Dodaj do ulubionych

Apel o zdrowy rozsądek

17.07.14, 19:24
Wojowniczych propagandystow proszę o umiar.
Ze względu na ofiary. Na pokładzie było 80 dzieci.
Wiele holenderskich i amerykańskich rodzin opłakuje ofiary.
Poczekajmy chociaż dzień z oskarżeniami jeden, albo drugiej strony.
Obserwuj wątek
    • arkaf jednej albo drugiej strony 17.07.14, 19:26
      znaczy rosjan albo separatystow ?
    • malkontent6 Re: Apel o zdrowy rozsądek 17.07.14, 19:36
      Dołączm się do apelu.
    • dziadek_alex Re: Apel o zdrowy rozsądek 17.07.14, 20:34
      Przylaczam sie rowniez do apelu. To jest minimum przyzwoitosci na ktore kazdy powinien sie umiec zdobyc.
      • des4 niejaki melurd już wydał wyrok 17.07.14, 20:48
        :/
      • mara571 Re: Apel o zdrowy rozsądek 17.07.14, 21:40
        dziadek_alex napisał:

> Przylaczam sie rowniez do apelu. To jest minimum przyzwoitosci na ktore kazdy p
        > owinien sie umiec zdobyc.

Ale jak widzisz Dziadku nie chca.

A ja zaczynam sie powaznie bac. Czytales "Die Schlafwandler: Wie Europa in den Ersten Weltkrieg zog" Clarka?
        • dziadek_alex Re: Apel o zdrowy rozsądek 19.07.14, 14:23
          Widac nie moga sobie pozwolic na bezczynnosc i musza Geld zarabiac.
          Nie jestem tym stanem zachwycony, ale rozumiem, ze ludzie musza albo na zycie zapracowac, albo przynajmniej dorobic.
          Oczekiwalbym troche wiecej zawodowstwa w pisaniu, bo poprzez wycieczki osobiste osiaga sie przewaznie cel przeciwny do zalozonego. To wreszcie pojeli propagandysci niemieccy.
          I pisuja troche mniej z pozycji "slusznej krytyki" bo to psychologicznie prowadzi do wspolczucia osobie poszkodowanej i w nastepstwie obrony krytykowanego.

Ja nie mam aktualnie czasu sie w dyskusje wlaczac bo zarabiam na zupelnie innym polu i tam mam terminy co mnie mocno gonia. Ksiazka "Die Schlafwandler: Wie Europa in den Ersten Weltkrieg zog" stoi na polce w kolejce, ale przed wrzesniem nie "szafne". Mam jeszcze dwie inne lektury i dwa duze projekty ktore musze napedzac bo wyniki ciagle nie takie jakby sie chcialo. Zawsze przypomina mi sie Churchil jak mowil, ze SUKCES to zdolnosc przejscia z jednej porazki do drugiej nie tracac przy tym entuzjazmu. Gdzies mam zapisana oryginalna wersje angielska. A ta wypowiedz uwazam za jedna z najglebszych i najmadrzejsczych maksim jakie czytalem.
    • igor_uk Apeluj do Poroszenko i wielbiciele banderowcow. 17.07.14, 21:13
      Oni juz publicznie wyznaczyli winnych.
      A forum po to i jest,zeby tu klocic sie i dyskutowac o sprawach,na ktore my nie mamy zadnego wplywu.
      Jak tobie to nie odpowiada,zrob mezowie kolacje i pomodl sie za niewinne ofiary
      Te ofiary sa niewinni,i chyba to jest jedyne,z czym nie bedziemy sprzeczac sie. Bo nikt nie napisze,ze byli sami sobie winni,czy to,ze oni stali zakladnikami polityki ich panstwa.W tym przypadku nasze dyskusji w zaden sposob nie moga obrazic zmarlych.
      • kzet69 zamknij wreszcie ryja igor 17.07.14, 22:15
        won na Kreml putina dupę lizać ruska swołoczo

a Mara ma 100% racji, przyłączam sie do apelu
    • szwampuch58 Re: Apel o zdrowy rozsądek 17.07.14, 21:51
      popieram i wyrazam wspolczucie dla rodzin,glebokie
    • indeed4 Trwa wojna rosyjsko-ukraińska 17.07.14, 22:09
      i zaciekła wojna informacyjna w mediach - proponowałbym to sobie uświadomić przed kolejnym (jak wyżej) naiwniutkim, pensjonarskim apelem.
      • ukos Kacapskie bydło na forum to właśnie środki wojenne 17.07.14, 22:16
        indeed4 napisał:

> i zaciekła wojna informacyjna w mediach - proponowałbym to sobie uświadomić prz
        > ed kolejnym (jak wyżej) naiwniutkim, pensjonarskim apelem.
        • indeed4 Ona tego kompletnie nie rozumie 17.07.14, 22:21
          nawet dziś, po tym co się stało radośnie szczebiocze z putinowskimi ścierwami, których normalny Polak by nie dotknął nawet kijem.
          • mara571 widzisz strzelcu wyborowy 17.07.14, 22:49
            mnie nie interesuje propaganda, a fakty.
            A tych jest coraz wiecej.
            Nie mam zwyczaju szczebiotac z kimkolwiek, nie ten wiek i upodobania.
            Zanim sie tu pojawiles bylam najczesciej i najbardziej atakowanym uczestnikiem forum ze strony webbrygady.
            Jak chcesz sie dac wciagnac do szamba, twoja sprawa. Mnie w to nie mieszaj.
            • zeitgeist2010 acha! czyli ty tez uwazasz, ze to Borat;) 18.07.14, 17:55

• kzet69 Re: Trwa wojna rosyjsko-ukraińska 17.07.14, 22:18
        Tak ale nie warto w tej chwili komentować, sądzę że w ciągu kilku, kilkunastu godzin sprawca będzie znany w 100%, na pokładzie było kilkudziesięciu obywateli USA, a to wystarczy by amerykańska machina wywiadowcza sięgnęła do głębin Echelona...
    • marsaqua poczytaj.... 17.07.14, 22:17
      www.veteranstoday.com/2014/07/17/777-shot-down-over-ukraine/
    • inocom Skrzynki ma badać MAK 17.07.14, 22:21
      mara571 napisała:

> Wojowniczych propagandystow proszę o umiar.
      > Ze względu na ofiary. Na pokładzie było 80 dzieci.
      > Wiele holenderskich i amerykańskich rodzin opłakuje ofiary.
      > Poczekajmy chociaż dzień z oskarżeniami jeden, albo drugiej strony.

Czyli zestrzelenie zdarzyło się na terytorium Rosji.

Trochę Putin się za galopował.
    • tirol1 Re: Apel o zdrowy rozsądek 17.07.14, 22:22
      Jezeli winna jest rosja to akceptuje wypowiedzenie jej wojny przez zachod i atak dla honoru chocby jadrowy
      • des4 Re: Apel o zdrowy rozsądek 17.07.14, 22:23
        mentosika?

czas na wieczorną tabletkę, plastusiu
        • tirol1 Re: Apel o zdrowy rozsądek 17.07.14, 22:27
          Ty bolszewicki sku...synie i tak moskwa wkrotce padnie
          • des4 Re: Apel o zdrowy rozsądek 17.07.14, 22:52
            hallsy też są niezłe, pacynko :)))
    • eldoradus Separatyści informują się przez telefon-> 17.07.14, 23:03
      -> nasi zestrzelili samolot, duży samolot!
      • boavista4 Re: klamstwa i polityczna agenda 18.07.14, 18:07
        www.globalresearch.ca/malaysian-plane-crash-lies-and-sinister-political-agenda-by-the-west/5391913
        odpowiedz na poprzedni post. wedlug tego samolot lecial w strefie wojennej i mowi sie tam ze sadza ze to byl samolot szpiegowski, nie wiedz ze samolot byl pasazerski. Jezeli to prawda to wuyjdzie na wierzch jezeli badac to bedzie bezstronna komisja.

a teraz do artykulu w globalresearch -
        Almost immediately after the news began to spread that a Malaysian Airlines plane was apparently shot down over Ukraine, Western media and politicians blamed Russia for the event, claiming that Russian President Vladimir Putin should be directly responsible, despite complete lack of concrete evidence about who is to blame. This event is being used by the United States and its Western allies to further isolate Russia, after they failed to achieve this objective by provoking Russia in Ukraine.
    • j-k Nawet jak zestrzelili go separatysci 18.07.14, 18:00
      (co najbardziej prawdopodobne) - to przeciez nie mogli wiedziec (wysokosc ponad 10.000 m),
      ze to samolot cywilny, a mogli slusznie zakladac, ze to wojskowy samolot obserwacyjny, gdyz samolot cywilny w rejonie walk nie powinien sie pojawic.
      • malkontent6 Re: Nawet jak zestrzelili go separatysci 18.07.14, 20:15
        j-k napisał:

> przeciez nie mogli wiedziec (wysokosc ponad 10.000 m), ze to samolot cywilny

Zawsze mozna zapytać - kto tam?
        • gocha033 przeciez to wojna. 18.07.14, 21:13
          malkontent6 napisał:
          > Zawsze mozna zapytać - kto tam?

przeciez to wojna.
          do tego "pol-partyzancka"
          nie ma takich mozliwosci.
          czesto strzela sie do wszystkiego, co sie rusza.

PS. nick j-k mi nie wchodzi.

• malkontent6 Re: przeciez to wojna. 18.07.14, 21:27
            Jaka wojna? Kto ją rozpoczął?
            • j-k Re: przeciez to wojna. 19.07.14, 14:58
              malkontent6 napisał:
              > Jaka wojna? Kto ją rozpoczął?

Ten , kto mial w tym Interes - as usual.

- zapewniam, ze nie tylko Rosja.
              - tych nad POTOMAKIEM - tez to cieszy.
    • jk2007 mara 18.07.14, 20:00
      Преcc-cлyжбa кoмпaнии Malaysia Airlines cooбщилa, чтo нa бoртy caмoлетa Boeing 777, кoтoрый 17 июля пoтерпел крyшение в рaйoне Тoрезa Дoнецкoй нaрoднoй реcпyблики, былo трoе детей. Двa ребенкa являлиcь грaждaнaми Мaлaйзии, oдин ребенoк был из Индoнезии.
      • mara571 bledna interpretacja informacji MI 18.07.14, 20:07
        na pokladzie byly 3 niemowleta.
        Oprocz tego bylo 77 dzieci, najczesciej z rodzicami w drodze na wakacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka