igor_uk 01.03.14, 14:53 Rosja wprowadza wojska na terytorium Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igor_uk Re: Bardzo pilnie!!!!!! 01.03.14, 14:54 Пyтин внеc в СФ oбрaщение o ввoде вoйcк в Крым. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Julia Tymoszenko jest madra kobieta. . 01.03.14, 14:57 Ona ,jako jedyna wsrod "opozycji",wiedziala dobrze,ze "rewolucja" szybko skonczy sie i wszysci uczestniczace w przewrocie zbrojnym,beda oddani pod sad.Ona sama w "rewolucji" nie uczestniczyla,ale majdauny nieprawnie wypuscili Julie z wiezienia,gdzie ona nie ma zadnej checi wrocic i dla tego wolala wyjechac do Niemiec ,gdzie bedzie z daleko obserwowac to,co dzieje sie na Ukrainie.. Nastepny madry,ale mniej od Julki,to Kliczko. Facet zaswiecil sie na majdanie,ale zachowywal sie w miare cywilizowano i odmowil uczestniczyc w cyrku,pod nazwa tymczasowe wladze Ukrainy.W sumie Kliczko jest spalony na Ukrainie,ale nic jemu nie grozi. Jaceniuk powinien juz dzis prosic o azyl polityczny w Stanach,ktory dostanie bez zadnych problemow,razem z soba moze zabrac i Turczyna. Gorsza przyszlosc rysuje sie dla Tiahnyboka i reszty banderowcow.Kazdy z nich ma na czole wybity znak - antysemita,a takim miejsca na zachodzie nie ma . A to znaczy,ze albo wstana na kolanach i poprosza narod ukrainski o przebaczenie,lub beda musieli zajac sie walka terrorystyczna.Co skonczy sie ich fizyczna likwidacja. Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Jakaz radosc Igorku 01.03.14, 15:46 Prawda ze raduje Ci sie serce i dupa poniewaz Twoi najezdzaja suwerenny kraj Pokazales prawdziwa twarz twarz rosyjskiego imperialisty Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk To nie radosc,arkaf. 01.03.14, 15:48 To wiara w to,ze na Ukrainie nareszcie zapanuje spokoj i normalnosc. Bo dla mnie Ukraina jest blizsza ,niz Rosja. Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Re: To nie radosc,arkaf. 01.03.14, 18:51 no wlasnie widze ze jest Ci ta Ukraina rownie bliska jak wladzy w Moskwie :( Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Co herr, 01.03.14, 15:01 herr7 napisał: > O k.rwa! No i mamy pasztet! ...nie bardzo pasuje do tego, co tu wypisywalesz?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk romrus. 01.03.14, 15:04 Daj spokoj herru.On jest lewakiem.Gorszym jest marko,ktory tyle jada wylal w ostatnich dniach na Rosje. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 herr7 jako analityk! 01.03.14, 15:13 Jak tam, kuli Putin ogon pod siebie? Ech, te wszystkie wasze uczone analizy: twoje, wojtusia, amigoo i innych borrciów... Na waszą pociechę - tęgie zachodnie głowy też myślały, że można bezkarnie zagarnąć Krym dla USA. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Ewa. 01.03.14, 15:29 A cy nie pisali my wielokrotnie,ze Ukraine Putin nie odda? ja caly czas bylem pewien tego,ze wszystko jest pod kontrla.Mylilem sie tylko co do tego,pod czyja kontrola.myslalem,ze to Janukowcz kontroluje sytuacje na Ukrainie,a okazalo sie,ze to Putin kontroluje. Putin nie poszedl z uderzeniem w leb,czyli w Kijowie.Bo trudno byloby wytllumaczyc,dla czego rosyjskie spadochraniarze laduja na majdanie. Co innego na Krymie.Tu zagrozenie dla etnicznych Rosjan wyglada na realne,biorac pod uwage to,co glosza majdauny. I to nie o Krym chodzi,a tylko o cala Ukraine. Bo na Krymie nic Rosjanom nie grozi,te sily,ktorymi dyspponuja Krymaczanie ,majac za plecami czarnomorska flote Rosji,sa wystarczajace,zeby obronic sie,ale zbyt slabe,zeby wesprzec wschod i poludnie Ukrainy. Dzis caly wschod i poludnie Ukrainy podniesli rosyjska flage.A to znaczy,ze tam rowniez sa Rosjanie,ktorych trzeba bronic. jak tylko w Kijowie nad budynkiem Najwyzszej rady okaze sie rosyjska flaga,a bedzie to niebawem,to zacznie sie paniczna ucieczka puczystow,ale do Kijowa rosyjsko wojsko nie wkroczy. To zrobia ukrainskie jednostki specjalne i byc moze brygada pechoty morskiej,ktora Janukowicz sciagnal z nad morza czaarnego,ale o ktorej wszysci zapomnieli,a ona tam jest,zaledwie w 10 km od Kijowa. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Straszny scenariusz dla Polski 01.03.14, 15:33 Niestety w razie czego połowa banderowców ucieknie do PL (PL wszak obiecała wszelką pomoc) i będą tam za kilka lat robić Majdan z bronią w ręku. Makabra! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Straszny scenariusz dla Polski 01.03.14, 15:37 A czy Ty nie uprzedzala zwolennikow majdana o to? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Straszny scenariusz dla Polski 01.03.14, 16:34 Owsze, ale nie słuchali. Borrcia wrzeszczał: sława Ukrainie! Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Re: herr7 jako analityk! 01.03.14, 15:42 Rozumiem, że przewidziałaś reakcję Putina? Sypiasz z nim i na uszko ci zdradza wszystkie swoje sekrety? Swoją drogą ciekawi mnie na ile te wydarzenia zostały przewidziane przez zawodowych analityków mających dostęp do tajnych informacji? Jeżeli przeczytasz ze zrozumieniem to co napisałem na temat Ukrainy to zobaczysz, że zwróciłem uwagę na to, że swoimi działaniami (celowymi lub tylko nierozważnymi) Zachód przyparł Rosję do muru. W takiej sytuacji "przyparty" może się albo poddać albo zaatakować. Tak też postrzegam działania Putina, które wg. mojego rozeznania jeszcze nie oznaczają aneksji Krymu, ale mają na celu uzyskanie lepszej pozycji przetargowej. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: herr7 jako analityk! 01.03.14, 16:10 Owszem, nie dokładnie rzecz jasna, ale w zarysie ogólnym. i dtateo tłumaczyłam od dawna borrci, by nie chwalił dnia przed zachodem słońca, piłka jest wgrze i ostatecznego zwycięstwa banderowców jakoś jeszcze nie widzę. Pisałam też, że Putin Krymu USA nie odda, bo oddać nie może. Niczego nie rozumiesz z Rosji i jej mentalności. Od lat pleciesz, że Putin karmi oligarchów, siedzi cicho i za każdym razem, jak Zahcód tupnie podwija ogon. Tymczasem Putin w międzyczasie pogonił Saakę, odzyskał Osetię. Abchazję, uniemożliwoł atak USA na Syrię. Mimo to plotłeś dalej swoje, dalej nic nie rtozumiejąc. No iw sprawie Ukrainy to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Rada Federacji udzeli zgody 01.03.14, 14:59 igor_uk napisał: > Rosja wprowadza wojska na terytorium Ukrainy. - Możemy wysłać kontyngent wojskowy na Krym - powiedziała przewodnicząca Rady Federacji, wyższej izby parlamentu Rosji, Walentina Matwijenko. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk A to juz oficjalnie. 01.03.14, 15:01 kremlin.ru/news/20353 «В cвязи c экcтрaoрдинaрнoй cитyaцией, cлoжившейcя нa Укрaине, yгрoзoй жизни грaждaн Рoccийcкoй Федерaции, нaших cooтечеcтвенникoв, личнoгo cocтaвa вoинcкoгo кoнтингентa Вooрyженных Сил Рoccийcкoй Федерaции, диcлoцирyющегocя в cooтветcтвии c междyнaрoдным дoгoвoрoм нa территoрии Укрaины (Автoнoмнaя Реcпyбликa Крым), нa ocнoвaнии пyнктa «г» чacти 1 cтaтьи 102 Кoнcтитyции Рoccийcкoй Федерaции внoшy в Сoвет Федерaции Федерaльнoгo Сoбрaния Рoccийcкoй Федерaции oбрaщение oб иcпoльзoвaнии Вooрyжённых Сил Рoccийcкoй Федерaции нa территoрии Укрaины дo нoрмaлизaции oбщеcтвеннo-пoлитичеcкoй oбcтaнoвки в этoй cтрaне». Odpowiedz Link Zgłoś
panibiedroniowa Re: Rada Federacji udzeli zgody 01.03.14, 15:02 Ja w przyszły weekend zamierzam otworzyć drugi front w Londynie.Igorku.UK-SZYKUJ SIĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Rada Federacji udzeli zgody 01.03.14, 15:04 dawaj,paniusia,pogadamy sobie,przy filizance herbatki. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Rada Federacji udzeli zgody 01.03.14, 15:40 Przeciez ja nie jestem z Mossadu,dla tego bedzie herbatka z miodem,tak jak u nas Rosjan przystalo. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Rada Federacji udzeli zgody 01.03.14, 20:06 Igor, jeses swietny;;) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Bardzo pilnie!!!!!! 01.03.14, 15:19 Polska - 1939, Czechosłowacja - 1968, Afganistan - 1979, Ukraina -2014 ... Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Na twoim miejscu bym zamknel morde 01.03.14, 15:30 malkontent6 napisał: > Polska - 1939, Czechosłowacja - 1968, Afganistan - 1979, Ukraina -2014 ... Hipokryzja w jej czystej postaci. 1953 - Iran; 1954 - Guatemala; 1956 - Egypet, Liban; 1958 - Liban. Kuba, Chiny; 1959 - Kuba; 1960- Rep. Dominikanska; 1961 - Kuba; 1962 - Kuba; 1964 - Laos, Brazilia, Vietnam; Bolivia; 1965 - Rep. Dominikanska; Kambodza; 1983 - Grenada; 1989 - Panama; 1994 - Haiti; 1999 - Jugoslawia; 2001 - Afganistan; 2002 - Venesuela; 2003 - irak; Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Na twoim miejscu bym zamknel morde 01.03.14, 15:51 Dodaj do tego bicie murzynów. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 ???? 01.03.14, 16:08 Nie słyszałem, żeby USA weszły zbrojnie do Chin, Brazylii, czy Wenezueli. Możesz nas oświecić? Odpowiedz Link Zgłoś
romrus !!!! 01.03.14, 16:13 kylax1 napisał: > Nie słyszałem, żeby USA weszły zbrojnie do Chin, Brazylii, czy Wenezueli. Możes z nas oświecić? Z Wiki skorystac religia nie pozwala? en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_United_States_military_operations Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Nie widzę tam żadnego ataku na Chiny i Brazylię 01.03.14, 16:19 po 1945 roku. A tylko takie daty podałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Kup okulary:-) 01.03.14, 17:07 kylax1 napisał: >Nie widzę tam żadnego ataku na Chiny i Brazyl po 1945 roku. A tylko takie daty podałeś. Chiny: en.wikipedia.org/wiki/Second_Taiwan_Strait_Crisis Okrety i samoloty USA brali udzial po stronie Tajwanu. Brazilia: en.wikipedia.org/wiki/1964_Brazilian_coup_d%27%C3%A9tat Obalenie przez CIA Prezydenta Joao Goularta. Zapomnialem o Kongo: 1964 – Congo (Zaïre) Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 To nie były bezpośrednie ataki. 01.03.14, 18:47 Brazylia to ciche wspomaganie przez CIA, a Chiny to pomoc Tajwanowi, ale bez bezpośredniego ataku na terytorium Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk malkontent. 01.03.14, 15:31 czy bedziemy wojowac na daty? Czy mam wymienic wszystkie daty wkroczenia wojsk amerykanskich? A tych dat bedzie sporo wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: malkontent. 01.03.14, 15:53 Popierałeś czy potępiałeś interwencje militarne USA w różnych krajach? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: malkontent. 01.03.14, 15:59 Zalezy gdzie. uwazam,ze interwencja ZSRR (a nie Rosja) na Wegrzach byla zmotywowana. W 1968 roku w Czechoslowacji bylo strasznym bledem . Intewencja w Afganistaniie okazala sie usprawiedliwiona przez interwencje amerykanska. Osobno 1939 rok. Wtedy nikt nie myslal o moralnosci,bo czasy byli niemoralne. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: malkontent. 01.03.14, 16:00 malkontent6 napisał: > Popierałeś czy potępiałeś interwencje militarne USA w różnych krajach? Skąd chęć USA do interwencji militarnych? To proste. Tym krajem rządzi ekonomia i lobbing. A najsilniejszy lobbing w tak rozwiniętym kraju mają 2 przemysły - farmaceutyczny i zbrojeniowy. O dziwo ten pierwszy przynosi większe zyski niż ten drugi, ale oba robią ogromną kasę gdy mamy konflikty zbrojne. Po pierwsze zapasy zbrojeniowe można zużyć, a przemysł zbrojeniowy dostaje nowego oddechu by uzupełnić zużyte materiały (choćby amunicję). No i targi zbrojeniowe! Nikt nie kupi sprzętu, który wykorzystywała strona przegrana, gdy może kupić n.p. czołgi Abrams, któe gromiły w Iraku rosyjskie uzbrojenie na każdym kroku. A10 lub Apache zamiast latadeł Rosyjskich. AWACSów, zamiast odpowiedników (a są w ogóle takie?) byłego CCCP? Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re:rzadzi jeden przemysl !!!!! 01.03.14, 17:38 wszystkie przemysly podlegaja jedneu - przemyslowi holokaust, reszta nie jest wazna. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 bolszewicki ścierwojad 01.03.14, 15:35 to o tobie sorokin. tego co wypierdzasz swoim syfilitycznym mózgiem nie da się strawić. i pomysleć, że taki chłam ma obywatelstwo porzadnego państwa i korzysta z opieki socjalnej innego porzadnego państwa. na twoim miejscu wróciłbym do ojczyzny i na placu czerwonym wylizał doopę putinowi a potem wział karabin i ruszył na ukrainę bić banderowców. putinowic czyli narodowy bolszewik kontra banderowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk felus,nie mam tobie tego za zle. 01.03.14, 15:38 Bo rozumiem twoj stan. czy moge w czyms pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Jednak to sukces Polski 01.03.14, 15:54 Jednak to sukces Polski. Czemu? Bo poza krajami nadbałtyckimi to my przestrzegaliśmy od 1989 r. świat przed mocarstwowością i bezkompromisowością Rosyjskich władz. USA jak to USA, jeśli nie ma w tym interesu (czytaj pieniędzy) palcem nie ruszą. Ale Niemcy i ich ciągłe umizgiwanie się do Putina przeszło wszelkie granice gdy współuczestniczyli w budowie gazociągu Nordstream. I to na własne nieszczęście, bo wtopili w ten projekt olbrzymie sumy, a efekt jest taki, że sami założyli sobie ekonomiczną smycz na szyję. Bo przecież teraz nie pójdą na ekonomiczną wojnę z Putinem. Nie łudźcie się, że w XXI wieku wojny będą wyglądać jak w XX w. Teraz wojuje się na pieniądze, a nie na czołgi czy żołnierzy. Owszem, żołnierze też są potrzebni by zajmować przyczółki, ale to pieniądz wyznacza kto jest tutaj "panem". I tak się składa, że USA raczej obecnie silne nie są. Teraz rządzą Chiny, bo mają całe USA w kieszeni (gdyby zażądali natychmiastowego zwrotu długu, to USA byłaby bankrutem w jeden dzień, więc szybciej niż Ukraina). Co USA może zrobić? Ano ze swoimi sojusznikami z krajów arabskich drastycznie zwiększyć wydobycie ropy i gazu, by ceny tych surowców spadły, co odbiłoby się bardzo niekorzystnie na Rosji, której gospodarka oparta jest głównie na surowcach. Ale czy USA to zrobi i ile czasu minęłoby by takie sankcje były odczuwalne? LATA. Głównymi graczami są zawsze ludzie pozbawieni skrupułów (tak w biznesie jak i w rządzeniu krajami). Ludzie, którzy politykę traktują jak szachy. A właśnie takim graczem jest Putin. Żaden polityk "zachodu" nie jest w stanie się z nim równać, więc Putin zrobi co będzie chciał. Ale jest pewna korzyść. Polska skorzysta na tym, bo już USA przestanie się pytać Putina o zgodę na rozmieszczenie wojsk i uzbrojenia USA na terenie Polski. Turcja szybciej dostanie się do UE (bo trzeba będzie jej czymś pocukrować, że stanie po stronie UE. Wreszcie nabierze sensu słowo "dywersyfikacja" dostaw ropy i gazu w Europie, celem uniezależnienia się od nacisków Rosji. A tak naprawdę to Ukraina (jakby nie była okrojona przez Rosję też może na tym skorzystać jak okrojona Gruzja. Bo przecież dla narodu najważniejsza jest stopa życiowa obywateli, a nie rozmiar państwa. A jeśli mimo wszystko (choć jestem tutaj jak zwykle czarnowidzem) Ukrainie się uda poprawić byt obywateli, to obywatele wschodniej Ukrainy sami pójdą po rozum do głowy czy warto było przyłączać się do cara, czy do demokracji. I ostatnie. Czy przypadkiem w samej Rosji po jakimś czasie nie wzrośnie niechęć do Putina, bo inne kraje będą już w XXI wieku, a ich gospodarka nadal w XX? Ich obywatele również podróżują po wiecie i widzą jak się zmienia świat. A to, że w Rosji jest najwięcej Rolls Royce'ow wcale nie oznacza, że przeciętny ROsjanin żyje jak przeciętny Niemiec, Francuz czy Amerykanin. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk I znow Polska zwyciezyla :-0 01.03.14, 16:00 jak zwykle moralnie i we wlasnych oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: I znow Polska zwyciezyla :-0 01.03.14, 16:34 igor_uk napisał: > jak zwykle moralnie i we wlasnych oczach. Nigdzie nie napisałem, że zwyciężyła. Bo zwycięstwo to forma końcowa jakiegoś celu, do którego się dąży. Ja wspomniałem o pewnym sukcesie polskiej racji stanu na salonach międzynarodowej polityki. Gdy cały Świat zarzucał nam rusofobię. A może po prostu zbyt dobrze rozumieliśmy mentalność rosyjskich polityków? Choć i rusofobii w Polsce nie brakuje (choćby PiS). Ja osobiście mam znajomych Rosjan i nie odczuwam wobec nich rusofobicznych uczuć. Jednak wobec wielu ich poglądów mam całkowicie odmienne zdanie (choćby strach przed rządami autokratycznymi, oni zaś uważają, że to najlepsze rządzenie jakie istnieje na świecie, więc raczej wolą rządy twardej ręki w wykonaniu Stalina, Chruszczowa, Putina, niż Gorbaczowa, Jelcyna. Demokracja jest dla nich oznaką słabości. Dla mnie autokracja jest oznaką naiwności. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: I znow Polska zwyciezyla :-0 01.03.14, 17:11 pc_maniac napisał: >więc raczej wolą rządy twardej ręki w wykonaniu Stalina, Chruszczowa, Putina, niż Gorbaczowa, Jelcyna. Demokracja jest dla nich oznaką słabości. Dla mnie autokracja jest oznaką naiwności. Ja p@dole...to Jelcyn, ktory z czolgow rostrzelal Parlament Rosji za niewygodny decyzji, to demokrata byl? Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: I znow Polska zwyciezyla :-0 01.03.14, 19:06 romrus napisał: > pc_maniac napisał: > >więc raczej wolą rządy twardej ręki w wykonaniu Stalina, Chruszczowa, Puti > na, niż Gorbaczowa, Jelcyna. Demokracja jest dla nich oznaką słabości. Dla mni > e autokracja jest oznaką naiwności. > > > Ja p@dole...to Jelcyn, ktory z czolgow rostrzelal Parlament Rosji za niewygodny > decyzji, to demokrata byl? Hm, czy przypadkiem Ci się coś nie pomieszało? Wiem, można to zrzucić na karb lat, które od tego czasu mineły, więc przypomnę: To nie Jelcyn wysłał czołgi na Parlament Rosji lecz puczyści, którym przewodzili członkowie Komunistycznej Partii Rosji i próbowali obalić Gorbaczowa właśnie wysyłając czołgi na parlament oraz zatrzymując w areszcie domowym prezydenta Gorbaczowa. A to właśnie Jelcyn pokierował akcją przeciwko komunistom. I to właśnie wtedy partia ta została za przewrót wojskowy zdelegalizowana. Nota bene delegalizacja została cofnięta za rządów Putina, a przywódcy puczu "oczyszczeni z zarzutów". Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Prrzestan bredzic, Maniak 01.03.14, 19:54 pc_maniac napisał: > Hm, czy przypadkiem Ci się coś nie pomieszało? Wiem, można to zrzucić na karb lat, które od tego czasu mineły, więc przypomnę: Nie musis mi przypominac historie mojego kraju, ktora znam 10 razy lepiej od ciebie. Cos pisalesz o papke medilanej? No to wlasnie ta swoja tu wciskasz. > To nie Jelcyn wysłał czołgi na Parlament Rosji lecz puczyści, którym przewodzili członkowie Komunistycznej Partii Rosji i próbowali obalić Gorbaczowa właśnie wysyłając czołgi na parlament oraz zatrzymując w areszcie domowym prezydenta Gorbaczowa. Ta mialo miejsce w 1991 roku, kiedy ja osobiscie wyszedlem na ulice przeciwko putczu komunistow. > A to właśnie Jelcyn pokierował akcją przeciwko komunistom. I to właśnie wtedy partia ta została za przewrót wojskowy zdelegalizowana. Nota bene delegalizacja została cofnięta za rządów Putina, a przywódcy puczu "oczyszczeni z zarzutów". Albo plecesz bzdury, albo swiadomie klamiesz. KPZR zostala zdelegalizowana 06.11.1991 i nikt nigdy tej delegalizacji nie cofal. W Rosji legalnie dziala Komunistyczna partia FR, ktora byla zalozona 23.06.1990 i tej partii nikt nigdy nie delegalizowal. Putin w 1990 roku nie byl przy wladze i nic cofac nie mog. Dalej, w 1993 roku legalny parlament Rosji podjal niewygodny dla Jelcyna decyzji, w zwiazku z czym na rozskaz Jelcyna regularny jednostki wojskowy Dywizji Tamanskiej rozstrzelali z czolgow gmach rosijskiego parlamentu pod klaskanie zachodnich hipokrytow. Roznica pomiedzy tymi wydarzeniami jest taka, ze przy putczu komuchow nie padl zaden strzal, zginelo 3 chlopaka, ktory sie rzyczyli pod czolgi na wlasne zyczenie. Dzieki dzialaniam Jelcyna zginelo conaimniej 157 osob i okolo 400 zostalo rannych, czyli perfidny komuchi byli o wiele bardziej humanistyczni. Te oficialny liczby wszyscy uwazaja za zanizony. Tu masz film z 1993: www.youtube.com/watch?v=rnz9lOXQP3w A tu historie. pl.wikipedia.org/wiki/Kryzys_konstytucyjny_w_Rosji_(1993) Przed tym jak zabierac glos, zastanow sie 3 razy, bo papka cie z uszy wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Bardzo pilnie!!!!!! 01.03.14, 15:50 No cóż, Rosja zdecydowała się chyba na bandycki wariant przerabiany wcześniej w Gruzji. Mam nadzieję, że odpowiedz zachodu będzie adekwatna. I nie koniecznie militarna. Tym razem nie wolno spokojnie przyglądać się na działania bandyckiej Rosji ala A. Hitler w 1938 r. Wiemy czym skończyło się tolerowanie Hitlera. Zachód musi wypracować jasną, zdecydowaną politykę wobec Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
wasilko Zachód na pewno złoży protest 01.03.14, 15:56 Wyrazi też niepokój i ubolewanie, ble ble... A potem zasiądzie do stołu pogadać o nowych kontraktach. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Bardzo pilnie!!!!!! 01.03.14, 16:03 przyjacielameryki napisał: > No cóż, Rosja zdecydowała się chyba na bandycki wariant przerabiany wcześniej w > Gruzji. Mam nadzieję, że odpowiedz zachodu będzie adekwatna. I nie koniecznie > militarna. Nie będzie adekwatna, bo tym właśnie różni się demokracja od autokracji, że jest niemrawa, pasywna, martwiąca się raczej o własne bezpieczeństwo ekonomiczne niż bezpieczeństwo swoich sojuszników. A dodam, że Ukraina nawet sojusznikiem NATO nawet nie jest i raczej nigdy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Bardzo pilnie!!!!!! 01.03.14, 15:53 wyszło igorku na to, że jesteś wulgarny bolszewicki faszysta. poczekamy jak putinowi powinie się łapa i jak będziesz się odszczekiwał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk wiarusik. 01.03.14, 16:03 A w czym moj wulgaryzm wykazal sie? Czy podanie sprawdzonej informacji jest czyms wulgarnym? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Bardzo pilnie!!!!!!?+ 01.03.14, 16:01 Bardzo pilnie!!!!!! igor_uk 01.03.14, 14:53 Odpowiedz Rosja wprowadza wojska na terytorium Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Najswiezsza wiadomosc z Ukrainy. 01.03.14, 16:32 Uzbrojone ludzi,ktore opanowali lotnisko w Symferopolu,nie sa Rosjanami,to Ukraincy z jednostki wojskowej ,stacjonujacej w Chuguevie ,pod Chrakowe. Oni tam po to,zeby wesprzec mieszkancow Krymu w walce z majdaunami.Z tego wynika,ze majdauny na armie ukrainska nie moga liczyc. p.s. Przed chwila Rada federacji zgodzila sie z prosba Putina,o wyslaniu wojsk rosyjskich na terytorium Ukrainy.Za-100% Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Mogla. 01.03.14, 16:52 czemu nie? Ale zgodzila sie,poniewaz wie,ze to trzeba zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Mozno sie zesrac ze smiechu. 01.03.14, 16:53 majdan zagadal po rusku .Chociaz jeszcze pare dni temu kazdego,kto tam sprobowal powiedziec chociaz by jedno slowo po rosyjsku,wygwizdaliby w najlepszym razie. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Czemu nie rozumiecie Igora? 01.03.14, 16:56 Czemu nie rozumiecie Igora? Ponieważ dla Igora ważniejsze od tego czy jego stopa życiowa jest porównywalna ze stopą życiową obywatela zachodniej europy, jest czy jego kraj ma sukcesy międzynarodowe. To co ważne dlaFrancuza, Niemca, Brytyjczyka, by płacił jak najmniejsze podatki i mógł kupić nowszy model samochodu, dla przeciętnego Rosjanina jest sprawą drugorzędną. Ważniejsze jest, że "jego kraj" zorganizował zimowe igrzyska olimpijskie w okresie i miejscu, gdzie zimy raczej się nie uświadczy. Można być dumnym, że Rosjanin wymyśli pierwszy radio, można być dumnym, że wszystkich obywateli stać na te radia. A w Rosji niestety są jeszcze wsie, gdzie nawet radio jest luksusem. Ale jak Rosjanin, który żyje w UK, zapewne żyjąc z zasiłku dla bezrobotnego może przejmować się, że na wielu wsiach rosyjskich ludzie jedzą 2 razy w tygodniu mięso? Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Czemu nie rozumiecie Igora? 01.03.14, 17:05 "W obronie zagrożenia życia Rosyjskich obywateli" - fajnie brzmi, ale fakty raczej mówią, że dotąd tylko jeden obywatel rosyjski nie żyje (bo dostał na demonstracji zawału). "- Rosja jest bardzo poważnie zaniepokojona ostatnimi wydarzeniami na Krymie, gdzie w nocy z piątku na sobotę przysłani z Kijowa niezidentyfikowani uzbrojeni ludzie usiłowali przejąć budynek MSW Republiki Autonomicznej Krym - głosi komunikat rosyjskiego MSZ. - " Innymi słowy Rosja jest zaniepokojona, że jej żołnierze przejęli kontrolę nad parlamentem Krymskim? No to niech ich wycofają. Putin świetnie odrobił lekcję historii jaką Goebels zostawił swoim następcom, jak powinno się robić propagandę. Z resztą wszystkie media rosyjskie są w rękach Putinowców, więc mogą serwować papkę propagandową według własnych zasad. Ukraina nie zdetronizowała parlamentu, wszyscy członkowie Wierchownej Rady są to ci sami parlamentarzyści, którzy byli nimi rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Najpierw sam naucz sie rozumiec mnie. 01.03.14, 17:09 na Ukrainie mieszka spora czesc mojej rodziny.Tam spoczywa moja Mama.O tyym,co robia majdauny,wiem nie z gazet,a tylko z ich relacje. A ja,akurat,mieszkam w UK,placac cholernie wysokie podatki ,z ktorych utrzymuje sie nie jedna polskabenefiantka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Zniszczenia Libii ,... 01.03.14, 17:29 ..., Serbii , Afganistanu , Egiptu , Iraku ,Syrii , Palestyny sa wykonywane przez zleceniodawcow demokratycznych ? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:oj,jak pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.03.14, 17:57 Bardzo pilnie!!!!!! igor_uk 01.03.14, 14:53 Odpowiedz Rosja wprowadza wojska na terytorium Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa niektorzy wola godnosc niz dawac dupy 01.03.14, 17:49 za pare srebrnikow Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: niektorzy wola godnosc niz dawac dupy+ 01.03.14, 17:59 panie czemu pan glosne patryotyczne hasla uzywa?. I dupsko tez pan z godnoscia nosi? Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: niektorzy wola godnosc niz dawac dupy+ 01.03.14, 18:03 Moja matka byla Zydowka ale ojciec ruski Niemiec wiec inaczej mysle niz ty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: niektorzy wola godnosc niz dawac dupy+ 01.03.14, 18:32 a co to ma do rzeczy? D.psko i myslenie? Nawt jewriejsko niemiecko russkoje? A mama byla russkaja ili kakaj.nibud` drugaja jewriejka? A mozet sobstwienno jewriejka? A majatek komu zwrocili? Tacie czy mamie? Odpowiedz Link Zgłoś
wasilko Ty to masz kiepełe Bywszy 01.03.14, 18:48 Trzeci post i od razu za gescheft się bierzesz >>A majatek komu zwrocili?<< Ile dajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: wasilku,nie podniecaj sie+ 01.03.14, 19:09 brat ramzesa twierdzi,ze dostal. tobie to nie grozi,bo zamiast kepele masz parszywe pryszczate d.psko. Odpowiedz Link Zgłoś
wasilko Re: wasilku,nie podniecaj sie+ 01.03.14, 19:13 Przynajmniej nie mam garbatego nosa... Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: wasilku,nie podniecaj sie+ 01.03.14, 19:25 -to nos garbaty, a to panski w kazda d...pe wlezie Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: niektorzy wola godnosc niz dawac dupy+ 01.03.14, 18:53 Przynosisz wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: niektorzy wola godnosc niz dawac dupy+ 01.03.14, 19:10 brat_ramzesa napisał: > Przynosisz wstyd <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Panu? Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: niektorzy wola godnosc niz dawac dupy+ 01.03.14, 18:38 brat_ramzesa napisał: > Moja matka byla Zydowka ale ojciec ruski Niemiec wiec inaczej mysle niz ty ;) <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< to pan jest w koncu etnicznie kto? Odpowiedz Link Zgłoś
bddominik Spokojnie 01.03.14, 18:00 Putin dostał zgodę na wprowadzenie wojsk na terytorium Ukrainy ale jeszcze tego nie zrobił. To też część gry. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Najswiezsza wiadomosc z Ukrainy. 01.03.14, 19:12 igor_uk napisał: > Uzbrojone ludzi,ktore opanowali lotnisko w Symferopolu,nie sa Rosjanami,to Ukra > incy z jednostki wojskowej ,stacjonujacej w Chuguevie ,pod Chrakowe. Oni tam p > o to,zeby wesprzec mieszkancow Krymu w walce z majdaunami.Z tego wynika,ze majd > auny na armie ukrainska nie moga liczyc. Chłopie co Ty bredzisz. Już są filmy i zdjęcia, że uzbrojone jednostki na Krymie to od początku były jednostki Rosyjskie. Nawet nie potrafili za dobrze ukryć oznakowań swoich samochodów, bo co z tego, ze zdjęli tablice, jeśli pod nimi w brudzie odcisnęly się oznakowania tablic ze sławetnymi trzema literkami "RUS". Zatrzymany jeden z tych "nieznanych sprawców" również okazał się Rosjaninem. :D Więc nie kituj jak znana (i bardzo "niezależna") gazeta "прaвдa". Odpowiedz Link Zgłoś
wasilko Re: Najswiezsza wiadomosc z Ukrainy. 01.03.14, 19:15 Źródło zbliżone do służb specjalnych podaje w rozmowie z Gazeta.pl, że z dużym prawdopodobieństwem można założyć po doświadczeniach z Kijowa, że na Krymie jako pierwsze operowały jednostki Svarog, PMC - prywatnej firmy wojskowej. Od kilku dni krążą też informacje, że Svarog był obecny również na kijowskim Majdanie. Wcześniej pracownicy firmy Svarog brali udział m.in. w rosyjskich operacjach na Kaukazie. wyborcza.pl Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Podoba mi sie odwolywanie do mitologii slowianskej 01.03.14, 19:29 Nawet u Prawego Sektora ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: no,ale to+ 01.03.14, 19:41 sa tylko mity. brat_ramzesa napisał: > Moja matka byla Zydowka ale ojciec ruski Niemiec wiec inaczej mysle niz ty ;) <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< to pan jest w koncu etnicznie kto? Odpowiedz Link Zgłoś
wasilko "Koniec nazistowskiej okupacji" 01.03.14, 19:04 Jak podaje portal "Dzień Zaporoża" w Charkowie, Doniecku i Ługańsku zostały rozpędzone Euromajdany, a na budynki administracji wciągnięte rosyjskie flagi. W tych trzech województwach/obłastiach zapowiedziane zostały referenda o dot. federalizacji Ukrainy oraz wprowadzenie języka rosyjskiego jako równoprawnego z ukraińskim. Podobno granicę z Rosją przekroczyły jakieś zmotoryzowane kolumny, które zmierzają w kierunku Zaporoża. www.kresy.pl/wydarzenia,wojskowosc?zobacz/media-kolumna-rosyjskich-wojsk-juz-wkroczyla-do-obwodu-zaporoskiego-ukrainy day.zp.ua/news/37971.html Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: "Koniec nazistowskiej okupacji"+ 01.03.14, 19:29 Re: wasilku,nie podniecaj sie+ wasilko 01.03.14, 19:13 Odpowiedz Przynajmniej nie mam garbatego nosa... Re: wasilku,nie podniecaj sie+ bywszy1 01.03.14, 19:25 Odpowiedz -to nos garbaty, a to panski w kazda d...pe wlezie Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Sadzac po aktywnosci rzydowskiej na forum. 01.03.14, 20:05 Okupacja na Ukrainie szykowala sie rzydowska. Stad ten smrod czosnku na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:nu i nu+ 01.03.14, 20:26 ze pan smierdzi czosnkiem i cybula-nie dziwota. Jak pan to wcina to nalezy z umiarem. A pan w dodatku wypieki na policzkach dostal,jak ta dziewczyna co dziewictwo przed chwila stracila.A orgia trwa dalej. A w ogole to pan jest podonok. Pasuje do pana jak ulal. a tak pozatym przeczytalem,ze przeciwko majdanowi wystapila zydowska mafia z Kremla- wiec wyciagnij pan wnioseki:kto z kim i za ile. A podonki wszystko i wszystkich sprzedadza. Dlatego to tak smierdzi. W dodatku niemytymi petami w niepranych dziurawych skarpetkach. Priwet dla drani ajgora Odpowiedz Link Zgłoś