Dodaj do ulubionych

Szowinisci wszystkich krajow laczcie sie :-)

16.05.13, 20:25
Ostatnio mialem mozliwosc porownac dzialalnosc szowinistow polskich z szowinistami rosyjskimi . Odnioslem wrazenie ,ze korzystaja z tych samych gotowych tekstow.
Na forum "Swiat" ciagle mozno przeczytac:
A co tu robia Rosjanie,przeciez my,w domysle Polace,k wam na rosyjskie forum nie wlazim.Na rosyjskim forum (dokladnie mnie chodzi o Usadba Ursa),odzywki identyczne,tylko pod adresem Polakow.
Jak na polskim forum szowinisci lecza wlasne kompleksy ,probujac wmowic sobie wyzszosc nad Rosjanami,tak samo dzieje sie i na forum rosyjskim .

Dostalem taki ciekawy list od jednego z bylych forumowicze (on sam dal zgode na to,zeby jego list byl opublikowany)

"Игoрь, привет!
Не дyмaл, чтo нaйдетcя челoвек, cпocoбный зacтaвить меня нaпиcaть нa этoм caйте. Мoй нacтoящий ник - sir-ruf....................
Нo вернемcя к Уcaдьбе... Этo не фенoмен, кaк cчитaют yрcятa, этo cлив эмoций в выгребнyю ямy. "Обcyждения" междy пoлякaми и рyccкими ни к чемy не привoдят и не мoгyт привеcти, прocтo пoтoмy чтo не cтoит тaкoй зaдaчи, дa и решить ее в рaмкaх тaкoгo фoрyмa не вoзмoжнo. Кaк не вoзмoжнo, бaбyлькaм y пoдъездa oбcyждaть мaкрoэкoнoмикy. Именнo пoэтoмy никaкoй рaзницы междy пoльcкими и рoccийcкими фoрyмaми нет, ибo, гoвнo в выгребрoй яме "Уcaдьбa", ничем не oтличaетcя oт гoвнa в пoльcкoй яме. ...
Кcтaти, еcли зaхoчешь вылoжить мoи пиcьмa y cебя, я вoзрaжaть не бyдy. "

Igor,czesc!

Nie myslalem,ze znajdzie sie czlowiek,ktory zmusi mnie napisac na tym portale .Moj prawdziwy nick sir-ruf...........

No wrocimy do Usad'by ...To zaden fenomen,jak uwazaja Ursiata,to rozladunek emocje do szamba. "Dyskusje" miedzy Polakami i Rosjanami nie doprowadzaja do niczego , i nie moga tego zrobic,po prostu nie stawi sie takie zadanie.Zreszta i rozwiazac go w ramach podobnego forum nie jest mozliwo.Tak samo,jak nie mozliwo staruszkomprzy klatkach schodowych omawiac makroekonomike.Wlasnie dla tego nie ma zadnej roznicy miedzy polskimi i rosyjskimi forami,bo goowno w szambie Ursy w niczym nie rozni sie od goowna w polskim szambie ...
A pro-po,jezeli zechcesz wykladac moi listy u siebie,ja nie bede miec nic przeciwko temu."

Co chcialem tym watkiem powiedziec?Moze warto zostanowic sie nad tym,zeby nie zwracac uwage na szowinistow i isc do przodu?

===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
Obserwuj wątek
    • yurek11111 Ubral sie diabel w ornat i na msze dzwoni...:-))) 16.05.13, 23:11
      Igorczik,jak chcesz popatrzec na najwiekszego forumowego szowiniste,to spojrz w lustro,jedyny problem z toba ,to narodowosc,anis ty Polak,ani Rosjanin,taki ni pies ni wydra.....:-)))
      • igor_uk yurek,nie mam zadnych uprzedzen do zadnej nacji . 16.05.13, 23:16
        Tym roznie sie od ciebie .
        • bywszy1 Re: zadnych uprzedzen?+ 17.05.13, 11:33
          Co do zydkow to pan zartuje`?
          Igor_uk: Bywszy Zydem sie urodzil,Zydem zdechnie!
          Igor_uk: spadaj ,zydzie parchate.Ja b z toba na jednym hektarze srac nie usiadlem.
          Przyznac musze,ze w stosunku do pana zadnych uprzedzen miec nie mozna.
          Nie ma pan adresu:
          Rosjaninem pan nie jest.Wg.prawa panstwa Rosijskogo.
          Russkim pan nie jest. Wg.Rosjan.
          Polakiem pan nie jest.Polakow pan nienawidzi.
          Anglikiem pan nie jest.maja pana w d...
          Chce pan zostac Rosjaninem?-Wola Depardju.
          Twierdzi pan,ze tam gdzie Rosjanin,tam Rosja.Rosjanie panu mowia"Gdzie Rosja,tam Rosjanin"
          To kim pan jest,panie ajgor?Potrzene to jest dla uprzedzenia wobec pana.
          Wg mnie jest pan kacap.
          Wg.Rosjan kacapomongol-w odroznieniu od Aleksaqszki przezywanego mongolokacapem.
          Zreszta nadano panu przez Rosjan tytul Wanki Bezdrodnego,czyli Wanki podrzutka.
          Nu jak w stosunku do takiego nieszczesliwca miec jakies uprzedzenia?
          • igor_uk Tak,bywszy,nie mam. 17.05.13, 17:15
            Ty tego nigdy nie zrozumiez.Bo jestes pelny nienawisci do ludzi.
            • bywszy1 Re: Tak,bywszy,nie mam.+ 17.05.13, 20:32

• wojciech.2345 Re: Szowinisci wszystkich krajow laczcie sie :-) 17.05.13, 19:02
      Igorku,
      Ty jesteś Czukcza.
      Nie rozumieją Ciebie ani Moskale, ani Sowieci, ani Polacy.

Napij się mleka z reniferów.
      Może polepszy Ci się.

• johnny-kalesony Co chciałeś powiedzieć? 17.05.13, 21:58
      Co chciałeś powiedzieć? Nic powiedzieć nie chciałeś. Założyłeś po prostu następny wątek, żeby sobie ponownie powystawać ponad ciszę.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • romrus Re: Co? 17.05.13, 22:05
        johnny-kalesony napisał:
        > Co chciałeś powiedzieć?

Igor chcial powiedziec ze masz brata-blizniaka na fo rosijkim.
        Jest dokladnie taki sam, cala roznica polega na jezyku pisania:-)
      • igor_uk Co chcialem powiedziec? 17.05.13, 22:46
        W sumie moge tylko odeslac do postu romrusa:
        forum.gazeta.pl/forum/w,50,144518876,144542187,Re_Co_.html
    • bywszy1 Re:nawet mama+ 18.05.13, 10:21
      nie chciala powiedziec prawdy.
      Ukrywajac sie.Bo prawda by byla bardzo bolesna.
      innym szczesciem.
      • igor_uk "Ciekawa" dyskusja u Ursy. 18.05.13, 15:23
        Czytajac komentarze pod tlumaczeniem tego artykulu Wacka (wyjatkowo przychylny Rosji,chociaz Wacek nie byl by Wackiem,jak by cos nie kombinowal :-))
        znow mialem takie wrazenie,jak by czytalem dyskusje na forum "Swiat".
        Zreszta kazdy moze w tym przekonac sie sam,jak rozumie jezyk rosyjski.

Пoрa oткрытьcя нa Рoccию
        • bywszy1 Re:zycze sobie+ 18.05.13, 17:13
          by i na ulicach i w gabinetach powialo cieplem.
          • igor_uk A w tym,bywszy. 18.05.13, 17:16
            Zgodze sie z Toba.
            • kaszebe12 Jeszcze mamy troche czasu... 18.05.13, 21:34
              ...na bycie "szowinistami" , "szowinizm" jeszcze nie jest prawnie zakazany.
              • igor_uk Re: Jeszcze mamy troche czasu... 18.05.13, 21:36
                Wiesz co jest najgorsze,kaszebe?
                • kaszebe12 Re: Jeszcze mamy troche czasu... 18.05.13, 21:43
                  ?
                  • igor_uk Re: Jeszcze mamy troche czasu... 18.05.13, 21:49
                    Szowinizm stal tozsamy z antysemityzmem.Taka dzisiejsz poprawnosc polityczna.
                    Mozno gnebic Polakow ,Rosjan,kazda nacje oprocz ...i to nie bedzie czyms zlym.
                    A byc nietolerancyjnym,to znaczy nie podzielac pogladow,ze homorodziny sa takie same,co i rodziny tradycyjne.
                    • kaszebe12 Re: Jeszcze mamy troche czasu... 18.05.13, 22:05
                      ...o czym pisalem w "Malmo -wizja Europy". -Co mnie jednak przeraza najbardziej ? -Stopien zbiorowego , spolecznego oglupienia. -Przeciez ten gosc z B'nai B'rith uprzedzil wszystkich o tym ,co zrobi , gdy zostanie wybrany preziem !
        • walter622 Re: "Ciekawa" dyskusja u Ursy. 18.05.13, 22:00
          Cytowany dyplomata na tej samej konferencji zauważył, że wacki w swoich tekstach na temat Rosji i Rosjan dość często, solidnie mijają się z prawdą. Na co jemu jeden z bardzo, bardzo znanych redaktorów (wiadomo o kogo chodzi) odparł, że owszem często mijają się z prawdą ale te kłamstwa "bardzo dobrze się sprzedają".

No cóż jeżeli w gazowni pada deklaracja o konieczności "otwarcia na Rosję" to w ramach tego "otwarcia" chyba wymienią wacka na jakiś inny model ? Trudno bowiem przypuszczać by to "otwarcie" miało jakiś sens i szanse powodzenia w sytuacji dalszego hodowania w Moskwie tego wrzodu.
          No i może jakieś wnioski z dotychczasowej działalności wacka, w ramach podsumowania - co ten facio "otworzył" , co "zamknął", a co najzwyczajniej w świecie spiero@ił ?
          • igor_uk Walter. 18.05.13, 22:45
            Jaki Wacek jest,kazdy wie.Mnie chodzi bardziej o zachowanie dyskutantow,ktore ciesza sie z kazdej okazji,zeby tylko popluc na innych.
            • walter622 Igor 18.05.13, 22:50
              Na marginesie - zauważyłem, że do wskazanego przez Ciebie popisu wacka nie można załączać komentarzy. Dość dziwna sprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka