Dodaj do ulubionych

Pytanie do felusiaka1.

14.02.12, 17:17
czy ten facet jest normalny?
Czemu pytam o to?
Otoz wpadl mnie w rece ten artykul -Michigan is breeding poverty nu i jak to z komsomolcem bywa,jak tylko zobaczylem slowo poverty ,powiazane ze Stanami ,to odrazu moje serduszko uradowalo sie,nu mam temat na watek - W Stanach bieda,az piszczy.
Ale po przeczytaniu artykula przyszedlem do wniosku,ze tu nie o biede chodzi,a tylko o ludzka glupote:
"Since the national attention is on birth control, here’s my idea: If we want to fight poverty, reduce violent crime and bring down our embarrassing drop-out rate, we should swap contraceptives for fluoride in Michigan’s drinking water. "

otoz ,moj drogi felus,mam do ciebie kolejne pytanie-
Czy nie wiesz przypadkiem nic o tym,ze gdzies w Stanach dodaja do wody jakijs otepiacz?

Dla niekumatych w jezyku felusia objasniam:- w artykule idzie mowa o tym,zeby do wody dodawac jakies srodki antykoncepcyjne i w ten sposob walczyc z ubostwem i przestepczoscia. Oczewiscie to jest baaardzo duzy skrot.

p.s. Wpadlem na slad tego goscia,przegladajac Facebook,tam odbywa sie dosc zywa dyskusja o propozycjach tego "intelektuala".
Obserwuj wątek
    • bywszy1 Re: gdzie niegdzie moze i cos do cieczy dodaja+ 14.02.12, 17:42
      ale mozna otepiac sie w inny sposob:
      chlac denaturat
      albo w sposob wyszukany:
      konsumowac perfumy roznego rodzaju.
      Ale moze te dwa sposoby sa opatentowane?
    • igor_uk felus mnie gdzies zaginal. 14.02.12, 19:37
      Czy jest tu ktos z Ameryki,kto by mogl odpowiedziec na moi pytania?
      • eva15 Re: felus mnie gdzies zaginal. 14.02.12, 20:01
        Szkoda, że zniknął, bo to temat w sam raz dla "ekonoma" felusia. Skoro wg neoliberalnej ekonomii, której gorącym wyznawcą jest feluś, człowiek jest tylko pozycją księgową po stronie zysków lub strat, mało chyba dziwi tak "racjonalne i rzeczowe " podejście do problemu. W końcu rozmanażaniem bydła też się steruje, a nie pozostawia to naturze.
      • mara571 pewnie wroci wieczorem alb wczesnym rankiem. 14.02.12, 20:02
        Pytan to ja tez mam kilka, bo powoli kampania wyborcza w USA przeksztalca sie w plebiscyt w sprawie kontroli urodzin i aborcji.
        Troche juz czytalam, ale nadal nie znalazlam porzadnego wyjasnienia, co wlasciwie Obama podpisal w ubieglym tygodniu. Wyglada na to, ze w jakis sposob zmusil wszystkie kasy chorych do placenia za srodki antykoncepcyjne i chyba za aborcje, przeciwko czemu protestuje KK i srodowiska konserwatywne.
        Musisz wiedziec, ze w USA ubezpiecza sie czlowiek w kasie chorych z konkretnymi opcjami i jak zle wybierzesz, to mozesz potem mimo oplacania ubezpieczenia, slono placic za leczenie.
        A tak na marginesie: Szwajcarzy to tez niedawno zrobili i bardzo zaluja.
        Kiedys Felus pisal o tych samotnych matkach na przykladzie Nowego Jorku.
        Zjawisko jest chyba ogolnoswiatowe.
        Niemcy tez maja ten sam problem: mlode samotne matki i tez z nizszym niz przecietna dla kobiet cenzusem wyksztalcenia.
        No ale skoro panstwo daje zasilki i co najwazniejsze mieszkania to czemu nie.
        Kiedys dowiedzialam sie, ile dostaja te samotne matki i noz mi sie w kieszeni otworzyl. Mam jedna swietna laborantke, matke dwojki dzieci, ktora pracuje na pol etatu i ma meza. Ona pracujac zarabia tyle samo to zyjaca na jej koszt samotna matka.
        • eva15 Re: pewnie wroci wieczorem alb wczesnym rankiem. 14.02.12, 20:07
          To populizm. Nie każda samotna matka jest asocjalną alkoholiczką albo narkomanką, wiełe z nich stara się dobrze wychowywać dzieci. Jeśli zabrać im zasiłki i wysłać na cały dzień do pracy, dzieci wychowa ulica ze skutkami i kosztami społecznymi w następnych pokoleniu. Wtedy będzie znacznie drożej. Tą metodę wybrali w wielu stanach Amis no i mają, co mają.
          • mara571 Re: pewnie wroci wieczorem alb wczesnym rankiem. 14.02.12, 20:17
            eva15 napisała:

> To populizm. Nie każda samotna matka jest asocjalną alkoholiczką albo narkomank
            > ą, wiełe z nich stara się dobrze wychowywać dzieci. Jeśli zabrać im zasiłki i w
            > ysłać na cały dzień do pracy, dzieci wychowa ulica ze skutkami i kosztami społ
            > ecznymi w następnych pokoleniu. Wtedy będzie znacznie drożej. Tą metodę wybrali
            > w wielu stanach Amis no i mają, co mają.

Amis tez placa zasilki samotnym matkom.
            To po pierwsze.
            A po drugie: bardzo mlode matki, ktorych jest w Niemczech mniej, ale duzo za duzo, nie gwarantuja prawidlowego wychowania dzieci. Zaznaczam, ze chodzi mi o dzieci, ktore praktycznie nie znaja swojego ojca.
            A tu troche ze statis:
            www.destatis.de/jetspeed/portal/cms/Sites/destatis/Internet/DE/Presse/pm/2011/02/PD11__068__122,templateId=renderPrint.psml
            Moze znajdziesz swiezsze analizy i statystyki.
            • kaszebe12 Re: pewnie wroci wieczorem alb wczesnym rankiem. 14.02.12, 20:23
              Franka tez nie ma , a sa tu tematy dotyczace jego nowej ojczyzny...niewygodne tematy ? -A z taka luboscia powyzywal mnie od tchorzy.
            • eva15 Re: pewnie wroci wieczorem alb wczesnym rankiem. 14.02.12, 21:31
              Nie, u Amis socjal jest tylko przez 4 czy 5 lat, a później do roboty albo na żebry w instytucjach charytatywnych.
              To, że jest mnóstwo nieletnich matek wynika z całego społecznego podejścia do wychowania dzieci od domu poprzez szkołę, media i tzw. Zeitgeist czyli ducha czasu.
              • malkontent6 Re: pewnie wroci wieczorem alb wczesnym rankiem. 14.02.12, 21:46
                eva15 napisała:

> To, że jest mnóstwo nieletnich matek wynika z całego społecznego podejścia

Znowu troche to uprościłaś. Samotnych matek jest sporo ale głównie w jednej grupie etnicznej. O ile wiem 70% czarnych dzieci wychowuje się w domu samotnej matki a to oczywiście zniekształca statystykę całego społeczeństwa.
                • eva15 Matki-dziewczynki w E. Zachodniej 14.02.12, 22:54
                  W Niemczech, czy zwłaszcza w GB, która bije rekordy, są to białe dziewczynki tzw. "white trash", czyli margines społeczny, wyhdowany przez społeczeństwo i państwo..
                  Niemcy, a jeszcze bardziej GB czy Francja mają u siebie liczne społeczności muzułmańskie - wśród nich nie ma takiego zjawiska jak nieletnia samotna matka z kilkorgiem dzieci z kilkoma tatusiami. Specami są biali.
                  • malkontent6 Re: Matki-dziewczynki w E. Zachodniej 15.02.12, 00:16
                    Bo w Niemczech macie mało murzynów. :)

W USA ten problem to prawie wyłącznie Afro-Amerykanie. Wśród białych to raczej margines.

Jeśli chodzi o muzułmanki, to zgoda. One są cnotliwe do nocy poślubnej. :)
        • malkontent6 Re: pewnie wroci wieczorem alb wczesnym rankiem. 14.02.12, 21:24
          Obama chce zmusiś wszystkich pracodawców, w tym instytucje katolickie (szpitale), aby swoim pracownikom zapewniali w ramach ubezpieczenia dostęp do srodków antykoncepcyjnych.
    • malkontent6 Re: Pytanie do felusiaka1. 14.02.12, 21:21
      Czy fluor jest środkiem antykoncepcyjnym?
      • igor_uk Ha,ha. 14.02.12, 21:31
        malkontent,wlasnie dla tego zadalem pytanie o normalnosci tego faceta.
        Fluor jest niezbedny dla kobiety w ciazy,poniewaz pomoga w budowie szkielety ploda.
        • mara571 zwiazki flouru a sam fluor to dwie rozne bajki 14.02.12, 21:39
          i wszystko zalezy od dawki.
          • igor_uk Re: zwiazki flouru a sam fluor to dwie rozne bajk 14.02.12, 21:42
            mara,gosc proponuje dodawac to do wody pitnej,czyz by tego nie zauwazylas?
            • malkontent6 Re: zwiazki flouru a sam fluor to dwie rozne bajk 14.02.12, 21:47
              Może mu o to chodzi:

en.wikipedia.org/wiki/Water_fluoridation
              • igor_uk Re: zwiazki flouru a sam fluor to dwie rozne bajk 14.02.12, 22:11
                malkontent,w taki sposob walcza z prochnica,a nie z ciaza.A moze facetu pomylila sie prochnica z ciaza?
                Jak tak,to napewno do wodu , gdzie on mieszka, dodaja jakiegos oglupiacza.
            • mara571 Re: zwiazki flouru a sam fluor to dwie rozne bajk 14.02.12, 21:52
              to sie juz robi od dawna!!
              We Wroclawiu chyba od poczatku lat 70-tych!
              • swiblowo Re: zwiazki flouru a sam fluor to dwie rozne bajk 14.02.12, 22:13
                I jest to gowno warte, poniewaz fluor oddzialuje pozytywnie na zeby do pewnego wieku - ok.20 lat. Potem o dupe potluc.
        • swiblowo Re: Ha,ha. 14.02.12, 21:47
          Ha, ha, nie wiem, czy facet jest normalny, ale fluor jest jednym ze skladnikow lekow psychotropowych i w zaleznosci od dawkowania moze byc trucizna gorsza od...olowiu np.
          • swiblowo Re: Ha,ha. 14.02.12, 21:50
            Zreszta znane sa przypadki utraty zebow przez dzieci, ktore pily wode z fluorem. W Afryce to bylo.
            • elka-sulzer Re: Ha,ha. 14.02.12, 22:13
              swiblowo napisała:

> Zreszta znane sa przypadki utraty zebow przez dzieci, ktore pily wode z fluorem
              > . W Afryce to bylo.

Na kims wszak trza eksperymentowac, swiblowo. Nie sadzisz chyba by eksperyment z "odpowiednia" dawka fluoru uszedl uwadze chamow w "demokracji" ....
              Z drugiej strony mysle, ze jednak by uszedl ... sadzac po felusiakach, malkontentach czy przyjacielach okupantow. Wymienieni sa dowodem na to, ze oglupianie ludzi jest mozliwe i do tego poplatne!!! Wystarczy postraszyc troche felusiakow czy malkontentow i 30sekundowa rekamowka na tabletke GWARANTUJACA "twardziela" rosnie w cenie o kolejny milion:D
              • malkontent6 Re: Ha,ha. 14.02.12, 22:17
                elka-sulzer napisała:

> Z drugiej strony mysle, ze jednak by uszedl ... sadzac po felusiakach, malkonte
                > ntach czy przyjacielach okupantow. Wymienieni sa dowodem na to, ze oglupianie l
                > udzi jest mozliwe

Ze skromności nie dodałaś siebie do tej listy ogłupionych. :)
          • eva15 Luuudzie - zupełnie nie w tym rzecz! 14.02.12, 22:07
            Facet jak to Ami, nieco niedouczony i pomyliły mu się środki chemiczne, ale tak naprawdę, to zupełnie bez znaczenia, to temat uboczny. Ważny jest sam POMYSŁ, że chciałby via woda z kranu serwować niczego nieświadomym ludziom antykoncepcję.
            • swiblowo Re: Luuudzie - zupełnie nie w tym rzecz! 14.02.12, 22:10
              Jako ze goraco wierze w teorie spiskow, uwazam, ze to juz sie dzieje i to nie od wczoraj. Ilosc leczacych sie od bezplodnosci jest...dziwnie duza.
              • mara571 a ja sie nie dziwie 14.02.12, 22:18
                skoro "norma" jest lykanie przez dziewczynki pigulek antykoncepcyjnych z hormonami od 12 roku zycia.
                • eva15 Re: a ja sie nie dziwie 14.02.12, 22:34
                  Sęk w tym, że coraz więcej mężczyzn jest niepłodnych.
                  • mara571 Re: a ja sie nie dziwie 14.02.12, 22:42
                    sprobuje jutro pogrzebac w statystkach.
                    I badzmy szczere: panowie niechetnie wczesniej poddawali sie badaniom. A kobiety decydowaly sie na rozwiazanie problemu przez znalezienie innego dawcy.
                    Testy DNA sprawily, ze ten proceder moze byc niebezpieczny.
                    • eva15 Re: a ja sie nie dziwie 14.02.12, 22:49
                      Statystycznie rzecz biorąc ca 40% niepłodności jest "winą" mężczyzn. I trudno to zwalić na pigułkę antykoncepcyjną, przyczyny są gdzie indziej.
              • eva15 Re: Luuudzie - zupełnie nie w tym rzecz! 14.02.12, 22:47
                Jest duża, ale myślę, że znacznym stopniu robi to potworny stres, przemęczenie i chemiczne pożywienie, zwłaszcza w odniesieniu do mężczyzn.
                • swiblowo Re: Luuudzie - zupełnie nie w tym rzecz! 14.02.12, 22:54
                  Heheheee, naszemu Igorowi to nie grozi - wystarczy, ze rzuci gatkami i gotowe.

Niezupelnie sie z Toba zgadzam, piekna. Otoz STRES towarzyszyl czlowiekowi od ZAWSZE. I wczoraj w pracy i 300 lat temu, kiedy szedl z dzida na niedzwiedzia. Niedozywienie tez nie ma tu nic do rzeczy - a chemiczne jedzonko - alez owszem + woda, owszem, tez moze byc.

ps. przy okazji pozdrowienia dla mojego ulubionego doktora - tego od Jaguarow. Widzisz? - On tez poluje!!
                  • igor_uk Re: Luuudzie - zupełnie nie w tym rzecz! 14.02.12, 23:00
                    Ha,ha.Swiblowo mialem taki przypadek,ze jedna z moich znajomych zaszla w ciaze,rozmowiajac ze mna przez telefon.
                    • swiblowo Re: Luuudzie - zupełnie nie w tym rzecz! 14.02.12, 23:03
                      Zabezpieczaj sie jakos jak dzwonisz, czy wychodzisz na skypa.
                      hheheheee!!
                      • eva15 Re: Luuudzie - zupełnie nie w tym rzecz! 14.02.12, 23:09
                        No to ja już napewno do niego nie zadzwonię, ani na skypa nie wlezę!!
                        • swiblowo Re: Luuudzie - zupełnie nie w tym rzecz! 14.02.12, 23:18
                          No dlaczego nie?
                          Niezle z Niego ciacho moze byc...babki zalatuja przez sluchawke!!!!!!
                          Powiem Ci, te Ruskie niebezpieczne sa....
                          • eva15 Re: Luuudzie - zupełnie nie w tym rzecz! 14.02.12, 23:40
                            Już ja lepiej wiem, przysłał mi zdjęcie!
                            • igor_uk Ewa. 15.02.12, 18:48
                              Nu to teraz wiesz,dla czego zdjecie bylo mocno nieaktualne? To wszystko dla twojego bezpieczenstwa.
                  • eva15 Re: Luuudzie - zupełnie nie w tym rzecz! 14.02.12, 23:07
                    swiblowo napisała:

> Heheheee, naszemu Igorowi to nie grozi - wystarczy, ze rzuci gatkami i gotowe.

Ha, ha, fakt!

> Niezupelnie sie z Toba zgadzam, piekna. Otoz STRES towarzyszyl czlowiekowi od Z
                    > AWSZE. I wczoraj w pracy i 300 lat temu, kiedy szedl z dzida na niedzwiedzia. N
                    > iedozywienie tez nie ma tu nic do rzeczy - a chemiczne jedzonko - alez owszem +
                    > woda, owszem, tez moze byc.

Teraz ja się niezupełnie z Tobą zgadzam. W stresie ważne jest to by nie był permanetny. Człowiek szedł na polowanie (stres) upolował i odpoczywał (odprężenie po stresie). Psychologowie (nie jest to szczególnie ceniona prze ze mnie kasta, ale czasem mają rację) uważają, że nie stres jako taki jest groźny lecz jego stałość permanentność, niemożność wyłączenia się i głębokiego odprężenia. Na Zachodzie wielu ludzi (zwłaszcza mężczyzn) pracuje od rana do wieczora, wielu bierze pracę do domu na weekend i jest ciągle dyspozycyjnymi via komórka, internet etc. W doadtku mało kto może sobie dziś pozwolić na 3-tygodniowy urlop w jednym kawałku. Przyszły stosunki amerykańskie i ludzie jadą na przedłużony weekend lub na tydzień- taki urlop można sobie od razu o d... potłuc.

> ps. przy okazji pozdrowienia dla mojego ulubionego doktora - tego od Jaguarow.

Ha, ha, wpadł Ci w oko?

> Widzisz? - On tez poluje!!

Ha, ha, on już upolował i to DWA, Teraz może się odprężyć!

• swiblowo Re: Luuudzie - zupełnie nie w tym rzecz! 14.02.12, 23:15
                      Ale Ty jestes dyskutantka zawzieta!
                      Mowie Ci, ze stres to nie jest powod. Czlowiek mial czasu od groma i ciut, zeby don przywyknac. A to, co opisujesz o pernamentnym - to juz stanem stresu nie jest, tylko wyniszczeniem systemu nerwowego i immunologicznego - czyli samobojstwem lub zabojstwem przez niewolnicza prace.

Taaak, wiem, ze dwa upolowal. Nie musisz mi przypominac - juz jeden byl wystarczajaco bolesny!!!!!!!!!!!!!!!!! :))
                      ps.Ekstra walonki sa. Podaj rozmiar swojej nozki!
                      • eva15 Gra wstępna Kopciuszka z królewiczem 14.02.12, 23:37
                        swiblowo napisała:

> Ale Ty jestes dyskutantka zawzieta!
                        > Mowie Ci, ze stres to nie jest powod. Czlowiek mial czasu od groma i ciut, zeby
                        > don przywyknac. A to, co opisujesz o pernamentnym - to juz stanem stresu nie j
                        > est, tylko wyniszczeniem systemu nerwowego i immunologicznego - czyli samobojst
                        > wem lub zabojstwem przez niewolnicza prace.

Swiblowo, permanentny stres to przyczyna, wyniszczenie organizmu, uszkodzenie systemu nerwowego i immunologicznego to skutek. NIC na to nie poradzę, że taki jest związek kazualny.

> Taaak, wiem, ze dwa upolowal. Nie musisz mi przypominac - juz jeden byl wystarczajaco bolesny!!!!!!!!!!!!!!!!! :))

On jest zadowolony, jaguary chyba też -:)))) Ważne, że dalej żyją i szybko się poruszają!!!

> ps.Ekstra walonki sa. Podaj rozmiar swojej nozki!

Nóżkę/stópkę mam prawie jak Kopciuszek , no może tylko 1 numer większą. Robisz za królewicza?
                        • eva15 Re: Gra wstępna Kopciuszka z królewiczem 14.02.12, 23:39
                          P.S. Zapomniałam dodać łyżki miodu beczkę dziegdziu (ha, ha) - te jaguary strasznie żrą, są kosztowne w utrzymaniu!
                          • eva15 Re: Gra wstępna Kopciuszka z królewiczem 14.02.12, 23:42
                            korekta:

> P.S. Zapomniałam dodać łyżki miodu do beczki dziegdziu (ha, ha) - te jaguary stras znie żrą, są kosztowne w utrzymaniu!

• swiblowo Re: Gra wstępna Kopciuszka z królewiczem 14.02.12, 23:53
                          Nie, przyczyna jest wyniszczajaca praca, skutkiem bezplodnosc, niestrawnosc, strajk systemow. Stres jest przy okazji, jako zjawisko towarzyszace. No nie przemawia do mnie, zeby to byl glowny powod. Mozna i niewyspanie pod to podciagnac.

A ze zwiery sa zarloczne? Nieszkodzi...
                          Zaden tam krolewicz z bajki zaraz. Ale...zebys nie zalowala! Czerwoniutkie fajne sa! :))
                          • zlotamajka Re: Gra wstępna Kopciuszka z królewiczem 15.02.12, 00:06
                            Przepraszam ze sie wtrace dziewczyny, ale kiedys ogladalam documentary no i czytalam cos niecos o tym. Problem wrostu bezplodnosci, dziwnie w rodzaju meskim to nie tylko wsrod ludzi ale tez i odziwo wsrod ryb i innych zwierzat. Rodzi sie tez mniej chlopcow i wogole stworzen plci meskiej niz kiedys. Nie przypisywala bym tego do stresu. Tu jest wiekszy problem. Flouride i gmo przychodza na mysl ale zdaje mi sie ze to systemowy problem.
                            • eva15 Re: Gra wstępna Kopciuszka z królewiczem 15.02.12, 01:03
                              To raczej ilość estrogenów w wodach pitnych oddawana z moczem przez kobiety biorące pigułki oraz kwestia środków chemicznych w glebie, co przechodzi do wód gruntowych.
                          • eva15 Re: Gra wstępna Kopciuszka z królewiczem 15.02.12, 00:18
                            Ale się upierasz, wyniszczająca praca to stres pur!Ta praca nie wyniszcza fizycznie ona wyniszcza psychicznie, via stres.

Oj, kusisz, kusisz, jak Eva Adama, no i jeszcze t en czerwony kolor.... Chyba się zgłoszę w najbliższych dniach na skype, pod warunkiem, że będę mogła dokonać stosownej przesyłki tym razem w odwrotną stronę.
                            • eva15 Re: Gra wstępna Kopciuszka z królewiczem 15.02.12, 00:50
                              Królewiczu, śpisz już?? A ja czekam z wyciągniętą stópką....
            • igor_uk otoz to,Ewa. 14.02.12, 22:13
              od tego pomysla tylko jeden krok,zeby dzieci biedoty,odrazu po urodzinach, byli kastrowane.
              • elka-sulzer Re: otoz to,Ewa. 14.02.12, 22:27
                igor_uk napisał:

> od tego pomysla tylko jeden krok,zeby dzieci biedoty,odrazu po urodzinach, by
                > li kastrowane.
                Moze o to wlasnie chodzi oligarchom .... kontrolowana kastracja klasy niewolnikow?.
                • igor_uk Re: otoz to,Ewa. 14.02.12, 22:35
                  Ale kto bedzie na nich wtedy pracowac?
                  • eva15 Re: otoz to,Ewa. 14.02.12, 23:11
                    Igor, piszę przecież powyżej - hoduje się różne rasy bydła, można będzie także hodować różne typy ludzkie. Bydłu nie zostawia się rozmnażenia na żywioł tylko się je kontroluje, selekcjonuje rasy i dopasowuje do potrzeb człowieka.
                  • elka-sulzer Re: otoz to,Ewa. 14.02.12, 23:49
                    Igor, w swiecie kurczacych sie zasobow oligarcha nie moze miec nieograniczonej liczby niewolnikow by mu jak plaga mysz wujadali plony ... To nie sa glupi ludzie (oligarchowie).
                • swiblowo Eloje i Morloki 14.02.12, 22:47
                  i wszystko w temacie.
              • eva15 Re: otoz to,Ewa. 14.02.12, 22:36
                forum.gazeta.pl/forum/w,50,133356504,133361516,Re_felus_mnie_gdzies_zaginal_.html
            • malkontent6 Re: Luuudzie - zupełnie nie w tym rzecz! 15.02.12, 00:06
              eva15 napisała:

> Facet jak to Ami, nieco niedouczony

No wiesz, Ewciu, masło w Hameryce na kartki to i ludzie niedouczeni.
              • eva15 Re: Luuudzie - zupełnie nie w tym rzecz! 15.02.12, 00:53
                Nadal bystrzaku sugerujesz, że blisko 50 mln Amis nie dostaje masła na kartki (food stamps)? No to co oni jedzą, margarynę? Opowiedz coś o tym, wszak na USA się znasz.
                • malkontent6 Re: Luuudzie - zupełnie nie w tym rzecz! 15.02.12, 14:13
                  O ile wiem różne formy pomocy potrzebujacym istnieją w wielu krajach, nie tylko w USA. Z mojego pobytu w Niemczech pamiętam, że sporo ludzi otrzymywało tam jakąś Hilfe. W Rosji prawdopodobnie nie ma czegoś takiego, no ale tam wszyscy byli zawsze bardzo bogaci.

Co nie zmienia faktu, że, wbrew temu co sugerujesz, masło jest w USA powszechnie dostępne bez kartek.
    • wykolejeniec Re: Pytanie do felusiaka1. 14.02.12, 22:45
      Niech żyje felusiak1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • felusiak1 Re: Pytanie do felusiaka1. 15.02.12, 03:52
      felusiak nie ma nic do detroit.
      ale też felusiak wie, że fluor w wysokich dawkach powoduje zwyrodnienie spermy i niepłodność a także przyczynia się do opóźnienia dojrzewania a to znaczy, że siksy nie będą płodne w wieku 16 lat a chłopaczkowie staną się bezpłodni na zawsze. więzienia opustoszeją......
      • blueelvic To tylko idiota felusiak. 15.02.12, 13:20
        Ma kompleksy na tle innego felusia .... Dzierzynskiego, ktory tylu Moskali wymordowal, ze
        imie to jeszcze dzisiaj emocje budzi.

Ten ero-azjata jak sam widzisz to manipulant.
        • igor_uk do blueelvica. 15.02.12, 16:52
          blueelvic,a dla czego obrazasz felusia? Ja uwazam go za jednego z najbardziej inteligentnych i kulturalnych wsrod tych,kto tu pisze.Tym bardzo on roznie sie od ciebie.
          p.s. I napewno potrafi uzywac przecinkow.
          • blueelvic Zostaw przecinki w spokoju. 16.02.12, 01:32
            Martw sie swoim angielskim i szlifowaniem europejskich manier, bo zachowani twoje traci dziecinada.
            Prymitywne przeklamanie i wschodniotatarski humor kaze ciebie postrzegac jak sfatygowana kure, ktora ma skrzedla podobnie jak orzel, ale na Boga coz z tego.

Tandeciarz z ciebie igor, tandeciarz.
            • igor_uk Re: Zostaw przecinki w spokoju. ha,ha. 16.02.12, 16:36
              blueelvic,coz,jak nie masz nic do gadania,to tylko takie teksty tobie i pozostaja sie.
      • igor_uk drogi felusiak1. 15.02.12, 19:07
        Wiekszosc substancji ,w zaleznosci od stezenia,moga byc zbawiennymi,a moga byc trujacymi .
        Z fuorem jest podobnie.Zbyt mala ilosc fluora w wodzie pitnej doprowadza do tego,ze prochnica staje sie prawdziwa plaga dla ludzi,ale i zbyt duze stezenie fluora (ponad 1mlgr w litrze wody), doprowadza do tego,ze zeby zaczynaja psuc sie blyskawicznie (dental fluorosis) ,o ile stezenie zbliza sie do 6mlgr na litr wody ,to zachorowalnosc na osteosarcome wzrasta drastycznie. Co wazno,ta choroba tropi wlasnie ludzi stosunkowo mlodych ,do 25 lat i do tego plci meskiej.
        Ale mnie nawet nie chodzilo w poscie otwierajacym watek o to,jakie skutki moga przyniesc dodawanie do wody pitnej wiekszej ilosci jakichs zwiazkow chemicznych.
        Mnie chodzilo o samo to,ze komus przychodzi do glowy cos takiego,zeby sterylizowac ludzi (bez ich zgody),jak jakies bezpanskie psy.
        Mam nadzieje,ze ciebie to rowniez przeraza,bo jak by wyczulem to z twoich slow.
        • felusiak1 Re: drogi felusiak1. 16.02.12, 06:34
          igor, przykro mi ale ty ani w ząb nie rozumiesz treści tego artykułu.
          a je mam ani czasu ani ochoty wdawać się w bezprzedmiotową dyskusję.
          • igor_uk felus,moj drogi. 16.02.12, 16:40
            A co tam trudnego do zrozumienia?
            Facet jest porabany i proponuje dokonywac sterilizacji oosbnikow z tak zwanego "marginalu" . On nie jest w tym oryginalnym.Cos podobnego robil Hitler. Tylko metoda bardziej subtelna.
    • blueelvic Przez skojarzenia. 15.02.12, 13:15
      www.youtube.com/watch?v=v1hLtFn4CLU&feature=player_embedded

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka