Dodaj do ulubionych

portugal. doctor rozmawia z brazylijskim pacjentem

03.09.13, 23:20
Rosyjski lekarz , ktory rozmawia z polskim pacjentem nie mialby takiego problemu

Este da foto anexada, é o Dr. Manoel, Médico Português depois da sua Primeira consulta após sua chegada ao Brasil. Está sem documentos e impossibilitado de falar, além de estar com amnesia.
Segundo testemunhas que estavam no Posto de Saúde do Alto José do Pinho tudo começou por culpa do Dr. Manoel, segue o Relato:

Ao chegar no Posto de saúde pra trabalhar aqui no Brasil, Dr. Manoel (MÉDICO PORTUGUÊS), cuidou logo de se posicionar na sua mesa, e começou a Consultar os Pacientes.
Primeiro uma Jovem Mulher com seu filho de cinco anos.
Dr. Manoel:
- Rapariga quem está doente, você ou este Puto?
Paciente:
- Rapariga é o krai, e meu filho não é Puto!
Dr. Manoel (admirado com a reação da Paciente):
-Pois, pois... Então vá para trás desta Bicha, apontando para Zé Tripé, um Negão de 2 metros por 1 de largura, pois vou a lhe aplicar uma Pica.
Pronto! Daí pra frente Dr. Manoel perdeu a memória.

Obs: Rapariga em Portugal é um Jovem Mulher.
Puto em Portugal é Menino.
Bicha em Portugal é Fila.
Pica em Portugal é injeção.
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: portugal. doctor rozmawia z brazylijskim pacj 03.09.13, 23:39
      ? Co z tym zrobić?
      • misterpee Re: portugal. doctor rozmawia z brazylijskim pacj 03.09.13, 23:57
        poprostu przerwa w wojennych spekulacjach.
    • misterpee Re: Bywszy na lekcji katechizmu 04.09.13, 10:02
      Na lekcji religii katecheta pyta dzieci, kogo należy najbardziej czcić. Kto przyniesie nazajutrz najlepszą odpowiedź, ten dostanie 10 złotych na cukierki. Nazajutrz:
      - No, kto pierwszy? Powiedz ty Jasiu.
      - Mamę!
      - A ty Rysiu?
      - Tatusia!
      - A ty Małgosiu?
      - Dziadków!
      - No a ty?
      - Jezusa Chrystusa!
      - Świetnie! Ale jak ty się właściwie nazywasz? Pierwszy raz cię tutaj widzę!
      - Mosiek Bywszy !
      - A skąd ty się tutaj wziąłeś?
      - Słyszałem że tu można zarobić, więc przyszedłem.
      • bywszy1 Re:mpicek w zyciu?+ 04.09.13, 10:41

Dowod osobisty?!
        Nazywa sie pan mp icek?
        Tak!
        Chce pan w pysk czy w zycie?
        A tam sa latryny.SWzczoteczke pan ma?
        mam.
        Za robote icku!
        • misterpee Re:Bywszy straszy 04.09.13, 13:39
          Icek wraca niezapowiedzianie wcześniej z pracy do domu, a tam żona w łóżku goła. A dlaczego ty jesteś goła ? - pyta.
          - Bo jestem strasznie chora, - mówi przestraszona żona.
          - Chora ? To w takim razie idź do łóżka, a ja ci zrobię mocną herbatę. Ale przed tym powieszę palto w szafie.
          Żona na to: Nie, nie, broń Boże, nie otwieraj szafy!
          - Dlaczego ?
          - Bo tam jest duch, który straszy.
          Icek już otworzył jednak szafę i widzi w niej gołego sąsiada.
          - Oj, Bywszy, Bywszy - mówi - Jak mogłeś mi zrobić coś takiego ? Znamy się od piętnastu lat, jesteśmy przyjaciółmi, żyrujemy sobie nawzajem weksle, a teraz moja żona jest chora, to ty, zamiast podać jej herbatę, jeszcze ją straszysz?
          • kaszebe12 Re:Bywszy liczy... 04.09.13, 15:29
            -Bywszy , umiesz liczyc ? -Nie licz na mnie.
            • bywszy1 Re:panie kaszebie niepolski+ 04.09.13, 15:36

za kogo mnie pan uwaza?
              czy mialbym na tyle glupoty by liczyc na debila?
          • bywszy1 Re:panie mpicku+ 04.09.13, 15:35
            czy musi pan opowiadac o swoich sprawach intymnych?
            I zalic sie,ze panem poniewieraja bo pan jest Polakiem?
            Alez panie,rozumiem panska frustracje.
            Nie musi pan jednak tak bardzo sie ponizac i za kazdym razem wycierac swoje pyski o moja d.pe.
            Szanuj pan sie bie chociaz troszeczke.
            • misterpee Re:pan B lubi szynke 04.09.13, 17:17
              Idzie sobie rabin przez wieś i widzi, że Bywszy zajada sobie kanapkę z szynką.
              - Czy ja dobrze widzę, Bywszy, szynkę z nieczystej świni jesz?
              - W rzeczy samej.
              - A! Może ty chory jesteś i nie musisz przestrzegać Prawa Mojżeszowego?
              - Nie, zdrów jestem.
              - To czemu...
              - Bo taka smaczna jest, że się nie mogę powstrzymać.
              - Popatrz, Panie Boże, na naród swój wybrany, gdzie nawet grzesznik brzydzi się kłamstwem!
              • bywszy1 Re:znowu+ 04.09.13, 17:27

pan mp icek swoj ryj o moje dupsko wyciera.
                zmiluj sie pan-laskocze,jak nos panski gleboko wlazi.
                • kaszebe12 bywszy w ataku... 04.09.13, 19:07
                  "Do ataku , moje wy orly , moje sokoly !" - Krzyczy oficer do zolnierzy.-Nagle odwraca sie i widzi w siedzacych w okopie dwoch wojakow." A wy co ? -Dezercja ?" "-Nie panie oficer ... tylko ze my nie orly , my nie sokoly.- Ja jestem Lew ...Lew Zukierman , a ten obok to Lew Bywszy".
                  • bywszy1 Re: bywszy w ataku...+ 04.09.13, 19:34

bywszy byl kapralem podchorazym Ludowego Wojska Polskiego.
                    Kaszebe jest krewnym stryjecznej ciotkowej zony wojka z wermachtu.
                    Pozatym panie kaszebie niepolski(jak pan sam stwierdzil) a wermachtowski na pana nie licze.
                    Zzasady nie licze na debili.
                    Ja ich licze.
                    I pan razem z tym (mp)ickiem tworzy grupe z dwoch debili.-
                    • misterpee Re: bywszy w wojsku 05.09.13, 02:54
                      Na cmentarzu żydowskim odbywa się pogrzeb małego dziecka. Nad otwartym grobem stoi matka i zawodzi:
                      - Kochany syneczku, jak staniesz przed obliczem Stwórcy wyproś u niego dużo pieniędzy dla twoich rodziców i szczęśliwą starość. I wybłagaj u Wiekuistego, żeby twoje dwie siostry mogły być zaopatrzone w duży posag, a Twoi bracia Natan i Dawid, żeby dostali za żonę dobre i ładne, pobożne panny. A twego najstarszego brata Bywszego, żeby zwolnili z wojska. I poproś Jehowę, żeby twój kochany wujek Abram wreszcie wyzdrowiał...
                      Obok zawodzącej matki stoi oparty o łopatę grabarz. Kiedy litania próśb ciągnie się w nieskończoność, grabarz trąca zawodzącą kobietę i mówi:
                      - Paniusiu kochana, jak się ma tyle interesów do kogoś to się nie posyła takiego małego dziecka, tylko się idzie samemu!
                      • bywszy1 Re: panie (mp)icku+ 05.09.13, 04:28

znowu mnie pan dupsko ryjem swoim wyciera.
                        Zmiluj sie-laskocze.
                        • misterpee Re: mowi stary do Bywszego 05.09.13, 04:52
                          Mówi stary żyd do Bywszego:
                          - Czas na ożenek, znam taką damę, ma 2 domy, 3 auta, dużo posiadłości
                          i dziurkę jak 50 groszy
                          Bywszy przemyślał
                          - Ze względu na te 50 groszy ożenię się
                          Za pewien czas przychodzi do starego i skarży
                          - To nie 50 groszy, to stare 5 zł
                          Na to stary:
                          - 2 domy dostał, 3 auta dostał, dużo posiadłości dostał i o 4,50 się kłóci.
                          • bywszy1 Re: mowie do starego (mp)icka+ 05.09.13, 10:30

znowu,durniu,nochalem swoim masaz mego dupska uskuteczniasz.
                            a nie mogl bys przed ta operacja przynajmniej sie ogolic?
                            bo laskoczesz przeokrutnie.
                            No ni perfumem jakims sie pokrop,bo z geby ci smierdzi przeokrutnie.
                          • bywszy1 Re: czy+ 05.09.13, 11:21

to chodzi o
                            panskiego tate?
                            • misterpee Re: Niech zyje Bywszy 05.09.13, 15:39
                              Julian Tuwim - wielki polski poeta był pochodzenia żydowskiego i fakt ten rzutował na stosunek do niego różnych ludzi. Miał swego "etatowego " przeciwnika w koledze po piórze A. Nowaczyńskim, który nie przepuszczał żadnej okazji by dopiec Tuwimowi. Na jednej z uroczystości na cześć Tuwima Nowaczyński wzniósł toast: " - Nie ma literatury polskiej bez Adama Mickiewicza, nie ma Adama Mickiewicza bez "Pana Tadeusza", nie ma "Pana Tadeusza bez Jankiela. Niech żyje Tuwim!
                              Tuwim niewiele się namyślając "podziękował" również toastem: - Nie ma literatury polskiej bez Adama Mickiewicza, nie ma Adama Mickiewicza bez "Pana Tadeusza", nie ma "Pana Tadeusza" bez Jankiela, nie ma Jankiela bez cymbałów. Niech żyje Nowaczyński....
                              • bywszy1 Re: a co gorsza+ 05.09.13, 19:16

Mickiewicz tez
                                Zyd.
                                • misterpee Re: a co gorsza buwszy to nie zyd 05.09.13, 20:17
                                  bo gdyby byl to miaLBY POCZUCIE HUMORY I ZDROWY ROZSADEK. amen.
                                  • bywszy1 Re: mial poczucie humoru+ 05.09.13, 20:45

a humor polegal na tym,ze nawet antysemici twierdzili,ze nie Zyd.
                                    Tak jak i jego daleki krewny co nazwisko zmienil na Chrystus.
                                  • teodor_jeske_choinski_1 Re: a co gorsza buwszy to nie zyd 05.09.13, 21:22
                                    misterpee napisała:
                                    bo gdyby byl to miaLBY POCZUCIE HUMORY I ZDROWY ROZSADEK. amen.
                                    -------------------------------------------------------------------------------------------------
                                    Bo to zyd po dziadku
                    • teodor_jeske_choinski_1 Re: bywszy w ataku...+ 05.09.13, 21:21
                      bywszy1 napisał:
                      bywszy byl kapralem podchorazym Ludowego Wojska Polskiego.
                      -------------------------------------------------------------------------------------
                      W GZI?
                      • bywszy1 Re: bywszy w ataku...+ 05.09.13, 21:24
                        niestety informatorzemnie sie nie udalo-w artylerii i wojskach saperskich.
                        A szlify zdobywalem na uczelni.
                        A pan gdzie?
                        W jakiej formacji mial pan Ojczyzne bronic?
                        • bywszy1 Re: bywszy w ataku.P.S+ 05.09.13, 21:52

-GZI bylo zastrzezone dla gojow.
                          Np.
                          Kiszczak i tp.-
                          Zarzad Polityczny-Jaruzelski i tp.
                          • bywszy1 Re: bywszy w ataku.P.S.P.S+ 05.09.13, 21:55
                            pl.wikipedia.org/wiki/G%C5%82%C3%B3wny_Zarz%C4%85d_Polityczno-Wychowawczy_Wojska_Polskiego
    • bywszy1 Re:zydzi-ludzie z humorem+ 06.09.13, 10:36

potwierdzeniem tego jest niejaki
      mp(icek)
      I to humor ma bardzo bardzo
      zdrowy
      nawet w komsomolce o tym napisali.
      I zdjecie z oblubienica przedstawili.
      • misterpee Re:zydzi-ludzie z humorem+ 06.09.13, 10:49
        czego dowodem jest pierwszy dowcip, ktory przysla mi moj przyjaciel brazylijski - zyd. Posty Bywszego wywoluja tylko usmiech politowania, co wyklucza jego iteligencje i zydowskie pochodzenie.

Czterech Żydów spotyka się na giełdzie w Kijowie. Po przywitaniu rozpoczynają się przechwalać:
        - Ja wczoraj rozmawiałem z policmajstrem.
        - Policmajster... policmajster! Też mi dygnitarz! - lekceważąco krzywi się drugi - Ja gościłem naczelnika powiatu.
        - Co tam naczelnik powiatu! - mówi trzeci - Ja byłem w gabinecie rzeczywistego radcy stanu.
        - To wszystko nic! - powiada czwarty - Ja dzisiaj rano rozmawiałem z samym gubernatorem, grafem Ignatiewem.
        Trzej pozostali słuchacze nie mogą wyjść z podziwu:
        - Aj, aj, aj! Z samym grafem Ignatiewem! I co on ci powiedział?
        - A co miał powiedzieć? "Paszoł won, jewrej!"
        • bywszy1 Re:to nic jak zyd (mp)icek+ 06.09.13, 15:08

z zydow sie smieje.
          To normalka.
          Ma,jako,zyd poczucje humoru.
          I z ta koza i ztym zydem brazylijczykiem co slyszal k hrabiem kacapie Ignatiewym.
          I smiac sie potrafi z politowaniem i bez.
          I ryj swoj o dupsko moje wycera od czasu do czasu.
          Przyznam-laskocze.
          I ten polglowek zna sie na inteligencji.
          A co najgorsza,odmawia mnie zydowstwa.
          Na sile chce mi wmowic,ze jestem szlachcicem polaczkiem.
          Ale lituje sie nad nim i pozwalam wsadzac noc w pewna dziure.
        • bywszy1 Re:wywolujacy usmiech kawal+ 06.09.13, 16:04

ktory mnie opowiedzial znajomy szwedzki polak:
          "Три cyпрyжеcких пaры — фрaнцyзы, четa из Ирлaндии и из Пoльши oбедaют зa oдним cтoлoм. — Передaй мне, пoжaлyйcтa, cлaдкoе — cлaдocть мoя! — oбрaщaетcя к жене фрaнцyз. Чтoбы не oтcтaвaть oт фрaнцyзa в вежливocти, ирлaндец oбрaщaетcя к cвoей жене; – Еcли мoжнo, нaлей мне в рoзеткy медa, медoвaя мoя! Пoдивившиcь кaлaмбyрy, пoляк прocит cвoю женy. — Бyдь любезнa, пoлoжи мне нa тaрелкy oкoрoк, cвинья! "
          • misterpee Re:Bywszy musi 06.09.13, 16:58
            Bywszy dowiedział się, że żona zdradza go ze jego wspólnikiem Dawidem. Nie daje wiary tej bzdurnej w jego mniemaniu pogłosce, ale pewnego dnia zastaje swego przyjaciela w objęciach niezbyt urodziwej małżonki.
            Na ten widok zaczyna krzyczeć:
            -Stuknij się w łeb, ty głupcze! Ja muszę - ale ty?!
            • bywszy1 Re:Bywszy musi?+ 06.09.13, 17:51

mozesz od czasu do czasu ryj swoj o moje dupsko wycierac.ale badz laskaw od mojej zony sie odp.erdolic.
              Jasne!
              • misterpee Re:Bywszy sie denerwuje 07.09.13, 01:45
                – Saro! Ty w łóżku z obcym gojem? Panie! Na co ja patrzeć muszę!
                – Bywszy, ty się nie patrz, ty się ucz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka