Dodaj do ulubionych

Jak Lechu cos powie

02.03.13, 15:24
to sie echo mu odpowiada za blizsza i dalsza zagranica.

Nie wchodze w to czy ma racje czy nie. W Polsce trwa walka obyczajowa tych co sa za wiekszym prawom dla homoseksualistow i tych co sa im przeciw. Wiekszosc mysli jeszcze chyba jak Walesa. Zreszta i lider katolickiej Bawarii Seehofer jest przeciw malzenstwom homosexow.

Osobiscie, cenie sobie politykow, ktorzy mowia co maja do powiedzenia. Walesa jak i Stenbrück do nich naleza. Jak maja cos na watrobie to mowia to wszem i wobec.

Pod wodza takich moze sie wreszcie wyzwolimy od polit-poprawnosci.

PF
Obserwuj wątek
    • j-k Re: Jak Lechu cos powie 02.03.13, 15:55
      W calosci sie zgadzam co do oceny Walesy.
      Chlop ma jaja i mowi rzeczywiscie tak jak mysli wiekszosc Polakow.

PS. Osobiscie znam srodowisko gejowskie i nic do nich nie mam, nawet do pelnej legalizacji zwiazkow partnerskich...
      ale bez zgody na adopcje dzieci.
      • borrka Gombrowicz antycypowal politpoprawnosc ? 02.03.13, 16:10
        Pamietacie "Transatlantyk" i wzajemne dzganie sie ostrogami za wypowiedzi, badz czyny niezgodne z obowiazujaca linia ?
        Wypisz wymaluj, dzisiejszy teror politpoprawnosci.
        Dla jasnosci sprawy: zgadzam sie z Walesa.
        • bogo200 to Gombrowicz wymyslil politpoprawnosc ! 02.03.13, 16:26
          dlatego wielkim pisarzem jest....!
          aczkolwiek zupelnie nie znanym.. i nie poznanym do tej pory...!

borrka napisał:

> Pamietacie "Transatlantyk" i wzajemne dzganie sie ostrogami za wypowiedzi, badz
          > czyny niezgodne z obowiazujaca linia ? (..)
        • polendwic Re: Gombrowicz antycypowal politpoprawnosc ? 03.03.13, 02:11
          prawdziwym rarytasem poprawności będzie dziennik intymny Gombrowicza, w którym autor odsłania rąbek tajemnicy swojego pożycia seksualnego z partnerami płci obojga
          • jj-k nie, po prostu z niej kpil. 03.03.13, 05:39
            polendwic napisał:
            > prawdziwym rarytasem poprawności będzie dziennik intymny Gombrowicza, w którym
            > autor odsłania rąbek tajemnicy swojego pożycia seksualnego z partnerami płci obojga

Like Mick Jagger.
            (w dawnych latach) :)
    • karbat Re: Jak Lechu cos powie 02.03.13, 22:04
      polski_francuz napisał:
      > Nie wchodze w to czy ma racje czy nie.

zaraz dodajesz

> Osobiscie, cenie sobie politykow, ktorzy mowia co maja do powiedzenia. Walesa j
      > ak i Stenbrück do nich naleza. Jak maja cos na watrobie to mowia to wszem i wob
      > ec.

czyli jestes przeciw , a nawet ..... za .... .

> Pod wodza takich moze sie wreszcie wyzwolimy od polit-poprawnosci.

mowisz o polit-poprawnosci ... mast tutaj ( Walesa ) -

***Ja sobie nie życzę, żeby ta mniejszość, z którą się nie zgadzam wychodziła na ulice
      i moje dzieci i moje wnuki bałamuciła jakimiś tam mniejszościami - mówił Wałęsa.
      Oni muszą wiedzieć, że są mniejszością i muszą się do mniejszych rzeczy przystosować.
      A nie wchodzić na największe szczyty, na największe godziny, największe prowokacje,
      żeby psuć tych innych, albo wybierać z tej większości - wyjaśnił prezydent. ****

a ja mowie o chamstwie i prymitywizmie . ten facet to prostak .
      demokrata watykanski Walesa mowi , wie gdzie jest miejsce mniejszosci -
      ( murzyn, cygan, garbaty, zwolennik ekologii , garbaty itd itp . musi wiedziec
      gdzie jego miejsce ) .
      z jego wypowiedzi cieszylby sie sam A. Hitlerr . Dzis jego wypowiedz
      moze sprawiac satysfakcje ksiedzu katolickiemu i prymitywnemu katolikowi .

jego wnuki sa balamucone J A K I M I S tam mnieszosciami , ONI psuja innach ,
      ONI wybieraja z wiekszosci . pogarda i prymitywny populizm KArTOfLA pod KArTOfLA.

Steinbrueck to arogancki bufon , dziwka, kazaca sobie placic od
      ZADLUZONYCH Miejskich Zakladow Wodociagowych ( Bohum ? )
      30 000 Euro za jeden odczyt nawet powieka , reka mu nie drgnela .
      kaze sie nazywac socjalista .....

• polski_francuz Wiecej takich 03.03.13, 09:10
        "ten facet to prostak"

Nie wiedzial, ze komuny nie da sie obalic a mimo tego probowal prostak jeden.

"Steinbrück to arogancki bufon, dziwka, kazaca sobie placic od ZADLUZONYCH Miejskich Zakladow Wodociagowych ( Bohum ? )"

Hum, hum, francuscy funkcjonariusze sa placeni przez panstwo mimo, ze jest zadluzone i nie protestuja. Sa wsrod nich bufony i dziwki zapewne ale duzo jest w miare normalnych.

Sprobuj moze biczow wodnych to podobna odpreza?

PF
    • gambit_smolenski2 "Bolek"; za i przeciw... 02.03.13, 22:51
      Z jednej strony, trudno odmówić Bolkowi racji; po pierwsze, wyartykułował to, co (nie ważne, czy jawnie, czy skrycie) sądzi i mówi w prywatnych rozmowach wielu Polaków (podejrzewam, że większość); po drugie, powiedział najwyzklejszą PRAWDĘ o demokracji, ustroju demokratycznym oraz o narzucającej się w mediach i na ulicach homo-propagandzie.

Z drugiej strony, bawi mnie zakłamanie michnikowszczyzny i leminżych mas, które uznawały za autorytet wszelaki Bolka, gdy pluł czy wręcz ujadał na Annę Walentynowicz i Wyszkowskiego, na Kaczyńskich, na PiS i wyborców tej partii, które narzucały wszystkim "ałtorytet" Bolka; a wystarczyło, iż Wałęsa w tożsamej formie wypowiedział się o homo-lobby, a szybko Bolka zgaszono.

Tożsamo było z Palikotem (Gęsicką mógł obrzucać błotem, ale Nowicką już nie) czy z ks. Pieronkiem i ks. Sową... Gdy krytykowali ks. Rydzyka i/lub PiS to byli pieszczoszkami liberalnych mediów, gdy natomiast stanęli w obronie polskiego Kk i WRESZCIE zaczęli dawać odpór antyklerykalnej propagandzie, to i ich zaczęto grillować...
      • gambit_smolenski2 jest już donos do prokuratury + 02.03.13, 23:05
        fajny komentarz...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13494062,Jest_doniesienie_do_prokuratury_na_Lecha_Walese___Za.html

"Pierwszy raz od wielu lat zgadzam się z tw bolkiem...........
        dawno temu, jeszcze w czasie studiów ( tych 5-letnich, gdzie aby uzyskać magistra trzeba było przesiedzieć w bibliotece setki godzin) uczono mnie, że demokracja może sie łatwo przekształcić w totalitaryzm albo w tyranię mniejszości - właśnie z tym drugim zjawiskiem mamy obecnie do czynienia.
        Niewielkie grupy homoseksualnych aktywistów , wspierane przez "postępowe" media i tzw. "elity" starają się narzucić większości swój punkt widzenia. Uporczywie wmawiają nam koniecznośc akceptacji ich zboczeń oraz zarzucją tzw. homofobię.
        Czasami argumenty te trafiaja na podatny grunt - współczesny leminb łyka wszystko co zobaczy w telewizorze, szczególnie jak tezy wygłasza ładnie opalony pan w dobrze skrojonym garniturze - fajnie taki gośc wygląda na tle zaniedbanego emeryta, pomstującego na dewiantów.
        Tymczasem , słowo "homo" - znaczy człowiek a nie pederasta - dlaczego więc wmawiają nam, że tzw. homofobia to awersja do pederstaów ?
        Po drugie: tolerancja (z łaciny: tolerare) nie oznacza akceptacji (z łaciny: acceptare). Już starożytni wiedzieli, że tolerare oznacza: znosić, ścierpieć - znosimy więc obecność gejów, pedałów czy jak ich tam nazywają - ale nie ma to nic wsopólnego z tym, że powinniśmy im nadawać szczególne prawa. "
        Cytat komentarza z "Money.pl"-DOSKONAŁY!!!
        • polendwic Re: jest już donos do prokuratury + 02.03.13, 23:21
          no to może być ciekawie zważywszy że prokurator najpewniej sam jest pederastą
          • yurek11111 Re: jest już donos do prokuratury + 03.03.13, 14:19
            Szykuje sie ciekawy sadowy "show",jak znam Walese(chyba ze mu wyperswaduja,co w jego przypadku ciezko przychodzi,podobnie jak u mnie :-))), i dowloka sprawe do sadu, to wiele ciekawych opinii Walesy jeszcze uslyszymy,w zwyciestwo Walesy i zmiany zapatrywan/postaw nie wierze, bo w temacie homo, panuje w swiecie bolszewickie podejscie, wiekszosc wie ze to zle ,ale wiekszosc z wiekszosci wiedzac ze to zle,na zewnatrz mowi ze to jest do zaakceptowania.....:-)))
            ""Przerażające... Wypowiedź troglodyty". Politycy oburzeni uwagą Wałęsy nt. gejów"
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13494812,_Przerazajace____Wypowiedz_troglodyty___Politycy_oburzeni.html

polendwic napisał:

> no to może być ciekawie zważywszy że prokurator najpewniej sam jest pederastą
      • jj-k cieszy mnie sympatia do Lecha :) 03.03.13, 05:59
        a poniewaz takawaz sam posiadam
        to nie odmawiam jej i innym

(to bez ironii - dla jasnosci)
        • polski_francuz The greatest living Pole 03.03.13, 09:12
          i jak go nie lubic. Ludzi szlag trafia, ze mu sie udalo a ja jestem dumny z Walesy. Inni by tez takiego "prostaka" chcieli miec.

PF
          • j-k Najwazniejsze zdanie Lecha Walesy: 03.03.13, 23:42
            polski_francuz napisał:
            > i jak go nie lubic. Ludzi szlag trafia, ze mu sie udalo a ja jestem dumny z Wal
            > esy. Inni by tez takiego "prostaka" chcieli miec.

Najwazniejsze zdanie Lecha Walesy z cajej jego kariery politycznej.
            Na pocz. lat 90.tych gdy przyjmowal Jelcyna jak Prezydent z Prezydentem
            - na pytanie Jelcyna:
            - to o czym bedziemy rozmawiac ?

odpowiedzial mu:
            - nie przeciez nie o pietruszce.
            - bedziemy rozmawiac o wycofaniu wojsk rosyjskich z Polski.
    • bogo200 wolnosc nie mierzy sie, co wolno... 03.03.13, 12:20
      wolnosc mierzy sie, czego nie wolno.... dostojewski o tym ksiazke napisal...
      walesa o tym mowi, tak jak umie...!
      wlasciwie, nic ich nie laczy.... wiec dlaczego sa do siebie, tacy podobni..:)

polski_francuz napisał: (...)
      >
      > Osobiscie, cenie sobie politykow, ktorzy mowia co maja do powiedzenia.
      > PF
      • polski_francuz Wolnosc 03.03.13, 12:26
        to uswiadomiona koniecznosc za klasykami marksizmu, ktorych sie na studiach uczylem.

Dostojewski Polakow nie lubil i uwazal ich za plytkich podrywaczy. Walesa to sam Polak - plytki podrywacz. Mnie przynajmniej poderwal:)

Ale dzisiaj polit-poprawnosc jest über alles...

PF
        • bogo200 na szczescie dostojewski byl przed nimi... 03.03.13, 12:31
          a walesa po nich...:)!

polski_francuz napisał: (...)

> to uswiadomiona koniecznosc za klasykami marksizmu, ktorych sie na studiach uczylem.
          • yurek11111 Juz sa swiatowe komentarze, nie wybacza mu... 03.03.13, 23:01
            ca.news.yahoo.com/polands-walesa-provokes-outrage-anti-gay-comments-153743898.html
            • j-k Moga mu nasikac w kierpce :) 03.03.13, 23:48
              ale nie jest goralem :)
            • polendwic Re: Juz sa swiatowe komentarze, nie wybacza mu... 04.03.13, 07:23
              Zboczeńcy są znacznie mocniejsi od komuchów. Komuch może z dnia na dzień zmienić poglądy o 180 stopni (casus Kwaśniewski), a zboczeniec nie da rady, choćby chciał.
    • romrus Re: Echo za granica 04.03.13, 21:55
      polski_francuz napisał:
      > Jak Lechu cos powie to sie echo mu odpowiada za zagranica.

A jesli dokladnie, to Echo Moskwy.
      www.echo.msk.ru/blog/echomsk/1024516-echo/
      Ostatnio cos o Polske bylo kilka miesiacy temu.

Ciekaw jestem, jak Echo Moskwy bedzie teraz sie wykrecac, bo ono jest pro-homo, a tu prosze, Noblista, pogromca komuny - i takie cos.

1 komentarz:
      Брaвo, Лех!

2 komentarz:
      Мне кaжетcя, чтo еcли Вaленca хoчет быть пocледoвaтельным емy cледyет принять иcлaм. Вocприятие демoкрaтии y негo чиcтo мycyльмaнcкoе.

P.S. Osobiscie Walese bardzo szanuje.
      • eva15 Re: Echo za granica 04.03.13, 22:01
        Z tym muzułmanizmem to ten rosyjski forumowicz przesadził. Wałęsa jest zdecydowanie monogamiczny, co wymusiło na p. Wałęsowej urodzenie 8 dzieci, zamiast to rozłożyć na 2-3 żony...:-)
        • romrus Re: Echo za granica 04.03.13, 22:15
          eva15 napisała:
          > Z tym muzułmanizmem to ten rosyjski forumowicz przesadził. Wałęsa jest zdecydowanie monogamiczny, co wymusiło na p. Wałęsowej urodzenie 8 dzieci, zamiast to rozłożyć na 2-3 żony...:-)

To taki specialny gatunek - "sluchacze Echo Moskwy", w/g ktorego kto nie jest pro-homo - to muzlumanski beton, ciemnota, etc.
          • eva15 U nas specjalny gatunek już rządzi... 04.03.13, 22:48
            Zam ten gatunek, on jest absolutnie ponadnarodowy.

Dzisiaj ktoś tłumaczył mi, że ta nowa partia niemiecka (o której pisałam na forum) to siedlisko konserwatywnych, ciemnych betonów nierozumiejących idei wspólnej Europy i uznał tych ludzi za nacjonalistów, a nacjonalista w Niemczech = nazista. Nie ma nic gorszego w tym kraju niż przyznawanie się do patriotyzmu i do walczenia o własne narodowe interesy. I tak to intelektualne elity niemieckie wylądowały w ustach mojego rozmówcy w bardzo podejrzanym, brunatnym narożniku nazizmu.

Ten mój rozmówca to człowiek formalnie niby wykształcony (po studiach)... Gdy słucham takich wypowiedzi, jako jasnowidz czarno widzę dla Niemiec, bo takich jest wielu.
            U nas ten specjalny gatunek już rządzi i narzuca swą opinię reszcie, wy jesteście jeszcze bardzo zacofani:-)

• eva15 Wałęsa pod mega obstrzałem.Koniec stypendysty USA. 04.03.13, 23:35
      Polska dzięki Wałęsie jak Rosja, Białoruś czy inna Uganda (gdzie zabija się homoseksualistów) - ogłosiła Agnieszka Holland u T. Lisa w jego znamym programie.

No jeszcze trochęa Wałęsa okaże się być agentem Kremla!

No to po zawodach. Wałęsa przestanie być stypendystą USA jeżdzącym na drogocenne wykłady i wróci do korzeni....
      • misterpee Re: Wałęsa pod mega obstrzałem stanie sie wodzem 05.03.13, 01:01
        i dostanie zaraz poparcir calej Europy, a wtedy nawet zydzi go popra, i lechu przestanie byc prezydent emeritus, dostanie nowe czerwone buty.
        Moim zdaniem potrzebny jest kompromis tak zeby wszyscy byli zadowoleni, i geje i zydy. A wiec pederastow trzeba namietnie szukac i tepic tylko wsrod kleru katolickiego i wrogow demokracji. Wszystkie pozycje w ekonomi, polityce i wojsku nalezy oddac wylazcie gejom, najlepiej transwestytom , albo sadomasochistom o prawidlowym swiatopogladzie. W telewizji wszystkie romanse i soap opery powinny byc wylacznie gejowskie, a wszyscy protestujacy, szczegolnie ksieza, powinni byc osadzeni w Guantanamo.
        • jabbaryt Kretynizm 05.03.13, 19:33
          To popowiedział Wałesa. Ja się zastanawiam czy on ma jakieś zasady bo rozumu to zero.
          OK ja nie uznaję homoseksualizmu za orientację tylko za chorobę, ale nie mogę zgodzić się z tym że ludzi chorych się dyskryminuje i sadza za murem. Póki co to nie jest choroba zakaźna.
          • polski_francuz Zasady? 05.03.13, 21:33
            Nie sadze, zeby mial. Ma zdrowy instynkt no i odwaga mowienia co chce. Ta ostatnia cecha teraz bardzo w odwrocie.

Ogolnie rzecz biorac to brakuje mu wyksztalcenia.

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka