Dodaj do ulubionych

Pytanie apolityczne.

13.09.14, 09:36
Jade niedlugo na krotki urlop do jednego z umilowanych wsrod radzieckich krajow.

Czy masowe upadki rosyjskich biur podrozy sa w jakis sposob uciazliwe dla innych turystow ?
W sensie zebraniny pozostawionych samym sobie rozbitkow z Raszki, natretnych ofert seksualnych, wielodniowego koczowania na lotniskach zaniedbanych higienicznie tlumow itp. fenomenow, znanych nam w Polsce z lat 90-siatych.
Obserwuj wątek
    • romrus W koncu nasbieralesz na 2 gwiazdki w Turcji? 13.09.14, 09:46
      borrka napisał:
      > Jade niedlugo na krotki urlop do jednego z umilowanych wsrod radzieckich krajow.

Zycze przyjemnej podrozy.
      • arkaf Turcja szczytem marzen radzieckich ? 13.09.14, 09:51

• brat_ramzesa W Truskawcu mase wolnych pokoi 13.09.14, 10:44
        watniki nie przyjechaly i jest pizdziec
    • dupeteczek Re: Pytanie apolityczne. 13.09.14, 09:54
      Fajne perspektywy masz:)
      Ładną Rosjankę możesz mieć za pizzę i wannę z ciepłą wodą.
      • arkaf Re: Pytanie apolityczne. 13.09.14, 10:01
        na ladne za pozno, juz sie zalapaly; pozostaly tylko te tluste z czosnkowa kielbasa w dloni
    • przyjacielameryki Re: Pytanie apolityczne. 13.09.14, 10:01
      To chyba Grecja? W hotelach w których przebywają Rosjanie w większych grupach zazwyczaj mało jest innych nacji a już Niemców, Anglików czy Holendrów nie znajdziesz. Jednak są omijani. W hotelach gdzie przeważają np. Niemcy zdarzają się śladowe ilości Rosjan. Ja zawsze jeżdżę z z niemieckich biur: TUI lub Neckermann i zawsze jesteśmy razem z Niemcami, Holendrami, . . . .
      Wyjątek był w tym roku w Czarnogórze. Też z Neckermanna ale prawie sami Rosjanie a obiekt duży. Na każdym kruku: Nu dawaj, . . . , dawaj, dawaj, . . . . a wieczorem w knajpach rosyjskie pieśni(np. Podmoskowskoje wiecziera)! Wolę soul i bluesa ale trudno, jakoś to trzeba było przeżyć. Moją żonę denerwowało jak jedli mięso, takie w większym kawałku, tylko widelcem.
      Ale generalnie byli grzeczni, mnie zupełnie nie przeszkadzali. Może trafiłem na tych kulturalniejszych?
      • borrka TUI/Grecja. 13.09.14, 10:07
        Moje doswiadczenia z Rosjanami sa rozne, ale ostatnio raczej zbiezne z Twoimi.
        Zachowuja sie poprawnie.

Natomiast w nietypowej sytuacji moze byc chaos.
        Swoja droga, dziwie sie ludziom, niezaleznie od narodowosci, ktorzy jada na urlop bez rezerwy finansowej, no karty kredytowej chocby.
        • przyjacielameryki Re: TUI/Grecja. 13.09.14, 10:30
          borrka napisał:

> Moje doswiadczenia z Rosjanami sa rozne, ale ostatnio raczej zbiezne z Twoimi.
          > Zachowuja sie poprawnie.
          >
          > Natomiast w nietypowej sytuacji moze byc chaos.
          > Swoja droga, dziwie sie ludziom, niezaleznie od narodowosci, ktorzy jada na url
          > op bez rezerwy finansowej, no karty kredytowej chocby.

Ja w Europie załatwiam najczęściej takie wakacje z własnym dojazdem. Jedziemy samochodami(2 zaprzyjaznione rodziny) a pobyt w takim zarezerwowanym przez np. TUI hotelu to tylko część wycieczki. Zwiedzamy po drodze kolejne kraje europejskie a ja uwielbiam podróżować samochodem. To niestety znacznie drożej niż samolotem ale można więcej zobaczyć a my bardzo lubimy zwiedzać zabytki, ładne miasta, widoki, ale lubimy tez plaże i kąpiele morskie i to wszystko staramy się połączyć. Rosjan na szlakach nie widać, na autostradach i drogach europejskich również nie.
          • romrus Pytanie apolityczne:-) 13.09.14, 21:23
            przyjacielameryki napisał:
            > Ja w Europie załatwiam najczęściej takie wakacje z własnym dojazdem. Jedziemy samochodami(2 zaprzyjaznione rodziny) a pobyt w takim zarezerwowanym przez np. TUI hotelu

Jesli nie korystasz z grupowych znizek na samolot, to po cholere cie uslugi biura podrozy?

Jestes zbyt tepy, zeby przez internet zarezerwowac pokoj w hotelu?
            • przyjacielameryki Re: Pytanie apolityczne:-) 14.09.14, 15:11
              romrus napisał:

> przyjacielameryki napisał:
              > > Ja w Europie załatwiam najczęściej takie wakacje z własnym dojazdem. Jedz
              > iemy samochodami(2 zaprzyjaznione rodziny) a pobyt w takim zarezerwowanym przez
              > np. TUI hotelu
              >
              > Jesli nie korystasz z grupowych znizek na samolot, to po cholere cie uslugi biu
              > ra podrozy?
              >
              > Jestes zbyt tepy, zeby przez internet zarezerwowac pokoj w hotelu?

Po pierwsze jest taniej niż zupełnie indywidualnie, po drugie od razu są wszystkie ubezpieczenia w tym i na samochód po trzecie są od razu do dyspozycji zorganizowane tzw. wycieczki fakultatywne z których czasami można skorzystać, jak np. wycieczka statkiem, nurkowanie, itd. Generalnie jest taniej i dużo wygodniej niż indywidualnie co już wielokrotnie sprawdziłem w różnych wojażach . Ale co jakieś kremlowskie goowno może wiedzieć o podróżach Europejczyków.?
              • romrus Re: Pytanie apolityczne:-) 14.09.14, 16:25
                > Po pierwsze jest taniej niż zupełnie indywidualnie, po drugie od razu są wszyst
                > kie ubezpieczenia w tym i na samochód po trzecie są od razu do dyspozycji zorga
                > nizowane tzw. wycieczki fakultatywne z których czasami można skorzystać, jak np
                > . wycieczka statkiem, nurkowanie, itd. Generalnie jest taniej i dużo wygodniej
                > niż indywidualnie co już wielokrotnie sprawdziłem w różnych wojażach .

No jasne.
                Czyli stary komuch nie moze pozbyc sie przyzwyczajen.
                Stadem "jest taniej i dużo wygodniej niż indywidualnie":-)
                • przyjacielameryki Re: Pytanie apolityczne:-) 14.09.14, 16:34
                  romrus napisał:

>
                  > No jasne.
                  > Czyli stary komuch nie moze pozbyc sie przyzwyczajen.
                  > Stadem "jest taniej i dużo wygodniej niż indywidualnie":-)

Ciekawe, po jaką cholerę, kacapski tępak wypowiada się na jakiś temat którego zupełnie nie zna i nie rozumie?
                  • romrus Re: Pytanie apolityczne:-) 14.09.14, 16:42
                    > Ciekawe, po jaką cholerę, kacapski tępak wypowiada się na jakiś temat którego zupełnie nie zna i nie rozumie?

Idioto, ja zwedzilem cala Europe i czesc Am. Lacisnkiej, ale nigdy nie korystalem z uslug zadnych biur podrozy.
                    Internet + karta bankowa wystarcze na wszystko.

Rozumiem twoi klopoty, bo kiedy czlowiek nie zna zadnego jezyka obcego, to faktycznie potrzebuje opieki i wszyscy byly PGR-owcy musa kupowac wycieczki grupowy:-)
    • szwampuch58 Re: Pytanie apolityczne. 13.09.14, 10:47
      buhahahaha,rozmowy ulankow nadwislanskich
      bi.gazeta.pl/im/db/d3/fd/z16634843Q,Zloty-Ulan.jpg
      • pijatyka Troll. Kosz. 14.09.14, 13:12

• wojciech.2349 Re: Pytanie apolityczne. 13.09.14, 12:37
      Może Borrka,
      przejdź przedtem jakiś kurs survivalu
      zamiast kursu savoir-vivre'u.
    • adamusb Re: Pytanie apolityczne. 14.09.14, 14:08
      generalnie, trzymaj się od nich z daleka, jak wskazują statystyki, tylko 2 na 10 ruskich jest normalnych.
      • wojciech.2349 Re: Pytanie apolityczne. 14.09.14, 15:27
        adamusb napisał:
        > generalnie, trzymaj się od nich z daleka, jak wskazują statystyki, tylko 2 na 1
        > 0 ruskich jest normalnych.
        -----------------
        Dobrze byłoby tych normalnych jakoś oznakować.
        Wiadomo byłoby z kim rozmawiać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka