Dodaj do ulubionych

Pomagać bliźniemu

• 5magna Re: Pomagać bliźniemu 08.08.14, 02:27
      A kto jest ten blizni felus w/g ciebie???
      • boavista4 Re: Pomagać bliźniemu 08.08.14, 03:08
        felus, pomoz dzieciom palestynskim. 373 killed, tysiac rannych , setki tysiecy majacych psychologicznea traume po tych wypadkach, Felus, toy nie mozesz byc niemy wobec wobec tej tragedi.
        www.buzzfeed.com/richardhjames/names-of-373-children-killed-in-gaza-conflict-published-in-u
        • marsaqua Re: Pomagać bliźniemu 08.08.14, 14:52
          dla felka, blizni to tylko syjonista, ale self-hating jew juz nie. Ciekawe, jakie to cechy ci luddzcy zydzi (self hating) tak nienawidza w swoim plemieniu, ze dumnie nosza ten epitet?
      • malkontent6 Re: Pomagać bliźniemu 08.08.14, 14:15
        Takie zachowanie ludzi zawsze wprawia mnie w dobry nastrój.
        • 1.igor.uk malkontent. 08.08.14, 14:22
          To normalne zachowanie ludzi.Czyzby mieszkajac w USA ,odzwyczailes sie od tego?
          Bo jak jest tak,jak w UK,to nie dziwie sie temu.
          Juz wspominalem o jednym dziwnym zderzeniu,w ktorym brali udzial Polacy,ktore byli zniesmaczeni tym,co nastapilo pozniej.W krotce przypomne.Byl wypadek samochodowy,Polacy zatrzymali sie i wyciagneli z dymiacego sie wraka tych,kto byl w srodku.Kiedy nadjechala policja i pogotowie,oni zostali pouczeni,ze tak nie wolno robic,poniewaz oni nie sa przeszkoleni do ratowania ludzi i mogli zrobic poszkodowanym wielkie krzywdy.Oni probowali wytlumaczyc,ze z samochodu wydostowal sie dymi i w kazdej chwile mogl zapalic sie,na co uslyszali,ze oni nie sa ekspertami i nie sa wstanie ocenic,czy samochod moze zapalic sie.Sadze,ze w USA jest podobnie.
          • magdolot Re: malkontent. 08.08.14, 14:35
            W USA dziecko w wieku 15 lat potrafi fachowo udzielić pierwszej pomocy, moje dzieci w amerykańskiej podstawówce zdawały dwa egzaminy: pierwsza pomoc u dorosłych i dzieci. Na podstawie drugiego można być babysitterem.
            U nas podobne kursy organizuje Owsiak dopiero od niedawna i [o dziwo] ze sprzeciwem Kościoła.
            • 1.igor.uk Kazde dziecko? 08.08.14, 14:45
              Magdolot,nie to,zeby twierdzilem ,ze klamiesz,ale bajki w naszym wieku juz nie wypada opowiadac.
              • magdolot Re: Kazde dziecko? 08.08.14, 17:37
                To realia z Ann Arbor, Mi, z połowy lat 90', czyli sprzed prawie 20 lat. Nie wiem czy to się odbywało z inicjatywy National School Board Association [zasięg krajowy], czy stanowego, ale znając dbałość Amerykanów o to by życie było bezpieczne i ich talenty edukacyjno-organizacyjne sądzę, że to się raczej odbywa w skali kraju. Czyli: tak, z dużym prawdopodobieństwem chodzi o każde amerykańskie 15-letnie dziecko.O szczegóły trza by zagadnąć tambylców.
                • 1.igor.uk Re: Kazde dziecko? 08.08.14, 17:55
                  Dzieki za informacje,ale to nie jest to,co mnie przekonuje do tego,ze kazde dziecko w USA jest wstanie udzielic pierwszej pomocy:
                  www.nsba.org/
          • malkontent6 Re: malkontent. 08.08.14, 15:22
            1.igor.uk napisał(a):

> To normalne zachowanie ludzi.Czyzby mieszkajac w USA ,odzwyczailes sie od tego?

Tak, to jest normalne, naturalne zachowanie i to mnie właśnie wprawia w dobry nastrój. :)

Popatrz na to:

www.princeton.edu/~achaney/tmve/wiki100k/docs/Good_Samaritan_law.html
            • 1.igor.uk Re: malkontent. 08.08.14, 15:45
              W tym,co wkleil felus,nie ma nic absolutnie nadzwyczajnego.Sytuacja byla pod kontrolem,ludzi odezwali sie na prosbe personalu metro.Nikt nie narazal swoje zycie. To zwykle zucie klikow,w wykonaniu felusia.I ja naprwde nie widze nic w tym wydarzeniu takiego,co mogloby mnie wprowadzic w dobry nastroj.
              W tym krotkim filmiku o wiele wiecej powodow do tego,zeby u mnie porawil sie humor.Tu ludzi narazaja swoje zycie,zeby uratowac zycie innym:
    • felusiak1 ścierwojady zamamrotały 08.08.14, 03:56
      bić po ryjach i patrzeć czy rowno puchnie
      • boavista4 Re: ku pamieci 373 dzieci zamordowanych w Gazie 08.08.14, 03:58
        www.buzzfeed.com/richardhjames/names-of-373-children-killed-in-gaza-conflict-published-in-u
        • boavista4 Re: Mord na mieszkanczch Rafach 08.08.14, 04:04
          przedmiotem pozewu o zbrodnie przeciwko ludzkosci, wystosowanego do Miedzynarodowgo Sadu w Hadze /
          Claim Lodged with ICC for Israel’s “Cumulative Crimes against Humanity”
          In issuing this notification, specific reference is made to the current genocide and multiple crimes against humanity taking place once again in Gaza and against these captive civilians with children making up 60% of the captive and besieged population.

Please acknowledge receipt of this notification.

Yours Sincerely

Dr Joanne Maria McNally
          www.globalresearch.ca/claim-lodged-with-icc-for-israels-cumulative-crimes-against-humanity/5395121
          • 5magna Re: Mord na mieszkanczch Rafach 08.08.14, 04:51
            Patrze na niebo dzisiaj. Rozpylili trucizne. Niszcza wlasnych obywateli. Rosja zniszcz tego potwora. W tobie jedyna nadzieja.....
            • boavista4 Re: Mord na mieszkanczch Rafah 08.08.14, 05:34
              www.intellihub.com/israel-deploys-new-weapons-system-gaza/#!
              przy urzyciu broni zakazanej,
      • 1.igor.uk Kto jest scierwojadem? 08.08.14, 10:39
        Normalna reakcja ludzi wprowadza w zachwyt felusiaka jednego.Cos jest nie tak z tym payatzem.

p.s. A o setkacj dzieci palestynskich,ta swolocz zydowska pod numerem jeden,nie wspomniala i slowem na forum,a tych,kto o tych dziaciach upomina sie,nazywa scierwojadami.
      • mara571 Re: ścierwojady zamamrotały 08.08.14, 21:17
        felusiak1 napisał:

> bić po ryjach i patrzeć czy rowno puchnie
        Nic nie pomoze, na glupote nie ma lekarstwa.

To zreszta kara dla ciebie, ze zakladasz watki dopiero w nocy.
    • polski_francuz Piekny gest 08.08.14, 09:47
      szkoda slow. Moc pomoc innym to satysfakcja. I wreszcie jakas pozytywna wiadomosc o pozytywnych ludziach kierowanych pozytywnymi sentymentami.

PF
      • 1.igor.uk Piekny gest? 08.08.14, 10:40
        Tylko czlowiek ze zwichnieta psychika moze nazwac to pieknym gestem.To zaden gest,a tylko normalna rekacja ludzi.Ale co o normalnosci moze wiedziec maly mitoman?
        • 5magna Re: Piekny gest? 08.08.14, 14:49
          Nie jedzcie na felusia on po prostu zacytowal nam tu ustep z Talmudu ktory mowi: Kochaj blizniego jak siebie samego....
          • 1.igor.uk Re: Piekny gest? 08.08.14, 14:54
            A kto jest blizni,wedlug felusia?
            • 5magna Re: Piekny gest? 08.08.14, 14:58
              Wazniejsze kto jest blizni w/g Talmudu.....
              • 1.igor.uk Re: Piekny gest? 08.08.14, 15:00
                A przeciez to jest to samo:-)
                • 5magna Re: Piekny gest? 08.08.14, 15:08
                  Mam nadzieje ze felus zna Talmud bardzo dobrze....
                  • 1.igor.uk Re: Piekny gest? 08.08.14, 15:13
                    On zyje wedlug Talmuda,dlatego nie moze go nieznac.
                • boavista4 Re: Piekny gest?kto jest bliznim 08.08.14, 15:15
                  bliznimi sa ludzie, ale goje nie sa ludzmi
                  www.zbawienie.com/talmud.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka