Dodaj do ulubionych

Ribbentrop czy Molotov?

20.03.14, 14:55
Siergiej Ławrow w rosyjskim parlamencie: Na obronę swojej integralności terytorialnej mogą liczyć tylko te państwa, które zapewniają równe prawa wszystkim narodom.

PF
Obserwuj wątek
    • pijatyka Pa pałam. 20.03.14, 15:08
      .
    • br0f Re: Ribbentrop czy Molotov? 20.03.14, 15:14
      mnie coraz bardziej podoba ukrainska wersja demokracji
      news.antiwar.com/2014/03/19/ukraine-tv-ceo-beaten-forced-to-resign-by-free-speech-official/
      kiedy wreszcie ustawia gilotyny na majdanie?
      • br0f Re: Ribbentrop czy Molotov? 20.03.14, 15:16
        a tu troche informacji z kraju zupelnie zdemokratyzowanego
        original.antiwar.com/updates/2014/03/19/bloody-wednesday-for-iraq-115-killed-128-wounded/
        w ktorym zyje sie dzis lepiej jak za czasow dyktatury

dobry model dla naszych ukrainskich braci
      • mara571 Ukraińcy nauczyli sie czegoś z naszych błędów 20.03.14, 21:09
        Polecam ci omówienie wczorajszego wydania Wiadomości z Kraska, wnukiem byłego sekretarza KC na portalu wpolityce.pl
        Autor Piotr Cywinski
        • polski_francuz Re: Ukraińcy nauczyli sie czegoś z naszych błędów 20.03.14, 21:11
          Mysle, ze i Polacy i Ukraincy i Niemcy sie nauczyli z wlasnych bledow. Tylko nie Rosjanie. I sadze, ze popelniaja nowe.

PF
          • tornson Re: Ukraińcy nauczyli sie czegoś z naszych błędów 21.03.14, 16:51
            polski_francuz napisał:

> Mysle, ze i Polacy i Ukraincy i Niemcy sie nauczyli z wlasnych bledow. Tylko ni
            > e Rosjanie. I sadze, ze popelniaja nowe.
            >
            > PF
            Polacy, ze swoją rusofobią? Ukraińcy z ciągłym czczeniem Bandery?
            • xystos Re: Ukraińcy nauczyli sie czegoś z naszych błędów 21.03.14, 17:44
              Francuzie,Paryski smoog ci zaszkodzil,z tych trzech jedynie niemcy zawsze zwarci za
              swym przywodztwem,nauczyli sie ze wytrwaly zawsze w koncu wygrywa

polacy i rosjanie nigdy przez swoich wlasnych wladcow rzadzeni niebyli
              dlatego tez zawsze "pol sercem" z wladza sie zgadzali,piszac "ruskie"
              niezapomnij dodac "wladze"-niedepcz rosyjskiego narodu,niezasluzyli sobie na to

ZEN
              • polski_francuz Smog 21.03.14, 22:36
                troche, w rzeczy samej, drazni gardla. Lepsze to niz zdarcie gardla po wrzaskach "Heil Putin"

Pozdro

PF
          • mara571 pisz i mysle o telewizji publicznej 22.03.14, 10:21
            w Polsce caly czas siedzi tam stara PRL-owska ekipa, poza krotkim okresem czasu.
            Ponoc maja wypelniac "misje", ale w gruncie rzeczy nie chodzi o misje, tylko do transfer publicznych pieniedzy do kieszeni wybrancow.
            Poziom programu jest coraz gorszy, bo probuja nasladowac prywatne stacje w oglupianiu rodakow.
            A najwiekszym skandalem sa programy informacyjne, szczegolnie Wiadomosci, ktore nie zawieraja na ogol zadnych wiadomosci a jedynie filmiki, ktore moze nadawalyby sie do jakiego magazynu typu "Plotek". Poza Ukraina na swiecie nic sie nie dzieje. Oczywiscie wg redakcji.
            Brak materialow filmowych, uzywanie starych (bez podania daty nagran i zrodla), umizgi prowadzacych do kamery. Jedna wielka katastrofa za wielkie pieniadze na niektorych.
            Itd., itd...
            • pijatyka Re: Poziom programu jest coraz gorszy 02.05.14, 13:04
              Owszem, ale to raczej nie jest kwestia polityczna; TVP jako spółka prawa handlowego zmuszona jest - zamiast dbania o jakość i wyznaczania standardów - do konkurowania ze stacjami komercyjnymi.
            • xystos Re: pisz i mysle o telewizji publicznej 02.05.14, 18:12
              Mara,porownujac TVP do SVT polska telewizja jest bardzo dobra i tani abbo

podaje programm link;

www.svt.se/tv-tabla/

polska TVP-1 jest lepsza niz wszystkie szwedzkie kanaly publiczne (SVT)

swoje ganicie obcego nieznajac

ZEN
      • man_sapiens Re: Ribbentrop czy Molotov? 20.03.14, 22:53
        > kiedy wreszcie ustawia gilotyny na majdanie?
        Rosyjscy agenci-prowokatorzy już nad tym pracują.
      • antyegzorcysta.unijny Re: Ribbentrop czy Molotov? 21.03.14, 21:51
        www.kresy.pl/kresopedia,historia,wojna-o-granice?zobacz/klamstwo-curzona
        Nie ma się czego czepiać Ribbentropa czy Molotova, bo granice wytyczyli Anglo-Amerykanie
        - -
        Prześwięcić diabłów wodą radioaktywną, a zostaną oczyszczeni i nie dostąpią ognia piekielnego.
    • arkaf Nie, to Lawrow 20.03.14, 20:14
      mistrz, tamci mogliby sie od niego uczyc
      tej dobrotliwej troski o dobrych ludzi w niedobrych panstwach
    • wojciech.2349 Re: Ribbentrop czy Molotov? 20.03.14, 20:39
      polski_francuz napisał:

> Siergiej Ławrow w rosyjskim parlamen
      > cie: Na obronę swojej integralności terytorialnej mogą liczyć tylko te państwa,
      > które zapewniają równe prawa wszystkim narodom.

---------------------
      Spójność musi być definiowana pozytywnie.
      Bolszewicy umieli to werbalizować.

Łagrow tego nie potrafi.
      • kaszebe12 -Co nowego w Libii ? 20.03.14, 20:42
        ...co nowego w nowej "demokracji" ?
        • wojciech.2349 Re: -Co nowego w Libii ? 20.03.14, 20:45
          kaszebe12 napisał:
          > ...co nowego w nowej "demokracji" ?
          --------------
          Nie wiem.
          Również nie wiem co się dzieje w południowej Afryce.

Na południu 1 mln. dusz w jedną lub w drugą stronę
          nie jest komentowane.
          • wasilko Re: -Co nowego w Libii ? 20.03.14, 20:59
            Nie warto służyć Jankesom Wojtek. Oni się wyniosą, Radka i Rudego jeszcze zabiorą, a Ty zostaniesz z rodziną. Przypomnij sobie jak to było w Sajgonie...
            • wojciech.2349 Re: -Co nowego w Libii ? 20.03.14, 21:09
              wasilko napisał(a):
              > Nie warto służyć Jankesom Wojtek. Oni się wyniosą, Radka i Rudego jeszcze zabio
              > rą, a Ty zostaniesz z rodziną. Przypomnij sobie jak to było w Sajgonie...
              ---------------------
              Kacapy i Jankesi to dwie choroby.
              Dżuma i grypa.

Najlepiej nie chorować, ale jeśli muszę to wybieram grypę.
              Sorry. Nie lubię zimna i wczasy w Mgadanie mnie nie rajcują.
              Brrrrr.
    • wasilko Niesmaczne sprawy Ukrainy (onet.pl) 20.03.14, 20:42
      "Foreign Policy": w ukraińskim rządzie zasiadają źli chłopcy

"Tak, w ukra­iń­skim rzą­dzie są źli chłop­cy" - pisze ame­ry­kań­ski ma­ga­zyn "Fo­re­ign Po­li­cy". I prze­ko­nu­je, że nad­szedł czas na "szcze­rą roz­mo­wę o pew­nych nie­smacz­nych spra­wach" zwią­za­nych z nowym ukra­iń­skim rzą­dem. Ma na myśli li­de­rów ugru­po­wa­nia Swo­bo­da, któ­rzy prze­wo­dzą obec­nie Ukra­inie. "Czy Ukra­ina jest go­to­wa na na­zi­stow­ski pucz?" - py­ta­ją.
      Andrew Foxall i Oren Kessler przypominają w "Foreign Policy", że Władimir Putin usprawiedliwiał napaść na Krym chęcią ochrony Rosjan przed neonazistami, nazistami i antysemitami. "Łatwo jest odrzucić tę retorykę, zwłaszcza że, co by nie mówić, Putin jest seryjnym kłamczuchem i łgarzem. Ale podczas gdy zagraniczne rządy mają racje w ocenie inwazji Putina na Ukrainę, to mylą się, zakładając, że jego ukraińcy oponenci są bez skazy".

Więcej

wiadomosci.onet.pl/swiat/foreign-policy-w-ukrainskim-rzadzie-zasiadaja-zli-chlopcy/ynr9r
      • polski_francuz Re: Niesmaczne sprawy Ukrainy (onet.pl) 20.03.14, 21:15
        Sadze, ze masz racje. I Ukraincy wzieli troche za duzo prawicowcow. Ale sedno sprawy jest zupelnie gdzie indziej.

Jest nim rosnaca, coraz wieksza i coraz powszechniejsza nienawisc do Rosjan, do ich chamstwa, do ich zarozumialosci, do ich tepoty i do ich glupoty.

Ta nienawisc rosnie u Ukraincow, rosnie u Polakow, rosnie u Niemcow i rosnie u Francuzow.

PF
        • kaszebe12 Znowu klamiesz , pefcia... 20.03.14, 21:26
          Ty NIENAWIDZISZ Rosjan , ale nie wypisuj klamstw na temat uczuc i opinii innych.-Wejdz na pierwsze lepsze francuskie forum , a od razu zauwazysz jednoznaczna "nienawisc".
          • polski_francuz Re: Znowu klamiesz , pefcia... 20.03.14, 21:30
            Widzisz kochanienki. Ja nigdy nie klamie. Zdarza mi sie, niezbyt czesto, ale zdarza mi sie mylic. Ale nie zdarza mi sie klamac.

Poza tym, zwracaj sie do mnie z szacunkiem. Ja ci szacunku nie skapie i sam sobie szacunku zycze.

Denerwowac sie nie bede, ale sadze, ze bardzo bladzisz i tyle.

PF
          • wojciech.2349 Re: Znowu klamiesz , pefcia... 20.03.14, 21:34
            kaszebe12 napisał:
            > Ty NIENAWIDZISZ Rosjan ...
            -----------------
            Nie zauważyłem, a znam PF-a od zawsze.
            • de_oakville Re: Znowu klamiesz , pefcia... 20.03.14, 21:59
              wojciech.2349 napisał(a):

> kaszebe12 napisał:
              > > Ty NIENAWIDZISZ Rosjan ...

Jako dziecko lubilem Rosjan. Za Gagarina i za Tierieszkowa. Za piosenke "A ja idu, szagaju pa Maskwie". Za Tu-104 i Tu-114, a takze An-2 i Mi-6, ktorych modele kleilem ("Flugzeug Modellbaukasten"). Pozniej przestalem ich lubic, kiedy PRL zacza sie staczac w przepasc dzieki "najlepszemu ustrojowi" ze wschodu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
              "Oni kochali nas zazarcie (i za zarcie), a my ich zawziecie (i za wziecie). :)
            • jorl Re: Znowu klamiesz , pefcia... 20.03.14, 22:06
              wojciech.2349 napisał(a):

> kaszebe12 napisał:
              > > Ty NIENAWIDZISZ Rosjan ...
              > -----------------
              > Nie zauważyłem, a znam PF-a od zawsze.

Jak to nie nienawidzi? Oczywiscie ze tak. Do tego miesza mu sie z nienawiscia pogarda do Rosjan.
              Te cechy maja wlasnie, tak zauwazylem, ludzie pochodzacy ze Wschodu. Z troche wyzszych sfer, raczej ziemianskich. Skad sie to bierze u nich? Mieli majatki i polniewolnikow tamtejszych. Bialorusinow itp. Prawoslawnych. Swiat byl piekny do czasu jak komuna nastala. I ci niedawni polniewolnicy na ktorych ziemianstwo patrzalo z gory, zrozumiale, pogonilo to ziemianstwo. I sie piekny Swiat dla nich skonczyl. I to przez takich pogardzanych ktorzy sie stali nagle dostatecznie silni. Stad pogarda dalej ale pomieszana z nienwiscia za zabrane majatki.
              PF urodzil sie po wojnie ale jego rodzice mu to rozumowanie wbili w glowe. Bo oni ten upadek glowa na beton przezyli.

Dochodzi do tego ich nielubienie Zydow. Bo polskie ziemianstwo na Wschodzie dosc czesto zylo ponad stan i musialo u Zydow kase pozyczac. Ktora trzeba bylo oddac a nie zawsze bylo skad. Stad i wyrazne nielubienie Zydow u tamtych. Kto lubi banksterow? Jak ma kredyty od nich? Takich jak PF, czyli znowu u jego rodzicow a on przejal to od nich.

Pozdrowienia
              • polski_francuz Nu ziemianin 21.03.14, 14:36
                bedzie w Twoich okolicach w tygodniu z 11-12 wrzesnia. Moze tym razem wpadne i napijemy siem w Eckkneipe piwa.

Ty stawiasz.

PF
      • pijatyka Re: "Putin jest seryjnym kłamczuchem i łgarzem" 20.03.14, 21:25
        No, to też nie jest przesadnie smaczna sprawa - zwłaszcza gdy mowa o przywódcy państwa...
    • felusiak1 i przeżuwacze spleśniałych skórek od chleba 21.03.14, 05:13
      Co powiedział Ławrow? W skróecie: Nie napadniemy na te państwa, które zapewnią zamieszkałym w nich rosjanom lub tym, którzy posługują się na codzień językiem rosyjskim uprzywilejowaną pozycję.

Jak zwykle dyskusja poszła na manowce. przybiegł brof puścił baka: a ciekawe kiedy na majdanie... a w iraku tratatata i natychmiast dołączył do niego kaszebe... a zobaczcie co wlibii. W tym miejscu można napisać... a co tam w wenezueli, a jak się maja w Boliwii. Czy wszyscy zdrowi?

Ani Ribbentropp ani Mołotow. To raczej wygląda ma Monachium. Musimy poczekać jakiś czas.
      Nie ulega dla mnie wątpliwości, że rosyjska polityka zabrneła w niebezpieczne miejsce. Niebezpieczne dla NAS i bardzo niebezpieczne dla Rosji.

pf napisał, ze ukraińcy wzieli trochę za dużo prawicowców. Może wzięli a może nie wzięli. Czas pokaże. Ukraina jest w stadium wczesnej rewolucji i w panujacym chaosie brylują wszyscy. Poczekajmy na wybory i po nich bedziemy mogli ocenić. Rosja nie uznaje władz w Kijowie. Jej prawo ale motywuje to w sposób obrażający inteligencje przecietnego człowieka.
      • br0f Re: i przeżuwacze spleśniałych skórek od chleba 21.03.14, 05:22
        wolnemedia.net/polityka/obce-sluzby-na-ulicach-polski/
    • xystos Re: Ribbentrop czy Molotov? 21.03.14, 15:03
      niespotykane wczesniej by Aryjczyk z Zydem przy jednym stole zasiasc

ZEN
    • smagliczka2 Rosja, to barbazynca z nozem w zebach. 21.03.14, 15:09
      FS jest bastionem agitatorow. To nie to co u mnie naforum.

Pozdrawiam wiosennie.
      • xystos Re: Rosja, to barbazynca z nozem w zebach. 21.03.14, 15:40
        smagliczka2 21.03.14, 15:09 Odpowiedz
        "FS jest bastionem agitatorow. To nie to co u mnie naforum."

.. badz silna smagliczo-niejestes sama z nudnym forum

ZEN
        • smagliczka2 Masz ciezki dzien, niczego nie rozumiesz. 21.03.14, 21:36
          .
          • xystos Re: Masz ciezki dzien, niczego nie rozumiesz. 22.03.14, 09:57

"Aby mieć dostęp do treści na tym forum musisz zostać jego uczesnikiem.

Napisz dlaczego chcesz dołączyć do forum (opcjonalnie):"

.. ha ha,uczynie pierwszy krok a ty puzniej podasz mnie o alimenty ?

ZEN
            • antyegzorcysta.unijny Re: Masz ciezki dzien, niczego nie rozumiesz. 22.03.14, 10:05
              @xystos napisał: ha ha,uczynie pierwszy krok a ty puzniej podasz mnie o alimenty ?
              -
              Adoptuj śliczne bambo
              www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU
              - -
              Prześwięcić diabłów wodą radioaktywną, a zostaną oczyszczeni i nie dostąpią ognia piekielnego.
    • tornson Zdecydowanie Litwinow!!! 21.03.14, 16:49
      Gdy kierował radzieckim MSZ, ZSRR prowadził zdecydowanie anty-faszystowską politykę, tak jak dziś Rosja!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka