Dodaj do ulubionych

Gazolina spada w mojej wsi

16.10.14, 05:54
W lipcu płaciłem za galon $3.539 a dzisiaj kupiłem po $2.889
Dla litrowych odpowiednio $0.936 i $0.764 za litr.
Ciekawe jak gleboko spadnie i jak długo weźmie zanim zacznie wzrastać.
Obserwuj wątek
    • igor_uk Popatrz,felus,jak to jest. 16.10.14, 12:53
      W twojej wiosc cena gazoliny spada,a w mojej,niezalezne od cen na rope na gieldach,trzyma sie mocno.Jak sadzisz,czemu tak jest?

p.s. drobne wahania ceny benzyny w UK nie biore pod uwage,bo sa niewarte tego,zeby na nich zwracac uwage.
    • ecologist88 Re: Gazolina spada w mojej wsi 16.10.14, 19:20
      U nas w pod Miami dopiero zbliza sie do 3$
      Juz widze ten najazd Kanadoli zwlaszcza polskich na Detroit , Buffalo a zwlaszcza na Floryde na tanie zakupy
    • malkontent6 Re: Gazolina spada w mojej wsi 16.10.14, 19:32
      U mnie też jest taniej.
    • wojciech.2349 Re: Gazolina spada w mojej wsi 16.10.14, 21:33
      W Polsce jeszcze tego nie widać.
      Musimy poczekać chyba kilka tygodni.
      • engine8 Re: Gazolina spada w mojej wsi 16.10.14, 21:42
        Widocznie w Polsce stacje maja wieksze zbiorniki i duze zapasy tej drozszej.... ale za to jak znow pdskoczy to w Polsce dluzej bedzie tania :) Zachlannosci i checi szybkiego nabicia kasy nie podejrzewam.
    • engine8 Re: Gazolina spada w mojej wsi 16.10.14, 21:46
      Tanie paliwo lepiej wyglada ale czy ja bede pracowal 3 czy 4 godziny w miesiacu na paliwo to nie az tak roznica.
    • mara571 szczesliwiec z ciebie Felusiak 16.10.14, 23:02
      we wtorek moj maz uslyszal, ze niemieccy kolejarze beda strajkowac w srode od 14 i zaraz wsiadl do mojego samochodu, aby zatankowac. Pol godziny wczesniej tankowal swoje auto. Za bezyne do mojego placil wiecej o 2 eurocenty za litr.
      Dzisiaj benzyna kosztuje w okolicy ca 1,5 za litr.
    • felusiak1 Re: Gazolina spada w mojej wsi 17.10.14, 05:25
      W USA cena benzyny jest skorelowana z kosztem zastąpienia (cost of replecement) czyli drożeje i tanieje w mgnieniu oka. Btć może w innych krajach obowiazują inne zasady.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka