Dodaj do ulubionych

Obama i Rosja.

02.03.14, 00:03
Przykro mi napisać, że mój prezydent nie ma pojęcia o polityce zagranicznej. Niecałe 2 lata temu podśmiewał się z opinii Romney'a na temat Rosji a teraz okazuje się, że nie miał racji.

www.huffingtonpost.com/2012/10/22/obama-romney-russia_n_2003927.html
Obserwuj wątek
    • igor_uk Modl sie na Obame,malkontent. 02.03.14, 00:06
      Bo dzieki temu,ze on kieruje Stanami,masz duze szansy dozyc do glebokiej starosci.
      • malkontent6 Re: Modl sie na Obame,malkontent. 02.03.14, 00:07
        Igor, wielu ludzi przewidywało katastrofę gdy prezydentem został Ronald Reagan.
        • herr7 ale czasy wówczas były inne 02.03.14, 00:34
          Wówczas byliście potęgą gospodarczą, a obecnie taką potęgą są Chiny.
          • kylax1 Chiny na razie są drugą gospodarką świata. 02.03.14, 01:19
            Fakt, że za dwa lata wg PKB PPP staną się pierwszą, a za 10-13 lat wg PKB nominalnego.

Ale na chwilę obecną USA ciągle jest numerem 1, w dodatku o bardzo dużej kreatywności, co jest immanentną cechą każdego mocarstwa.
      • eva15 Re: Modl sie na Obame,malkontent. 02.03.14, 00:18
        Bingo, też tak uważam:

forum.gazeta.pl/forum/w,50,149845421,149847157,Felus_ty_sie_ciesz_ze_macie_rozsadnego_prezydenta.html
    • kylax1 Proszę nie agitować za republikanami 02.03.14, 00:21
      Rolą prezydenta USA jest przede wszystkim dbać o interesy obywateli USA. W tym zakresie Obama jest lepszy od Romneya, by przypomnieć Affordable Care Act, prawa dla osób LGBT, zwiększenie pomocy dla imigrantów i biednych mieszkańców USA itd.

Amerykanów nie obchodzi co robi prezydent za granicą, ale to jak jego/jej działanie wpływa na ich los.
      • felusiak1 piździsz kylax jak nakrecony 02.03.14, 01:05
        nie wiesz nic a chlapiesz jezorem jak agitator z komitetu.
        dzieki obamacare miliony ludzi straciło ubezpieczenie a drugie miliony pełny wymiar godzin.
        dla lgbt to nie są prawa lecz przywileje, mam nadzieję, że sad najwyższy w końcu obali te wyroki niższych sądów i ten amok sie skończy. wszyscy tu wrzeszczeli, że bush rujnuje kraj pożyczając na lewo i na prawo, że bezrobocie wysokie, że wszystko się wali itd. a teraz kiedy kraj jest zadłuzony po uszy, deficyt jest kosmiczny i bezrobocie horrendalne agitator mieszkający na stałe poza USA zachwala mi mój dobrobyt.
        mam się cieszyć, że mój, pożal się boże, prezydent w ciagu 5 lat pożyczył tyle ile wszyscy prezydenci przez 232 lata. Mam się cieszyć, że ławka rezerwowych jest długa i nie ma możliwości otrzymania podwyżki, mam sie cieszyć, że pracodawcy stali się aroganccy bo na moje miejsce jest 5 u drzwi, którzy bedą pracować za mniej.
        • kylax1 Ty masz texasko-republikański ogląd rzeczywistości 02.03.14, 01:10
          Obamacare daje ludziom opiekę zdrowotną. Mówiłem Ci, że fakt, że musisz więcej płacić świadczy tylko o tym, że jesteś niezaradny. Gdybyś był, nie miałbyś problemu ze znalezieniem środków finansowych.

Prawa dla osób LGBT (brak dyskryminacji, małżeństwa, adopcje) to prawa człowieka, co już potwierdził SCOTUS i sądy najwyższe wielu, cywilizowanych stanów.

Zadłużenie USA jest wynikiem działań kilku administracji i wypraw wojennych na całym świecie, bailoutów TBTF itd.
          Deficyt jest rezultatem balansu światowej gospodarki. Gdy jedne kraje dużo eksportują, inne muszą dużo importować. Bilans zawsze musi wynosić zero w handlu światowym. Bezrobocie w USA i tak jest dużo niższe, niż np. w Polsce.
          • felusiak1 A ty piździsz jak nakręcony 02.03.14, 02:36
            kylax1 napisał: Obamacare daje ludziom opiekę zdrowotną.
            $ra a nie daje. Obamacare to ubezpieczenie, przymusowe. Na dzisiaj ubezpieczono 2 mln ludzi a 6 mln straciło ubezpieczenie, czyli bilans wynosi minus 4 mln. Posiadanie tego ubezpieczenia nie oznacza, że uzyskuje sie dostep do opieki medycznej. Nie muszę ci wyjaśniać, ze najlepsze szpitale i najlepszi lekarze nie partycypują ale zawsze możesz uzyskać pomoc felczera i miejskiego szpitala. good luck with that.
            Zadluzenie rzadu federalnego nie ma nic wspólnego z handlem zagranicznym. Do budżetu wpływa zbyt mało pieniedzy z podatków aby pokryć wydatki. Brakującą sumę rząd pożycza sprzedając obligacje. Bush w ciągu 8 lat pożyczył 2902 mln a obama do tej pory 6136 mld. Do końca kadenci pożyczy jeszcze 3500 mld czyli dobije do 10 trylionów.
            W prywatny sektorze pracuje dzisiaj o milion ludzi mniej niż w 2008. Ale za to w sektorze rzadowym o milion więcej. Gospodarka jest w stagnacji, wszystko drożeje a ty mi mówisz, że mam się cieszyć.
            Odpuszczam ci lgbt bo na dobrą sprawę nie mam chęci o tym dyskutować. Jeśli chcą mieć specjalne przywileje i potrafią to wywalczyć to mnie nic do tego tak długo dopóki nie będę płacił za to rachunku.
            Romney byłby zdecydowanie lepszym prezydentem niż Obama, to nie ulega kwestii.
    • tornson Masz coś przeciwko temu że Rosja bierze w obronę 02.03.14, 00:27
      ludzi którzy ją o to proszą?
      • kylax1 Czeczeni nie chcieli rosyjskiej obrony. 02.03.14, 00:37
        Zatem czemu Rosja się nie wycofała, skoro tak słucha lokalnej ludności?
    • felusiak1 No proszę, już 10 lat 24.02.22, 09:28
      od tego momentu. Romney jednak mial rację. Ale wczoraj zwalil winę na Trumpa.
      Może zapomnial, że carewicz poszedl do Gruzji za Busza a Krym ukradl za Obamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka