Gość: dana33 IP: 192.117.117.* 20.06.04, 13:44 nareszcie ktos, kto pokazuje oblude, klamstwa i hipokryzje ten kiedys tak szanowanej stacji..... www.nationalreview.com/comment/gross200406181018.asp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gucio He,he... IP: *.ipt.aol.com 20.06.04, 14:07 > Cos z zydowska szkola Icka Goebbelsa sie nie zgadza? > Moze jakas kuracja na poziomie genow tobie pomoze, bo nie sadze ze cokolwiek innego. Paranoja genetycznie uwarunkowana ( tzw.'wrazliwosc zyda..., He,he,he...) wzmacniana dziesiatkami pokolen nie leczenia tej choroby, jest zbyt oczywista aby tego nie dostrzec, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanes Re: He,he... IP: *.aon.at 20.06.04, 17:41 Ona niestety ma racje. Ostatnio podali, ze w Izraelu zdechla jedna wsciekla suka. No i co? Sam widzisz, ze klamia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo bbc i jej "wiadomosci" czyli odkrycie zydowki dany IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 15:49 Komuniscu dawno juz wiedzieli, ze wiadomosci BBC to tylko "wiadomosci". Nic nowego nie wymysliliscie towarzyszko, tylko powtarzacie stare wiadomosci z dziennika telewizyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: bbc i jej "wiadomosci" czyli odkrycie zydowki IP: 192.117.117.* 20.06.04, 17:08 neo zlotko. rozumiem, ze artykul sprzed dwoch dni to dla ciebie "stare wiadomosci z dziennika telewizyjnego". natomiast nie rozumiem, dlaczego ty uwazasz, ze napisanie "zydowka dana" ma mnie obrazic? wiec informuje ciebie, jesli dotychczas sie nie zorientowales, ze jestem bardzo dumna z tego ze jestem zydowka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: bbc i jej "wiadomosci" czyli odkrycie zydowki IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 17:40 Piszac o tobie "zydowka dana" wcale nie chcialem cie obrazic. Zupelnie nie rozumiem, skad takie dziwaczne podejrzenie? A BBC niezaleznie od tego, co piszesz i niezaleznie od pomylek, ktore moga przytrafic sie kazdemu czasopismu jest i zapewne pozostanie jednym z najbardziej objektywnych i profesjonalnych serwisow informacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: bbc i jej "wiadomosci" czyli odkrycie zydowki IP: 192.117.117.* 20.06.04, 18:13 mysle, polako-chrzescijaninie neo, ze kazdy z nas ma prawo do wlasnej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: bbc i jej "wiadomosci" czyli odkrycie zydowki IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 19:19 oczywiscie ze kazdy ma, co w niczym nie zmienia faktu, ze zdecydowana wiekszosc ludzi znajacych sie na rzeczy uwaza BBC za jedno z najrzetelniejszych i najobiektywniejszych serwisow informacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd u mnie bez zmian 20.06.04, 16:04 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nareszcie ktos, kto pokazuje oblude, klamstwa i hipokryzje ten kiedys tak > szanowanej stacji..... ________________________________________________________ Dano stacja nadal jest SZANOWANA. To jest wzorzec. Ale to moze za trudne do zrozumienia dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: u mnie bez zmian IP: 192.117.117.* 20.06.04, 17:13 drogi wojciechu. nie jest to za trudne zrozumiec mi, ze ta stacja jest szanowana przez ciebie. ale mozliwe, ze jest trudno zrozumiec tobie, ze ta stacja juz dawno przestala byc szanowana (chyba ze nie zauwazyles niedawnego tylko ostatniego skandaliku, w jaki ta wzorcowa stacja byla zamieszana w zwiazku z samobojstwem jednego z brytyjskich politykow) nie tylko przez wiekszosc izraelczykow ale tez przez wielu na swiecie. wlasnie dlatego, ze przestala byc takim wzorcem. ale jak to sie ladnie mowi, sa gusty i gusciki. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: u mnie bez zmian 20.06.04, 17:54 Gość portalu: dana33 napisał(a): > drogi wojciechu. nie jest to za trudne zrozumiec mi, ze ta stacja jest > szanowana przez ciebie. ______________________________________________________________ Zgadza sie. Nie trudno. W tej materii mam PROFESJONALNE przygotowanie. ______________________________________________________________ > ale mozliwe, ze jest trudno zrozumiec tobie, ze ta stacja juz dawno przestala > byc szanowana (chyba ze nie zauwazyles niedawnego tylko ostatniego skandaliku, > w jaki ta wzorcowa stacja byla zamieszana w zwiazku z samobojstwem jednego z > brytyjskich politykow) ______________________________________________________________ Stacja NIE PRZESTALA byc szanowana. ______________________________________________________________ nie tylko przez wiekszosc izraelczykow ale tez przez > wielu na swiecie. wlasnie dlatego, ze przestala byc takim wzorcem. ale jak to > sie ladnie mowi, sa gusty i gusciki. _______________________________________________________________ Izraelskie massmedia maja prawie ZEROWA wartosc. Zawsze trzeba sprawdzac ich wiarygodnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: u mnie bez zmian IP: 192.117.117.* 20.06.04, 18:16 nu, mam nadzieje, ze sprawdzasz wiarygodnosc naszych, zerowej wartosci, massmediow. wiec jak to wyglada z tych sprawdzianow? ile razy na 100 klamiemy a ile razy podajemy prawde? 1:100 klamiemy? czy tylko 50:50? szalenie mnie to interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: u mnie bez zmian IP: 192.117.117.* 20.06.04, 18:17 aaa, zapomnialam sie zapytac jeszcze: jesloi sprawdzasz rowniez wiarygodnosc innych massmediow (jako profesjonalista oczywiscie) to jak to wyglada z prasa francuska, polska i arabska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: u mnie bez zmian IP: 192.117.117.* 20.06.04, 18:42 ah, drogi wojciechu, tu jeszcze jeden artykulik, co do wiarygodnosci bbc.... www.honestreporting.com/articles/critiques/BBC_Radio_Farce.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo poszukaj jeszcze tutaj... IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 19:17 www.pravda.ru/ Na pewno znajdziesz tam tez cos, co podobnie "fachowo" podwazalo wiarygodnosc i rzetelnosc BBC. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: u mnie bez zmian 20.06.04, 19:49 Gość portalu: dana33 napisał(a): > ah, drogi wojciechu, tu jeszcze jeden artykulik, co do wiarygodnosci bbc.... ________________________________________________________________ Posluchaj Dana izraelskie zrodla "informacji" sa poza klasa. To nie jest tak, ze mnie sie cos wydaje. To jest NAUKA. Na poczatku 20-go wieku wypracowano metody OCENY informacji i jej wiarygodnosci. Zwraca sie uwage na tzwn. jezyk wartosciujacy. Jesli ma sie do czynienia z takim jezykiem, to traktuje sie takie zrodlo jako BEZWARTOSCIOWE. Takie sa wasze massmedia. W obu wskazanych przez Ciebie artykulach chce sie NARZUCIC Wasz wartosciujacy jezyk. W tym momencie zrodlo informacji staje sie osrodkiem propagandowym. Ja to widze od lat i dlatego nie KORZYSTAM z Waszych i amerykanskich opracowan. Jesli mam cos do sprawdzenia w encyklopedii, to korzystam z BRYTYJSKICH. Te wskazane przez Ciebie artykuliki sa SMIESZNE. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd kawa na lawe 20.06.04, 20:08 Dano jednym z kryteriow oceny obiektywnosci informacji jest taki prosciutki test. Informacja danej sprwie ma byc tak podana przez dziennikarza by nie bylo wiadome po ktorej stronie on jest. Jesli ze sposobu podania informacji WYNIKA osobiste stanowisko dziennikarza, to w BBC TRACI ON PRACE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postempowy Drugą wojnę światową też wywołało CIA... IP: 216.65.64.* 20.06.04, 19:45 Hitler był gejem i dlatego był tępiony przez nietolerancyjnych prawicowych likudowców, z Aurory strzelał Bush, a bin Laden dostał pokojowego Nobla w 2002 roku zaostateczne pokojowe rozwiązanie kwestii WTC. Tylko to przeklęte BBC kłamie, że było inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp;lit Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 20.06.04, 20:00 Znowu to samo , w weekend dana raczy nas syjonistyczna papka jakby nic bardziej obiektywnego nie bylo ,... Nareszczie ktos ! Kto ? Jeszcze jeden Zyd , ktory robi kariere kopaniem Arabow i wybielaniem syjonistow ,... To ze w tym artykule wetnal wzmianke z Reagan'em wcale nie zmienia zamierzonego celu , dokopac Arabom Ja bym was razem do jednego worka , dolozyl pare kamieni , poszukal w piekna ksiezycowa noc najglebszego miejsca na Mediterranean Sea i grzecznie poprosil zebyscie sie dogadali w koncu a jesli nie , to za burte ,... Ciucka , jak sie nie poprawisz to cie na diversity training z Arafatem posle tutaj nasi specjalisci od wspolzycia twierdza , ze to bardzo skuteczny program ,... Biali jak maja perspektywe powtornie w nim uczestniczyc a byc cacy dla kolorowych to wola to drugie :) uklony ============================================================================== Not mentioned on the BBC: Some of the views of Sheikh Abdur-Rahman al-Sudais. In his own words: In the name of Allah, the Jews must be "annihilated." They are "the scum of the human race, the rats of the world... the murderers of the prophets, and the offspring of apes and pigs." Cos z drugiej strony medalu :) ============================================== "We have to kill all the Palestinians unless they are resigned to live here as slaves." Chairman Heilbrun of the Committee for the Re-election of General Shlomo Lahat, the mayor of Tel Aviv, October 1983. "We must use terror, assassination, intimidation, land confiscation, and the cutting of all social services to rid the Galilee of its Arab population." Israel Koenig, "The Koenig Memorandum" "When we have settled the land, all the Arabs will be able to do about it will be to scurry around like drugged cockroaches in a bottle." Raphael Eitan, Chief of Staff of the Israeli Defence Forces, New York Times, 14 April 1983. "It is the duty of Israeli leaders to explain to public opinion, clearly and courageously, a certain number of facts that are forgotten with time. The first of these is that there is no Zionism,colonialization or Jewish State without the eviction of the Arabs and the expropriation of their lands." Yoram Bar Porath, Yediot Aahronot, of 14 July 1972. ============================================================================== www.nationalreview.com/comment/comment-gross031403.asp www.nationalreview.com/comment/comment-gross051302.asp www.nationalreview.com/comment/comment-gross110101.shtml www.nationalreview.com/comment/comment-gross011002.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: 192.117.117.* 20.06.04, 20:22 musze przyznac, ze wasze odpowiedzi sa na bardzo wysokim poziomie, a wojciecha oceny rzetelnosci wprost zaparly mi dech. dyskusja, jak zawsze z wami na forum, spelnila zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 20:31 Gość portalu: dana33 napisał(a): > musze przyznac, ze wasze odpowiedzi sa na bardzo wysokim poziomie, a wojciecha > oceny rzetelnosci wprost zaparly mi dech. > dyskusja, jak zawsze z wami na forum, spelnila zadanie. _______________________________________________________________ Przykro mi Dano, ze zle trafilas. Powinnas WIEDZIEC, ze jesli chodzi o techniki metodologiczne, logiczne,..... Polska jest FENOMENEM na swiecie. Mamy od kilkudziesieciu lat pozycje taka jak np. japonia w produkcji samochodow. To tak bys na przyszlosc nie probowala "brylowac". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: *.twcny.rr.com 20.06.04, 20:40 wojcd napisał: > Przykro mi Dano, ze zle trafilas. Powinnas WIEDZIEC, ze jesli chodzi o techniki > > metodologiczne, logiczne,..... Polska jest FENOMENEM na swiecie. Mamy od > kilkudziesieciu lat pozycje taka jak np. japonia w produkcji samochodow. > To tak bys na przyszlosc nie probowala "brylowac". nie bez powodu dana ciagle pisze na tym forum,nawet fredzia ta czystka ideologiczna i propaganda swoich nudza bezlitosnie,z nudy trzeba szukac podniety u zrodel swego nieszczescia,aby sie oczyscic i moc spac spokojnie w swym raju:)) Odpowiedz Link Zgłoś
furia44 Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 20:45 BBC ciagle jeszcze obcina kupony z kredytu, ktory slusznie sie jej nalezal w przeszlosci; juz w stanie wojennym reportaze z Polski (Krzysztof Bobinski) pozostawialy wiele do zyczenia. Obecnie powstala nawet grupa BBCWatch, ktorej zadaniem jest publikowanie "przekretow" BBC: www.bbcwatch.com/ ze juz nie wspomne o Honest Reporting. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 20:54 furia44 napisała: > BBC ciagle jeszcze obcina kupony z kredytu, ktory slusznie sie jej nalezal w > przeszlosci; juz w stanie wojennym reportaze z Polski (Krzysztof Bobinski) > pozostawialy wiele do zyczenia. Obecnie powstala nawet grupa BBCWatch, ktorej > zadaniem jest publikowanie "przekretow" BBC: > www.bbcwatch.com/ > ze juz nie wspomne o Honest Reporting. _______________________________________________________ Robaczku to jest taki sam kuriozalny stek bzdur jak te 2 artykuly Dany. Obiektywizm rozpatrywany w JEDNYM przekroju. Oczywiscie Azji Mniejszej. Moze byscie troche sie pouczyli teorii informacji. Dobre checi to CIUT za malo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 20:58 wojcd napisał: > furia44 napisała: > > > BBC ciagle jeszcze obcina kupony z kredytu, ktory slusznie sie jej nalezal > w > > przeszlosci; juz w stanie wojennym reportaze z Polski (Krzysztof Bobinski) > > > pozostawialy wiele do zyczenia. Obecnie powstala nawet grupa BBCWatch, kto > rej > > zadaniem jest publikowanie "przekretow" BBC: > > www.bbcwatch.com/ > > ze juz nie wspomne o Honest Reporting. > _______________________________________________________ > Robaczku > to jest taki sam kuriozalny stek bzdur jak te 2 artykuly Dany. > Obiektywizm rozpatrywany w JEDNYM przekroju. Oczywiscie Azji Mniejszej. > Moze byscie troche sie pouczyli teorii informacji. > Dobre checi to CIUT za malo!!!! > Pedagogu wielki. Gdzie przyjechac i ucałowac twe stopy? Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 21:08 superspec napisał: > > Pedagogu wielki. Gdzie przyjechac i ucałowac twe stopy? _____________________________________________________ No coz. Argument juz z innej polki. Jak nie tedy to tamtedy. A wiec po dyskusji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: 192.117.117.* 20.06.04, 21:42 zawsze to przyjemnie poczytac, ze jakis wojciech z polski, rachelka z usa zdaje sie, rozlupance i inne wielkosci forumowe to wlasnie ci, co wszystko wiedza, znaja ta ostatnia prawde i przy ktorych uznane na swiecie gazety, organizacje, dziennikarze, naukowcy, flozofowie itd itd (w zaleznosci od "dyskutowanego" na forum tematu)to jakies niewywazone glupki, ktore zamiast douczyc sie, maja inne zdanie... musze powiedziec wojciechu, ze "Polska jest FENOMENEM na swiecie" jest naprawde zaskoczeniem..... jakos nikt na swiecie o tym fenomenie nie slyszal. przypomina mi to pewna pania z polski, ktora tu pracowala jako gosposia przez pare lat i przez pierwsze miesiace mowila mi o fantastycznej wprost jakosci w polsce produkowanych komputerow, maszyn do prania, lodowek i mixerow, wszystko produkty znane na calym swiecie. sluchalam tego przez pare tygodni, az w koncu nie wytrzymalam i zapytalam sie, dlaczego, jesli to taka fantastyczna jakosc, to jeszcze nie widzialam w ani jednym sklepie europy zachodniej lub usa ani jednej lodowki made in poland, nie znam nikogo, kto uzywa computera made in poland i wszyscy jakos wola kupowac mixery boscha, browna czy krupsa, a nie made in poland.... cos mi ten fenomen polski a la wojciech brzmi tak samo jak te fenomenalne lodowki made in poland... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arc Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 22:16 > to jeszcze nie widzialam w ani jednym sklepie europy zachodniej lub usa ani > jednej lodowki made in poland, nie znam nikogo, kto uzywa computera made in > poland i wszyscy jakos wola kupowac mixery boscha, browna czy krupsa, a nie > made in poland.... Czy to nasz problem, ze jestes niedouczona? Siemens, VW, DB, Bosch zwalniaja ludzi w Niemczech i otwieraja masowo filie w Polsce. Wiekszosc Niemcow nie ma nawet bladego pojecia, ze ich Bosche, Siemensy, ponad polowa wszystkich mebli, coraz wiecej samochodow i komputerow pochodzi z Polski, Czech, Wegier. Nawet coraz wiecej paliwa. Na terenie Niemiec funkcjonuje juz kilkaset stacji Orlenu, gdzie o kazdej porze dnia mozna zaopatrzyc sie w pysznego Zywca. Tylko wy w tym Izraelu niczego nie wiecie choc macie ten wasz moSSad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: 192.117.117.* 20.06.04, 22:28 ciucius, to teraz, boscie weszli do eu, ja pisalam o paru latach wczesniej. a nawet dzisiaj z eu, i nawet z zywcem na kazdym rogu europy, to ja chce zobaczyc tego, co kupi computer made in poland albo ta lodowke made in poland. no a w alkoholu to prawda, polska zawsze miala dobre miejsce i pod wzgledem doskonalej wodki i pod wzgledem ilosci pijakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arc Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 22:45 Czy ty naprawde myslisz "ciucka", ze te wszystkie polskie meble (wiecej niz polowa) lodowki, miksery, maszyny rolnicze, samochody i telewizory sa na niemieckim rynku od miesiaca? Ja wlasnie opisuje sytuacje, ktora trwa juz od dobrych kilku lat. I co bys chciala, zebym ci odpisal na twoje chamskie przycinki o alkoholu? O przyslowiowym zydowskim smrodzie i brudzie ktorym wslawiliscie sie w obu Rzeczpospolitych? Nie chce sie znizac do twojego poziomu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: 192.117.117.* 20.06.04, 23:08 moje przycinki o alkoholu, ciuciek, nie byly chamskie, bo prawda jest taka, ze polska wodka jest i znana i bardzo dobra. co do pijakow, to to rowniez prawda i to znana. a napisalam o tym tylko i wylacznie w odpowiedzi na twoje mile, pelne prawdy i serdecznosci zdanko: "Tylko wy w tym Izraelu niczego nie wiecie choc macie ten wasz moSSad." teraz ponjatno? a co do smrodu i brudu, to wole tysiac razy moj zydowski niz twoj polski, tez panjatno? o poziomie juz nie wspomne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arc Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 23:12 W takim razie moje przycinki o brudzie i smrodzie rowniez nie byly chamskie bo byliscie z tego znani na caly swiat i jest to rowniez prawda. O poziomie nalezaloby wspomniec bo pod tym wzgledem biliscie wszystko na glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: *.bb.netvision.net.il 21.06.04, 08:30 mylisz sie arc, chamstwo, wulgarnosc, manipulacje, klamstwa i kretactwa panuja wsrod wiekszej czesci polakow na tym forum. i do takiego poziomu nie znizyl sie jeszcze tutaj ani jeden polski zyd, piszacy na tym forum. szczescie, ze umiemy rozdzielac te polskie mety forumowe od forumowych polakow na zupelnie innym poziomie niz ty. i mam tu na mysli poziom wiedzy, inteligencji, poziom w pisaniu i w tonie, jaki uzywaja. ciebie zlotko, nie nauczyli i sam tez nic nie zrobiles w kierunku powyzszenia twojego poziomu. jak widac, pochodzisz z nizy i tak tez zostales do dnia dzisiejszego. twoje przycinki jak najbardziej chamskie. to co napisalam o wodce to nie bylo zadnym przycinkiem, sama pije od czasu do czasu kieliszeczek i wg mnie to naprawde najlepsza wodka na swiecie. co do pijakow, to stwierdzilam fakt znany, nie uzywajac ani jednego chamskiego i ordynarnego slowa, zwracajac ci dalej uwage, ze to byla odpowiedz na twoje zdanko. jedyne co umiales zrobic, to po chamsku i wulgarnie napisac o smrodzie i brudzie zydowskim, co rowniez jest klamstwem, bo zydzi smierdza lub nie smierdza dokladnie tak samo, jak polacy, francuzi czy amerykanie. widzisz, zlotko, my umiemy wam "dolozyc" ironia i wysmianiem, wy umiecie tylko chamstwem i wulgarnoscia. na dobra ironie juz wam nie starcza. nu bluzgajcie dalej, my juz wiemy z kim mamy tutaj dziela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arc logika a la zyd. IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.04, 12:00 Przycinki o duzej liczbie pijakow w Polsce to "fakty" i "ironia". Przypomnienie (w odpowiedzi) smrodu i brudu, z jakiego w calej Europie slynely zydowskie osady na wschodzie nie sa "faktami" ani "ironia" lecz sa "chamskie"(?!), "wulgarne" (?!) i "klamstwem" (?!). I jak tu Sienkiewiczowi nie przyznac racji? Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 22:20 No wiec dobrze. Rozumujesz przez analogie. To jest taki ulomny styl myslenia. Brak umiejetnosci powiedzenia czegos wprost lub brak umiejetnosci abstrahowania. (Zydzi maja klopot z abstrahowaniem). Powinnas wiedziec, ze sa na forum rozmowcy, ktorzy sa odpowiedzialni za to co pisza. Jesli bym powiedzial cos co nie jest prawda, to w sposob jednoznaczny bym o tym WYRAZNIE napisal. PS. Jesli chodzi o polska pozycje w informatyce, to jest ona na poziomie krajow afrykanskich (tych lepszych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: 192.117.117.* 20.06.04, 22:29 widze wojciechu, ze ty spec nie tylko w informatyce ale rowniez w zydach. bardzo ci sie to chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 22:32 Gość portalu: dana33 napisał(a): > widze wojciechu, ze ty spec nie tylko w informatyce ale rowniez w zydach. > bardzo ci sie to chwali. __________________________________________________________ Dano mysle, ze juz wyczerpalas argumenty, bo zaczynasz pisac nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
furia44 Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 22:43 wojcd napisał: > No wiec dobrze. Rozumujesz przez analogie. To jest taki ulomny styl myslenia. ????? Czy moge zadac niedyskretne pytanie, gdzie studiowales informatyke? B > rak > umiejetnosci powiedzenia czegos wprost lub brak umiejetnosci abstrahowania. > (Zydzi maja klopot z abstrahowaniem). ????? Powiem ci wprost (dlatego tylko, ze nie jestem Zydem), ze chyba upadles na glowe, i to tlumaczyloby wiele > Powinnas wiedziec, ze sa na forum rozmowcy, ktorzy sa odpowiedzialni za to co p > isza. > Jesli bym powiedzial cos co nie jest prawda, to w sposob jednoznaczny bym o tym > > WYRAZNIE napisal. ???????? > > PS. Jesli chodzi o polska pozycje w informatyce, to jest ona na poziomie krajow > > afrykanskich (tych lepszych). I tu sie mylisz, akurat informatykow mamy swietnie wyszkolonych- wiele wygranych miedzynarodowych konkursow, pierwsza nagroda w finalach Olimpiadzie Swiatowej w ubieglym roku dla trzech polskich studentow. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 22:52 furia44 napisała: > I tu sie mylisz, akurat informatykow mamy swietnie wyszkolonych- wiele > wygranych miedzynarodowych konkursow, pierwsza nagroda w finalach Olimpiadzie > Swiatowej w ubieglym roku dla trzech polskich studentow. _________________________________________________________________ Bylem troche niedokladny w tym co napisalem. Przepraszam za nieumyslne wprowadzenie w blad. Mialem na mysli fizyczne zinformatyzowanie kraju. Pamietam dane sprzed kilku lat. Byla to chyba pozycja w okolicy 50-go miejsca. Programisci to inna para kaloszy. To sa matematycy. Polska matematyka jest calkiem dobra. Nie ma sie czego wstydzic. PS. Nie studiowalem informatyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: *.twcny.rr.com 20.06.04, 22:23 nie bardzo wiem naukowcu dano,czego mam sie nauczyc,moze ze jak kazde zdanie zaczynac od "nu", a do tego watpie,ze akurat ty jestem przykladem tego co swieci inteligencja i madroscia.Chwalenie samego siebie i wyzywanie innych forumowicz od glupkow to niezbyut dobrze swiadczy o tobie,nu ale ty i twoj narod nie grzeszycie dobrymi manierami.moj punkt byl zupelnie inny,dlaczego taka swiatla zydowka zamiast pisywac do swoich,wraca tu do tej glupiej polski i GW po to aby pisac swe madrosci,nu moze powiesz kiedys czemu?nu jeszcze jedno, nie mieszkam w usa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: 192.117.117.* 20.06.04, 22:47 co ty powiesz na to, jak ja napisze cos takiego jak: rachelka jestes antysemitka, ale przeciez wiadomo ze ty i twoj narod to znani antysemici? nie wiem, czy ty, ale napewno paru polakow na tym forum obruszy sie (i z racja) ze oni nie antysemici i jak ja moge od razu caly narod..... nu, wlasnie. jesli uwazasz ze ja nie mam dobrych manier, to jeszcze dlugo nie znaczy, ze moj caly narod nie ma dobrych manier. a takie twierdzenie wlasnie robi z ciebie antysemitke. a wracam na to forum, zeby takim polskim idiotkom jak ty pokazac jezyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: *.twcny.rr.com 20.06.04, 23:07 Gość portalu: dana33 napisał(a): > co ty powiesz na to, jak ja napisze cos takiego jak: rachelka jestes > antysemitka, ale przeciez wiadomo ze ty i twoj narod to znani antysemici? > nie wiem, czy ty, ale napewno paru polakow na tym forum obruszy sie (i z racja) > ze oni nie antysemici i jak ja moge od razu caly narod..... nu, wlasnie. jesli > > uwazasz ze ja nie mam dobrych manier, to jeszcze dlugo nie znaczy, ze moj caly > narod nie ma dobrych manier. a takie twierdzenie wlasnie robi z ciebie > antysemitke. a wracam na to forum, zeby takim polskim idiotkom jak ty pokazac > jezyk. i tu wylazlo szydlo z worka,poniewaz nie zgadzam sie z toba to jestem idiotka (sic)jak rowniez antysemitka.Sama mowisz o twych dobrych manierach a ich niestety nie pokazujesz.Nie kto inny a ty siejesz na tym forum nienawisc do Polski i jej mieszkancow pisujac bzdury i bluzgajc na kazdego kto sie z toba nie zgadza.Naucz sie najpierw argumentowac z sensem zamiast rzucac szmatelkami i idiotkami w kazdego, kto ma inne zdanie.Jesli chodzi o pokazanie jezyka na zlosc to wroc do przedszkola i pokaz je dzieciom,ja juz wyroslam z tego poziomu,raczej pokazujesz zalosny styl kogos kto ma wiecznie niezaspokojony zal i musi pluc na wszystkich ktorzy mowia po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: 192.117.117.* 20.06.04, 23:11 nu, najpierw sprawdz, co to antysemita. a jak juz sprawdzisz, to pisz dalej. przynajmniej mozna sie za darmo posmiac. za czytanie dowcipow split nie chce mi placic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: *.twcny.rr.com 20.06.04, 23:13 ciagle kazdego gdzies wysylasz,aby sie douczyl a nie czas tak zaczac od siebie,moze na dobranoc usmiechnij sie a to na pewno tobie i innym dobrze zrobi, niezaleznie od miejsca zamieszkania i pogladow. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 23:30 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, najpierw sprawdz, co to antysemita. a jak juz sprawdzisz, to pisz dalej. > przynajmniej mozna sie za darmo posmiac. za czytanie dowcipow split nie chce mi > placic. ___________________________________________________________ Dano jestem prawie PEWIEN, ze nie umiesz podac definicji antysemity w wersji hard. Nie podawaj tylko definicji encyklopedycznych bo sa trefne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: *.bb.netvision.net.il 21.06.04, 08:34 co to jest wojciechu "wersja hard"? jak bede wiedziala, to zobacze, czy moge dac. natomiast dlaczego wersje encyklopedyczne maja byc trefne? myslisz, ze wiesz lepiej niz np encyklopedia britannica? Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: bbc i jej "wiadomosci" 21.06.04, 11:05 Gość portalu: dana33 napisał(a): > co to jest wojciechu "wersja hard"? jak bede wiedziala, to zobacze, czy moge > dac. natomiast dlaczego wersje encyklopedyczne maja byc trefne? myslisz, ze > wiesz lepiej niz np encyklopedia britannica? ______________________________________________________ Jak zwykle odpowiedz przez zadanie adwersarzowi pytania. Ale dobrze. Widzisz Dano popelnilas blad. Jesli chcesz przywolywac jakies zrodlo, encyklopedie,... ,to MUSISZ podac takie, ktore jest dobre dla obu stron. To zrodlo (encyklopedia britannica) jest zle dla Ciebie. Przeczytaj sobie tam haslo syjonizm. Tak wiec uzylas w tej rozmowie falszywej karty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: *.bb.netvision.net.il 21.06.04, 11:35 drogi wojciechu. powinienes juz dawno wiedziec, ze zyd odpowiada zawsze pytaniem :) poszukalam w necie encyklopedie, nie widze tam nic co ma byc zle dla mnie: www.britannica.com/ebc/article?eu=380828&query=anti-semitism&ct= ale chetnie przeczytam twoje zrodlo, jesli taki masz. nie bardzo tez rozumiem, dlaczego ma byc dla mnie zle lub dobre. albo uznajemy, ze encyklopedia to zrodlo podajace prawdziwe definicje, albo nie. i wszystko mi jedno, jaka to encyklopedia, bo ostatecznie nie moze byc az takiej roznicy w definicjach, prawda? a tu jeszcze jeden link to objasnienia, co do antysemityzm, objasnienie doskonale zreszta: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=6680445&a=6680445 Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: bbc i jej "wiadomosci" 21.06.04, 11:58 Dano definicje nie sa prawdziwe badz falszywe. One nie ustalaja wartosci logicznych. Definicje sa poprawne badz niepoprawne. Jesli podajesz zrodlo, to musisz na nie zgodzic sie w calej rozciaglosci. Czyli jesli z niego podam Tobie inna definicje to takze musisz ja zaakceptowac. Spojrz teraz na definicje syjonizmu z Britannica: www.britannica.com/search?query=zionism Masz tam stwierdzenie ruch NACJONALISTYCZNY. I widzisz syjonizm jest okreslony NEGATYWNIE. Ja chetnie przyjme w dyskusji z Toba retoryke Britannica, a Ty watpie. Tak wiec nie wolno sie Tobie na nia powolywac. Stad moje stwierdzenie o falszywej karcie. To wyjasnienie antysemityzmu w drugim linku dotyka sprawy, ale jest dalekie od wlasciwej definicji. I na koniec uwaga o encyklopediach. W nauce traktuje sie encyklopedie jako zrodla naiwne. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Re: bbc i jej "wiadomosci" 21.06.04, 12:21 wojcd napisał: > Masz tam stwierdzenie ruch NACJONALISTYCZNY. > I widzisz syjonizm jest okreslony NEGATYWNIE. CO JEST NEGATYWNEGO W NACJONALISTYCZNY? NAUKOWCU. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd do laknacego wiedzy 21.06.04, 12:33 superspec napisał: > wojcd napisał: > > > > Masz tam stwierdzenie ruch NACJONALISTYCZNY. > > I widzisz syjonizm jest okreslony NEGATYWNIE. > CO JEST NEGATYWNEGO W NACJONALISTYCZNY? NAUKOWCU. ____________________________________________________________ Zobacz w encyklopedii lub przypomnij sobie material z historii ze szkoly sredniej. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Re: do laknacego wiedzy 21.06.04, 20:23 wojcd napisał: > superspec napisał: > > > wojcd napisał: > > > > > > > Masz tam stwierdzenie ruch NACJONALISTYCZNY. > > > I widzisz syjonizm jest okreslony NEGATYWNIE. > > CO JEST NEGATYWNEGO W NACJONALISTYCZNY? NAUKOWCU. > ____________________________________________________________ > Zobacz w encyklopedii lub przypomnij sobie material z historii ze szkoly sredn > iej. > Wojciech ma prawo do swoich subiektywnych ocen. My natomiast mowimy o czyms > BARDZIEJ zasadniczym. Encyklopedie to źródło naiwne a książki do historii są nieobiektywne {wydawnictwa są opanowane przez Żydów:))))} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: *.bb.netvision.net.il 21.06.04, 13:33 masz oczywiscie racje, co do okreslenia slowa definicja jako pooprawne lub nie, a nie jak ja to napisalam. czasem, po 40 latach poza polska, nie wyrazam sie poprawnie, wiec miej troszke zrozumienia. nie tylko ze akceptuje "inna definicje" z brytannica, ale jest to rowniez definicja poprawna: "Jewish nationalism movement with the goal of establishing a Jewish state in Palestine." jednoczesnie przywiodles do ciekawego punktu, ktory mnie zaczal interesowac dopiero po wejsciu na forum. definicja syjonizmu jest poprawna. ale syjonisci przeciez utworzyli zydowskie panstwo w palestynie, prawda? jak myslisz, dlaczego dzisiaj na forum zydzi i syjonisci to to samo? dlaczego syjonizm wogole ma byc czyms zlym? koniecznosc powstania panstwa dla zydow byla jasna wszystkim, mniej lub bardziej swiadomie, jeszcze przed herzlem. dzisiaj mozna mowic o nas, tym mlodzszym pokoleniu,jako o syjonistach? jest tu na forum zgraja antysemitow, ktorzy, okreslajac grupe polskich zydow, ktorzy jak przypuszczam sa mniej wiecej w wieku 40-60 lat jako syjonistow, uwazaja, ze "doloza" nam w ten sposob. nie tylko nie dokladaja, ale jesli chodzi o mnie, to wywoluje calkowite zdziwienie. przyjechalam do israela nie tworzyc panstwo, tylko zyc juz w gotowym, stworzonym i niezle urzadzonym. gdzie ja i syjonizm? co ja tu zbudowalam oprocz rodziny? cos tu te typki przekrecaja i czegos nie rozumieja. natomiast jesli ty uwazasz, ze nacjonalizm to cos zlego, to tez sie mylisz. nacjonalizm w formie przyjete przez hitlera, owszem, dobry nie jest. nacjonalizm w sensie checi zbudowania wlasnego kraju i utrzymania jego "charakteru" nie jest znow taki potepienia godny. z moich obserwacji polski w ciagu moich ostatnich kilku wizyt, przydaloby sie ciut nacjonalizmu polskiego. "The term ‘nationalism’ is generally used to describe two phenomena: (1) the attitude that the members of a nation have when they care about their national identity, and (2) the actions that the members of a nation take when seeking to achieve (or sustain) some form of political sovereignty." plato.stanford.edu/entries/nationalism/ nu, moze to i zrodla naiwne. ale poniewaz wiekszosc obywateli swiata to nie naukowcy, a raczej prosta klasa robotniczo-urzednicza, to wlasnie te naiwne zrodla ksztaltuja wiedze i opinie tej masy. miedzy innymi, oczywiscie. ja, jako zwykla kuchta domowa dosyc opieram sie na roznych wiadomosciach z encyklopedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heinz Re: bbc i jej "wiadomosci" -http://www.honestrepor IP: *.telia.com 20.06.04, 20:56 www.honestreporting.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: bbc i jej "wiadomosci" -http://www.honestrepo 20.06.04, 21:01 I OCZYWISCIE to samo. Obiektywizm w jednej i tylko jednej sprawie. Reszta - who cares??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp;lit Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 20.06.04, 21:22 To co widzialem to prawie wszystko w kontekscie Israel'a ,... Przez BBC przechodzi masa materialu (info) zeby to wszystko monitorowac , przetrawic i "prostowac" , trzeba wlozyc rowniez duzo , duzo pracy ,... Probowalem znalezc na Web-site , kto finansuje te cale przedsiewziecie , niestety bez powodzenia , wobec tego zwracam sie do ciebie , autora tego postu , podajac zrodlo powinienes wiedziec i podzielic sie z nami ,... Mam nadzieje , ze nie wymagam za wiele :) uklony Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 21:29 superspec napisał: > Ja za to płacę. A co? __________________________________________________ No to rozpoczela sie seria "merytorycznych" argumentow. A moze cos na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 21:32 wojcd napisał: > superspec napisał: > > > Ja za to płacę. A co? > __________________________________________________ > No to rozpoczela sie seria "merytorycznych" argumentow. > A moze cos na temat? > Ja Ci tu miłośc wyznaje. A Ty co? Chcę zaimponowac kasą. Przyjadę do Ciebie i przeprowadzimy indukcję. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 21:37 superspec napisał: > Ja Ci tu miłośc wyznaje. A Ty co? Chcę zaimponowac kasą. Przyjadę do Ciebie i > przeprowadzimy indukcję. ________________________________________________________ A tak z ciekawosci zapytam. Czy Ty wiesz co to jest rozumowanie indukcyjne i jakie sa jego rodzaje??? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 21:42 wojcd napisał: > superspec napisał: > > > Ja Ci tu miłośc wyznaje. A Ty co? Chcę zaimponowac kasą. Przyjadę do Ciebi > e i > > przeprowadzimy indukcję. > ________________________________________________________ > A tak z ciekawosci zapytam. Czy Ty wiesz co to jest rozumowanie indukcyjne i ja > kie sa > jego rodzaje??? > Nie wiem. Ale mam to w d...e. Jestem prosty polski bezrobotny. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 21:39 Analizując implikacje jakie w eter emituje stacja telewizyjna nadająca z Wielkiej Brytanii ojczyzny wielkiego Szekspira oraz Jasia Fasoli Superspec stwierdza, że definicje oraz informacje podawane przez wyżej wymieniąną stację są wydzieliny odbytniczej warte. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 21:49 superspec napisał: > Analizując implikacje jakie w eter emituje stacja telewizyjna nadająca z > Wielkiej Brytanii ojczyzny wielkiego Szekspira oraz Jasia Fasoli Superspec > stwierdza, że definicje oraz informacje podawane przez wyżej wymieniąną stację > są wydzieliny odbytniczej warte. ____________________________________________________________ Superspec ma prawo do swoich subiektywnych ocen. My natomiast mowimy o czyms BARDZIEJ zasadniczym. Nie o subiektywnych stanach lecz o obiektywnych. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Re: bbc i jej "wiadomosci" 21.06.04, 09:29 wojcd napisał: > superspec napisał: > > > Analizując implikacje jakie w eter emituje stacja telewizyjna nadająca z > > Wielkiej Brytanii ojczyzny wielkiego Szekspira oraz Jasia Fasoli Superspec > > > stwierdza, że definicje oraz informacje podawane przez wyżej wymieniąną st > ację > > są wydzieliny odbytniczej warte. > ____________________________________________________________ > Superspec ma prawo do swoich subiektywnych ocen. My natomiast mowimy o czyms > BARDZIEJ zasadniczym. Nie o subiektywnych stanach lecz o obiektywnych. Ładnie piszesz. Dlatego jesteś gorszy od tego co napisał: Hamasy powinny żydom łby upierdalac. Treśc ta sama ale forma bardziej wyszukana. Każdy normalny człowiek rozumie to że nie ma ludzi którzy nie mają poglądów i żadna stacja telewizyjna na świecie nie jest bezstronna. Każdy dziennikarz ma jakieś poglądy.Oglądam BBC i czuje że dziennikarze komentujący wydarzenia w Iraku skłaniają się bardziej przeciw wojskom koalicji. Na przykład pół roku temu rozmawiając z Irakijczykami widziałem zdziwienie na ich twarzach kiedy iracki sanitariusz mówł o żołnierzach amerykańskich jako o wybawicielach. Przyznaj się lepiej przed sobą samym że jesteś antysemita a nie zasłaniasz się idukcjami. Poprostu masz ochotę żydowskie łby upierdalac. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 21:28 Gość portalu: sp;lit napisał(a): > To co widzialem to prawie wszystko w kontekscie Israel'a ,... > > Przez BBC przechodzi masa materialu (info) zeby to wszystko monitorowac , > przetrawic i "prostowac" , trzeba wlozyc rowniez duzo , duzo pracy ,... > > Probowalem znalezc na Web-site , kto finansuje te cale przedsiewziecie , > niestety bez powodzenia , wobec tego zwracam sie do ciebie , autora tego > postu , podajac zrodlo powinienes wiedziec i podzielic sie z nami ,... Mam > nadzieje , ze nie wymagam za wiele :) ____________________________________________________________ Tytul watku jest ogolny, a wiec argumenty powinny dotyczyc CALEGO spektrum informacyjnego BBC by moc wyciagnac indukcyjnie wniosek. Nasi adwersarze jednak w argumentach tylko od pieca. Izrael, Izrael, Izrael, .... Jakie to zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: bbc i jej "wiadomosci" IP: 192.117.117.* 20.06.04, 21:45 mylisz sie bardzo wojciechu, wyraznie napisalam o jednej z ostatnich "wiarygodnych" informacji bbc w sprawie wewnatrz brytyjskiej, z ktora israel nie mial nic wspolnego. niestety, zalosni to jestescie wy. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 21:54 Gość portalu: dana33 napisał(a): > mylisz sie bardzo wojciechu, wyraznie napisalam o jednej z ostatnich > "wiarygodnych" informacji bbc w sprawie wewnatrz brytyjskiej, z ktora israel > nie mial nic wspolnego. > niestety, zalosni to jestescie wy. ________________________________________________________________ Przykro mi, ale Ty sugerujesz w tytule OGOLNOSC, a caly material (4 linki) sa o TYM SAMYM. Tak wiec ocen sama KTO ma racje? Odpowiedz Link Zgłoś
furia44 Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 22:07 Uogolniasz zbyt pochopnie; ja podalam jako przyklad relacje ze stanu wojennego w Polsce. ale rzeczywiscie to zamierzchla historia. Obecnie podwojne standarty sa stosowane glownie wobec Izraela (surprise, surprise) i dlatego to przede wszystkim budzi niepokoj. Dotyczy to zarowno doboru informacji jak i uzywanego slownictwa. BBC podalo swoim dziennikarzom liste PC okreslen, ktorych nalezy uzywac w relacjach z Bliskiego Wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
furia44 Re: bbc i jej "wiadomosci" 20.06.04, 22:12 O ile mi wiadomo, obie organizacje maja charakter spoleczny, "non profit" i utrzymuja sie ze skladek czlonkow i sympatykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp;lit Popatrz , popatrz , furia ,... :) IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 20.06.04, 21:50 Jak poszperasz to znajdziesz ,... Thanks God for Internet :) Nijaki Mr. Irving Moskowitz, a major casino operator and long-time funder of Israel's settlement movement, who is also paying ,... Wow !!! www.bbcwatch.com , co za niespodzianka :) uklony Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd do Dany33 20.06.04, 21:59 Gość portalu: sp;lit napisał(a): > Jak poszperasz to znajdziesz ,... > Thanks God for Internet :) Nijaki Mr. Irving Moskowitz, a major casino operator > and long-time funder of Israel's settlement movement, who is also paying ,... > Wow !!! www.bbcwatch.com , co za niespodzianka :) __________________________________________________________ No i powiedz teraz Dano. Jaka jest wiarygodnosc, obiektywizm Twoich zrodel. ZADNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do Dany33 IP: 192.117.117.* 20.06.04, 22:11 alez wojciechu, ja przeciez nie smialabym tutaj upierac sie co do mojego objektywizmu lub objektywizmu moich zrodel! nie ma dla mnie zadnych watpliwosci, ze zrodla i informacje podawane przez ciedbie i rozlupanca to wlasnie te objektywne i prawdziwe, a nie te idiotyczne, bezwartosciowe informacje udzielane nam i swiatu przez zerowej wartosci israelskie massmedia. tak ze swiat znow w porzadku, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: do Dany33 20.06.04, 22:25 Gość portalu: dana33 napisał(a): > alez wojciechu, ja przeciez nie smialabym tutaj upierac sie co do mojego > objektywizmu lub objektywizmu moich zrodel! nie ma dla mnie zadnych > watpliwosci, ze zrodla i informacje podawane przez ciedbie i rozlupanca to > wlasnie te objektywne i prawdziwe, a nie te idiotyczne, bezwartosciowe > informacje udzielane nam i swiatu przez zerowej wartosci israelskie massmedia. > tak ze swiat znow w porzadku, nieprawdaz? _________________________________________________________ Przykro mi, ale ja nie podawalem ZADNYCH zrodel. Wiec nie kombinuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: do Dany33 IP: *.twcny.rr.com 20.06.04, 22:32 wojciechu,zaden zyd nie musi podac ci zrodel skad bierze informacje,powinien tobie wystarczyc fakt,ze dana jest zydowka z israela a jak oni tam tak mowia to tak jest i nie ma dyskusji.kazdy inny co w to nie wierzy jest antysemita i nalezy co najmniej ublizyc jego inteligencji,lub inteligencji panstwa z ktorego pochodzi.ja ciagle nie moge zrozumiec dlaczego duza ilosc zydow,ktorzy mieszkali w Polsce i znaja ten jezyk ciagle tutaj pisuje mimo wyraznie anty-polskich postaw,dla mnie nie ma to sensu, tak jak i nie mialoby sensu aby wiekszosc tego forum dyskutowala w jakiejs gazecie zydowskiej,plujac i obrazajac zydow co dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do Dany33 IP: 192.117.117.* 20.06.04, 22:38 rachelko szmatelko, nie nazwalam jeszcze tutaj na tym watku nikogo antysemita, tak ze nie wymyslaj. ci poscy zydzi pisuja juz tutaj coraz mnie i w koncu i to malo sie skonczy, bo dyskusji nie ma tu zadnych, najwyzej miotacie sie w bezsilnej wscieklosci. tymczasem to ty i tobie podobni obrazacie i opluwacie tu zydow i israel na kazdym kroku, a nie my polske i polakow. nu, ale ty i tak tego nie jestes w stanie pojac. nie dano ci. i z racja. nie nalezy ci sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: do Dany33 IP: *.twcny.rr.com 20.06.04, 22:43 ja nikogo nie opluwam tylko stwierdzam fakty,to raczej ty wymyslasz wszystkim od glupich szmatelek etc,chyba,ze juz sama nie wiesz co mowisz.ja staram sie nie uzywac wulgarnych porownan,ani glupich okreslen bo mnie one nie podniecaja,ale kazdy twoj komentarz jest skierowany jako atak na Polske i Polakow,dlatego mnie dziwi skad twoj sentyment do tego forum skoro tematy i osoby tu piszace nie sa intelektualnie tobie rowni,ot i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: do Dany33 20.06.04, 22:45 Gość portalu: dana33 napisał(a): > rachelko szmatelko, nie nazwalam jeszcze tutaj na tym watku nikogo antysemita, > tak ze nie wymyslaj. ci poscy zydzi pisuja juz tutaj coraz mnie i w koncu i to > malo sie skonczy, bo dyskusji nie ma tu zadnych, najwyzej miotacie sie w > bezsilnej wscieklosci. tymczasem to ty i tobie podobni obrazacie i opluwacie tu > zydow i israel na kazdym kroku, a nie my polske i polakow. nu, ale ty i tak > tego nie jestes w stanie pojac. nie dano ci. i z racja. nie nalezy ci sie. _____________________________________________________________ Dano mlode polskie pokolenie ma ZEROWE zainteresowanie Zydami. Dla nich to egzotyka taka sama jak Kosmici. Mozesz mi jeszcze wyjasnic o co miotamy sie w bezsilnej wscieklosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do Dany33 IP: 192.117.117.* 20.06.04, 22:53 nie bardzo sie z toba zgadzam co do mlodego pokolenia, bo akurat ja sie spotkalam z ich strony z dosyc duzym zainteresowaniem, jest w israelu masa polskich mlodych studentow uczacych sie na israelskich uniwersytetach... ty akurat sie nie miotasz, ale jest tu cala kupa takich miotajacych sie. o co? ze nie moga nam. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: do Dany33 20.06.04, 22:39 Gość portalu: rachelka napisał(a): > wojciechu,zaden zyd nie musi podac ci zrodel skad bierze informacje,powinien > tobie wystarczyc fakt,ze dana jest zydowka z israela a jak oni tam tak mowia to > tak jest i nie ma dyskusji.kazdy inny co w to nie wierzy jest antysemita i > nalezy co najmniej ublizyc jego inteligencji,lub inteligencji panstwa z ktorego > pochodzi.ja ciagle nie moge zrozumiec dlaczego duza ilosc zydow,ktorzy mieszkal > i > w Polsce i znaja ten jezyk ciagle tutaj pisuje mimo wyraznie anty-polskich > postaw,dla mnie nie ma to sensu, tak jak i nie mialoby sensu aby wiekszosc tego > forum dyskutowala w jakiejs gazecie zydowskiej,plujac i obrazajac zydow co dzien. _____________________________________________________________ Rachelko obserwacja sposobu dyskusji z nimi jest dosyc zabawna. Zaczynaja od argumentow i jesli wszystko idzie dobrze to staraja sie byc racjonalni. Jesli zle, to zaczynaja uzywac argumentow ad personam. To sa propagandysci. Ich prawda nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: do Dany33 IP: *.twcny.rr.com 20.06.04, 22:49 Wojciechu, prawdy nie boja sie tylko ludzie z czystym sumieniem a takich nie ma,ja osobiscie jeszcze nie spotkalam zyda,ktory by powiedzial ze cos zle zrobil lub przeprosil drugiego za cos zlego,lub pomogl nie zydowi w potrzebie. cos nam to mowi,Polacy sa dalecy od swietosci, ale moim zdaniem za duzo bilismy sie za innych, tylko na tym tracac. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: do Dany33 20.06.04, 22:58 Gość portalu: rachelka napisał(a): > Wojciechu, > prawdy nie boja sie tylko ludzie z czystym sumieniem a takich nie ma,ja > osobiscie jeszcze nie spotkalam zyda,ktory by powiedzial ze cos zle zrobil lub > przeprosil drugiego za cos zlego,lub pomogl nie zydowi w potrzebie. cos nam to > mowi,Polacy sa dalecy od swietosci, ale moim zdaniem za duzo bilismy sie za > innych, tylko na tym tracac. ____________________________________________________________ Rachelko moze Cie troche zaskocze, ale znam dwa przyklady relacji Polak-Zyd jak to sie mowi face to face. Gdybym je tutaj opsal, to forumowicze powiedzieli, ze jestem goracym filosemita lub Zydem. Tak wiec nie zawsze te uogolnienia pracuja. Natomiast jak sie z nimi rozmawia o Izraelu, to wpadaja w jakis amok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do Dany33 IP: 192.117.117.* 20.06.04, 22:54 swietne wytlumaczenie, wojciechu, i jakze prawdziwe.... warte logicznego myslenia wielkiego informatyka. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: do Dany33 20.06.04, 23:06 Gość portalu: dana33 napisał(a): > swietne wytlumaczenie, wojciechu, i jakze prawdziwe.... warte logicznego > myslenia wielkiego informatyka. _____________________________________________________________ Widzisz Dano wystarczy w dyskusji z Wami dokladnie pilnowac semantyki. Dokladnie sprawdzac. Przygladac sie METODZIE. I mozna miec swietna zabawe. PS. Zajrzyj sobie do jakiegos podrecznika z metodologii - co to sa: przedmiot, cel i metoda. Odpowiedz Link Zgłoś
furia44 Re: Popatrz , popatrz , furia ,... :) 20.06.04, 22:25 Honest Reporting ma blisko 100 tys czlonkow, BBCWatch- nie jestem pewna. Czy zacytowane nazwisko Moskowitza, jest wystrczajacym argumentem, zeby zdyskredytowac prace tej grupy? Przejrzalam kiedys teksty na ich stronie i wszystkie byly solidnie udokumentowane. Warto pamietac, co bylo impulsem do powstania Honest Reporting; link do tego mozna znalezc na pierwszej stronie ich strony internetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arc Re: Popatrz , popatrz , furia ,... :) IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 22:53 Podrzuc przyklad bardziej obiektywnej i profesjonalnej rozglosni niz BBC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arc a tak z calkiem innej beczki... IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 22:58 Ciekawe ktora rozglosnia, ktora wyrazilaby sie krytycznie o ich panstwie uznawana bylaby przez nich jeszcze jako wiarygodna... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirex Re: Popatrz , popatrz , furia ,... :) IP: *.abhsia.telus.net 20.06.04, 23:08 furia44 napisała: >Warto pamietac, co bylo impulsem do > powstania Honest Reporting; link do tego mozna znalezc na pierwszej >stronie ich > ------------------------------------------------------------------------------- "HonestReporting is one of the world's largest media watch groups. The story behind the story. Since October 2000, in addition to fighting an anti-terror war, Israel has been fighting a media war. In news outlets around the globe, journalists regularly misrepresent Israel as the aggressor and Palestinians as the victims. In response, HonestReporting was established to scrutinize the media for anti- Israel bias, then mobilize subscribers to respond directly to relevant news agencies. " -------------------------------------------------------------------------------- czy nalezy to rozumiec w ten sposob ze syjonisci wypowiedzieli wojne wszystkim agencja informacyjnym nie bedacym jeszcze w rekach zydow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arc Re: Popatrz , popatrz , furia ,... :) IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 23:16 czy jakis ....Horest Reporting kontrolujacy media czy przypadkiem nie przedstawiaja Palestynczykow jako terrorystow a Izraelczykow jako ofiary bylby z samej racji bytu (jak Honest reporting) "obiektywny"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arc jeszcze cos na temat dzialalnosci honest reporting IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 23:33 CNN Newspeak on Israeli settlements (english) by Robert Frisk, 'The Independent' (a UK nationa 2:16pm Wed Sep 5 '01 (Modified on 8:42pm Wed Sep 5 '01) CNN caves in to Israel over its references to illegal settlements By Robert Fisk, Middle East Correspondent 03 September 2001 Just as the BBC last month ordered its reporters to use the phrase "targeted killings'' for Israel's assassination of Palestinians, CNN under constant attack from right-wing Jewish pro-settler lobby groups has instructed its journalists to stop referring to Gilo as a "Jewish settlement''. Instead, they must call the settlement, built illegally on occupied Arab land outside Jerusalem, "a Jewish neighbourhood". Arabs have long protested over CNN's reporting of the Middle East especially its pejorative use of the word "terrorist'' but they are likely to be outraged by this latest "softening" of the station's reporting in Israel's favour. Some of the land on which Gilo is built was taken from the Palestinians of Beit Jala Gilo is Hebrew for Jala but no hint of this historical background will be permitted on CNN. Israeli soldiers in Gilo have been involved in nightly battles with Palestinian gunmen in Beit Jala. The instruction from CNN's headquarters in Atlanta is straightforward. "We refer to Gilo as 'a Jewish neighbourhood on the outskirts of Jerusalem, built on land occupied by Israel in 1967','' the order states. "We don't refer to it as a settlement.'' This extraordinary climbdown in favour of the Israelis follows months of internal debate in CNN, which has been constantly criticised by CNN Watch, honestreporting.com and other pro-Israeli pressure groups in the United States which monitor all its reports on the Middle East. Many journalists at CNN headquarters are angered by the new instruction. "There's a feeling by some people here that what we are doing is searching for euphemisms for what is really happening," one of them told The Independent yesterday. "We've managed to eliminate the word 'terrorism' we now talk about 'militants' because we know that the word 'terrorist' is used by one side or another to damage the other side. But now there's pressure on us not to use the word 'settler' in any context but to just refer to the settlers as 'Israelis'." In the past, CNN used "terrorist" only about Arabs the Israeli settler who murdered 29 Palestinians in a Hebron mosque in 1994 was always called an "extremist" on CNN and at one point described Arab protests at the illegal settlements built by Jews on Palestinian land as "conflicting heritage" claims. However, by censoring the word "settlement" for Gilo, CNN is perpetrating a lie. Gilo was illegally annexed by Israel after the 1967 war not just "occupied" as CNN wishes its viewers to believe and far from being a "neighbourhood on the outskirts of Jerusalem", it was built on land which Israel again illegally used to extend the boundaries of Jerusalem. "There has been an intense internal debate over the use of words," the CNN reporter said. "And sometimes we still do use the word 'settlement' about Gilo. In fact, we don't necessarily say all that stuff about 'occupied by Israel in 1967'. But we're having problems. There are many small pro-settler Jewish groups who're trying to win the war of words." A CNN spokesman in Atlanta said last night: "We have no response to make to you. We don't want to get into a discussion on this ... In fact we'd rather not say anything about this at all." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABE Jak wy Izraelczycy nie lubicie czegos czego IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 21.06.04, 02:52 nie mozecie kontrolowac, szczegolnie jak to cos ksztaltuje opinie publiczna o waszym zwyrodnialym rezimie, ktory tak usilnie probujecie uzasadniac do reszty swiata. Przyszlo wam kiedykolwiek do glowy ze dobre, uczciwe akcje nie wymagaja uzasadnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: Jak wy Izraelczycy nie lubicie czegos czego IP: *.157.11.43.Dial1.Boston1.Level3.net 21.06.04, 05:20 Ta strona przypomina mi troche opis dyskusji lady typu Horpyna,gotujacej staremu obiad,stojacej w progu z kopyscia i zaczepiajaca przechodniow, prowokujac ich w ten sposob do wymiany slow. Ordynarna,zaczepna i zawsze ma racje. Ja raczej pojde sobie dalej, co i Wam radze uczynic..Hadko sluchac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Jak wy Izraelczycy nie lubicie czegos czego IP: *.bb.netvision.net.il 21.06.04, 08:50 zgadzam sie z toba, pipi, strasznie lubie was prowokowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: Jak wy Izraelczycy nie lubicie czegos czego IP: 24.58.8.* 21.06.04, 13:56 Gość portalu: dana33 napisał(a): > zgadzam sie z toba, pipi, strasznie lubie was prowokowac... nu dano ale to wyglada bardziej na chorobe nienawisci,niz na chec wymiany zdan na jakikolwiek temat,chociaz kazdemu z nas przypisujesz ujemne cechy poczynajac od nieuctwa a konczac na obelgach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Jak wy Izraelczycy nie lubicie czegos czego IP: *.bb.netvision.net.il 21.06.04, 14:00 tak ci to wyglada, rachelko? to se kup nowe okulary. zaraz zaczniesz widziec lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: Jak wy Izraelczycy nie lubicie czegos czego IP: 24.58.8.* 21.06.04, 14:07 Gość portalu: dana33 napisał(a): > tak ci to wyglada, rachelko? to se kup nowe okulary. zaraz zaczniesz widziec > lepiej. mam dobry wzrok dana ale dziekuje za troske Odpowiedz Link Zgłoś