Dodaj do ulubionych

Polityki sportowce.

12.01.14, 10:24
Jakich tylko list nie sporzadzaja dziennikarze.Amerykanskie wydanie "The Health Fitness Revolution" podsumowalo przywodcow roznych panstw pod wzgledem ich "osiagniec" sportowych. Z tego wynika,ze Putin bez zadnych problemow pokonal by kazdego innego przywodce w walce bezposredniej ,co zreszta i czyni.
-Moj przyjacie,Barak Obamycz,nie ma rownych sobie w koszykowce.A czy to przydaje sie w polityce? Chyba ze tylkoo to,zeby cos przerzucic nad glowami innych,chociaz by bombe na niepodlegly kraj :-).
-Byly prezydent Bush ,ten mladszy,uwielbia biegac,co jemu przeszkadzalo w wykonywaniu obowiazkow prezydenckich,bo biegal nawet na pokladzie Air Force One,ale ze wzgledu na jego poziom inteligencji,moze to i bylo lepsze dla Ameryki,ze on nie zajmowal sie sprawami panstwowymi,bo moglo byc jeszcze gorzej:-).
-Inny byly prezydent USA,Bill Clinton,rowniez lubil biegac,co pozwolalo mu odprezyc sie po stresujacych spotkaniach z Monika .
- Tony Blair,dosc sympatyczny maly,rowniez lubi duzo biegac,bo bez tego nigdy by nie nadazyl za Amerykanami.
- Karol, ksiaze Walii,musi uprawiac sport,zeby utrzymac dobra kondycje fizyczna do glebokiej starosci,zeby objac tron po matce,ktora ma swoi lata,ale nie zamierza odchodzic.

O reszcie politykow nie mam nic do powiedzenia.Na liscie mnie zabraklo Tuska,zagorzalego pilkarza.Widze w tym afront wobec Polski.Bo w czym Tusk jest gorszy od Enrique Nieto- Currenta,a Polska od Meksyk?
Obserwuj wątek
    • kaszebe12 Eeee tam... 12.01.14, 12:45
      -Nasz Holland jest nie do pobicia w cwiczeniach na zerdzi sztywnej i wspinaczkach na...Mont de Venus.
      • igor_uk Re: Eeee tam... 12.01.14, 13:36
        Ten rodzaj sportu nie byl uwzgledniony,a szkoda:-)
        • tojabogdan Re: Eeee tam... 12.01.14, 15:38
          tu coś dla franzuskich polityków?igor_uk napisał:

> Ten rodzaj sportu nie byl uwzgledniony,a szkoda:-)
          • igor_uk Bogdan 12.01.14, 18:33
            A czemu to tylko dla francuskich politykow?
            • tojabogdan też bym chciał 12.01.14, 20:28
              być na miejscu tego faceta.
              Swego czasu mawiało się o skoku weneckim, że nieudany, oko w gipsie, ch... złamany
              • igor_uk Re: też bym chciał 12.01.14, 20:32
                Nie znalem Ciebie od tej strony,Bogdan.Jestem milo zaskoczony.
    • wojciech.2349 Re: Polityki sportowce. 12.01.14, 12:50
      Igorku,
      ale ten Putin taki malutki.
      Merkel jest od niego wyższa o 3 cm.

Co będzie jak Merkelowa założy buty na wysokim obcasie?
      • igor_uk Wojtus. 12.01.14, 13:35
        Nie ma absolutnie zadnego znaczenia co ty piszesz,najwazniejsze,ze watek przyrasta postami.
        • wojciech.2349 Re: Wojtus. 12.01.14, 14:10
          igor_uk napisał:
          > Nie ma absolutnie zadnego znaczenia co ty piszesz,najwazniejsze,ze watek przyr
          > asta postami.
          ----------
          Igorku,
          napisz do Putina by więcej pił mleka i brał witaminę B.
          Może urośnie te 3 cm.
          • igor_uk I o to chodzi,wojrus. 12.01.14, 14:14
            Najwazniejsze,ze watek jest na gorze listy.
        • bywszy1 Re: Wojtus.+ 12.01.14, 14:18
          igor_uk napisał:

> Nie ma absolutnie zadnego znaczenia co ty piszesz,najwazniejsze,ze watek przyr
          > asta postami.
          <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
          Nu i ja sie przyczynie do przyrostu ilosci nowych tytulow ajgora:
          dzisiaj zostal forumowym pizdzielcem
          (raczyl on wprowadzic do forumowego wokabularu)
          Teraz ma tytulow wiecej niz Swietlejszyj Kniaz` i Naczelny Zlodziej Rossii-
          Aleksaszka Mienszykow.
    • jk2007 ciekawa uwaga 12.01.14, 14:28
      «…зa вcемирными зaвoевaтелями и нaшими жизненными coперникaми aнглocaкcaми oднoгo неocпoримoгo кaчеcтвa – никoгдa и ни в чем нaш хвaленый инcтинкт не игрaет y них рoли дoбрoдетельнoй Антигoны. Внимaтельнo нaблюдaя жизнь челoвечеcтвa в ее целoм и oценивaя кaждoе coбытие пo cтепени влияния егo нa их coбcтвенные делa, oни неycтaннoй рaбoтoй мoзгa рaзвивaют в cебе cпocoбнocть нa oгрoмнoе рaccтoяние вo времени и прocтрaнcтве видеть и пoчти ocязaть тo, чтo людям c ленивым yмoм и cлaбым вooбрaжением кaжетcя пycтoй фaнтaзией. В иcкyccтве бoрьбы зa жизнь, т.е. пoлитике, этa cпocoбнocть дaет им вcе преимyщеcтвa гениaльнoгo шaхмaтиcтa нaд пocредcтвенным игрoкoм. Иcпещреннaя oкеaнaми, мaтерикaми и ocтрoвaми земнaя пoверхнocть являетcя для них cвoегo рoдa шaхмaтнoй дocкoй, a тщaтельнo изyченные в cвoих ocнoвных cвoйcтвaх и в дyхoвных кaчеcтвaх cвoих прaвителей нaрoды – живыми фигyрaми и пешкaми, кoтoрыми oни двигaют c тaким рacчетoм, чтo их прoтивник, видящий в кaждoй cтoящей перед ним пешке caмocтoятельнoгo врaгa, в кoнце кoнцoв, теряетcя в недoyмении, кaким же oбрaзoм и кoгдa им был cделaн рoкoвoй хoд, приведший к прoигрышy пaртии? Тaкoгo именнo рoдa иcкyccтвo yвидим мы cейчac в дейcтвиях aмерикaнцев и aнгличaн прoтив нac caмих». А.Е. Едрихин-Вaндaм

• igor_uk Uwaga,ktorej ponad 100 lat. 12.01.14, 14:42
        Rosyjski wojskowy wywiadowca pisal o rzeczach wiecznych :-)
      • mara571 politycy uprawiajacy jogging 12.01.14, 16:06
        nie znaja widocznie losow tworcy tego tendu_
        James Fuller "Jim" Fixx (April 23, 1932 – July 20, 1984) was the author of the 1977 best-selling book, The Complete Book of Running. He is credited with helping start America's fitness revolution, popularizing the sport of running and demonstrating the health benefits of regular jogging. Fixx died in 1984 at the age of 52.
        On July 20, 1984, Fixx died at age 52 of a fulminant heart attack, after his daily run on Vermont Route 15 in Hardwick. The autopsy revealed that atherosclerosis had blocked one coronary artery 95%, a second 85%, and a third 70%.[3] Still, medical opinion continued to uphold the link between exercise and longevity.[4] In 1986 exercise physiologist Kenneth Cooper published an inventory of the risk factors that might have contributed to Fixx's death.[5] Granted access to his medical records and autopsy, and after interviewing his friends and family, Cooper concluded that Fixx was genetically predisposed (his father died of a heart attack at age 43 and Fixx himself had a congenitally enlarged heart), and had several lifestyle issues. Fixx was a heavy smoker prior to beginning running at age 36, he had a stressful occupation, he had undergone a second divorce, and his weight before he took up running had ballooned to 220 pounds (100 kg).

Cytaty z wiki.
        Ani Kohl, ani Churchill, ani de Gaulle i wreszcie Adenauer sportu nie uprawiali.
        O seniorze H. Schmidtcie tez nigdy nie pisano jako osobie aktywnej fizycznie codziennie.
        Wszycy dozyli sedziwego wieku.
        • igor_uk Mara,dzieki za wspaniale wiesci. 12.01.14, 18:35
          Z tego co piszesz wynika,ze mnie czeka baaaaardzo dlugie zycie :-)
        • lubat Re: politycy uprawiajacy jogging 12.01.14, 21:01
          mara571 napisała:

> O seniorze H. Schmidtcie tez nigdy nie pisano jako osobie aktywnej fizycznie co
          > dziennie.
          > Wszycy dozyli sedziwego wieku.

H. Schmidt mimo braku aktywności fizycznej dożył 95 lat i ciągle jeszcze jest aktywny i pali zigarety jak parowóz;)
          • igor_uk Cholera. 12.01.14, 21:05
            A ja rzucilem palenie 8 lat temu.A tez palilem ,jak parowoz :-)
            • brat_ramzesa Re: Cholera. 12.01.14, 21:40
              a ja mam 32 lata i popalam sobie od wremia do wremieni od 15 roku zycia ;)
              Za nalogowca siebie nie uwazam
              • igor_uk Re: Cholera. 12.01.14, 21:51
                A ja zaczalem palic w 25 lat i wszystko przez Zydow :-)
    • kylax1 Igor, ile Ty masz lat? 12.01.14, 19:20
      Takie wpisy mogą robić 10 latki, ale nie dorosły facet.

Ekscytujesz się, czy Putin może pokonać innego polityka w walce bezpośredniej? Przecież takie rzeczy mogą wypisywać dzieci...
      • igor_uk kylax. 12.01.14, 19:27
        Wiem,ze nie jestes lotny,dla tego bede z toba delikatny.
        otoz,ten watek jest zartem,ale dla ciebie zart ,ironia,jest czyms obcym,czemu dawales wielokrotnie dowody.

p.s. pamjetaj o jednym,kylax,ja jestem hetero,dla tego nie trac czasu na zaloty do mnie :-)
    • lubat Re: Polityki sportowce. 12.01.14, 21:28
      Dzisiaj obejrzałem w programie "Tagesschau" (główne wiadomości ARD) wiadomości sportowe i pomyślałem sobie, że Niemcy mogą sobie pozwolić na wysłanie na czele delegacji kogoś, co to homo-wiadomo, bo mają zestaw zawodników, że w niektórych dyscyplinach zajmą całe podium.

A my co? Nie wiem, kto z oficjeli w końcu pojedzie, ale może oni już czują pismo nosem i nie chcą przeżywać blamażu (tfu, na psa urok!). Do niedawna skoczkowie byli uważani za możliwych kandydatów do medali, ale ich poziom spada, a w najlepszym razie stagnacja, podczas gdy konkurenci ostro idą w górę. Niewiadoma jest kondycja Justyny Kowalczyk, ale ona ma już za sobą kilka bardzo wyczerpujących sezonów i całą koalicję Norweżek, tak więc jej medale też na wodzie są pisane.
      Poza tym nie widzę jakichś innych kandydatów do medali (obym się mylił)!
      To jak ma tam jechać Tusk czy Komor? Jakby była szansa na tyle medali, co w przypadku Niemców, to by się bili o samolot do Soczi, a może by nawet wzięli ostatni TU-154;)
      • wojciech.2349 Re: Polityki sportowce. 12.01.14, 21:32
        lubat napisał:
        >... a może by nawet wzięli ostatni TU-154;)
        ----------------
        Nasi politycy boją się latać tym samolotem.
        Dziwisz się?
      • igor_uk Pamjetam z dziecinstwa haslo,lubat. 12.01.14, 22:24
        Глaвнoе — не пoбедa, a yчacтие.
        Wiesz kto to powiedzial?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka