Dodaj do ulubionych

Putin się boi

17.03.12, 14:58
Władimir Putin chce uniemożliwić opozycji organizację demonstracji 5 maja, czyli tuż przed zaprzysiężeniem go na prezydenta. Dlatego zdecydował, że będzie to sobota pracująca.

www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-rosja-pracujaca-sobota-uniemozliwi-demonstracje-opozycji,nId,593119
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 milion na demonstracji? 17.03.12, 15:03
      Zdecydował, że sobota 5 maja będzie dniem pracującym. Nasuwa się pytanie, czy to przypadek, że właśnie wtedy miała odbyć się demonstracja opozycji. Na ulicach Moskwy miało pojawić się milion ludzi.

(ten sam link)
      • romrus Wojtek, daj sie siana 17.03.12, 16:02
        wojciech.2345 napisał:
        > Zdecydował, że sobota 5 maja będzie dniem pracującym. Nasuwa się pytanie, czy t
        > o przypadek, że właśnie wtedy miała odbyć się demonstracja opozycji. Na ulicach
        > Moskwy miało pojawić się milion ludzi.

Nikt nikogo sie nie boi.

Jesli ten zeswirowany komuch nazwiskiem Udalcow:
        img1.liveinternet.ru/images/attach/c/2/66/706/66706530_1290010724_CEZAR.jpg
        naiwpierw nie chcial wylazic z nieczynnej fontany do czasu, kiedy Putin odejdzie, a teraz zapowiada milion ludzi, przy tym ze ostatnio nie dali rady nabrac 10 000, to wcale nie swiadczy ze ktos go traktuje powaznie, nie mowiac o strachu.

Zapowiadam ze 5 maja wyjdzie 3-5000, nie wiecej, jestem w stanie sie zalozyc.

To agonia opozicji, wszyscy jako politycy pojda na smietnik.

Uspokojcie sie wreszcie.
        Reowolucja olana cieplym moczem.
        Koniec.

• mara571 Romrusie daj spokoj 17.03.12, 17:58
          w sumie to smieszne.
          A ludzie w robocie beda tak czy owak ogladac intronizacje albo sie obijac.
          • romrus Jestem spokojny,... 17.03.12, 18:55
            mara571 napisała:
            > w sumie to smieszne.
            > A ludzie w robocie beda tak czy owak ogladac intronizacje albo sie obijac.

...to Wojtek podskakuje.

Dali ludziam 4 dni wolnych pod rzad 6 - 9 maja, kto chce moze 4 dni sie manifestowac, wiekszosc pojedzie na dzialki sprzatac po zime, ja osobiscie pojade na ryby do Karelii, jesli lod zejdzie :-)
    • przyjacielameryki Re: Putin się boi 17.03.12, 15:03
      Cha!, cha!, cha! Stare wraca!
    • wojciech.2345 kiedyś straszono grypą 17.03.12, 15:29
      Władze starały się zniechęcić obywateli do udziału w proteście. Główny lekarz sanitarny Rosji ostrzegł przed możliwością zarażenia się wirusem grypy. Zdaniem Giennadija Oniszczenki, zarażeniom sprzyjają szczególnie takie duże skupiska ludzi.
    • malkontent6 Re: Putin się boi 17.03.12, 15:41
      Tylko ocena komsomołu ma dla mnie w tej sprawie znaczenie.
    • j-k Bez przesady, Woytek... 17.03.12, 15:41
      Tym razem sie z Toba nie zgodze. Plany niezorganiozowanej opozycji, luzno powiazanych ze soba grup niczego dobtego nie dadza, bo to nie jest formacja zdolna do przejecia wladzy.
      Spowoduja tylko troche zametu.
      Putin nie ustapi, bo sytuacja gospodarcza kraju jest dobra i strajkow o charakterze ekonomicznym przez najbliszy okres 1.2 lat raczej nie musi sie spodziewac.

Opozycja powinna miast sprzeciwiac sie Putinowi zorganizowac sie i formalnie i programowo, tworzyc struktury w terenie
      z mysla o nastepnych wyborach
    • lubat Re: Putin się boi 17.03.12, 16:05
      wojciech.2345 napisał:

> Władimir Putin chce uniemożliwić opozycji organizację demonstracji 5 maja, czyl
      > i tuż przed zaprzysiężeniem go na prezydenta. Dlatego zdecydował, że będzie to
      > sobota pracująca.
      >
      > www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-rosja-pracujaca-sobota-uniemozliwi-demonstracje-opozycji,nId,593119

Wojtek, już ci raz radziłem żebyś się trzymał gazołupków, bo tam przynajmniej jesteś śmieszny. Gdzie indziej jesteś tylko żałosny.

Kilka dni temu któryś ze ZBiRów (chyba wacek, choć nie jestem pewien) narzekał i jęczał, że Putin z okazji swojej koronacji dał ciemnemu ludowi (także błotno-płoszczadnemu) aż 4 dni wolnego - aż do 9 maja. A ty tu jęczysz za jakimiś debilami, że opozycja musi w sobotę iść do roboty, pewnie nie są bezrobotni, ale boją się o swoje posady przy taśmie produkcyjnej. A w niedzielę zaraz po prawosławnej mszy to nie łaska podemonstrować dla dobra ojczyzny? Czy za niedzielne demo to ciotka Clinta może nie płaci?
    • iwona334 Oj-strach sie bac... :) 17.03.12, 16:33
      Ojstrach to dopiero sie bal, gdy gral :)
    • ukos To będzie dzień roboczy, a nie "pracujący" 17.03.12, 16:35
      wojciech.2345 napisał:

> chce uniemożliwić (...) organizację demonstracji 5 maja (...). Dlatego
      > zdecydował, że będzie to sobota pracująca.

Sobota nie pracuje, żaden inny dzień też nie. Pracują tylko ludzie, zwierzęta, maszyny i niekiedy pieniądze.
      • mara571 mnie ten termin nie razi 17.03.12, 17:56
        przypomne ci, ze pojawil sie w Polsce wraz z wprowadzeniem przez Gierka wolnych sobot. Ale nie wszystkich.
        Jedni mowli robocza inni pracujaca.
        Mnie bardziej denerwuje, ze w dzisiejszej polszczyznie pojawila sie takie sformulowania jak:
        ceny ida w gore (rzadziej w dol), towar schodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka