Dodaj do ulubionych

Dzis Wielkie Swieto.

12.06.14, 09:21
Dzień Rosji (ros. День Рoccии, błędnie nazywane Świętem Niepodległości) – rosyjskie święto państwowe, obchodzone corocznie w dniu 12 czerwca.

W dniu 12 czerwca 1990 obradował pierwszy Zjazd Deputowanych Ludowych RFSRR, na którym ogłoszono deklarację niepodległości państwowej Rosji[1]. Dokładnie rok później, odbyły się pierwsze wybory prezydenckie w tym kraju. Od 1994, data ta uznawana jest jako oficjalne święto państwowe.

W 2001 roku, ustaliła się obecna nazwa święta: "Dzień Rosji" (rosyjski День Рoccии), oficjalnie Święto Narodowe Rosji.

Amerykanskie oficjeli juz zlozyli Rosjanom gratulacje z okazji tego Swieta.

Джoн Керри пoздрaвил рoccиян c Днем Рoccии

Rowniez Psaki,za pomoca swojej zastepczyni ,pozdrowila Rosjan.

A czy Ty zlozyl gratulacje Rosjanom z okazji ich swieta?

Obserwuj wątek
    • arkaf nie przypominam sobie kurduplu 12.06.14, 09:47
      zebys skladal Polsce, Polakom zyczenia np 3 maja

i w mysl zasady jak Kuba bogu, tak bog Kubie
      • pijatyka Re: ogłoszono deklarację niepodległości państwowej 12.06.14, 18:13
        Całkiem fajny dzień - początek agonii Sowieckowo Sojuza... ;)

Z normalnymi Rosjanami można z tej okazji wychylić stakanczik za spokój duszy Borysa Jelcyna; natomiast forumowej kacapiej hołocie poradzić... ;->

www.liveinternet.ru/images/attach/743714/1247690.jpg
    • szwampuch58 Re: hmmmm... Wielkie Swieto. 12.06.14, 09:49
      marna prowokacja
      • igor_uk Tak,szwampuch58. 12.06.14, 09:51
        Ten watek jest prowokacyjny. To jest lep na muchy.
    • arkaf dzisiejsza wersja sorokina 12.06.14, 10:02
      jakas niedouczona w polskim pismiennictwie jest, albo chleje od rana jak na ruskiego chama przystalo,
      w koncu swieto ma :)
    • lubat Re: Dzis Wielkie Swieto. 12.06.14, 11:11
      1igor-uk napisał(a):

> A czy Ty zlozyl gratulacje Rosjanom z okazji ich swieta?

Teraz to już nie mam wyboru:)))

Wszystkiego najlepszego, Rosjanie. I nie dopuśćcie do irakizacji czy afganizacji Ukrainy;)
      • igor_uk Lubat,zawsze czlowiek ma wybor. 12.06.14, 11:26
        Przeciez mogles zrobic z siebie takiego samego glupka,jak i ci,co wypowiedzieli sie wczesniej .
        Ale postanowiles postapic inaczej.
        Sadze,ze wszystkie Rosjanie,niezaleznie od narodowsci,sa Tobie wdzieczne za zlozone ,przez ciebie,gratulacje.
        • eva15 Igorze, z praznikom 12.06.14, 23:26
          Dołączam się do życzeń dopiero teraz, bo mnie wcześniej na forum nie było. Obejrzałam we "wrażej ruskiej" tv uroczystości z okazji tego święta. W skretyniałej Europie nikt już nie potrafi tak radośnie świętować swego patriotyzmu jak wy.
          • igor_uk Re: Igorze, z prazdnikom 12.06.14, 23:33
            Dzieki,Ewa,ale tylko w imieniu Rosjan.To swieto panstwowe wspolczesnej Rosji,ja do niej nie wiele mam :-(
            • eva15 Re: Igorze, z prazdnikom 13.06.14, 00:17
              Eee tam, masz i to wiele, jesteś patriotą swego kraju.. OObojętnie, gdzie byś nie mieszkał...
    • arkaf wymazano twoj wpis pt "ha ha ha" 12.06.14, 11:14
      pewnie na twoja wlasna prosbe, gdyz byl gwaltem na polskiej pisowni, wiec daruj sobie
      i tak ciebie nikt tu powaznie nie traktuje
      kiepska prowokacino
      • igor_uk arkaf . 12.06.14, 11:37

Przeciez ty mnie bardzo powazno traktujesz,o czym swiadczy twoja sygnaturka.
        Ty dla mnie jestes nikim i dlatego mnie do glowy nie przyszlo by w swojej sygnaturce cos pisac na twoj temat.
        • arkaf Re: arkaf . 12.06.14, 12:51
          mow mi wuju
    • kacza_aberracja Re: Dzis Wielkie Swieto. 12.06.14, 11:16
      Igor, jestes fajnym facetem! Podziwiam Cie, z jakim spokojem i rzeczowo probujesz prowadzic konwersacje z polskimi ignorantami i rusofobami na tym forum!
      Wszystkiego najlepszego Igor! Informuj nas jak najczesciej o wydarzeniach i sytuacjach, ktore wydaja Ci sie wazne!
      • igor_uk Dzieki,przyjacielu. 12.06.14, 11:29
        Nie zawsze spokojnie i rzeczowo prowadze z nimi konwersacje,czasami po prostu odganiam ich od siebie.Tak,jak odgonia sie wscieklego kundelka,ktore skacze kolo nog i ujada.
    • igor_uk 10 rosyjskich brandow . 12.06.14, 11:24
      1.Ruski kosmos - sputnik i Gagarin. Jako pierwszy w kosmos polecial Rosjanin.
      To dowod na sile rosyjskiej nauki.
      2.AK-47 (kalach) - znany i cniony na calym swiecie. Jest tak samo,jak i Rosjanie - niezawodny i nie potrzebujacy speciaalnej opieki :-)
      3.Wodka - jest na tyle identyfikowana z Rosja,ze po tym,jak w Rosji zostala przyjeta uchwala o zakazie pedalskiej propagandy wsrod dzieci,to pedo-zachod zaproponowal bojkot ruskiej wodki.
      Ten brand jest odpowiedzialny za szerokosc rosyjskiej duszy :-).
      4.Balalajka - uznana w Stanach za bron masowego razenia .
      Pokazuje delikatnosc rosyjskiej duszy :-)
      5.Ruska zima -ktora strasza wszystkich na swiecie,ktora ,ponoc,pokonala wszystkich wrogow Rosji.
      Pokazuje piekno i surowsc Rosji.
      6.Czeburaszka (Kiwaczek) przemile bajkowe zwierzatko.
      Pokazuje dobroc,cierpliwosc i przebaczenie rosyjskiej duszy.
      7.Niedzwiedz - byry misiek,jest bardzo silny,ma dlugie pazury i jest smiertelnie nie bezpieczny ,zwlaszcza w gniewie.Ale jak misia nie ruszac,to jest bardzo milym i sympatycznym zwierzatkiem,az sie chce prrzytulic :-)
      Pokazuje surowa moc Rosji .
      8.Ruski cyrk - jeden z najlepszych na swiecie i z zadnym nie da sie pomylic.
      Sila i tresura - istota Rosji.
      9.Rosyjska powiesc - rosyjska proza ,przedewszystkim Tosltoj,Dostojewski ,Turgeniew ,Czechow ,znana na calym swiecie.Zaden szanujacy sie teatr na swiecie nie moze nie miec w swoim repertuaze dziel wielkich rosyjskich pisarze.
      Pokazuje madrosc ,piekno i glebokosc rosyjskiej duszy.
      10.Ruska muzyka ,tylko kilka nazwisk -Czajkowski,Strawinski,Balakiriew .
      Nie ma o czym mowic,trzeba sluchac.
      • drugiwojwa Re: 10 rosyjskich brandow . 12.06.14, 12:45
        Wszystkie w/wymienione "brandy" powstały albo w carskiej Rosji, albo w ZSRR...
        po roku 1991 roku wszystko podupadło. Szczególnie - pkt 1 to osiagnięcie radzieckiej nauki a nie rosyjskiej.
        Po 1991 roku powstały tylko oazy biedy i bogactwa... Nie ma czym się chwalic...
    • humbak Re: Dzis Wielkie Swieto. 12.06.14, 11:37
      Gratulacji nie złożę, bo nie ma okazji, ale życzyć wszystkiego najlepszego Wam, jej obywatelom mogę jak najbardziej. Nieco dziwne że się tego domgasz, ale bywa:)
      • igor_uk Re: Dzis Wielkie Swieto. 12.06.14, 11:41
        Ja nie jestem obywatelem Rosji,humbak .Dlatego moge domagac sie :-)

p.s.Jestem ruskim czlowiekiem,urodzonym w ZSRR.
        • humbak Re: Dzis Wielkie Swieto. 12.06.14, 12:23
          No to poszerzając, obywatelom i ludziom z tym krajem się identyfikującym.
    • vladexpat Re: Dzis Wielkie Swieto. 12.06.14, 11:46
      Rosji i obywatelom Rosji niezależnie od ich narodowości życzę, by żyli w normalnym kraju, w którym priorytetem są dobrobyt, wolność i spokój obywateli.
      • igor_uk Vlad. 12.06.14, 11:52
        I taka Rosja wlasnie jest .
    • bywszy1 Re: nu,da!+ 12.06.14, 13:14
      igor_uk 12.06.14, 11:41
      Ja nie jestem obywatelem Rosji,humbak .Dlatego moge domagac sie :-)

p.s.Jestem ruskim czlowiekiem,urodzonym w ZSRR.
      • retromix Zapomniałeś dodać, że ta grupka 13.06.14, 11:48
        to pracownicy Ambasady FR i ich rodziny. Jak widać nie wszyscy defilują.
        • igor_uk Nic nie zapomnialem. 13.06.14, 11:51
          Tym nie mniej dziekuje za podbicie watku.
    • malkontent6 Re: Dzis Wielkie Swieto. 12.06.14, 16:47
      1igor-uk napisał(a):

> A czy Ty zlozyl gratulacje Rosjanom z okazji ich swieta?

Wszystkiego najlepszego. :)
      • igor_uk Dzieki,malkontent... 12.06.14, 17:19
        W imieniu Rosjan,sadze,ze jako Rosjanin z pochodzenia ,moge Tobie podziekowac..
    • drugiwojwa Życzenia sobie składają i strzelają do dzieci... 12.06.14, 22:55
      Pozdrowienia od Poroszenki dla putina
      polish.ruvr.ru/news/2014_06_12/Poroszenko-zlozyl-zyczenia-Putinowi-z-okazji-Dnia-Rosji-5392/
      oraz :
      polish.ruvr.ru/news/2014_06_12/W-Slowiansku-ostrzelano-dwa-autobusy-z-dziecmi-8164/
      Życzenia sobie składają i strzelają do dzieci .....

• marsaqua Re: Dzis Wielkie Swieto. 12.06.14, 23:17
      Zycze Rosji wielu sukcesow we wprowadzaniu prawdziwej demokracji, ktorej juz od dawna nie ma na zachodzie. Tam panuje mafio-plutokracja.. Coraz bardziej wyglada, ze to wlasnie Rosja stanie sie najwazniejsza ostoja demokracji w nastepujacych dekadach, dokad uciekac beda dysydenci z zachodu.
      ot, chichot historii..
    • kzet69 Re: Dzis Wielkie Swieto. 13.06.14, 00:31
      Życzę Rosji by wreszcie wyszła ze swego matrixu i stała się normalnym EUROPEJSKIM państwem, a nie bandytą machającym na oślep kijem.
      • igor_uk Odsosi,zuzia :-) 13.06.14, 00:35
        I idz spac,niegrzeczna dziewczynka.
      • vladexpat Re: Dzis Wielkie Swieto. 13.06.14, 11:40
        kzet69 napisał:

> Życzę Rosji by wreszcie wyszła ze swego matrixu i stała się normalnym EUROPEJSK
        > IM państwem, a nie bandytą machającym na oślep kijem.

Jak państwo, którego chyba 3/4 obszaru znajduje się w Azji może być europejskie? Z geografią chcesz walczyć?
    • wasilko Z okazji święta życzę Wam Rosjanie pokoju, zdrowia 13.06.14, 07:53
      i pomyślności.
      Wasiłko
    • bywszy1 Re: pan przypomina faceta+ 13.06.14, 11:28

milujacego
      cudza zone
      a ona do pana nie chce sie przyznac i
      odwdziecza sie znanym
      symbolem
    • retromix Nie wymuszaj składania życzeń! 13.06.14, 11:45
      Nie przypominam sobie aby Rosjanie składali mi kiedykolwiek życzenia.
      • igor_uk Nie wymyszam. 13.06.14, 11:55
        A tylko pytam:-)

p.s. jeszcze raz dziekuje za podbicie watku.
        • retromix Re: Nie wymyszam. 13.06.14, 12:03
          Pomimo wszystko życzę Rosjanom wszystkiego najlepszego, szybkiego rozwoju Ojczyzny, szczęśliwości i oby każdy dzień w Rosji był lepszy od poprzedniego.
          • igor_uk Re: Nie wymuszam. 13.06.14, 12:10
            I to warto docenic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka