Dodaj do ulubionych

Roznica miedzy Polska a Rosja

19.06.14, 14:46
Dziennikarze zdobyli skads tasmy z rozmowami nieoficjalnymi czlonkow rzadu. Rzad wyslal policje by tasmy odzyskac. Dziennikarze tasm nie oddali.

Czy dziennikarzy zamordowaly sluzby? Nie Czy wyslano ich do lagru? Nie. Czy rzad przetrwa? Nie wiadomo.

Czy Polska jest demokratyczna? Jest.

PF
Obserwuj wątek
    • radar105 Re: Roznica miedzy Polska a Rosja 19.06.14, 14:59
      polacy latają do koscioła a rosjanie w kosmos -taka jestb roznica !
      • j-k latali, hloopcze, kiedys latali... 19.06.14, 15:06
        - bo ostatnio to i to im nie wychodzi :)
        natemat.pl/66573,katastrofa-rosyjskiej-rakiety-rozbila-sie-tuz-po-starcie
      • wojciech.2349 Re: Roznica miedzy Polska a Rosja 19.06.14, 15:06
        radar105 napisał(a):
        > polacy latają do koscioła a rosjanie w kosmos -taka jestb roznica !
        --------------------------
        A ja jestem ciekaw kiedy Rosjanie będą uprawiali tyle kartofli
        by im starczyło.
      • magdolot Re: Roznica miedzy Polska a Rosja 19.06.14, 15:19
        adar105 napisał(a):

Zgodziłabym się z Twoim stwierdzeniem, ale w innej formie:

Polacy udają, że latają do kościoła a Rosjanie udają, że latają w kosmos.
        • amg10 Re: Roznica miedzy Polska a Rosja 19.06.14, 15:28
          magdolot napisała:

> Polacy udają, że latają do kościoła

Nigdy nie widzialas latajacego Polaka do kosciola ???

a Rosjanie udają, że latają w kosmos.

Gdyby nie Rosjanie to pracownicy na ISS zdechliby z glodu.
          • pijatyka Re: Gdyby nie Rosjanie to na ISS zdechliby z glodu 19.06.14, 17:52
            Gdyby nie zagraniczni klienci to Rosjanie od rakiet też zdechliby z głodu
            • amg10 Re: Gdyby nie Rosjanie to na ISS zdechliby z glod 19.06.14, 19:42
              pijatyka napisała:

> Gdyby nie zagraniczni klienci to Rosjanie od rakiet też zdechliby z głodu

Masz racje. Kooperacja miedzynarodowa w techologii to dobry pomysl.
      • amg10 Brawo, trafne spostrzezenie 19.06.14, 15:24
        radar105 napisał(a):

Brawo, jeszcze raz.
        • mara571 wcale nie trafne 19.06.14, 15:37
          ja nigdy nie latam do kosciola, ja udaje sie na Msze Sw lub inne uroczystosci religijne.
          Bywa, ze tez jest to koncert, bywalo, ze przedstawienie teatralne, wieczor poezji. ( w latach 80-tych).
          • obrotowy wcale nie trafne - i owszem. 19.06.14, 15:44
            mara571 napisała:
            > ja nigdy nie latam do kosciola...

ja tez nie, gdyz latac nie umiem, a chodzic mi sie nie chce.
            jak kazdy nowobogacki jezdze limuzyna.
          • pimpus18 Re: wcale nie trafne 19.06.14, 16:06
            Poezja była za komuny.

Teraz, w neoliberaliźmie, dla ciemniaków to nie jest potrzebne.

W ogóle nie ma już dla kogo wierszy pisać.
          • amg10 Oj trafne, trafne 19.06.14, 16:34
            mara571 napisała:

> ja nigdy nie latam do kosciola, ja udaje sie na Msze Sw lub inne uroczystosci r
            > eligijne.

Mozesz byc tu wyjatkiem w tym lataniu. W przeciwienstwie do ciebie np. ja do kosciola obecnie tez latam choc nie tak czesto jak kiedys. I takich jak ja jest ciagle wielu.

P.S: oczywiscie rozumiemy sie, ze termin "latac" w odniesieniu do uczeszczania do kosciola to zwykla przenosnia.
      • szwampuch58 Re: Roznica miedzy Polska a Rosja 19.06.14, 18:54
        radar105 napisał(a):

Dobre,kruca fix nawet bardzo dobre,hehehe
    • mara571 rzad nie przetrwa 19.06.14, 15:45
      Tusk bedzie zajety slubem corki w weekend, a w Warszawie odbeda sie ostateczne konsultacje, prawdopodobnie u prezydenta, jak zakonczyc ten kryzys.
      Prawdopodobne rozwiazania: rzad fachowcow i nowe wybory we wrzesniu lub wyrzucenie Tuska i Sienkiewicza, nowy premier. Tylko kto, kiedy Tusk wycial w pien wszystkich konkurentow.
      • j-k rzad przetrwa spokojnie :) 19.06.14, 15:53
        mara571 napisała:
        > Prawdopodobne rozwiazania: rzad fachowcow i nowe wybory we wrzesniu lub wyrzuce
        > nie Tuska i Sienkiewicza, nowy premier. Tylko kto, kiedy Tusk wycial w pien wsz
        > ystkich konkurentow.

rzad przetrwa spokojnie :)
        - a Ty sama sobie przeczysz.
        wlasnie dlatego , ze Tusk wycial wszystkich konkurentow - nie ma go kto zastapic.

wszystko sie zwali na Sienkiewicza (i slusznie, bo sluzb nie dopilnowal), a reszta sie rozejdzie po kosciach i twoj ulubiony kurdupel bedzie sie musial znowu obiejsc smakiem :)))
        • pimpus18 Re: rzad przetrwa spokojnie :) 19.06.14, 16:03
          Nie mają nic lepszego do roboty, jak tylko sami siebie nagrywać?

- No i z czego się śmiejecie?

Sami z siebie się śmiejecie!

Jak u Gogola
        • mara571 wolne zarty 19.06.14, 16:04
          Monika Olejnik powiedziala jasno: przekroczyl pan czerwona ilnie, musi pan odejsc.
          A ta pania wyslano na ta konferencje prasowa o 8 rano z ta misja.
          Nie zapomnij, ze to resortowe dziecie, zwiazane ze srodowiskiem WSI.
          • j-k Olejnikowna moze sobie klepac, co chce. 19.06.14, 16:32
            mara571 napisała:
            > Monika Olejnik powiedziala jasno: przekroczyl pan czerwona ilnie, musi pan odejsc

Olejnikowna moze sobie klepac, co chce.
            - to bez wiekszego znaczenia.
            • mara571 naprawde? 19.06.14, 16:41
              i dlatego zabiera glos na konferencji jako ostatnia i nie zadaje zadnego pytania, tylko wyglasza oswiadczenie.
              Premier pokornie, ponoc z lezke w oku, opuszcza pomieszczenie.

wpolityce.pl/polityka/201391-tusk-lupa-i-kamieni-kupa-jakies-uzgodnienia-w-kregach-decyzyjnych-iii-rp-zostaly-poczynione-i-tusk-zostanie-wydany-na-pozarcie
              • j-k naprawde. 19.06.14, 16:56
                mara571 napisała:
                > Premier pokornie, ponoc z lezke w oku, opuszcza pomieszczenie.

bo jest slabeuszem.
                ale to nie dowodzi zadnej sily Olejnikowny.
                ta nie ma zadnej mocy sprawczej.
        • 5magna Re: rzad przetrwa spokojnie :) 19.06.14, 16:05
          Rosja dba o swoj kraj, widac to chociaz po wielkosci, mysla I sa przebiegli tak zeby ich za bardzo nikt nie oszykal i wyprowadzil w manowce. Polska to "Targowica" rzadzona przez zdjajcow na smyczy obcych krai ktorzy dbaja o wlasna kieszen i o nic wiecej. Amerykanin byly zastepca Sekretarza Stanu za Regana tak sie wyrazil : "Moronic Polish Government". Nic dodac, nic ujac....
      • pimpus18 Re: rzad nie przetrwa 19.06.14, 16:01
        U PiSdzielców też wodzowi nikt nie podskoczy.

W Pomrocznej to taka norma we wszystkich... ciemniaki z jakiś względów unikają słowa partia.

Będą teraz fachowcy?

A dotąd, to co to było?
        • 5magna Re: rzad nie przetrwa 19.06.14, 16:16
          W 30 linijce od konca kazdy moze znalesc zdanie napisane przec Dr. Kreig Roberts "Moronic Polish Government".....

www.informationclearinghouse.info/article38766.htm
          • pimpus18 Re: rzad nie przetrwa 19.06.14, 16:23
            Dzięki.

Radykalizujesz się coraz bardziej.

He, he.
    • lubat Re: Roznica miedzy Polska a Rosja 19.06.14, 16:50
      polski_francuz napisał:

> Czy dziennikarzy zamordowaly sluzby? Nie Czy wyslano ich do lagru? Nie. Czy rza
      > d przetrwa? Nie wiadomo.
      > Czy Polska jest demokratyczna? Jest.

Czy ty masz trochę oleju w głowie? Wątpliwe.
      • eva15 Re: Roznica miedzy Polska a Rosja 19.06.14, 17:08
        On nie ma, ale to nic nowego.

Lubacie, patrzę na polską aferę z doskoku, napisz proszę Twoją ocenę, kto tu kogo chce upupić i po co.
        • polski_francuz Znaczy siem 19.06.14, 17:36
          jak rosyjskie sluzby interpretuja to co siem w Polsze dzieje.

Tak na moje oko, to wyglada calkiem jakby wlasnie ruskie sluzby sialy ten burdel u somsiadow. Wlasciciel tej knajpy gdzie podsluchiwali tych bucow to nie Rosjanin przypadkiem?

PF
        • lubat Re: Roznica miedzy Polska a Rosja 19.06.14, 17:46
          eva15 napisała:

> Lubacie, patrzę na polską aferę z doskoku, napisz proszę Twoją ocenę, kto tu ko
          > go chce upupić i po co.

Niestety, ja tej afery prawie wcale nie śledzę. Chociaż nie da się uniknąć jakichś odprysków informacyjnych. Ale sprawa jest podobna (informacyjnie) do konfliktu ukraińskiego. Mamy zamęt informacyjny, a każdy wierzy w to, w co chce wierzyć.

Ja osobiście przychylam się do "sekty" wierzącej, że to rozgrywki wewnątrz obozu władzy. Doskonałą ilustracją tego jest mem (nie wiem, gdzie go widziałem) przedstawiający Grzegorza Schetynę z gębą roześmianą od ucha do ucha a w "dymku" napis: afera podsłuchowa? Bardzo się tym zmartwiliśmy!

Natomiast
          "Hipoteza, że rosyjskie służby mogły założyć podsłuch, żeby ujawniając taśmy, zdestabilizować sytuacje w Polsce, jest megalomańska i śmieszna.
          Polskie skandale tyle Kreml obchodzą, co papieża rachunki w warszawskim rabinacie."

nie.com.pl/25-2014/stan-zamachu
          • polski_francuz Hipoteza 19.06.14, 17:49
            "Hipoteza, że rosyjskie służby mogły założyć podsłuch, żeby ujawniając taśmy, zdestabilizować sytuacje w Polsce"

Hipotez dje sie zrozumiec wiedzac, ze Ruscy czuja ze im Radek robi kolo piora. Poza tym jak tak Polsze olewaja, to skad te odpryski z Olgina (jak Ty czy Eva15) na naszym forum?

PF
          • malkontent6 Re: Roznica miedzy Polska a Rosja 19.06.14, 17:57
            lubat napisał:

> "> Polskie skandale tyle Kreml obchodzą, co papieża rachunki w warszawskim rabinacie."

Ja też nie wierzę w motyw rosyjski tej afery, ale myślę, że biorąc pod uwagę stanowisko polskiego rządu w sprawach Ukrainy Kreml patrzy na to z zainteresowaniem. Zdyskredytowanie władz w Warszawie jest Rosjanom na rękę.
            • indeed4 Re: Roznica miedzy Polska a Rosja 19.06.14, 22:42
              > Zdyskredytowanie władz w Warszawie jest Rosjanom na rękę.

Tia, zwłaszcza gdyby w wyniku afery rząd PO upadł, a we wcześniejszych wyborach zwyciężył ich ulubiony Kaczyński i PiS ;-)

--
              "Dzisiejszym wrogiem Rosji jest Zachód, Amerykanie, NATO i Żydzi" - R. Pipes.
              • malkontent6 Re: Roznica miedzy Polska a Rosja 20.06.14, 00:35
                Oni doskonale wiedzą, że Kaczyński nie ma szans.
                • indeed4 Re: Roznica miedzy Polska a Rosja 20.06.14, 01:19
                  A skąd ta pewność. Widziałeś wyniki wyborów do PE i ostatnich sondaży?
                  • hasta.la.vista1 Re: Roznica miedzy Polska a Rosja 20.06.14, 02:35
                    wyborcza.pl/1,75478,16185544,Politycy_PO__Wczesniejsze_wybory_to_wygrana_PiS.html

Platforma wie, że PiS może wygrać. Nie popełni samobójstwa, wyborów nie będzie.
                  • malkontent6 Re: Roznica miedzy Polska a Rosja 20.06.14, 05:25
                    Czy PiS jest w stanie zdobyć większość w Sejmie i stworzyć rząd samodzielnie? Raczej nie. A teraz znajdź w Polsce polityka, króry wejdzie z Jarusiem w koalicję. Przykład Samoobrony i LPR odstraszy każdego.
          • eva15 Re: Roznica miedzy Polska a Rosja 19.06.14, 18:00
            Dzięki za ino. No wiadomo, że wersja o długich łapkach Ruskich jest dla pociesznych bystrzaków. Jak widać na tym forum, to działa.
            Sęk w tym, że nie tylko Ruskie mają służby, no ale przyjaciół o nic złego podejrzewać nie można, jeśli podsłuchują - jak NSA- to zawsze w dobrej sprawie wzmacniania demokracji.
      • malkontent6 Re: Roznica miedzy Polska a Rosja 19.06.14, 17:25
        Nawet najdrobniejsza negatywna uwaga na temat Rosji wprawia komsomolców w gniew.
    • indeed4 Gdyby się okazało, że "rząd wysyła" 19.06.14, 17:00
      policję po taśmy, które de facto pogrążają jego ministrów - dawno by go nie było... ;-)

Chwała Bogu, Polska to nie Rosja i nasz wymiar sprawiedliwości jest niezależny od polityków...
      • indeed4 Śledztwo ws taśm prowadzi niezależna prokuratura 19.06.14, 17:23
        nie rząd (!) - zabezpieczenia materiałów w redakcji Wprost dokonano na jej zlecenie.

wiadomosci.onet.pl/kraj/prokuratura-prowadzi-sledztwo-w-sprawie-podsluchow/qtz3s
        • polski_francuz Prokurator 19.06.14, 17:33
          nie zalezy od ministra sprawiedliwosci?

I sam se odpowiadam jest. Bo jest urzednikiem panstwowym a nawet prokurator generalny to wlasnie minister.

PF
          • indeed4 Nie - nie zależy. 19.06.14, 17:41
            pl.wikipedia.org/wiki/Prokurator_Generalny#Odr.C4.99bny_urz.C4.85d_Prokuratora_Generalnego_.28od_2010.29
            • polski_francuz Re: Nie - nie zależy. 19.06.14, 17:46
              Od niedawna jak widze. Pozostaja jeszcze dyskusje i wplywy kuluarowe. Ale to inna para kaloszy, indeed.

PD
              • indeed4 Sądy podlegają Ministerstwu Sprawiedliwości 19.06.14, 18:01
                (przed 2010 również Prokuratura) wyłącznie w kwestiach organizacyjnych - gdyby się okazało, że rząd próbuje kierować pracami niezależnej prokuratury lub wpływać na orzeczenia niezawisłych sędziów, zarówno w Polsce jak i we Francji byłaby gigantyczna afera.

"O winie sędziego świadczyły już same wypowiedzi z jego rozmowy z osobą podającą się za urzędnika kancelarii premiera: "Proszę się nie martwić", "Już wyznaczamy termin".

www.rmf24.pl/raport-ambergold/fakty/news-sad-zaostrzyl-kare-dyscyplinarna-dla-sedziego-milewskiego,nId,1441824
                • polski_francuz We Francji powiadasz 19.06.14, 18:20
                  podejrzewano Sarkozy'ego o wplywanie na sedziow. Jednego z nich po tym wywalono bo sie prezia ponoc sluchal.

Gigantycznej afery nie bylo. Trudno bylo udowodnic. Francuzi bronia sie skuteczniej przed podsluchami.

PF
                  • indeed4 Re: We Francji powiadasz 19.06.14, 18:29
                    > Francuzi bronia sie skuteczniej przed podsluchami.

na miejscu Hollande sprawdziłbym jednak swoje "prezenty" ;-)

natemat.pl/80583,putin-podsluchiwal-swoich-gosci-za-pomoca-urzadzen-ukrytych-w-pendrive-ach-donosza-wloskie-media
                  • indeed4 Re: PS. 19.06.14, 18:38
                    Coś o podsłuchach we Francji

forsal.pl/artykuly/804471,podsluchy-wazniejsze-niz-sondaze-tak-sie-robi-polityke-we-francji.html
                    • polski_francuz Szefa MSW 19.06.14, 18:47
                      we Francji jakos nie podsluchuja:)

PF
                      • indeed4 Za to prezydenta :-) 19.06.14, 18:49

• malkontent6 Re: Roznica miedzy Polska a Rosja 19.06.14, 17:34
      PRL-owskie media uważały aferę Watergate za dowód upadku i rozkładu Zachodu. A mnie się zawsze wydawało, że to dowód istnienia prawdziwej demokracji w USA - dwaj żurnaliści doprowadzili do rezygnacji prezydenta.
      • polski_francuz Czwarta wladza 19.06.14, 17:37
        problem tylko, ze nie jest konstytucyjna a jedynie realna. Czuje ruskich kretow w tej aferze. Ale moze jestem przeczulony...

PF
        • indeed4 Re: Czwarta wladza 19.06.14, 18:33
          Eksperci twierdzą, że możliwości są dwie:

"Sfrustrowany były agent lub tajne służby obcego państwa".

www.polskieradio.pl/7/129/Artykul/1154235,Ekspert-podsluchu-bohaterow-afery-tasmowej-dokonal-profesjonalista
          • 5magna Re: Czwarta wladza 19.06.14, 18:44
            A to ze wam nie staje to tez wina Rosji. Dosypuja wam cos do jedzenia....
            • indeed4 Rosja, ani Rosjanie nikogo w Polsce nie obchodzą 19.06.14, 18:48
              forum.gazeta.pl/forum/w,50,151341183,151341183,77_strategicznym_partnerem_Polski_jest_UE.htm
              • indeed4 Dla 4 proc. - Rosja. 19.06.14, 18:51
                forum.gazeta.pl/forum/w,50,151341183,151341183,77_strategicznym_partnerem_Polski_jest_UE.html
                • 5magna Re: Dla 4 proc. - Rosja. 19.06.14, 19:06
                  Juz miala Polska "strategiczny pakt" podpisany z Zachodem na wypadek napasci hitlerowkich Niemiec. Ale przyszla pomoc... Jak masz takich przyjaciol to juz wrogow nie potrzeba.... Ale jak to Wieszcz napisal: I nastepna przypowiesc sobie Polak kupi, ze przed szkoda i po szkodzie glupi.....
                  • indeed4 Niezły dowcip - Polska ma mieć pakt z tym bajzlem? 20.06.14, 01:33
                    en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index

przez otumanionych wschodnią propagandą komunistycznych durni, których niedobitki pętają się jeszcze po forach mieliśmy tego miodu 45 lat - i wystarczy.
    • romrus Leczenia kompleksow c.d.:-) 20.06.14, 04:32
      polski_francuz napisał:
      > Dziennikarze zdobyli skads tasmy z roz
      > mowami nieoficjalnymi czlonkow rzadu. Rzad wyslal policje by tasmy odzyskac. Dz
      > iennikarze tasm nie oddali.

>
      > Czy dziennikarzy zamordowaly sluzby? Nie Czy wyslano ich do lagru? Nie. Czy rzad przetrwa? Nie wiadomo.
      > Czy Polska jest demokratyczna? Jest.

Nawet wtedy, kiedy tytul watku musi brzmiec "Rzad obe$ral sie az po sami uszy", tytul watku jednak brzmi "Rzad Rosji az tak sie obe$rac nie da rady":-)

Owszem sie zgadzam, wszystko jest wzgledne i zalerzy od punktu, ktory wybiera sie za "zero". Zero Celsjusza, temperatura wrzenia, południk zerowy, etc.
      Nawiasem, niedaleko mnie:
      pl.wikipedia.org/wiki/Uk%C5%82ad_wysoko%C5%9Bci_Kronsztad
      Minelo ponad 25 lat, ale Rosja nadal jest punktem zerowym dla liczenia sukcesow i klesek Polski. Jestem z tego dumny:-)

Mam tylko dwa pytania.
      Czy dlugosc penisa rownierz sie mierza od dlugosci przecietnej w Rosji?
      Kiedy w koncu wybierzecie jakis inny punkt?

Zycie sukcesow, PF:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka