rat_canals 27.07.14, 13:53 ogladam i lzy same ciekna. powtorka dzisiaj o 20 na tvn24 www.tvn24.pl/kultura-styl,8/zdobyc-miasto-ewa-ewart-i-jej-nowy-film-o-powstaniu-warszawskim,450216.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rat_canals Re: Zdobyc Miasto 27.07.14, 13:56 www.tvn24.pl/kultura-styl,8/zdobyc-miasto-ewa-ewart-i-jej-nowy-film-o-powstaniu-warszawskim,450216.html Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Dobry film, bez nadmiaru emocji. 27.07.14, 14:09 W latach 70-siatych warszawskie dzieci ciagle mialy wyliczanke: Wpadla bomba do piwnicy. Napisala na tablicy: SS czarrny pies. Faktograficznie nie dowiedzialem sie niczego nowego, ale podobalo mi sie umiejetne wywazenie akcentow: zbrodnia niemiecka, zdrada aliantow, cynizm sowiecki. Dokladnie w takiej kolejnosci. Gdzies w polowie sierpnia sa planowane na Zoliborzu obchody rocznicy szturmu Gdanskiego - tez pojde. Taka dla mnie bezposrednia korzysc. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Zbrodniarze nazwani: 27.07.14, 14:15 Dirlewanger, RONA, ale rowniez Wehrmacht, bez zludzen, co do "szlachetnosci" zolnierzy Hitlera. Jasno podkreslone, iz alianci byli poinformowani o Powstaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
rat_canals Re: Zbrodniarze nazwani: 27.07.14, 14:59 a Rokossowski chcial z marszu zdobyc Warszawe, niestety..... Odpowiedz Link Zgłoś
x2014 Re: Zbrodniarze nazwani: 27.07.14, 15:01 dlatego Stalin zastapil go Zukowem Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Mnie brakowalo informacji o Kampinosie. 27.07.14, 15:19 Film zapewne przewidziany, jako wywazanie drzwi do zakutych lbow zachodnich eunuchow, polozyl wielki nacisk na pomoc lotnicza aliantow - skad innad przy kazdej okazji podkreslam role tych lotnikow. Ale zabraklo tego jedynego polaczenia ze swiatem zewnetrznym, jakim byl Kampinos i chocby krotkiej wzmianki o udziale puszczanskich partyzantow w natarciach na Gdanski. W tym zolnierzy z 27 Wolynskiej Dywizji AK ! Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: te miasto zglupialo,niestety 27.07.14, 15:59 wyprane umysly,zdziczala kultura,mam nadzieje ze to ulamek warszawiakow...jednak smutne to tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,marsz-przeciwko-terroryzmowi-br-idzie-ulicami-stolicy,128910.html Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: do tesciowej mozesz.. 27.07.14, 20:51 ...czubek w takim tonie,tylko uwazaj bo moze trzepnoc w pychol.hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Zdobyc Miasto 27.07.14, 18:55 Mnie tez. bedzie w kinach? Moze jako DVD? PF Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Jak znam zycie ... 27.07.14, 22:03 Niedlugo bedzie na youtubie. Sprawdzaj czasem. Odpowiedz Link Zgłoś