadafiego 21.10.11, 12:37 leon7073 napisał: > W dziki sposob zamordowali dzikusy Kadafiego kturzy bada rzadzic tym dzikim kra > jem. > Jeden gorszy od drugiego > Smrod , brud i obustwo > W zadnym Ciwilizowanym kraju tak by z Kadafim nie zrobili. Mieczem wojujesz do miecza giniesz. Kadafi wsadzał do więzień kogo chciał i kiedy chciał, mordował, prześladował. I chociaż to nie humanitarne i złe to otrzymał dokładnie to, co innym dawał całymi garściami. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Dziki Lyncz Kadafiego 22.10.11, 04:34 przyjacielameryki napisał: > Mieczem wojujesz do miecza giniesz. Kadafi wsadzał do więzień kogo chciał i kie > dy chciał, mordował, prześladował. I chociaż to nie humanitarne i złe to otrzym > ał dokładnie to, co innym dawał całymi garściami. - Ciekawe, skad Ty to mozesz wiedziec? Taki z niego nedznik byl, ze za 25 miliardow dolarow sfinansowal najwiekszy na swiecie inzynieryjny pojekt podziemnych kanalow nawadniajacych tzw. Wielka Sztuczna Rzeka, dzieki ktoremu ludzie mieli super czysta wode do picia. A NATO roz.pier... nie tylko czesc tej konstrukcji ale i fabryki produkujace rury do tego systemu. Za to Ty bedziesz sobie roscil prawo oceniac, co sie komu i od kogo nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: Dziki Lyncz Kadafiego 23.10.11, 22:59 daremny trud. ten przyjaciel ameryki to hasbarski boot. mozna go tylko kopnąć w d.upsko a nie przekonywać. Odpowiedz Link Zgłoś
nowgorod Re: Dziki Lyncz Kadafiego 21.10.11, 19:21 w 39r. cywilizowani pokazali na co ich stac. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Typowo amierikanskie zachowanie Klinton 22.10.11, 10:38 Wow! Powiedziala ta prostacka baba na widok zalanych krwia zwlok jenca wojennego. To chamstwo kieruje politika zagraniczna Imperium Dobra. Na jej widok normalny czlowek moze tylko sie wyrzygac. Mniej wiecej tak samo sie zachowuje arabska ulica na nius o zamachu na Amierikanow. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,10516672,Reakcja_Hillary_Clinton_na_wiesc_o_smierci_Kaddafiego_.html?v=1&obxx=10516672#opinions Ale cieszy mnie ze Polacy wbrew sojuszu z USA nie sa jednak stracony) Wystarcze poczytac komentarzy do artikulu. Odpowiedz Link Zgłoś
jbb3 Re: Typowo amierikanskie zachowanie Klinton 22.10.11, 23:12 romrus napisał: > Wow! > Powiedziala ta prostacka baba na widok zalanych krwia zwlok jenca wojennego. > To chamstwo kieruje politika zagraniczna Imperium Dobra. > Na jej widok normalny czlowek moze tylko sie wyrzygac. > Mniej wiecej tak samo sie zachowuje arabska ulica na nius o zamachu na Amierika > now. > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,10516672,Reakcja_Hillary_Clinton_na_wiesc_o_smierci_Kaddafiego_.html?v=1&obxx=10516672#opinions > Ale cieszy mnie ze Polacy wbrew sojuszu z USA nie sa jednak stracony) > Wystarcze poczytac komentarzy do artikulu. Szanowny Panie, Ja tez nie lubie Clinton (obojga). Jej reakcja swiadczy o jej kulturze i nie tylko politycznej ale uogolnianie tego przez Pana nie jest w poprzadku ("Typowo amierikanskie..."). W innych watkach jest Pan zdecydowanym przeciwnikiem gdy rodzimi (polscy) forumowicze uogolniaja sprawy Rosji. Czy w wypadku Lawrowa gdy kilka lat temy wymknely sie mu jakies nie parlamentarne slowa do dyplomaty angielskiego tez nalezy uwazac "typowo" Rosyjskie? Natomiast zgadzam sie co Pan pisze o Putinie, zyciu Rosjan, po 10-ciu latach (po Jelcynie) Rzadow Jednej Rosji. Mam w domu 1-kanal i ogladam raczej z "przymusu" ( moja malzonka jest Rosjanka) vremnia. Pokazywane sa czesto domy w fatalnych stanach wewnatrz czy zewnatrz i nie odbieram tego jako "typowe" Rosyjskie. Rowniez bywam w Rosji i nie tylko w Moskwie a takze na glebokiej prowincji gdzie dostrzegam olbrzymie zmiany w zyciu Rosjan i rozwoju Rosji. JBB Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Typowo amierikanskie zachowanie Klinton 23.10.11, 02:10 jbb3 napisał: > Szanowny Panie, > Ja tez nie lubie Clinton (obojga). Jej reakcja swiadczy o jej kulturze i nie tylko politycznej ale uogolnianie tego przez Pana nie jest w poprzadku ("Typowo amierikanskie..."). Panie JBB, przyjmuje do wiadowosci panska uwage. Ma Pan racje. Puscili mi nerwy na widok tego prostackiego potwora, a "Wow" to jednak naprawde zwrot tipowo amierikanski. > Czy w wypadku Lawrowa gdy kilka lat temy wymknely sie mu jakies nie parlamentarne slowa do dyplomaty angielskiego tez nalezy uwazac "typowo" Rosyjskie? Tak, to akurat mozna uznac za typowo rosijskie. Lawrowu nic nie "wymyka", on to powiedzial swiadomie. To bylo dobre odebrano wiekszoscia Rosjan, ja tez uwazam ze on mial racje. Minister Miliband, nic wiedzac o temacie, zaczal wygadywac bzdurny pouczenia i dostal to, na co zasluzyl. O 100% nie dostal to na dzien dobry, nie chcial sluchac dowodow w spokojnej formie. > Natomiast zgadzam sie co Pan pisze o Putinie, zyciu Rosjan, po 10-ciu latach (po Jelcynie) Rzadow Jednej Rosji. Mam w domu 1-kanal i ogladam raczej z "przymusu" ( moja malzonka jest Rosjanka) vremnia. Pokazywane sa czesto domy w fatalnych stanach wewnatrz czy zewnatrz i nie odbieram tego jako "typowe" Rosyjskie. Rowniez bywam w Rosji i nie tylko w Moskwie a takze na glebokiej prowincji gdzie dostrzegam olbrzymie zmiany w zyciu Rosjan i rozwoju Rosji. JBB Dziekuje i pozdrawiam Pana i malzonke. Odpowiedz Link Zgłoś
jbb3 Re: Typowo amierikanskie zachowanie Klinton 23.10.11, 05:47 romrus napisał: > jbb3 napisał: > > Szanowny Panie, > > Ja tez nie lubie Clinton (obojga). Jej reakcja swiadczy o jej kulturze i > nie tylko politycznej ale uogolnianie tego przez Pana nie jest w poprzadku ("Ty > powo amierikanskie..."). > > Panie JBB, > przyjmuje do wiadowosci panska uwage. Ma Pan racje. > Puscili mi nerwy na widok tego prostackiego potwora, a "Wow" to jednak naprawde > zwrot tipowo amierikanski. > > > Czy w wypadku Lawrowa gdy kilka lat temy wymknely sie mu jakies nie parl > amentarne slowa do dyplomaty angielskiego tez nalezy uwazac "typowo" Rosyjskie? > > Tak, to akurat mozna uznac za typowo rosijskie. > Lawrowu nic nie "wymyka", on to powiedzial swiadomie. > To bylo dobre odebrano wiekszoscia Rosjan, ja tez uwazam ze on mial racje. > > Minister Miliband, nic wiedzac o temacie, zaczal wygadywac bzdurny pouczenia i > dostal to, na co zasluzyl. O 100% nie dostal to na dzien dobry, nie chcial sluc > hac dowodow w spokojnej formie. > > > Natomiast zgadzam sie co Pan pisze o Putinie, zyciu Rosjan, po 10-ciu lat > ach (po Jelcynie) Rzadow Jednej Rosji. Mam w domu 1-kanal i ogladam raczej z " > przymusu" ( moja malzonka jest Rosjanka) vremnia. Pokazywane sa czesto domy w f > atalnych stanach wewnatrz czy zewnatrz i nie odbieram tego jako "typowe" Rosyjs > kie. Rowniez bywam w Rosji i nie tylko w Moskwie a takze na glebokiej prowincj > i gdzie dostrzegam olbrzymie zmiany w zyciu Rosjan i rozwoju Rosji. > JBB > > Dziekuje i pozdrawiam Pana i malzonke. Szanowny Panie, Dziekuje za odpowiedz i pozdrowienia. Czytajac Panskie komentarze na tym Forum spodziewalem sie wlasnie takiej odpowiedzi. Jeszcze raz dziekuje. Chcialbym jednak wrocic do roznic miedzy poliryka a rzeczywistoscia. Wczoraj moja malzonka zaprosila mnie do ogladania koncertu Viacheslava Butusova. Piesn niezyjacego juz Ili Korniceva "Goodby Amerika". Tak sie zlozylo ze Ci ludzie byli kolegami mojej malzonki ze studiow w owczesnym Swierdlowsku. W tej samej grupie jak moge powiedziez "Bohemy Sovietskovo Sojuza". Byla zdruzgocona ze ta piesn w tym wykonaniu (wczoraj) zupelnie znaczyla inaczei niz trzy dekady temu. Nawet krytyk , wczoraj , spytal czy czasem wykonawcy cos sie nie pomieszalo. Pozostali czlonkowie zespolu nie wystapili. Nie wiem czy Pan wie o tym kto jest rzeczywistym realizatorem Skolkovo. Formalnym Igor Agamirzyan, rzeczywistym (Co-Chairman) Graig Barrett byly CEO Intel Corporation. Ta pozycja nie byla przypadkowa potrzeba bylo akceptacji Liderow (Putin/ Obama). Zastanawiam sie po co jest robienie wody z mozgow spoleczenstw. Kilka miesiecy temo niejaki forumowicz (jk2007) w oparciu o atrtykul w prasie rosyjskiej napisal jak Samsung zawdziecza kuchnie microfalowe projektantom z Rosjii. Odpisalem ze w tym czasie kiedy Samsung zaczal produkowac te "kuchnie" nie bylo zadnego pracownika z Rossji. Odpisal , dziekuje za informacje. Moja malzonka twierdzi ze najlepszy tandem na swiecie jest Polsko/Ruskij. Ja Jej odpowiadam ze Rusko/Polskij. Mamy duzy sukces w zyciu, osobisty, finansowy, nasz syn jest na PhD study na jednym z najlepszych universytetow na swiecie. A by bylo jasne, w domu, prawem Matki, rozmawiamy po rosyjsku. Pozdrawiam, JBB. Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 Nie ważne ,że strzelił młody Libijski idiota . 22.10.11, 20:27 Mocodawcy byli innej narodowości .Zabicie kadafiego to był mord polityczny.NATO okazało się organizacją zbrodnicza likwidująca swych przeciwników siła i podstępem. To wywiady Francji USA i W.Brytanii wszczęły rozruchy w Libii. To Sarkozy rozkazał zbombardować konwój z Kadafim. To Hilary Clinton jeszcze dzień wcześniej podżegała do zbrodni. Nieważne ,że za spust ostatecznie pociągnął jakiś młody Libijski idiota. Tego mordu dokonały cywilizacje zachodnie zjednoczone w NATO. Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio West - is the best. 22.10.11, 23:55 Nie rozumiem dzieciarni placzacej nad tym fantem. Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 Bo masz mózg wyprany oficjalną propagandą 23.10.11, 20:43 Myslisz tak jak programuje cię CNN, FOX-news , czy wyborcza. Żeby zrozumieć np kto i dlaczego zabił Kadafiego trzeba choc odrobine umiec kojarzyc fakty. Za trudne co? Odpowiedz Link Zgłoś
basialebiedzinska Re: Dziki Lyncz Kadafiego 23.10.11, 20:46 Widziałam filmy z ostatnich chwil Kadafiego. WSTRZĄSAJĄCE. Do tej pory trzęsą mi się ręce. Lincz, rzeź i pohańbienie zaszczutego jak zwierzę człowieka. Dyktatora, ciemiężyciela, ale człowieka. Przerażające i niewiarygodne, że takie samosądy dzieją się w XXI wieku, a wielcy tego świata im przyklaskują. Że triumf demokracji, wolności itd. Jaki trumf demokracji??? Triumf dziczy i okrucieństwa. Wstyd i hańba dla tych, którzy mienią sie obrońcami wolności, a znęcają się nad przegranym, bezbronnym i umierającym człowiekiem. Wstydzę się za cały "demokratyczny" świat, który pogratulował Libii tej śmierci. Świat, który wcześniej, w imię interesów, ściskał Kadafiemu rękę. Porażająca HIPOKRYZJA. Odpowiedz Link Zgłoś
snieznykrol Re: Dziki Lyncz Kadafiego 23.10.11, 21:59 Jaki kraj - taka demokracja Odpowiedz Link Zgłoś