Gość: Katolik Polski IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.04, 18:31 Nie ma co debatowac,trzeba sie wynosic!Jak tam nie bedzie ani jednego zyda,dopiero uwierzymy!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tow1sekr Re: Rząd Izraela debatuje nad opuszczeniem Gazy 06.06.04, 21:21 do strefy gazy należy wysłać rumianego nieroba z pałacu - ten doktor honoris causa żydowskiego uniwersytetu będzie tam stabilizował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opiniapollpressage DLACZEGO ONI IP: *.sympatico.ca 07.06.04, 07:44 Trzeba troche zastanowic sie i zmusic sie do odrzucenia uprzedzenia. Swiat jest ofiara wojny WW II i w tym przypadku. Zydzi tam nie maja spokojnego zycia. Wiadomo "biznes jest niebezpieczny". Nie chcialbym byc w ich skorze. OPINIA POLL PRESS AGENCY BONAWENTURA SOLSKI Odpowiedz Link Zgłoś
regiel Re: Rząd Izraela debatuje nad opuszczeniem Gazy 06.06.04, 22:30 Katoliku polski, jaki z Ciebie katolik, jest niedziela, przykazanie mowi - abys dzien swiety swiecil, a ty co na to? Nie wolno Ci bylo dzisiaj pracowac, a Ty tak ciezko pracowales aby napisac ten post, ze jestes strasznie spocony i zzajany, pofolguj przyjacielu,bo o atak serca bardzo latwo w Twoim przypadku Regiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski Re: Rząd Izraela debatuje nad opuszczeniem Gazy IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.04, 22:42 I tutaj rozchodza sie nasze religie.Ty nie mozesz w szabat nic robic, a my w niedziele dla Boga i siebie mozemy.Na pewno nie znasz tej historii jak Pan Jezus w synagodze w szabat uleczyl kalece zeschnieta reke,i jak go Rabin wyrzucil.Wiesz kto to jest Jezus??? Odpowiedz Link Zgłoś
regiel Re: Rząd Izraela debatuje nad opuszczeniem Gazy 06.06.04, 22:50 Co Ty synku belkoczesz? Kiedy ja juz bylem od lat ministrantem Ty jeszcze raczkowales caly zafajdany. Z Ciebie taki katolik, jak z Twoich kolegow naukowcy po ukonczeniu szkoly zawodowej w PGR. Pofolguj z gloszeniem psuedo nauk Pozdrawiam Regiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski Re: Rząd Izraela debatuje nad opuszczeniem Gazy IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.04, 22:54 Witam wyksztalconego Zyda za polskie pieniadze na nastepnym forum. Jestes oczywiscie demokratyczny i liberalny jak wszyscy twoi bracia, ale nienawidzisz jesli ktos ma inne zdanie od ciebie(was).I tym sposobem trzeba go zniszczyc.Albo wy albo my! Odpowiedz Link Zgłoś
regiel Re: Rząd Izraela debatuje nad opuszczeniem Gazy 06.06.04, 23:19 Nawiedzony oszolomie, Jestem Polakiem mieszkam w Polsce i jestem dumny z tego powodu. Posiadam dokumenty rodowe tak po mieczu ,jak i po kadzieli od XV wieku. Juz Ci kiedys napisalem , ze nie jestes Polakiem, tylko kundlem wielorasowym. Moj pies, owczarek niemiecki, ma lepsze papiery niz Ty, na udokumentowanie swego pochodzenia (26 pokolenie po przodkach Championach miedzynarodowych),natomiast jesli wiesz kto byl Twoim dziadkiem, bedzie wielkim sukcesem. Serdecznie pozdrawiam Regiel Odpowiedz Link Zgłoś
tow1sekr Re: Rząd Izraela debatuje nad opuszczeniem Gazy 07.06.04, 00:21 ty gościu chory jesteś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzezwy Re: Rząd Izraela debatuje nad opuszczeniem Gazy IP: *.client.comcast.net 07.06.04, 03:11 ty uczony katoliku.to nie byla wyschnieta reka lecz czlowiek ktory 38 lat nie mogl chodzic,i zaden rabin jezusa ni wyrzucil.{ewangelia jana 5) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Rząd Izraela debatuje nad opuszczeniem Gazy IP: *.226.39-62.rev.gaoland.net 07.06.04, 13:15 Poza tym pogwalcenie szabatu, gdy istnieje zagrozenie zdrowia lub zycia, jest w judaizmie obowiazkiem, nie tylko prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaradna cycatka Re: jestem za wersją katola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:59 szkoda ta wyschnięta ręka lepsza była... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie polski i nie k Re: Rząd Izraela debatuje nad opuszczeniem Gazy IP: *.red.bezeqint.net 07.06.04, 11:34 Polski katoliku. Kiedys napisales: koszerny obrzezancu. Musze cie zmartwic. Koszernymi obrzezancami byli Jezus i wszyscy apostolowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roztyty resor Re: w zasadzie rozdęty , a może spuchły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:24 wiesz co regiel , okropnie nie lubię słowa post , gubię się wtedy , niby na poważkę piszesz , a tu nagle coś o diecie.....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony ...a w Izraelu ani jednego Araba! IP: *.gorzow.mm.pl 06.06.04, 23:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski Regiel IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.04, 23:18 Gdzies ty sie chlopie zloty urodzil,gdzies ty sie wychowal,masz rodzicow? Jestes gorszy od Göbelsa.Czysta propaganda nazistowska w wykonaniu ofiar. Tak sie dzieje kiedy konczy sie demokracja a zaczyna anarchia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku68 Re: Regiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 07:56 Katolik cos tu rozprawia o demokracji? Niebywale, jako ze w swej istocie KRK jest jej zaprzeczeniem a swego czasu (wcale niedawnego)jej zaprzysieglym wrogiem. Slowo "demokracja" w ustach Twych kolego brzmi jak kpina, szyderstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski DO CHAMA REGIELA IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.04, 23:55 Ty cmentarna hieno,z ciebie taki Polak jak z Zyda katolik.Jak ty byles ministrantem ty czerstwiaku,to ja bylem biskupem.Jesli sie myle, napisz tu "Zdrowas Maryjo" ty kmiocie a ci uwierze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 ty tam, katolik IP: *.broadband.actcom.net.il 06.06.04, 23:59 ty sie uspokoj, usaidz ladnie na foltelu i ciut poczekaj. daje ci slowo, ze jak wyjdziemy z gazy, to bedziesz mial tamto przestawienie, i to za darmo. beda sie tam bic jeden z drugim bez naszej pomocy. mam nadzieje, ze w ciemnosciach, bo im sharon przestanie rowniez dostarczac elektrycznosc, gaz i wode, co robimy dzisiaj. ostatecznie jak wie wynosic to ze wszystkim, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski Re: ty tam, katolik IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.04, 00:04 Nareszcie piszesz po swojemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Rząd Izraela debatuje nad opuszczeniem Gazy IP: *.zeelandnet.nl 07.06.04, 00:08 Wiecie, ostatnio przed tym referendum w Gazie widzialem opowiadali w telewizji o zamachach ktore Palestynczycy wykonywali na zydowskie domy w gazie, wczucajac granaty do ogrodow gdzie bawily sie dzieci.Ja nie chce usprawiedliwiac tych zamachow, bo sam uwazam ze zanim bedzie mozna rozmawiac o pokoju to Hamas i spolke trzeba wyrwac z korzeniami. Wiem jednak ze Polacy tez kiedys przez partyzantke walczyli o niepodleglosc, i czasem sie zastanawiam: co bysmy zrobili gdyby obcy narod przyszedl na nasza ziemie, wygonil nas z domow, i jeszcze okupowal ta odrobinke ziemi ktora bedziemy mieli 'dla samego siebie'? W jaki sposob mozna porownac ta walke Polakow w przeszlosci z walka ktora tocza Palestynczycy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorba zorro Re: Rząd Izraela debatuje nad opuszczeniem Gazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:55 tera to my by ich zagadali, zobaczysz niedługo naszych zakapiorów w genewie , reszta jest na pobitym polu , chudy hindus pokazał nowoczesne strategie,jeszcze zobaczysz ja się rozsiądziemy biernie ew europarlamencie , ale wez nas rusz i dołożymy im jeszcze pra kazików świtoni , prawdziwych pustelników.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski REGIEL; ZDROWAS MARYJO,TY PIATA KOLUMNO IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.04, 00:21 Czekam i czekam a taki byly ministrant nie potrafi odmowic Zdrowas Maryjo! Powiedz chociaz,ze Jezus Chrystus jest twoim Panem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
regiel Re: REGIEL; ZDROWAS MARYJO,TY PIATA KOLUMNO 07.06.04, 00:41 Daj mi swiety spokoj, nie przeszkadzaj, ide na Premarie, a po drodze odmawiam wlasnie brewiarz. Bog jest jeden i nie bedziesz mial Bogow cudzych przede mna. Sursum corda,oraz Penis wo biscum. Regiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: REGIEL; ZDROWAS MARYJO,TY PIATA KOLUMNO IP: *.bb.netvision.net.il 07.06.04, 13:23 rygiel, dopiero teraz to zauwazylam..... zakrztusilam sie przez ciebie brzoskwinia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1965 pótwór Re: na dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:15 jak ta no,królewna śnieżka , zresztą ..... Odpowiedz Link Zgłoś
buka7 Polski Katolik? Raczej Polski Nieuk 07.06.04, 00:55 Jakie ty masz prawo patalachu domagac sie od innych wyznania wiary, jak sam nawet nie rozumiesz znaczenia slow k a t o l i k czy k a t o l i c k i! Nie ma czegos takiego jak polski katolik, bo to jest sprzecznosc. Paru hierarchow kosciola probowalo to wytlumaczyc, ale najwyrazniej to do takich matolow nie dociera; katolicki tzn powszechny, badz uniwersalny (z greckiego katholikos=powszechny). W tego wynika, ze jak ktos sie przedstawia jako Polski Katolik, to od razu widac, ze ma sie do czynienia z bezmyslnym typem. To samo dotyczy partii politycznych, ktore w nazwie umieszczaja przymiotnik: katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
regiel Re: Polski Katolik? Raczej Polski Nieuk 07.06.04, 01:11 Prosze Pana , prosze sie nie denerwowac,Polskiego katolika nikt powaznie nie przyjmuje, jest to tylko swojski folklor. Przeciez Ci ludzie odreagowuja swoje porazki zyciowe. Nieudacznicy i rozbitki zyciowe sa pod ochrona. Regiel Odpowiedz Link Zgłoś
buka7 Re: Polski Katolik? Raczej Polski Nieuk 07.06.04, 01:28 Nazwalabym to raczej "swojskim fetorem", a glupote chyba trudno wyjasnic porazkami zyciowymi, sekwencja jest zazwyczaj odwrotna, aczkolwiek niestety nie kazdy glupi ponosi porazki (precedensow wiele) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAGADKA UWAGA!!! PYTANIE- ZAGADKA DO WAS WSZYSTKICH!!! IP: *.dynamic.mts.net 07.06.04, 03:42 Pomiedzy:Tomsonem,"Polskim Katolikiem",i Fredziem 54 , ktory z wymienonych bohaterow forum podniesie najwiecej melonow<arbuzow>? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ODPOWIEDZ Re: UWAGA!!! PYTANIE- ZAGADKA DO WAS WSZYSTKIC IP: *.dynamic.mts.net 07.06.04, 04:52 Tomson - wiadomo , prosty jak but, ograniczony intelektualnie, brak inteligencji=brak wyobrazni! _Tomson uniesie tylko dwa melony, jeden pod jedna reka, drugi zas pod druga. _"Katolik Polski"uniesie trzy melony:jeden pod jedna reka, drugi pod druga , a trzeci....no wiecie! _Fredzio 54 uniesie az piec melonow, a jak to zrobi,bardzo proste.Jeden melon pod jedna reka , drugi pod druga i... "Katolika"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd.zagadki a "katolik" niesie dane33 z dwoma "arbuzami" i.... IP: *.utc.com 07.06.04, 16:26 ..jedna brzoskwinia..:-)) to ile razem bedzie tych owocow??:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat mobil Re: UWAGA!!! PYTANIE- ZAGADKA DO WAS WSZYSTKIC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 18:02 bezapelacyjnie wygra katol i już.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batman Re:no w zasadzie córka batmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:26 chyba fred, ale stawiałam bym też na tosona no i bez szans nie jest też katol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: but 7 i 1/2 Re:na buka 7 i na dane też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:20 dobrze że wierzysz w siebie,to lubię ,ale pamintoj człowiek ino strzela , a pan bóg kulkę nosi , srogie to są raczej lekcje , panie mądralo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielone morze Re: Polski Katolik? Raczej Polski Nieuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 18:22 a tak głupi jasio na ten przykład i jogi babu i kojot no kojot może nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oozie Re: Polski Katolik? Raczej Polski Nieuk IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 07.06.04, 12:05 buka7 napisała: >Nie ma czegos takiego jak polski katolik, bo to jest sprzecznosc. Niestety - jest coś takiego. www.polskokatolicki.pl/index2.htm Co nie zmienia faktu, że ów katolik polski jest deko zabawny kiedy się tak zapluwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jednonogi derwisz Re: na nieuków, danke i nucących żydów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:11 polski katolik jest spoko, a dana jeszcze lepsza jak zwykle zresztą,kiedy ta kobitka przeczyta coś o polskim okrągłym stole , albo o czecgosłowackiej aksamitnej rewolucji, a szarona to naprawdę nikt nie pęka,ostatnio rozpoznałem żyda w klifie , wracał z cmentarza ,legalnie w jarmułce na łepetynie ,taki wielki grubas , robił zakupy i tak sobie podśpiewywał olala,olala oollla-juch! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: na nieuków, danke i nucących żydów IP: *.broadband.actcom.net.il 07.06.04, 17:18 ja prosze tu nie insynuowac, ja sie do okraglych stolow i aksamitnych rewolucji wszystko jedno czyich nie wtracam. ja aksamitnych rewolucji jako walczaca israelka nie uznaje. a zyd w jarmulce na lepetynie (a gdzie to ty byc chcial zeby ja nosil?), ktory robi zakupy, jest gruby i podspiewuje, to widok codzienny w naszym mocarstwie, a co ty sobie tu imaginujesz, ze my placzemy robiac zakupy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piegowata zebra Re: na nieuków, danke i nucących żydów z irlandi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:40 no ja też się nie wtrącałem , ale to nie było dobre , walczącuch izraelitów to ja ..., ale ten kolo to był gościówa ,ale chyba z innego mocarstwa on był , trochę go dopadłem , bo ja z woli jestem a to proletariacka dzielnica a on mi na burżuja tak jakoś zalatywał, ale okazało się że on mechanik samochodowy z irlandi i tak razem zaśpiewaliśmy ooollla, la,la......, a tej wojny nie wygrasz ,tera to się gada , otak się sprawy załatwia i tera uważaj - kminisz ? (kminić - rozumieć , myśleć) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: na nieuków, danke i nucących żydów z irlandi IP: *.broadband.actcom.net.il 07.06.04, 18:53 ja kminie i kminkuje i farszteje. ja tez gadam, ale oni nie lubia gadac ze mna, nu, to ja czekam, az zechca. teraz to my odwrot w tyl i zostawiamy ich na pozarcie wlasne. teraz ty uwazaj, jak oni ze soba beda gadac, to bedzie interesujace, ja cie zapewniam stoprocentowo. i ja te wojne wygram, ty farsztejst, gadaniem czy walczeniem, to ja ja wygram, ty czekaj i patrz. ty farsztejst, ja nie moge jej przegrac, bo ty mnie na woli nie przyjmiesz, i ten w irlandii tez nie. to ja che zostac tutaj, to ja musze wygrac. aaaa, ja mam jeszcze jeden znak zapytania: co to znaczy, na nieukow, danke i nucacych zydow z irlandii? ja nie naleze ani do nieukow ani do nucacych zydow z irlandii? to do kogo ja, wg kolegi, naleze? interesuje mnie ze wzgledow naukowo- genalogicznych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLKA ANTYSEMICI!! IP: 5.5R* / 213.8.24.* 09.06.04, 10:01 No to z ciebie prawdziwy szpieg. Rozpoznales Zyda, ho,ho... Wiesz z kad przychodzil, dokad zmierzal...Dobrze, ze rozpoznales go teraz, a nie w 1942, 1957, 1968...... Mozesz mi powiedziec co cie tak fascynuje? To ze mial jarmulke na "lepetynie", a nie na glowie i moze to ze mial nadwage (jakbys pierwszy raz grubego zobaczyl). Moze jestes smutny, ze mial czelnosc podspiewywac robiac zakupy. Moze cie to obraza, bo ty nie jestes zbyt "olala, olala oollla-juch" kiedy wydlubujesz w pocie zarobione grosiki ze swej kieszeni i przeliczasz czy na pol litra wystarczy. Zygac mi sie chce, jak wy antysemici wystukujecie tu glupaty. Potem pozadny Polak musi sie wstydzic, ze nalezy do waszego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buka 33 Re: Polski Katolik? Raczej Polski Nieuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 18:04 ja tam raczej lubię katola ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosół i bigos Re: i znowu na bukeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:29 przestań wkuwać , zacznij myśleć ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaal Re: Rząd Izraela debatuje nad opuszczeniem Gazy IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 17:37 A kiedy Zachodni Brzeg i Wzgórza Golan? Jak przystało na państwo prawa Izrael zapewne również szykuje się do wypłacenia odszkodowań dla wypędzonych Palestyńczyków i zwrot mienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na dane Re:normalnie na dane numerologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:47 te danka , odwal mu coś o zwrocie mienia , tak na odlew , ż wy tesz macie mienie do zwrotu i ż nadstawianie łepetyny się znudziło , że tra tylko topór i coś o ortografii i żeby się wzął za siebie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaal Re:normalnie na dane numerologiczne IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 18:24 *)W Polsce gminy żydowskie odzyskują bez przeszkód swoje mienie - natomiast nie ma zgody (bo tak stanowi prawo cywilizowanego świata) na przekazywanie gminą żydowskim mienia osób fizycznych (Żydów) nie posiadających spadkobiorców. To zawsze i wszędzie przepada na Skarb Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re:normalnie na dane numerologiczne IP: *.broadband.actcom.net.il 07.06.04, 18:57 a po co mam powtarfzac? juz mu wszystko walnales... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Rząd Izraela debatuje nad opuszczeniem Gazy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.06.04, 17:58 Pewnej rzeczy nie rozumiem. Skoro wiekszosc mieszkancow Izraela popiera ten plan, a liczba przesiedlanych osadnikow zydowskich to ponoc tylko ok. 7 tys. osob, to dlaczego jest tak wielka opozycja w radzie ministrow Izraela? Skad sie biora tak wielkie polityczne wplywy osadnikow z Gazy i Zachodniego Brzegu? A moze osadnicy to tylko pretekst, a naprawde chodzi o cos zupelnie innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sroga ryba Re: no taaaaaaaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 18:09 z rosji to się wszystko bierze , no ci osadnicy i te dany 33 też i cielce z rosji albo chin , o tak z chin najwięcej takich osadników żydowskich się bierze i tych ministrów też ....ale i tak najgorsza jest danka z polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa nowa Re: no taaaaaaaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 18:13 uuuuuuuuuuha,ha ha,ha cześć doktorzy , ale się forum zapętliło jakoś , ale początek był niezły.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: no taaaaaaaaaa IP: *.broadband.actcom.net.il 07.06.04, 19:01 wyraznie wyczuwam u ciebie rybko sympatie do mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Rząd Izraela debatuje nad opuszczeniem Gazy IP: *.broadband.actcom.net.il 07.06.04, 19:00 osadnicy maja inna ideologie. uwazaja, ze te ziemie naleza do israela od wieki wiekow. nu, beda sie musieli poddac decyzjom rzadu. a w rzadzie samym tez masz bardziej "twardych" ideologicznie i mniej "twardych". jak w kazdym rzadzie w kazdym kraju. to co jest najwazniejsze, to to ze wiekszosc narodu jest za wyjsciem z gazy i pozostawieniem ich tam wlasnemu losowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Rząd Izraela debatuje nad opuszczeniem Gazy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.06.04, 19:11 a w rzadzie samym tez masz > bardziej "twardych" ideologicznie i mniej "twardych". jak w kazdym rzadzie w > kazdym kraju. to co jest najwazniejsze, to to ze wiekszosc narodu jest za > wyjsciem z gazy i pozostawieniem ich tam wlasnemu losowi. No dobra, ale dlaczego Netaniahu i inni jest, przynajmniej werbalnie, przeciwny woli wiekszosci narodu, czy mu sie to oplaca? Tego nie rozumiem. Przeciez w ten sposob chyba nie przysporzy sobie zwolennikow. Poza tym tekst "Wyborczej" sugeruje raczej ze zwyciestwo Sharona jest pyrrusowe, bo i tak nad kazdym osiedlem bedzie odrebna debata, a nietrudno przewidziec ze znow beda ostre spory w lonie rzadu. Koniec koncow moze sie okazac ze plan ten pozostanie na papierze jak wiele innych przedtem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Rząd Izraela debatuje nad opuszczeniem Gazy IP: *.broadband.actcom.net.il 07.06.04, 19:23 nie, on nie pozostanie na papierze, tego mozesz byc pewnym. ale tez musisz zrozumiec jak to wyglada z tej strony: ci ludzie miszkaja tam od 37 lat. zbudowali sobie tam egzystencje. niemozliwe jest wykonanie takiego planu z jednego dnia na drugi. trzeba im tez zapewnic inne miejsce do zycia. 7 tysiecy ludzi, to nie jedna rodzina. to napewno potrwa dlugie miesiace. ale tez napewno w koncu te tereny zostana opuszczone. dlaczego netanyahu sie sprzeciwia? oj, nie znasz politykow? maja swoje wewnetrzne interesy, ale nie moga duzo zrobic. dzisiaj byly w gazecie zamieszczone wyniki malego plebiscytu: na pytanie, jesli dzisiaj bylyby wybory w israelu kogo wybralbys na premiera, netanyahu czy sharona? sharon wyprzedza netanyahu i to porzadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Rząd Izraela debatuje nad opuszczeniem Gazy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.06.04, 19:35 Tak wlasnie podejrzewalem ze te dziwne wygibasy ze strony Netaniahu to jakas metna polityczna sprawa, on zdaje sie polecial z premierostwa pare lat temu przez jakas smierdzaca afere finansowa. Sharon prezentuje proste rozwiazania i jak na razie niezle mu idzie w sprawie palestynskiej - glowni bandyci odstrzeleni, mur sie buduje, szmugiel broni ukrocony. Nie dziwie sie ze bardziej trafia do przekonania spoleczenstwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Zabawa w kotka i myszke?! IP: *.tkg.bc.tac.net 07.06.04, 18:30 Jak dlugo to usraelskie sk....synstwo ma jeszcze trwac? Przypieprzyc sankcjami i zmusic tych zbrodniarzy do wycofania sie za granice z '67 roku. Bylaby to najskuteczniejsza bron przeciw tzw. terroryzmowi - podciecie ich poparcia. Inaczej nie bedzie spokoju na Swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
buka7 Re: Zabawa w kotka i myszke?! 07.06.04, 18:41 A co ty zapomniales, czy nigdy nie wiedziales, kto kogo napadl w 1967r? Czy tez to ubecka czkawka w stylu retro, przesladuje Cie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Zabawa w kotka i myszke?! IP: *.broadband.actcom.net.il 07.06.04, 19:04 i wlasnie, kanadolciu, to robimy: podcinamy dostawy broni, zamykamy konta bankowe, niszczymy tunele szmuglerskie i zabijamy glownych terrorystow i budujemy mur. i to dziala, jak widzisz, cisza i spokoj od tygodni, chociaz odgrazaja sie jak moga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamnik Re: Zabawa w kotka i myszke?! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 09.06.04, 23:23 Oj dana, dana. Dostawy broni zapewniają żydowscy osadnicy i IDF. Pewnie znasz to nawet z prasy izraelskiej. Napad na banki był iście gangsterski i spowodował protersty nawet w US. Według IDF odkryto JEDEN tunel, potem okazało się , że już dawno zasypany. Mur budujecie na głowach Palestyńczyków co jest zbrodnią. W maju pożegnaliście 13 żołnierzy i zabiliście dziesiątki Palestyńczyków - jeśli to dla ciebie cisza i spokój to gratuluję. Wszysto to rzeczywiście działa na niekorzyść Izraela- wytarczy poczytać prasę zachodnią. Nawet Busch ma dość opowiadania o tym co zrobicie, a potem dlaczego nic z tego nie wyszło. Jesteś pewna, że jest OK? Odpowiedz Link Zgłoś
regiel Re: Zabawa w kotka i myszke?! 10.06.04, 00:45 Oj Jajnik,Jajnik, placzesz sie miedzy nogami na tych kaprawych nozkach i widocznie ktos Cie przez nieuwage kopnal. Mamy problem z odgadnieciem, czy Cie kopneli w glowe, czy tez w d..e, bo pieprzysz jak potluczony ORMO-wiec. Widocznie Twoi koledzy potrafia tylko Ci czytac na glos Nasz Dziennik i cala Twoja wiedza pochodzi z tego zrodla, popros aby Ci poczytali Rycerza Niepokalanej bedziesz mial opanowane wszystkie dziedziny Zycze duzo przyjemnosci w wysluchiwaniu nowin Regiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Zabawa w kotka i myszke?! IP: *.bb.netvision.net.il 10.06.04, 08:28 jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamnik Re: Zabawa w kotka i myszke?! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 10.06.04, 14:49 Dana, wspomniałaś o zabijaniu "głównych terrorystów". Wiesz, równie dobrze jak wszyscy, że jest to działanie bezprawne. Bez sądu, tylko na widzimisię rządu i armii żydowskiej. Zawsze przy tej okazji giną inne osoby , np: żona i dzieci, siostry , bracia osoby towarzyszące , przypadkowi przechodnie lub sąsiedzi. Czasami nie ma "terrorysty" w samochodzie lub domu więc giną tylko osoby jak wyżej. Jesteś naprawdę pewna, że to jest OK? Odpowiedz Link Zgłoś