Dodaj do ulubionych

DO BLEMANA

IP: *.sharon2.actcom.co.il 03.08.04, 22:14
co do pytania skad wiadomo czy chopin byl zydem.
mam dwie takie ksiazki, jednej nie moge znalezc w tym moim ksiazkowym
balaganie. a druga to: marian fuks "wielcy i slawni pochodzenia zydowskiego"
wydana przez oficyne bibliofilow. znajdziesz tam duzo nazwisk, ktore wprawia
cie w zdziwienie. przy janie kiepurze i wieniawskim dobrze ze
siedzialam... :)
Obserwuj wątek
    • Gość: wszystkojednokto Danusia,Danusia,czasem sie posiusia IP: *.chello.pl 03.08.04, 22:21
      a co z tym Mickiewiczem i rewelacjami pani Renaty M.
      A Krasinski i jego Nieboska Komedia
      to tez syjonozm a rebous?
      Usiadz Dana,a wlasciwie o tej porze to siem poloz
      • Gość: ABE Re: Danusia,Danusia,czasem sie posiusia IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 03.08.04, 22:26
        Danka nam tu export nasz polski muzyki klasycznej profanuje. Nie wywlaszczac
        nas Dana z naszego narodowego dziedzictwa bo cie naprawde pobijemy. Sa granice
        beszczelnosci, a ty juz daleko za granicami jestes.
        Idz sie polaszcz na Bacha, ok?
        Jakby nasz Chopin Skrzypka na Dachu napisal to mozna by bylo polemizowac o jego
        pochodzeniu, ale on Polonezy komponowal, ty glubia babo
        • Gość: . A co na to Francuzi??? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 03.08.04, 23:47
          • Gość: rachelka Re: A co na to Francuzi??? IP: *.twcny.rr.com 03.08.04, 23:49
            jedza zaby i nie lubia angoli,nie wiedziales tego!!!!!!
            • Gość: suraester Re: A co na to Francuzi??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 23:58
              gwiazdo polarna..........zgaśnij
              • Gość: ABE Re: A co na to Francuzi??? IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 04.08.04, 00:01
                Sikso przechrzczona zasnij
              • Gość: rachelka Re: A co na to Francuzi??? IP: *.twcny.rr.com 04.08.04, 00:04
                Gość portalu: suraester napisał(a):

> gwiazdo polarna..........zgaśnij

a co ty w kabarecie krecisz?
                • Gość: suraester Re: A co na to Francuzi??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 00:13
                  a dobra!!!!!!!! rachelka!!!!!!
                  idżź się kopulować z kim kcesz i jak kcesz:))))))))))))))))
                  • Gość: rachelka Re: A co na to Francuzi??? IP: *.twcny.rr.com 04.08.04, 00:22

> a dobra!!!!!!!! rachelka!!!!!!
                    > idżź się kopulować z kim kcesz i jak kcesz:))))))))))))))))

a co pieknosci niemiecka ty bys chciala wiedziec jak to sie robi,zapytaj
                    polaczkowatego on zna kazda figure,sam ze soba praktykuje.
                    • Gość: suraester Re: A co na to Francuzi??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 00:26
                      tracę czas, adieu
      • Gość: dana33 Re: Danusia,Danusia,czasem sie posiusia IP: *.sharon2.actcom.co.il 03.08.04, 23:22
        przestajesz byc ktosiem.
        • Gość: wszyystkojednokto a ty moja Danusia,jesli buziaczki slesz IP: *.chello.pl 03.08.04, 23:43
          temu sqrwysynskiemu kropce,co na Sikorskiego bez dowodow kalumnie rzuca,ze za
          duze pieniadze HQ brytyjskie zdradzil i z Abwehra sie spiknal,cos takiego moze
          tylko kropka wymyslec na zasadzie,ze najwieksze gowno ale czesto rzucane ,sie
          przylepi i jeszcze o tych 35 tys polskich konwertytach nadaje a tez o link sie
          od dwoch dni prosze
          Puszczaj mu Danuska buski,wcale sie nie zdziwie!!!
          Ale tez sie nie dziw,ze mni moze szlag trafic
          • Gość: dana33 Re: a ty moja Danusia,jesli buziaczki slesz IP: *.sharon2.actcom.co.il 03.08.04, 23:53
            przedewszystkim nie posylam nikomu buzki, tylko ewentualnie usmiechy.
            a poslalam, bo mnie rozsmieszyl ten hunt zamiast hund.
            po drugie, to jak sie wsciekasz na kogos, to nie przelewaj tego na wszystkich.
            a po trzecie, to przykre, bo ja z kropka nie wymienialam postow na specjalnym
            watku. i ja nie pisalam lekcewazaca do ciebie nigdy. nu, to nie moje pierwsze
            rozczarowanie w zyciu. i nie ostatnie.
            • Gość: wszystkojednokto dla mnie to wsio ryba hunt czy hund IP: *.chello.pl 04.08.04, 00:22
              ja widzialem czego to dotyczy Dana,i ja jego WSZYSTKIE posty przeczytalem,o
              Polakach,katolikach,chrzescianach,wiec nie wciskaj mi tu kitu,i to bez
              popicia,bo to ja jestem urazony a nie ty
              Nie zamierzam ci jakis linkow przesylac,bo i tak to nie ma sensu.
              Jak sie wyspisz to przeczytaj CALE watki o zagrozeniu Al-Qaida
              na Sikorskiego cie i tak nie zmusze,bo to nie twoja rodzna i nie twoj bol,a
              temu szmaciarzowi i tak nie daruje
          • haashama Re: a ty moja Danusia,jesli buziaczki slesz 04.08.04, 12:28
            Wasc nie denerwuj sie, tylko wez pod uwage, ze rozmawiasz z polskim
            rydzykowcem jakby, w dodatku zatrudnionym w radyju torunskim jakby, piszacym z
            pracy jakby. Jakby, bo to oczywiscie rydzykowiec a rebour. A denerwowawac sie
            nie powinienes bo w zadnym wypadku ani poglady, ani zle ukrywane kompleksy, ani
            tez slady nienawisci nie sa reprezentatywne dla Izraelczykow. To taka tylko
            jedna opcja, nienajpopularniejsza, jak Rydzyk.
            • Gość: dana33 Re: a ty moja Danusia,jesli buziaczki slesz IP: *.jazo.org.il 04.08.04, 12:33
              nie bardzo to wasc, zrozumialam, jakby. wiec moze wyjasnisz latwiejszym polskim
              jakby. i gdzie te slady nienawisci, jakby, ktore mi sa ciagle zarzucane,
              tachles.
              • Gość: wszystkojednokto to chyba bylo do mnie i nie o mnie IP: *.chello.pl 04.08.04, 12:43
                ale o tym Himmlerku co mnie tak wczoraj wkurzyl,ze kawalek nocy zarwalem i sam
                sobie dzis z pracy urlop dalem.
                Ty sie do tlumaczen nie poczuwaj,ty tylko buziaczki slesz
                • Gość: dana33 Re: to chyba bylo do mnie i nie o mnie IP: *.jazo.org.il 04.08.04, 12:51
                  nu, bylo cos o israelczykach. na jakim watku byl ten himmler?
                  • Gość: wszystkojednokto na kazdym,gdzie mozna na Polske napluc IP: *.chello.pl 04.08.04, 12:59
                    bo to twoja kropka angielska
                    watek cos o antysemiotyzmie czy jakos tak,un slawista lepiej ci to wytlumaczy
            • Gość: Jerzy Idiotyczny spor. IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 04.08.04, 14:24
              Jakiez to ma znaczenie,kto do jakiej poczuwa sie narodowosci? Chce byc Polakiem
              czy Zydem, Niemcem -Bog z nim.Wazniejsze chyba jest to, by poczuwajac sie do
              danej narodowosci byl czlowiekiem i dobrze funkcjonujaca czastka danej
              spolecznosci.
              Pisal Heine dobra poezje? Pisal.Czy byl Niemcem? Wielu z nich sadzi, ze tak-sam
              Heine podkreslal swoje zydowskie pochodzenie, ale sam...czul sie Niemcem. Czy
              byl dobrym Niemcem i czlowiekiem? Chyba tak.
              Niemcy uwazaja Kopernika za swojego-Polacy tez. Mickiewicz stal sie "goracym
              kartoflem" w tym idiotycznym sporze - pogodzili nas wszystkich Litwini, ktorzy
              orzekli, ze Mickiewicz to ...Litwin "zmuszony szowinizmem Polakow do zmiany
              nazwiska". Jest ono, wg. Litwinow, "litewskie"-Mickiewicius. Niech sobie dla
              Litwinow bedzie...Litwinem (piszacym wylacznie po polsku)-dlczego nie? Dla nas
              jest Polakiem i to... posagowym.Ale tez nie dla wszystkich : wielu Polakow
              nie...lubi poezji Mickiewicza, uwaza go za "obcego"(bez dokladniejszego
              plasowania w jakims narodzie)i woli...Slowackiego -"bo poezja polska i
              zrozumiala". A w tamtym okresie dalej w swiadomosci Polakow trwala "Rzplita
              obojga narodow".
              Casanova niby pochodzil z Wloch, grasowal(wsrod plci pieknej) po calej
              Europie,umarl...w Czechoslowacji. Ale na konto Wlochow poszla jego niesamowita
              seksualna wydolnosc, choc inne nacje sa moze lepsze -np.murzyni mogliby cos o
              tym powiedziec.
              Napoleon byl Korsykaninem(co w tamtych czasch bylo jeszcze silnie widoczne,
              zostal cesarzem Francuzow i zaden Francuz sie go nie wyrzeknie.Korsykanczyc
              tez -a dzis chca sie oderwac od Francji.I odrazu maja kogo postwic na oltarzu...
              Picasso niby(tak sie podaje to dzis)byl Hiszpanem, ale kazdy Katalonczyk uwaza
              go za swego.Baskowie uwazaja go za prawie...Baska(bo namalowal "Guernice".A on
              swoje najlepsze lata spedzil we Francji i pochodzil z..Andaluzji(Malaga),
              ktorej mieszkancy uwazaja sie jakby za odrebna nacje (maja zreszta swoja
              autonomie) i nazywani sa przez reszte "czystych" Hiszpanow za ..."fenicios" -
              czyli "fenicjan".Jest to taka niekreslona mieszanina Zydow, Maurow i Hiszpanow.
              Z kolei wsrod wielu "czystych" rodow "kastylijczykow" mozna doszukac sie jakis
              Zydow, czasami Arabow a nawet Cyganow.Wsrod arystokracji( i moze wiecej posrod
              zwyklych "hidalgow") hiszpanskiej prawie regula jest jakich zydowski przodek
              (np. w sa w rodzinie krolewskiej) - co dzis Hiszpanow jakos nie martwi i takich
              idiotycznych dyskusji mniej.
              Sam Picasso uwazal sie za Hiszpana czyli za kogos..."nieokreslonego", bo
              Hiszpania to zlepek roznych autonomicznych "republik".
              Uwazal sie Wieniawski za Polaka? Chyba tak, ale calkowitej pewnosci przeciez
              miec nie mozemy, bo przy jego prywatnych rozmowach w kole rodzinnym nie
              bywalismy. Sam uwazal sie za Polaka. I to chyba powinno nam wystarczyc. A jesli
              Zydzi pisza, ze byl on Zydem, to niech sobie tak uwazaja.Czy mozemy to zmienic?
              Czy sie oplaca wykladac ogromne pieniadze na udowadnianie i reklame tego, ze
              byl on Polakiem?
              Poezja Lesmiana zakwalifikowali Polacy jako poezje polska i znajomosc choc
              malej jej czesci wchodzi do programu nauczania w liceum.
              Podobnie z Brzechwa, ktorego wiersze male dzieci(ktorych nie zatruli rodzice)
              bardzo lubia. Ja tez je lubilem i ani mi bylo w glowie zagladac mu do rozporka
              czy zastanawiac sie kim byli jego rodzice.
              Bylze elementarz Falskiego dobry czy zly? A przeciez duzo ludzi dzis tu
              piszacych nauczylo sie czytac i pisac na elementarzu opracowanym dla Polakow
              przez...Zyda. To wprost karygodne!
              Chyba powinnismy sie cieszyc z faktu, ze niektorzy wybitniejsi ludzie
              pochodzenia zydowskiego, niemieckiego szwedzkiego, litewskiego tworzyli w
              Polsce i nawet uwazali sie za Polakow.Wzbogacili nasza kulture czyms nowym, czy
              nie? Czy ktos na tym stracil?
              Natomiast powinnismy sie martwic i zastanowic nad tym faktem, ze wielu
              wybitniejszych Zydow zostalo zmuszonych do opuszczenia Polski, wzbogacajac
              potencjal intelektualny innych nacji-nawet przez ten drobny fakt, ze musimy im
              teraz placic "autorskie" za cos, co moglibysmy miec...za darmo. Tacy jestesmy
              madrzy.
              Pies, oczywiscie, pogrzebany jest w tym, ze byli to Zydzi bo z Niemcami,
              Anglikami, Holendrami czy Francuzami rzecz jest o wiele bardziej strawna( poza
              Zydami zle wiadziani sa u nas "ruskie" -to jakby "degradacja").
              Tak mozna bez konca. Idiotyczna jest ta dyskusja.
              (J)

• Gość: suraester Re: DO BLEMANA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 22:27
      matka Chopina była żydówką, Bleman.
      • Gość: wszystkojednokto do jednej glupiej IP: *.chello.pl 03.08.04, 22:44
        nu co ty,a o Mickiewiczu to cie pani Renata M nie pouczyla?
        Bo zaraz bzdziagwo link ci puszcze i w rytm mazurko-poloneza z tego forum
        wyskoczysz
        • Gość: ABE Re: do jednej glupiej IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 03.08.04, 22:53
          Za to to ja nawet swojego rotwailera uzycze, zeby ja prowokatorke poszczuc.
        • Gość: suraester Re: do jednej glupiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 23:09
          Mickiewicz był synem Barbary Majewskiej, przechrzty, sam o sobie mówił, ze jest
          na pły Lechitą a na poły Izraelitą, z czego był dumny, pisał o tym hrabia
          Xawery Branicki i sam Mickiewocz nigdy tego nie ukrywał.
          Krzysztof Kamil Baczyński, ofiara powstania warszawskiego, świetnie
          zapowiadający sie "polski" poeta, jego matka Stefania wychrzciła się w czasie
          wojny po aryjskiej stronie, a jego ojciec to przecież świetny publicysta i
          krytyk Bittner(1890-1939), legionista:))))))))))))

to ironia ale polacy nienawidząc żydów, wyrażają nienawiść jaką darzą samych
          siebie nawzajem.
          • Gość: wszystkojednokto Re: do jednej glupiej IP: *.chello.pl 03.08.04, 23:22
            no i mialem racje gdy glupia cie nazwalem i podpuscilem
            Z samego Pana Tadeusza i jego cytatow wunika co Mickieaicz o twoim narodzie
            myslal gdy pisal
            ze chlopskie strzechy staly jak brudne zydowskie brody
            ze xondz Robak,wystrzegal sie zarowno carskich urzednikow jak i zydowskich
            jarmulek
            dokladne wierszyki dam ci palantowo jutro,bo mi sie dzisiaj nie chce
            I musze sie przyznac,ze na tak cos glupiego z twojej strony wlasnie czekalem,a
            ty dalas sie podpuscic
            • Gość: suraester Re: do jednej glupiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 23:30
              przecież napisałam, ze był antysemitą
              oj wszystkojednokto jeszcze żebyś czytał, a nie wyskakiwał z bele czym jak
              filip z konopii,
              stary chłop a taki durny:))))))))
              • Gość: wszystkojednokto a gdzie to bzdziagwo napisalas IP: *.chello.pl 03.08.04, 23:34
                napisalas,ze byl synem i ,wymyslilas,ze byl z tego dumny,choc nie wiem z czego
                mialbybyc dumny,bo nikt by z tego nie byl
                I co mi swoim zydowskim szwungiem tu wciskasz?
                • Gość: suraester Re: a gdzie to bzdziagwo napisalas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 23:37
                  > napisalas,ze byl synem i ,wymyslilas,ze byl z tego dumny,choc nie wiem z
                  czego
                  > mialbybyc dumny,bo nikt by z tego nie byl
                  > I co mi swoim zydowskim szwungiem tu wciskasz?

dumny był Mickiewicz!!!!!
                  a antysemitą Chopin,
                  a poszukaj sobie w moich wypowiedziach, może i coś jeszcze ciekawego
                  doczytasz ;-))))))))))))))
                  cha,cha,cha.........
                  i nie denerwuj się, spoko <lol>
                • Gość: dana33 Re: a gdzie to bzdziagwo napisalas IP: *.sharon2.actcom.co.il 03.08.04, 23:39
                  ty nie tylko przestales byc ktosiem, ty nawet jako wszystkojednokto zjechales
                  na dno. bardzo przykre.
                • Gość: rachelka Re: a gdzie to bzdziagwo napisalas IP: *.twcny.rr.com 03.08.04, 23:39
                  ktosiu,skad tu tyle paskudnie wygladajacych szwabek sie wzielo,czyzby to
                  narzeczone polaczkowatego? wygladaja na dobrana pare, ona przystojna az boli, a
                  on odbytnicza poezja ja upaja. no silna grupa pod wezwaniem. to tego kregu
                  polsko,zydowsko,niemieckiego brakuje tylko solidnego ruska i juz sielanka gotowa.
                  • Gość: suraester Re: a gdzie to bzdziagwo napisalas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 23:45
                    ale zabłysłaś rachelka, aż słońce zgasło, żeby cię nie przyćmić,
                    ale jutro z ranka nie będziesz już tą nocną, uwodzącą rachelką ;-)))))))))))))

• Gość: rachelka Re: a gdzie to bzdziagwo napisalas IP: *.twcny.rr.com 03.08.04, 23:47

> ale zabłysłaś rachelka, aż słońce zgasło, żeby cię nie przyćmić,
                      > ale jutro z ranka nie będziesz już tą nocną, uwodzącą rachelką ;-)))))))))))))
                      >
                      ty piekna szwabko tu za lesbijke nie rob,bo cie fredek od arabskich scierek
                      jutro wytrzepie i nic ci innego nie pozostanie tylko do macierzy wrocic.rachelek
                      sie tu nie podrywa w nocy, idz sie lepiej przespac sama.
                      • Gość: suraester Re: a gdzie to bzdziagwo napisalas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 00:00
                        > >
                        > ty piekna szwabko tu za lesbijke nie rob,bo cie fredek od arabskich scierek
                        > jutro wytrzepie i nic ci innego nie pozostanie tylko do macierzy
                        wrocic.rachele
                        > k
                        > sie tu nie podrywa w nocy, idz sie lepiej przespac sama.

ja napisałam, ze się do facetów kleisz, mordoklejko:))))))))))))))))))))))
                        no, bystra to ty nie jesteś:))))))))))))
                        • Gość: rachelka Re: a gdzie to bzdziagwo napisalas IP: *.twcny.rr.com 04.08.04, 00:04

> > >
                          > > ty piekna szwabko tu za lesbijke nie rob,bo cie fredek od arabskich scier
                          > ek
                          > > jutro wytrzepie i nic ci innego nie pozostanie tylko do macierzy
                          > wrocic.rachele
                          > > k
                          > > sie tu nie podrywa w nocy, idz sie lepiej przespac sama.
                          >
                          >
                          > ja napisałam, ze się do facetów kleisz, mordoklejko:))))))))))))))))))))))
                          > no, bystra to ty nie jesteś:))))))))))))

ale za to ty blyszczysz jak prawdziwy sztuczny niemiecki klejnot. idz sobie
                          pieknotko podjesc wurstu, to ukoisz swe kompleksy jakich nabawilas sie po swym
                          wujku adolfie V wielkim.
                          • Gość: suraester Re: a gdzie to bzdziagwo napisalas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 00:11
                            > no, bystra to ty nie jesteś:))))))))))))
                            >
                            > ale za to ty blyszczysz jak prawdziwy sztuczny niemiecki klejnot. idz sobie
                            > pieknotko podjesc wurstu, to ukoisz swe kompleksy jakich nabawilas sie po swym
                            > wujku adolfie V wielkim.

ani bystra ani rozumna:)))))))))
                            czar prysł z twego lica, krótko po północy,
                            kopciuszku
                  • Gość: wszystkojednokto mnie tez tu dlugo nie bylo IP: *.chello.pl 03.08.04, 23:46
                    a potem sie okazalo,co siem tu wyklulo
      • Gość: dana33 Re: DO BLEMANA IP: *.sharon2.actcom.co.il 03.08.04, 23:10
        matka mickiewicza byla przechrzczona zydowka. z ksiazki fuksa: "sam mickiewicz
        w rozmowie z xawerym hr. branickim stwierdzil: 'moj ojciec byl mazurem, ma
        matka zas nawrocona swiezej daty. nastepstwem tego jestem na poly lechita, na
        poly izraelita, z czego jestem dumny' " (strona 36). celina, zona adama
        mickiewicza byla corka josefa i marii szymanowskich, oboje frankisci.
        matka slowackiego byla neofitka. ojciec henryka wieniawskiego byl
        przechrzczonym zydem. znany malarz maurycy gotlieb byl polskim zydem.
        mozecie mowic, myslec i pisac co chcecie. w historii polski nie ma dziedziny, w
        ktorej polscy zydzi nie dolozyliby swojej cegielki do rozwoju i rozkwitu.
        zamiast idiotycznie zaprzeczac, moglibyscie byc dumni z tych osiagniec polskich
        zydow. chcecie czy nie chcecie, polscy zydzi byli czescia narodu polskiego.
    • Gość: rachelka Re: DO BLEMANA IP: *.twcny.rr.com 03.08.04, 22:36
      ze chopin byl zydem to nie wiedzialam,ale zawsze mnie uczyli,ze mial zydowskiego
      psa siusiarka i zydowska papuge chalarke, nu zawsze cus sie przeoczy z historii
      • Gość: ABE Re: DO BLEMANA IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 03.08.04, 22:55
        Matka Teresa tez Zydowka byla - wszystko sprawdzone w ksiegach wieczystych, i
        rysy twarzy siem zgadzaja.
        • Gość: rachelka Re: DO BLEMANA IP: *.twcny.rr.com 03.08.04, 23:17
          Gość portalu: ABE napisał(a):

> Matka Teresa tez Zydowka byla - wszystko sprawdzone w ksiegach wieczystych, i
          > rysy twarzy siem zgadzaja.
          Jezu a czy Ghandi czasem tez zydem nie byl, to bylby wstyd gdzybym cos znowu
          przeoczyla?
          • Gość: ABE Re: DO BLEMANA IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 03.08.04, 23:21
            Ano byl! Ghandi byl synem Barbary Majewskiej, przechrzty, sam o sobie mówił, ze
            jest
            na poły Hindusem a na poły Izraelitą, z czego był dumny.'
            Jak on ten strajk glodowy zrobil to to bylo w szabas, to i tak mu sie postowac
            nalezalo. Cwany byl Zyd i tyle
    • Gość: ABE Nu, rzeczywiscie, swoim sie nie moga IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 03.08.04, 22:52
      poszczycic to po cudze szpony wyciagaja. A my im tu po lapach damy i juz:D
    • Gość: Karol Chopin i Konopnicka to przeciez Niemcy IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.04, 22:54
      W ksiazce "Germanische Rassenkunde im Osten" wydanej w Dreznie w roku 1936 Karl Bräuner pisze o "wielkich i slawnych pochodzenia niemieckiego na wschodzie".
      Znajdziecie tam duzo nazwisk, ktore wprawia was w zdziwienie.
      Przy Matejce, Pilsudskim, Sklodowskiej i Schulzu lepiej sobie usiadzcie.

P.S. Chopin przed swoimi koncertami zwykl wypraszac z sali koncertowej zydow.
      I to wcale nie jest juz dowcip.

P.S.1. Czy zydzi w ogole znaja jakies granice w parodiowaniu nazistow?
      Co jeszcze nas czeka? Przyznawac sprawiedliwym wsrod narodow swiata zelaznych krzyzy z debowymi listkami?
      • Gość: ABE Re: Chopin i Konopnicka to przeciez Niemcy IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 03.08.04, 22:57
        Co ty Karol o krzyzach? Oni beda zelazne gwiazdy dawidowe z listkiem oliwkowym
        nadawac.
        • Gość: Karol Re: Chopin i Konopnicka to przeciez Niemcy IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.04, 23:10
          Zebys sie tylko nie zdziwil! Oni przechodza powoli samych siebie.
          Ostatnimi, ktorzy we wszystkim, co w Polsce przedstawialo jakakolwiek wartosc duchowa widzieli wplyw "germanischer Rasse" byli panowie noszacy czarne mundury.

Oni tez byli zaopatrzeni w ksiazeczki pelne nazwisk, ktore co krok wprawialy ich w wielkie zdumienie.

Kto wie, moze krzyz to starohebrajski znak runiczny a dab to prastare, mitologiczne drzewo Zydow, ktore wspominal juz mojzesz? I w ogole rasa aryjska a w szczegolnosci rasa germanska to 7 zagubiony szczep Abrahama, ktory nie zalapal sie na pospieszny do Kielc i dlatego nie wie do dzic, jakie sa jego rzeczywiste korzenie?
          • Gość: ABE Re: Chopin i Konopnicka to przeciez Niemcy IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 03.08.04, 23:18
            Nu, moze i masz racje, bo przeciez Hitler ich tak nie lubil za to ze tak mu
            siebie samego przypominali. Co na jednego spojrzal to tak jakby w lustro
            spogladal, a ze popatrzec nie bylo na co to go to draznilo. Sa tacy coby lustro
            po prostu zbili, a sa tacy co woleli ostateczne rozwiazanie. Zydzi zawsze
            przeciez radykalni byli. Najwieksi komunisci to przeciez z ich zydowskich
            postepowych kol sie wywodza.
            • polaczkowaty chcialbym wielce szanownym paniom 03.08.04, 23:23
              przypomniec o ich zachowaniu
              damom (khe, khe) naleznym
              w przeciwnym wypadku
              operdole bez pardonu
              az w dolne partia ciala pojdzie
      • Gość: suraester Re: Chopin i Konopnicka to przeciez Niemcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 23:18
        tak piszesz prawdę, Chopin był antysemitą, ale to nie zmienia faktu że był
        żydem. Pisał o tym między innymi na podstawie jego genealogii Miesses.
        Kiedyś przeczytałam, ze ulubionym pisarzem Hitlera był Karol May (wspominał o
        tym Speer i Borman), kiedy dowiedział się, ze to żyd kazał zamknąć muzeum
        pisarza, które mieściło sie w jego willi.

Polecam książkę Honszy i Kunickiego "Karol May-anatomia sukcesu-życie-twórczość-
        recepcja.
        • Gość: Karol Re: Chopin i Konopnicka to przeciez Niemcy IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.04, 23:43
          a mnie o wiele bardziej od antysemityzmu Chopina zdumiewa i zastanawia chorobliwe wrecz doszukiwanie sie przez Zydow, we wszystkim co w jakis sposob jest wybitne i wyjatkowe powiazan z zydostwem.

Tylko jedna grupa robila to tak systematycznie i podobnie chorobliwie: nazisci. Pisze swiadomie nazisci a nie Niemcy.

Przypisywanie korzeni zydowskich komus, kto byl jaskrawym antysemita wydaje mi sie szczytem absurdu i zalatuje rasizmem w najczystszej formie!

Jak mozna skarzyc sie, ze przez cale wieki bylo sie izolowana i przesladowana grupa, krytykowac rasizm i rownoczesnie (zyjac na danej przestrzeni przez wieki) ciagle samemu odgraniczac "swoich" od reszty (nawet w tak absurdalny sposob) i klasyfikowac ludzi nie wedlug ich pogladow, wychowania, kultury a "krwi", nawet jesli bylo jej tylko pare kropelek....
          • Gość: suraester Re: Chopin i Konopnicka to przeciez Niemcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 23:57
            to nie żydzi się dopatrują tego:)))))
            genealodzy, ALE ŻYDZI TEŻ, BO JAK WIESZ nie mieli swojego państwa przez dwa
            tysiące lat, a żydzi rozsiani byli po świecie, to nie dotyczy tylko Polaków,
            a poza tym czy tak cię razi to, że WIELCY POLACY wbrew pozorom polakami nie
            byli? jak Baczyński, kiedy pisze" Ludu mój do boju,,,,,," Tuwim, Leśmian,
            Brzechwa, Klaczko, kochany Tatarkiewicz, cała grupa "Skamander", polscy żydzi
            są z tego dumni,
            ale dlaczego są dumni i polacy????????
            nie przeszkadza im że byli żydami?
            albo mieli żydowskie mamusie?
            czytając te forum to zadziwiające:)
            • Gość: Karol Re: Chopin i Konopnicka to przeciez Niemcy IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.04, 00:15

> WIELCY POLACY wbrew pozorom polakami nie
              > byli? jak Baczyński, kiedy pisze" Ludu mój do boju,,,,,," Tuwim, Leśmian,
              > Brzechwa, Klaczko, kochany Tatarkiewicz, cała grupa "Skamander", polscy żydzi
              > są z tego dumni,

"Nie byli Polakami"?????? Bo mieli babke zydowke?

Sorry ale to jest wlasnie to, czego zupelnie nie moge zrozumiec. Zydzi, ktorzy chyba jak nikt inny poznali na sobie co to takiego rasizm uzurpuja ze Baczynski lub Brzechwa nie byli Polakami bo.... ktorys z ich przodkow byl zydem?

Przeciez to szczyt wynaturzenia i perwersji! Najbardziej polscy Polacy, piszacy i CZUJACY po polsku maja nie byc Polakami dlatego, bo jeden z wielu ich przodkow byl Zydem? To jest chore. To jest klasyfikowanie ludzi nie wedlug ich kultury, wychowania i swiadomosci a wedlug "krwi", dokladnie to samo wynaturzenie, ktore wyznawali nazisci.

• Gość: suraester Re: Chopin i Konopnicka to przeciez Niemcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 00:24
                Baczyński był żydem 100% jego matka przechrzciła się w czasie wojny, jego
                ojciec zmarł 39, ale nie byli religijni, Brzechwa na prawdę nazywał się Lesman,
                to był jego literacki pseudonim. Żydzi to nie tylko religijni, tutaj masz rację
                to nowe czasy wytworzyły żyda niereligijnego, ale zawsze po matce, lub po
                obydwojga rodziców to żydzi, reszta to jakieś tam pochodzenie, po ojcu w
                pierwszym pokoleniu to jeszcze różnie sie podchodzi, na pewno nie tak jak do
                dalszych, ale nie tak jak po matce.
                To jest logiczne, jeśli sie orientujesz o co chodzi,
                ale jeśli niewiele sie tym interesujesz to może się wydawać pozbawione sensu
                • Gość: wszystkojednokto kto sie nazywal Lesman-Brzechwa czy Leśmian IP: *.chello.pl 04.08.04, 00:30
                  • Gość: suraester Re: kto sie nazywal Lesman-Brzechwa czy Leśmian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 00:37
                    i Leśmian i Brzechwa nazywali się Lesman, z tym że Brzechwa to pseudonim
                    literacki, a Leśmian to zniekształcone nazwisko. Ale nie byli spokrewnieni.
                    Nazwisko Lesman to było popularne wśród żydów nazwisko. Może coś w internecie
                    znajdziesz jak wstukasz Brzechwa, albo w życiorysie Brzechwy z książek, w
                    biografiach autorzy zawsze o tym piszą , prawdziwe nazwisko Lesman.
                    • Gość: wszystkojednokto dobra kobieto,znow musze to powtorzyc IP: *.chello.pl 04.08.04, 01:22
                      kazdy gimnazjalista o tym wie
                      Po co ludzia dupe zawracasz,wiadomo byl Brzechwa co nazywal sie LESMAN i
                      Leśmian tez byl ten od malinowego chruscianka,co lESMAN SIE NAZYWALDaj ludziom
                      pospac i swoja wiedze na mature zachowaj
                      • Gość: suraester Re: dobra kobieto,znow musze to powtorzyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 01:30
                        to po co pytasz skoro wiedziałeś?
                        wścieklizna cię dopadła, wiatr w pachwinach poczułeś ;-)
                        to tylko świadczy o tobie:)
    • Gość: Bleman Re: DO BLEMANA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 23:00
      Dzięki.
      W końcu spory odsetek Polaków może mieć jakiegoś Żyda lub Żydówkę w odległej
      części swojego drzewa genealogicznego.
      • Gość: Bleman Re: DO BLEMANA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 23:01
        Tak samo duża część Niemców ma korzenie słowiańskie lub jest ze Słowianami
        spokrewniona.
        • Gość: ABE Re: DO BLEMANA IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 03.08.04, 23:08
          To prawda. Oni od nas pochodza.
        • Gość: Karol Re: DO BLEMANA IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.04, 23:15
          > Tak samo duża część Niemców ma korzenie słowiańskie lub jest ze Słowianami
          > spokrewniona.

Cale obecne polnocno wschodnie Niemcy to tereny zamieszkane 10 wiekow temu przez Slowian, ktorzy zostali zgermanizowani. Niemieccy osadnicy w Polsce i polscy w Niemczech po kilku pokoleniach rozmywali sie calkowicie w spolecznosci miejscowej.

Zupelnie inaczej bylo z Zydami. Zarowno chrzescijanie jak i Zydzi nie dopuszczali mieszanych zwiazkow az do czasow nowozytnych.
          • Gość: suraester Re: DO BLEMANA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 23:27
            > Zupelnie inaczej bylo z Zydami. Zarowno chrzescijanie jak i Zydzi nie
            dopuszcza
            > li mieszanych zwiazkow az do czasow nowozytnych.

to nie prawda, zawsze się odszczepiali żydzi na przestrzeni wieków, z tym że w
            tym momencie się ich wypierano we wspólnocie. Zawsze jakaś(jakiś) sie tam sobie
            spodobali, zresztą świadczą o tym surowe zasady i ciągłe już legendy na ten
            temat snute przez religijnych ku przestrodze. Odszczepienia to problem żydów od
            zawsze.........
            .............i na zawsze:))))))))))
            • Gość: Karol Re: DO BLEMANA IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.04, 23:49
              Dobre sobie. Piszesz, ze to "nie prawda" i uzasadniasz to tym, ze "zawsze sie odszczepiali" i ze istnialy "surowe zasady"....

Potwierdzasz tym stara zasade: wyjatek potwierdza regule.

Zyd mogl sie tylko "odszczepic". chrzescijanin podobnie. To byly tylko wyjatki, odszczepiency w obu kulturach. Niemcy, Holendrzy, Rosjanie sie nie odszczepiali, oni tworzyli mieszane zwiazki i dlatego wlasnie z homogenicznych wspolnot osadnikow niemieckich czy holenderskich po paru pokoleniach nie pozostalo sladu poza nazwiskami i nazwami miejscowosci. Wspolnoty zydowskie jednak istnialy.
              • Gość: suraester Re: DO BLEMANA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 00:06
                adnikow niemieckich czy holenderskich po paru pokoleniach nie pozostalo sladu p
                > oza nazwiskami i nazwami miejscowosci. Wspolnoty zydowskie jednak istnialy.

jedni odchodzili, inni dochodzili:))))))))))
                nie wiedziałeś?????
                właśnie dzięki temu, ze nie dopuszczali związków mieszanych, przetrwali jako
                wspólnoty, ale nie w całości.........
                jest wiele pozycji na ten temat, nieżydowskich i żydowskich,
                to nigdy nie był ulubiony temat żydów-odszczepieńcy, zawsze to było coś
                tragicznego i godnego pożałowania, cierpiała cała pozostała rodzina jak i
                społeczność, robiono wszystko, aby się to nie powtórzyło, piętnując takie
                zachowania
      • Gość: ABE Re: DO BLEMANA IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 03.08.04, 23:08
        Buuuuhhhaaaa!!!!
        Szczegolnie w tym mchu pasozytniczym co nasze drzewo obrasta sie ci Zydzi
        kondensuja
        Bleman" W końcu spory odsetek Polaków może mieć jakiegoś Żyda lub Żydówkę w
        odległej
        > części swojego drzewa genealogicznego"
        • Gość: dana33 Re: DO BLEMANA IP: *.sharon2.actcom.co.il 03.08.04, 23:15
          nu, arystokratko dla biednych. glupia jestes. tuwim, mimo ze byl zydem, wrocil
          umierac do polski. jestem ciekawa, jak by zareagowal na twoje i rachelki
          szmatelki posty. pewnie powiedzialby wam "....pocalujcie mnie wszyscy w dupe.."
          • Gość: ABE Re: DO BLEMANA IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 03.08.04, 23:37
            A un to co, swiety? Ot zwykly zydowski smiertelnik co wierszem gadal. PO mnie
            splywa jak on by na moje posty zareagowal.
      • Gość: suraester Re: DO BLEMANA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 23:24
        > W końcu spory odsetek Polaków może mieć jakiegoś Żyda lub Żydówkę w odległej
        > części swojego drzewa genealogicznego.

każdy głupi polak kogoś tam ma :)))))))))))))
        to pewnik.
        • Gość: Miluś No i co z tego... IP: *.nocservices.com 03.08.04, 23:40
          To jest jalowa rasistowska dyskusja. Nie jest ważne jakie kto ma korzenie, ale
          kim jest i kim się czuje. Chopin z pewnością czul sie Polakiem. Amen.
          • Gość: dana33 Re: No i co z tego... IP: *.sharon2.actcom.co.il 04.08.04, 00:04
            nie ma watpliwosci, ze i chopin i mickiewicz i slowacki i tuwim i wszyscy inni
            czuli sie polakami. nie mialo tu byc zadnej dyskusji. odpowiedzialam na poranne
            pytanie blemana z innego watku.
            nie ma rowniez watpliwosci, ze masa polskich zydow czula sie polakami.
            z tego, co napisano powyzej nie ma rowniez watpliwosci co do antysemityzmu
            niektorych forumowiczow: nie moznosc przyznac, ze niektorzy wielcy polacy byli
            pochodzenia zydowskiego, a ci, o ktorych ci antysemici wiedza, to "splywa po
            nich". to lekcewazenie, ta pogarda takiej abe dla znanego poety tylko dlatego
            ze on byl zydem, te "co mi swoim zydowskim szwungiem tu wciskasz?", wszystko to
            razem daje bardzo nieladny, bardzo typowy obraz niektorych polakow na tym forum.

nu, jeszcze troche i mam wakacje. mam nadzieje, ze odzwyczaje sie w tym czasie
            od tego forum.

• Gość: Miluś Zgadzam się... IP: *.tnt11.dca5.da.uu.net 06.08.04, 04:13
              ze wszystkim za wyjątkiem typowego obrazu Polaków.
              Typowi Polacy nie są antysemitami. Prawdę mówiąc "typowi Polacy" nie wiedzą
              zbyt wiele o Żydach i historii stosunków pomiędzy naszymi społecznościami.
    • Gość: suraester Re: ABE, zydy to megalo-zlodzieje!!! do gutka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 23:34
      gutek jest najlepszy:)))))) taki fajny zacięty arabek:)))))
      wszyscy coś tam, cos tam, a on w kółko to samo:)
    • Gość: . Re: ?+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 04.08.04, 00:00
      >>>><<<< Re: Chopin i Konopnicka to przeciez Niemcy IP: *.directories.co.nz /
      *.directories.co.nz
      Gość: ABE 03.08.2004 22:57 odpowiedz na list

Co ty Karol o krzyzach? Oni beda zelazne gwiazdy dawidowe z listkiem oliwkowym
      nadawac.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ten,ktoremu dziadka do Niemiec odeslali,powinien spuscic z tonu.
      Listkiem figowym co przykrywa?
      I najwiecej podskakuje i wyje.
      Co ukrywa?
      I jakim prawem Polaka udaje?
      • Gość: ABE Re: ?+ IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 04.08.04, 00:04
        Nie dziadka, tylko pradziadka.
        A to i tak was nie upoznia zeby jakies roszczenia do krzyzy zglaszac.
        Trzymajcie sie gwiazdek - twinkle, twinkle little star,
        how I wonder what you are...
        • Gość: . Re: ?+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 04.08.04, 00:14
          To spusc z tonu,gowniaro.
          • Gość: rachelka Re: ?+ IP: *.twcny.rr.com 04.08.04, 00:17
            oj pan kulturalny dolaczyl do kopulacyjnego tonu inteligencji niemieckiej,
            broniacej waszej sprawy na forum. no czas spuscic wode w toalecie i zyczyc tym
            panow swiata milego.......
            • Gość: . Re: ?+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 04.08.04, 00:23
              Rachelko!
              Spuszczam wode razem z toba.
              Czy jestem juz wrogiem Polski i Polakow?
              Jezeli nie,to co jeszcze mam zrobic,by nim zostac?
              • Gość: rachelka Re: ?+ IP: *.twcny.rr.com 04.08.04, 02:31
                Gość portalu: . napisał(a):

> Rachelko!
                > Spuszczam wode razem z toba.
                > Czy jestem juz wrogiem Polski i Polakow?
                > Jezeli nie,to co jeszcze mam zrobic,by nim zostac?

spuscic angielskiego(pardon my french) baka.
            • Gość: ABE Re: ?+ IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 04.08.04, 00:44
              Caly legion bojownikow juz tu mamy: kropka, dana, siura ester, bla-blaman.
    • Gość: Karol "byc zydem" Co to takiego? IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.04, 00:35
      Dowiadujemy sie, ze polowa wybitnych polskich tworcow kultury byla "zydami". Czy mozna dowiedziec sie, co to wlasciwie znaczy?

Joseph Conrad mial rodzicow Polakow, wychowal sie w Polsce a mimo to jest dla mnie anglikiem, poniewaz anglikeim sie czul, po angielsku pisal i odczuwal.
      Byl pochodzenia polskiego, bo w Polsce sie urodzil, w tym jezyku wychowal, oboje jego rodzice byli Polakami i co najwaznniejsze WYROSL W TEJ KULTURZE!
      A mimo to jest tworca angielskim, ANGLIKIEM polskiego pochodzenia.

Jakimi "Zydami" sa Chopin, Baczynski, Brzechwa? Czy ich oboje rodzicami byli Zydzi? Czy kultura, ktora ich napietnowala, w duchu ktorej wyrosli byla kultura zydowska, czy poslugiwali sie jezykiem zydowskim?

Czy moze jest sie "zydem" gdy ma sie prababke zydowke, nic o tym nie wie i nie ZADNEGO stosunku do tej kultury? Co z 7 pozostalymi prarodzicami, ktorzy nie byli zydami? Nie licza sie? Decydujaca jest ta 1/8 zydowskiej krwi?

Czy moglibysmy doczekac sie klarownej odpowiedzi?
      • Gość: . Re: "byc zydem" Co to takiego?+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 04.08.04, 00:43
        >>>>>>>>>><< Czy moze jest sie "zydem" gdy ma sie prababke zydowke, nic o tym
        nie wie i nie >>>>>>>>>>>>>>>>

W 1968 - wielu tym co nie wiedzialo,wytlumaczono,ze sa Zydami.
        Na tym forum okrzyczano,ze wszyscy biskupi w Polsce-Zydzi.
        A i sam Papiez tez:
        Bylo tak,ze wszyscy najwybitniejsi wynalazcy-polskiego pochodzenia.
        Mozna mnozyc.
        A jak ktorys czuje sie Polakiem,to sie krzyczy-Zyd ukryty.
        • Gość: suraester Re: "byc zydem" Co to takiego?+ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 01:09
          nikt nikogo do żydowstwa nie zmusza:)))))))))
          ale masz rację, wielu ludzi bądź ukrywa, a częściej po prostu nie zna swoich
          korzeni, to nie stanowi.
          z tymi internetowymi listami, gdzie sie wypisuje że Kwaśniewski czy Miller czy
          jakiś biskup to żyd, to daj sobie spokój , to zwykłe smarki z nosa, najlepsze
          że żydami zostali bracia Kaczyńscy-łemkowie:))))))))))))))))
          albo Kwaśniewski, to propagandówka, która ma na celu przekonać, myślę dzieci,
          aby w tym wzrastały, że żydzi rządzą Polską, że żyd to wróg, sprawca wszelkiego
          zła, podobało mi się też jak z Mazowieckiego zrobili żyda, to straszne, bo on
          ma wręcz cudowne polskie, inteligenckie i katolickie korzenie.
          A został żydem przez swoją działalność jaką swego czasu prowadził. Pomagał
          rosyjskich żydów przeżucać do Izraela, bo w ZSRR byli prześladowani, no i stąd
          zrodził się zarzut: jeśli pomagasz żydom - musisz być żydem, to podłe, ale tak
          jest.
          Wielu żydów dopiero w 68 roku dowiedziało się ze jest żydami, to fakt
          w Polsce nie ma już żydów, jest kilku, najczęściej takich, którzy zawarli
          związki małżeńskie z polakami, bo ich nie wysiedlano, tak sobie Gomułka
          wymyślił. Jeśli się ktoś ożenił z polakiem i miał dzieci to nawet zakazywał
          wyjazdu, bo nie wiem czy wiesz, ale prawo wypędzenia brzmiało raczej jak prawo
          łaski..........my dobrzy polacy wysyłamy was do domu.........
          jakaś grupka żydów się odradza , ale to religijnych - konwertyci, z jakimś tam
          pochodzeniem, albo i nawet nie. Ale to maleństwo, muzułmnów jest już około 15
          razy więcej:))))))))))))))
          moda:)
      • Gość: suraester Re: "byc zydem" Co to takiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 00:53
        Brzechwa Baczyński to żydzi 100%, Chopin po matce, to trochę nie tak jak z
        Conradem, bo żydzi nie mieli własnego państwa, a poza tym czuli sie polakami, i
        ci religijni (nielicznie) i ci niereligijni(przede wszystkim) czuli sie i
        polakami i zydami, inaczej polskimi żydami, jak Edelman, albo Lem.....albo
        tysiące innych. Mieszkali w Polsce od wieków, więc naturalne że czuli się
        polakami, uczestniczyli w historii Polski, angażowali się w życie społeczne,
        nie można powiedzieć, że nie czuli się polakami, bo to nie byłaby prawda, ale
        czuli się też żydami.............
        co do Chopina czy Wieniawskiego czy innych, żydzi nie ukrywają, że oni będąc
        żydami jednocześnie byli antysemitami, albo ładnej samonienawidzącymi się
        żydami, bycie żydem nigdy nie było proste, zawsze w niedogodnej sytuacji ktoś
        ci to wypomniał, więc starali się to ukryć, zataić, uważali, że to im
        przeszkadza, że nie pomaga, a okazywanie nienawiści wręcz do żydów odwracało od
        nich uwagę, chociaż uważam, że faktycznie nienawidzili żydów z jakiś powodów,
        ale to pewnie jest skomplikowane....
        jest wielu polaków i dzisiaj którzy niechętnie przyznają się do Polski,
        mieszkając za granicą, a nawet wypierają się swojej polskości zniemczając,
        amerykanizując swoje nazwiska i imiona, ja nie wiem na jakiej zasadzie to
        działa, ale to dotyczy wszystkich, każdy jest tylko człowiekiem.
        Więc nic w zasadzie nie stało nigdy na przeszkodzie, zeby czuć się i żydem i
        polakiem, albo "polskim żydem", "francuskim żydem", "amerykańskim........itd...
        Zauważ że wśród żydów to popularne, ale to wynikaz utraty państwowości przy
        jednoczesnym zachowaniu jakiś tam tradycji, albo i nie.
        • Gość: . Re: Niech kazdy bedzie kim chce!+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 04.08.04, 00:59
        • Gość: ABE Ty glupi, klamliwy bajkopisarzu. IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 04.08.04, 01:18
          Juz sobie stworzyles podstawy mitu i wmowiles te brednie paru podatnym na nie
          naiwniakom, a teraz teorie do nich dopisujesz? O zydach angazujacych w Polskie
          zycie spoleczne??!! Ty glupie, cholernie pazerne wynaturzenie czlowieczenstwa
          jestes, ktore nie szanuje cudzej wlasnosci. Chopin, Mickiewicz sa nasza
          wlasnosci, wara ci od nich. Rowniez ci co moga miec jakis ulamek zydowskiej
          krwi a wybrali sobie tozsamosc Polakow, tez ci od nich wara. NIe pieprz o
          samonienawidzacych sie Zydach jakoby to byl jedyny powod,ze stali sie POlakami.
          Przestan nam ty glupia dziwko ublizac. NIe przeklinam, ale mnie do tego
          zmuszasz
          FUCK OFFFFFF
          • Gość: . Re: Ty glupi, klamliwy bajkopisarzu. + IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 04.08.04, 01:28
            Nie popuscisz?
            Zluzuj sie.
            "Rowniez ci co moga miec jakis ulamek zydowskiej
            > krwi a wybrali sobie tozsamosc Polakow, tez ci od nich wara."
            No,no - obronco polskosci!
            • Gość: ABE Re: Ty glupi, klamliwy bajkopisarzu. + IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 04.08.04, 01:30
              Nie, Kropka, nie popuszcze. Ta siura insynuuje, ze tylko samonienawidzacy sie
              ZYdzi akceptowali wlasna polskosc. To niby dla tych szanujacych sie Polskosc
              byla za niskie progi na zydowskie nogi. Glupie scierwo ta siura jest! Nie
              popuszcze!!!
              • Gość: suraester Re: Ty glupi, klamliwy bajkopisarzu. + IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 01:53
                cha, cha, cha.........
                ale kulturka, napisałam ci już szanuj się
            • Gość: suraester Re: Ty glupi, klamliwy bajkopisarzu. + IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 01:35
              zostaw ją, jej kobiecość poczuła się zagrożona, to prymitywne zagryzać dziecko,
              ale niektóre babki tak mają :)
          • Gość: . Re: Ty glupi, klamliwy bajkopisarzu.+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 04.08.04, 01:31
            >>>>>>>>>>>><<Przestan nam ty glupia dziwko ublizac. NIe przeklinam, ale
            mnie do tego
            zmuszasz
            FUCK OFFFFFF>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><

Wkraczamy w nowa faze?-kurewska?
            Zydowska,polska,niemiecka?
            "FUCK OFFFFFF"-czy to po naszemu=spierdalaj?
            Mozna tego uzyc w stosunku do ciebie?

• Gość: suraester Re: Ty glupi, klamliwy bajkopisarzu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 01:34
            napisałam ci już laluniu, ze konkurencji na forum robić ci wśród panów nie
            zamierzam, po pierwsze bo jestem za młoda, a po drugie, że nie widzę kandydata:)
            więc nie musisz się czuć zagrożona, nie z mojej strony:)
            to, że jestem pewnie dużo młodsza nie znaczy, że chcę cie oddać do lamusa ;-)
            wścieklizno:)
            • Gość: ABE Re: Ty glupi, klamliwy bajkopisarzu. IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 04.08.04, 01:42
              Wrzod jestes na dupie mojego Narodu.
              • Gość: . Re: Ty glupi, klamliwy bajkopisarzu. + IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 04.08.04, 01:50
                Masz na mysli niemieckiego?
                Nie masz sie czego wstydzic.
                Pryszcz na nosie juz wyschl?
                • Gość: ABE Rozejm zerwany, kropka. n/t IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 04.08.04, 01:58
              • Gość: suraester Re: Ty glupi, klamliwy bajkopisarzu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 01:55
                > Wrzod jestes na dupie mojego Narodu.

na twojej starej dupie
        • Gość: Karol Re: "byc zydem" Co to takiego? IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.04, 08:22

> Brzechwa Baczyński to żydzi 100%,

Co to znaczy w 100%? Z tego co mi wiadomo obaj pisali po polsku, mysleli po polsku, zostali UKSZTALTOWANI przez polska kulture.
          Czy bycie zydem to zatem dokladnie jak w przypadku nazistow kwestia "krwi"?
          Nawet mala jej domieszka wystarczy, zeby byc "Deutscher". I to nic, ze jest jej tylko kilka procent, poniewaz jest duzo wartosciowsza od innych.

Czy zdajesz sobie teraz sprawe jak glupie, absurdalne i niebezpieczne jest takie rozumowanie? Powtarzam, ze dla mnie to zupelnie niezrozumiale, dlaczego akurat zydzi uprawiaja tak idiotyczna ekwilibrystyke rasistowska.

> Chopin po matce,

Czy oboje rodzice Justyny Krzyzanowskiej (z Krzyzanowskich) byli "100-procentowymi" Zydami? Wszyscy jej dziadkowie i pradziadkowie?

> to trochę nie tak jak z Conradem, bo żydzi nie mieli własnego państwa,

I co to ma do rzeczy? Albo jest sie lojalnym obywatelem panstwa, w ktorym sie zyje albo nie. Conrad mimo, ze urodzil sie i wyrosl w Polsce jest pisarzem angielskim.

Jak Zydzi moga w ogole zarzucac Polakom to, ze sie od nich izolowali skoro sami i to w tak absurdalny sposob izoluja sie sami, reglamentujac dla siebie wybitne osobowosci tylko dlatego, ze ktos z ich rodziny byl zydem?

> jest wielu polaków i dzisiaj którzy niechętnie przyznają się do Polski,
          > mieszkając za granicą, a nawet wypierają się swojej polskości zniemczając,
          > amerykanizując swoje nazwiska i imiona. ja nie wiem na jakiej zasadzie to
          > działa.

Wydaje mi sie, ze dziala to na bardzo prostej zasadzie. Nazywa sie to integracja. Nie inaczej bylo z Niemcami, Holendrami, Ukraincami. Najpozniej po paru pokoleniach wtapiaja sie w spolecznosci w ktorych zyja.
          Nie mozna zyc w ramach spolecznosci izolujac sie ciagle od niej lub korzystajac z niej, w zaleznosci od sytuacji.

Jesli jest sie czlonkiem spolecznosci, to powinno sie nim byc na dobre i na zle. Wszystko inne to zdrada i falsz.
          • Gość: suraester Re: "byc zydem" Co to takiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 13:49
            nie mierz innych swoją miarą, bo to jest pomyłka Karolu, sa różne kultury,
            które mają różne tradycje i historię, a ty wrzucasz wszystkich we własny tok
            myślenia i na tej podstawie budujesz zbiorową ideologię, opartą na
            przypuszczeniach. Nie wiem jak ci to wytłumaczyć skoro zamykasz się na pewne
            fakty, jeśli ci piszę, że Baczyński czy Tuwim, czy Brzechwa czuli się żydami,
            bo narzucało in to polskie społeczeństwo a także rodzinne tradycje, to uważasz
            to za zdradę, jesli piszę, że uważali się również za polaków, to nakazujesz im
            wybór, nie chcesz słyszeć o tym że można czuć się i żydem i polakiem. Że będąc
            żydem można być polakiem, który za swoją ojczyznę (miejsce w którym przyszło mu
            żyć) gotowy jest ossać swoje życie.........ale jednocześnie nie zrzekając się
            narodowości do której chcąc nie chcąc przynależy sercem i duszą. Nie
            przyjmujesz do wiadomości, że można być i amerykaninem i polakiem, a przecież
            takich ludzi jest dziesiątki tysięcy, są dumni że są polakami, a jednocześnie
            służą wiernie swojej ojczyźnie (miejscu, gdzie przyszło im żyć). To zwykła
            lojalność w stosunku do narodowości i ojczyzny, w której ty doszukujesz się
            fałszu i zakłamania. A wszystko dlatego, ze nie jesteś w takiej sytuacj, jest
            ci to obce, a więc i niezrozumiałe. Ale to, ze czegoś nie rozumiemy nie oznacza
            jednocześnie że mamy to potępiać, czy zamykać w określone ramy, które pozwolą
            NAM to pojąć. I tyle:)
    • sol4000 Re: Do ludzi 04.08.04, 01:18
      Tanczyli na moscie,
      Tanczyli noc cala.

Zbiry, katy, wyrzutki,
      Wisielce, prostytutki,
      Syfilicy, nozownicy,
      Lotry, zlodzieje, chlacze wodki.

Tanczyli na moscie,
      Tanczyli noc cala.

Zebracy, ladacznice,
      Wariaci, chytre szpicle,
      Tanczyly tan ulice,
      Latarnie, szubienice,
      Hycle.

Tanczyli na moscie
      Dostojni goscie:
      Psubraty!

Starcy rozpustnicy, streczyciele,
      Wstydliwi samogwalciciele.
      Wzieli sie za rece,
      Przytupywali,
      Graly harmonie, harmoniki,
      Do switu grali,
      Tanczyli ten swoj dziki:
      Dalej! Dalej!
      Zarli. Pili. Tanczyli.

A byl jeden obcy,
      Byl jeden nieznany,
      Patrzyli nan spode lba,
      Ramionami wzruszali,
      Spluwali.

Wzieli go na strone:
      Mowili, mowili, pytali,
      Milczal.

Podszedl Rudy, czerwony:
      - Cos za jeden?
      Milczal.

Podszedl drugi, bez nosa,
      Krosciasty:
      - Cos za jeden?
      Milczal.

Podszedl pijus, wycedzil:
      - Cos za jeden?
      Milczal.

Podeszla Magdalena:
      Poznala, powiedziala...
      Plakal...

Ucichlo. Cos szeptali.
      Na ziemie padli. Plakali.
      (Julian Tuwim)
      • Gość: zbalansowany Re: Do ludzi IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 04.08.04, 02:24

No wlasnie, Tuwim, a taka slowianska dusza!

A wracajac do zydowskiego pochodzenia niektorych slynnych Polakow, to chcialbym
        zauwazyc ze przez tych kilkaset lat wspolzycia zydow z Polakami, bylo tak wiele
        wojen, rewolucji, powstan, zamieszek, ze w zasadzie mozna powiedziec ze 100%
        Zydow polskich ma chcac nie chcac sporo polskiej krwi, czy to na skutek
        zakochania sie pradziadka w jakiejs slicznej Marysi, czy zbiorowego gwaltu
        ukrainskich, czy polskich chlopow na pra, pra babce podczas buntu
        Chmielnickiego, czy innej ruchawki. Na tej podstawie Polacy moga stwierdzic ze
        inteligencja zydow jest wynikiem takiegoz wlasnie "mieszania krwi" z Polakami i
        innymi slowianami
        Zastanawia mnie przy tym dlaczego to Zydzi z taka gorliwoscia przejeli
        rasistowskie teorie Hitlera i dopatruja sie swoich "zaslug" narodowych w kazdym
        kto cos gdzies na swiecie osiagnal. Jakos zbytnio nie reklamuja przy tym
        zydowskosci Eichmana, Hansa Franka, nie wspominajac sowieckich masowych
        mordercow ktorych mozna byloby naliczyc na kopy. Oj hucpiarze wy, chucpiarze!
        • Gość: dana33 do australijskiego zafajdanca IP: *.jazo.org.il 04.08.04, 08:44
          ales mnie rozbawil.... trzeba miec hucpe pierwszej klasy, zeby napisac "Polacy
          moga stwierdzic ze inteligencja zydow jest wynikiem takiegoz wlasnie "mieszania
          krwi" z Polakami... " to wlasnie takie antysemickie zafajdance podkreslali i
          podkreslaja zawsze tego zyda w polaku, jako cos ponizajacego. to wlasnie tacy
          jak ty zafajdancu, wyrzucili polskich zydow w 1968. ale jak przychodzi do
          inteligencji, aaaaa, to wtedy sie nazywa, ze zydzi przejeli ja od polakow.
          nu, zafajdaniec zostanie zafajdancem, a manipulant i klamca manipulantem i
          klamca.

• Gość: dana33 Re: do australijskiego zafajdanca p.s. IP: *.jazo.org.il 04.08.04, 08:46
            nu, nasza inteligencja byla juz w tym wyzsza, ze pijanstwa nie przejelismy od
            polakow.
            • Gość: mirex Re: do australijskiego zafajdanca p.s. IP: *.abhsia.telus.net 04.08.04, 09:25
              Gość portalu: dana33 napisał(a):

> nu, nasza inteligencja byla juz w tym wyzsza, ze pijanstwa nie przejelismy od
              > polakow.
              obetne wielblada :) twierdzisz ze izrael jest panstwem wolnym od alkocholizmu,
              moze tez narkomanii i prostytucji?:)
              • Gość: dana33 do mirexa IP: *.jazo.org.il 04.08.04, 11:13
                alez mirexie, nic takiego nie twierdze. mamy narkomanow i prostytutki inawet w
                ostatnich latach alkoholizm, ktory przywedrowal razem z emigracja rosyjska.
                nigdy nie twierdzialm i nie twierdze, ze my tacy bez skazy swietoszki, daleko
                nie. ale jesli uwazam abe, rachelke za chamki, to nie uwazam, ze wszystkie
                polki sa chamkami, jesli uwazam zafajdanca australijskiego za koltuna, to nie
                znaczy, ze uwazam, ze wszyscy polacy to koltuni. tylko niestety, mimo
                najlepszych checi, jak czasem czytam te uogolnienia, te wy i wy i wy, te
                zprzeczania faktom, to bierze nade mna gore moja zla strona i wtedy wlasnie
                pisze MY nie prezejelismy od WAS. nu, pardonnez moi....
              • Gość: suraester Specjalnie dla rachelki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 18:12
                W Izreelu mieszka obecnie ponad 600 tys. muzułmanów, którzy równocześnie
                podlegają i pod prawo Izraela jak i prawo szariatu w poszczególnych okręgach
                administracyjnych, które spoczywają w rękach kadich opłacanych przez państwo
                izraelskie, tak jak opłacani są rabini.We wsiach i małych mniejszych ośrodkach
                funkcja przywódców religijnych pełniona jest przez imamów lub szejchów i znów
                opłacanych przez izraelskie państwo.
                Wśród chrześcijan w Izraelu mieszkają:prawosławni obrzadku greckiego i
                rosyjskiego, monofizyci, wschodni katolicy (99% z nich to arabowie), Melchici,
                Maronici, Koptowie,
                50 tys katolików rzymskich, a wśród nich:ponad 50 Zakonów
                -franciszkanów,
                -benedyktynów
                -dominikanów,
                -karmelitów,
                -augustynów,
                -jezuitów,
                ponad 30 zgromadzeń żenskich a wśród nich
                - józefinki,
                - szarytki,
                -karmelitanki
                -służebniczki

W Izraelu mieszka około 1500 anglikanów,
                obecni są również:adwentyści, świadkowie jehowy, mormoni

Wśród grup religijnych zamieszkałych w Izraelu pięć z nich ma w Izraelu swojego
                oficjalnego zwierzchnika, a także swoje sądy.

Dodam tylko że Izrael posiada 6 mln mieszkańców i jest wielkości byłego
                województwa lubelskiego (dokładnie).

A jak to ma się w Polsce?
            • Gość: realOi! Re: do australijskiego zafajdanca p.s. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 03:33
              wal sie na ryj nie uogolniaj?
          • Gość: zbalansowany Gadasz nonsensy IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 04.08.04, 09:11

Jezeli tacy szowinisci zydowscy szukaja w kazdym jakiegos pradziadka czy
            prababki zydowki i usiluja na tej podstawie udowadniac ze ta osoba i jej
            osiagniecia naleza do "kultury zydowskiej", to na tej samej podstawie Polacy
            moga twierdzic ze wszyscy Zydzi z Polski zawdzieczaja sporo
            domieszce "slowianskiej krwi" (jezeli pozwolisz ze bede sie trzymal twoich
            nazistowskich teoryjek).
            Jezeli chodzi o 68 to wyobraz sobie ze chociaz chodzilem do sredniej szkoly, to
            przesiedzialem sie w tym czasie pare dni na Monte Lupich (takie krakowskie
            wiezienie), wiec do tych "wyrzucaczy" zaliczyc sie mnie nie da.
            A to ze wielu Polakow nadal rzeczywiscie podkreslalo i podkresla "tego zyda w
            Polaku", to lepiej zastanowic sie dlaczego tak jest i jakie sa tego
            przeslanki; - ups zapomnialem ze ty wyznajesz "prawo krwi" i Polacy to robia,
            bo wyssali to (taki specyficzny polski gen)wraz z mlekiem matki.
            • Gość: zbalansowany Re: Gadasz nonsensy IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 04.08.04, 09:16
              A Puszkin mial dziadka murzyna (zostal on nawet generalem w carskiej armii) i
              dlatego poezja Puszkina jest tak przesiaknieta rytmem Tam - Tamow i
              afrykanskimi legendami.
              • Gość: suraester Re: Gadasz nonsensy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 16:10
                zbalansowany

co twoja mama czuła, gdy zamiast osła urodziła muła:)))))
            • Gość: Fredzio88 Re: Gadasz nonsensy IP: 216.127.82.* 04.08.04, 10:11
              to lepiej zastanowic sie dlaczego tak jest i jakie sa tego
              > przeslanki

Dlaczego tak jest (Twoim zdaniem)? Poważnie pytam
              • Gość: zbalansowany Re: Gadasz nonsensy IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 05.08.04, 04:00
                Mysle ze w swiadomosci wielu Polakow Zydzi jako narod niezbyt dobrze zapisali
                sie w naszej historii. Nikt zdrowy na umysle nie neguje bardzo powaznego wkladu
                zydow w kulture i nauke polska, jednak wszystko to przesloniete jest rola zydow
                w polskiej historii. I znow wprawdzie mozna cytowac nazwiska Berka Joselewicza
                i jemu podobnych, ale znikaja oni w cieniu takich Moreli, Bermanow, Swiatlow
                itp. W paru bardzo waznych dla Polski momentach historycznych interesy Polakow
                i Zydow byly rozbiezne i tu Zydzi jako calosc nie wykazali sie rozsadkiem.
                Malzenstwo polsko zydowskie skonczylo sie w 39 kiedy Polacy tracili swoje
                panstwo a spolecznosc zydowska (oczywiscie nie wszyscy)wiwatowala na czesc
                sowieckich czolgow. Trudno po czyms takim spodziewac sie oznak sympatii ze
                strony Polakow. Jezeli w 39 nikt Zydom na terenach zajmowanych przez wojska
                niemieckie zadnych krzywd nie robil, to w parenascie miesiecy pozniej gdy te
                same wojska zajmowaly wschodnia czesc Polski stosunek do ludnosci zydowskiej
                wsrod Polakow i Ukraincow byl juz zupelnie inny.
                Calkowity rozwod nastapil po wojnie kiedy we wladzach narzuconych Polakom
                liczba Zydow byla nazwijmy to "nadproporcjonalna". Dlatego nawet po tylu latach
                od 68, dalej sporo osob niezbyt przychylnie patrzy na Zydow.
                W sumie bylo to dlugie, ale niezbyt udane malzenstwo i dobrze dla obu stron
                zesmy sie rozstali.
                Jeden madry Zyd napisal mi nawet kiedys ze Gomulke nalezy uwazac za
                dobroczynce, bo w 68 wyrzucil Zydow z Polski - to juz jest calkowita rewizja
                historii.
            • nierzyd Re: Gadasz nonsensy 04.08.04, 10:31
              Gość portalu: zbalansowany napisał(a):

> udowadniac ze ta osoba i jej
              > osiagniecia naleza do "kultury zydowskiej",

polonezy i mazurki Chopina to przeciez najwspanailaszy przyklad rzydowskiej
              kultury!
            • Gość: suraester Re: Gadasz nonsensy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 14:08
              wyjaśnij mi w takim razie dlaczego na Kwaśniewskiego, Millera, polityków, mówi
              się że to zydzi i robi się to z pogardą...........potrafisz?
              jak to nazwiesz? skoro już snujesz takie wywody, to napiszę ci że to polacy
              wypisują te durnoty na ścianach w internetach.
              Domieszka krwi? w żydowskich teoriach? a to ciekawe.........
              polakom się udzieliło?
              coś zmyślasz.
          • Gość: Jerzy IDIOTYCZNY SPOR IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 04.08.04, 14:28
            spolecznosci.
            obojga narodow".
            tym powiedziec.
            tez -a dzis chca sie oderwac od Francji.I odrazu maja kogo postwic na oltarzu...
            byl on Polakiem?
            madrzy.
            (J)

• Gość: suraester Re: Do ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 13:57
          chyba nie doczytujesz, albo pomijasz pewne wypowiedzi, jasno napisałam, że
          różni ludzie mieli pochodzenie żydowskie czy wręcz byli zydami, a jednocześnie
          byli złymi ludźmi. To dotyczy wszystkich ludzi. Zastanawia mnie dokładnie to co
          ciebie i nie rozumiem tego, dlaczego na tym forum pokazuje się tylko tych złych
          i porównuje sie do nich WSZYSTKICH ŻYDÓW, określając całą narodowość, nie na
          dobrych, ale właśnie na podstawie złych przykładów. Jak się okazuje, ze żyd był
          dobry, wspaniały i uczciwy to od razu padaja zarzuty:przecież on był
          polakiem!!! albo niemcem!!! albo francuzem!!!
          Na tym właśnie polega taka propaganda, porównujecie żydów z tymi, którzy wam
          pasują :)))))))))))))
        • Gość: suraester Re: Do ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 14:02
          dodam, ze to naturalne, ze kiedy przyrównujesz żydów do najgorszych, oni bronią
          się wykazując że przecież i te dobre, godne naśladowania postawy, to również
          żydzi, nie tylko te powykrajane zło, które chce się wieszać na każdym słupie,
          ale to już oczywiście wynika z ciasnoty umysłu. Nie wiedziałam, ze ludzi mają
          taką wściekliznę na żydów, to nieprawdoposobne, jestem ciekawa kim są, bo nie
          mogę uwierzyć że reprezentują choćby tę średnio rozgarniętą grupę, o normalnej
          czy wyższej to już nawet nie marzę. Ale to niewątpliwie specyficzne środowisko
          znajomków:)
    • Gość: Tomek44 Re: DO BLEMANA IP: 213.8.97.* 04.08.04, 08:03
      Wszyscy glupki jestescie. Jakie to ma znaczenie, kto, kiedy, gdzie i z kim?
      To nic nie zmieni, bo prawda jest taka, ze wszyscy sa Zydami. Wszyscy od tego
      samego tatusia jestesmy. Niestety nawet gucio.
      Serdecznie was pozdrawiam moja RODZINKO.
      • Gość: zbalansowany Re: DO Tomka IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 04.08.04, 08:23

Dla mnie ma wielkie znaczenie kiedy, gdzie a zwlaszcza z kim.

A wracajac do pokrewienstwa, to sa podstawy aby twierdzic ze Ewa nie byla zbyt
        wierna Adamowi, niektorzy pseudouczeni twierdza nawet ze jestesmy spokrewnieni
        z malpami.
        • Gość: Tomek44 Re: DO Tomka IP: 213.8.97.* 04.08.04, 08:57
          Co do malp to sie zgadza.Wystarczy, spojrzec do lustra i juz wiadomo kto gdzie
          i z kim. A jaki masz nos?
          • Gość: zbalansowany Re: DO Tomka IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 04.08.04, 09:31

ciemnofioletowy - to przez ten alkohol ktory jako Polak pije od sniadania.
            • Gość: Tomek44 Re: DO Tomka IP: 213.8.97.* 04.08.04, 09:45
              To przez Zydow, ktorzy rozpijali Polakow. Moja rodzina miala karczme, to wiem
              cos o tym.
              • Gość: zbalansowany Re: DO Tomka IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 04.08.04, 09:49

Aaaaaaaa

A to juz ty powiedziales!!(:
                • Gość: Tomek44 Re: DO Tomka IP: 213.8.97.* 04.08.04, 10:47
                  No widzisz? Taka to zdolna nacja jestesmy, wiec z nami uwazaj. Czytales
                  medrcow syjonu? Tam prawdy sie dowiesz.
                  A co do zydowskich umyslow, to prawda jest taka, ze ile bys sie nie
                  zastanawial, to nigdy tego nie pojmiesz. Jezeli pojmiesz, to znaczy Zyd jestes
                  i witaj bracie. Narazie na zdarowie tawariszcz.
                  • Gość: zbalansowany Re: DO Tomka IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 05.08.04, 04:21

"Medrcow" nie czytalem, ale skoro polecasz...
                    • Gość: suraester Re: DO Tomka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 16:12
                      zbalansowany

wiemy, wiemy
                      masz pokoj w kształcie owalnym
                      dlatego myślisz w kierunku oralnym:)
        • Gość: suraester Re: DO Tomka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 14:09
          bo jesteśmy
    • Gość: . Re: ?+ IP: *.telia.com 04.08.04, 09:45
      1.
      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Re: Do ludzi IP:
      *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au
      Gość: zbalansowany 04.08.2004 02:24 odpowiedz na list

No wlasnie, Tuwim, a taka slowianska dusza!

A wracajac do zydowskiego pochodzenia niektorych slynnych Polakow, to chcialbym
      zauwazyc ze przez tych kilkaset lat wspolzycia zydow z Polakami, bylo tak wiele
      wojen, rewolucji, powstan, zamieszek, ze w zasadzie mozna powiedziec ze 100%
      Zydow polskich ma chcac nie chcac sporo polskiej krwi, czy to na skutek
      zakochania sie pradziadka w jakiejs slicznej Marysi, czy zbiorowego gwaltu
      ukrainskich, czy polskich chlopow na pra, pra babce podczas buntu
      Chmielnickiego, czy innej ruchawki. Na tej podstawie Polacy moga stwierdzic ze
      inteligencja zydow jest wynikiem takiegoz wlasnie "mieszania krwi" z Polakami i
      innymi slowianami>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
      --------------------------------------------------------------------------------
      ---------------------------------------------

I naodwrot Tez!
      Szczegolnie jak sie ktos zakochal w pieknej Esterce.

2.>>>>>>>>>>>> • Re: Gadasz nonsensy IP: *.mel.connect.com.au /
      *.connect.com.au
      Gość: zbalansowany 04.08.2004 09:16 odpowiedz na list
      A Puszkin mial dziadka murzyna (zostal on nawet generalem w carskiej armii) i
      dlatego poezja Puszkina jest tak przesiaknieta rytmem Tam - Tamow i
      afrykanskimi legendami>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Jak wiadomo z historii,dziadek tenHannibal,gubernator w Kurlandii,jeden z
      najgorszych katow zolnierzy i cywili
      W czasch Anny Ioannowny.
      Na sile ozenil ze soba corke kapitana bodajze greckiego,ktory walczyl o
      niepodleglosc swej ojczyzny.
      Ktory musial ratowac siebie i corke swoja.Wstapil na sluzbe rosyjska.
      Ten bydlak w noc poslubna kwasem oblal twarz “ukochanej”.
      Wypedzil na ulice.I zakazal wspomagania jej.
      Nie wiem tylko,czy ona byla prababcia Puszkina.
      Takze z "tamtamamy" daj se spokoj.

Czy w dalszym ciagu wszystkie wynalazki zostaly "wymyslone"
      przez ludzi polskiego pochodzenia?

• Gość: zbalansowany Re: ?+ IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 04.08.04, 09:53

Gdzie znalazles te historie o tej corce?

Czy w dalszym ciagu wszystkie wynalazki zostaly "wymyslone"
        > przez ludzi polskiego pochodzenia?

Oczywiscie ze tak - Poza oczywiscie zegarkiem.
        Zegarek wynalazl Wania u Niemca na strychu.(:
        • Gość: . Re: ?+ IP: *.telia.com 04.08.04, 10:02
          Pikul.
          "Anna Ioanowna"
          Pozatym wskaz mnie,gdzie u Puszkina "tamtamy"?
          Ruslan i Ludmila?
          Ewgenij Onegin?
          Borodino?
          Moze gdzies indziej?

Poniewaz nastepuje "odbrazowienie" historii i kultury rosyjskiej,
          w stopniu duzo wiekszym niz polskim,pojawia sie wiele nowych materialow.
          Miedzy innymi zwiazanymi z rocznicami puszkinowskimi.
          Obchodzone sa hucznie i bardzo,bardzo "pozytywnie.
          Jednak,miedzy innymi,duzo wspomniano na temat Hannibala.
          I jak Puszkin swego pradziadka "ubrazowil".
          Natomiast sam jako amator na temat Hannibala prawie nic nie znajdziesz?

• Gość: suraester Re: ?+ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 16:14
          zbalansowany nie jesteś w Koluszkach,
          przestań walić ludzi qtasem po nóżkach:)
    • a.adas Dana, będę cyniczny :) 04.08.04, 14:00
      Przez Polskę przez te tysiąc lat przeszło tyle wojska, że Polaków po prostu nie
      ma... Smutne, ale prawdziwe, chlip.
      • Gość: Jerzy Re: Dana, będę cyniczny :) IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 04.08.04, 14:32
        IDIOTYCZNY SPOR.

spolecznosci.
        obojga narodow".
        tym powiedziec.
        byl on Polakiem?
        madrzy.
        (J)

• Gość: dana33 Re: Dana, będę cyniczny :) IP: *.jazo.org.il 04.08.04, 14:47
          dzieki ogromne jerzy, za ten zdrowy cynizm. myslalam, ze jestem w domu
          oblakanych czytajac te posty abe i rachelko. ale na szczescie okazuje sie, ze
          sa jeszcze normalnie myslacy ludzie.
        • Gość: OSKAR Re: DO JERZEGO IP: *.cablep.bezeqint.net 05.08.04, 10:31
          JEST DUZO LOGIKI W TWOIM POSCIE, ALE CHCIALBYM NIECO ROZSZERZYC WLASNIE TA
          SZCZEGOLNA "CIEZKOSTRAWNOSC" GDY CHODZI O POLSKICH PISARZACH MAJACYCH ZYDOWSKIE
          KORZENIE. JA MAM NA MYSLI TE SILNE EMOCJE WIELU POLAKOW - NIE TYLKO W TYM
          WATKU - ILEKROC ZNANY CZLOWIEK W POLSKIM SPOLECZENSTWIE Z DZIEDZINY KULTURY I
          NIE TYLKO, W DALEKIEJ CZY NIE TAK DALEKIEJ PRZESZLOSCI, JEST "PODEJRZANY O
          ZYDOWSTWO". W TYM WYPADKU WRAZLIWOSC TYCH WSPOMNIANYCH POLAKOW DOSIEGA
          NIEOCZEKIWANYCH SZCZYTOW. POROWNALBYM TO Z DOTYKIEM OTWARTEGO NERWU. KORZENIE
          FRANCUSKIE, WLOSKIE, LITEWSKIE, CZESKIE I NAWET NIEMIECKIE, NIKOMU NIE
          PRZESZKADZAJA. MOZE NAWET DODAJA ATRAKTYWNOSCI. KORZENIE ZYDOWSKIE - BRON BOZE!

W SWOIM CZASIE PRZYPOMNIALEM FORUMOWICZOM BURZE NA POLSKIM NIEBIE PO TYM JAK
          BYLY AMBASADOR IZRAELA (NIE SZEBACH WEISS)COS RZUCIL W CZASIE INTERVIW W
          POLSKIM RADIO O ZYDOWSKICH KORZENIACH ADAMA MICKIEWICZA. REAKCJA NA TO
          WYPOWIEDZENIE BYLA BEZ PRECEDNSU. REDAKCJA ROZGLOSNI ZOSTALA PO
          PROSTU "ZBOMBARDOWANA" GRADEM PROTESTOW I DEMENTI. TAK DALECE, ZE JAKIS GORLIWY
          I NIE MNIEJ ELASTYCZNY BADACZ DOSZEDL DO WNIOSKU, ZE POLSKI WIESZCZ POCHODZI
          Z...TATAROW. PO TYM BADANIU POLSKIE NIEBO STALO SIE OD NOWA BLEKITNE I BEZ
          NAJMNIEJSZEJ OBLOKI. NIECH JUZ BEDZIE TATAR, BYLE NIE ZYD...
          • Gość: Jerzy Re: DO JERZEGO IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 05.08.04, 15:29
            Wlasnie tak jest, jak piszesz.Powiedzialbym nawet, ze o kulturze danego narodu
            stanowi jego zdolnosc do akceptacji Obcych - zwlaszcza tych, ktorzy przybyli w
            celach jak najbardziej pokojowych, nie zamierzajac nikogo nawracac sila na
            swoja wiare czy tez prowadzic jakiejs perfidnej-skierowanej przeciw temu
            krajowi-polityki. Zyli swoim-zagwarantowanym przewilejami - zyciem, nie
            mieszajac sie z otoczeniem.
            To jednak wystarczylo, by ich posadzac o niecne zamiary.

Tym bardziej akceptacji Obcych nalezaloby sie spodziewac w sytuacji, kiedy
            przybysze zaczeli sie sami otwierac na spoleczenstwo, w ktorym zyli. Nie bylo
            takich wielu, to prawda, ale nawet ci nieliczni , ci, ktorzy, wchodzac w
            spoleczenstwo polskie i zmieniajac wyznanie zostawali katolikami - nawet ci
            musieli bardzo sie pilnowac.

To co dla Polakow bylo naturalne dla nich stawalo sie zagrozeniem.Polacy mogli
            np.bywac komunistami i calkiem niezgorszymi oprawcami swoich rodakow(i obcych
            ludow), ale Polacy pochodzenia zydowskiego -nie, bo od razu wyciagano im ich
            zydostwo.A to w polskim spoleczenstwie nosilo wszelkie znamiona degradacji i
            rownalo sie spolecznej smieci dla czlowieka, na ktorego wskazano palcem.
            Polacy mogli walczyc o swoj narodowy byt i byli zachwyceni jesli
            jakis "amerykanski Polak"(nawet drugiej czy trzeciej generacji -posiadanie
            jakiegos angielskiego przodka, chocby nawet byl on tylko zwyklym szewcem -
            prawie nobiliowalo. Posiadanie w rodzinie zydowskiego profesora, chocby tylko
            wzenionego- gleboko zawstydzalo) ich w tym poparl, ale jesli to samo czynili
            Polacy pochodzenia zydowskiego w stosunku do Izraela, to stawali sie z punktu
            groznymi "syjonistami", dybiacymi na...No wlasnie:na co? Na Polske?

Nigdy nie rozumialem tego niekonczacego sie sporu o pochodzenie Mickiewicza i
            posadzenie Zydow o chec "przywlaszczenia" sobie naszego wielkiego poety -jak
            pisza niektorzy "dyskutanci", tracac z oczu oczywisty fakt, ze chodzi tu
            wlasnie o tego wieszcza, a nie o tego drugiego, rownie wielkiego -Slowackiego.
            Ze chodzi tez o paru innych pisarzy czy kompozytorow a nie o wszystkich -
            zreszta, gwoli prawdy, jakby tych dwoch zabrac, to ilu jeszcze zostanie? Nie
            bylo ich az tak znowu wiele.
            Johnatan Talberry, walijczyk, podrozujacy po Polsce w pierwszej polowie w XIX
            (odbyl podroz do Warszawy, Wilna i Krakowa) zanotowal w swoim
            pamietniku,ze "Polacy bardzo lubia fujarki" - spotykal bowiem ciagle w drodze
            pocztylionu(takze po karczmach) pastuszkow, wygrywajacych rzewne melodyjki. Na
            tej podstawie wyciagnal wniosek, ze "jest to najprawdopodobniej polski narodowy
            instrument". Henryk Wieniawski byl natomiast...skrzypkiem a w tym instrumencie
            celowali wlasnie Zydzi. To nie jest zaden dowod, wiem o tym ale dlaczego
            wlasnie on, Wieniawski, a nie kto inny....?
            Mozna sie smialo tymi wielkimi ludzmi podzielic przy odrobinie dobrej woli -
            wtedy nalezy jednak dokonac radykalnej rewizji swoich pogladow i intelektualnie
            sie podniesc na wyzszy poziom.
            A to nie kazdy potrafi i chce. Dlatego watpie, czy polski lud w swej masie jest
            zdolny do takiego wysilku.
            (J)
            • jarek_grzyb Re: DO JERZEGO 05.08.04, 15:48
              Gość portalu: Jerzy napisał(a):

> Wlasnie tak jest, jak piszesz.Powiedzialbym nawet, ze o kulturze danego
              narodu
              > stanowi jego zdolnosc do akceptacji Obcych

Nie wiem dlaczego, trudno mi powstrzymac wybuchy smiechu.
              • Gość: rachelka Re: DO JERZEGO IP: *.twcny.rr.com 05.08.04, 15:55
                jarek_grzyb napisał:

> Gość portalu: Jerzy napisał(a):
                >
                > > Wlasnie tak jest, jak piszesz.Powiedzialbym nawet, ze o kulturze danego
                > narodu
                > > stanowi jego zdolnosc do akceptacji Obcych
                >
                > Nie wiem dlaczego, trudno mi powstrzymac wybuchy smiechu.

moze dlatego jarku, ze zawsze jest dobrze dawac dobre rady innym patronizujac
                wszystkich naokolo, samemu zas stosujac inne kategorie do siebie. nikt im nie
                dorownuje i oni zawsze maja racje. to jest punkt wyjsciowy. jesli smiesz sie
                niezgodzic z kims wybranym to juz jestes wrogiem i popelniles tym samym
                przestepstwo. tak jest wszedzie,gdzie oni wlezli. zyd zawsze ma racje i musi byc
                na gorze,jak nie to krzyk i rwetes. co do akceptacji innych to najlepszy
                przyklad w izraelu,jaka tolerancja i akceptacja co dzien jest okazywana komus
                innemu niz zydom.
                • Gość: suraester Re: DO JERZEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 16:19
                  rachelka
                  a jaka tolerancja jest okazywana w polsce komuś kto nie jest polakiem?
                  a jaka tolerancja jest okazywana w niemczech komuś kto nie jest niemcem?
                  a jaka tolerancja jest okazywana w anglii komuś kto nie jest anglikiem?
                  a jaka tolerancja jest okazywana we wszystkich krajach rabskich komuś kto nie
                  jest muzułmanem?
                  itd
                  a dlaczego to cię boli akurat w izraelu?
                • Gość: wszystkojednokto Re: DO JERZEGO IP: *.chello.pl 05.08.04, 20:31
                  chyba nie tak Rachelko
                  Obcy ,pisany z duzej litery w jezyku polskim to nic innego tylko Aliens i
                  dlatego to JEST smieszne,tez sie ubawilem
              • Gość: suraester Re: DO JERZEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 16:15
                >
                > Nie wiem dlaczego, trudno mi powstrzymac wybuchy smiechu.

bo jesteś grzybem:)
              • hubbeles Plesniaczku klamliwy 05.08.04, 16:16
                Nie wyrywaj z kontekstu zdania Jerzego, Rydzyku drogi - a smiac sie bedzie
                ten, co smieje sie ostatni.

"o kulturze danego narodu stanowi jego zdolnosc do akceptacji Obcych -
                zwlaszcza tych, ktorzy przybyli w celach jak najbardziej pokojowych,
                nie zamierzajac nikogo nawracac sila na swoja wiare czy tez prowadzic jakiejs
                perfidnej-skierowanej przeciw temu krajowi-polityki".

Czyzby to Zydzi nawracali w jakikolwiek sposob na swoja wiare?
                Czyzby to Zydzi zapelniali w Szwecji wiezienia, skazani za gwalty i rozboj?
                Czyzby to Zydzi podpalali w Malmö szkoly, rzucali kamieniami w karetki
                pogotowia i radiowozy?
                Czyzby to Zydzi w Szwecji masowo dopuszczali sie gwaltow na mlodych kobietach
                niezydowskich?
                Czyzby to Zydzi w Europie mordowali "honorowo" swoje corki, siostry i zony za
                kontakty z niezydami??

• Gość: rachelka Re: Plesniaczku klamliwy IP: *.twcny.rr.com 05.08.04, 16:37
                  a czy w izraelu mozna praktykowac inna wiare? macie tam koscioly
                  chrzescijanskie,czy meczety? obchodzicie jakies swieta nie zydowskie,jak to jest
                  z ta tolerancja rasowo-religijna.gdzie zyd mieszka to chce,aby byly jego
                  swiatynie budowane i krzyczy o dyskryminacji jak czegos nie ma. czy to samo jest
                  w izraelu? czy wolno zydowi byc chrzescijaninem lub muzulmaninem jak chce?gdzies
                  czytalam,ze w izraelu to juz biblia jest zbroniona. moge ci powiedziec,ze
                  bandyta zyd,ktory dokonal morderstwa w us, uciekl do izraela, i nie bedzie
                  wydany wladzom us. nie mysl,ze jestescie tacy swieci i ze nie ma wsrod was
                  przestepcow,tylko zwykle nie mozna sie przyznac co do narodowosci,bo krzyk sie
                  podnosi o antysemityzm.
                  • Gość: suraester Re: Plesniaczku klamliwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 16:51
                    rachelka nie kompromituj się.
                    oczywiście ze sa i meczety i chrześcijańskie światynie,
                    20% (polska nie ma takiego odsetku obcych) mieszkańców izraela czyli ponad
                    milion dwieście naroda to muzułmanie i chrześcijanie ( z przewagą islamu dość
                    sporą nad chrześcijańską)
                    a jak to się ma w krajach arabskich, albo w Polsce? wiesz?
                    jak można tak bezmyślnie klepać w klawiature, nawet nie zagladając do zadnych
                    źródeł:)
                    mój podziw:)
                    • Gość: rachelka Re: Plesniaczku klamliwy IP: *.twcny.rr.com 05.08.04, 16:54
                      wiesz gerta to jest zdumiewajace ile ty wiesz, i to nawet wiecej niz oficjalnie
                      dostepne zrodla. izrael jest przeciez tak otwartym krajem,ze az sie otykasz o
                      koscioly i meczety. podaj ich adresy to sprawdze?
                      • Gość: suraester Re: Plesniaczku klamliwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 17:02
                        już pisałam, że mnie to interesuje, historia i kultura żydów,
                        bardzo dobrze z autopsji znam kulturę arabów, poniewaz mój tato jest dyplomatą,
                        i przez osiem lat mieszkaliśmy w krajach arabskich.
                        Jakbyś była trochę bardziej rozgarnięta to wiedziałabyś, że do Izraela
                        pielgrzymują chrześcijanie z całego świata, modlą się tam w kościołach, nie
                        tylko katolickich i mieszkają w chrześcijańskich klasztorach.
                        Wklep sobie Uniwersytet Hebrajski a dowiesz się jak wielu chrześcijan tam
                        wykłada i uczy się z całego świata.
                        i wyluzuj, bo im dalej brniesz, tym się bardziej ośmieszasz
                        • bigobserver O mitomanach 05.08.04, 20:25

> już pisałam, że mnie to interesuje, historia i kultura żydów,
                          > bardzo dobrze z autopsji znam kulturę arabów, poniewaz mój tato jest
                          dyplomatą,

Napewno jestes chluba taty
                          niemiecka corko, polskiego dyplomaty.
                      • Gość: suraester Re: Plesniaczku klamliwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 17:07
                        poza tym znawczynio nie odpowiedziałaś ile w Polsce jest meczetów, ile synagog,
                        ile cerkwi (mam na myśli te działające) i jaki jest stosunek chrześcijan do
                        innych wyznań, zanim zaczniesz kogoś rozliczać, zacznij od siebie.
                        • Gość: suraester Re: Plesniaczku klamliwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 17:09
                          chodzi mi oczywiście o stosunek procentowy chrześcijan do innych wyznań, bo
                          ogólnie stosunek polaków katolików do innych wyznań, również chrześcijańskich!
                          jest mi bardzo dobrze znany
                        • Gość: rachelka Re: Plesniaczku klamliwy IP: *.twcny.rr.com 05.08.04, 17:11
                          nu dawaj te adresy swiatych innych wyznan w izraelu medrcu. nie zmieniaj tematu
                          tylko posylaj jak mnie tak wyzwalas od nieukow. adresy prosze..
                          nie mowimy tu o stosunku chrzescijan do innych wiar w polsce. o ile mi wiadomo
                          nie wolno uprawiac innej wiary w izraelu niz rodzima,ani zydowi nie wolno
                          zmienic wiary. o roznych rasach tez nie ma mowy bo nie maja wjazdu,przeciez
                          zydzi zawsze chcieli byc etnicznie czysci.
                          • Gość: suraester Re: Plesniaczku klamliwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 17:20
                            > nu dawaj te adresy swiatych innych wyznan w izraelu medrcu. nie zmieniaj
                            tematu
                            > tylko posylaj jak mnie tak wyzwalas od nieukow. adresy prosze..
                            > nie mowimy tu o stosunku chrzescijan do innych wiar w polsce. o ile mi wiadomo
                            > nie wolno uprawiac innej wiary w izraelu niz rodzima,ani zydowi nie wolno
                            > zmienic wiary. o roznych rasach tez nie ma mowy bo nie maja wjazdu,przeciez
                            > zydzi zawsze chcieli byc etnicznie czysci.

nie znam adresów rachelka, poza tym obawiam się, że i nawet adresy niewiele by
                            ci powiedziały,
                            "o ile mi wiadomo nie wolno uprawiać innej wiary..........."
                            słuszna uwaga, powinnaś zawsze nadmieniać....."O ILE MI WIADOMO"
                            a czyja to wina rachelka że przelewasz puste w próżne,
                            że próbujesz udawać mądrzejszą niż jesteś?
                            zadajesz pytania, ale odpowiadać nie umiesz, z wiadomych powodów, na niczym się
                            nie znasz, taka przekupka co się drze na targu "jaja sprzedaję!"

już nie jesteś rachelka jesteś KOMPROMITACJA:)
                            • Gość: rachelka Re: Plesniaczku klamliwy IP: *.twcny.rr.com 05.08.04, 20:50

> > nu dawaj te adresy swiatych innych wyznan w izraelu medrcu. nie zmieniaj
                              > tematu
                              > > tylko posylaj jak mnie tak wyzwalas od nieukow. adresy prosze..
                              > > nie mowimy tu o stosunku chrzescijan do innych wiar w polsce. o ile mi wi
                              > adomo
                              > > nie wolno uprawiac innej wiary w izraelu niz rodzima,ani zydowi nie wolno
                              > > zmienic wiary. o roznych rasach tez nie ma mowy bo nie maja wjazdu,przeci
                              > ez
                              > > zydzi zawsze chcieli byc etnicznie czysci.
                              >
                              >
                              > nie znam adresów rachelka, poza tym obawiam się, że i nawet adresy niewiele by
                              > ci powiedziały,
                              > "o ile mi wiadomo nie wolno uprawiać innej wiary..........."
                              > słuszna uwaga, powinnaś zawsze nadmieniać....."O ILE MI WIADOMO"
                              > a czyja to wina rachelka że przelewasz puste w próżne,
                              > że próbujesz udawać mądrzejszą niż jesteś?
                              > zadajesz pytania, ale odpowiadać nie umiesz, z wiadomych powodów, na niczym się
                              >
                              > nie znasz, taka przekupka co się drze na targu "jaja sprzedaję!"
                              >
                              > już nie jesteś rachelka jesteś KOMPROMITACJA:)

kompromitacja gerta to ty udajaca intelektualna forumowiczke. ty sama nie wiesz
                              czego sie czepic a na konkretne pytanie nie mozesz dac odpowiedzi bo jej nie ma.
                              trelujesz tutaj trzy po trzy dajac mi swoje niemiecko-polsko-zydowskie rady za 3
                              grosze. juz ci mowilam nie udawaj lepszej niz jestes bo to az smiech bierze.
                          • Gość: suraester Re: Plesniaczku...specjalnie dla rachelki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 18:14
                            W Izreelu mieszka obecnie ponad 600 tys. muzułmanów, którzy równocześnie
                            podlegają i pod prawo Izraela jak i prawo szariatu w poszczególnych okręgach
                            administracyjnych, które spoczywają w rękach kadich opłacanych przez państwo
                            izraelskie, tak jak opłacani są rabini.We wsiach i małych mniejszych ośrodkach
                            funkcja przywódców religijnych pełniona jest przez imamów lub szejchów i znów
                            opłacanych przez izraelskie państwo.
                            Wśród chrześcijan w Izraelu mieszkają:prawosławni obrzadku greckiego i
                            rosyjskiego, monofizyci, wschodni katolicy (99% z nich to arabowie), Melchici,
                            Maronici, Koptowie,
                            50 tys katolików rzymskich, a wśród nich:ponad 50 Zakonów
                            -franciszkanów,
                            -benedyktynów
                            -dominikanów,
                            -karmelitów,
                            -augustynów,
                            -jezuitów,
                            ponad 30 zgromadzeń żenskich a wśród nich
                            - józefinki,
                            - szarytki,
                            -karmelitanki
                            -służebniczki

W Izraelu mieszka około 1500 anglikanów,
                            obecni są również:adwentyści, świadkowie jehowy, mormoni

Wśród grup religijnych zamieszkałych w Izraelu pięć z nich ma w Izraelu swojego
                            oficjalnego zwierzchnika, a także swoje sądy.

Dodam tylko że Izrael posiada 6 mln mieszkańców i jest wielkości byłego
                            województwa lubelskiego (dokładnie).

A jak to ma się w Polsce?
                            • Gość: rachelka Re: Plesniaczku...specjalnie dla rachelki IP: *.twcny.rr.com 05.08.04, 23:23
                              uraester napisał(a):

> W Izreelu mieszka obecnie ponad 600 tys. muzułmanów, którzy równocześnie
                              > podlegają i pod prawo Izraela jak i prawo szariatu w poszczególnych okręgach
                              > administracyjnych, które spoczywają w rękach kadich opłacanych przez państwo
                              > izraelskie, tak jak opłacani są rabini.We wsiach i małych mniejszych ośrodkach
                              > funkcja przywódców religijnych pełniona jest przez imamów lub szejchów i znów
                              > opłacanych przez izraelskie państwo.
                              > Wśród chrześcijan w Izraelu mieszkają:prawosławni obrzadku greckiego i
                              > rosyjskiego, monofizyci, wschodni katolicy (99% z nich to arabowie), Melchici,
                              > Maronici, Koptowie,
                              > 50 tys katolików rzymskich, a wśród nich:ponad 50 Zakonów
                              > -franciszkanów,
                              > -benedyktynów
                              > -dominikanów,
                              > -karmelitów,
                              > -augustynów,
                              > -jezuitów,
                              > ponad 30 zgromadzeń żenskich a wśród nich
                              > - józefinki,
                              > - szarytki,
                              > -karmelitanki
                              > -służebniczki
                              >
                              > W Izraelu mieszka około 1500 anglikanów,
                              > obecni są również:adwentyści, świadkowie jehowy, mormoni
                              >
                              > Wśród grup religijnych zamieszkałych w Izraelu pięć z nich ma w Izraelu swojego
                              >
                              > oficjalnego zwierzchnika, a także swoje sądy.
                              >
                              > Dodam tylko że Izrael posiada 6 mln mieszkańców i jest wielkości byłego
                              > województwa lubelskiego (dokładnie).
                              >
                              > A jak to ma się w Polsce?

ok teraz ci podam inteligentko moje informacje,poczytaj

www.religioustolerance.org/rt_israel.htm
                              atheism.about.com/library/irf/irf02/blirf_israel.htm
                              to tak na poczatek. co do polski jedno co moge powiedziec bo w niej juz od
                              jakiegos czasu nie mieszkam,ze w wielu miejscach jest pelno kosciolow roznych
                              wyznan i sa one pelne. dotyczy to rowniez buznic zydowskich, nie mowiac juz o
                              fakcie organizowania wystaw,koncertow i innych imprez propagujacych kulture
                              zydowska. zyczyc takiej otwartosci naszym milusinskim. o ile wiem to koscioly sa
                              po stonie palestynskiej (byly) otwarte dla wiernych ale teraz z powodu dzialan
                              wojennych maja ograniczona mozliwosc sluzenia im. dziwi mnie jedynie,ze osoba
                              taka jak ty zachwycajaca sie zydami i jawnie opluwajaca polske dalej w niej chce
                              mieszkac. w dzisiejszym swiecie latwo mozna miejsce zamieszkania zmienic. jest
                              to bardziej proste niz narzekanie i cierpienie po nic.
                              • Gość: suraester Re: Plesniaczku...specjalnie dla rachelki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 23:52
                                to tak na poczatek. co do polski jedno co moge powiedziec bo w niej juz od
                                jakiegos czasu nie mieszkam,ze w wielu miejscach jest pelno kosciolow roznych
                                wyznan i sa one pelne. dotyczy to rowniez buznic zydowskich, nie mowiac juz o
                                fakcie organizowania wystaw,koncertow i innych imprez propagujacych kulture
                                zydowska. zyczyc takiej otwartosci naszym milusinskim. o ile wiem to koscioly sa
                                po stonie palestynskiej (byly) otwarte dla wiernych ale teraz z powodu dzialan
                                wojennych maja ograniczona mozliwosc sluzenia im. dziwi mnie jedynie,ze osoba
                                taka jak ty zachwycajaca sie zydami i jawnie opluwajaca polske dalej w niej chce
                                mieszkac. w dzisiejszym swiecie latwo mozna miejsce zamieszkania zmienic. jest
                                to bardziej proste niz narzekanie i cierpienie po nic.

to masz jakieś miłe wspomnienia z polski, tyyyyyy a może ci się kraje
                                popierdoliły?
                                czyli już nie jesteś polką !
                                to co tutaj robisz ździro:)
                                • Gość: suraester Re: Plesniaczku...specjalnie dla rachelki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 00:10
                                  rachelka
                                  o ile wiem to koscioly s
                                  > a
                                  > po stonie palestynskiej.........

słuszna uwaga, o ile wiesz, czyli ile ci wyszeptał ten arab, co cie ostatnio
                                  szturchał:))))))))))))))
                                  a ożeni się chociaż?
                                  tylko niech ci znowu jakiś głupot nie naopowiada, że może się z tobą ożenić
                                  tylko w nocy o 25.00, bo zaczniesz mi wmawiać, ze jest taka godzina.......z
                                  tego co ci wiadomo;-))))))))))
                                  nie daj się nabrać CHAMerykanko?
                                  • Gość: rachelka Re: Plesniaczku...specjalnie dla rachelki IP: *.twcny.rr.com 06.08.04, 02:25

> rachelka
                                    > o ile wiem to koscioly s
                                    > > a
                                    > > po stonie palestynskiej.........
                                    >
                                    > słuszna uwaga, o ile wiesz, czyli ile ci wyszeptał ten arab, co cie ostatnio
                                    > szturchał:))))))))))))))
                                    > a ożeni się chociaż?
                                    > tylko niech ci znowu jakiś głupot nie naopowiada, że może się z tobą ożenić
                                    > tylko w nocy o 25.00, bo zaczniesz mi wmawiać, ze jest taka godzina.......z
                                    > tego co ci wiadomo;-))))))))))
                                    > nie daj się nabrać CHAMerykanko?

jeszcze jedna mala uwaga kocmoluchu ten co mnie szturchal jest na pewno lepszy
                                    od tego co na ciebie spoglada. znajac twoje gusta robisz to sama i przed
                                    lustrem. milego jedzenia wurstu zycze.
                                • Gość: rachelka Re: Plesniaczku...specjalnie dla rachelki IP: *.twcny.rr.com 06.08.04, 02:22
                                  to masz jakieś miłe wspomnienia z polski, tyyyyyy a może ci się kraje
                                  > popierdoliły?
                                  > czyli już nie jesteś polką !
                                  > to co tutaj robisz ździro:)

wiesz gerta. ty masz jedna ceche wspolna z tymi syjonami w ktorych tak sie
                                  kochasz.jak nie masz argumentow do dyskusji to szambem lejesz. wskazuje to niski
                                  poziom intelektualny,ktorym takie kocmoluchy co to niewiadomo co robia w polsce,
                                  sie charakteryzuja. moja rada idz do kibla,umyj sie tam dobrze,szczegolnie gebe
                                  i sposc wode. nie mam ochoty z doba dyskutowac bo to nie ta piosenka i nie ta
                                  melodia. twoj poziom to k.. spod latarni, a ja tego zawodu uprawiac nie musze,
                                  wiec i gusta lingwistyczne mam nieco inne.

ps.polsko-zydowsko-niemiecka intelektualistko od 7 bolesci ja sie nie musze
                                  pytac ciebie o pozwolenie pisania na tym forum,wiec sobie w ten leb tepawy to
                                  wbij gdybys miala jakies watpliwosci kto tu jest panem, a kto sluga, bo ci sie
                                  cos pieprzy.
                          • Gość: dana33 Re: Plesniaczku klamliwy IP: *.broadband.actcom.net.il 05.08.04, 19:07
                            nu, masz, poogladaj, jakbys sama niemogla znalezc. a moze nie mozesz, tys za
                            glupia nawet klinkac na search.

www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Society_&_Culture/Christian_communit
                            ies.html
                            www.bethlehemgarden.com
                            www.christusrex.org/www1/jhs/TSspmenu.html
                            www.geocities.com/jaffassembly
                            church-of-christ.org/churches/Israel/Israel_S.htm
                            www.orthodox.net/jericho/2000-01-31-jerpost.html
                            www.bahaipictures.com
                      • Gość: dana33 Re: Plesniaczku klamliwy IP: *.broadband.actcom.net.il 05.08.04, 18:49
                        rachelko szmatelko, z mojego okna widze tylko siedem meczetow i slysze pare
                        razy dziennie nawolywania imamow. we wschodniej jerozolimie i na starym miescie
                        nie mozna sie ich doliczyc. kretynko skonczona, wiesz dob rze, ze wszystko
                        tutaj jest, nie tylko meczety, koscioly, synagogi i cerkwie, ale w haifie jest
                        zdaje sie druga co do pieknosci i wielkosci swiatynia bahajow. ales ty
                        prymitywna w twojej nienawisci i ochocie dokopac. tylko ci idiotko nikak nie
                        wychodzi.
                • jarek_grzyb Re: Plesniaczku klamliwy 05.08.04, 18:25
                  hubbeles napisał:

> Nie wyrywaj z kontekstu zdania Jerzego, Rydzyku drogi - a smiac sie bedzie
                  > ten, co smieje sie ostatni.

Hubbelesiku, slonce Ty moje!

Przede wszystkim musze Ci powiedziec, ze jestem z Ciebie dumny.
                  Juz myslalem, ze pod tym nikiem kryje sie jakas maszyna kopiujaca na chybil
                  trafil i bez zadnego zwiazku teksty satyryczne. Jednak nie. Napisales dwa
                  zdania od siebie i chociaz narazie Ci nie wyszlo to kierunek juz jest dobry.
                  Pracuj nad tym dalej.

Dlaczego uwazam, ze Ci nie wyszlo ?
                  To proste.
                  Piszac:
                  > "o kulturze danego narodu stanowi jego zdolnosc do akceptacji Obcych -
                  > zwlaszcza tych, ktorzy przybyli w celach jak najbardziej pokojowych,
                  > nie zamierzajac nikogo nawracac sila na swoja wiare czy tez prowadzic jakiejs
                  > perfidnej-skierowanej przeciw temu krajowi-polityki".

i uzywajac zwrotu "a zwlaszcza" myslimy ( nie wiem jak jest u Was )zazwyczaj.
                  ze "nie wylacznie". Wiem, ze Jerzy myslal wlasnie "wylacznie" a dokladnie rzecz
                  biorac "wylacznie Zydom" ale tego nie napisal, wiec biorac pod uwage
                  poglady "poety" pozwol, ze jeszcze sie troche posmieje.

>
                  > Czyzby to Zydzi nawracali w jakikolwiek sposob na swoja wiare?
                  > Czyzby to Zydzi zapelniali w Szwecji wiezienia, skazani za gwalty i rozboj?
                  > Czyzby to Zydzi podpalali w Malmö szkoly, rzucali kamieniami w karetki
                  > pogotowia i radiowozy?
                  > Czyzby to Zydzi w Szwecji masowo dopuszczali sie gwaltow na mlodych kobietach
                  > niezydowskich?
                  > Czyzby to Zydzi w Europie mordowali "honorowo" swoje corki, siostry i zony za
                  > kontakty z niezydami??

Powiedz mi moj ty "Sloneczny Poranku" czy ja napisalem slowo o Zydach ?
                  Moze cos sugerowalem w podtekstcie ?
                  Co Ty mnie nagle chcesz Zydami meczyc ?

• Gość: suraester Re: Plesniaczku klamliwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 20:26
                    masz rację grzyb to grzyb:)))))))))
                    • Gość: rachelka Re: Plesniaczku klamliwy IP: *.twcny.rr.com 05.08.04, 20:54

> masz rację grzyb to grzyb:)))))))))

a wurst to wurst, nawet jak na dyplomatycznej pupie siedzi
                      • jarek_grzyb Re: Plesniaczku klamliwy 05.08.04, 21:02
                        Gość portalu: rachelka napisał(a):

> a wurst to wurst, nawet jak na dyplomatycznej pupie siedzi

Przeciez golym okiem widac, ze ta helga wypadla tatusiowi z wozeczka na glowke
                        i bylo to calkiem niedawno. Kazde slowo do niej skierowane to zwyczajna strata
                        czasu.
                        Niech sie dalej placze w nadziei, ze ktos ja zauwazy. Ja niestety tak nisko nie
                        patrze.
                        • Gość: rachelka Re: Plesniaczku klamliwy IP: *.twcny.rr.com 05.08.04, 22:59
                          arek_grzyb napisał:

> Gość portalu: rachelka napisał(a):
                          >
                          > > a wurst to wurst, nawet jak na dyplomatycznej pupie siedzi
                          >
                          > Przeciez golym okiem widac, ze ta helga wypadla tatusiowi z wozeczka na glowke
                          > i bylo to calkiem niedawno. Kazde slowo do niej skierowane to zwyczajna strata
                          > czasu.
                          > Niech sie dalej placze w nadziei, ze ktos ja zauwazy. Ja niestety tak nisko nie
                          >
                          > patrze.

gerto-helga jako typowa niemka mieszkajaca w polsce a zakochana w zydach jest
                          bardzo dobra i politycznie poprawna kombinacja jarku. stad ta madrosc ponad wiek
                          i chec dopieprzenia kazdemu kto tego ukladu "milosci i przyjazni
                          miedzynarodowej" nie honoruje. ja i tak mam tu podla marke wiec nie moge sobie
                          reputacji gorzej popsuc. no coz trzeba bedzie doktora sola zatrudniac czesciej w
                          diagnozach,on jest swietny w przepisywaniu podrecznikow. ale tez i jest to
                          metoda na cwiczenia lingwistyczne. pozdr:)
                          • sol4000 Re: Plesniaczku klamliwy 05.08.04, 23:28

no coz trzeba bedzie doktora sola zatrudniac czesciej w
                            > diagnozach,on jest swietny w przepisywaniu podrecznikow.

z podrecznikow..., cos ty? ja po prostu wrzucilem haslo "rachelka" na googlu.
                            tam wprawdzie bylo wiecej, ale wybralem, to pierwsze:-)
                            • Gość: rachelka Re: Plesniaczku klamliwy IP: *.twcny.rr.com 05.08.04, 23:34
                              sol4000 napisał:

>
                              > no coz trzeba bedzie doktora sola zatrudniac czesciej w
                              > > diagnozach,on jest swietny w przepisywaniu podrecznikow.
                              >
                              >
                              > z podrecznikow..., cos ty? ja po prostu wrzucilem haslo "rachelka" na googlu.
                              > tam wprawdzie bylo wiecej, ale wybralem, to pierwsze:-)

oj bo cie zmyja za antysemityzm. to czysto aryjskie imie tak bezczescisz, a fe
                          • Gość: suraester Re: Plesniaczku klamliwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 23:58
                            zzzzzziiiiiiuuuuuuuuuu, pocałuj Busha w dupke:))))))))))))
                • jarek_grzyb Hubbeles, Swieza bryzo ty moja 06.08.04, 08:35

Czy w waszych stronach jest to objaw elegancji, by kogos zupelnie bezpodstawnie
                  nazywac "klamliwym" ? (plesniaczka pomijam, bo mi sie podoba )
                  Nie masz na ten temat juz nic do powiedzenia, moj ty "blasku ksiezyca" ?
                  Jezeli nie, to powinienes zaczac drzec z obawy, ze zostaniesz zakwalifikowany
                  do pewnego eliternago klubu zalozonego i prowadzonego tu przez pewna zabawna
                  postac podajaca sie za kobiete z daleka.

hubbeles napisał:

Plesniaczku klamliwy

• Gość: OSKAR Re: DO JERZEGO IP: *.cablep.bezeqint.net 06.08.04, 13:56
              JA OSOBISCIE NIE SZUKAM SWIECA KROPLE ZYDOWSKIEJ KRWI U TYCH "NAJWIEKSZYCH" W
              DZIEJACH POLSKIEJ KULTURY - LITERATURA, SZTUKA, MUZYKA - I TEZ NIE WSROD
              ZNANYCH NAUKOWCOW. JAK TAKA DOMIESZKA BYLA DLA DOBRA POLSKI, POLAKOW I ZYDOW,
              TO MI WYSTARCZY. JAK JUZ POWIEDZIALEM, NIGDY NIE ZROZUMIE TEJ (MASOWEJ?)
              NADWRAZLIWOSCI POLAKOW GDY TAKA DOMIESZKA WYCHODZI NA SWIATLO DZIENNE. TO COS
              TAK SPRZECZNEGO Z ELEMNTARNA LOGIKA I RACJA, ZE ZADEN MYSLACY CZLOWIEK NIE
              POTRAFI TEGO WYTLUMACZYC. TAKA "PLAMA" NIE JEST U NICH PO PROSTU DO ZNIESIENIA
              I NO, DO "WYCZYSZCZENIA"... DLATEGO TEZ Z TAKA DESPERACJA NEGUJA ZYDOWSKIE
              KORZENIE WIELKICH POLAKOW. DALEJ: ZYDOWSKIE POCHODZENIE PRZESZKADZA TEZ W
              KARIERZE POLITYCZNEJ, TRZEBA WIEC ZROBIC Z PREZYDENTA KWASNIEWSKIEGO -
              CZLOWIEK, KTORY MA SYMPATIE DO IZRAELA - ZYDA. PAMIETNE SA TEZ SLOWA BYLEGO
              PREZYDENTA WALESY W KAMPANII WYBORCZEJ "U MNIE NIE MA W RODZINIE ZADNEGO
              ZYDA..." GDY WALESA BYL Z OFICJALNA WIZYTA W IZRAELU ON SIE KAJAL ZA SWOJE
              SLOWA I BYL SZCZEGOLNIE CIEPLY W SWOIM ZACHOWANIU, ALE TO WSZYSTKO NIE JEST
              WAZNE. WAZNA JEST OGOLNA ATMOSFERA W KTOREJ TAKIE WYPOWIEDZI SA MOZLIWE.

TO JEDNA STRONA MEDALU. DRUGA - TO OBSESYJNE SZUKANIE ZYDA WSZEDZIE GDZIE JEST
              JAKIES ZLO NA SWIECIE. TU JUZ IDZIE O SAMEJ DEMONIZACJI ZYDA JAKO TAKIEGO.
              ZYDZI PRZECIEZ SAMI MORDOWALI SIEBIE, CZESCIOWO W GETTACH, CZESCIOWO W SLUZBIE
              NAZISTOWSKICH NIEMIEC. A KTO NALEZAL DO CZOLOWKI NIEMIECKIEGO APARATU RZADOWEGO
              JAK NIE ZYDZI? ZYDOWSKI BEKART HITLER, GAULAJTER OKUPOWANEJ POLSKI FRANK,
              TEORETYK "OSTATECZNEGO ROZWIAZANIA KWESTII ZYDOSKIEJ" HEIDRICH I SAM GLOWNY
              WYKONAWCA ZAGLADY EUROPEJSKIEGO ZYDOWSTWA EICHMANN. A TO NIE TYLKO "REWELACJE"
              PSEDONAUKOWCA Z FS GAALA CZY TITUSA. JEST TAKICH WIECEJ I MNOSTWO CHETNYCH-
              WIERZACYCH, BIJACYCH APLAUSY Z CALEJ SILY.
              BEDAC Z WIZYTA W POLSCE PYTALEM, NIBY NAIWNIE, PEWNEGO POLAKA ILE JEST TERAZ
              ZYDOW W POLSCE. TEN, NIE WIEDZAC, ZE PRZED NIM STOI ZYD, ODPOWIEDZIAL "ZA DUZO,
              ALE W CYFRACH KILKASET TYSIECY A MOZE POL MILIONA". JAK WIADOMO RESZTKI
              POLSKICH ZYDOW LICZA OBECNIE OKOLO 5000 LUDZI...
              JA NIE ZNOSZE UOGOLNIEN I NIGDY NIE POWIEM, ZE TA KSENOFOBIA I NIENAWISC
              ODNOSZA SIE DO WSZYSTKICH POLAKOW. NADAL CHCE WIERZYC, ZE TO JAKIS MARGINES NA
              TLE TRZEZWEJ DZISIEJSZEJ POLSKI. JA ZNAM OSOBISCIE KILKU SWIATLYCH POLAKOW,
              KTORZY SIE WSTYDZA NIEKTORYCH SWOICH RODAKOW. PRZEZ TAKICH CZLOWIEK NIE TRACI
              ZUPELNIE WIARY W LUDZI.

OSTATNIO CZYTALEM ARTYKUL PROF. MICHALA GLOWINSKIEGO ("OTWARTA RZECZPOSPOLITA")
              PT. "ZAWSZE TO SAMO" INSPIROWANY KSIAZKA MAGDELANY TULLI I SERGIUSZA
              KOWALSKIEGO "RAPORT O MOWIE NIENAWISCI". DOSTEP DO TEGO ARTYKULU:
              icm.edu.pl/ WARTE CZYTANIA I...MYSLI. TEN LINK DOSTALEM OD WSPANIALEJ
              POLKI, KTORA ZNAJDUJE SIE W TEJ CHWILI, W SPRAWACH PROFESJONALNYCH, W STANACH
              ZJEDNOCZONYCH.

POZDROWIENIA OD OSKARA

• sol4000 Re: na co my czekamy... 05.08.04, 17:02
      Berek uwaza sie za championa, ktory potrafi rozwiazac kazda zagadke, szarade i
      lamiglowke.
      Pewnego dnia, gdy znalazl sie w gronie mlodych dowcipnisiow, jeden z nich,
      Horacy, zwraca sie don:
      - Zalozmy sie o korone, ze nie rozwiazesz mojej zagadki.
      - Prosze! – zgadza sie ambitny Berek. – Zaklad stoi.
      - Otoz powiedz mi, jaka jest roznica miedzy mna a nastepca tronu, arcyksieciem
      Franciszkiem Ferdynandem?
      Berek marszczy czolo, namysla sie, ale nie znajduje odpowiedzi.
      - Nie wiesz? A to takie proste! – oswiadcza Horacy. Nie ma zadnej roznicy.
      Obydwaj czekamy na korone.

a na co my: polacy, zydzi, niemcy, rosjanie, francuzi, cyganie, holendzy,
      szwedzi, eskimosi... i wszyscy pozostali czekamy???
      • Gość: rachelka Re: na co my czekamy... IP: *.twcny.rr.com 05.08.04, 17:08
        sol4000 napisał: > a na co my: polacy, zydzi, niemcy, rosjanie, francuzi,
        cyganie, holendzy,
        > szwedzi, eskimosi... i wszyscy pozostali czekamy???

jak to na co na twoja diagnoze doktorze sloneczny
        • sol4000 Re: na co my czekamy... 05.08.04, 17:47

> jak to na co na twoja diagnoze doktorze sloneczny

alez rachelko, na twoje wlasne zyczenie...

Histeria, nerwica, ktorej charakterystycznymi cechami sa: przesada, teatralnosc
          w zachowaniu sie, egocentryzm, poczucie mniejszosci, roznorodnosc objawow.
          Niektorzy uwazaja histerie za wrodzone zaburzenia osobowosci, ktore maja
          ujawniac sie pod postacia reakcji nerwicowych, zaburzen zachowania sie, ale
          rowniez psychoz.
          Histeria moze imitowac rozne choroby. Najczesciej wystepuja objawy: porazenia,
          slepota, gluchota, glupota, bezglos (aphonia), drzenie miesniowe, tepy bol,
          uczucie jakby gwozdzia w glowie (globus), uczucie duszenia w gardle (clavus).
          Objawy somatyczne obejmuje sie ogolna nazwa konwersji histerycznej. Mowi sie
          takze o osobowosci histerycznej.
          U histerykow szczegolnie latwo dochodzi do opisanych objawow oraz do reakcji
          histerycznej, kiedy to pod wplywem jakiegos bodzca wystepuja objawy konwersyjne.
          Histeria moze rowniez objawiac sie pod postacia zaburzen swiadomosci
          (przytonmosc), np. amnezja (niepamiec) lub stanem pomrocznym. Histerycy maja
          sklonnosci do nadmiernej afektacji, np. w stosunku do innych ludzi. Uczucie
          milosci i przywiazania moze bardzo latwo zmienic sie w niechec, a nawet
          nienawisc.

• Gość: rachelka Re: na co my czekamy... IP: *.twcny.rr.com 05.08.04, 20:52
            sol4000 napisał:

>
            >
            > > jak to na co na twoja diagnoze doktorze sloneczny
            >
            > alez rachelko, na twoje wlasne zyczenie...
            >
            > Histeria, nerwica, ktorej charakterystycznymi cechami sa: przesada, teatralnosc
            >
            > w zachowaniu sie, egocentryzm, poczucie mniejszosci, roznorodnosc objawow.
            > Niektorzy uwazaja histerie za wrodzone zaburzenia osobowosci, ktore maja
            > ujawniac sie pod postacia reakcji nerwicowych, zaburzen zachowania sie, ale
            > rowniez psychoz.
            > Histeria moze imitowac rozne choroby. Najczesciej wystepuja objawy: porazenia,
            > slepota, gluchota, glupota, bezglos (aphonia), drzenie miesniowe, tepy bol,
            > uczucie jakby gwozdzia w glowie (globus), uczucie duszenia w gardle (clavus).
            > Objawy somatyczne obejmuje sie ogolna nazwa konwersji histerycznej. Mowi sie
            > takze o osobowosci histerycznej.
            > U histerykow szczegolnie latwo dochodzi do opisanych objawow oraz do reakcji
            > histerycznej, kiedy to pod wplywem jakiegos bodzca wystepuja objawy konwersyjne
            > .
            > Histeria moze rowniez objawiac sie pod postacia zaburzen swiadomosci
            > (przytonmosc), np. amnezja (niepamiec) lub stanem pomrocznym. Histerycy maja
            > sklonnosci do nadmiernej afektacji, np. w stosunku do innych ludzi. Uczucie
            > milosci i przywiazania moze bardzo latwo zmienic sie w niechec, a nawet
            > nienawisc

diagnoza jak ulal pasuje do danuski i nowej gwiazdy wschodzacego syjonu
            intelektualistki gerto-esterki. dzieki za tekst
            • sol4000 Re: na co my czekamy... 05.08.04, 23:33

>
              > diagnoza jak ulal pasuje . dzieki za tekst

do uslug.
              pamietaj, kazda chorobe mozna dzisiaj wyleczyc, nalezy po prostu skontaktowac
              sie z odpowiednim lekarzem:-)
              • Gość: rachelka Re: na co my czekamy... IP: *.twcny.rr.com 05.08.04, 23:37
                sol4000 napisał:

>
                > >
                > > diagnoza jak ulal pasuje . dzieki za tekst
                >
                > do uslug.
                > pamietaj, kazda chorobe mozna dzisiaj wyleczyc, nalezy po prostu skontaktowac
                > sie z odpowiednim lekarzem:-)

no wiesz sol to tak jak w tym zarciku.

przychodzi wariat do lekarza sola4000 i mowi: "panie doktorze solu caly czas po
                mnie krasnoludki skacza. doktor sol bardzo przejety krzyczy: "panie tylko nie
                strzepuj ich pan na mnie"
                • sol4000 Re: na co my czekamy... 05.08.04, 23:42

> sol4000 napisał:
                  >
                  > > Gość portalu: rachelka napisał(a):
                  > >
                  > > >
                  > > > diagnoza jak ulal pasuje . dzieki za tekst
                  > >
                  > > do uslug.
                  > > pamietaj, kazda chorobe mozna dzisiaj wyleczyc, nalezy po prostu skontakt
                  > owac
                  > > sie z odpowiednim lekarzem:-)
                  >
                  > no wiesz sol to tak jak w tym zarciku.
                  >
                  > przychodzi wariat do lekarza sola4000 i mowi: "panie doktorze solu caly czas
                  po
                  > mnie krasnoludki skacza. doktor sol bardzo przejety krzyczy: "panie tylko nie
                  > strzepuj ich pan na mnie"

wiec pamietaj i nie strzepuj.
                  • Gość: rachelka Re: na co my czekamy... IP: *.twcny.rr.com 05.08.04, 23:44
                    sol4000 napisał: > wiec pamietaj i nie strzepuj.
                    one same zeszly bo gwiazdki mialy zamiast czapeczek
                    • Gość: suraester Re: na co my czekamy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 23:57
                      a co? nie masz tam w swojej ojczyźnie forum?
                      czy może za słabo znasz język,
                      wieczny problem z tymi imigrantami:))))))))
                • Gość: suraester Re: na co my czekamy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 23:55
                  jaka ty jesteś żałosna nędza, ale ci tam w dupe dają:)
            • Gość: suraester Re: na co my czekamy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 23:54
              dzięki za komplement (jakiej jesteś narodowości?:)
        • szyszkaaa Re: na co my czekamy...OOO rany...... 05.08.04, 20:30
          co się tutaj dzieje? zlot antysemitów, ludzie mamy XXI wiek, wiecie o tym?
          • sol4000 Re: na co my czekamy...OOO rany...... 05.08.04, 23:40
            szyszkaaa napisała:

> co się tutaj dzieje? zlot antysemitów, ludzie mamy XXI wiek, wiecie o tym?

pewnie jestes nowa na tym forum? kilka miesiecy temu mnie to tez zaskoczylo!
            ale to tylko pare takich, jak totyle, rachelka i im podobni. z biegiem czasu
            przyzwyczaisz sie i bedziesz mial tylko ubaw z tych... z przedwiekow:-)
            • Gość: rachelka Re: na co my czekamy...OOO rany...... IP: *.twcny.rr.com 05.08.04, 23:43
              sol4000 napisał:

> szyszkaaa napisała:
              >
              > > co się tutaj dzieje? zlot antysemitów, ludzie mamy XXI wiek, wiecie o tym
              > ?
              >
              > pewnie jestes nowa na tym forum? kilka miesiecy temu mnie to tez zaskoczylo!
              > ale to tylko pare takich, jak totyle, rachelka i im podobni. z biegiem czasu
              > przyzwyczaisz sie i bedziesz mial tylko ubaw z tych... z przedwiekow:-)

dobrze,ze mamy postepowych solow,danusie,polaczkowych,fredzie,jarki i ich
              satelity polskie to chlopcy i dziewczeta w nerwice nie wpadniecie w tym XXI
              wieku. trzymajcie sie mocno
              • sol4000 Re: na co my czekamy...OOO rany...... 05.08.04, 23:47

> dobrze,ze mamy postepowych solow,danusie,polaczkowych,fredzie,jarki i ich
                > satelity polskie to chlopcy i dziewczeta w nerwice nie wpadniecie w tym XXI
                > wieku. trzymajcie sie mocno

dziekuje za uznanie, szkoda, ze o tobie & co. nie moge tego powiedziec.
                a teraz ide spac, bo jutro mam dzienny dyzur, a i nudzisz mnie...
                • Gość: suraester Re: na co my czekamy...OOO rany...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 00:00
                  rachelka za to na zasiłku, ma mnóstwo czasu, uczczcz się dziewucho,
                  bo skończysz na gimeli:))))))))))))
                  • Gość: . Re: na co my czekamy...OOO rany...+... IP: *.telia.com 06.08.04, 09:28
                    Rachelko!
                    Dziewczyno!
                    Prosbe mam.
                    Nie moglabys "nicku" swego zmienic.
                    Bezczeszczysz takie sliczne imie zydowskiej dziewczyny.
                    Moglabys sie Joasia np.nazywac.Wstydzisz sie?
                    A moze Zydowka chcesz zostac.
                    A "Raczelka"-to wyraz tesknoty twojej?
                    • Gość: rachelka Re: na co my czekamy...OOO rany...+... IP: *.twcny.rr.com 06.08.04, 15:39
                      Gość portalu: . napisał(a):

> Rachelko!
                      > Dziewczyno!
                      > Prosbe mam.
                      > Nie moglabys "nicku" swego zmienic.
                      > Bezczeszczysz takie sliczne imie zydowskiej dziewczyny.
                      > Moglabys sie Joasia np.nazywac.Wstydzisz sie?
                      > A moze Zydowka chcesz zostac.
                      > A "Raczelka"-to wyraz tesknoty twojej?
                      >
                      nastepna kropko (jakos nie macie zbyt wiele polotu nawet w dobieraniu nickow cos
                      w tych genach jednak musi byc).
                      ja jako wolna osoba moge robic co mi sie podoba, takze wybierajac sobie nicki do
                      wymieniania mysli na tym forum inteligencji.to imie nie jest zarezerwowane dla
                      kasty ludzi uprzywilejowanych zwanych -zydami. jak sie tobie to slonko nie
                      podoba to sie umow na spacer z dana albo nasza samotna esterko-gerda a ode mnie
                      sie odczep. moja tesknota to do sp.adolfa, ze wczesnie odszedl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka