Dodaj do ulubionych

Siergiej Iwanow zostal bez adidasow:-)

06.04.14, 00:07
Dla tych,kto nie wie tego kim jest Siergiej Iwanow.
pl.wikipedia.org/wiki/Siergiej_Iwanow_%28rosyjski_polityk%29
Oprocz tego Iwanow okazal sie na liscie tych rosyjskich politykow,ktorych dopadli sankcje.

Siergiej Iwanow bardzo lubi markowe obuwie sportowe ,a powniewaz dobrze orientuje sie w cenach,to dobrze wie,ze pozadne adidasy za przestepna cene,mozno kupic w amerykanskich sklepach internetowych,co i robi od pare lat,kupujac buty w Stanach.Ale ostatni zakup do udanych trudno zaliczyc,przede wszystkim dla tego,ze buty,za ktore on zaplacil,do niego tak i nie dotarli,ale dotarl list od United States Postal Service,ktory mial dostarczyc adidasy,a w nim napisano,ze jego imie jest na liscie tych osob,ktore sa objete sankcjami i dla tego paczka zostala zwrocona do sklepu.
Co jest ciekawego w tym wszystkim?
1. Krym za pare butow sportowych po przestepnej cenie :-)
2.W Rosji Iwanowych jest od groma i czuc-czuc,a i Siergiejew z tym nazwiskiem nie brakuje.Oczyiscie ofiara sankcje stal calkiem przypadkowy czlowiek,ktory nic nie ma wspolnego z doradcem Putina.

p.s.Mowia,ze glupota nie zna granic.Ale mi sie wydaje,ze zna i to granicy USA :-)
Obserwuj wątek
    • elka-sulzer Re: Siergiej Iwanow zostal bez adidasow:-) 06.04.14, 00:15
      igor.z-uk napisał(a):

> p.s.Mowia,ze glupota nie zna granic.Ale mi sie wydaje,ze zna i to granicy USA :

Niech ten biedny czlowiek moze nie gardluje zbyt glosno bo glowa panstwa w Usraelu to jest ponad prawem i jeszcze tego biednego czlowieka umiesci na jakiejs "kill liscie", jakby byl jakims ... niepokornym Amerykaninem.
      Zolnierzyki przy joy-sticku nie wahaja sie zabijac nawet ... dzieci ... nie tylko poczetych!
      • igor.z-uk Elka,on moze byc spokojny. 06.04.14, 00:26
        Szansa na to,ze Amerykanie dopadna akurat jego,sa tak samo znikome,jak i wygrana w totolotka .
        Przeciez oni nie potrafili odroznic jednego z najbardziej wplywowych poltykow rosyjskich,od zwyklego Siergieja Iwanowa :-)
        • elka-sulzer Re: Elka,on moze byc spokojny. 06.04.14, 00:40
          igor.z-uk napisał(a):

Szansa na to,ze Amerykanie dopadna akurat jego,sa tak samo znikome,jak i wygra
          > na w totolotka .
          > Przeciez oni nie potrafili odroznic jednego z najbardziej wplywowych poltykow
          > rosyjskich,od zwyklego Siergieja Iwanowa :-)

W tym wlasnie problem, Igor!
          Payatze morduja co popadnie, bezbronnych starcow, kobiety, dzieci a potem twierdza ze to ... "collateral damage".
          • igor.z-uk Re: Elka,on moze byc spokojny. 06.04.14, 10:28
            I o tym pisze ,Elka.Pajyatze beda bic na oslep i to daje szanse naszemu Iwanowu,ze w niego moga nie trafic.A to ze ucierpi sporo niewinnych,to kto by tym przyjmowal sie?
    • eva15 Re: Siergiej Iwanow zostal bez adidasow:-) 06.04.14, 00:43
      Pora, by Rosjanie zaczęli produkować własne adidasy - dla każdego Siegieja Iwanowa i nie tylko dla niego:-)))

Czekam na bojkot McDonaldsa w Rosji za to, że na Krymie z rozkazu US-rządu McDonalds zamknął swoje niezdrowe bary szybkiej obsługi zwane "restauracjami"...
      • igor.z-uk Ewa,a przeciez amerykanie ... 06.04.14, 10:18
        rowniez tych adidasow nie produkuja. Iwanow skorzystal ze amerykanskiego sklepu internetowego,jako posrednika miedzy producentem (Chiny) i kupcom.
        Co nie zmienia faktu,ze wypadaloby i w Rosji produkowac porzadne sportowe obuwie.
      • pijatyka Re: Pora, by Rosjanie zaczęli produkować własne 09.04.14, 16:08
        Chcieliśmy jak najlepiej - ale znów wyszły takie bardziej walonki...
    • johnny-kalesony Re: Siergiej Iwanow zostal bez adidasow:-) 06.04.14, 03:00
      Prywatnie mogę yeno wyrazić aprobatę, bo widoku adidasów noszonych "do miasta" nie cierpię. Rzecz jasna sprzeciwu mego nie budzi noszenie obuwia sportowego w takim celu, do jakiego zostało ono przeznaczone, czyli - do uprawiania sportu.
      Podobno Rosjanie kiedyś nosili adidasy (i obuwie sportowe) do garniturów. Czy nadal tak się dzieje?
      Niech se Iwanow kupi raczej porządne kowbojki. Pasują do wszystkego, rokendrolowo wyglądają i są dyabelsko wygodne. I koleżankom się podobają.
      Aczkolwiek - "Rosjanin w kowbojkach" to już chyba byłoby zbyt komiczne ...

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • zgred-zisko Re: Siergiej Iwanow zostal bez adidasow:-) 06.04.14, 06:18
        Problem w tym, że tu nie chodzi o Rosjanina, tylko o rozbrajająco durnych Amerykanów. Wolę Rosjanina w ślubnym garniturze i adidasach, niż takiego barana ubranego w cokolwiek.
        • igor.z-uk Zgred,masz racje. 06.04.14, 10:22
          Tu nie chodzi o buty,a nie nawet o tego nieszczestnego Iwanowa,pozbawionego patriotyzmu,jak sugeruje mara,a tylko o zbiorowa tepote Amerykanow .
      • igor.z-uk kalesony. 06.04.14, 10:20
        Wy myslicie szablonowo,brak wam polota .
        • johnny-kalesony Re: kalesony. 07.04.14, 15:44
          Nie sądzę, żeby polota mi brakowało. Posiadanie polota jest decydującym atutem w mojej pracy. Brak mi natomiast adidasów ... No dobrze - jestem w stanie się przyznać: mam dwie pary sportowych butów. Zakładam je, kiedy idę na rower (ale nie jednocześnie).

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
    • mara571 S. Iwanow zostal slusznie i przykladowo ukarany 06.04.14, 06:47
      za swoj brak patriotyzmu.
      Nie wolno w takich czasach wspierac amerykanskich impialistycznych handlarzy, nawet jesli kusza dwukrotnie nizsza, niz w Rosji, cena butow sportowych.
      • zgred-zisko Re: S. Iwanow zostal slusznie i przykladowo ukara 06.04.14, 06:51
        Ja Was nie chcę martwić ale z tego co słyszałem, takie listy dotarły również do Polski. Więc się nie zdziwcie.
      • igor.z-uk Re: S. Iwanow zostal slusznie i przykladowo ukara 06.04.14, 10:25
        Iwanow przezyl,mara.Powiem wiecej,bedzie mial swoi wymarzone buty,bo nastepne zamowienie zlozyl na imie swojego tescia.

p.s. z tego co mnie wiadomo,FSB nie sciga go za brak patriotyzmu i nikt nie ma pomyslu,zeby pozbawic go obywatelstwa rosyjskiego.
        • mara571 bardzo nie patriotycznie, zwlaszcza w tych czasach 06.04.14, 11:52
          jakiekolweik dzialan FSB czy pozbawianie obywatelstwa jest zbedne.
          Obywatela Iwanowa trzeba poddac sadowi kolektywu. Tak jak drzewiej bywalo.
          • igor.z-uk Wspieranie brackiego chinskiego narodu... 06.04.14, 12:05
            nie jest czyms nagannym,mara. Kupujac buty,wyprodukowane w Chinach,kazdy rosyjski obywatel wbija kolejny gwozdz w trumne amerykanskiego neo syjonisty :-)
            • mara571 watpliwe wspieranie 06.04.14, 12:19
              Niemiecka tivi sprawdzila Adidassa:
              www.news.de/wirtschaft/855311481/der-adidas-check-fairplay-geht-anders/1/
              Kiepskie place, zakwaterowanie w poblizu fabryki, jeden pokoj na piec osob.
              Najwiecej za kazdej parze butow, pilce czy odziezy zarabia sam koncern i sprzedawca.
              W tym przypadku amerykanski.
              • igor.z-uk Im wiecej kupia Rosjanie adidasow. 06.04.14, 12:31
                Tym lepiej bedzie zyc chinski roboczy.
                Proletariusze wszystkich krajów, łączcie się!
                • mara571 zmartwie cie 06.04.14, 12:48
                  Chinscy robotnicy systematycznie traca prace przy produkcji butow.
                  Firmy chinskie z poparcie (nawet finansowym) chinskiego rzadu przenosza produkcje butow do Sudanu. Placa sudanskiej robotnicy 35 $ za miesiac.
                  Niektorzy z tych robotnikow jada do Sudanu jako szefowie linii produkcyjnych, kontroli jakosci i zarabiaja tam 2, 3 razy wiecje niz w Chinach.
                  Byl taki krotki reportaz, chyba w Weltspiegel przed kilkoma tygodniami.
                  Inne miejsce produkcji butow to Wietnam.
                  Nike produkuje glownie tam. Najlepiej sprawdz w sklepie.
                  • igor.z-uk sadystka z ciebie,mara. 06.04.14, 12:55
                    Nie dajesz szansow na lepsze jutro bratniemu chinskiemu narodu:-(
        • eva15 Igor, Putin mi dał rosyjskie obywatelstwo ! 06.04.14, 12:04
          Przedwczoraj Duma uchwaliła, że prawo do obywatelstwa rosyjskie mają wszyscy z dawnych terenów ZSRR i z dawnego Imperium Rosyjskiego (tj. ich potomkowie).
          Czyli jak zechcę, to mogę się ubiegać o przywrócenie rosyjskiego obywatelstwa, przynależnego mi po dziadkach.
          • igor.z-uk Moja zona rowniez:-) 06.04.14, 12:08
            Jest jeden warunek -trzeba zamieszkac na stale w Rosji .Rozwazamy przeprowadzke do Soczy.
            • eva15 Re: Moja zona rowniez:-) 06.04.14, 12:13
              Kto wie, czy za kilka lat ludzie Zachodu nie zaczną uciekać do Rosji? No a wtedy z obywatelstwem jest wygodniej żyć. Problem tylko w tym, że trzeba oddać wszystkie inne.

Serio myślicie o Soczi?
              • igor.z-uk Re: Moja zona rowniez:-) 06.04.14, 12:32
                Tak.
                • eva15 Re: Moja zona rowniez:-) 06.04.14, 12:46
                  Zaprosisz mnie, jak już się tam osiedlisz?
                  • igor.z-uk Re: Moja zona rowniez:-) 06.04.14, 12:51
                    Masz to jak w banku:-)
                    • eva15 Do Soczi na emeryturze ! 06.04.14, 12:55
                      No to fajnie. Muszę się rozejrzeć w mojej nowej/starej ojczyźnie przodków:-)))

Soczi byłoby na starość, na emeryturze dobrym miejscem do życia. Cieplutko jak w Hiszpanii, a język zdecyodowanie lepiej rozumiem:-)
                      • igor.z-uk Re: Do Soczi na emeryturze ! 06.04.14, 12:56
                        otoz to.Tam jest cieplo.
            • bddominik Igor 06.04.14, 12:14
              Orientujesz się co tam się dzieje na wschodzi Ukr ? Odbywają się dziś jakieś protesty?
              • eva15 Re: Igor 06.04.14, 12:23
                Z tego co ja czytałam, to przywódców protestów wyłapują, zamykają i wywożą. Robi to rząd, który doszedł do władzy drogą protestów i przewrotu.
                • igor.z-uk Re: Igor 06.04.14, 12:33
                  Cos na dzis szykuje sie powaznego,a co z tego wyniknie,zobaczymy.
                  • eva15 Re: Igor 06.04.14, 12:48
                    A co to miałoby być?
                    • igor.z-uk Re: Igor 06.04.14, 12:54
                      O tym cos wspomina ten czlowiek:
                      www.youtube.com/watch?v=y9dkS-qVz3c
                      • eva15 Re: Igor 06.04.14, 13:05
                        Ciekawe, on mówi o planowanych aresztowaniach dzisiaj w nocy...

Oglądałam właśnie Westi - w Doniecku całkiem duże protesty.
                • bddominik Re: Igor 06.04.14, 12:33
                  Hmm czyli szybko sobie poradzili z protestami na wschodzie. Sądziłem ,że ludzie będa tam bardziej zrywni.
                  • igor.z-uk Re: Igor 06.04.14, 12:45
                    Protesty musz byc zorganizowane i finansowane,wtedy oni maja sznase na powodzenie.Do tego musi byc cel tych protestow.jak na razie cel nie jest jasny dla nas i mieszkancow wschodu i poludnia Ukrainy.
                    Zryw byl silny,kiedy oni demonstrowali za przylaczeniem do Rosji,ale szybko zgasl,poniewaz nie znalazl poparcia w dzialaniach Rosji,ktora ma inne plany.Tylko nie pytaj mnie o plany Putina.Ja cos moge domyslac sie,ale nic nie wiem o tym,co Putin ma w glowie:-)

p.s. Nagle zajecie Krymu bylo wymuszone przez te dane wywiadu,ktore przyspieszyli wydarzenia .Moze tak stac sie i w przypadku przyspieszenia wydarzen na kolejnych obszarach Ukrainy.
                    • bddominik Re: Igor 06.04.14, 13:12
                      To jakie są Igor Twoje domysły ?:)
                      • bddominik Protesty na wsch Ukr 06.04.14, 15:52
                        wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Separatystyczna-demonstracja-w-Doniecku-wiece-w-Charkowie,wid,16521119,wiadomosc.html?ticaid=112807
                        Ciekawe ile tak naprawdę ludzi tam protestuje.
                        • igor.z-uk Re: Protesty na wsch Ukr 06.04.14, 16:34
                          W Donecku nie mniej niz 20 000 osob.W Charkowie powyzej 10 000.To minimalne liczby.
                      • igor.z-uk jakie moi domysly? 06.04.14, 16:33
                        sadze,ze w tej chwile Putin kalkuluje,co jest bardziej oplacalno : dopuscic do wyborow na Ukrainie,czy ich zerwac.
                    • bddominik Re: Igor 06.04.14, 14:10
                      Nagle zajecie Krymu bylo wymuszone przez te dane wywiadu,ktore przyspieszy
                      > li wydarzenia .Moze tak stac sie i w przypadku przyspieszenia wydarzen na kolej
                      > nych obszarach Ukrainy.

Sądzisz Igor, że moze jeszcze dojsć do zajęcia jakiś terenów Ukrainy wschodniej ?
                      • igor.z-uk Re: Igor 06.04.14, 16:39
                        Wszystko zalezy,co kombinuja majdanowcy ze Stanami.
                        Putin ich wyprzedzill o gora dwa tygodnia,bo miala byc podpisana umowa na dzierzawe portow na Krymie dla amerykanskiej marynarki na 99 lat .Ponoc Amerykanie obiecali za to placic po 1 mld baksow rocznie.Umowa z Rosja miala byc rozwiazana.Jakby do tego doszlo,to byllaby wojna.Putin ,zajmujac Krym,uratowal swiat przed bardzo powaznym konfliktem zbrojnym z trudno przewidywalnymi skutkami.
                        O ile wladzy Rosji wejda w posiadanie innych planow,dotyczacych budowy baz amerykanskich na Ukrainie,to wojska rosyjskie przekrocza granice Ukrainy.
                        • bddominik Re: Igor 06.04.14, 16:44
                          O kurde o tym to niewiedziałem. To znaczy zdawalem sobie sprawe, że US Navy zawita na Krym ale w dłuższej perspektywie. No i Jaceniuk miał szybko zerwać umowę z FR odnośnie dzierżawy baz na Krymie i rosyjskich wojsk.
                        • bddominik Re: Igor 06.04.14, 16:47
                          O ile wladzy Rosji wejda w posiadanie innych planow,dotyczacych budowy baz ame
                          > rykanskich na Ukrainie,to wojska rosyjskie przekrocza granice Ukrainy.

Igor ważne też nie dopuścić Ukrainy do NATO. Bo wtedy też będzie po ptokach.
                          • igor.z-uk I o to toczy sie gra. 06.04.14, 16:55
                            ja caly czas pisze:Rosja nie potrzebuje tego,zeby Ukraina stala czescia federacji rosyjskiej.Ukraina ma byc przyjazna Rosji i w ostatecznosci znajdowac sie w tych samych sojuszach gospodarczych i wojskowych,co i Rosja.
                            Ukraina jest bardzo waznym partnerem Rosji i jest tylko jedna opcja,przy ktorej Rosja moze stracic Ukraine. To wojna,w ktorej Rosja okaze sie pokonana i rozwalona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka