borrka 28.05.12, 20:18 Podobno chca 12.06 zrganizowac przemarsz kibicow. To rosyjskie swieto i rzekomo tradycja kibicow. Pomysl prowokacyjny ze wzgledu na "material ludzki", ale ja bym zezwolil. Jednak polscy kibole z Łuży zywi wracaja do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przyjacielameryki Re: Ruski marsz w Warszawie ? 28.05.12, 20:49 borrka napisał: > Podobno chca 12.06 zrganizowac przemarsz kibicow. > To rosyjskie swieto i rzekomo tradycja kibicow. > > Pomysl prowokacyjny ze wzgledu na "material ludzki", ale ja bym zezwolil. > Jednak polscy kibole z Łuży zywi wracaja do Polski. Sporo się o tym mówi, pisze. Polscy kibole wiedzą, że policja ma ich cały czas na oku i raczej mało prawdopodobna jest zadyma. Z reguły burdy kibolskie występują nagle i między klubami. Chociaż trzeba chuchać na zimne! Oczywiście trzeba pozwolić Rosjanom, a w końcu może się okazać sympatyczną imprezą! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Uwazam to za zly pomysl. 28.05.12, 21:00 Dla czego uwazam za zly? Przedewszystkim dla tego,ze ten przemarsz nie ma nic do imprezy sportowej,a tylko z przypadajacym na 12 czerwca Dniem Rosji . Mam nadzieje,ze to tylko jakas podpucha rosyjskich kiboli ,sprawdzajacych,jak na to zareaguja polskie wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: Uwazam to za zly pomysl. 28.05.12, 21:07 Powinniśmy pokazać Rosjanom że w Polsce jest wolność zgromadzen. Jak chcą to niech chodzą, może w Moskwie im zabronili, to tu chcą sobie odbić? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Co pokazac? 28.05.12, 21:13 Ze do Polski moze przejechac kazdy,i robic przemarsze z okazji przypadajacyh u nich swiat narodowych? Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: Co pokazac? 28.05.12, 21:19 A co w tym złego? > Ze do Polski moze przejechac kazdy,i robic przemarsze z okazji przypadajacyh u > nich swiat narodowych? > > Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Uwazam to za zly pomysl. 28.05.12, 21:07 igor_uk napisał: . Mam nadzieje,ze to tylko jaka > s podpucha rosyjskich kiboli ,sprawdzajacych,jak na to zareaguja polskie wladzy Ale jeżeli się okaże, że faktycznie chcą tego marszu, to trzeba im to umożliwić a policja musi być dobrze przygotowana. Oczywiście muszą dostosować się do zasad i prawa! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Poprawnosc polityczna. 28.05.12, 21:19 Trzeba Rosjanam pokazac,umozliwic.Oczewiscie,ze tak,ale wyobrazcie przez chwile,ze to wszystko dzieje sie w Warszawie: ???? ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: Poprawnosc polityczna. 28.05.12, 21:26 Super będzie darmowy fun, bo my na takie spędy patrzymy z przymruzeniem oka. W Warszawie mozna demonstrować tylko szyb nie wolno wybijać i przechodniów okradać. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk jabbaryt. 28.05.12, 21:44 Te bajeczki mozesz wciskac komus,kto w Polsce nigdy nie byl. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: jabbaryt. 29.05.12, 13:50 A 90 procentow Rosjan nawet nie wiedzaja ze ma takie Swieto i co tam w ogole swietuja. Naturalnie, ze w Moskwie czy Piterze akurat przed wyborami wladzie miejskie odszukaja pieniadzie na podobne niby narodowe swieto, lecz w Penzie juz raczej nie. A gdzies w Tiumieniu lud w ogole nie wie z jakiego takiego powodu jemu dali wychodnoj wsrod tygodnia, ktory naprawde nawet nie zbyt jemu potrzebny, bo bez tego swiet i wychodnych wieciej wszystkiej rozumnej potrzebnosci. Nigdy ten hanebny dzien nie bedzie w Rosji prawdziwym swietem - bo co swietuja te bezmozgie malolatki? Niepodleglosc Rosji? Od kogo? Od polowy swojego terenu i ludu? Kto to swietuje ma duzo nasranie w mozgach. Mloda gwardia Putina - to przyszlosc Rosji. Ha! Taki sam bezmozgi gnoj i tepe bydlo jak ci ich przeciwnicy z bialymi kondomami hitlerowskich policajow na rekawach. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: jabbaryt. 29.05.12, 13:53 mongolszuudan napisał: > A 90 procentow Rosjan nawet nie wiedzaja ze ma takie Swieto i co tam w ogole swietuja... ...Niepodleglosc Rosji? Od kogo? Od polowy swojego terenu i ludu? Przyznaje racje. To swieto od dawna sie nazywa "Dzien niezaleznosci od rozumu". Odpowiedz Link Zgłoś
sowietolog to się skończy międzynarodowym skandalem... 28.05.12, 22:08 Już o tym pisałem na innym forum... Jakim prawem władze centralne oraz samorządowe, Warszawy, zezwoliły obcokrajowcom na pochód uświęcający ich święto narodowe podczas turnieju sportowego? Co ma piernik do wiatraka? Tym bardziej, że - o ile się nie mylę, poprawcie mnie jakby co - rzecz tyczy się święta upamiętniającego wypędzenie Polaków z Kremla. Czyli święta stricte odnoszącego się do polsko-rosyjskich wojen. Co za kretyn w MSWiA czy warszawskim ratuszu na to pozwolił? Gronkiewicz-Waltz niby w tvn24 to dementuje, ale coś jest na rzeczy... Zaczynam podejrzewać, że POwcom zależy na rozpętaniu burdy, bijatyki między polskimi i rosyjskimi kibolami oraz oczywiście na zwaleniu całej winy za to na PiSowców. Przecież to się skończy międzynarodowym skandalem i transmisjami z "czerwonym paskiem" w CNN, Fox News, BBC... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka To nie ma nic wspolnego.... 28.05.12, 22:18 Z Polakami na Kremlu. A pozwolenie nie zostalo udzielone i nawet jeszcze nikt o nie nie wystapil. Zdecyduje zgodnie z prawem p. Gronkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: to się skończy międzynarodowym skandalem... 28.05.12, 22:28 No tak parę lat temu czterech ruskich gnojków zwyzywało przechodzącą dziewczynę. No cóż dziewczyna była z kolegami, neizłymi żulami zresztą. A wiec koledzy owej dziewczyny spuścili ruskim szczawiom 'oklep'. No i potem skończyło sie afrerą dyplomatyczną i biciem polskich dyplomatów. www.wprost.pl/ar/105340/Skazani-za-pobicie-dzieci-rosyjskich-dyplomatow/ Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: to się skończy międzynarodowym skandalem... 29.05.12, 14:03 Slusznie, jestem Rosjaninem z Uralu i Syberii i wlasnie z tego powodu uwazam, ze nia ma byc w Warszawie - stolice rzekome niepodleglego panstwa nic podobnego. Warszawiacy, jesli u nich ma jeszcze choc troche honoru i szacunku do samich siebie musza pokazac (albo chociazby sprobowac zrobic to) tej moskiewskiej jelcynowskiej i putinowskiej holocie ze tu Polska, nie Rosja. Jebac sranych Moskalow! Jesli chca swietowac swoi jelcynowsko-putinowskie swieta w Polsce niechaj beda gotowi wrocic do Ojczyzny w trumnach. Jak chca wojny - niechaj ja otrzymaja. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: to się skończy międzynarodowym skandalem... 29.05.12, 17:14 Mój honor i szacunek do samego siebie wynika między nnymi z przestrzegania prawa. Wymagam też od Rosjan aby przestrzegali polskiego prawa. Nasze prawo nie zabrania pokojowych demonstracji. Nie można w Polsce propagować faszyzmu i komunizmu. Nie można nas obrażać. Ale jak Ruscy chcą sobie uczcić swoje świeto Państwowe no to git. Jakie ma to święto ma znaczenie dla Rosjan to nie mój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus To na powaznie, Jabbaryt? 29.05.12, 18:03 jabbaryt napisał: > Nie można w Polsce propagować faszyzmu i komunizmu. www.youtube.com/watch?v=z93iQgI3_Iw Za cos takiego jak "Smierc zydowskim k...m" (04'17") i jescze wiele rzeczy z tego filmu w niedemokraticznej Rosji chlopacy dostali by na leb 282-ij "ekstremistki" artikul Kodeksa karnego i by poszli na rok-dwa troche sie ostudzic. Tak twoim zdaniem wyglada przestrzeganie prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: To na powaznie, Jabbaryt? 29.05.12, 18:44 Filmików tego tego typu, tyle ze z Rosji to ja mogę na YT znaleźć tony. Oczywiście są w Polsce przestępcy, bandyci i naziści. Nasza policja też gania, ale wyłapac to robactwo nie jest łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: To na powaznie, Jabbaryt? 29.05.12, 18:54 jabbaryt napisał: > Filmików tego tego typu, tyle ze z Rosji to ja mogę na YT znaleźć tony. Nie trza tony, znajdz mi jeden, kiedy setki, czy tysiace Rosjan w czasie translacji po TV meczy stoja na tribunach i w spsob otwarty, absolutnie bezkarnie krzycza " Smierc jakies narodowosci". Teraz rozumemiem dlaczego znasz Borke. Jestesz takim samim pustoslowem. Oczywiś > cie są w Polsce przestępcy, bandyci i naziści. Nasza policja też gania, ale wył > apac to robactwo nie jest łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Moze po raz pierwszy pokojowy przemarsz ? 28.05.12, 22:36 Nie widze podstaw do obaw. Moze to pierwszy pokojowy przemarsz Rassijan w Warszawie ? to punkt - a) a punkt - b) zabronienie tego zrodziloby kolejna zadyme. po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Same plusy dla image Polski. 28.05.12, 22:45 Gdyby zabronic -bedzie ryk na cala Europe. Zrobia zadyme, wszyscy beda mowic o "ruskich kibolach" robiacych bydlo, choc bydlo bedzie wspolne z naszymi kibolami. Bedzie spokoj - Polska tolerancyjna nawet dla pierwotnych plemion ze stepow Azji. Znowu jak dawniej, cywilizuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Borrcia w oparach naiwności 28.05.12, 23:01 borrka napisał: > Gdyby zabronic -bedzie ryk na cala Europe. Kolejny nonsens z bogatego borrciowego zbioru. Europa podniosłaby ryk TYLKO wtedy, gdyby zabroniono antyputinowskiej demonstracji. Inne jej nie interesują. > Zrobia zadyme, wszyscy beda mowic o "ruskich kibolach" robiacych bydlo, choc by > dlo bedzie wspolne z naszymi kibolami. Zachodnia prasa już bębni, że Polska i Ukraina to dzicz azjatycka i odradza cywilizowanym zachodnim obywatelom wyjazd do tej dziczy. Dziś włączyła się w to BBC pokazując stadionowe burdy polskich i ukraińskich kiboli i neonazistów. O agresji Rosjan nie było ani słowa. > Bedzie spokoj - Polska tolerancyjna nawet dla pierwotnych plemion ze stepow Azji. > Znowu jak dawniej, cywilizuje ! Problem w tym, że ty się jako rzekomo cywilizowany sam nadymasz, natomiast jak podaję wyżej dla Zachodu Polska i Ukraina to dzicz i stepy Azji, w dodatku z ręką podniesioną do "Heil..."! Jakby złego było mało pod W-wą zamordowano parę niemieckich emerytów... Pod W-wą nie pod Moskwą, a wszystko tuż przed EM. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Effcia tradycyjnie zabawna. 28.05.12, 23:38 Zachod, ten pod flaga zoltej, prasy juz na NRD patrzy nieufnie, a potem zdziczenie azjatyckie rosnie z kazdym kilometrem na Wschod w funkcji kwadratowej. W Matuszce malo kto byl, wiec jawi sie jako czarna dziura pelna bylych komunistow, gangsterow i prostytutek zarazonych AIDS. Ta grupa klientow Bild am Sonntag, tworu pod nazwa Ukraina nie odrozna - dla nich to Ruskie, te same, co wieczorem wrzeszcza w Fußgängerzone. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Borrcia, pocieszaj się , pocieszaj 28.05.12, 23:55 Dla Zachodu b. NRD to od dawna już Niemcy, on już tego wcale nie odróżnia, bo i jak, skoro to jeden rząd, jedno państwo, jedna potęga gospodarcza (tyle, że nierównomiernie rozłożona) jeden budżet, jedne długi? Szczegóły wewnętrzne to mało ważne pierdoły, które mogą interesować tylko samych Niemców i NIKOGO poza tym. Od połączenia Niemiec dzicz azjatycka zaczyna się , jak się właśnie teraz znów okazało, za Odrą. Skoro nawet BBC już odradza wyjazd do Polski na EM, to jest niewesoło. Dla Polski i dla Ukrainy. A Ukrainę Zachód nauczył się odróżniać od Rosji, sama Ukraina o to zadbała. Jedyne czego Zachód nie umie rozróżnić, to miliony Ukraińców podający się na Zachodzie za Rosjan, ale to inny temat. Ja wcale się z tego nie cieszę, co się dzieje. Uważam to za wielką bezczelność, że GB słynąca z wyjątkowo chamskich, agresywnych i pijanych kiboli wytrząsa się via BBC nad Polską. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Pozostane niepocieszony :) 29.05.12, 00:12 Moje zainteresownie EURO, da sie chyba tylko porownac z moim respektem dla wizji Wschodu w oczach Zachodu. Ja znam niemieckich cwokow, ktorzy jeszcze w NRD nie byli, bo tam Zonies dzicy mieszkaja. Przykro mi Effciu, ze tak przezywsz opinie brytyjskiego sztamtisza, bo ja angolskie kibolskie gwiazdy widze ciagle w Krakowie i nie mam cienia watpliwosci - oni przyjada, chocby ich prohibicja straszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Pozostane niepocieszony :) 29.05.12, 00:55 borrka napisał: > Ja znam niemieckich cwokow, ktorzy jeszcze w NRD nie byli, bo tam Zonies dzicy > mieszkaja. Obracasz się w środowiskach, które są mi zupełnie obce. Ale to potwierdza to, co powiedziałam - podział na Niemcy Zach. i Wsch. to już co najwyżej podział wewnątrzniemiecki (a i to tylko w twoich środowiskach) a nie ogólnozachodni. Zachod/ USA widzi Niemcy jako całość, tak politycy, jak i mainstream a zwłaszcza władza naczelna, czyli rynki finansowe. > Przykro mi Effciu, ze tak przezywsz opinie brytyjskiego sztamtisza, bo ja angolskie kibolskie gwiazdy widze ciagle w Krakowie i nie mam cienia watpliwosci - oni przyjada, chocby ich prohibicja straszyc. No jeśli dla ciebie BBC to sztamtisz, to o czym tu jeszcze z tobą gadać? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Przykro mi sie zrobilo, Effciu... 29.05.12, 09:48 Ze tak dyskredytujesz swe srodowisko. Ale nie trac nadziei - opanujesz lepiej jezyk, to i ludzi innych poznasz. PS. Jesli przecietny Niemiec z Zachodu, od lat na codzien placil Soli i jest karmiony non-stop karma ARD/ZDF o permanentnym bezrobociu w Zonie, to uwazaz, ze zachowuje polityczna poprawnosc ? Chyba zarty sobie stroisz. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Przykro mi sie zrobilo, Effciu... 29.05.12, 10:28 Jak poznasz lepiej j. polski to zrozumiesz, że pisałam w 2.os.lp. a nie w w1. Ten sztamtisz to twoje środowisko i ty się nać powołujesz. Ech, polska języka trudna języka... Borrcia nie pleć mi w kółko, że wiesz lepiej, co Niemcy myślą o Niemcach. Zachodni są wkurzeni,że płacą Soli, ale wiedzą, że płacą na własny kraj, gorzej są wkurzeni płacąc na Grecję i resztę krajów-biorców z EU, a krajów tych jest 19. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka A zwiazek tematyczny Grecji i Soli ? 29.05.12, 11:20 Ze niedyskretnie spytam. Oczywiscie, Effciu, ze doskonale wiem, co mysla Niemcy. Ja generalnie pisze tylko o tym, co swietnie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A zwiazek tematyczny Grecji i Soli ? 29.05.12, 11:32 borrka napisał: > Ze niedyskretnie spytam. Związek jest taki, że nie wiesz, co Niemców rzeczywiście wkurza. Ty wiesz tyle, co poda prasa mainstreamowa, a ona robi co może, by ukryć nastroje społeczne. > Oczywiscie, Effciu, ze doskonale wiem, co mysla Niemcy. > Ja generalnie pisze tylko o tym, co swietnie wiem. Ha, ha, masz poczucie humoru. Napisz coś jeszcze o niemieckiej poczcie, policji, a później rozwiń dywacje o tym, że w PL nie ma odpwiednika Hermesa, a towary/produkty dzielimy na detaliczne i nierynkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Czekistowska erystyka. 29.05.12, 11:38 Czyli czepianie sie przecinkow - nie wciagniesz mnie w komsomolski magiel, Effciu. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Risky business dla Polski.... 28.05.12, 23:09 Od emocji sportowych sa stadiony a nie polskie ulice ,wystarczy ze "goraco" bedzie przed ,w czasie i po meczu Polska-Rosja... Zdecydowane nie dla pochodow obcokrajowcow w polskich miastach ,bo nic dobrego z tego nie wynika.... Co za matol ustalil date meczu pomiedzy Polska a Rosja ,na 12 czerwca ,ciekawe czy to zbieg okolicznosci czy celowe dzialanie?,dla mnie to wyglada na dolewanie oliwy do ognia.... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka To nie kibole z ustawki. 29.05.12, 00:17 Selekcja finansowa dziala - nawat bratwa gangsterska nie lubi sie lomotac z policja, a przyjechac ma wyzszy sort. Taki wyjazd jest na tyle drogi, ze plebsu nie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Ponoc decyzja juz zapadla na niech maszeruja...:-) 29.05.12, 00:34 12 czerwca Rosja obchodzi swoje święto narodowe - Dzień Rosji. Kibice z Rosji, którzy przyjadą do Polski na Euro 2012 zwrócili się z prośbą o możliwość organizacji w Warszawie marszu z okazji Dnia Rosji. Nie było powodów, by odmówić im zgody na przemarsz. 12 czerwca, czyli w dniu meczu Polska - Rosja ulicami stolicy przejdzie nawet kilka tysięcy kibiców z Rosji. Policja i służby porządkowe są przygotowane na najgorsze, ale premier Donald Tusk uważa, że ze strony Rosjan nie ma zagrożenia. m.se.pl/wydarzenia/kraj/marsz-rosjan-po-ulicach-warszawy-w-dzien-rosji-12062012-tusk-sie-nie-boi-kibice-z-rosji-nie-sa-zagro_259800.html Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: To nie kibole z ustawki. 29.05.12, 01:01 Sugerujesz, borrcia, że te ca 10 tys. Rosjan to sami miliarderzy? A może niechcący sugerujesz, że w Rosji jest zamożna klasa średnia? Zamożnych kiboli sam wykluczyłeś, pewnie uznałeś, że skoro polskiego kibola nie stać na zagraniczne występy, to rosyjskiego tym bardziej. Możesz się zdziwić.... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Sugeruje, ze przyjedzie klasa srednia. 29.05.12, 09:50 Nie zrozumialas, Effciu. To nie nowina :) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Jaka klasa srednia? 29.05.12, 10:31 Zupełnie się gubisz w tym, co wypisujesz. Dotąd jako znafffca Rosji pisałeś, że są tam oligarchowie i babuszki z Miedwiedkowa, teraz nagle pleciesz, że jest klasa średnia. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Polski strach przed ruskimi dolarami 29.05.12, 10:36 Wczoraj jakiemuś dziennikarzowi bodaj na tv info wyrwało się, że może się zdarzyć, że te twoje babuszki z Miedwiedkowa przyjadą Mercedesami i będą, jadąc ulicami W-wy, rzucać garściami dolary przez okno (Ruskie mają ponoć taką fantazję). Wizja, że za tymi Mercedesami będą biec tłumy Polaków i łapać dolary jak widać przestrasza. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Polski strach przed ruskimi dolarami 29.05.12, 10:53 eva15 napisała: > Wczoraj jakiemuś dziennikarzowi bodaj na tv info wyrwało się, że może się zdarz > yć, że te twoje babuszki z Miedwiedkowa przyjadą Mercedesami i będą, jadąc ulic > ami W-wy, rzucać garściami dolary przez okno (Ruskie mają ponoć taką fantazję) > . > Wizja, że za tymi Mercedesami będą biec tłumy Polaków i łapać dolary jak widać > przestrasza. I ktoś tu na FŚ zachwycał się Twoją kompetencją! Hi!, hi! Niezły dowcip! Dalej zachwycasz się głębią rozumu, rozsądku i wzorem gospodarności wybitnego męża stanu Białorusi - niejakiego Łukaszenki?? Ps. Masz coś wspólnego z cesarem.pl frustratem śląskim, takim zawieszonym w próżni narodowo-państwowej(wyrzekł się polskości i Polski, udaje Niemca ale Niemcy nie widzą w nim grama niemieckości)? Bardzo podobnie nadajecie. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka A co Ty Effciu myslisz ? 29.05.12, 11:14 Ze ja czas trace ? Buduje Matuszce klase srednia od paru miesiecy, to i efekty sa ! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A co Ty Effciu myslisz ? 29.05.12, 11:34 Tracisz czas na przekonywanie mnie, że masz cokolwiek wspólnego z biznesem. Twój rzeczywisty biznes to propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Propaganda, to swietny biznes. 29.05.12, 11:47 Oczywiscie profesjonalna. PS. Effciu, jaka to ptaszyna zasugerowala Ci, ze mam , badz nie mam zwiazkow z biznesem ? Jedyne, o czym informowalem, to budowa klasy sredniej, a ta niejedno ma imie ! PS. I o urodzeniu mym nad Drną. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus BBC o polskich i ukrainskich kibolach 29.05.12, 13:38 www.youtube.com/watch?v=z93iQgI3_Iw Powiem szczerze, jestem pod wrazeniem. Film oczewiscie ze tendencyjny, ale przeciez nagranie jest dokumentalne. Za cos takiego jak "Smierc zydowskim k...m" (04'17") i jescze wiele rzeczy z tego filmu w niedemokraticznej Rosji chlopacy dostali by na leb 282-ij "ekstremistki" artikul Kodeksa karnego i by poszli na rok-dwa troche sie ostudzic. Oczewiscie ze po@by sa w kazdym kraju i kibole temu przykladem. W Rosji jednak objawy ekstremizmu i rasizmu sa karany twardo i natychmiast. Bylo 3-4 przypadka zucania banami w pilkazej-muzynow, kluby zostali ukarani przez Lige, sami organizacji kibolski zmusili winnych publicznie przeprosic pilkazy. Widze ze w Polske panuje bezkarnosc, po@bow trza duszic, innego wyjscia nie ma. Co do marszu, za dobry pomysl to nie uwazam. W czym Borrka ma racje, to ze na wyjazdy zagraniczny od nas jezdza, powiedzmy, "nailepszy kibole", czyle naibardziej rozsadni. Przy ze tym naszy kibole ogolnie sa bardziej przytomni. Porzadek, wiec, bardziej zalerzy od waszych, niz od naszych. Wspolczuje polskim gliniarzam, beda mieli robote. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Zaczynam szlochac, gdy ... 29.05.12, 13:58 Mieszkaniec miasta, w ktorym rzadko zdarza sie miesiac, by nie zabili murzyna, czy innego nie-bialego, rozpacza nad polskim rasizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Szlocham pelna piersia, gdy ... 29.05.12, 14:01 Gdy przedstawiciel spolecznosci, majacej w dorobku stworzenie mega-getta - Strefy Osiedlenia - leje krokodyle lzy nad polski antysemityzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Wreszcie... 29.05.12, 14:03 Wzruszenie dech zapiera, gdy slysze glosy z kraju nazboli, o polskich faszystach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 BBC puściła film o PL i Ukrainie, nie o Rosji 29.05.12, 14:09 To tak dla przypomnienia, byś wiedział, o czym jest dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka BBC obludna, niczym Romrus. 29.05.12, 14:15 Latwo zapomina o angielskich kibolach. Anglikow tego sortu w Krakowie juz nie wpuszczaja do restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: BBC obludna, niczym Romrus. 29.05.12, 14:20 To jest prawda, wszak sama u góry napisałam, że kto jak kto, ale GB powinna trzymać pysk na kłódkę. To już od dawna kraj bezrobotnych pijaków, zdeklasowanej klasy robotniczej, degeneratów i kiboli najgoszego sortu. Gdyby z GB wyjąć londyńską City i przerzucić ją gdzie indziej, to kraj wyglądałby jak dowolny kraj 3. Swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Nie znam dobrze Angoli. 29.05.12, 14:30 Moj korporacyjny angielski sprawia, ze obcowanie mnie meczy. Ale mysle, ze kibolska holota wszedzie zasluguje na palowanie od rana do wieczora. To mierzwa kazdego narodu. Nie cierpie sportu wyczynowego i calej jego otoczki. Uwielbiam sport indywidualny, w ramach przygotowan do marszu na Kreml ! Zaraz 16 i fajrant, a ja nad jeziorem. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Zabolalo, Banderowcu? 29.05.12, 14:40 Nie wysilaj sie, Borat, u nas tez muzynow bija, bo to twoj glowny argument. Film angielski, wiec, jest nagrany w Rosji. borrka napisał: >Zaczynam szlochac, gdy mieszkaniec miasta, w ktorym rzadko zdarza sie miesiac, by nie zabili murzyna, czy innego nie-bialego, rozpacza nad polskim rasizmem. Statistiki poprosze. Fala morderstw na tle nacionalnym byla w Petersburgu na poczatku 00-ch. Policji udalo sie, z czego jestem w szoku, ta fale zbic, a podziemie nazystowskie wsadzic do p@dla. Moj przyjacel, teraz sedzia, dowalil dwum gostkam dozywocie i nawet okiem nie morgnal. Roznica pomiedzy sytuacja w Rosji, a filmem o Polske, jest w tym ze u nas po@by sa w podziemiu jak szczury, a w Polske owarte stoja z plakatami na tribunach. To sie nazywa bezkarnosc. > Wzruszenie dech zapiera, gdy slysze glosy z kraju nazboli, o polskich faszystach :))) W grudniu, kiedy nazboli wychodzili na prostety przeciwko Putinowi, Ty osobiscie im klaskalesz i darlesz morde, ze zadny to po@by, tylko kreatiwna klasa srednia. Chyba taka sama, ktora Ty nieskutecznie budujesz. >Gdy przedstawiciel spolecznosci, majacej w dorobku stworzenie mega-getta - Strefy Osiedlenia - leje krokodyle lzy nad polski antysemityzmem. 1. Zadna spolecznosc nie tworzyla strefy osiedlenia. 2. Goowno mi obchodzi polski antysemityzm, zadnych lez nie leje. 3.Kraj, gdzie tysiace ludzi na tribunie w sposob otwarty bezkarnie krzycza "Smierc ... etc", nie ma zadnego moralnego prawa kogokolwiek czemukolwiek uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Roznica jest taka... 29.05.12, 14:58 Ze w Polsce rasizm manifestuja, istotnie bezkarnie, durnie ktorzy czarnoskorego widzieli w telewizji, a w Rosji to wpojona przez dziesiatki lat niechec do afrykanskich studentow. W Polsce to gowniarstwo, w Rosji niebezpieczne gowniarstwo. Nie bywam na stadionach, ani w Rosji, ani w Polsce, wiec nie wiem, jak zachowuja sie kibole z "pierwszej reki". Ci studenci ze swoimi 300 baksami stypendium byli krolami zycia w CCCP. Mieli najlepsze ruskie dziewczyny, bywali w barach walutowych i shopach Bieriozki, jezdzil za granice. Ruscy zazdroscili do granic nienawisci. Dzis doszedl rasizm w stosunku do azjatyckich gastarbeiterow. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Cienko przędziesz, borrcia 29.05.12, 15:03 Ha, ha, ale ty walisz głodne kawałki. Tak jakby w Polsce za komuny czarni i/lu arabscy studenci nie byli królami życia. Puknij ty się w czółko borrcia, bo argumentację masz naprawdę jak po lobotomii. Jeśli ktoś odreagowuje tamte czasy, to właśnie polscy młodzi mężczyźni, mniej lub bardziej z tzw. marginesu społecznego. Rosajnie przyzwyczajeni są od WIEKOW do życia z różnymi rasami. przybycie na studia osób kolorowych nie było tam żadnym ewenementem. W przaśnej narodowo i rasowo jednolitej Polsce i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Oczywiscie, Effciu. 29.05.12, 15:12 Znasz CCCP z Makarenki, czy z Timura i jego druzyny ? To. co piszesz, jest tak dalece pozbawione sensu, ze tylko po starej znajomosci komentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Oczywiscie, Effciu. 29.05.12, 15:27 Wiem, że znasz się na wszystkim, nie musisz tego w kółko powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Kolejny klamstwa Borata 29.05.12, 15:41 borrka napisał: > w Rosji to wpojona przez dziesiatki lat niechec do afrykanskich studentow. > Ci studenci ze swoimi 300 baksami stypendium byli krolami zycia w CCCP. > Mieli najlepsze ruskie dziewczyny, bywali w barach walutowych i shopach Bieriozki, jezdzil za granice. > Ruscy zazdroscili do granic nienawisci. 1. Nienawisci zadnej nie bylo, klamiesz swiadomie. 2. Jesli by jednak byla, jak twierdzisz, to studentow z Afryki nie ma w Rosji od poczatku lat 90-ch, czyli teoreticznie ich by mogli nienawidziec ludzi w wieku od 40 w gore, co w zaden sposob nie pasuje do wieku kiboli i wieku tych gnojow z organizacji nazystowskich. To wszystko sa mlodzi goowniarzy, ktorzy wlasnie ze Murzynow widzieli po TV. Boria, kiedy klamiesz, trza jednak myslac przed napisaniem, a nie po. Tak samo jak jezykiem swiedskim w finskich szkolach. Sa ramy czasowy pewnych zdazen, ich nie da sie przeskoczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Rodzice przekazali. 29.05.12, 15:58 Ojciec, ktoremu student z Afryki przelecial narzeczona, dlugo pamieta. I syna nauczy. Gdybym sie z tym nie zetknal, moglbys mnie bajerowac, ale ja chodzilem do sklepow Bieriozki i barow na waliutu, jako dziecko, na coca cole. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Borrcia nazywał się kiedyć bambo 29.05.12, 16:16 Rozumiem, że w tamtych czasach byłeś dzieckiem murzyńskim i miałeś dolary. Sto pociech z tobą, borrcia. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Twoi chyba 29.05.12, 16:38 borrka napisał: > ja chodzilem do sklepow Bieriozki i barow na waliutu, jako dziecko Dzieckiem? Z Murzynami? To czuc do dzis:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Szlocham pelna piersia, gdy ... 29.05.12, 14:24 A co zlego mozesz opdpowiedziec o tej okropniej strefie osiedlienia? Ze Rosja choc i przylaczyla do siebie tereny Rzeczypospolitej w rzeczewistosci zachowala prawie do rewolucji granice panstwowe nie istniejacej Polski ,nic nie zmienila tam w istniejacych w jej czasy miejscowych prawach i regulach? Nie pozwolila polskim Zydom dopoki nie przylacza sie swiadome do prawoslawia mieszkac w Rosji, pozostawila polskich panow gospodarzami ruskich chlopow - niech z ograniczeniami do r. 1861? jednak powodem dla 2 polskich powstan bylo akurat ograniczenie prawa polskiej szlachty uwazac ruskich chlopow Litwy za swoje bydlo. W pierwszy raz powstala szlachta Krolestwa Polskiego, ktora rzad carski pozbawil prawa miec ruskich niewolnikow w bylej Litwie, w drugi raz powodem dla powstania bylo wlasnie wyzwolenie prez rosyjskie wladzie wszystkich chlopow od kriepostnoj niewoli. Jakze! Sarmackiemu narodowi urodzionych panow podludzi dzikusy ze Wschodu zabronili miec niewolnukami swoich rodakow. To hanba! Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Mongolczik, to nie na temat. 29.05.12, 14:46 Mowimy o antysemityzmie i Rosja Zydow ewidentnie dyskryminowala. W tym zakresie ziemie zaboru rosyjskiego byly najbardziej zacofane w Europie - takich ograniczen praw obywatelskich nie bylo juz (chyba) nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Mongolczik, to nie na temat. 29.05.12, 15:24 A co powiesz o prawoslawnem ludu w wolnej i piekniej Rzeczypospospolitej? Jakie on tam miel prawa obywatelskie (miedzy innymi, garantowane mu przez polskich kroli w kazdej umowie)? Nigdy nie mow nie bylo nigdzie i nigdy. Bylo wszedzie i zawsze - i w twoim wlasnym ksenofobicznym az do paranoji kraje to akurat bylo nie wyjatkem, lecz regula. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Ten "prawoslawny lud"... 29.05.12, 15:51 Siegal najwyzszych zaszczytow - Jeremi Wisniowiecki "Rezun" by katolikiem w pierwszym pokoleniu. Wszystko zalezy, jaki okres rozpatrywac: Przed Unia, po Unii, czy miedzywojenny. Bywalo roznie, ale ilosc szlachty prawoslawnej byla znaczna. Polonizowali sie, bo taka jest kolej rzeczy. Ilu jest zrusyfikowanych Polakow w Rosji ? Sa na kazdym kroku. Sila ich zmuszano za Stalina, a za carow sami sie rusyfikowali. Tak samo bylo w I Rzeczpospolitej z Rusinami, z wyjatkiem Unitow, ktorych zmuszono administracyjnie. Raskol tez nie byl tolerowany w Moskowii. Bardzo zwazano na jednolitosc religijna Ruskich. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Ten "prawoslawny lud"... 29.05.12, 18:28 Nie po co nigdzie mi siagac. Po Brzeskiej unii prawoslawni nie mieli zadnych praw w rzeczypospolitej - nikt, choc szlachta, choc chlopy. Absolutnie zadnych praw. kazda katolicka dran mogla bezkarnir zabic ich, odebrac ich majatek, ich cerkwi, zabronic chowac ich nieboszczykow i chrzescic ich dzieci wedlug greckiego obyczaja. Naprawde takiego samowola, nietolerancji, gwaltu, okropnosci wobec rdzienna ludnosci kraja niae znala ani wczesnej ani potem historia, oprocz moze byc stosunku katolikow do Indianow Ameryki srodkowej i Poludniowej. To nie mozna ani w zadny sposob porowniac ze stosunkem Rosjan do Polakow w Imperium Rosyjskie. Takiego stosunku nie bylo nawet u turkow do prawoslawnej ludnosci Balkanskej polwyspy, mawet hitlerowce tak nie robili w stosunku ruskiej ludnosci na okupowanych terenach. Wlasnie i bylo powodem wspolnonarodowego powstania prawoslawnego ludu w Rzeczypospolitej, ktore bylo poczatkiem jej konca. Polska sama siebie pochowala dzieki swojej paranoidalnej nietolerancji do innych narodow i wiar. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Ten "prawoslawny lud"... 29.05.12, 18:40 I co najwaznej - nie wziela z tego zadnej lekcji. W 1918-1939 latach robila znow podobna polityke w stosunku ruskiej ludnosci na okupowanych Kresach. I znow to bylo przyczyna konca teraz juz drugiej Rzeczypospolitej. Robcie wszystko w tych duchu i dalej - kiedy was wasze panstwo z powodu waszego oslego kretynizmu zniszcza w trzeci raz - raczej juz nie odrodzicie sie. Z kazdym razem to u was bylo coraz trudniejsza sprawa. Bez obcej pomocy jednak nie potrafili by tego zrobic nawet w pierwszy raz, w drugi raz byli odrodzone z dobrej woli tego, co was zniszczyl, od niego zas znowu tylko z jego dobrej woli otrzymali niepodleglosc, ktorej szczerze mowiac nie zaslugujecie, jak bezmozgie samobojce, co w zasadzie nie zdolni czemus uczyc sie na lekcjach swoich wlasnych bezkresnych klesk. Trzecego szansu do odroznenia wam nikt juz nie da. Bez was wszystkim bedzie prosciej. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Ten "prawoslawny lud"... 29.05.12, 18:41 Po Lubelskiej Unii - mialem na uwadzie Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Ten "prawoslawny lud"... 29.05.12, 18:53 Nie zmienili sie Polacy nie ciut, nie czemu nie nauczyli sie na wlasnych pomylkach - jak byli ksenofobami, nawet w stosunku tych, na czyjej krwi i kosciach zostali potega, tacy i teraz. Proponuje, dla tych co znaja po rosyjsku moj przeklad jednego wiersza rusynskich studentow ze Lwowa, napisany do Polakow po polsku w 1860 r. w odpowiedzi na ich jaskinowa ksenofobie do rdzennej ludnosci kraja, w ktorym te Polace mieszkali: НЕТ РУСИ! Ответ нa пoльcкие aфиши, вывешaнные в 1860 г. вo Львoвcкoм yниверcитете. Мне не пoнять, к чемy ты cтрacтнo жaждешь В пoлякoв преврaтить рycинoв неcoглacных? К чемy для тoй Рycи (кoль нет её) cтaрaтьcя? К чемy aфиши эти, прoклaмaции? Ведь, прaвдa, «нет Рycи» в cтoлице её cтaрoй - Нy, рaзве, тoлькo триcтa рyccких бaкaлaврoв! «Нет никaкoй Рycи!» - тaк oтчегo же Тa Рycь тебя пyгaет и тревoжит? Знaть, призрaкoв кaких-тo видишь тени; Знaть, cтрaшные мерещaтcя видения; Знaть, бoдрcтвyет пoкa и беcпoкoитcя Дyшa o «тoлерaнтнoй» ляшcкoй coвеcти. Не бoйcя, брaт - ведь, прaвдa, «нет Рycи»: Её пoхoрoнил Великий Кaзимир; Сел нa мoгильный кaмень зaдoм жирным; Себе взял жизнь её - тебе oтдaл мoгилy! А пocле Кaзимирa, гoвoрят, Рycь дoлгo yпырём cкитaлacь пo леcaм, Векaми вылa нa безлюдных шляхaх, Нo вдрyг вocкреcлa - в Сечи, y кoзaкoв! И были бледными cенaтoрcкие лицa, Кoгдa вели в цепях вaмпирoв пo cтoлице! Нo вcкoре Люблинcкaя Уния cлyчилacь - И трyп Рycи был вoзврaщён в мoгилy. Чтoбы пoпрaвить ляхaм нacтрoенье, Нaпoмним, чтo вaмпирa Пaвлюкa, В приcyтcтвии вcех депyтaтoв Сеймa, Сoжгли вo чреве меднoгo быкa. Нo нoвый cлyх прoшёл: нa берегaх Днепрa Вaмпиры рyccкие oпять coбрaлиcь в рaть. Пoд cтягoм cхизмы, кaк пoветрие чyмнoе, Неcлиcь пoлки их в битве пoд Збoрoвoм. И пoд Збaрaжем видели и Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Ten "prawoslawny lud"... 29.05.12, 18:54 И пoд Збaрaжем видели их люди... Нo те печaльные мoменты мы зaбyдем. Зaтем был cлyх, чтo нежить тa прoпaлa... Нo c ней oт телa Пoльши чacть oтпaлa! С тех пoр cтрaшaтcя в Пoльше рyccкoй тени; Ни cлoвa o Рycи не cлышнo в Сейме. И тoлькo временaми, мимoхoдoм, О гaйдaмaкaх гoвoрят c нaрoдoм. Прoшли те временa - зaбыть бы их не жaлкo... Нo ведь зa «рyccкий грех» иcчезлa Пoльшa c кaрты! Тaк зa Рycи oбиды - oт Бoгдaнa Крoвoтoчит и нoет Пoльши рaнa... — — — — — — — — — — — — Теперь, пo cлyхaм, кaждoй пoздней нoчью Вcтречaютcя двa yпыря - Рycи и Пoльши. Один - в cермяге, зaлитый cлезaми, Дрyгoй - в кyнтyше, oпoяcaн caблей. Втoрoй - хoть мёртвый, гoрдый вид хрaнит, О брaтcтве, рaвенcтве c Еврoпoй гoвoрит... А caм рycинy мoлвит: «Слyшaй, хaм! Пoлякoм бyдь! Инaче - в мoрдy дaм!» Упырь же рyccкий, c дaвних лет cлyгa, Кивaет, coглaшaяcь, чтo oн лях. Нo тyт же, втихoмoлкy и без cтрaхa, В ycы cебе cмеётcя: «Не вірь ляхy!» Тaкoй, кoллегa, мы пoртрет нaриcoвaли Тех призрaкoв, чтo cпaть тебе мешaли. Вглядиcь в негo: oн cнят не рaди шyтки... Иcтoрию cвoю прoчти без предрaccyдкoв - И, мoжет быть, пoймёшь: твoи плaкaты Не вocкреcят тoй Пoльши, чтo кoгдa-тo Из пoдлocти беccлaвнoй пoднялacь, Взрocлa нa рyccкoй крoви и кocтях, Держaвoй cделaлacь нa рyccкoм пепелище, Гoрдилacь oпереньем cвoим хищным. Нет тoй Рycи cегoдня - в нищих cёлaх Гyляют yпыри в изoдрaнных пocтoлaх! Оcтaвь рycинoв тaм, c бедoй их и нyждon Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Ten "prawoslawny lud"... 29.05.12, 18:55 Оcтaвь рycинoв тaм, c бедoй их и нyждoю, Не дoзвoляй вoйти им в cтaрый гoрoд, Где прежде прaвил Лев, кoрoль их гoрдый - Тoт, чтo пo-рyccки гoвoрил c нaрoдoм. Нельзя ж брoдяг ввoдить, нa caмoм деле, В Рycи oбитель, в тaйные пещеры! Ведь в этих кaтaкoмбaх, мoжет cтaтьcя, Глac рyccкoй cтaрины cвятoй рaздacтcя, Пoдoбный зoвy aнгельcкoй трyбы - И рyccких yпырей рaзбyдит для бoрьбы! Сегoдня «нет Рycи»! И дaже имя крaя Не oтыcкaть меж пoльcкими cлoвaми. Пoляки пишyт: «Львoв, Земля Пoдoльcкaя, Укрaинa, Вoлынь - вcё нaше, пoльcкoе!» Кoнечнo, «нет Рycи», кoль нет её в мoзгaх Спoляченных львoвян и в гoлoве пиcaк! Нет рyccкoй речи - литеры «мocкoвcкие» Грaф Гoлyхoвcкий зaменил нa пoльcкие! «Нет никaкoй Рycи!» - из книг её изгoним! Нo рyccких здеcь живyт пятнaдцaть миллиoнoв! «Нет никaкoй Рycи!» - зaтo еcть неcoглacье Нaрoдa рyccкoгo c прoклятoй пoльcкoй влacтью! Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Ten "prawoslawny lud"... 29.05.12, 18:56 NIEMA RUSI! Odpowiedź na plakaty Polaków w Uniwersytecie we Lwowie 1860 r. Dziwi mię, dla czego pragniesz tak gorąco Do Polski nawrócić Ruś protestującą; Po co tyle starań dla tej Rusi łożyć, Po co plakatami siebie i ją trwożyć? Wszakże «Rusi niéma» w dawnej jej stolicy, — Chyba tych Rutenów trzysta na wszechnicy!. «Niéma Rusi, niéma!» a przecież sumienie Lęka się na samo o niej przypomnienie! Snać widzenia miewasz jakieś nieprzyjemne, Snać spotykasz we śnie jakieś mary ciemne, Co po całych nocach niepokoją, straszą Twoję wyobraźnię tolerancką, laszą. Nie trwóż się, mój bracie, — wszakże Rusi niéma: Wielki twój Kazimierz w grobie Ruś tę trzyma, Głazem ją przywalił, przysiadł na jej grobie, Sobie wziął jej życie, — grób zapisał tobie!... Mówią, że po owych Kazimierza czasach Długo upior Rusi tułał się po lasach, Całe wieki stękał po odludnych szlakach, Aż tam znowu odżył na chwilę — w Kozakach.... Mówią, że w Warszawie senatory zbledli, Gdy ruskich upiorów w łańcuchach przywiedli; Ależ napisano uniję Lubelską, Nią dobito w grobie twarde Rusi cielsko, Więc pod okiem sejmu już wcale nie sztuka Spiec w miedzianym wole upiora-Pawluka.... Mówią, że potemu gdzieś na Dniepru brzegach, Znow ruskie upiory stanęły w szeregach; Z krzyżem szyzmy w ręku — powietrzem niezdrowem Niosły się ich pułki na bój pod Zborowem; Widziano ich tłumy nawet pod Zbarażem, — Ale takie dzieje z pamięci wymażem. Mówią, że już potem zczezły te widziadła, Lecz z niemi od Polski część ciała odpadła! Od tych lat już Rusi lękano się cienia, I nie wspominano w sejmie jéj imienia, A tylko czasami, jakby mimochodem, Coś o Hajdamakach mówiono z narodem.... Minęły te czasy, — wspomnąć by nie warto, Gdyby nie przez Ruś-to i Polskę rozdarto! Wszak za krzywdy Rusi — od śmierci Bohdana Jątrzy się i jątrzy ciężka Polski rana.... — — — — — — — — — — — — Owoż dzisiaj prawią, że późnym wieczorem Upior Polski z Rusi schodzi się upiorem: Ów pierwszy w kontuszu i z szablą u boku, Ów drugi w siermiędze i ze łzami w oku. Pierwszy — choć za grobem — dumne czoło nosi, Równość i braterstwo przed Europą głosi, Ale Rusinowi mówi: «Wara, chamie! Bądź Polakiem, — albo dam poczuć me ramię!» A zaś ruski upior — służalec wiekowy — Staje niby Lachem, i nachyla głowy; Ale zcicha — zwykle jak sługa w przestrachu — Szepcze w duchu k' sobie: «Brate, ne wir Lachu!» Tak, dobry kolego! Masz obrazek mały, Zdjęty z tych upiorów, co ci spać nie dały. Bracie, pojrzyj w obraz, kreślony nie w żarty, I wglądnij sumiennie w polskich dziejów karty, A może nakoniec poznasz, że plakaty Już nie wskrzeszą Polski onej, co przed laty Na ruinach Rusi dzwigła się z nicości, I wyrosła w pierze z ruskiej krwi i kości.... Dziś tej Rusi niéma, — tylko w wiejskich chatach Włóczą się upiory jej w podartych szatach; Zostaw ich na siołach, pośród nędzy, głodu, Nie dopuść, by weszły kiedy i do grodu — Do starego grodu, w którym niegdyś władał Książe Lew, co z ludem swym po rusku gadał.... Niebespiecznie wwodzić włóczęgów natrętnych W katakomby Rusi do pamiątek świetnych; Bowiem stać się może, że śród katakomby Ozwie się głos ruski, jak dźwięk onej trąby Сo umarłych wskrzesza, i do życia budzi, I przemieni trupów w żywych ruskich ludzi...! Lecz dziś Rusi niéma! i nawet jej Ziemi Imię nie zostało pomiędzy obcemi; Polskie mędrcy piszą: «Lwów, Ziemia Podolska, Wołyń, Ukraina — że to wszystko — Polska!!..» A więc niéma Rusi, bo jéj niema w głowie Dziennikarzów polskich, ni w spolszczonym Lwowie! Niéma ruskiej mowy, — bo nawet jéj zgłoski Zamienia polskiemi hrabia Gołuchowski!.. Niéma Rusi, niéma! — z książek ją wymażcie, — Choć jest ruskich chłopów miljonów piętnaście! Niéma Rusi, niéma! — choć jest i być musi Przeciw rządom Polski wieczny protest Rusi!.. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Szlocham pelna piersia, gdy ... 29.05.12, 14:56 Czyja by krowa myczala - polska by milczala. Polska razem z baltyckimi panstwami jest bastionem ksenofobii i aparteidu w Europie. Scislej mowiac, Polska tylko ksenofobii - bo apartheidu nie ma juz skad wziec sie. Polacy asymilowali, zabili i wypedzili z kraju faktycznie wszystkich nie-Polakow. To jest wlasnie tych co i stworzyli polska kulture. Chociaz o jakich w ogole Polakach moze byc mowa - wsrod dzisiejszych Polakow napewno nie ma i kropli krwi tego ludu, co stworzyl polskie panstwo i dal Polsce swoje imie - Polanow Wielkiej Polski. Hitler mogl by uczyc sie u polakow jak trzeba ostatecznie rozwiazywac problemy narodowe - zydowska, ukrainska, niemiecka. Nie dziwie sie wszystkich sasiedziom Polski, ktore bez przerzazenia nie moga widziec Polakow. Nawet juz calkiem nie tolerantnych Litwinow rzuca w dreszcz, kiedy w Polsce mowia o mozliwych zblizieniu Polski z Litwa. Wszystko co musi zblizic sie z Polska po zdaniu Polakow musi byc Polska albo umrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: Szlocham pelna piersia, gdy ... 29.05.12, 17:29 mongolszuudan napisał: > Czyja by krowa myczala - polska by milczala. Polska razem z baltyckimi panstwam > i jest bastionem ksenofobii i aparteidu w Europie. Scislej mowiac, Polska tylko > ksenofobii - bo apartheidu nie ma juz skad wziec sie. Polacy asymilowali, zabi > li i wypedzili z kraju faktycznie wszystkich nie-Polakow. Ups Żydzi twierdza że dzięki polskiej tolerancji ich naród wogóle istnieje. Nie tylko istnieje tylko jego liczebnośc wzrosła 75 razy. Róznie się układało ale w Polsce żyli dopóki wasz Stalin nie rozebrał Polski wraz z Hitlerem. To jest wlasnie tych > co i stworzyli polska kulture. Chociaz o jakich w ogole Polakach moze byc mowa > - wsrod dzisiejszych Polakow napewno nie ma i kropli krwi tego ludu, co stworz > yl polskie panstwo i dal Polsce swoje imie - Polanow Wielkiej Polski. Hitler mo > gl by uczyc sie u polakow jak trzeba ostatecznie rozwiazywac problemy narodowe > - zydowska, ukrainska, niemiecka. Nie dziwie sie wszystkich sasiedziom Polski, > ktore bez przerzazenia nie moga widziec Polakow. Nawet juz calkiem nie tolerant > nych Litwinow rzuca w dreszcz, kiedy w Polsce mowia o mozliwych zblizieniu Pols > ki z Litwa. Wszystko co musi zblizic sie z Polska po zdaniu Polakow musi byc Po > lska albo umrzec. Polacy z Wielkopolski żyją i nikt ich nie wyganiał. Zgermanizowani częsciowo zostali Slązacy i Pomorzanie, ale oni historycznie byli bardzo krótko w państwie polskim. Większość z nich w latach 30 XXw głosowała na Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: BBC o polskich i ukrainskich kibolach 29.05.12, 15:02 romrus napisał: > www.youtube.com/watch?v=z93iQgI3_Iw Powiem szczerze, jestem pod wrazeniem. Film oczewiscie ze tendencyjny, ale przeciez nagranie jest dokumentalne. Za cos takiego jak "Smierc zydowskim k...m" (04'17") i jescze wiele rzeczy z te go filmu w niedemokraticznej Rosji chlopacy dostali by na leb 282-ij "ekstrem istki" artikul Kodeksa karnego i by poszli na rok-dwa troche sie ostudzic. Oczewiscie ze po@by sa w kazdym kraju i kibole temu przykladem. W Rosji jednak objawy ekstremizmu i rasizmu sa karany twardo i natychmiast. Bylo 3-4 przypadka zucania banami w pilkazej-muzynow, kluby zostali ukarani prz ez Lige, sami organizacji kibolski zmusili winnych publicznie przeprosic pilkaz y. Widze ze w Polske panuje bezkarnosc, po@bow trza duszic, innego wyjscia nie ma . Co do marszu, za dobry pomysl to nie uwazam. W czym Borrka ma racje, to ze na wyjazdy zagraniczny od nas jezdza, powiedzmy, "nailepszy kibole", czyle naibardziej rozsadni. Przy ze tym naszy kibole ogolni e sa bardziej przytomni. Porzadek, wiec, bardziej zalerzy od waszych, niz od naszych. Wspolczuje polskim gliniarzam, beda mieli robote. No cóż, tym razem zgadzam się całkowicie z Tobą. Może w końcu po tej jednak trochę tendencyjnej informacji w BBC wezmą się u nas na serio za kiboli!!! Dotychczas porażała ta bezsilność policji i władz! Tracą prawdziwi kibice których jest zdecydowana większość. Filozofia - zero tolerancji dla wszelkiego bandytyzmu i chuligaństwa jest jedynym rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś