Dodaj do ulubionych

Właśnie wróciłem ze słonecznej Hiszpanii

14.09.13, 12:21
i wiedzę sporo zmian a byłem całkowicie odcięty od wszelkich wiadomości. No cóż, słońce,, plaże na Costa del Sol i pływanie w Morzu Śródziemnym, Cordoba, Malaga, Granada, Sewilla, Ronda, Almunecar, Nerija, . . . Madryt, Toledo, . . . . . . , no wiecie. Tam nie było ani Putina ani Rosji a nawet Rosjan nie widziałem zbyt wielu(chyba siedzieli w hotelach i na basenach) a świat wyglądał przepięknie. Świetne drogi, autostrady, przepiękne malownicze białe miasteczka i wioski w Andaluzji i przestrzenie w Kastylii -La Mancha z wiatrakami na horyzoncie, . . . . . . . a Toledo i most rzymski!

Ale wracając do tematu.
R. Sikorski sprytnie namówił Amerykanów na wpuszczenie w maliny Rosję, żeby ta wzięła odpowiedzialność za broń chemiczną w Syrii, którą tam dostarczyła jeszcze pod postacią ZSRR. Dostarczyli niech odpowiadają i z tego ich rozliczymy.
Putin bardzo łatwo złapał ten haczyk(prawdziwy szachista - hi!, hi!) no a teraz będziemy się przyglądać jak Rosja i Putin pilnują i niszczą te chemiczne bombki. Będziemy oglądać "mocarstwo" w akcji - fascynujące! Ponoć Asada już rozwozi je po całym kraju i chowa gdzie się da, no ale Rosja znajdzie i zniszczy. Brawo!

Podobno Putin napisał jakiś list otwarty(czy ktoś mu napisał) do Amerykanów z jakimś przesłaniem. Ponoć cyrk na skalę światową, wszyscy pękają ze śmiechu - KGB-ista i zamordysta, poucza USA co to wolność, sprawiedliwość,. . . . . . . itp. bzdety. Szef zacofanego, siermiężnego i autorytarnego państwa poucza Ameryką co to demokracja. Gogol w googl, . . . .! Tyle, że USA pokazały temu kremlowskiemu dupkowi co to wolność i demokracja zamieszczając jego żałosny bełkot w ważnej gazecie, kiedy w tym czasie w Rosji prześladuje się organizacje pozarządowe, tropi się ich finanse, prześladuje się gejów, zsyła do łagrów za byle co, niszczy się opozycję Putina, . . . . . !

Faktycznie Obama zgodnie z tym co pisze F1 jest wyjątkowo marnym prezydentem we wszystkim i wcale nie chodzi o to, że nie zaatakował Syrii(wiadomo, że ten atak nic nie rozwiążę) i nawet nie o to że się tak nieudolnie waha ale że od samego początku nie rozumiał gry Rosji w/s Syrii i że od samego początku nie miał żadnej koncepcji wobec Syrii. Bardzo dobrze że przyszedł mu z pomocą R. Sikorski. Rosja przy pomocy Syrii, wykorzystując bezczelnie dramat tego kraju walczy tylko i wyłącznie o swoje interesy(o utrzymanie tzw. wpływów w już jedynym i ostatnim kraju na BW). Te interesy to nawet nie finanse a tylko pokazanie że się liczy, że jest mocarstwem co oczywiście wywołuje tylko śmiech. Oczywiście Rosja nie rozwiązuje żadnego problemu(bo nigdy tego nie czyniła i nie zamierzała czynić co widać w samej Rosji- nieustanne konflikty wewnątrz Rosji i w najrozmaitszej postaci z sąsiadami - napad na Gruzję, atak cybernetyczny na Estonię, szantaż handlowy i energetyczny Ukrainy ale i Białorusi i niezliczone embarga polityczne wobec Polski, Litwy, Gruzji, Mołdawii, Białorusi, . . . . etc. a ostatnio zerwanie ONZ-owskiej konwencji TIR co uderza w polskich kierowców TIR). Wyjątkowy chuligan!
Rosja ośmieszyła Obamę ale głównie tym, że pokazała mu gdzie ma jego reset. USA nie mogą sobie pozwolić na tak słabego prezydenta w przyszłości(potrzebny jest nowy Reagan) bo wszelkiej maści mniej lub bardziej bandyckie i chuligańskie państwa natychmiast to wykorzystują i rzucają się do gardła.

USA, UE i NATO powinny wyciągnąć z tej lekcji wnioski i z pewnością nie mogą to być redukcje w zbrojeniach, żadne resety. Nie chodzi o konflikty zbrojne ale Zachód musi wrócić do swojej zdecydowanej polityki wspierania demokracji i wolności na świecie i wyrażnego ośmieszania i demaskowania różnych satrapii udających świętych, dobrych i sprawiedliwych. Z Rosją może być zbliżenie ale Rosją demokratyczną, z Rosją KGB-owską nigdy to nie będzie możliwe i mam nadzieję, że jest to już jasne dla wszystkich.

Ps. Po 2 tygodniach nieobecności widzę, że WEB-brygada chyba nawet zwiększyła swoją propagandę a bolszewicy i wszelkiej maści lewackie badziewie jak ujadało tak dalej ujada.
Obserwuj wątek
    • kaszebe12 -Amigo ma racje... 14.09.13, 12:54
      ...piszac , ze " Zachod musi wrocic do zdecydowanej polityki wspierania demokracji i wolnosci". -Czas najwyzszy , by zaczal...od siebie .
    • przyjacielameryki Re: przyglupie,cie nie bylo 2 tygodnia? 14.09.13, 13:20
      igor_uk napisał:

> A wiesz,ze nikt tego i nie zauwazyl.Moze dla tego,ze twoja glupote dzielnie za
      > stepowal yurek o 5 jedynkach?
      >
      >
      > p.s. Co,brak jezykow obcych klania sie,ze byles odciety od swiatu?

Ja zwiedzam świat bolszewiku - kiedy chcę, co chcę i jak chcę, o czym ty możesz tylko pomarzyć.

Ps. A bolszewik pt. "igor" na posterunku i dalej bezmyślnie tłucze te swoje bzdety w klawisze komputera. Hi!, hi!
    • j-k kosz za uwagi ad personam i lamanie regulaminu... 14.09.13, 13:26
      i prosba o bana dla tego osobnika za notoryczne chamstwo i psucie forum.
      • 5magna Re: kosz za uwagi ad personam i lamanie regulamin 14.09.13, 13:36

znowu zes walnal w pampers......
    • przyjacielameryki Re: przyglupie,cie nie bylo 2 tygodnia? 14.09.13, 13:46
      igor_uk napisał:

>
      >
      > p.s. Co,brak jezykow obcych klania sie,ze byles odciety od swiatu?

Prawdziwy bolszewik, zupełnie nie pojmuje filozofii prawdziwego turysty. No ale skąd on ma to wiedzieć? No, mógł wyczytać na ekranie komputera, . . . . . , ale chyba nie wyczytał!
      Ja bolszewiku swobodnie porozumiewa się w j. niemieckim(zdecydowanie lepiej niż w j. rosyjskim) a moja żona w angielskim. A Hiszpanii a w szczególności w Andaluzji większość Hiszpanów zna jednak j. angielski.
      • ubiquitousghost88 To wg zasady gdzie diabeł nie może tam babę pośle? 14.09.13, 14:04
        ...Z tym niemieckim to mogłeś jednak przemilczeć...
        Cóż, Bozia rozumu nie dała, nie dała...
        • przyjacielameryki Re: To wg zasady gdzie diabeł nie może tam babę p 14.09.13, 14:27
          ubiquitousghost88 napisał:

>
          > Cóż, Bozia rozumu nie dała, nie dała...

Faktycznie, widać to po każdym twoim poście. Ale ty chyba jesteś z tego dumny? Bolszewicy to potrafią zadziwić!
          • wtopek jedni jeżdzą na wakacje, inni dyżurują na forum 14.09.13, 17:23
            taki lajf :)))
            • 5magna Re: jedni jeżdzą na wakacje, inni dyżurują na for 14.09.13, 19:37
              Tu zes sie juz wtopil w tego pampers. Jak ci go teraz odkleja od zada??
              • wtopek Re: jedni jeżdzą na wakacje, inni dyżurują na for 14.09.13, 23:39
                chodzii ci i te pampersy dla osób starszych popuszczjących towarzyszu majorze? nie znam si,ę w przeciwieństwie do wa nie osiągnąłem tego wieku

ale zawsze chętnie słucham doświadczonych w temacie, także analno-odchodowym, ja też kiedyś będą stary :)))
    • ubiquitousghost88 Welcome, welcome!... 14.09.13, 13:58
      Drogi przyjacieluprzyjacółnaszychwieczystych,

Co za szczęście, że wróciłeś między nas!
      Tu na forum były takie puchy bez ciebie, że na płacz mi się zbiera, jak wspomnę...
      Nie mogąc... gryźć ciebie, między sobą się pogryźliśmy do krwi.
      Poprosimy wspólnie Michnika, (Naczelny Bolszewik Igruszka w naszym imieniu) żeby On już nigdy nie wypuszczał ciebie na tak długo ze swych objęć, bo przy nim i nam udaje się, od czasu do czasu, zadawalać z tobą nasze namiętności.
      To było nie do zniesienia!
      Ty tak pięknie piszesz...
      A propos,
      Nie pozwolimy, żeby naszych gejów inni jebali pod jakąś Somosierrą...!
      • 5magna Re: Welcome, welcome!... 14.09.13, 14:02
        endoftheamericandream.com/archives/war-is-coming-10-reasons-why-a-diplomatic-solution-to-the-syria-crisis-is-extremely-unlikely
        • ubiquitousghost88 Re: Welcome, welcome!... 14.09.13, 14:09
          A nie mówiłem?

forum.gazeta.pl/forum/w,50,146846487,146868081,No_to_masz_kolejny_watek_.html
          • ubiquitousghost88 Re: Welcome, welcome!... 14.09.13, 14:14
            Figa! Skasowali.
            Mnie mogą, ale twojego nie ruszą.
            A na jedno wychodzi.
            Nikt z nich nie da się "jebać w głowę" jak powiadają Serbowie.
            No i co się odwlecze, to nie uciecze.
            Będzie wojna.
            Tylko, że nikt z nich nie ma wyobrażenia jaka.
            Sarin to mały pikuś kiedy zacznie się likwidacja...
            • 5magna Re: Welcome, welcome!... 14.09.13, 14:19
              Amen....
    • gosc_ze_smolenska Re: Właśnie wróciłem ze słonecznej Hiszpanii 14.09.13, 19:47
      > USA, UE i NATO powinny wyciągnąć z tej lekcji wnioski i z pewnością nie mogą to
      > być redukcje w zbrojeniach, żadne resety. Nie chodzi o konflikty zbrojne ale Z
      > achód musi wrócić do swojej zdecydowanej polityki wspierania...

Akez jestes wojowniczy. Chyba Ruskom nigdy nie odpuszczasz, czyli przypuszczam, ze prywatnie masz z Ruskimi zimna wojne, bez resetow i redukcji i tak wszedzie i w kazdej chwili. Zuch z Ciebie.
      • 5magna Re: Właśnie wróciłem ze słonecznej Hiszpanii 14.09.13, 20:00
        www.globalresearch.ca/assad-pledges-full-cooperation-pentagon-plans-countdown-to-war/5349807
        • ubiquitousghost88 That's it!... 14.09.13, 20:34
          "It’s prelude to targeting Tehran"
      • przyjacielameryki Re: Właśnie wróciłem ze słonecznej Hiszpanii 14.09.13, 23:33
        gosc_ze_smolenska napisał:

> Akez jestes wojowniczy. Chyba Ruskom nigdy nie odpuszczasz, czyli przypuszczam,
        > ze prywatnie masz z Ruskimi zimna wojne, bez resetow i redukcji i tak wszedzie
        > i w kazdej chwili. Zuch z Ciebie.

Żaden zuch Gościu. Zwyczajny realizm i reakcja!!!!! Rosja się zbroi, więc i my musimy. No cóż, chyba mamy jakieś prawo Gościu do obrony, nie sądzisz??? Przecież Rosja nieustannie straszy nas rakietami z OK.Jak uważasz, mamy spokojnie przyglądać się tym straszeniom, mamy nic nie robić?
        Przecież Rosja to obecnie jedyny potencjalny agresor Polski!!! Nie ma na horyzoncie innego! Potrafisz wymienić innych takich potencjalnych agresorów - w Europie albo gdzieś???? A tak przy okazji - prowokacja w stylu gruzisńkim, jak zajdzie potrzeba - zawsze zostanie zmontowana. Chyba się zgodzisz?
        • 5magna Re: Właśnie wróciłem ze słonecznej Hiszpanii 15.09.13, 02:56
          Kto by chcial Polske? Moldowa na celowniku....
        • gosc_ze_smolenska Re: Właśnie wróciłem ze słonecznej Hiszpanii 15.09.13, 08:22
          > Przecież Rosja to obecnie jedyny potencjalny agresor Polski!!! Nie ma na hory
          > zoncie innego! Potrafisz wymienić innych takich potencjalnych agresorów - w E
          > uropie albo gdzieś????
          Panie, co Ty mowisz? Jak to nie widac innych agresorow? A Syria? Caly swiat demokratyczny jest zaniepokojony! Teraz wszyscy razem szukamy broni chemicznej. A Iran, gdzie ajatollowie marza o zniszczeniu swiata demokratycznego, jak wybuduja bombke A? A kazdy inny, kto jest innego zdania od tego PRAWDZIWEGO, czy to nie jest zagrozenie?

> A tak przy okazji - prowokacja w stylu gruzisńkim, jak zajdzie potrzeba - zawsze zostanie zmontowana. Chyba się zgodzisz?
          Panie, z cala pewnoscia sie zgodze. Generalnie ten, ktory szuka przygod na swoja dupe, zawsze je znajduje.
        • ubiquitousghost88 Właśnie wrócił ze słonecznej Hiszpanii i opowiada 15.09.13, 14:10
          ...że księzyc na Maderze świeci tej cholerze (temu Gruzinowi, co się wczoraj, w godzinach nocnych, kręcił przy Radiostacji w Gliwicach...)
    • zeitgeist2010 Re: Właśnie wróciłem ze słonecznej Hiszpanii 16.09.13, 12:10
      przyjacielameryki napisał:

i wiedzę sporo zmian a byłem całkowicie odcięty od wszelkich wiadomości. No cóż, słońce,, plaże na Costa del Sol i pływanie w Morzu Śródziemnym, Cordoba, Malaga, Granada, Sewilla, Ronda, Almunecar, Nerija, . . . Madryt, Toledo, . . . , no wiecie.

Wiemy wiemy. Wsrod moich najbardziej cenionych kulturowo i historycznie miast w europie 3 znajduja sie na twojej liscie.

Tam nie było ani Putina ani Rosji a nawet Rosjan nie widział em zbyt wielu(chyba siedzieli w hotelach i na basenach) a świat wyglądał przepięknie(... )

Rosjan jest dosyc wielu w Hiszpanii I latwo ich identyfikujemy po jezyku. Sa w roznych srodowiskach. Na pewno wielu nowobogackich w ucieczce z wlasnego kraju, gdzie widocznie nie czuja sie komfortowo.

Na uniwersytecie w Granadzie poznalem mloda Rosjanke z Woroneza. Przypadlismy sobie do gustu, bo obydwoje w naszym zainteresowaniu Iberia zaczelismy od portugalskiego aby pozniej przejsc do hiszpanskiego. Stereotyp jest taki, ze ktos kto interesuje sie hiszpanskim ignoruje zupelnie portugalski.

Pamietam, ze zapytalem sie jej gdzie widzi najwieksze roznice miedzy mentalnoscia rosyjska a hiszpanska. Usmiechnela sie, westchnęla, pociagnela dlugi łyk sangrii i odpowiedziala ze chyba poziom agresji w zyciu codziennym. U nas ludzie szybciej przechdza do agresji werbalnej a nawet fizycznej. Tutaj w hiszpanii wspolzycie na codzien jest bardziej bezkonfliktowe, przyjazne I na luzie.
      • przyjacielameryki Re: Właśnie wróciłem ze słonecznej Hiszpanii 16.09.13, 12:44
        zeitgeist2010 napisał:

> Pamietam, ze zapytalem sie jej gdzie widzi najwieksze roznice miedzy mentalnosc
        > ia rosyjska a hiszpanska. Usmiechnela sie, westchnęla, pociagnela dlugi łyk san
        > grii i odpowiedziala ze chyba poziom agresji w zyciu codziennym. U nas ludzie s
        > zybciej przechdza do agresji werbalnej a nawet fizycznej. Tutaj w hiszpanii wsp
        > olzycie na codzien jest bardziej bezkonfliktowe, przyjazne I na luzie.

Bardzo ciekawa ocena, pasująca również do wielu Polaków. Być może klimat, dużo słońca, ciepło, mają jakiś wpływ na charakter Hiszpanów. Ten ich spokój, to ciepło widoczne i wyczuwalne jest w każdym momencie. Oczywiście zero chamstwa z czym w Polsce jest jednak cały czas spory kłopot.
        W samej Hiszpanii toczy się często dyskusja - które zabytki są w Hiszpanii najważniejsze, Cordoba czy Granada? Ostatnio wygrała Cordoba. Miasto to w okresie swojego największego rozkwitu a więc w latach 1200-1300 liczyło około 1 mln. mieszkańców i było największe w Europie. Na nas większe wrażenie zrobiła jednak Granada.
        Ale najciekawsze jest to co zrobił sam islam z kultury i cywilizacji arabsko-berberyjskiej. Przecież ten meczet w Cordobie czy Pałac w Granadzie ale i inne budowle(ulice, place, kanalizacje, ciągi czystej wody, ogrody, itp.) to świadectwo bardzo wysokiej kultury, sztuki i technologii. Okazuje się również, że Maurowie byli o wiele bardziej tolerancyjni niż np. Wizygoci zaprowadzający wcześniej na tych terenach chrześcijaństwo. To Wizygoci dokonywali pogromów i wypędzeń Żydów, no a potem hiszpańska inkwizycja, Maurowie pozwalali im normalnie żyć, osiedlać się. Ale wówczas islam był w początkowej fazie rozwoju i nie był grozny. Dzisiaj widzimy jak islam zatrzymał narody arabskie w rozwoju, jakimi biedakami uczynił Arabów( z wyjątkiem państw które posiadają ropę, ale to zupełnie inna sprawa), jak wznieca i rozsiewa konflikty w państwach arabskich. Wielka szkoda!
      • jk2007 jest roznica 16.09.13, 13:43
        "Иcпaнцы вcегдa пoют o тocкyющей cтрacти, a рyccкие o cтрacтнoй тocке".
        mudreishy.ru/sitaty-i-aforizmy/source/mark-ageev-roman-s-kokainom
      • polski_francuz Agresja 16.09.13, 21:04
        "poziom agresji w zyciu codziennym. U nas ludzie szybciej przechdza do agresji werbalnej"

No wlasnie. To jest chyba to co mnie najbardziej szokuje u web-brygady: agresja

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka