Dodaj do ulubionych

Republika Noworosja

24.05.14, 14:42
Szefowi DRL i LRN podpisali umowe o zjednoczeniu pod nazwa republika Noworosja.

korrespondent.net/ukraine/politics/3368163-donetskaia-y-luhanskaia-narodnye-respublyky-obedynylys-v-novorossyui

Europejski kraje wysylaja pomoc rzadu w Kijowie.
argumenti.md/archives/2222
Obserwuj wątek
    • brat_ramzesa Dniepropietrowsk i Odessa tez cche 24.05.14, 15:08
      ale ich za morde trzymaja nacbandy
    • brat_ramzesa Polowa Kijowskiego Berkuta sie wykruszyla 24.05.14, 15:14
      Czyzby pomalu bunt struktur silowych??
      Czas najwyzszy skoro hunta potrafi do nich strzelac jak do kaczek za odmowe pacyfikowania ludnosci nie powini stac biernie i sie przygladac jak ich samych morduja
    • humbak Re: Republika Noworosja 24.05.14, 15:46
      Sensacja i meganiespodzianka.
      • marko125 Re: Republika Noworosja 24.05.14, 15:49
        Powstała na papierze.
      • pijatyka Czytaj: Starokacapia 26.05.14, 00:44
        Ale cuchnie... Fuj!
    • romrus Noworosja - republika na papierze:-) 24.05.14, 18:01
      Około 17 tys. milicjantów w Donbasie na wschodzie Ukrainy przeszło w ostatnim czasie na stronę separatystów - oświadczył szef departamentu bezpieczeństwa publicznego MSW Ukrainy Wołodymyr Hryniak.

17 000 gliniarzy olalo kijowskich samozwancow cieplym moczem:-)
      • boavista4 Re: przyjdzie czas ze do Nowej Rosji 24.05.14, 19:36
        przylazy sie reszta Ukrainy, lacznie z Lwowem, a Nowa Rosja stanie sie czlonkiem paktu obronnego z Chinami i Rosja, czyli nie bedzie wchlonieta przez Putina i wszystko bedzie zgodne z umowami miedzynarodowymi. kto straci? oczywiscie kartoflani filozofowie z fórum.
        • boavista4 Re: wilki sa bardzo potrzebne w Europie i Ukrainie 24.05.14, 19:39
          Zaraz ludzie madrzeja:

• humbak Re: Noworosja - republika na papierze:-) 24.05.14, 20:04
        Oczywiście w Kijowie są samozwańcy. W Donbasie nie.
        • romrus Re: Noworosja - republika na papierze:-) 24.05.14, 20:14
          humbak napisał:
          > Oczywiście w Kijowie są samozwańcy. W Donbasie nie.

Nie wiem.
          Jestem szarym obywacelem.
          Jesli 17000 gliniarzy uwazaja, ze samozwancy sa w Kijowie, a w Doniecku sa wladze ludowe, to mam sie podporzadkowac i tyle.

Przekaz pozdrowenia do Kijowa:-)
          • humbak Re: Noworosja - republika na papierze:-) 24.05.14, 20:28
            Myślę że 17000 ludzi to za mało, by legitymizować władze iluśtam milionowej społeczności.
            • romrus Re: Noworosja - republika na papierze:-) 24.05.14, 20:50
              humbak napisał:
              > Myślę że 17000 ludzi to za mało, by legitymizować władze iluśtam milionowej spo
              > łeczności.

Spolecznosc akurat juz zaglosowala na referendum.
              Gliniarzy tylko uznali jego wyniki.

I zdradze cie tajemnice- spolecznosc ma gdzies uzna Kijow te wyniki czy nie, a jeszcze bardzej - uzna Zachod te wyniki czy nie.

W tym przypadku zdanie 17 000 uzbrojonych gliniarzy jest o wiele waznejsze niz belkot 170 000 zachodnich politykow i dziennikarzy.
              • humbak Re: Noworosja - republika na papierze:-) 24.05.14, 21:22
                Jasne że zagłosowała. I właśnie dlatego, że zagłsoowała władze separatystynczne, których nikt nie wybierał blokują wybory. Daj spokój.
                • romrus Kogo obchodza... 24.05.14, 21:34
                  humbak napisał:
                  > Jasne że zagłosowała. I właśnie dlatego, że zagłsoowała władze separatystynczne
                  > , których nikt nie wybierał blokują wybory. Daj spokój.

...wybory w sasiednim panstwie?
                  Na swoim terenie nich wybieraja, a w Noworosji tu juz nie.
                  Przeciez Serbowie nie glosuja na wyborach w Kosowie.
                  • humbak Re: Kogo obchodza... 24.05.14, 21:50
                    Twoja wypowiedź jest bez sensu. Nawet nie będę wskazywał czemu.
              • boavista4 Re: Niespodzianka, Ukraincy chca zeby prezydentem 24.05.14, 21:23
                byl Jarek K i juz ! Teraz Jarek wyjdzie za maz za Julke i po ptokach, na ukrainie zapanuje zgoda narodowa od Wschodu do Zachodu , od poludnia do Polnocy a nawet w restauracji wiselka na 1 avenue w Manhattanie. Wesele odbedzie sie na Krymie, bo Ruskie uciekna z Kryma, aswiadkami beda polykacz krawatow Saaka, zlota Anielka i Burak Osama. Na Ukrainie zapanuje wieczny spokoj i absolutny dobrobyt. W odrodzonej Ukrainie pozostana patrioci banderowcy, a reszta znajdzie doskonala prace w Polsce, gdzies na Slasku Dolnym , kolo Zagania.
              • igor_uk 17 000 strozow prawa... 24.05.14, 21:45
                ktore wstali po stronie narodu,to powazna sila,humbak i mnie nie chodzi o sile militarna,a tylko o sile polityczna.
                Ci milicjanci doskonale wiedzieli co im grozi i tym nie mniej postanowili byc razem z narodem.Oni legitymizowali wladzy Noworosji,z kolei banderowcy musieli siegnac po pomoc roznym bandziorow,rowniez i tych,kogo zwolnili z wiezienie.
                • humbak Re: 17 000 strozow prawa... 24.05.14, 21:53
                  Milicjantów. Obywateli jak wszyscy inni, w momencie gdy zmienili barwy. I skończ z tym wartościowaniem. Jest namolne. Władze kraju demokratycznego (a takim chcą być dwie republiki separatystyczne, skoro rozpisywały referendum) nie są mocowane przez istnienie służb porządkowych, tylko przez wybory władz.
                  • boavista4 Re: 17 000 strozow prawa to nic takiego 24.05.14, 22:32
                    Z Polski przyjedzie wojtus, Borrka, a jeszce dolaczy PA, PF, Malkontent , bywszy i zrobia taki porzadek ze w nagrode Julka zrobi im francuski pocalunek. Jestem optymista !
                  • marko125 Do obwodu ługańskiego 25.05.14, 22:08
                    Wjeżdzają kolejne jednostki wojskowe sił rządowych.
      • marko125 Re: Noworosja - republika na papierze:-) 25.05.14, 10:27
        No i ? I tak nie powstanie z tego odrębna republika. Putin już zapewne sprzeda ich i dogada sie z nową władzą Ukrainy
    • igor_uk Dzis zolnierze Noworosji wyjechali .... 26.05.14, 00:32
      bronic granic swojego Panstwa.Wiele zolnierze maja chrakterystyczne slowianskie rysy twarze:-)
      www.youtube.com/watch?v=b-dsNWYTa_w#t=36
      • eva15 Re: Dzis zolnierze Noworosji wyjechali .... 26.05.14, 00:42
        Myślisz, że faktycznie batalion "Wostok" już tam jest?
        • eva15 Re: Dzis zolnierze Noworosji wyjechali .... 26.05.14, 00:49
          Chodzi mi o to, że obejrzałam filmik dokładnie i widzę, że część żołnierzy ma jednak słowiańskie rysy. Na mnie sprawia to wrażenie jakiejś mieszanki różnych nacji..
          • marko125 Separatyści właśnie dostają łomot 26.05.14, 13:14
            W okolicach lotniska w Doniecku.
    • arkaf romrus moglbys pisac jak jest, a nie jakbys chcial 26.05.14, 13:21
      zeby bylo ?

"- Ługańska Republika Ludowa nie połączyła się z Doniecką Republiką Ludową - powiedział agencji UNIAN samozwańczy premier ŁRL Wasilij Nikitin.
      W sobotę separatyści poinformowali o utworzeniu nowego „państwa”, które miało powstać we wschodnich regionach Ukrainy. Nazwali je Noworosja, jak wschodnie obwody ochrzcił prezydent Władimir Putin. I chociaż media informowały, że separatyści podpisali porozumienie o połączeniu Republik Lidowych, Nikitin temu zaprzecza.
      - Żadne tego typu umowy z Doniecką Republiką Ludową nie zostały zawarte. Było porozumienie, ale w sprawie utworzenia Związku Republik Ludowych, do którego wejdą dwie niezależne republiki - mówi samozwańczy premier."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka