Dodaj do ulubionych

1:16 ! To jest wynik !!

17.06.14, 08:57
Nie, to nie wynik meczu w piłce nożnej na MŚ w Brazylii, to jest stosunek sił Rosja : NATO.
Tak powiedział minister spraw zagranicznych Rosji Ławrow:
ria.ru/world/20140614/1011970127.html
W związku z powyższym mam pytanie : Kto doprowadził w ZSRR i obecnie w Rosji do takiego układu sił ?

Szczególnie liczę na odpowiedź znawcę Rosji i nie tylko, gorącego obrońcę Putina znanego komentatora - nie omylnego w swoich wypowiedziach Igora :)
Igor pisze :
Zapraszam wszystkich,komu Rosja lezy na sercu,jak rowniez tych,kto od samego tego slowa dostaje drgawek,na forum "Rosja i swiat" forum.gazeta.pl/forum/f,154812,Rosja_i_swiat_.html
Obserwuj wątek
    • igor_uk [...] 17.06.14, 09:14
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • drugiwojwa Re: Mareczek. 17.06.14, 10:17
        Jeżeli to powiedział Sikorski, tym bardziej mam prawo mu wierzyć. Jest moim polskim ministrem spraw zagranicznych. A ty igorek jak zwykle nie odpowiadasz na pytanie tylko szukasz dziury w całym :)
        • igor_uk ha,ha. 17.06.14, 16:38
          Usuneli wpis,w ktorym nie bylo nic,co by lamalo regulamin forum.W usunietym wpisie napisalem tylko to,ze te slowa naleza nie do lawrowa,a do Sikorskiego.Biorac pod uwage fakt,ze ta wypowiedz Sikorskiego jest powszechnie znana,dzialania cenzury sa bardzo dziwne.
    • krzysiozboj Re: 1:16 ! To jest wynik !! 17.06.14, 09:32
      W zasadzie na głupie prowokacje nie powinno się odpowiadać ale ...
      1. Odpowiedź dla Rosjan (i pewnie wiele się w tym nie mylą) jest banalna - Gorbaczow i Jelcyn, więc na powtórkę z tego co dwaj w/w raczej nie pozwolą, dla nich Putin przywraca (mniejsza o to ile w tym racji) dawną pozycję Rosji
      2. Pytanie czy mając taki stosunek przewagi da rady Rosję podbić? Byli już tacy którzy twierdzili że to możliwe i bynajmniej do najgłupszych nie należeli, kończyło się tak a nie inaczej.

Ja pokusiłbym się przy okazji o inne pytanie - skoro NATO takie wszechmocne to dlaczego zwija się z Iraku i Afganistanu zostawiając te kraje nie tylko w stanie wojny domowej (w Afganistanie pewnie ciut później to przyjdzie niż w Iraku bo i proces demokratyzacji był nieco opóźniony w stosunku do Iraku) ale praktycznie wystawiło się tam na rzeź wszystkich którzy temu NATO zaufali czy pomogli? Chcesz może zobaczyć jak kończy Iracka armia wyszkolona i uzbrojona przez kraje NATO?

Obawiam się też że robisz ten sam błąd co kiedyś Breżniew pytając o ilość czołgów które posiada Watykan, w niedalekiej przyszłości to nie czołgi mogą decydować o to kto wygra tę wojnę, zwaną cywilizacyjną.
    • brat_ramzesa dokladnie 17.06.14, 10:17
      Dla mnie wspolczesy model cywilizacyjnyoferowany przez USA jest nieatrakcyjny, duzo bardziej jest prekonujacy wspolczesny chinski, rosyjski, podziw mam dla starych Niemiec , prawdziwie kapitalistycznych starych USAncow.....wspolczesny ZAchod wypral sie z zasad moralnych liczy sie napychanie kieszeni do granic absurdu , kosztem nie pracy a pozyczek...
      • 5magna Re: dokladnie 17.06.14, 16:42
        tu jest wynik Made in Hameryka....

www.caseyresearch.com/americas-day-of-reckoning-is-approaching

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka