Dodaj do ulubionych

Gucio to nie antysemita

11.08.04, 15:27
Gucio to tylko karykaturzysta!
Jeśli Fredzio....
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=14747942&a=14763070
Obserwuj wątek
    • abstrakt2003 Tu jest właściwe łącze :) 11.08.04, 15:28
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=14747942&a=14760535
    • Gość: . Fredzio nie zaklada miliona antyislamskich watkow IP: *.range81-156.btcentralplus.com 11.08.04, 15:31
      na godzine, jak to robi z Zydami twoj Gucio - uczciwie policz! Tej strony juz
      nawet nie da sie czytac - same wrzaski pomylonego Gucia.
      • abstrakt2003 Re: Fredzio nie zaklada miliona antyislamskich wa 11.08.04, 15:44
        Czy o antysemityźnie i antypoloniźmie mają decydować statystyki?
        P.S.
        Jakość jest ważniejsza!
        Jeden post Izraelity belgijskiego był gorszy, bardziej antypolski niż tysiąc
        postów Fredzia!
        • Gość: . Abstrakt, nie widze u Izraelity tej strasznej IP: *.range81-156.btcentralplus.com 11.08.04, 19:28
          antypolskosci (moze dlayego, ze jestem Anglikiem z Anglikow) - widze za to,
          dziwne jak na ciebie, zacietrzewienie tym postem. Jesli pozwolisz, to cie o to
          prywatnie zapytam CZEMU? Nie pojmuje i moze mi to osobno slowo po slowie
          wyjasnisz (sam u I. widzialem potworna, obsesyjna gorycz)
          • biedronka24 A czy Anglicy z Anglikow tez 11.08.04, 19:33
            odczuwaja zawsze obsesyjna gorycz glownie z powodu utraty jakiejs nieruchomosci.
            Czy to rzeczywiscie wszystko tlumaczy i wszystko wyjasnia juz?
            Bo np sa tacy Polacy ktorzy owa obsesyjna raczej odczuwaja z powodu utraty
            bliskich. A majatkow malo kto nie potracil. Tyle angielskiego zrozumienia dla
            Izraelity i Fredziowej tesknoty.
            Szalenie duzo tu takich rozgoryczonych wlasnie na Polakow. I jak mowie - za
            wojne, za bliskich rozumiem. Ale teksty antypolskie czy antyangielskie
            powtarzane non stop z powodu utraty majatku to juz lekka przesada. Niegodne po
            prostu.
          • Gość: KOKOSZ zapewne dlatego powinienes sie dostosowac... IP: 216.65.64.* 11.08.04, 20:12
            do starej zasady "ne supra crepidam judicaret"...
    • pan.gustaw Re: Gucio to nie antysemita 11.08.04, 15:46
      abstrakt2003 napisał:

> Gucio to tylko karykaturzysta!

na to, to on za glupi.

Poprostu Zwykle prostackie bydle

• Gość: sp;lit Re: Gucio to nie antysemita IP: *.ipt.aol.com 11.08.04, 18:50
      To co gucio zyczy Zydom , kilku Zydow na tym forum glosno (3/4 po cichu) zyczy
      to Palestynczykom .

To co gucio mowi o Zydach , prawie wszyscy (prawie) Zydzi generalnie mowia o
      Muzulmanach .

Tak jak gucio traktuje Zydow , tak oni traktuja Arabow i kilku z nich tak
      traktuje Polakow ,...

Tego sie nie widzi i nie podkresla , bo zio-nazisci uwazaja ze sa poza krytyka
      i kazdy , kto im cos wytknie , obiektywnie czy nie jest tagged zdezelowana
      metka anty-semity , wyswiechtana na tyle , zeby sie nie przejmowac .

Wybacz abstrakt , jak mi ktos probuje wmowic , ze banda zwyrodnialych zoldakow
      [(i ich handlers) znecajaca sie nad ciezarnymi kobietami , strzelajaca do
      dzieci , zalatwiajaca sie w studniach gdzie woda jest na lekarstwo , etc] ktora
      nigdy nie widziala prawdziwego zolnierza nigdy nie walczyla z z prawdziwym
      wojskiem , moze byc przykladem dla polskiego wojska od ktorych polski zolnierz
      moze sie uczyc , to troche za duzo zeby byc cicho .

Jak mi ktos probuje wmowic ze ten nieludzki system apartheidu to demokracja ,
      to tez nie strawie bo nie cierpie hipokryzji .

Jak mi ktos wytyka pogromy , a pomija , Kaganowiczow , Bermanow czy Moreli
      wciskajac mi , ze to nie Zydzi a komuchy ,...

Ktos mi wytyka , ze Polacy nie nadstawiali lba za Zydow w czasie okupacji
      nazistow , a milczy na temat roli Kasner'a i zio-nazistow w Holokaust ,...

And on , and on ,... Give me a break , abstrakt , nie jestem idiota !

uklony
      • Gość: dana33 Re: Gucio to nie antysemita IP: 192.117.127.* 11.08.04, 19:21
        owszem, rozlupancu, jestes.
      • koszalekopalek2 Re: Gucio to nie antysemita. Ale za to Sp;lit tak 11.08.04, 19:22
        Gość portalu: sp;lit napisał(a):

>> And on , and on ,... Give me a break , abstrakt , nie jestem idiota !
        >
        > uklony

Jesteś, głupku, jesteś. Patentowanym :-P
      • krystian71 Re: Gucio to nie antysemita 11.08.04, 19:30
        podpisuje sie pod kazda literka z jednym zastrzezeniem co do tytulu
        Gucio JEST antysemita,co wiecej Gucio obrazilby sie,gdyby przeczytal ,ze nim
        nie jest.Pewno teraz spi ale jak wstanie narobi rabanu :)
      • Gość: . Fragment o NKWD i SB jest antysemicki - zbyt IP: *.range81-156.btcentralplus.com 11.08.04, 19:35
        daleko idace uogolnienie na wszusykkich wyznania mojzeszowego; babka mojej zony
        opowiadala, jak sama po sasiedzku (warszawski Mokotow) Swierczewskiego widziala
        przyjezdzajacego regukarnie na ochlaje do Torunczykow z...rosyjska "zolnierka"-
        kochanka: to jednak komuna,nie Zydzi, "internacjonal". I z "charakterem
        narodowym" nie ma to NIC wspolnego. Poza tym ze "charakter narodowy" to
        rasistowskie pojecie.
        • Gość: KOKOSZ byc moze cos gdzies zgubilem po drodze, ale... IP: 216.65.64.* 11.08.04, 20:00
          z twoich (wszystkich?) dotychczasowych dowcipow i wypowiedzi o Polakch,
          wylaniaja sie same rasistowskie stereotypy i uogolnienia, "swiety" kropkowcu...
          Jak to wytlumaczysz? Tylko bez kretactw w stylu Walesy o koniecznosci
          zachowania rownowagi i o "lewej nodze", prosze...
      • Gość: KOKOSZ sp;lit, brachu, jestem z Toba!!! IP: 216.65.64.* 11.08.04, 19:49
        Dopoki SSyjonistyczni fanatycy, uwazani za swiete krowy, beda w ordynarny
        sposob panoszyc sie po tym forum (vide suerestera), dopoty bedziemy mieli do
        czynienia z fajerwerkami w stylu Gucia.
        Stare prawo fizyki mowi wyraznie: akcja rodzi reakcje...
        Pozdr,
        K

• Gość: rachelka Re: sp;lit, brachu, jestem z Toba!!! IP: *.twcny.rr.com 11.08.04, 19:59
          Gość portalu: KOKOSZ napisał(a):

> Dopoki SSyjonistyczni fanatycy, uwazani za swiete krowy, beda w ordynarny
          > sposob panoszyc sie po tym forum (vide suerestera), dopoty bedziemy mieli do
          > czynienia z fajerwerkami w stylu Gucia.
          > Stare prawo fizyki mowi wyraznie: akcja rodzi reakcje...
          > Pozdr,
          > K
          >

a jak juz przy prawach fizyki jestesmy to trzeba przypomniec 4 prawo Newtona
          pasujace do wielu na tym forum.
          "cialo raz puszczone w ruch puszcza sie stale"
          • Gość: KOKOSZ ;-)))))))) IP: 216.65.64.* 11.08.04, 20:01
        • profesor.fizyki bezpłodny jestes! 11.08.04, 20:20
          Gość portalu: KOKOSZ napisał(a):

> Stare prawo fizyki mowi wyraznie: akcja rodzi reakcje...
          > Pozdr,
          > K
          Nic nikogo nie rodzi. Szczególnie nie twój bezpłodny móżdżek

Jeśli jedno ciało działa z określoną siłą na drugie, to i wzajemnie drugie
          ciało działa na pierwsze ciało siłą taką samą co do wartości lecz przeciwnie
          zwróconą.

O żadnych rodach nie mam mowy
          • krystian71 Re: bezpłodny jestes! 11.08.04, 20:24
            ten nowy profesor marcowy to ty ,kropka?
            Ty ciagle do jakichs arystokratycznych rodow nawiazujesz

profesor.fizyki napisał:

O żadnych rodach nie mam mowy
          • Gość: rachelka Re: bezpłodny jestes! IP: *.twcny.rr.com 11.08.04, 20:26
            profesor.fizyki napisał:

> Gość portalu: KOKOSZ napisał(a):
            >
            > > Stare prawo fizyki mowi wyraznie: akcja rodzi reakcje...
            > > Pozdr,
            > > K
            > Nic nikogo nie rodzi. Szczególnie nie twój bezpłodny móżdżek
            >
            > Jeśli jedno ciało działa z określoną siłą na drugie, to i wzajemnie drugie
            > ciało działa na pierwsze ciało siłą taką samą co do wartości lecz przeciwnie
            > zwróconą.
            >
            > O żadnych rodach nie mam mowy

a mnie rowniez w Chicagowskiej pralni nauczono prawa odbicia fal.
            kat odbicia rowny jest katowi padania.
            no ide juz prac majty.
            • profesor.fizyki Kąt, szanowna pani, & & #35; 8220;Kąt& & #35; 8221;, n 11.08.04, 20:28
              Gość portalu: rachelka napisał(a):

> a mnie rowniez w Chicagowskiej pralni nauczono prawa odbicia fal.
              > kat odbicia rowny jest katowi padania.
              > no ide juz prac majty.

Zesrała się Pani?
              • Gość: rachelka Re: Kąt, szanowna pani, & & & #35; 35; 8220;Kąt IP: *.twcny.rr.com 11.08.04, 20:32
                profesor.fizyki napisał:

> Gość portalu: rachelka napisał(a):
                >
                > > a mnie rowniez w Chicagowskiej pralni nauczono prawa odbicia fal.
                > > kat odbicia rowny jest katowi padania.
                > > no ide juz prac majty.
                >
                > Zesrała się Pani?

nie prosze pana ale dodajac do prawa odbicia fali mozna stwerdzic,ze przy
                odbiciu fali od srodka bardziej sztywnego niz ten, w ktorym biegnie fala,
                nastepuje zmiana fazy; przy odbiciu zas od srodka mniej sztywnego faza nie ulega
                zmianie.
                pozdr dla profa
                • Gość: . To postaw te sztywne majtki w kacie i nam glowy IP: *.range81-156.btcentralplus.com 11.08.04, 20:35
                  byle g... nie zawracaj
                  • Gość: rachelka Re: To postaw te sztywne majtki w kacie i nam glo IP: *.twcny.rr.com 11.08.04, 20:39
                    Gość portalu: . napisał(a):

> byle g... nie zawracaj
                    a co boisz sie,ze nie blyszczalbys tak bardzo. w koncu sluchasz radia,jezdzisz
                    samochodem,uzywasz komputera to nie humanisci to wymyslili, a juz na pewno nie
                    tacy co historia sie parali. nie zapomnij ty majtek wyprac, bo to sprawa
                    calkiem powazna. jak to w pralni kazdy brud tak samo wyglada, czy z lorda ,czy z
                    babci klozetowej.
                  • Gość: KOKOSZ Coz ja slysze?, Mr.Bean, ty nam tu, z dnia... IP: 216.65.64.* 11.08.04, 21:52
                    na dzien, w postepie geometrycznym, chamiejesz!!! Oops, STOP, przepraszam za
                    pomylke, ty zawsze byles koSShernym chamem, "angliku"...
                • Gość: KOKOSZ Rachelko, daj sobie spokoj z tym tumanem... IP: 216.65.64.* 11.08.04, 21:45
                  szkoda czasu...
              • Gość: KOKOSZ mysle, ze tak... IP: 216.65.64.* 11.08.04, 21:43
                prosto do twojej rozdziawionej JAPY... :-((((((((((((((((
          • Gość: KOKOSZ dziekuje za szczegolowa definicje... IP: 216.65.64.* 11.08.04, 21:39
            przy czym, "proseforze", twoje wyklady z fizyki (zapewne w prowincjonalnej
            zawodowce) pomylily ci sie, matolku, z "luzna" konwencja tego forum, ale chyba
            masz zbyt ciasny leb, zeby to pojac... :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((
            Poslugujac sie TWOJA LOGIKA scislego znaczenia wypowiedzi, pragne ci zwrocic
            uwage, ze plodnosc oznacza jedynie twoj uklad rozrodczy! No, chyba ze
            jestes "bipolar dickheadem".... ;-))))))))))))))))))))))))))))))))
      • Gość: KOKOSZ sp;lit, brachu, jestem z Toba!!! IP: 216.65.64.* 11.08.04, 19:51
        Dopoki SSyjonistyczni fanatycy, uwazani przez redakcje GW za swiete krowy, beda
        w ordynarny sposob panoszyc sie po tym forum (vide suerestera), dopoty bedziemy
        mieli do czynienia z fajerwerkami w stylu Gucia.
        Stare prawo fizyki mowi wyraznie: akcja rodzi reakcje...
        Pozdr,
        K

• rattler Amen kokosz , amen ! 11.08.04, 20:57
          Nawet palcem nie pokazal a wiadomo o kogo chodzi - Widziales to kokosz ?

Zajrzyj do linka :)

narazie , back to work :(

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=14756122&a=14840007
          • Gość: KOKOSZ uhmmm... IP: 216.65.64.* 11.08.04, 22:00
            miales racje, Mr.Bean pokazuje typowe objawy dla "marcowego anglika"... ;-)))
            • Gość: sp;lit Re: uhmmm... IP: *.ipt.aol.com 12.08.04, 00:18
              Rattler ma nosa :) Znowu cos wygrzebal ,... Lord cox na honorowej (internet)
              liscie dluznikow :) A tak dobrze sie zapowiadal tym plagiatem ,... Maurycy :)))

uklony

• Gość: rachelka Re: uhmmm... IP: *.twcny.rr.com 12.08.04, 00:48
                Gość portalu: sp;lit napisał(a):

> Rattler ma nosa :) Znowu cos wygrzebal ,... Lord cox na honorowej (internet)
                > liscie dluznikow :) A tak dobrze sie zapowiadal tym plagiatem ,... Maurycy :)))
                >
                > uklony
                >
                dlatego musi kablowac,zeby nie wyeksmitowali go z jego palacowych wlosci.
              • Gość: KOKOSZ tak na marginesie... IP: 216.65.64.* 12.08.04, 01:44
                ten nasz hrabia, jakis taki... bezherbowy jest, hmmm...
                Jak to wytlumaczyc?
    • sol4000 Re: do abstrakt2003... jeszcze raz 11.08.04, 21:26
      abstrakt2003 napisał:

> Gucio to tylko karykaturzysta!
      > Jeśli Fredzio....
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=14747942&a=14763070

rozpoczeles watek linkiem do mojej odpoweiedzi na twoj post. piszesz tam: "Ja
      na forum już byłem demaskowany jako Żyd a czasem jako antysemita." i
      dalej: "Jak człowiek stoi po środku to z dwóch stron obrywa." jakoze nie
      odpowiedziales na moj post, wiec pozwol, ze zapytam jeszcze raz: czy bedac
      demaskowany jako taki czy inny, zmienilo to twoje poglady, twoj sposob
      myslenia, reagowania?
      w innym watku napisalem do biedronki, ale nie otrzymalem odpowiedzi (ona, jak
      to biedronki lata po watkach i... czasami odnosze wrazenie, ze ona najlepiej
      lubi sluchac siebie samej:-)), potraktuj to wiec, jako post do ciebie.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=14679422&a=14817079
      piszesz, ze gucio to nie antysemita, wedlug mnie tak, ale byc moze znasz go
      lepiej? ja, przy *dobrych checiach*, moge zrozumiec fredzia... facet stracil
      rodzine w niemieckich obozach zaglady. stracil ojczyzne (zakladam, ze tak
      traktowal polske). rodzice jego stracili to (naturalnie, jesli biedronka nie
      przyrowna tego do godnosci), do czego dorobili sie po wojnie. wyobrazam sobie,
      ze to sie pamieta i to boli. i pamietaj, ja nie usiluje bronic fredzia, ale
      probuje (bardzo bym tego chcial) zrozumiec go!
      a co stracili gucio, kokosz, totyle i im podobni? zasilek, prace, jakis zaklad
      z kumplami przy piwie? naturalnie nie bede mowil o czyms tak dziwnym i,
      najprawdopodobniej, zupelnie im nie znanym - godnosc? tej naturalnie nie mogli
      utracic, jakoze nigdy jej nie mieli.
      • biedronka24 sol a skad Pan to wszystko wie? 11.08.04, 21:39
        wywiad osobisty?
        Czy to ze ktos do Pana ladniej mowi to zaraz znaczy ze ten to stracil a ten nie?
        Ja nie uciekam przed pytaniami.
        Majatek to nie godnosc. I obrazanie narodow to zadna godnosc. Fredzio sie do
        Polski jako ojczyzny nie przyznaje. Najwyrazniej majatek dla niego wazniejszy.
        Przeciez to on sie samookresla.
        Pamieta Pan to co tu nasi inteligenci forumowi powtarzaja?
        Poznacie ich po owocach.
        Owszem to nie Gucio mnie z tego forum wypycha. Ludzi zachowujacych sie w ten
        sposob mozna spotkac wszedzie. I potrafie zyc ignorujac ich. Ale z Forum wyrzuca
        mnie Fredzio, a zwlaszcza jego ciagle i bardzo nieprzekonywujace usprawiedliwianie.
        To taka mala odpowiedz dla Pana osobiscie.
        A ja slucham ludzi. Bardzo dokladnie choc mam podzielna uwage.
        W Polsce jest wielu takich, ktorzy potracili bliskich, ktorzy potracili
        ojczyzne. Bo nie wiem czy Pan wie ale ojczyzna to ziemia po ojcach a wiec
        kwalifikuja sie do niej Kresy. Ale nie wszyscy zakladaja zaraz ´zwiazki
        wypedzonych´. Tym razem Fredziow.
        I na prawde najlepiej wyjasnila to juz dana. Tu nie o uczucia chodzi ale o
        interesy.
        To mi zupelnie wystarcza za wyjasnienie. Bo uczuciowa osoba jest w stanie tez
        tak skierowac swoj tok dyskusji by nie ranic innych. Pokrzywdzony czlowiek jesli
        nie pala chora zadza odwetu za wszelka cene i na wszystkich jest w stanie
        zrozumiec innych pokrzywdzonych i szanuje ludzi.
        Dobranoc
        • Gość: . W Polsce i w Niemczech tak latwo przywyknac do IP: *.range81-156.btcentralplus.com 11.08.04, 21:44
          do antysemityzmu, bo "spotyka sie go na codzien2? Biedronko, co ty mowisz! To
          wlasnie jest straszne. A fredzio to zlosliwy blazen. Gucio to prymitywny
          nazistowski cham. A reszta wymienionych? Reszta to nazisci z Himmlerem-Kokoszem
          na czele.
          • Gość: KOKOSZ "Reszta to nazisci z Himmlerem-Kokoszem..." IP: 216.65.64.* 11.08.04, 21:48
            ktorym SSyjonistyczny buc, Mr.Bean, nawet do piet nie dorasta...
            • Gość: . A Chazarowie, a nazi-SSyjonizm? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 11.08.04, 22:06
              www.skrewdriver.org.uk/khazars.html
              www.skrewdriver.org.uk/terror.html
              Nie, polski narodowy socjalisto: do ciebie ani mi sie sni dorastac
              • Gość: KOKOSZ Re: A Chazarowie, a nazi-SSyjonizm? IP: 216.65.64.* 11.08.04, 22:09
                wiesz, ze jestes zaklamanym i cynicznym blaznem, "marcowy angliku", prawda?...
                • Gość: . Sorry, my znamy wylacznie "March hare" IP: *.range81-156.btcentralplus.com 11.08.04, 22:15
                  A naziste krew zalewa...Pogadaj sobie jeszcze, odslon przylbice...

www.skrewdriver.org.uk/zog.html
                  • Gość: KOKOSZ przykro mi, ale sie mylisz, prowokatorku... IP: 216.65.64.* 11.08.04, 22:21
                    jestem takim nazista, jak ten twoj SSjharon apostolem...
                    • Gość: . Jasne, jestes tylko NARODOWYM SOCJALISTA IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 17:50
              • Gość: KOKOSZ P.S. IP: 216.65.64.* 11.08.04, 22:13
                ktos, kto zaprzacza istnieniu chazarow i/lub eksterminacji Palestynczykow
                przez "panstwo" Izrael (glownie rekoma tychze chazarow) na "hitlerowskim"
                poziomie, jest syjo-nazista. Koniec, kropka...
                • Gość: . Re: P.S. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 11.08.04, 22:16
                  www.skrewdriver.org.uk/zog.html
                  • Gość: KOKOSZ jakie to dziwne,... IP: 216.65.64.* 11.08.04, 22:36
                    ze jako nienazista znasz nazistowskie miejsca, o ktorych ja, jako "stary
                    nazista" nie mam pojecia, Mr.Bean...
                  • Gość: KOKOSZ Mr.Bean, jestes zwyczajnym chamem, hohsztaplerem IP: 216.65.64.* 11.08.04, 23:18
                    i zacietrzewionym kryptoSSyjonazista...
          • biedronka24 Nie kropko- nie przekrecaj 11.08.04, 21:53
            chamow jest pelno i na wyspie i wszedzie. I Fredzio swietnie wie ze nie do niego
            swoje odezwy o Polakach zlodziejach kieruje. Chamy sie tym nie przejmuja.
            A o ile wiem Gucio deklaruje sie byc z USA?
            Ani w Polsce ani w Niemczech antysemityzmu nie widac - przynajmniej nie na
            ulicach i poza stadionami pilkarskimi, gdzie mozliwe sa wszelkie przeklenstwa
            bez ich rozumienia. O tym mowie. Od prymitywnego chamstwa umiem sie odciac. Od
            wyrachowania, ktore potwierdzila Dana- nie.
            • biedronka24 Chodzi o potwierdzone 11.08.04, 22:00
              wyrachowanie Fredziowe i usprawiedliwienie go.
            • Gość: . Widac: napisy na murach. Cala Polska nimi ... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 11.08.04, 22:03
              upstrzona. CO to jest? Komplementy? I znajdz mi innych kibicow pilkarskich
              wrzeszczacych "Legia-Zydy"...
              CO to jest, Biedronko?
              • biedronka24 a powieszone sfastyki tez Pan widzial? 11.08.04, 22:11
                a q ludzi i q muchy? Tych Pan nie slyszal?
                Czy Angole nie mowia z pogarda o Walijczykach i Irlandczykach? Moj byly prawie
                narzeczony Angol jak najbardziej z tradycjami i ´posesja´ zawsze uswiadamial
                mnie dobitnie ze wszyscy Irlandczycy to zlodzieje.
                Wie Pan ze sportem narodowym mlodziezy w DDRe jest rozbijanie butelek na
                chodnikach? To bardziej konkretny atak- bo ludzie, dzieciaki na to szklo
                najezdzaja.
                A od Legia- Zydy do ludobojstwa i popierania go - chyba daleko prosze Pana.
                Ja w kazdym razie na meczu pilkarskim jeszcze nie bylam i nie zamierzam ale w
                transmisjach jakie zdarzylo mi sie podejrzec u kogos takich odezw nie slyszalam.
                Juz to komus podawalam - mamy tez inne powiedzonka oprocz pejoratywnych - o
                starych korzeniach i podobnym poziomie. Ktos mi ostatnio powiedzial- ´Jak bida
                to do Zyda jak po bidzie to precz Zydzie´.
                Niestety mecze pilkarskie to nie mentalnosc narodu prosze Pana. Inaczej o
                brytyjczykach musielibysmy miec calkiem nieprzychylne pojecie a tym bardziej o
                Niemcach.
                • Gość: . Cjuba cie musze uswiadomic, bo ty nie wiesz,gdzie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 11.08.04, 22:18
                  ty zyjesz:www.skrewdriver.org.uk/news.html
                  • biedronka24 Re: Cjuba cie musze uswiadomic, bo ty nie wiesz,g 11.08.04, 22:37
                    juz widze te bandy nowo- hitlerowcow w Bulgarii. Czy oni sie przypadkiem nie
                    reklamuja na zas?!
                    Sa jakies dowody oprocz pomyslow Argentynczykow ktorzy miewali w swojej historii
                    idiotyzmy polityczne juz nie raz?
                    Pamietam, ze kiedys podawal Pan adres jakiejs witryny. Jezeli sa na swiecie
                    ´przechrzty´ na Islam w celu wysadzania sie a wiemy ze sa bo coraz wiecej
                    doniesien na ten temat to i innych idiotow mozna sie spodziewac.
                    Czy sa jakies dowody by bic na alarm szczegolnie w Polsce?
                    Wystarczy pokazywac, ze takie strony sa i mowic o nich.
                    Ale mowienie o antysemityzmie i jego dowodach wlasnie w Polsce na podstawie
                    poboznych zyczen jakis chorych nazistow z Argentyny to nie lekka przesada?
                    Ja nie mowie w Polsce nie ma ani jednego antysemity. Tak samo jak nie powiem
                    ´wszyscy obywatele Polski sa zdrowi psychicznie´. Nie wiem tez czy kazdy kto
                    krzyczy ´Legia - Zydzi´ to antysemita. Mysle ze wielu z nich to tacy co krzycza
                    choc nie wiedza co.
                    • biedronka24 Ja widzialam w zupelnie bezmyslny sposob 11.08.04, 22:47
                      powielane znaki walczacej Polski. Bezmyslnie i bez szacunku.
                      I o czym to swiadczy?
                      O tym ze Polska jeszcze w wielu miejscach jest upstrzona bo ludzi nie stac na
                      nowe elewacje, bo jeszcze wciaz nie wszedzie maja poczucie i swiadomosc ze to
                      ich mienie i trzeba o nie dbac. Nie ma na to wypracowanych systemow.
                      W Niemczech nie ma napisow bo malujacy zaplacilby spora kare wlascicielowi
                      budynku czy plotu. Nie za tresc a za niszczenie. Czy to znaczy, ze Polacy sa gorsi?
                      Nie - to tylko oznacza ze wciaz i bardzo sa biedniejsi i ze tak szybko sie z
                      tego nie wychodzi. Z pogromu po wojnach i komunie tez nie.
            • Gość: dana33 Re: Nie kropko- nie przekrecaj IP: 192.117.127.* 11.08.04, 23:34
              biedronko, jeszcze raz cos takiego przeczytam i sie zdenerwuje. robisz
              nieprawdopodobna wprost eskalacje, teraz juz uzywasz slowa wyrachowanie i
              jeszcze klamliwie dodajesz, ze to potwierdzilam. poprosze o dowod, gdzie to
              potwierdzilam.
              • krystian71 Re: Nie Dana- nie przekrecaj 11.08.04, 23:46
                bo potwierdzilas,wypsnelo ci sie,musisz sie lepiej kontrolowac
                • Gość: dana33 Re: Nie Dana- nie przekrecaj IP: 192.117.127.* 11.08.04, 23:56
                  aha, wypsnelo mi sie... ok. daj watek i moj post. jak widac, przeczytales i
                  wiesz. chce to zobaczyc.
                  • biedronka24 i ma byc w nim slowo ´potwierdzam´ 12.08.04, 00:02
                    inaczej to ja klamalam :)
                    Dano roznimy sie szalenie. Jesli ktos mowi ze ktos inny nie angazuje sie
                    uczuciowo a politycznie a potem nawiazuje do kwestii zwrotu majatkow, a jeszcze
                    potem tlumaczy to wyjasniajac iz pozyczki sie zwraca to jest to jasne i
                    oczywiste stwierdzenie. Watkow szukaj sobie sama. Musze powiedziec Polakom z
                    kresow ze maja sie domagac ´zwrotu pozyczek´ Buahahaha.
                    Dobranoc.
                    • biedronka24 zapomnialabym 12.08.04, 00:06
                      by nie byli uznani za glupcow roszczenia powinni kierowac do tych
                      najbiedniejszych . Bo to nie ma znaczenia czy ktos ma na ten zwrot czy nie.
                      Zawsze sie da cos wyluskac a o ile pamietam to sa w Polsce i dzialaja nawet
                      firmy- a jakze austryjackie, ktore specjalizuja sie w bankrutowaniu malych
                      polskich firm bo a) ulatwia im to prawo i slepcy w rzadzie b) dla owych firm
                      austriackich to korzystna sytuacja mozliwosci nie placenia za podwykonawstwo.
                      Sliczna mentalnosc Danusiu.
                      Rzeczywiscie z biednych najlatwiej sciaga sie zaleglosci. Dobrze ze mi to w ten
                      oto sposob przypomnialas ze sa tacy co umieja z tego korzystac.
          • biedronka24 Ach jeszcze jedno 11.08.04, 21:58
            moze nie na temat. Ale gwoli scislosci. W Londynie jest cala dzielnica zydowska.
            Jak najbardziej nie ta biedna czesc miasta. Wiec nie ´jeden bogaty Zyd´ jak Pan
            pisal kropko.
            A wiecej bogatych ludzi wogole to fakt. Po prostu w Anglii zawsze byla i jest
            klasa srednia i procentowo jest ona tez srodkiem krzywej Gaussa. No moze teraz
            jest troche gorzej- dawno nie bylam.
            Jesli wiec za sluszna przyjac Panska teze ze antysemityzm (ewentualny) w Polsce
            ma zrodlo w zazdrosci biedoty to trzebaby uznac za wielki sukces tych Polakow,
            ktorzy nie maja zydowskiego pochodzenia i sa biedni iz ten antysemityzm jest na
            tak niskim relatywnie poziomie.
            • Gość: . I PO CO hrabia Maurycy tak sie napracowal... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 11.08.04, 22:08
              PO CO dodal dzisiaj watek o czarnym MP? Do KOGO jego mowa? Do cieni jego
              szlachetnych przodkow?
              • biedronka24 szlachetnych przodkow 11.08.04, 22:30
                moga obrazic tylko klamstwa lub ewidentny brak logiki.
                Tu go nie ma.
                Jezeli antysemityzmem jest stwierdzenie iz w Londynie jest cala dzielnica
                zydowska a nie jeden bogaty Zyd to juz nic nie rozumiem.
                Czy to moze rodzina i potomkowie? :)
                Przepraszam musze biec do dzieci i sprawdzic czy przeczytaly co mialy przeczytac.
                Nie widze jasnego powodu dla ktorego wycieczki w obozach koncentracyjnych
                musialyby sie znakowac na okolicznosc kraju swojego pochodzenia.
                Obojetnie czy z szacunkiem beda nosic swoje godla i sztandary czy malowac uszy
                lub twarze.
                No ale w tej kwestii rowniez sie roznimy.
                Kiedys stawialam teze - zapytana we wlasciwym watku iz przyczyna antysemityzmu w
                wielu miejscach na swiecie mogly byc po prostu roznice obyczajowosci i tendencje
                do izolowania sie zycia i prowadzenia interesow w zamknietym gronie rodzinnym. I
                chyba to nie tylko moja teza. Ze w zargonie jakiegos pilkarza czyjas narodowosc
                to okreslenie pejoratywne to blad. Ja tego nie zrobie i na pewno to potepie. Ale
                pilkarza nie zamierzam rozstrzelac. Tak samo jak nie rozstrzelam dzis tych,
                ktorzy nosza kolczaste obroze na szyjach, tatuaze, farbuja wlosy i maluja rzesy
                na czarno i nosza glany. Takich tu pelno. Ale ustepuja staruszkom miejsce w
                tramwaju. Podczas gdy gdzies indziej szanowany biznesmen i intelektualista
                morduje swoja zone dla skromnego ubezpieczenia a jeszcze gdzies indziej dzieci
                swoich rodzicow dla posagu. W kazdym razie w Polsce tych nowych ´gothow´ jakos
                szalenie malo. Sadzi Pan ze jest powod wszczynac alarm narodowy?
                Dzis dzieki takim alarmom wiemy juz ze kazdy ksiadz to pedofil, co bedzie dalej?
                Przed faszyzmem moje dzieci powinno uchronic wychowanie. Na sile czyichs dzieci
                nie uchronie. I nawet hrabiowie powinni to wiedziec.
        • Gość: dana33 Re: sol a skad Pan to wszystko wie? IP: 192.117.127.* 11.08.04, 23:29
          biedronko, znow mowisz cos, czego wogole nie powiedzialam. nie powiedzialam
          nic, ze chodzi o interesy i nie powiedzialam nic o majatku fredzia, bo nawet
          nie wiem, czy on takowy mial, ma albo bedzie miec. odpowiedzialam tylko i
          wylacznie na twoje oburzenie z powodu zadan otrzymania odszkodowan kiedy polska
          jest biedna. bardzo cie prosze, nie wkladaj mi w usta czegos, czego nie
          powiedzialam.
          • biedronka24 Dano jak chodzi o zwrot majatkow Fredzia 11.08.04, 23:48
            czy Fredziow- to chodzi o interesy. Nie owijaj w bawelne teraz.
            To w oczywisty sposob wynika z tego postu
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=14747942&a=14837047
            i tyle.
            A jesli chodzi o interesy a nie o uczucia - co napisalas, to jest to wyrachowanie.
            To wszystko.
            Czy to Cie zdenerwuje czy nie - to nic nie zmieni w mojej opinii na ten temat.
            Zapewniam Cie ze przedstawione przeze mnie sprawy kazdy normalny czlowiek widzi
            w taki sposob i w bardzo podobny odczytalby Twoj tekst. Ba tam gdzie chodzi o
            interesy i w Anglii i w USA- badz spokojna rowniez nikt nie daje sie w balona
            robic. Nikt od Fredzia pieniedzy w Polsce nie pozyczal. To sa kombinacje Dano.
            Obrzydliwe i ´nie na twoim poziomie´. On byl ofiara systemu takiego samego jak
            i wielu innych Polakow. Pozyczka jest umowa - tu o czyms takim nie bylo mowy. Ja
            takie twierdzenia nazywam kretactwem rowniez. Wybacz.
            ABC - zachod - masz slowka Fredzia.
            Poza tym to nie ja a Ty, Tomek bronicie uparcie Fredzia tlumaczac ze stracil. On
            zreszta sam to nieudolnie mowi.
            Szczerze mowiac dzieki - mam wyrobione zdanie na jego temat ale i na temat
            poparcia bez pokrycia. Bo jak twierdzisz ze nie wiesz- to nie usprawiedliwiaj
            droga Dano. Albo albo- Chyba zbyt wielu zaplatalo sie w tak niewielu - nieprawdaz?
            Owocnych lowow antysemickich Ci zycze bo co bys TY bez nich robila?
            Jak inaczej udowodnic Polakom ze jesli nie zabijaja, nie kradna i nie gwalca koz
            to sa wyjatkowymi Polakami?

• Gość: dana33 Re: Dano jak chodzi o zwrot majatkow Fredzia IP: 192.117.127.* 12.08.04, 00:05
              z mojego posty wynika w oczywisty sposob, ze fredzio oczekuje, ze zyd polski...
              zyd polski a nie fredzio osobiscie, nie dana osobiscie i nie mojszele
              osobiscie. wyraznie napisane, aniu, "zyd", czyli ktokolwiek z zydow polskich.

aaa, z tego co napisalam, to wyrachowanie.... wg ciebie aniu to wyrachowanie,
              nie wg tego co napisalam ja. i tez nigdzie nie potwierdzilam, ze to
              wyrachowanie. to twoj wlasny sposob myslenia doszedl do takiego wniosku, a nie,
              ze to tak jest.
              oczywiscie, ze nikt od fredzia nie pozyczal w polsce pieniedzy. ty nie umiesz
              czytac aniu? TO BYL PRZYKLAD, chcialam ci wytlumaczyc na podstawie przykladu!!!
              oczywiscie, ze nie bylo zadnych umow. jak chcialas robic umowy z ludzmi, ktorzy
              musieli opuscic swoj dom, swoja fabryke w ciagu 5 minut?????
              przykro mi aniu, ja nic nie krece, nic nie twierdzilam, to twoje idiotyczne
              zrozumienie tego, co napisalam. no i te dwa ostatnie zdania, to juz naprawde
              kretynstwo. ja lowie antysemitow? moja droga, ja nie musze ich lowic. oni sami
              podlaza mi pod nos dzien w dzien.
              • biedronka24 kiepski przyklad jak widzisz 12.08.04, 00:17
                zupelnie nie na miejscu. A czy to jeden Fredzio czy wielu Fredziow to nie ma
                znaczenia ze popierasz wyrachowanie w tych kwestiach i to do mnie bardzo
                konkretnie dotarlo. Jak i to ze Fredzio jest tu symbolem i narzedziem nacisku
                wlasnie na ludzi wrazliwych. Jak mowie raz jeszcze - wielkie dzieki i faktycznie
                szkoda czasu.
                Kretynstwo to kolejne przekrecanie moich slow - ja WIEM ze nie bylo mowy o
                umowach. A ty dajesz porownanie, ktore opiera sie na umowach wstepnych- to
                Twoje wiec kretynstwo nie moje. To wszystko.
                Ja Ci powiem Dana jak ten zyd polski to wazniejsze dla niego zycie i godnosc od
                majetnosci ktore wspolnie z innymi Polakami tracil- a ze nie w tym samym
                momencie to naprawde malo istotne. Jak nie polski on i to drugie dla niego
                wazniejsze to on czlowiek wyrachowany. Antysemici powiedzieliby ze Zyd bo z tym
                sie w dawnej Polsce kojarzyl. I kolo sie zamyka. Ty prowokujesz brzydko ale dzis
                juz nie Zyd ale tak czy siak Dano ktos kto stawia majatek ponad swiadomosc
                wspolnie doznanych cierpien to jest jednak czlowiek wyrachowany. I tak jak
                uwazam. Ty zapewne inaczej. Nie wiem skad ci antysemici. Ale jakos ich w Polsce
                tak bardzo nie widac. Za to najwyrazniej skupiaja sie wokol Ciebie. Ach i Fredzia.
                A ja mam tego juz szczerze dosc. Wyrachowanych wszedzie niemalo i naprawde nie
                trzeba nam nowych. Niepotrzebna wiec ta cala poezja. Przynajmniej jasne jest dla
                mnie skad brak sympatii dla Herberta, Baczynskiego, a zrozumienie dla Tuwima -
                rytmicznego, pozbawionego poetyckiego polotu ale za to zagubionego dostatecznie
                i w pogladach i w poczuciu wlasnej wartosci by moc do czegos go wykorzystywac.
        • sol4000 Re: sol a skad Pan to wszystko wie? 12.08.04, 00:06
          biedronka24 napisała:

> wywiad osobisty?

skad ja to wiem? czytam bardzo duzo, byc moze to i dziwne, ale oprucz poezji,
          interesuje sie innymi rzeczami. poza tym czytam posty fredzia, zeby zrozumiec,
          o co to temu facetowi chodzi! chce wiedziec dlaczego ma tak wielki zal do
          polski i polakow. poczytaj jego posty, moze i ty zrozumiesz!

> Czy to ze ktos do Pana ladniej mowi to zaraz znaczy ze ten to stracil a ten
          nie?

???

nie
          > Ja nie uciekam przed pytaniami.
          > Majatek to nie godnosc.

zgadzam sie. moze jednak byc przykro, jesli sie go (nieslusznie/nieprawnie)
          straci! nie sadzisz? mnie byloby przykro i jestem pewny, ze upominalbym sie o
          swoje!

> I obrazanie narodow to zadna godnosc.

och ta twoja gornolotnosc:-) ale zgadzam sie z toba w 100%! przeciez sam o tym
          pisalem. nie zauwazylas?

> Fredzio sie do Polski jako ojczyzny nie przyznaje.

bo ma nowa, a z polski zostal wypedzony! zapomnialas?

> Najwyrazniej majatek dla niego wazniejszy.

a skad ty o tym wiesz?

> Przeciez to on sie samookresla.

naturalnie, ze tak, dokladnie jak ty to robisz! ja zreszta tez i wielu wielu
          innych, czy jest cos w tym zlego?

> Owszem to nie Gucio mnie z tego forum wypycha.

rozumiem cie doskonale, biedronka...

> Ale z Forum wyrzuca mnie Fredzio

to tez rozumiem.

> To taka mala odpowiedz dla Pana osobiscie.

jestem ci wdzieczny, ze zechcialas poswiecic mojej skromnej osobie swoj cenny
          czas!!!

> A ja slucham ludzi. Bardzo dokladnie choc mam podzielna uwage.
          > W Polsce jest wielu takich, ktorzy potracili bliskich, ktorzy potracili
          > ojczyzne. Bo nie wiem czy Pan wie ale ojczyzna to ziemia po ojcach a wiec
          > kwalifikuja sie do niej Kresy. Ale nie wszyscy zakladaja zaraz ´zwiazki
          > wypedzonych´. Tym razem Fredziow.

czyzby fredzio zamieszkal w niemczech? nic o tym nie pisal... prawdziwy
          konspirator ten nasz fredzio!!! pewnie myslal, ze mu sie uda i nikt tego nie
          zauwazy:-)

• biedronka24 dziekuje bardzo 12.08.04, 00:17
            juz wiem ze szkoda czasu.
          • Gość: . Sol, moze przeceniam fredzia, ale mam wrazenie, ze IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.08.04, 17:49
            tak pyskuje na Polske i Polakow, ze te (ci) nie sa jak z jego marzen i snow:
            wyglada na to, ze podswiadomie idealizuje swiat swego dziecinstwa, a tu czasem
            rzeczywistosc mu skrzeczy.
            • abstrakt2003 Re: Sol, moze przeceniam fredzia, ale mam wrazeni 12.08.04, 17:52
              Czy jesteś psychologiem?
              P.S.
              Stan psychiczny Fredzi nie bedzie uwzględniany w ocenie jego plugawych postów.
            • sol4000 Re: Sol, moze przeceniam fredzia, ale mam wrazeni 12.08.04, 21:14

> tak pyskuje na Polske i Polakow, ze te (ci) nie sa jak z jego marzen i snow:
              > wyglada na to, ze podswiadomie idealizuje swiat swego dziecinstwa, a tu
              czasem
              > rzeczywistosc mu skrzeczy.

tez hcialbym wiedziec, ale niestety... wiesz przeciez jak to jest, teski
              sie "za starym i dobrym", moze na zasadzie, ze dawniej i slowiki ladniej
              spiewali:-) bylo sie mlodym i wszystko bylo przed nami, ale... wlasnie to
              *ale*!!!
              moge cie jednak zapewnic, ze rozumiem fredzia! uwazam, ze fredzio jest bardziej
              inteligentny, niz wielu na tym forum sie wydaje. nie ulega tez watpliwosci, ze
              jest prowokatorem, ale byc moze wlasnie dlatego jest tu tak bardzo popularny:-)
              moze z wyjatkiem pewnych wyjatkow:-)
              mam w israelu przyjaciela (68), odbyl wojsko, walczyl w '73 i jest patriota i
              wiem, ze szczerze kocha ten kraj. wiem rowniez i to, ze teskni za swoja
              pierwsza ojczyzna. teskni za wieloma rzeczami w polsce; za kumplami, za
              uniwerkiem, stodola, dyskusjami w kuchni i wieloma innymi rzeczami. jest
              goracym obranca polski, ale pamieta jaka ten kraj wyrzadzil jemu i jego
              rodzinie krzywde. on mi w wielu przypadkach przypomina fredzia, bo, jak to
              mowia rosjanie: za slowom w karman nie leziet, jesli nie znasz rosyjskiego, to
              znaczy to cos w rodzaju - na wszystko ma szybka odpowiedz. naturalnie fredzio
              nigdy nie bedzie popularny u ludzi z brakiem poczucia chumoru, a wedlug mnie
              tak wlasnie trzeba odbierac jego wypowiedzi, mimo ze w wielu przypadkach trafia
              w cel, ale przeciez to "stary" zolnierz:-)
              • Gość: rachelka Re: Sol, moze przeceniam fredzia, ale mam wrazeni IP: *.twcny.rr.com 12.08.04, 21:50
                sol wasza stona ma prowokatora starego wojaka fredzia,ktory to "trafia w cel" i
                jest broniony przez wszystkich. mnie osobiscie jego historie,jezyk ani humor nie
                pasuja,gdyz rynsztokiem pachna. nasza strona ma gucia, z ktorym kazdy z was
                walczy. jesli ma byc prawdziwa sprawiedliwosc i zrozumienie dla pokrzywdzonych
                to nie krzycz na gucia (wraz ze swoimi kolegami) a i my zostawimy twego
                stuknietego fredka w spokoju.
                • sol4000 Re: Sol, moze przeceniam fredzia, ale mam wrazeni 12.08.04, 22:41
                  Gość portalu: rachelka napisał(a):

> sol wasza stona

strona parzysta ulicy, czy nie parzysta? po jakiej sie ustawiamy, zeby nie bylo
                  nieporozumien?

> ma prowokatora starego wojaka fredzia,ktory to "trafia w cel" i jest broniony
                  przez wszystkich.

masz swieta racje!!! przynajmniej mamy takie same zdanie;-)

mnie osobiscie jego historie,jezyk ani humor nie pasuja,gdyz rynsztokiem
                  pachna. nasza strona ma gucia,

moje najszczersze wspolczucia!!!

> z ktorym kazdy z was walczy. jesli ma byc prawdziwa sprawiedliwosc i
                  zrozumienie dla pokrzywdzonych to nie krzycz na gucia

moze przynajmniej na nieprawdziwa sprawiedliwosc sie zgodzisz? a na UFOludka
                  tez nie moge, bo przeciez tez z twojej strony???

>(wraz ze swoimi kolegami) a i my zostawimy twego stuknietego fredka w spokoju.

my, wy, oni, pod, nad... wymysl, prosze, cos jeszcze...

• Gość: rachelka Re: Sol, moze przeceniam fredzia, ale mam wrazeni IP: *.twcny.rr.com 12.08.04, 23:52
                    sol4000 napisał:

> Gość portalu: rachelka napisał(a):
                    >
                    > > sol wasza stona
                    >
                    > strona parzysta ulicy, czy nie parzysta? po jakiej sie ustawiamy, zeby nie bylo
                    >
                    > nieporozumien?
                    >
                    > > ma prowokatora starego wojaka fredzia,ktory to "trafia w cel" i jest bron
                    > iony
                    > przez wszystkich.
                    >
                    > masz swieta racje!!! przynajmniej mamy takie same zdanie;-)
                    >
                    > mnie osobiscie jego historie,jezyk ani humor nie pasuja,gdyz rynsztokiem
                    > pachna. nasza strona ma gucia,
                    >
                    > moje najszczersze wspolczucia!!!
                    >
                    > > z ktorym kazdy z was walczy. jesli ma byc prawdziwa sprawiedliwosc i
                    > zrozumienie dla pokrzywdzonych to nie krzycz na gucia
                    >
                    > moze przynajmniej na nieprawdziwa sprawiedliwosc sie zgodzisz? a na UFOludka
                    > tez nie moge, bo przeciez tez z twojej strony???
                    >
                    > >(wraz ze swoimi kolegami) a i my zostawimy twego stuknietego fredka w spok
                    > oju.
                    >
                    > my, wy, oni, pod, nad... wymysl, prosze, cos jeszcze...
                    >
                    nie jestes tym ktory wszystkich rowno broni wiec sa my,wy,oni. co jeszcze-have
                    fun,moze bedziesz mial lepszy humor, a nie wisielczy jak codzien.
                  • Gość: . Sol, ci ludzie nie sa w stanie zapomniec o "onych" IP: *.range81-156.btcentralplus.com 13.08.04, 00:31
                    Musza miec "onych", bo na kogo mieliby zwalac swe wlasne winy, potkniecia,
                    wady, niepowodzenia zyciowe? By to udzwignac, trzeba sily. A nazisci to zawsze
                    byli ludzie slabi...
                    • Gość: racheka Re: Sol, ci ludzie nie sa w stanie zapomniec o "o IP: *.twcny.rr.com 13.08.04, 00:48

> Musza miec "onych", bo na kogo mieliby zwalac swe wlasne winy, potkniecia,
                      > wady, niepowodzenia zyciowe? By to udzwignac, trzeba sily. A nazisci to zawsze
                      > byli ludzie slabi...

przestan idioto uzywac to glupie slowo do mnie,bo ono chyba pasuje do ciebie.
                      nazista to ten kto podjudza i kapuje, jak rowniez wciska kity kazdemu kto sie z
                      nim nie zgadza. to twoja postac osmieszajaca inne rasy nie mowiac juz o
                      polakach,ktorych nienawidzisz.i to ty jestes slaby nawet w klamaniu,nazisto
                      siejacy postrach i falsz na tym forum.
              • Gość: . Znam, Sol. Rosyjski. Jestem slawista. Z paroma IP: *.range81-156.btcentralplus.com 13.08.04, 00:28
                stazami w UW, IBL i Lomonosowie. Nie wykluczam wspolnych znajomych, choc wydaje
                sie, ze jestem z 15 lat mlodszy - fizycznie, jako rocznik 69, nie moge miec
                kolegow z 68 :)
                Nb.Ja tez zapamietalem "spowiedz" fredzia jako weterana od pulkownika Szarona.
                Ale bomby w "King David" to ja mu nie daruje - przy najblizszej okazji znow go
                bede tym torturowac
      • sol4000 Re: do abstrakt2003... jeszcze raz+ 11.08.04, 23:22
        sol4000 napisał:

> abstrakt2003 napisał:
        >
        > > Gucio to tylko karykaturzysta!

a co sie stalo z abstrakt2003? rozpoczal watek i znikl? chcialbym bardzo
        uslyszec jego zdanie!

• abstrakt2003 Re: do abstrakt2003... jeszcze raz+ 12.08.04, 17:10
          Bo mam delegację :( Siedzę teraz we Włocławku :(.
          Więc tylko przeglądam wątki :(
          P.s.
          Ale jak tylko wrócę do domu....
          • sol4000 Re: do abstrakt2003... jeszcze raz+ 12.08.04, 17:19
            abstrakt2003 napisał:

> Bo mam delegację :( Siedzę teraz we Włocławku :(.
            > Więc tylko przeglądam wątki :(
            > P.s.
            > Ale jak tylko wrócę do domu....

... to poczekaj z odpowiedzia dwa tygodnie, bo jutro ja wyjezdzam:-)

wyglada, jakbys byl niezadowolonu z wloclawka? a moze tylko z delegacji...?
            • abstrakt2003 Re: do abstrakt2003... jeszcze raz+ 12.08.04, 17:22
              Szkoda gadać :((((
              • Gość: rachelka Re: do abstrakt2003... jeszcze raz+ IP: *.twcny.rr.com 12.08.04, 17:43
                abstrakt2003 napisał:

> Szkoda gadać :((((

kup fajans i nie siedz na lessach, bo mozesz przerdzewiec.cos na pocieszenie.

www.wftv.com/news/3643877/detail.html
                • krystian71 Re: do abstrakt2003... jeszcze raz+ 12.08.04, 18:19
                  Rachelko,ty strasznie duzo wiesz o Polsce,o miejsce zamieszkiwania juz cie nie
                  pytam,ale tak z ciekawosci:
                  W ktorym roku wyjechalas,czy tez moze rodzice wyjechali?
                  • Gość: rachelka Re: do abstrakt2003... jeszcze raz+ IP: *.twcny.rr.com 12.08.04, 18:28
                    krystian71 napisała:

> Rachelko,ty strasznie duzo wiesz o Polsce,o miejsce zamieszkiwania juz cie nie
                    > pytam,ale tak z ciekawosci:
                    > W ktorym roku wyjechalas,czy tez moze rodzice wyjechali?
                    wyjechalam jakies 20 lat temu, ale staram sie czytac troche info o polsce a poza
                    tym bywam w naszym kochanym kraju czesto. na poczatku emigracji nie czytalam nic
                    bo tak bylo lepiej ale teraz jak sie sytuacja zmienila to czlowiek powoli wraca
                    do normy emigracyjnej, no nie mowiac juz o tym forum,ktore to poprawia czesto me
                    bledy ortograficzne,za co jestem wszystkim wdzieczna:)
                    • krystian71 Re: do abstrakt2003... jeszcze raz+ 12.08.04, 18:39
                      o wiek cie juz nie pytam,bo kobiety nie wypada:)))
                      Sorki za wscibskosc,ale to sie czuje,po prostu takich okruszkow wiadomosci nie
                      sposob naskladac z nawet codziennej lektury,niektore rzeczy musza byc przezyte
                      a potem niespodziewanie wyplyna
                      Czy wiesz,ze 80% mojej klasy 20 lat temu wyjechalo
                      Jest taka piosenka :Co sie stalo z moja klasa,pewnie znasz
                      Ale jeszcze ci powiem,ze prawie wszystcy,ktorych znam deklaruja chec
                      powrotu,oczywiscie nie teraz,za jakis czas,na emeryturze,ale
                      powaznie,np.zakupili w Polsce domy,ziemie.To takie sympatyczne,ze stary kraj ma
                      taka sile przyciagania i ktos tak sobie planuje zycie,by jednak w Polsce kosci
                      zlozyc
                      • Gość: rachelka Re: do abstrakt2003... jeszcze raz+ IP: *.twcny.rr.com 12.08.04, 18:44
                        krystian71 napisała:

> o wiek cie juz nie pytam,bo kobiety nie wypada:)))
                        > Sorki za wscibskosc,ale to sie czuje,po prostu takich okruszkow wiadomosci nie
                        > sposob naskladac z nawet codziennej lektury,niektore rzeczy musza byc przezyte
                        > a potem niespodziewanie wyplyna
                        > Czy wiesz,ze 80% mojej klasy 20 lat temu wyjechalo
                        > Jest taka piosenka :Co sie stalo z moja klasa,pewnie znasz
                        > Ale jeszcze ci powiem,ze prawie wszystcy,ktorych znam deklaruja chec
                        > powrotu,oczywiscie nie teraz,za jakis czas,na emeryturze,ale
                        > powaznie,np.zakupili w Polsce domy,ziemie.To takie sympatyczne,ze stary kraj ma
                        >
                        > taka sile przyciagania i ktos tak sobie planuje zycie,by jednak w Polsce kosci
                        > zlozyc

czuje,ze jestesmy w podobnym wieku bo znamy podobne piosenki i melodie. ja
                        jestem w ciaglym kontakcie z moja rodzina i przyjaciolmi stad te informacje na
                        biezaco. co do powrotu to mam duze ciagoty ale takze duza rezerwe. pewnie
                        dlatego,ze zylam juz w tylu piknych miejsach na swiecie i mialam szczescie
                        poznac wspanialych ludzi, nie mowiac juz o pracy i calym moim dobytku . coraz
                        bardziej czuje sie obywatelem swiata,ale z silnym poczuciem sentymentu do
                        polski,kraju mojego dziecinstwa i mojej pierwszej ojczyzny. to zawsze pozostanie
                        gleboko w sercu.
                        • krystian71 Re: do abstrakt2003... jeszcze raz+ 12.08.04, 21:44
                          pozdrawiam cie Rachelciu
    • Gość: Helga Gucio to tylko Hansio z Orlando z domu wariatow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.04, 17:29
      Przynajmniej stamtad swego czasu nadawal. Nie ma co sie nad nim znecac,
      wspolczuc raczej trzeba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka