Dodaj do ulubionych

Obama mnie właśnie uszczęśliwił

10.11.12, 20:20
Doznałem szoku kiedy otworzyłem koprtę od mojej firmy ubezpieczeniowej.
Zawiadomiono mnie, że od 1 stycznia moja składka miesieczna wzrasta do $1803. To podwyżka o 100%.
Mało tego, okazuje się, że powinienem był otrzymać to zawiadomienie nie później niż 5 listopada, na dzień przed wyborami.
Bedzie wesoło.... wszystkim.
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 10.11.12, 20:46
      To dobrze, że dostałeś zawiadomienie po wyborach.
      Mógłbyś zagłosować zbyt pochopnie.
      Ale żarty na bok.

Jeśli inni też dostali takie zawiadomienia po wyborach,
      to wycięto Wam piękny numer.
      • j-k nie tylko Ciebie :) 10.11.12, 20:51
        wojciech.2345 napisał:
        > Jeśli inni też dostali takie zawiadomienia po wyborach,
        > to wycięto Wam piękny numer.

Coby nie mowic, Obama ma jednak leb...
        Jeden z jego sztabu zdradzil teraz nieoficjalnie, ze Obama zawarl kilka miesiecy temu
        poufne porozumienie z Ruskimi:
        - obie strony do czasu wyborow beda staraly sie unikac dzialan, ktore druga strona odbierze jako jej nieprzyjazne.
    • antyegzorcysta.unijny Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 10.11.12, 20:53
      felusiak1 napisał: Obama mnie uszczesliwil...
      -
      Felus nie bądź rurą. Twoje pieniądze zostaną użyte na wzmocnienie sił zbrojnych twojego kraju w którym teraz mieszkasz. Niestety, zdecydowana większość młodych Amerykanek poparła poglądy egoistki Michele i zagłosowała na Baracka Obamę.
      - -
      Nie zważaj ani na jego wygląd, ani na wysoki wzrost, gdyż nie wybrałem go, nie tak bowiem człowiek widzi, bo człowiek patrzy na to, co widoczne dla oczu, Pan natomiast patrzy na serce.
      Pan rzekł do Szlomoh
      • felusiak1 Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 10.11.12, 21:18
        jakie zbrojenia z ubezpieczenia? rachunek za wojsko dostaję 15 kwietnia i uiszczam niezależnie od rachunku za ubezpieczenie. ale mam wybór. z ubezpieczenia mogę zrezygnować ale z wojska nie moge.
        • antyegzorcysta.unijny Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 10.11.12, 21:26
          @ Felusiak1 napisał: ...z ubezpieczenia mogę zrezygnować ale z wojska nie moge...
          -
          Pociesz się, że jesteś uczciwym amerykaninem.
          Taki Mitt Romney to ukryty, jak na tym filmie, wyznawca i praktyk poligamii:
          www.cbc.ca/news/arts/tv/story/2009/03/11/biglove-mormons-ritual.html
    • mlody774 Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 10.11.12, 21:09
      Felus on musiał wiedzieć na kogo będziesz glosował i dlatego dostałeś to w odwecie. Np. on wiedział, ze jak na Rou Paul i żadnej podwyżki ja nie dostałem i nie dostane. Gwarantowane.
      A poważnie Obama nie kontroluje twojego ubezpieczenia jeszcze. To twoi "wybrańcy" ze złości ze zgubili troszkę......... wszystkim próbują "odwdzięczyć się" (to jest normalna mściwość). Jak wiesz to oni są posiadaczami zakładów ubezpieczeniowych itd. Wiec nie narzekaj, bo zrobią cie anty.....................
      • mlody774 Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 10.11.12, 21:39
        Feus tu masz piosenkę na otuchę:
        www.youtube.com/watch?v=nUTXb-ga1fo
        Jak poprzednicy Obama przeznaczali większość Social Security na wojny to siedziałeś cicho oczywiście (bo to były wojny dla dobra twoich kumpli). Nie było ci wygodnie wiedzieć, co? To wsłuchaj się w słowa piosenki z twojej młodości i bądź dumny, ze udało się wam tak zadłużyć ten kraj.
    • g-48 Re: No Felus 10.11.12, 21:29
      Doznałem szoku kiedy otworzyłem koprtę od mojej firmy ubezpieczeniowej.
      > Zawiadomiono mnie, że od 1 stycznia moja składka miesieczna wzrasta do $1803
      >
      . To podwyżka o 100%.
      Za czesto i za dlugo leczysz sie u Czubkow a ktos to musi placic.
    • tytus_staropolski To tylko 150 dolcow miesiecznie. 10.11.12, 21:44
      Jak widzisz bogatemu wszystko wolno i prosze nie mieszaj do tego Obamy.
      • mara571 Przeczytaj jeszcze raz co Felusiak 10.11.12, 22:01
        napisał...
        • tytus_staropolski Wyborcza dywersja, uknuty spisek i mafia w tle? 10.11.12, 22:12
          Gubernator ma felusiaka problemy w nosie i poszedl pograc z kumplami w golfa. Przeciez to jasne.
    • mara571 Jest jakieś wyjście? 10.11.12, 22:08
      Sadze, ze duży procent ubezpieczonych w tej firmie nie będzie w stanie takiej sumy płacić.
      Na pociechę ci powiem, ze większość moich kolegów ubezpieczonych prywatnie tez dostała zawiadomienie, ze stawki wzrosną ponownie od 1.1.2013.
      • tytus_staropolski Maro: Jaka sume masz na mysli? 10.11.12, 22:15
        Przeciez tu chodzi o skladke roczna.
        • felusiak1 Składak jest miesieczna 10.11.12, 22:25
          Kompanie ubezpieczeniowe muszą pokrywać tzw. preexisting condition to znaczy, że jeśli ktoś otrzymał diagnozę wczoraj to może ubezpieczyć się od choroby dzisiaj i ma pokryte. Muszą pokrywać kupę rzeczy, które napędzają koszt. Na przykład tzw. preventive care jest całkowicie za darmo. Także środki antykoncepcyjne za darmo też napędzają wysokość składki bo to nie tylko 9 dolarów za tabletki ale też wizyta u lekarza.
          Mało tego, dokonali wolty. To nowe ubezpieczenie jest nieco inne od tego które mam obecnie.
          Ale drugie najlepsze oferuje NIC. Praktycznie staję się dojną krową chyba, że rozchoruję się na dobre. Na przykład nie pokrywa nic zanim nie wydam 10 tysięcy ale to jest liczone po cenach, które ubezpieczenie zapłaciłoby a nie które ja zapłaciłem, czyli praktycznie musiałbym wydać 16-20 tysięcy zamin ubezpieczenie pokryłoby cokolwiek. Odnoszę wrażenie, że firma chce się pozbyć tych ubezpieczonych i wycofać się z rynku na dobre.
          • mlody774 Re: Składak jest miesieczna 10.11.12, 22:39
            Felus, ale napisz czy to jest obowiązkowe ubezpieczenie? Znaczy, czy musisz je mieć, żeby tam pracować gdzie pracujesz?
      • mlody774 Re: Jest jakieś wyjście? 10.11.12, 22:28
        Tak, te ubezpieczenia medyczne nie są w większości obowiązkowe. Jak to się wie, to trzeba się zapytać, ile ubezpieczenia i na co się potrzebuje. Jak ktoś się nie potrafi leczyć samemu, to potrzebuje 100% ubezpieczenia. Jak jednak ktoś potrafi to robić, to tylko potrzebuje Dentystyczne i szpitalne ubezpieczenie. Np. w Europie niema się wyboru. Ma być podobnie tutaj.
        Jak chcesz wiedzieć, jaka ma ktoś świadomość medyczna, to najlepiej pytać go ile bierze leków syntetycznych, czy pije napoje dietetyczne, ile wazy do wzrostu itd. Bo najczęściej mamy do czynienia z ludźmi którzy sami sobie szkodzą, wiec muszą mieć 100% ubezpieczenia. Oczywiście potem tłumacza się starością w wieku np. 60 lat. I nie przekonasz, żeby nie wiem co im powiedział. A ty Mara bierzesz syntetyczne leki? Hahahaha.
        • mara571 Zaraz będę musiała wziąć jakiś lek syntetyczny 10.11.12, 22:51
          z powodu bólu głowy.
          Ten ból głowy wywołuje u mnie czytanie niemadrych wpisów.
          Gdyby nie syntetyczne leki moja matka z jej wada zastawki nie dozylaby 45 roku życia.
          • mlody774 Re: Zaraz będę musiała wziąć jakiś lek syntetyczn 10.11.12, 23:00
            Wlanie o tym pisze. Właśnie takie przekonanie powoduje, ze ludzie "muszą" mieć ubezpieczenie na wizyty lekarskie. Gdzie można się na słuchać wyuczonych bzdur o naszym zdrowi. To dużo zdrowia tobie życzę (w końcu musisz ocaleć te wizyty lekarskie).
            • mara571 Re: Zaraz będę musiała wziąć jakiś lek syntetyczn 11.11.12, 21:46
              piszesz bzdury, bo nie masz pojecia, jak wyglada system zdrowotny w Europie.
              Zlamalam reke na nartach, odiewzli mnie do szpitala, dalam moja karte kasy chorych, gzdie place skladke, zoperowali mnie, nastepnego dnia opuscilam szpital. W domu nie czekal na mnie zaden rachunek.
              Kiedy mam angine albo grype musze isc do lekarza, bo moj pracodawca musi otrzymac potwierdzony przez lekarza dokument, ze od-do jestem niezdolna do pracy.
              Niemieckie ubezpieczenie jest powszechnie i nie rozroznia miedzy wizytami u lekarza, pobytem w szpitalu czy rehabilitacja po wypadku i opiera sie na zasadzie, ze kazdy placi okreslony procent od swoich zarobkow brutto. Wybrac mozna jedynie kase chorych.
        • zlotamajka Re: Jest jakieś wyjście? 11.11.12, 01:17
          Ile ty masz lat? Takie bzdury moze pisac tylko facet majacy 20 czy najwyzej 30 lat ktory nie ma rodziny i dzieci. Nasluchales sie glupot i powtarzasz. To jest zwyczajne Naturalnie ze mozna i trzeba dbac o zdrowie ale to nie znaczy ze nie potrzebne sa uslugi medyczne. Niewazne jak bedziesz dbal choroba czy wypadek moze dotknac kazdego a leczenie o jakim piszesz nie pomoze ci jak bedziesz poturbowany w wypaku, dostaniesz zawalu czy zapalenia pluc czy opon mozgowych. Tu niestety potrzebna jest szybka i intesywna pomoc ktora tylko moze dac szpital. Za medycyne alternatywna tez sie placi i to slono, chce dodac. Widac tez nie masz rodziny bo gdybys mial to bys wiedzial ze podczas ciazy jak i porodu potrzebna jest opieka medyczna tak samo przy dzieciach. Bez takiej opieki daleko bys nie zaszedl. A co ty piszesz to zwykle bzdury banksterskie probujace zwalic wine na biednych i chorych.
          • mlody774 Re: Jest jakieś wyjście? 11.11.12, 01:23
            Majka ty nie czytasz moich wypowiedzi. Tak, opieka szpitalna i dentystyczna jest potrzebna nawet jak się dba o swoje zdrowie. Majka a ile ty masz lat?
            • zlotamajka Re: Jest jakieś wyjście? 11.11.12, 01:29
              Zachorowac mozna w kazdym wieku niezaleznie jak sie dba o zdrowie i do ilu homeopathow sie chodzi. Ja uwazam medycyne naturalna jako bardzo wazna ale medycyna konwencjonalna ma tez bardzo wazna role i POWINNA BYC DOSTEPNA DLA WSZYSTKICH ZA DARMO. Na to chetnie zaplace podatki. To jest PRAWEM kazdego. A gadanie ze to grubi, ze nie dbaja itd itd to zwykly red herring. To teza banksterow ktorzy nie chca bysmy mysleli ze mam PRAWO do darmowej sluzby zdrowia.
              • mlody774 Re: Jest jakieś wyjście? 11.11.12, 01:39
                Mylisz się, to społeczeństwo nie chce tej obowiązkowej opieki społecznej. Jóź pisałem, ze jest tu opieka społeczną za darmo jak się mało zarabia. Wiec wyjaw mi ile ty zarabiasz, bo zdaje się ze się kwalifikujesz do tej opieki społecznej tutaj w Stanach(pisałaś kiedyś, ze nie możesz płacić za benzynę). Na pewno się do niej kwalifikuje większość Europy a Polska to już w ogóle. Poza tym mnie musimy płacić podatków w US, jak zarabiamy polska średnią krajowa. Wiec o co ci chodzi?
                • zlotamajka Re: Jest jakieś wyjście? 11.11.12, 01:44
                  Zaczynasz personyfikowac i byc insulting. Placicie 35% przy sredniej placy wiec nie pieprz glupot tylko ze twoje podatki ida na wojny. Na tym koncze bo szkoda czasu.
      • lordme Re: Jest jakieś wyjście? 11.11.12, 00:44
        mowiac wprost-niema
        firmy ubezpieczeniowe sa w prywatnych rekach i zaden rzad( w krajach kapitalistycznych) nie ma na nie wplywu...robia co chca, tzn. nekaja ubezpieczonego coraz wiekszymi oplatami

ubezpieczenie (pelne) samochodu ktory kupilem 5 lat temu wzrasta rokrocznie chociaz cena wartosci ubezpieczenia spada co roku o kilka tysiecy $(jezdze bezwypadkowo poki co)
        ubezpieczenie nie jest obowiazkowe ale ubezpieczyc trzeba

ten szokujacy skok ubezpieczenia o czym pisze felusiak nie ma nic wspolnego z tym kto jest u sterow wladzy jesli nie brac pod uwage teorii spiskowych,ze jest to rewanz za porazke Romneya
        raczej przychylam sie do jego pozniejszego wyjasnienia,ze firma chce sie pozbyc ubezpieczonych(z jakis wzgledow) stosujac szokujaca terapie
    • przyjacielameryki Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 10.11.12, 23:00
      felusiak1 napisał:

> Doznałem szoku kiedy otworzyłem koprtę od mojej firmy ubezpieczeniowej.
      > Zawiadomiono mnie, że od 1 stycznia moja składka miesieczna wzrasta do $1803
      >
      . To podwyżka o 100%.
      > Mało tego, okazuje się, że powinienem był otrzymać to zawiadomienie nie później
      > niż 5 listopada, na dzień przed wyborami.
      > Bedzie wesoło.... wszystkim.

To bandytyzm w biały dzień!! Takie rzeczy w Ameryce??? No nie, załamka i to totalna!!!

Ale pytanie - chodzi o ubezpieczenie tylko zdrowotne, emerytalno-rentowe, czy na wszystko? Oczywiście mówimy o ubezpieczeniu prywatnym?

Jednak niezależnie co ubezpieczone, sam fakt podwyżki o 100% zakrawa na kpinę. Chyba masz "za duże dochody" a Obama faktycznie chce realizować swój socjalistyczny program.

• mlody774 Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 10.11.12, 23:30
        To nie Obama ale ubezpieczalnie, których wlascicelami są wasi. Mszczą się za to ze ich nie był wyznaczony na prezia.
      • felusiak1 Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 11.11.12, 00:47
        Podwyżka dotyczy tylko i wyłacznie prywatnego ubezpieczenia medycznego.
        Bez watpienia firmie ubezpieczeniowej chodzi o pozbycie się ubezpieczonych.
        Mam do wyboru 4 opcje z których najtańsza kosztuje 900 dolarów ale nie pokrywa praktycznie nic. Na rynku mogę takie ubezpieczenie kupić za około 500 dolarów. Takie ubezpieczenie w zasadzie pokryje tylko katastroficzną chorobę (np. atak serca) i to tylko w 70%.
        • zlotamajka Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 11.11.12, 01:09
          widzisz felus. Ja w Kanadzie mam takie ubezpieczenie za darmo i dodatkowych podatkow nie place. Place tyle co ty procentowo przynajmniej. I gdyby sprywatyzowali sluzbe zdrowia to bym placila tyle samo tylko ze dodatkowo bym musiala placic 500 dolcow miesiecznie. Tak to juz jest.
          • realcucumber Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 11.11.12, 16:59
            ZA DARMO ??????? MAJUCHNA , NIE MA NIC ZA DARMO. KTOS MUSI ZA TO ZAPLACIC. JESLI CHCESZ POZNAC TEGO KTOSIA TO SPOJRZ W LUSTRO.
            ZA DARMO. HA , HA , HA.
            • zlotamajka Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 12.11.12, 04:16
              Place za to poprzez podatki. Jak dzis nie potrzebuje to nie szkodzi bo inni korzystaja a jak ja bede potrzebowac to inni beda placic. To sie nazywa WSPOLNOTA. Jesli by sprywatyzowali to podatki i tak by zostaly takie same tylko ze bym musiala dodatkowo bulic na jakiegos CEO z jakiegos ubezpieczenia jak felusiak i pytac sie ich za kazdym razem czy na taki zabieg sie zgodzi. Tu to tylko moja i mojego lekarza decyzja. O oplaty nie musze sie martwic.
        • kylax1 Za to w 'socjalistycznej' Kanadzie, ludzie nie mar 11.11.12, 01:15
          twią o to, ile kosztuje dany zabieg, czy opieka szpitalna. Płacą jedynie drobne za leki, czy stomatologa.

No, ale według republikanów, w Kanadzie głód i wszyscy umierają z biedy w komunistycznych flagach.
        • przyjacielameryki Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 11.11.12, 09:57
          W Polsce ubezpieczenie zdrowotne to 9% wynagrodzenia pomniejszonego o składki rentową, ubezpieczeniową i chorobową(to nie to samo co zdrowotna). To jest oczywiście ubezpieczenie w publicznej służbie zdrowia. Te ubezpieczenia są obligatoryjne i zapewniają swobodny dostęp do lekarza rodzinnego, specjalistycznego i leczenia szpitalnego. To oczywiście jakoś działa, ale już do specjalisty są duże kolejki i czeka się miesiącami. Osoby bezrobotne jeżeli zarejestrują się w Urzędzie Pracy to za ten sam fakt już mają zapewnione ubezpieczenie zdrowotne. Osobom przyjmowanym do szpitala czy lekarza rodzinnego sprawdza się czy jest opłacone to ubezpieczenie zdrowotne ale nawet jak nie jest to nie można odmówić pomocy lekarskiej. Oczywiście rozwija się dynamicznie lecznictwo prywatne, są prywatne kliniki, prywatne gabinety stomatologiczne które wykonują usługę za gotówkę, są drogie i nie są jak na razie objęte żadnymi ubezpieczeniami. Cały czas dyskutuje się o wprowadzeniu ubezpieczeń do tego prywatnego lecznictwa ale na dyskusji się kończy. Jednak to jest bardzo ważna kwestia i te ubezpieczenia w końcu zostaną wprowadzone bo np. cały czas brakuje pieniędzy publicznych na porady i leczenie u specjalistów.
          Z grubsza w całej UE jest podobnie i wszędzie(może z wyjątkiem Niemiec i Francji) kiepsko funkcjonuje publiczna służba zdrowia ale z drugiej strony wszyscy obywatele również ci bardzo biedni mają swobodny dostęp do leczenia!!
          • mlody774 Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 11.11.12, 18:32
            To ciekawe, ze nie odmówią pomocy w Polsce jak ktoś niema ubezpieczenia. Musicie nie mieć szpitali rzydowskich. W Ameryce tylko te szpitale odmawiają pomocy jak się niema ubezpieczenia. Dlatego tak wciskają w mediach żeby je mieć, bo czasami wejdziesz przez pomyłkę do takiego i co zrobisz. No nie?
      • kylax1 Nie płacz, że republikański idol przegrał. 11.11.12, 01:13
        Polacy znowu płaczą. Znowu konserwa nie wygrała.
        • lordme Re: Nie płacz, że republikański idol przegrał. 11.11.12, 01:30
          kylax1 napisał:

> Polacy znowu płaczą. Znowu konserwa nie wygrała.
          >

Polakom marzy sie status Puerto Rico(liczyli na Romneya)
          Puerto Rico is an unincorporated territory of the United States
          tylko prawie nikt tam nie byl by podziwiac syf i malarie tego jednego z najbiedniejszych krajow Karaibow
          o statusie Portorykanczykow w USA lepiej nie pisac,to 2,3 klasa obywateli
          Puerto Ricans' anger at being second-class Americans.
          • felusiak1 Re: Nie płacz, że republikański idol przegrał. 12.11.12, 03:16
            puerto rico może ci się nie podobać ale nie wciskaj, ze to "jeden z najbiedniejszych".
            Tylko trzy wysepki wyprzedzają puerto rico a na kontynencie tylko argentyna.
    • igor_uk felus. 10.11.12, 23:02
      Czy mozez zrobic scan tego zawiadomienia i wsadzic to na fotoforum?Oczywiscie informacje osobiste mozesz wymazac.
      • mlody774 Re: Igor 10.11.12, 23:35
        Podaruj sobie. Tu nie chodzi o wyjaśnienie sprawy ale o obwinianie niesłuszne zresztą Obamy. Co on pisze to są ubezpieczenia prywatne, których on nie musisz mieć. Jak ma takie życzenie to niech sobie płaci. To jest jak ktoś pojechał na drogie wakacje i po wakacjach obmawia ze musiał dużo zapłacić. A wiemy ze nie musiał na nie pojechać itd. On ciągłe ranny po wyborach jest. Hahaha.
        • misterpee Re: mam calkowite ubezpieczene w USA 11.11.12, 00:10
          i za kazdym razem kiedy mam przeglad u lekarze dostaje rachunki do placenia na sume okolo 200 dolarow. Na dodatek nic mi nie jest, a forsa leci.
          W Brazyli nie mam ubezpieczenia i kiedy ide do lekarze to tylko wtedy kiedy cos mi jest i lekarz patrzy sie na to na co sie skarze, przepisuje lekarstwo i radzi ze gdyby nie pomoglo to moge go dwiedzic w jego domu bezplatnie. Koszt - 100 dlarow lacznie z x-ray. Amerykanska medycyna to maszynka do robiebia pieniedzy dla lekarzy i ubezpieczen.
          • mlody774 Re: mam calkowite ubezpieczene w USA 11.11.12, 01:01
            Ale te wydatki na lekarzy są w większości zbędne.
            Misterpee posłuchaj chociaż kilka audycji z tego archiwum:
            www.gcnlive.com/programs/brightSide/archives.php
            Bez tego to nie bardzo rozumiesz o czym pisze. Co jest OK, ja się nie gniewam. Każdy kiedyś jest nieświadomy. Trzeba tylko być otwartym.

PS. Mi medycyna zabiła: Brata w weku 7Lat, Ojca w wieku 59lat, itd.
            Wszyscy byli ubezpieczeni w czasie kiedy się to stało i byli "leczeni" przez MD's.
        • igor_uk mlody. 11.11.12, 00:21
          Ja to wiem,to wynika z jego postu.ja cncialem dowiedziec sie czegos innego.

p.s. Wiem,ze felus jest zraniony,to widac.Nie myslalem,ze on jest calkowicie pozbawiony jaj.Zachowuje sie po przegranej Romney'a tak,jak by to my byli temu winni.
        • felusiak1 młody i ideowy 11.11.12, 00:53
          Wzrost cen ubezpieczeń to nie wina Obamy lecz efekt Obamacare.
          W zeszłym roku podskoczyło o średnio 200 dolarów miesięcznie a w tym roku o nieco wiecej.
          Prawo nakazuje firmom ubezpieczeniowym pokrywanie usług dotychczas nie objetych i w efekcie składka wzrasta.
          Faktem jest, że nie ma obowiazku posiadanie ubezpieczenia medycznego. Taki obowiązek wchodzi w życie 1 stycznia 2014 roku.
          • lordme odwracanie kota ogonem 11.11.12, 01:08
            felusiak1 napisał:

> Wzrost cen ubezpieczeń to nie wina Obamy

choc post zatytuowal....Obama mnie właśnie uszczęśliwił
            podnoszac stawke ubezpieczenia o 100%

zdecyduj sie,kto jest temu winien?
            • felusiak1 Re: odwracanie kota ogonem 11.11.12, 02:52
              uszczęśliwienie = wina? a może czyaj co napisałem a nie to co ty w tym postrzegasz.
          • mlody774 Re: młody i ideowy 11.11.12, 01:19
            No to powiedzmy, ze masz jeszcze rok zanim będziesz musiał je kupić. Wiec korzystaj z posiadanego czasu i spędź go na naukę. Wyżej podałem Misterpee link. Oprócz tego kup sobie na początek książki: #1 "Dead Doctors Don't Lie" #2 "Let's Play Doctor" 3# "Let's Play Herbal Doctor!". Sa one wszystkie napisane przez tego samego autora: J.D. Wallach.
            Przez rok może się jeszcze dużo zmienić i wyjść ze nie będzie to ubezpieczenie obowiązkowe, z czego bym się cieszył. Początkowo miały być kontrolowane, przez rzad wszystkie formuły naturalne, używane do leczenia(bez recepty), które powstały po 1994roku, ale pod naciskiem społeczeństwa odwrócono ta decyzje, po latach ciągłych walk aby ja narzucić. Powodzenia.
    • kylax1 Nie chcecie universal health care, to trzeba płaci 11.11.12, 01:12
      ć. Reszta państw rozwiniętych ma służbę zdrowia opłacaną z podatków i składek z drobnymi, ewentualnymi opłatami.

Jak Cię stać, możesz korzystać z dodatkowej opieki prywatnej.

Tak jest poza USA.
      • mlody774 Re: Nie chcecie universal health care, to trzeba 11.11.12, 01:30
        W USA jest podobnie. Jak mało zarabiasz to masz państwową opiekę medyczna w 100% za darmo. Nawet podatków się nie paci i nie trzeba wypełniać formy 1040 do urzędu podatkowego(IRS). A ile ty zarabiasz w Kanadzie?
        • zlotamajka Re: Nie chcecie universal health care, to trzeba 11.11.12, 01:37
          Sluzba zdrowia w Kanadzie jest bezplatana niezaleznie od zarobkow. Czy zarabiasz minimum czy miliony. Masz prawo do darmowej sluzby zdrowia. Milioner naturalnie moze sie dodatkowo leczyc w prywatnych klinikach poza krajem bo w Kanadzie takie sa zabronione, jeszcze. Proboja sprywatyzowac wbrew woli spoleczenstwa.
    • zlotamajka Mam rozwiazanie dla ciebie 11.11.12, 01:31
      MEDICARE FOR ALL!!!!!!!!!!!

Ale glupi Obama nawet myslal o tym wspomniec a co do reszty to skapitulowal przed republikanami przed walka majac wiekszosc w kongresie.

MEDICARE FOR ALL!!!!!
      • mlody774 Re: Mam rozwiazanie dla ciebie 11.11.12, 01:42
        To gdzie Kanadyjczycy będą chodzić prywatnie do lekarzy lub mieć ważne operacje?
      • felusiak1 mania nie wypisuj bzdur 11.11.12, 01:59
        obama miał super wiekszość w kongresie i nie chciał z republikanami rozmawiać ponieważ do uchwalenia ich nie potrzebował. nie było żadnej walki z republikanami. zatem wypisuj bxdetów.
        • zlotamajka Re: mania nie wypisuj bzdur 11.11.12, 02:08
          Alez on sie poddal PRZED walka a ze mial wiekszosc w kongresie to fakt i poddanstwo Obamy swiadczy o jego braku jaj i oszustwie.

PS. O histeri medialnej i roznych cyrkach w town halls podczas debaty nad reformamy sluzby zdrowia widac zapomniales.
          • felusiak1 Re: mania nie wypisuj bzdur 11.11.12, 02:46
            mania coś jest nie tak z twoją percepcją. Komu Obama się poddał?
            Mając absolutną wiekszość w Kongresie przepchnął to co chciał.
            A protesty, town hall meetings to folklor spowodowany bezsilnością w obliczu dyktatu partii demokratycznej.
            • zlotamajka Re: mania nie wypisuj bzdur 11.11.12, 03:00
              Alez naturalnie ze Obama przepchnal co chcial. Tylko lewactwo wczytuje w jego slowa tego czego tam nie ma. Mogl od poczatku zaczac od MEDICARE FOR ALL. To by rozwiazalo twoj problem.

PS. Ulubionym slowem Obamy jest bipartisanship czyli "kompromis" z radykalamki od republiknaow. Od oddaje swoja baze na lewo prawicowym radykalnym republikanom a lewacy tego nawet nie dostrzegaja. A radykalowie krzycza na niego jeszcze bardziej. Przeciez on ledwo wygral a gadal ze chce z republikanami usiac i dojsc do "kompromisu". Tylko ty tego nie zauwazasz jak on sie poddaje bo dla foxa i tego typu radykalow nigdy nic nie bedzie wystarczajace.
    • br0fl0vski Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 11.11.12, 03:05
      larouchepac.com/node/24421
      • zlotamajka Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 11.11.12, 03:16
        To jest jeden z kretynow. Przed wyborami twierdzil ze Obama to najwieksze niebezpieczenstwo swiata bo zacznie wojne nuklearna. To jest wbrew logiki bo to Romney twierdzil ze Rosja to wrog nr. 1 i chcial tez "be tough on China".

Wyraznie byl za Romney. To jeden z powodow ze twierdze ze duza czesc elit chciala Romney.
        • zlotamajka Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 11.11.12, 03:18
          Ma racje ze obama jest "commited to austerity". Romney byl jeszcze bardziej bo chcial wiecej i szybciej. Tego la rouche nie mowi. Co do NYC za repsow nie byloby lepiej.
          • elka-sulzer Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 11.11.12, 10:27
            Juz myslalam ze felus rzeczywiscie czuje sie z jakiegos powodu uszczesliwiony, hehehe
            A tu niespodzianka, felus biadoli za to ze dostal co chcial hahaha!
            I to od Obamy! Ciekawe czy tyle utyskiwan byloby gdyby .... to samo dostal od Romenya, hahahaha

Widzisz felus jak cie slepa wiara w ideologie prowadzi na manowce?

• zlotamajka Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 11.11.12, 16:34
              Alez zes Elu podsumowala. Lepiej nie mozna. Dokladnie. Gdyby to dostal za Romney to by siedzial cicho. A dostalby i tak i tak. Ubezpieczeniom zadna roznica kto wygral. I tak podwyzsza
    • max2-012 to nie Obama cie uszczęśliwił 11.11.12, 21:55
      tylko twoja mafijna firma ubezpieczeniowa robi cie w konia, a poza tym starzejesz sie, wiec kosztujesz ich coraz wiecej.
      • elka-sulzer Re: to nie Obama cie uszczęśliwił 12.11.12, 00:40
        Dodaj do tego ze to WOLNORYNKOWA firma, godna jego poboznych ideologicznych zyczen, robi go w konia a nie jakies "lewackie, komusze" badziwie.
        Gdyby Obama byl prawdziwym lewakiem, a nie neokonskim plantem, to Felus dopiero by mial nad czym utyskiwac :D
    • darekvtb PU mnie uszczęśliwił !!! 12.11.12, 09:48
      Poniewaz felusiak pisze o sluzbie zdrowia w USA, to ja moge napisac dla porownania, jak to jest w samym sercu "mongolskiej dziczy" - w Moskwie.
      WSZYSCY zameldowani mieszkancy Moskwy maja bezplatne ubezpieczenie i sa przywiazani do swojej polikliniki. Tam maja obowiazek co 2 lata przechodzic profilaktyczne badania kompleksowe (chyba tuzin lekarzy, rentgen, kardio, ultradzwiek, biochemia krwi.. i.t.p.). Placi sie tylko za lekarstwa, ale tez sa grupy ludnosci ktore dostaja znizki, a czesc - bezplatnie.
      Poza tym, pracujacy mieszkancy moga byc dodatkowo ubezpieczeni przez pracodawce. Maja wtedy dostep do szeregu innych poliklinik, zwykle wyzszej kategorii (dla nich - rowniez bezplatnie). Ja zwykle korzystam z pierwszego typu, bo poliklinika jest za rogiem.. Rejestracja na wizyte u lekarza odbywa sie na stronie internetowej mojej polikliniki. Duza kolejka jest tylko na ultradzwiek (jakies 3 tygodnie). Ale to dotyczy tylko badan okresowych, jak jest w przypadkach doraznych - nie wiem. Pogotowie ratunkowe oczywiscie okazuje pomoc bezplatnie. Mozna zamowic lekarza do domu, wtedy przyjezdza w ciagu dnia.
      • eva15 Re: PU mnie uszczęśliwił !!! 12.11.12, 12:36
        Teraz feluś powinien odpowiedzieć, że właśnie dlatego Rosja upadnie. Feluś twierdzi bowiem, że jak w USA wszyscy będą ubezpieczeni to, to będzie końcem US-gospodarki, ona tego nie udźwignie. Więc albo gospodarka rosyjska też musi upaść, albo... jest silniejsza od hamerykańskiej :-)
    • herr7 zrób małe "ćwiczonko" 12.11.12, 11:10
      i wyobraź sobie, że wybory wygrał Mitt Romney. Od razu Ci to pomoże, jak zimny kompres na bolącą głowę.
    • felusiak1 Re: Obama mnie właśnie uszczęśliwił 12.11.12, 17:13
      Po przeczytaniu wszystkich odpowiedzi nie dziwi mnie, ze Obama wygrał druga kadencję.
      Powinien był wygrać znacznie wyżej. Jakieś 92 do 8.
      Zaledwie kilka osób, które można policzyć na palcach jednej ręki odniosło się do meritum. Reszta to czysty, emocjonalny i w zasadzie infantylny bełkot.
      Ale czego można było oczekiwać?
      Bogu dzieki, ze tak jest. W przeciwnym wypadku trudniej byłoby zarządzać tym folwarkiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka