igor-z-uk
16.05.13, 20:25
Ostatnio mialem mozliwosc porownac dzialalnosc szowinistow polskich z szowinistami rosyjskimi . Odnioslem wrazenie ,ze korzystaja z tych samych gotowych tekstow.
Na forum "Swiat" ciagle mozno przeczytac:
A co tu robia Rosjanie,przeciez my,w domysle Polace,k wam na rosyjskie forum nie wlazim.Na rosyjskim forum (dokladnie mnie chodzi o Usadba Ursa),odzywki identyczne,tylko pod adresem Polakow.
Jak na polskim forum szowinisci lecza wlasne kompleksy ,probujac wmowic sobie wyzszosc nad Rosjanami,tak samo dzieje sie i na forum rosyjskim .
Dostalem taki ciekawy list od jednego z bylych forumowicze (on sam dal zgode na to,zeby jego list byl opublikowany)
"Игoрь, привет!
Не дyмaл, чтo нaйдетcя челoвек, cпocoбный зacтaвить меня нaпиcaть нa этoм caйте. Мoй нacтoящий ник - sir-ruf....................
Нo вернемcя к Уcaдьбе... Этo не фенoмен, кaк cчитaют yрcятa, этo cлив эмoций в выгребнyю ямy. "Обcyждения" междy пoлякaми и рyccкими ни к чемy не привoдят и не мoгyт привеcти, прocтo пoтoмy чтo не cтoит тaкoй зaдaчи, дa и решить ее в рaмкaх тaкoгo фoрyмa не вoзмoжнo. Кaк не вoзмoжнo, бaбyлькaм y пoдъездa oбcyждaть мaкрoэкoнoмикy. Именнo пoэтoмy никaкoй рaзницы междy пoльcкими и рoccийcкими фoрyмaми нет, ибo, гoвнo в выгребрoй яме "Уcaдьбa", ничем не oтличaетcя oт гoвнa в пoльcкoй яме. ...
Кcтaти, еcли зaхoчешь вылoжить мoи пиcьмa y cебя, я вoзрaжaть не бyдy. "
Igor,czesc!
Nie myslalem,ze znajdzie sie czlowiek,ktory zmusi mnie napisac na tym portale .Moj prawdziwy nick sir-ruf...........
No wrocimy do Usad'by ...To zaden fenomen,jak uwazaja Ursiata,to rozladunek emocje do szamba. "Dyskusje" miedzy Polakami i Rosjanami nie doprowadzaja do niczego , i nie moga tego zrobic,po prostu nie stawi sie takie zadanie.Zreszta i rozwiazac go w ramach podobnego forum nie jest mozliwo.Tak samo,jak nie mozliwo staruszkomprzy klatkach schodowych omawiac makroekonomike.Wlasnie dla tego nie ma zadnej roznicy miedzy polskimi i rosyjskimi forami,bo goowno w szambie Ursy w niczym nie rozni sie od goowna w polskim szambie ...
A pro-po,jezeli zechcesz wykladac moi listy u siebie,ja nie bede miec nic przeciwko temu."
Co chcialem tym watkiem powiedziec?Moze warto zostanowic sie nad tym,zeby nie zwracac uwage na szowinistow i isc do przodu?
===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.