Dodaj do ulubionych

21 lat dla Brevika.

24.08.12, 14:33
Ten wyrok norweskiego sadu,jak wylew szamba na groby jego ofiar . I nie przemawia do mnie ten fakt,ze sad skazal zwyrodnialca na maksymalna kare.
Jego twarz powiedziala wszystko - on zwyciezyl.
Obserwuj wątek
    • obrotowy Re: 21 lat dla Brevika. 24.08.12, 15:05
      Czego oczekujesz od Panstwa Prawa ?

Gdyby to bylo w ktoryms ze stanow USA, gdzie nie ma kary smierci (np. NY)
      dostalby (25 x 60) jakies 1500 lat wiezienia :)
      • igor_uk Panstwo prawa? 24.08.12, 15:09
        A co z prawem tych dzieciakow,ktorych on zabil? Przeciez oni mieli prawo do zycia?
        • obrotowy Re: Panstwo prawa? 24.08.12, 15:19
          igor_uk napisał:
          > A co z prawem tych dzieciakow, ktorych on zabil? Przeciez oni mieli prawo do zy cia?

Nie rozumiem uwagi.
          Czego oczekujesz od panstwa ? Zmiany prawa ?
          • igor_uk Re: Panstwo prawa? 24.08.12, 15:23
            Do ciebie nie mam nic . Mam pretenzje do "panstwa prawa",ktore zacheca do podobnych zbrodnie nastepnych,ktore chcieli by byc slawnymi.
            • zeitgeist2010 förvaring 24.08.12, 16:20
              21 lat z "Förvaring" - oznacza ze sad moze przedluzyc kare o 5 lat, i tak bez konca. w praktyce br breivik otrzymal wiec dozywocie
              • br0fl0vski Re: förvaring 24.08.12, 16:44
                kto wie co bedzie. wielka socjalna transformacja postepuje nieustannie malymi kroczkami podazajac za wskazowkami ekspertow.

za ro , za dzien , za chwile nikogo Brevik nie bedzie interesowal.
                eksperci juz dzis mysla o tym czym bedzie si eekscytowac chamow za lat 20-30

• igor_uk Moze przedluzyc,a moze i nie. 24.08.12, 16:55
                Zreszta to i tak nie zmienia faktu,ze bedzie zyc w dosc dobrych warunkach na koszt tych,dzieci ktorych zabil,poniewaz spolczesne prawo europejskie dalo mu szanse na resocjalizacje .A on nie dal zadnych szans swoim ofiarom.

p.s. Breivik jest inteligentnym czlowiekiem.Zrobil co chcial,osiagnal swoj cel .Po 10 latach zrozumie,ze wiecej moze zrobic bedac na wole i stanie sie wzorowym wiezniem,zresocjalizowanym i w nagrode odzyska wolnosc wczesniej. Tak co po 15-20 latach mozno spodziewac sie kolejnych ofiar.

--------------
    • spokojnaglowa33 Czy w norweskich więzieniach są strzelnice? 24.08.12, 16:48
      To chyba jedyna rzecz, której Breivikowi będzie brakować.
      Pokój z łazienką, bieżnią, telewizorem i komputerem (dostęp do internetu limitowany). Świetnie wyposażone sale treningowe, boiska do siatkówki, korty, możliwość spacerów po parku. Niektóre norweskie więzienia mają własne plaże, więc Breivik może liczyć na deja vu. Sztab psychologów, socjologów, lekarzy, kucharzy i instruktorów do dyspozycji (w norweskich więzieniach strażnicy stanowią mniej niż połowę personelu). Połowa strażników to kobiety, co podobno obniża agresję więźniów. Możliwość zdobycia zawodu.
      Wszystko za państwowe pieniądze.
      Cóż to za wspaniała sposobność na przeczekanie kryzysu dla bezrobotnych Greków, Hiszpanów czy Polaków: wystarczy pojechać do Norwegii i zrobić coś, za co dostaje się 3-5 lat. Jedyny problem stanowić mogą wyrzuty sumienia, bo żeby w Norwegii dostać 3-5 lat trzeba pewnie co najmniej zamordować ciężarną.
    • spokojnaglowa33 Re: Czy w norweskich więzieniach są strzelnice? 24.08.12, 17:11
      br0fl0vski napisał:

> nie wiem czy sa strzelnice ale mozna tam legalnie pie...c nawet kure o wiekszych
      > zwierzetach nie wspomne. to bardzo postepowy kraj

A potem trzeba resocjalizować te kury i inne :)
      To nie mój wymysł z tą strzelnicą. Gdzieś kiedyś czytałem, że w więzieniu (ale szwedzkim) więźniowie zażyczyli sobie właśnie strzelnicy. Widać chcieli być kompleksowo przygotowani do życia na wolności.

• malkontent6 Re: 21 lat dla Brevika. 24.08.12, 17:25
      Nie ma sprawiedliwości na świecie. :(
    • superspec Nie wiem jak Wy ale jestem za karą śmierci./nt 24.08.12, 17:28

• amg10 Czy w Norwegii dla wymiaru kary 24.08.12, 17:59
      nie ma znaczenia czy przestepca zamordowal 1 czy np. 100 osob ? Czy ktos wie ??

Brevik zamordowal paredziesiat osob i dostal 21 lat. Gdyby zamodowal tylko 1 osobe tez dostalby 21 lat ??
    • johnny-kalesony Co tu dużo gadać ... 24.08.12, 18:10
      Co tu dużo gadać - chłopina en masse ma rację, yeno podszedł do sprawy niewłaściwie ...

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • amg10 Re: Co tu dużo gadać ... 24.08.12, 18:22
        johnny-kalesony napisał:

> Co tu dużo gadać - chłopina en masse ma rację, yeno podszedł do sprawy niewłaśc
        > iwie ...

W czym racje ma ten chlopina ??
        • igor_uk Ostatnie slowo Breivika. 24.08.12, 20:32
          "Przepraszam, że nie zabiłem więcej osób"
          • igor_uk Jestem barbarzynca. 25.08.12, 09:29
            Pochodze z Kraju,ktory na Zachodzie przedstawia sie,jak kraj dziki,w ktorym od zawsze panowali najgorsze zwyczaje.Cywilizowany Swiat,czyli zachodni,handlowal niewolnikami,palil czarownic i myslacych inaczej na stosach ,urzadzal pochody krzyzowe,zgladzal cale narody,ale to my,Rosjanie,byli w ich oczach barbazyncami.Ubrane w zelazo,brudne,zawszone ,no dumni z siebie niemieckie lycerze(to nie blad,bo jakiez z nich byli rycerze?),jak rowniez polskie,francuskie,szwedzkie niesli nam "cywilizacje".Nam,ktore przynajmniej raz w tygodniu myli sie w lazniach,nie wiedzieli czym jest handel niewolnikami.
            Czy nie lepiej byc takim barbarzyncem? Bo ,jako barbarzynca ,nie rozumiem zachodnich wartosci.Nie dociera do mnie,dla czego swolocz,ktora zabila 77 chlopakow i dziewczyn,przed ktorymi bylo cale zycie,dostala za swoja zbrodnie zaledwie 21 lat wiezienia,ktore spedzie w komfortowych warunkach .Dla czego u obywateli cywilizowanego panstwa zabiora miliony Euro ,zeby ten zwyrodnialec zyl dalej,szykujac sie do nowych zbrodnie ?Moj prymitywny ,barbarzynski rozum ,moje wychowanie i system wartosci nie przyjmuje argumentow,ktore usprawiedliwiali to,co stalo sie w sadzie norweskim .I mam nadzieje,ze nie tylko ja wole byc barbazyncem.
            • przyjacielameryki Re: Jestem barbarzynca. 25.08.12, 10:14
              Skoro tak twierdzisz. . . . . . . . . . ! A Twój "oświecony" kraj - ZSRR, ile ludzi wymordował, ilu zesłał w Sybir do niewolniczej nieludzkiej pracy, ilu zagłodził na śmierć, ilu zgładził strzałem w potylicę tylko dlatego że byli Polakami, Litwinami, Łotyszami . . . . . . . . . !
              I ty oceniasz Zachód???? Hi!, hi!!!! Niezłe kino!
              • igor_uk p.a. 25.08.12, 10:30

Nie zmieniaj tematu.Mowa nie o ZSRR.Rosja,to nie ZSRR ,ktory zbudowali twoi rodace.

p.s. Od kiedy Polace zaczeli sie myc? Wiesz cos o tym?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka