Dodaj do ulubionych

Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztokho...

IP: *.bredband.skanova.com 15.07.04, 13:17
W dzisejszej gazecie pisze sie "Rada Promocji Polski: ponad 150 mln zł na
promocję. Ponad 150 mln zł przeznaczonych jest na promocję wizerunku Polski w
świecie w tym roku - poinformowali w środę przedstawiciele Rady Promocji
Polski."
Po co wydawac tyle pieniedzy. Wczoraj wieczorem "Rutkowski Patrol" popisywal
sie w Sztokholmie. Wszystkie gazety na pierwszych stronach pisza o polskim
bandytyzmie na terenie Szwecji. Do pikatnych szczegolow nalezy fakt ze
czlonek polskiego parlamentu jedzie do Szwecji, aby lamac prawo. Brawo
Polska! Piekna reklama i to za darmo. Polska to jest prawdziwy pryszcz na
ciele normalnej Europy. Wyrzucic ja z EU i to natychmiast
Obserwuj wątek
    • Gość: 2yoo4yoo.co.uk Rutkowski bedzie scigany... IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.07.04, 13:24
      Pan Rutkowski to taki Lepper polskiej detektywistyki.Nie trzyma sie
      prawa,tylko tego,co on uwaza za prawo.To bez watpienia najwiekszy obecnie Buc
      polskiej sceny kryminalno-politycznej,a jego ,za przeproszeniem IMMUNITET,to
      zaslona,za ktora kasuje od maluczkich i nadzianych nieprowadopodobna kase.Ale
      szwedzka policja,ktora do dzisiaj nie zlapala mordercy Olafa Palmego z nim
      sobie poradzi.Gwarantuje Panstwu,ze byla to ostatnia podroz Ruta do naszych
      sasiadow.Bedzie mial blokade w komputerze na stale.To samo czeka go niedlugo
      w Polsce.Sadze,ze jego miejsce jest naprawde tam,gdzie jest zaleldowany,czyli
      u naszych najwiekszych wrogow w Europie,milosnikow walca i chlubnych
      tradycji elit SS.
      • Gość: kret Re: A ja tam wolałabym IP: *.ichf.edu.pl 15.07.04, 14:07
        A ja tam wolałabym zwrócić sie o pomoc do Rutkowskiego niz do policji.Szanse
        powodzenia w załatwieniu sprawy na pewno byłyby wieksze
      • Gość: Brach Kretyn - detektyw IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 15.07.04, 16:03
        • Gość: Patrol Re: Kretyn - detektyw IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.04, 23:01
          Debil jakich u nas nie brakuje
        • Gość: Stefan z Ciemnogro Re: Kretyn -Brach IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 06:47
          Tacy pizdzielcy jak ty i ludkowie,ktorzy poszli do policji bo gdzie indziej ich
          nie chcieli nie mająprawa zabierac głosu.MORDA W KUBEŁ.Dla mnie liczy sie
          skuteczność
          • Gość: was Re: Kretyn -Brach IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.11.04, 20:08
            IDIOTO CIEMNOGRODZKI. Rutkowski nawet nie ma licencji detektywa, kretyn i nieuk
            po technikum jakims rolniczym. Przekupny i zamieszany w przestepstwa zlodziej
        • t.lapanowski Re: Kretyn - detektyw 16.07.04, 07:28
          Chciałbym być chociaż w połowie takim "KRETYNEM"
    • Gość: 2yoo4yoo.co.uk Sas z Rutkowskim w wiezniarce IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.07.04, 13:29
      Panie Sas,niech sie pan opamieta.Co ma piernik do wiatraka.Rutkowski jest od
      dzisiaj spalony w calej Europie.Ja czekalem na blad Buca od czasu jego wpadki
      przed kilku laty.To wstyd,ze takie indywiduum jest MP...
    • Gość: pryszczol sram na sasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 13:30
      Pryszcz Pryszczu sie wyciska a nie wyrzuca
    • Gość: murowane... Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 15.07.04, 13:56
      A ja nie uwazam tego wypadu, za wstyd dla Polski, wrecz na odwrot. Nadszedl
      czas aby z bandytyzmem rozprawiac sie ich bronia. Policja szwedzka nic nie
      zrobila dla ratowania przesladowanego biznesmena.
      Polska nie jest pryszczem dla Eurpoy -Polska to wlasnie Europa!
    • Gość: mt Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: 217.153.179.* 15.07.04, 14:05
      Taki był film z Edim Murphym i De Niro myślę że Rutkowski tak poszedł w
      medialność jak postać grana przez Murphyego. Tylko że tak film się jak to film
      skończył dobrze a tu detektyw R. serwuje nam coraz więcej kilogramów żenady.
    • Gość: Charlotte SIEDZE SOBIE W SZWECJI I CZYTAM TUTEJSZE GAZETY IP: *.vig.bostream.se 15.07.04, 14:46
      :::i owszem, artykuly na ten temat napisane sa w dosc tendencyjnym tonie, ale
      oni tam tez maja takie forum i wszyscy internauci komentujacy, mimo ze nie-
      Polacy, wiec bronic tu czego ani kogo nie maja, wypowiadaja sie bardzo
      negatywnie na temat dzialan szwedzkiej policji i popieraja dzialania
      Rutkowskiego krytycyzm prasy poczytujac za odzwierciedlenie strachu przed
      konkurencja dla ich wlasnego, kulawego aparatu sprawiedliwosci. Jestem za. Jak
      policja jest bezradna - trzeba szukac pomocy gdzie indziej. Chociazby po to,
      zeby cos komus uswiadomic.
      • Gość: . Re: SIEDZE SOBIE W SZWECJI I CZYTAM ++++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 15.07.04, 14:54
        Nu,znowu taka bezradna to nie jest.
        Wszyszcy wpierdlu.
        Swoja droga porachunki miedzy soba przenosza do niewinnej zielonej Szwecji.
        Jestes za czym?
        Zapytaj o to Szweda,ktory ciebie gosci.
        • Gość: Charlotte Re: SIEDZE SOBIE W SZWECJI I CZYTAM ++++ IP: *.vig.bostream.se 15.07.04, 15:02
          Jestem za szukaniem pomocy gdzie indziej, jesli policja nie daje rady. Szewcja
          nie jest niewinna dziewica, pelno tu chuliganstwa, kombinatorstwa, przekretow,
          tyle ze bardziej toto eleganckie w swej perfidii niz w Polsce. A wiem to, bo
          zaden Szwed mnie tu nie gosci, mieszkam tu po prostu.
          • Gość: . Re: SIEDZE SOBIE W SZWECJI I CZYTAM ++++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 15.07.04, 15:15
            Ujelas mnie tym,ze mieszkasz tu poprostu.
            Wiec przyjmij do wiedomosci,ze tutaj sa szwedzkie prawa i wladze szwedzkie.
            A jak bardziej ufasz tym innym,to w czym problem?
            Tylko na prom i .....
            • Gość: Charlotte Re: SIEDZE SOBIE W SZWECJI I CZYTAM ++++ IP: *.vig.bostream.se 15.07.04, 15:42
              Szwedzkie prawa i wladze nie sa rownoznaczne z perfekcyjnymi i bezblednymi,a
              biorac pod uwage krytycyzm samych Szwedow wobec ich funkcjonowania na mode ZSSR-
              owska, moje uwagi nie sa chyba az tak bezpodstawne. Ty, kolego, natomiast
              ujmujesz mnie wszystkim tym, co da sie u Ciebie wyczytac pomiedzy wierszami:
              polskim zacietrzewieniem i stereotypowym mysleniem ("Szwed, ktory Cie gosci").
              A promem nie podrozuje, bo mam morska chorobe...
              • Gość: . Re: SIEDZE SOBIE W SZWECJI I CZYTAM ++++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 15.07.04, 16:06
                Przyjechalas Szwedow "kultury" uczyc?
                Chyba jako immigrant masz podlegac szwedzkiemu prawu?
                • Gość: Charlotte Re: SIEDZE SOBIE W SZWECJI I CZYTAM ++++ IP: *.vig.bostream.se 15.07.04, 16:11
                  Strasznie uparty jestes. Ja absolutnie podlegam szwedzkiemu prawu, ale czy to
                  oznacza, ze nie mam prawa do krytyki, skoro krytyke taka wyrazaja sami
                  zainteresowani? Sama pewnie nigdy bym Rutkowskiego nie wynajela, ale rozumiem
                  czlowieka, ktory chcial sie bronic i sie bal, bo w Szwecji, podobnie jak w
                  Polsce, sprawca ma czesto wiele wiecej przywilejow niz ofiara...
                  • Gość: . Re: SIEDZE SOBIE W SZWECJI I CZYTAM ++++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 15.07.04, 16:21
                    OK!
                    Ale Rutkowski nie mial prawa tego robic.
                    Dlaczego w Polsce nie wprowadza porzadku.
                    Kazdy ma swoje problemy.
                    Ale z tego co sie stalo,widac,ze problemow bedzie wiecej.
                    • Gość: Charlotte Re: SIEDZE SOBIE W SZWECJI I CZYTAM ++++ IP: *.vig.bostream.se 15.07.04, 16:35
                      Przed chwila Dagens Nyheter napisalo, ze ekipa Rutkowskiego zostala zwolniona o
                      14.00. i nie popelnila przestepstwa, poniewaz w Szwecji dopuszcza sie
                      zatrzymanie przestepcow przez osoby nie zwiazane z policja, w pewnych
                      okolicznosciach. Czyli zatrzymanie ludzi Rutkowskiego mialo charakter formalny.
                      Zreszta sadzac po Twoim IP takze mieszkasz w Szwecji, wiec chyba wiesz? Czemu w
                      Polsce nie zrobia porzadku? Kto? Policja? Rzad? Obywatele? Pytanie z natury
                      retoryczne...
                      • Gość: . Re: SIEDZE SOBIE W SZWECJI I CZYTAM ++++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 15.07.04, 17:23
                        Jak zawsze ich wpierw zatyka.
                        Ale podali rowniez,ze Ministerstwo Spraw Zagr.zbada sprawe i zdecyduja sie,
                        co z tym fantem zrobic.

"."
                        • Gość: Charlotte Re: SIEDZE SOBIE W SZWECJI I CZYTAM ++++ IP: *.vig.bostream.se 15.07.04, 19:50
                          Wiesz co, tak sie sklada, ze nie gosci mnie tu zaden Szwed, bo trudno, zebym
                          byla gosciem swojego wlasnego meza...;-) W kazdym razie - wlasnie go spytalam
                          co mysli o akcji Rutkowskiego. Mysli, ze bylo w porzo.
                          • Gość: hygropsja cześć Szarlotka! IP: *.chello.pl 16.07.04, 00:59
                            Gość portalu: Charlotte napisał(a):

> Wiesz co, tak sie sklada, ze nie gosci mnie tu zaden Szwed, bo trudno, zebym
                            > byla gosciem swojego wlasnego meza...;-) W kazdym razie - wlasnie go spytalam
                            > co mysli o akcji Rutkowskiego. Mysli, ze bylo w porzo.

Rozumiem, ze twój małżonek to ten biznesman właśnie?

Ale detektor Rutkowski podobno lubi szarlotki. A jak lubi szarlotki, to może
                            lubić też i Szarlotki... To dobrze zbudowany gość, mówiąc nawiasem.

pozdro

hygro
                            • Gość: Charlotte Re: cześć Szarlotka! IP: *.vig.bostream.se 16.07.04, 01:06
                              Czesc!

Tak, moj malzonek to ten biznesmen, co lubi dobrze zbudowanego Rutkowskiego i
                              szarlotke, ktora razem z Rustkwoskim wlasnie konsumujemy w trojkacie.
                              • Gość: hygropsja A kto konsumuje Szarlotkę??? IP: *.chello.pl 16.07.04, 01:10
                                mniam mniam....;)
                                • Gość: Charlotte Re: A kto konsumuje Szarlotkę??? IP: *.vig.bostream.se 16.07.04, 01:20
                                  Na spole. Kazdy wbija swoj widelczyk z innej strony.
                                  • Gość: hygropsja Re: A kto konsumuje Szarlotkę??? IP: *.chello.pl 16.07.04, 01:32
                                    równocześnie??? odwołuję mniam mniam.

Ale ale... Może ty jesteś Charlotte Hurtig?
      • Gość: radek Re: SIEDZE SOBIE W SZWECJI I CZYTAM TUTEJSZE GAZE IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 15.07.04, 21:11
        Rutkowski to pewnie byly UB-ek. Aty pacanie popierasz cala akcje. Napewno wpadasz tez w euforie slyszac slowa Unia EURO czy Euro Parlament. Zupelnie tak jak
        twoj dziadek reagowal na slowo Towarzysz czy ZSRR. OW polski byznesmen to kanalia ktora nie placila biednym Polakom Pracujacym na czarno. Zycze ci abys
        skonal w rynsztoku ty ipodobne tobie kanalie.
        • Gość: Charlotte Re: SIEDZE SOBIE W SZWECJI I CZYTAM TUTEJSZE GAZE IP: *.vig.bostream.se 15.07.04, 23:26
          Charlotte to imie zenskie, intelektualisto z Bozej laski...
          • Gość: Tez ze Sztokholmu Re: SIEDZE SOBIE W SZWECJI I CZYTAM TUTEJSZE GAZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 00:35
            1. Wszystkie gazety szwedzkie sa NEGATYWNIE nastawione do akcji Rutkowskiego.
            Jedna nazwala go nawet SHOWMANEM. 2. Ambasada polska tez sie bardzo krytycznie
            wyrazila o jego akcji. 3. To nie bylo zatrzymanie " w obronie wlasnej czy
            mienia" lecz brutalne wlamanie do czyjegos mieszkania. I pajac Rutkowski
            filmowal to , jak zwykle. Zapowiedzial, ze bedzie o tym program, kolejny
            bzdurny.4. Ten polski przedsiebiorca tak naprawde nie zawiadomil policji.
            5. Rutkowski NIE MIAL PRAWA powolywac sie na paszport dyplomatyczny.6. Pajac
            wypowiadal sie, ze podjal akcje, gdyz "szwedzka policja jest zbyt pasywna"
            i "nadepnal na ambicje policjantce majacej dyzur".
            7.Nie omieszkal pochwalic sie,ze jezdzi po Europie i ratuje Polakow z
            opresji ".8. Najzabawniejsze zjego wypowiedzi: "dalem nauczke szwedzkiej
            policji".
            Ot, palant.
            I juz zaczyna sie mowic glosno o polskiej mafii w Szwecji, gdyz pajac
            Rutkowoski powiedzial, ze przeciez tam dziala grozna, uzbrojona , polska
            mafia.

• Gość: Markus Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: 212.191.66.* 15.07.04, 15:05
      Może Henning Mankell napisze o tym powieść..?
      • born_slippy Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok 15.07.04, 15:07
        Hej, a mozesz podac jakiegos linka do tej gazetki, a szczegolnie do forum?
        Chetnie bym sobie poczytal co tez Szwedzi wypisują tam, nie o Rutkowskim, bo co
        mnie chłopina obchodzi, ale tak na inne tematy...
        dzieki z góry
        • Gość: A Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: *.acn.waw.pl 15.07.04, 15:24
          Artykuły na pierwszych stronach wszystkich gazet.

www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_7835243.asp
          www.expressen.se/index.jsp?a=160142
          www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=287678&previousRenderType=6
          www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,505051,00.html

• Gość: Charlotte Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: *.vig.bostream.se 15.07.04, 15:47
    • Gość: Grisza Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: 64.28.22.* 15.07.04, 15:09
      Rutkowski nie po raz pierwszy kompromituje Polske.Wszystko ,co czyni ten pan
      powolujac sie na immunitet dyplomatyczny idzie na konto Polski i Polakow.W
      Skandynawii i tak mamy nie najlepsza opinie wiec Rutkowski szkodzi interesom
      tych wszystkich ludzi ,ktorzy chcieliby podjac prace w Szwecji.Szantazowany
      biznesmen zamiast wzywac na pomoc Rutkowskiego powinien zwrocic sie o pomoc do
      szwedzkiej policji.Oni by jej udzielili,bo bardzo nie lubia lamania prawa.Mam
      jednak pewne wrazenie,ze ow biznesmen wolal nie zwracac sie z tym do Szwedow-
      czemu?
      Swoja droga jakim strasznym jestesmy spoleczenstwemskoro tego typu dzialalnosc
      jest aprobowana a Mr Rutkowski okresowo bywa nawet idolem medialnym.Fuu !!!!
    • Gość: Jersey from Sz-n Re: Szwecja toleruje przestepcow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 15:12
      oto co UE robi z europejskiej policji - biurokracja kwitnie w miare wzrostu
      przestepstw i ci ktorzy lamia prawo doskonale o tym wiedza.
    • Gość: klik Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: *.crowley.pl 15.07.04, 15:17
      Gość portalu: Sas napisał(a):
      Wszystkie gazety na pierwszych stronach pisza o polskim
      > bandytyzmie na terenie Szwecji. Do pikatnych szczegolow nalezy fakt ze
      > czlonek polskiego parlamentu jedzie do Szwecji, aby lamac prawo. Brawo
      > Polska! Piekna reklama i to za darmo. Polska to jest prawdziwy pryszcz na
      > ciele normalnej Europy. Wyrzucic ja z EU i to natychmiast
      Jesli tak bardzo przejmujesz sie tym co piszą na temat Polski jakieś szwedzkie
      gazety i na tej podstawie wyciągasz wnioski ojakimś "pryszczu" , to najlepiej
      by było dla Ciebie i dla nas tu w ojczyźnie , abyś jak najszybciej zmienił
      obywatelstwo i nigdy do Polski nie wracał . W niczym nam nie pomożesz i do
      niczego się nie przydasz ,gdy będziemy próbowali coś zmienić.Pozdrawiam.
      • Gość: Grisza Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: 64.28.22.* 15.07.04, 15:28
        Serdecznie pozdrawiam wszystkich zwolennikow akcji Rutkowskiego.Dobrze ,ze on
        Was reprezentuje i tak trzymajcie.Szkoda tylko tych Polakow ,ktorzy oddali
        zycie za Polske.Rutkowski tez oddal ale w ZOMO ,zeby dostac przepustke z
        koszar.Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam.
        • Gość: Dziadek Tadek Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: *.crowley.pl 15.07.04, 15:41
          Akcja była kamerowana dla potrzeb telewizji TVN.Reality-Show,kaszana dla
          ogłupiałych sympatyków!!!!!!!
      • Gość: . Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 15.07.04, 15:30
        A dlaczego on ma sie nie przejmowac jakimis tam szwedzkimi gazetami lub jakas
        tam szwedzka telewizja?
      • Gość: Sas Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: *.bredband.skanova.com 15.07.04, 15:39
        Obywatelstwo zmienilem. Do Polski nie jezdze. Dzieciom zmieniam nazwisko.
        • Gość: klik Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 18:47
          > Obywatelstwo zmienilem. Do Polski nie jezdze. Dzieciom zmieniam nazwisko

No cóż , życzę powodzenia. A ja własnie idę z żoną na Rynek Krakowski
          do "Jaszczurów " na browar . I to na dodatek "żywiecki" . Nigdzie na świecie
          nie smakuje tak jak tutaj.
          • Gość: synd Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: *.cm-upc.chello.se 15.07.04, 21:09
            klik , mylisz sie . w niedziele znajomy przywozi mi skrzynke zywczyka i mam
            nadzieje , ze tu tez mi bedzie smakowal.
        • Gość: pyrlan Obywatelstwo zmienilem... glupota pozostala! IP: *.015-61-6e6b7010.cust.bredbandsbolaget.se 15.07.04, 19:48

> Obywatelstwo zmienilem. Do Polski nie jezdze. Dzieciom zmieniam nazwisko.

Zafunduj sobie i dzieciom operacje plastyczne.
          Zalosne wyznanie, zalosna postac. Kreatura.
    • Gość: windy Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: *.swipnet.se 15.07.04, 15:35
      To co podaja szwedzkie gazety, na pierwszysch stronach !

Renomowane gazety:
      I troche mniej renomowane:
      www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,504973,00.html
      www.expressen.se/index.jsp?a=160142
      To ze takie "Patrole" istnieja dowodzi ze w Polsce nie mozemy sie dogadac jak
      cywilizowani ludzie. Co za wstyd, i my chcemy byc w EU ?
      • Gość: ewa Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: *.telia.com 15.07.04, 21:57
        Byla to super akcja.Mieszkam w Szwecji i wiem ze tutejsza policja nic nie robi
        bo nie moze.Taka jest tu polityka.Nadszedl czas zeby ktos im pokazal co to jest
        efektywnosc .To prawda ze jest tu raj dla przestepcow .Jezeli sie nic nie
        zmieni przecietny Svensson bedzie mial na karku mafie. Gratulacje Rutkowski.
    • inaww Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani... 15.07.04, 15:38
      Dzika działalność p. Rutkowskiego w Polsce była przez wiele lat tolerowana
      przez policję i wymiar sprawiedliwości więc pan ten nabrał przekonania, że cel
      uświęca środki, a przepisy prawa to tylko "jakieśtam przepisy" i wystarczy
      zawrzeć ciche porozumienie z kilkoma wpływowymi osobami, żeby się "nikt nie
      czepiał".
      Mając poparcie i darmową reklamę w TVN która emituje kolejne odcinki promujące
      działalność tego watażki - uznał się p. Rutkowski za "nowoczesnego Janosika",
      uwierzył w swoją misję dziejową i konieczność zastępowania normalnych w każdym
      kraju struktur policyjnych. Kilka udanych, w gruncie rzeczy bandyckich akcji na
      terenie krajów w których porządek prawny jest mocno dyskusyjny - utwierdziło go
      w przekonaniu o własnym posłannictwie, a ponieważ Samoobrona wprowadziła go do
      Sejmu i dała immunitet poselski - stracił resztki samokrytycyzmu.
      Szwecja to nie Pakistan i żaden, nawet telewizyjny, idol nie może tam sobie
      pozwolić na samowolne wymierzanie sprawiedliwości z całkowitym lekceważeniem
      obowiązujacych przepisów i bez wiedzy i zgody rządu tego kraju. Mam nadzieję,
      że polskie Ministerstwo Spraw Zagranicznych przeprosi rząd szwedzki za ten
      niefortunny występ polskiego gwiazdora telewizyjnego, a jego samego przywoła do
      porządku za naruszenie polsko-szwedzkich umów międzynarodowych.
      Nawet Samoobrona której szeregi p. R. opuścił prawie natychmiast po uzyskaniu z
      jej nadania immunitetu - pewnie nie zagłosuje przeciwko odebraniu temu panu
      nietykalności poselskiej, żeby polski wymiar sprawiedliwości mógł mu przywrócić
      poczucie rzeczywistości.
      Harce żadnych nawiedzonych "janosików" na terenie zaprzyjażnionego normalnego,
      obcego państwa w XXI wieku nie są dopuszczalne, tak jak niedopuszczalne jest
      wyręczanie struktur tego państwa w ich obowiązkach, choćby intencje polskich
      samozwańczych "janosików" były jaknajszlachetniejsze! (Jakie tym razem były? -
      nie wiemy). Polski wymiar sprawiedliwości nie ma prawa "przymykać oka". To nie
      był wybryk nastolatka i żadna taryfa ulgowa mu nie przysługuje.
    • Gość: jarek a jak rosjanie by zrobili to samo w Warszawie? IP: *.dryvit.com.pl / *.dryvit.com.pl 15.07.04, 15:49
      A jak rosyjskie firmy "detektywistyczne" zaczną bronić swoich obywateli np w
      warszawie? albo niemieckie we Wrocławiu? A jakby sie okazało, po zatrzymaniu,
      że to dyplomaci? Dopiero by było prawda?
      Panie Krzysztofie, proszę zająć się zmienianiem ustaw o policji w Polsce,
      prawem karnym itd. Albo posłowanie albo promocja prywatnego byznesu. Brakuje mi
      pana twarzy w reklamnie np nożyków polsilver.
      To wszystko to gigantyczna kpina ze służb specjalnych, policji,sejmu,
      dyplomacji itd.
      • Gość: 2yoo4yoo.co.uk Rutkowski do budy,TvN do Polsatu IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.07.04, 16:04
        Z Rutkowskiego taki posel,jak ze mnie detektyw,a taki detektyw,jak ze mnie
        posel.Ten pan od poczatku swej dzialalnosci uprawia medialny bandytyzm i tylko
        dzieki swoim ukladom nie zostl sprowadzony do parteru przez np.Komendanta
        Glownego Policji Panstwowej w Warszawie.Gdyby jakis Nowak czy Kowalski zrobil
        podobny numer gdziekolwiek w kraju czy w Europie-juz by siedzial.Czym sobie ten
        buc i hucpiarz zasluzyl,ze jest totalnie bezkarny...
        • Gość: Charlotte Re: Rutkowski do budy,TvN do Polsatu IP: *.vig.bostream.se 15.07.04, 16:13
          No ale ani Kowalski ani Nowak nie maja takich uprawnien, doswiadczenia i
          umiejetnosci jak Rutkowski, wiec coz to jest za porownanie?
          • Gość: Eks glinianka Re: Rutkowski do budy,TvN do Polsatu IP: 213.17.161.* 15.07.04, 18:11
            jakie doświadczenie??? Miałem nieprzyjemność zapoznać się jako policaj z łapsem
            Rutkowski w czasie wykonywania obowiązków służbowych i mogę stwierdzić
            autorytatywnie,że to buc i megaloman. Na szczęście dla siebie i innych kolegów
            jestem myślącym gliniarzem (nie tym z dowcipów) i potrafiłem sprzeciwić się
            megalomanii Rutkowskiego, gdyz ciężko byśmy za to zapłacili. Rękoma Policji
            wyjmuje kasztany z ognia i na działaniach Policji sie dorabia. Jednocześnie
            apel do byłych kolegów. Wiem że za pieniądze ksiądz w kościele się modli ale
            nie bądźcie prostytutkami Rutkowskiego. Miejcie swój honor
    • Gość: cop Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 15:50
      ...w odróznieniu od reszty posłów - nie kradnie a ściga złodzieji i Ty go
      potępiasz... Krzysztof jesteś coll-rób tak dalej!
      • Gość: jarek posłowie do sejmu, policja do przestępstw! IP: *.dryvit.com.pl / *.dryvit.com.pl 15.07.04, 15:56
        ależ ja go nie potempiam. To zawinił caaaały system związany ze ściaganiem
        przestępstw w PL i S.
        Jestem za oddzieleniem polityki od byznesu.Jestem za tym aby policja nie bała
        się interweniować i robić porzadku. Zeby policjant zarabiał tyle kasy zeby był
        nieprzekupny.
        Jestem za tym aby poseł był posłem i zajmował sie tworzeniem ustaw a nie
        promocją własnej firmy.
        Innymi słowy róbmy swoje i to jak najlepiej. Jeżeli każdy będzie robił jak
        najlepiej to może za xxx lat będzie lepiej :-)
    • Gość: paneuropean Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.07.04, 16:20

> Polska! Piekna reklama i to za darmo. Polska to jest prawdziwy pryszcz na
      > ciele normalnej Europy. Wyrzucic ja z EU i to natychmiast

Skoro Ci tak tu zle to wyjedz z EU i bedzie po sprawie. :)
    • Gość: posłanka-koleżanka Gdyby ludzie znali przeszłość i prawdę o teraźniej IP: *.crowley.pl 15.07.04, 16:28
      teraźniejszości pana R., to wielu chciałoby, aby wreszcie znalazł się ktoś, kto
      by go przymknął. Już dawno na to zasłużył. A zasłaniając się immunitetem w
      czasie prywatnej, na wpół legalnej pracy i to w dodatku za granicą nie przynosi
      chluby polskiemu parlamentowi. Co na to Komisja Etyki?
      • Gość: komisja etyki Re: Gdyby ludzie znali przeszłość i prawdę o tera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 23:07
        nasze oficjalne stanowisko w tej sprawe brzmi: ssij dzide poslanko
    • Gość: REALISTA Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: 212.160.172.* 15.07.04, 17:19
      Co nazywasz normalna Europa? Chyba nie ten organizowany wlasnie Zwiazek
      Socjalistycznych Republik Europejskich.
      Wyrzucic? Czy to znaczy, ze udzial w tej zabawie to powod do dumy? Wolne zarty
      naiwny "Sas-ie".
      Zeby policja dzialala w 50% tak jak Rutkowski wszyscy bylibysmy bezpieczni.
      Owszem detektyw czasami troszke przesadza z autoreklama, ale na dobra sprawe do
      kazdego mozna sie przeciez przyczepic. A on w odroznieniu od post-UBecji jest
      rzeczywiscie skuteczny. Fakty czyli zlecenia o tym swiadcza.

Dajesz sie nabierac jak dziecko czy Ty naprawde wierzysz, ze dla promocji
      Polski potrzeba powolywac jakas specjalna Rade. To kolejny biurokratyczny twor,
      ktory sobie dobrze pozyje z naszych podatkow. Juz samo promowanie wizerunku
      kraju podejrzanie zalatuje. Czy ta Rada bedzie przekonywac swiat w spotach
      reklamowych, ze u nas jest bezpiecznie i ogolnie praworzadnosc gdy tak naprawde
      szerzy sie zlodziejstwo, korupcja a na ulicy mozna ot tak po prostu dostac w
      ryj a policja sie na to zleje?. Dla mnie to kolejne 150 mln zł w błotko!!!.

Mowisz o polskim Parlamencie jakby wszedzie na swiecie mial on nieskalana
      opinie i stanowil wzor do nasladowania dla innych. Gdzie indziej pod tym
      wzgledem wcale nie jest lepiej. Chyba masz jakies kompleksy. To Szwedzi niech
      sie wstydza, ze maja u siebie jeszcze wiekszy socjalizm niz my.
      • Gość: witch Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 15.07.04, 17:52
        BRAWO REALISTA! Wlasnie tak trzeba, a ty sasie jestes tchorzem! Czytasz tylko
        to co media ci podadza na stol i to jest blad. A najwiekszy blad to miec
        szacunek dla EU i wstydzic sie za swoj kraj.Glupku!!Na jakim swiecie ty zyjesz!
      • Gość: amud Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 18:30
        Jeżeli chodzi o Radę promocji Polski to REALISTA ma rację. Znów ktoś się
        napasie publicznymi pieniędzmi a za jakiś czas obserwować będziemy nowy
        spektakl, nową komisję do zbadania afery...Czy w Polsce nie może już być
        inaczej?
        Jeśli chodzi o Rutkowskiego to REALISTO nie masz racji. To jest bezprawie w
        państwie prawa. Jast to jeszcze jeden gang, tyle, że zarejestrowany, działający
        na zlecenia, jak inne. I byłbym zadowolony gdyby wreszcie szwedzi dali mu po
        nosie.I Ty nazywasz to "wszyscy bylibysmy bezpieczni". Dziękuję. Wolę jechać do
        dżungli.
    • Gość: Jerzy Od Sasa do lasa.... IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 15.07.04, 18:12
      Przeczytalem wszystkie wypowiedzi i przyznac musze, ze nie rozumiem stanowiska
      pewnych ludzi.
      Co tu mamy: faceta, majacego wszystkie uprawnienia prywatnych dedektywow,
      ktory przeprowadzil szybka akcje w obcym kraju.
      To byla akcja jego firmy i jest on za nia odpowiedzialny jako jej szef. Co ma
      do tego Polska i jej wizerunek?
      Podobne akcje przeprowadzaja w Europie podobne agencje dedektywistyczne. Rzecz
      w tym, ze o tych akcjach sie nie pisze.
      Dlaczego wiec ta akcja wzbudzila takie emocje Szwedow?
      Dlatego, ze wykazala mnozliwosc szybkiego ujecia przestepczej szajki bez
      gledzenia i organizowania dziesiatkow " narad roboczych" - z luboscia
      organizowanych w tym kraju jedynie po to, by...nie mozna bylo pojac zadnej
      szybkiej decyzji.
      Dalej: wykazala, ze obywatel tego kraju, znajac "metody pracy"(czyli jej
      przerazajaca nieudolnosc, "brak resursow", itp) szwedzkiej policji, wolal
      zadac sie z kims, kto mogl zagwarantowac skutecznosc dzialania.

Kto Szwecje zna ten wie, ze chetnie sie w tym kraju pisze o Polsce...Rzecz w
      tym, ze pisze sie przede wszystkim negatywnie - o Polsce i Polakach,
      o "polskim katolicyzmie", itd.
      Maly przyklad: grupa mlocianych wyrostkow napada na pare dunskich turystow:
      faceta bija i wrzucaja do wody a jego towarzyszke-gwalca. Wiekszosc grupy
      stanowili muzulmanie, wsrod ktorych zaplatal sie takze wyrostek polskiego
      pochodzenia . W reportazach z luboscia pokreslano polskie pochodzenie jednego
      z napastnikow - muzulamnow pominieto. Oczywiscie, aby ich nie draznic,
      bowiem "mogliby sie rozgniewac". Bylo to tak widoczne, ze wszyscy moi znajomi
      zwrocili na to uwage. Moze sie przeczuleni?

Ten "polski biznesman", zwracajac sie do policji szwedzkiej niewiele by nie
      osiagnal. Chocby z tego wzgledu, ze jest Polakiem a w sprawe zamieszani byli
      tez Polacy. Powiem szczerze: gdybym byl sie znalazl w podobnej sytuacji i mial
      na tyle pieniedzy, ze moglbym sie zwrocic do porzadnej firmy ochroniarskiej -
      zrobilbym to.
      Ci ze Szwedow, ktorzy nie maja skrupulow, maja forse i licza na szybki,
      pozytywny rezultat calej sprawy, zwracaja sie do Hell Angels - takze
      oficjalnie zarejestrowanej. Ta firma ma ustalona renome i jest bardzo
      skuteczna - sporo o tym w prasie codziennej.

Jest sezon ogorkowy -akcja Rutkowskiego wzbudzila emocje....u Polakow, przede
      wszystkim. U Szwedow, negatywnie nastawionych do cudzoziemcow (poza Anglikami i
      Niemcami.No, moze i Holendrami)takich emocji mniej -oni i tak znaja "obcych".
      Ci natomiast ludzie, z ktorymi mialem okazje zamienic pare zdan "na temat",
      wyrazali sie pozytywnie, podkreslajac "szybkosc i operatywnosc" calej akcji.
      Byli to rzecz jasna ci, ktorym rezym socjal-demoliberalny nie zdolal uczynic
      wody z mozgu.
      (J)

• Gość: Jerzy Re: Od Sasa do lasa.... IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 15.07.04, 18:36
        Przepraszam za popelnione bledy ortograficzne - powinno
        byc: "detektyw"(zamiast "dedektyw") oraz "polkniecia liter" i ich przestawienia
        w tekscie.
        (J)
        • Gość: hygropsja nie przepraszaj IP: *.chello.pl 16.07.04, 01:06
          za to, o czym piszesz nie ma wybaczenia.
      • Gość: Pyrlan Re: Od Sasa do lasa.... IP: *.015-61-6e6b7010.cust.bredbandsbolaget.se 15.07.04, 19:57
        Zgadzam sie z Panem w calej rozciaglosci. Na glupote takich osobnikow jak Sas
        nie ma rady.
    • Gość: spl Krytykanctwo, cecha ludzi leniwych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 18:19
      Łatwo jest krytykować,a w dodatku ile radości, kiedy ktoś zostanie zatrzymany
      (to że zaraz potem wypuszczony -jak pracownicy Rutkowskiego, to już nikogo nie
      obchodzi)
      Ot, takie "polskie piekiełko" -komuś się udało, ktoś ma do niego zaufanie, to
      zaraz skrytykować, potepić i obrzucić błotem.

Jestem przekonany, że większość krytykujących nigdy nie zaaregowała na ulicy
      widząc, jak "dresy" kroją małolata/klną staruszkę/lub rozbijają przystanki
      (niepotrzebne skreślić).

"Brawo" za odwagę cywilną zza monitora. Zapraszam na ulicę. Tam krytykanci mogą
      się wykazać.

• Gość: gordon Re: popieram nalezy pajcowi odebrac imunitet IP: *.devs.futuro.pl 15.07.04, 18:23
      teraz wiadomo po co poslowi jest imunitet godne pozalowania. jeden potrzbuje by
      jezdzic po pijaku drugi by robic szemrane interesy inny robi z siebie jamesa
      bonda w spodnicy robiac obciach polsce. takich oszolomow powinno sie zamykac i
      odbierac licencje a parlament w trybie natychmiastowym powinien uchylic mu
      imunitet bo on niesluzy po to by mogl sobie byle burek morde wycierac i
      zalatwiac sobie role w reality show matko on to jeszcze filmowal :) zalosny
      poselina
    • Gość: BELIAL Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 18:39
      POLSKI smród w Szwecji.To jak,pojechał do Szwecji jako detektyw zarabiać szmal
      a jak zrobiło się koło piórek to wyciągnął legitymację poselska? Takiego posła
      Szwedzi powinni konąć w dupsko i zamknąć do pudła.
    • Gość: BELIAL Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 18:42
      Pokażcie mi państwo jakikolwiek kraj gdzie ichni palantarzysta jeżdzie do
      obcego państwa i łapie złodziei.Stawiam Jasia Wędrowniczka.
      • Gość: Michal Juz sa wolni..... IP: *.fornfyndet.se 15.07.04, 18:52
        Przeczytajcie;
        www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,504973,00.html
        Juz sa wszyscy wolni,oprocz trzech ktorzy zostali zaaresztowani za szantasz i
        wymuszanie.Czyli akcja sie powiodla,Szwedzi mieli pierwszy raz doczynienia z
        tzw (z dzialanie sil obcych na terenie swojego kraju) na terenie swojego kraju.
        Zreszta sie bardzo pozytywnie o Rutkowskim wyrazaja.
        Po prostu chlop z jajami a nie jakis obs....... liberal.
        Pzdr.Michal
        • Gość: synd Re: Juz sa wolni..... IP: *.cm-upc.chello.se 15.07.04, 21:36
          a w ktorym to miejscu , we wskazanym przez ciebie artykule , szwedzi pozytywnie
          sie wyrazaja o naszym "parlamentazyscie " ?
      • Gość: wieczorny kibic Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 22:45
        Wreszcie ktoś mu powinien przejaśnić.. że świat to nie "on"
    • Gość: es przestancie sie klocic IP: *.telia.com 15.07.04, 19:14
      Gazety pisza o tym bo brakuje ciekawszych wypadkow. Najprawdopodobniej
      przedsiebiorca ktory poprosil pana rRtkowskiego o interwencje sam aniolem nie
      jest (nie mozna nim byc w tej branzy) ale faktem jest ze na policje szwedzka
      nie ma co liczyc. Przeprowadzic babcie przez ulice, sciagnac kota z dachu albo
      spalowac dziewczyny protestujace pod sklepem porno to tak. wszyscy ktorzy tu
      mieszkaja wiedza ze sprowadzic policje na miejsce przestepstwa jest cudem albo
      przypadkiem. Ofiara przestepstwa jest zupelnie bezradna i zostawiona samej
      sobie. Reakcja u mnie w pracy przy porannej kawie byla nastepujaca: moze by ich
      (patrol) przy okazji zaprosic do nas, niech zrobia porzadek z nieustajacymi
      wlamaniami i wandalizmem ktore kosztuja firme mase pieniedzy.
      Przestancie rozdzierac szaty, kto ma ma obraz "zlej" Polski bedzie go mial
      zawsze, kto nie to zdania z powodu wczorajszego zdarzenia nie zmieni.
      pozdrowienia
      • Gość: synd Re: przestancie sie klocic IP: *.cm-upc.chello.se 15.07.04, 21:44
        ciekawe , jakie to doswiadczenia ze szwedzka policja es mial(a) , aby w ten
        sposob sie o nich wyrazac.bardzo madre , bardzo .
        • Gość: es Re: przestancie sie klocic IP: *.telia.com 15.07.04, 23:16
          musze cie rozczarowac drogi "synd" tylko w sprawach sluzbowych i te kontakty
          potrafily czlowieka doprowadzic do rozpaczy a firme narazic na setki tysiecy
          strat. proponuje posluchac wypowiedzi prof Lefa GW perssona - nic dodac nic
          ujac dobranoc
        • Gość: xs Tez siedze w Szwecji IP: *.bredband.skanova.com 15.07.04, 23:24
          Szwedzi w forach nie krytykuja i nie najezdzaja tak strasznie na samego
          Rutkowskiego,jak pobratymcy z kraju. Raczej koncentruja sie na tym, ze to
          wlasnie dla nich obciach i porazka, dla ich dziurawego prawa i niewydolnosci
          ich wlasnej policji.W takim tonie sa raczej komentarze. Ta sprawa wyzwolila
          raczej to ,co i tak wiekszosc szwedow wie i na co jest narazana-te
          postepujaca "psudosocjalistyczna" niewydolnosc krajowego systemu m in policji.
    • Gość: Gość Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 23:19
      Rzućcie okiem na to:
      story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&cid=573&ncid=757&e=4&u=/nm/20040715/od_nm/odd_sweden_poles_dc
      • Gość: alt Re: Rutkowski i jego detektywi zatrzymani w Sztok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 23:36
        Dla mnie jak policja nie potrafi poradzić sobie z przestępcami, to jest mi to
        obojętne czy robi to Pan R. czy Pani J. lub jakaś krawcowa, czy urzędnik z
        urzędu pracy. Nie dziwię się, że żaden inny parlamentarzysta nie łapie
        przestępców, bo z tego co słychać, to większość z nich ma jakieś przekręty na
        sumieniu i sami motają się z prokuratorami. Nie słyszałem też o tym, żeby ktoś
        z nich przeprowadził staruszkę przez pasy, bo najchętniej to sami przyłożyli by
        jej, żeby szybciej uwolniła budżet od swojej renty czy emerytury.
        Ja sam jakbym był trochę odważniejszy i nie przejmowałbym się faktem, że nie do
        mnie należą obowiązki rozprawiania się z bandytami, i że jakbym to zrobił, to
        zostałbym zgnojony za samowolne rozprawianie się z nimi - od takich jak Wy - to
        ani bym się nie wahał, tylko zlinczowałbym paru gnojków i pasożytów, za co
        zostałbym internetowo zlinczowany przez mądrali przy klawiaturach ze Szwecji i
        Pacanowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka