Dodaj do ulubionych

Mam Pytanie.

25.07.14, 01:08
Za jakie zaslugi przed Polska gosc, obecnie pewniacy obowiazki premiera Ukrainy ,o bardzo ukrainsko brzmiacym nazwisku Grojsman,dostal Order Zaslugi Rzeczypospolitej Polskiej w listopadzie 2011 roku?
Czy wystarcze samo nazwisko,zeby otrzymac ten Order?Czy trzeba cos wiecej?
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Mam Pytanie. 25.07.14, 01:14
      Może GW i sam Michnki go wytypowali? Oni wiedzą więcej o jego zaslugach niż my:-))))
      • 1igor-uk Re: Mam Pytanie. 25.07.14, 01:32
        Ja rowniez chce taki order.Spelniam warunki i to z nawiazka :-)
        Ale mam problem z nazwiskiem.Konczy sie na - in,jak i Puszkin i Putin
    • felusiak1 Re: Mam Pytanie. 25.07.14, 04:00
      Zastanawiające. Przejrzałem listę nagrodzonych i nie znalazłem nikogo o takim nazwisku
      • boavista4 Re:Uwaga felus na nocnej warcie 25.07.14, 04:20
        Kto jest głupszy od idioty budującego domek na dnie morza?
        Felus - probuje go spalić.
        • 1igor-uk Re:Uwaga felus na nocnej warcie 25.07.14, 09:17
          Felus jest zwyklym zasieraczem watkow,w ktorych cos pisze sie o Zydach.Jest bardzo dziwnie,ze ten Polak nigdy nie wstaje w obronie innych Polakow,ale pierwszy rzuca sie do ataku,jak cos wspomina sie o Zydach.
      • 1igor-uk Nie trzeba szukac,payatzyk. 25.07.14, 09:12
        A tylkko czytac to,co ja pisze.Ja pisze zawsze prawde,w czym ty wielokrotnie juz przekonales sie.
    • aby Odpowiedź 25.07.14, 04:42
      Odpowiedź:
      Za umożliwienie otwarcia polskiego konsulatu w Winnicy.

10 лиcтoпaдa міcькoгo гoлoвy Вінниці Вoлoдимирa Грoйcмaнa бyлo нaгoрoдженo Кaвaлерcьким Хреcтoм Орденy Зacлyг Реcпyбліки Пoльщa зa визнaчні зacлyги в рoзвиткy пoльcькo-yкрaїнcькoгo cпіврoбітництвa.
      Вінницький міcький гoлoвa Вoлoдимир Грoйcмaн з перших днів cвoгo перебyвaння нa пocaді oчільникa міcтa підтримyвaв і рoзвивaв зв'язки із Пoльщею. Зoкремa, зaвдяки cпільним зycиллям керівництвa міcтa тa oблacті, в лютoмy 2010 рoкy y Вінниці з'явилocь Генерaльне кoнcyльcтвo Реcпyбліки Пoльщі в Укрaїні,
      www.myvin.com.ua/ua/news/politics/11220.html
      • 1igor-uk Dzieki,aby. 25.07.14, 09:16
        Ja o tym wiedzialem,ale nie uwazam,ze to jest zasluga Grojsmana.To nie burmistrz miasta decyduje o tym,czy w jego miescie bedzie otwarty konsulat obcego panstwa.
        Zreszta watek zalozylem nie po to,zeby wyjasnic wszystko o nagrodach polskich,a tylko po to,zeby zwrocic uwage na fakt,ze na Ukrainie rzadza ludzi o bardzo charakterystycznie brzmiacych nazwiskach.I moze wlasnie w tym problemy tego kraju.
    • felusiak1 Tryskajacy antysemityzm sorokina. 25.07.14, 05:52
      Powiesić Mendelejewa.

• 1igor-uk Jak zwykle. 25.07.14, 09:30
        felus pierwszym wpisem wykazal sie,ze nic,jak zwykle ,nie wie,a pozniej,kiedy wyjasnilo sie,ze pisze prawde,oskarzyl mnie o antysemityzm.
        Tej semickiej ... nie przeszkadza zwierzeca rusofobia,ktora opanowala forum,ale nawet delikatne wspomnienie o Zydach,doprawadza go do wscieklosci.
        Za kazdym razem,jak ten felusiak jeden wscieka sie,zaczyna pisac o jakims sorokin (koniecznie z mala literka,chyba w ten sposob wyraza pogarde dla tego rosyjskiego nazwiska).
        Felus,jestes wyjatkowo podla .......Ale ze wzgledu na twoj podeszly wiek,tego juz nie da sie zminiec.widac tak i odejdziesz z tego swiata,jaki Nowodworska,zatruwajac sie tym jadem,ktorego masz w sobie ponad miare.
        • felusiak1 sorokin, idź ty na drzewo..... 26.07.14, 06:06
          ze swoimi wypotami i analizami.
          zajmij sie wreszcie wlasnymi sprawami i nie zasieraj.
          • 1igor-uk felus,nie denerwuj sie. 26.07.14, 08:47
            Postaraj sie godnie zestarzec. Nie rob tak,zeby twoi bliscy poczuli ulge w zwiazku z twoim odejsciem.
    • mariner4 To nie Twój interes 25.07.14, 09:30
      Martw się kto dostał order Lenina.
      M.
      • 1igor-uk To jest moj interes. 25.07.14, 09:32
        Z racji tego,ze jestem obywatelem Polski.
        • mariner4 Przez pomyłkę? 25.07.14, 11:17
          Liczysz na to że Putin wyśle do Polski wojsko do obrony twoich praw?
          Wyp... do Rosji.
          M.
    • marsaqua za zasługi bycia nazi-syjonista 25.07.14, 09:36
      IIIRP specjalizuje sie w nagradzaniu takowych.
      • 1igor-uk Re: za zasługi bycia nazi-syjonista 25.07.14, 09:41
        To bardzo mozliwe .Winnica,pod przywodztwem Grojsmana,stala bardzo niemilym miejscem zamieszkania dla nie Zydow.Zaden czlowiek,nie mogacy pochwalic sie zydowskim pochodzeniem,nie mogl w tym miescie zrobic kariere .
    • bywszy1 Re: Mam Pytanie. 25.07.14, 12:22
      M.
      To jest moj interes. skasujcie
      Odpowiedz
      1igor-uk 25.07.14, 09:32
      Z racji tego,ze jestem obywatelem Polski.

Odpowiedz
      mariner4 25.07.14, 11:17
      Liczysz na to że Putin wyśle do Polski wojsko do obrony twoich praw?
      Wyp... do Rosji.
      M.
      --<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      pan ajgor nie ma dokad wy...c.
      Do Rosji nie moze,bo nie jest jej obywatelem.
      I w dodatku tam go nie chca.
      A pozatym juz sprzedal jeden kraj:zdradzil ZSRR.
      Wiec uwazaja go za wanke bezrodnego
      Pisal,ze obywatelstwo Polski otrzymal z rak Prezydenta Polski.
      A z uwagi za specjalne zaslugi przed Panstwem Polskim.
      Polske tez sprzedal.
      Haruje ciezko,jak wol, i to na obczyznie.
      Wiec zamiast placic podatki w kraju,swej Ojczyzny tzn.Polski,wzbogaca wstretny kraj Albionu.
      A moze wcale podatkow nie placi?
      A zreszta jako nie Ukrainiec i nie Rosjanin i,bardzo prawdopodobnie nie Slowianin(sa wskazania,ze jest wyrzutkie pozydowskim),jakim prawem pisze o tych krajach i "etnicznosciach"?
      Przeciez innym zabrania zabrania glosu w tej materii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka