Dodaj do ulubionych

Syn dowódcy UPA: Wołyń nie był ludobójstwem.

23.11.13, 15:22
Wołyń? "Nie zgadzam się z tym, że to było ludobójstwo"

Zdaniem Szuchewycza zbrodnie, do których dochodziło począwszy od 1943 r. na Wołyniu, były nie do uniknięcia. - Ani ukraińska, ani polska strona nie mogły uciec od tej wojny, ona nie mogła się nie zdarzyć - twierdzi.Nie dopuszcza myśli, że Ukraińcy 70 lat temu dopuścili się zbrodni ludobójstwa.
p.s. Wiem,ze o tym juz watek byl,a czy to jakas roznica? Przeciez i borracik zaklada juz kolejny z setek watkow o holodomorze.
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 wyrwał się Filip z konopi, czyli Igorek 23.11.13, 15:26
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,148106238,148106238,Majaczenia_80_latka_.html
      • igor_uk wojtus,biedaczysko. 23.11.13, 15:31
        A przeciez w p.s. napisalem wyraznie:Wiem,ze o tym juz watek byl,a czy to jakas roznica?
        • wojciech.2345 mea culpa 23.11.13, 15:46
          Igorku,
          ja często nie czytam Twoich wpisów.
          Ale na nie odpowiadam.

Tym razem przeczytałem tylko kawałek.
    • brat_ramzesa Re: Syn dowódcy UPA: Wołyń nie był ludobójstwem. 23.11.13, 15:27
      daj spokoj, swiatem rzadzi prawo przyczyny i skutku wiec i niebawem banderowcy odejda w niebyt jako haniebna czesc historii
      • igor_uk brat... 23.11.13, 15:30
        Ja im w tym pomagam.
      • wojciech.2345 Pane Hawranek, to je pikne 23.11.13, 15:44
        Przecież przez ostatnie 200 lat osiągnięć w mordowaniu
        Matuszka ma 100 razy więcej.

Idź Ty po inne papierosy do sklepu.
        Te Ci szkodzą.
        • jabbaryt To samo władze Rosji mówią o zbrodni Katyńskiej 23.11.13, 19:11
          Skąd my to znamy. Wygląda że w zgodnej ocenie naszych wschodnich sąsiadów nie jesteśmy ludźmi.
          • igor_uk Jabbaryt. 23.11.13, 19:38
            Przeciez przekrecasz fakty.
            Nie porownuj Katyn i Wolyn. To absolutnie dwie rozne rzeczy,chociaz i jedno i drugie to zbrodnia.
            Ale czyms innym jest rozstrzelanie oficera,a czym innym mordowanie cywile w bestialski sposob.
            www.kki.pl/piojar/polemiki/rubiez/wirtuoz/wirtuoz.html
            Do tego trzeba pamjetac,ze w Katyniu byli zabijane ludzi ze wzgledu na ich status spoleczny,a nie ze wzgledu na narodowosc.
            Wladzy Rosji nie tylko uznali ta zbrodnie i przeprosili Polakow ,ale i bardzo szczegolowo zbadali ta zbrodnie.Po stronie ukrainskiej nic podobnego nie ma .

I jeszcze roznica,w Rosji nie stawia sie pomnikow Berie i innym zbrodniarzom,a na Ukrainie i owszem.Bamdera i reszta zbrodniarze sa u szczytu slawy wlasnie tam,gdzie i byli dokonany mordy.

p.s. Zrownujac jedno zbrodnie z druga pokazales,ze nie wiele wiesz.A szkoda,wydawales sie mnie dosc rozsadnym czlowiekiem.
            • jabbaryt Re: Jabbaryt. 23.11.13, 20:04
              Różnica jest jeszcze taka, że Katyń był zbrodnia dokonana przez państwo, którego spadkobiercą jest Rosja. Rosja więc odziedziczyła odpowiedzialność za tą zbrodnie i same przeprosiny to dużo za mało.

Nie usprawiedliwiam Ukraińców ale Ukraina za zbrodnie wołyńską odpowiedzialności nie ponosi.
              > p.s. Zrownujac jedno zbrodnie z druga pokazales,ze nie wiele wiesz.A szkoda,wyd
              > awales sie mnie dosc rozsadnym czlowiekiem.
              No popatrz to samo ostatnio powiedział mi to samo P.A. Skoro obaj tak twierdzicie to musicie mieć rację. Tylko nie wiem jakie musiałbym mieć poglądy aby Wam obu dogodzić. Wolę więc mieć własne nawet jest są nierozsądne.

• igor_uk Szkoda slow,jabbaryt. 23.11.13, 20:09
                Mawiasz,ze same przeprosiny to za malo?
                To co oczekujesz od Rosji?
                • jabbaryt Re: Szkoda slow,jabbaryt. 23.11.13, 20:21
                  Igor mówiąc szczerze ja mam pewna blokadę mentalną nad użalaniem się nad losem Polski i nad wieczną celebracją klęsk. Nie zastanawiam się co powinna zrobić Rosja, nie wiem. Może niech weźmie przykład z zachowania Niemiec.
                  • igor_uk Re: Szkoda slow,jabbaryt. 23.11.13, 20:24
                    A jak Niemce zachowali sie?
            • felusiak1 Re: Jabbaryt. 23.11.13, 20:41
              ty igor to masz talent do piżdżenia farmazonów.
              Eozstrzelanie oficera? Strzałem w tył głowy z pistoletu?
              Zwykle rozstrzeliwuje pluton egzekucyjny.
              Wiesz, niemcy nie rozstrzeliwali polskich oficerów wzietych do niewoli.
              • igor_uk felus. 23.11.13, 20:53
                Wiem,ze to jest zbyt drastyczne,ale jednak zapytam cie.
                Jak wolalbys umrzec,jak by nie iales wiekszego wyboru?
                Czy strzalem w pien mozgowy,ktory powoduje natychmiastowa smierc ,czy jeden z tych sposobow:
                1. Wbijanie dużego i grubego gwoździa do czaszki glowy.

2. Zdzieranie z głowy włosów ze skórą (skalpowanie).

3. Zadawanie ciosu obuchem siekiery w czaszkę głowy.

4. Zadawanie ciosu obuchem siekiery w czoło.

5. Wyrzynanie na czole „orła".

6. Wbijanie bagnetu w skroń głowy.

7. Wyłupywanie jednego oka.

8. Wybieranie dwoje oczu.

9. Obcinanie nosa.

10. Obcinanie jednego ucha.

12.Obrzynanie obydwu uszu.

13. Przebijanie zaostrzonym grubym drutem ucha na wylot drugiego ucha.

14. Obrzynanie warg.

15. Obcinanie języka.

16. Podrzynanie gardła.

17. Podrzynanie gardła i wyciąganie przez otwór języka na zewnątrz.

18. Podrzynanie gardła i wkładanie do otworu szmaty.

19. Wybijanie zębów.

20. Łamanie szczęki.

Reszta tutaj :
                www.kki.pl/piojar/polemiki/rubiez/wirtuoz/wirtuoz.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka