Dodaj do ulubionych

CNN o Rosji.

06.09.13, 20:34
Zbliża się weekend (łyk end) więc zakładam wątek niepolityczny.

Na głównej stronie portalu CNN znalazłem ciekawy album fotografii współczesnej architektury rosyjskiej.

cnnphotos.blogs.cnn.com/2013/09/03/exploring-post-soviet-architectural-oddities/?hpt=hp_bn14
Obserwuj wątek
    • mara571 Źródło jest amerykańskie, więc może nie wyladujesz 06.09.13, 20:37
      Na Bliskim Wschodzie.
    • elka-sulzer Re: Zio-media o Rosji. 06.09.13, 20:41
      Dobrze by bylo by ten "wolny zio-przekazior" poswiecil troche czasu wspolczesnej architektorze amerykanskiej ... zwlaszcza tej wznoszonej przez bezdomnych ... Jak myslisz malky, zioprzekazior spelni moje zyczenie?
      • elka-sulzer Re: Zio-media o Rosji. 06.09.13, 20:47
        Prosze nie traktowac mojego powyzszego wpisu jako polityczny :)
      • malkontent6 Re: Zio-media o Rosji. 06.09.13, 20:49
        Jesteś bardzo niesamodzielna. Wystarczy trochę poszukać i znajdziesz coś ciekawego:

cnnphotos.blogs.cnn.com/2013/08/16/altering-the-american-dream-in-detroit/
        • elka-sulzer Re: Zio-media o USA??? 06.09.13, 20:57
          No widzisz malky, jak chcesz to mozesz :)
          Architektura Rosji moze lepiej niech sie zajma Rosjanie, nie ... a nie zio-medialne papugi.
          Zio-media moze pwinny zajac sie wlasnym podworkiem ale to troche trudniejsze, nie?
          Zawsze latwiej wytykac innym, zwlaszcza tym nieposlusznym.
          • malkontent6 Re: Zio-media o USA??? 07.09.13, 17:15
            Elżuniu, nie ma na tym forum osoby bardziej zgorzkniałej niż ty.
        • romrus Nie widze odpowiedzi, madralu 06.09.13, 21:32
          malkontent6 napisał:
          >Wystarczy trochę poszukać

forum.gazeta.pl/forum/w,50,146764674,146765403,Pare_rzeczy_nie_zrozumialem_.html
          To kto jest ignorantem?
    • romrus Pare rzeczy nie zrozumialem, 06.09.13, 21:15
      malkontent6 napisał:
      > Na głównej stronie portalu CNN znalazłem ciekawy album fotografii współczesnej architektury rosyjskiej.

1 - dlaczego zdiecje №1 "Khan Shatyr, Astana (Frank Herfort)" jest zaznaczone jako "współczesna architektura rosyjska"?.

-dlaczego zdiecje №8 "Port Baku Tower", Baku, (Frank Herfort)" jest zaznaczone jako "współczesna architektura rosyjska"?.

- dlaczego zdiecje №9 "Transport Tower, Astana (Frank Herfort)" jest zaznaczone jako "współczesna architektura rosyjska"?.

- dlaczego zdiecje №10 "Grand Alatau Towers, Astana (Frank Herfort)" jest zaznaczone jako "współczesna architektura rosyjska"?.

- dlaczego zdiecje №16 "Kapital Bank Azerbajdzan", Baku, (Frank Herfort)" jest zaznaczone jako "współczesna architektura rosyjska"?.

To twoja ignorancja czy ignorancja CNN?

Twoja ignorancja mnie nie dziwi, ale CNN??!! Nie do wiary:-)

2. Co dotyczy reszty, nie rozumiem, jest dobrze czy zle ze sie buduje cos takiego?
      • romrus No i gdzie ty, marudo? 06.09.13, 21:49
        > malkontent6 napisał:
        > > Na głównej stronie portalu CNN znalazłem ciekawy album fotografii współczesnej architektury rosyjskiej.

Nie widze odpowiedzi o współczesnej architekturze rosyjskiej.
      • mara571 W linku jest post-sovet, czyli zdjęcia są OK. 06.09.13, 21:51
        Najbardziej podoba mi sie nr 8.
        Fatalna jest ta piramida na drugim planie.
        I to sie rzuca w oczy. Urbanisci nie maja na wschód od Odry nic do powiedzenia. Jestem na to uczulona, coraz bardziej po każdych odwiedzinach w Warszawie.
        Zwyczajnie wkurza mnie stawianie tych wieżowców na każdej działce, która uda sie kupić.
        • romrus Nie sa OK, bo facio napisal doslownie: 06.09.13, 22:11
          "Na głównej stronie portalu CNN znalazłem ciekawy album fotografii współczesnej architektury rosyjskiej.

mara571 napisała:
          > Najbardziej podoba mi sie nr 8.
          > Fatalna jest ta piramida na drugim planie.

Nie bylem w Baku nigdy.
          Zona byla na zawodach za komune i bardzo to miasto chwalila.
          Teraz mam klientow z Azerbajdzanu, ktory twierdza ze miasto stalo sie o wiele piekniejsze i zapraszaja do siebie.
          Ewentualnie w przyszlym roku za jednym zamachiem - Azerbajdzan i Iran.
          Zona sie zgodzila ubrac hidzab na czas wizity w Iran.

> I to sie rzuca w oczy. Urbanisci nie maja na wschód od Odry nic do powiedzenia. Jestem na to uczulona, coraz bardziej po każdych odwiedzinach w Warszawie.
          > Zwyczajnie wkurza mnie stawianie tych wieżowców na każdej działce, która uda sie kupić.

Tez nie lubie wiezowcow gdzie sie da, ale jednak kazdy treba zobaczyc, zeby zrobic wnioski.
          Piramida na zdjeciu kiebska, ale co miali z nia zrobic - zburzyc?
          A to przeciez czyjas wlasnosc prywatna.

Co do watku - typowy produkcyjniak malkontenta. Nie pierwszy i nie ostatni.
          • romrus Malki, gdzie ty, marudo? 06.09.13, 22:44
            romrus napisał:
            > "Na głównej stronie portalu CNN znalazłem ciekawy album fotografii współczes
            > nej architektury rosyjskiej.

> Nie bylem w Baku nigdy.
            > Zona byla na zawodach za komune i bardzo to miasto chwalila.
            > Teraz mam klientow z Azerbajdzanu, ktory twierdza ze miasto stalo sie o wiele p
            > iekniejsze i zapraszaja do siebie.
            > Ewentualnie w przyszlym roku za jednym zamachiem - Azerbajdzan i Iran.
            > Zona sie zgodzila ubrac hidzab na czas wizity w Iran.
            >
            >
            > > I to sie rzuca w oczy. Urbanisci nie maja na wschód od Odry nic do powied
            > zenia. Jestem na to uczulona, coraz bardziej po każdych odwiedzinach w Warszaw
            > ie.
            > > Zwyczajnie wkurza mnie stawianie tych wieżowców na każdej działce, która
            > uda sie kupić.

> Tez nie lubie wiezowcow gdzie sie da, ale jednak kazdy treba zobaczyc, zeby zro
            > bic wnioski.

Gdzie ty, znaffco architekrury rossijskiej?
            • malkontent6 Jestem, jestem... 07.09.13, 17:12
              Chcesz mnie o coś zapytać?
              • romrus Za pozdno 07.09.13, 18:13
                malkontent6 napisał:
                > Chcesz mnie o coś zapytać?

Chcialem:
                forum.gazeta.pl/forum/w,50,146764674,146765403,Pare_rzeczy_nie_zrozumialem_.html
                Ale juz odpowiedzialesz, ze oprocz naglowkow nic nie czytasz.
    • igor_uk malkontent,co tobie jest? 06.09.13, 22:51
      To nie sa zdjecia,ktore przedstawiaja wspolczesna rosyjska architekture.Przeciez tam wyraznie napisano:
      exploring post-Soviet architectural oddities
      Przetlumaczyc to tobie,czy sam wiesz,ze pusciles plame?
      • romrus Ze$ral sie i tyle:-) 06.09.13, 23:17
        igor_uk napisał:

> To nie sa zdjecia,ktore przedstawiaja wspolczesna rosyjska architekture.Przecie
        > z tam wyraznie napisano:
        > exploring post-Soviet architectural oddities
        > Przetlumaczyc to tobie,czy sam wiesz,ze pusciles plame?
    • swiblowo Re: CNN o Rosji. 07.09.13, 00:17
      Fotka nr.13 - czasem przejezdzam obok. Nie moge wyzbyc sie dreszczy na mysl, co by tam bylo na wypadek pozaru...brrrr!!!
    • swiblowo a'propos lyk endu :) 07.09.13, 00:23
      Jaki ma smak lawenda?
      W jednym filmie "wystepuja" lody lawendowe - zamiast srodka nasennego :)
      • malkontent6 Re: a'propos lyk endu :) 07.09.13, 17:11
        Określenie "łyk end" pożyczyłem od Zbigniewa Lengrena, tego od profesora Filutka i jego psa. Pamiętam taki rysunek - dwaj faceci w sklepie "Poproszę 2 paczki Extra Mocnych i pół litra, bo my mamy łyk end".
    • malkontent6 Jeszcze raz... 07.09.13, 01:09
      Cytat:

"Frank Herfort is fascinated by the uniquely shaped buildings that have seemed to sprout from the ground since the end of the Soviet era."

Wyrosły po okresie sowieckim.

"Many are business headquarters or large residential buildings. The majority of them are less than 10 years old."

Większość [budynków] ma mniej niż 10 lat.

Za selekcję zdjęć nie biorę odpowiedzialności. Fotograf jest Niemcem, pytajcie Ewcię.

cnnphotos.blogs.cnn.com/2013/09/03/exploring-post-soviet-architectural-oddities/?hpt=hp_bn14
      A teraz żegnam. Jest piątek, idę grać w tenisa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka