Gość: Cep IP: *.acn.pl 06.09.04, 07:28 Artykuł Krystyny Kurczab-Redlich w dzisiejszej Rzeczpospolitej: "Precz z terrorem! Niech żyje terror!" www.rzeczpospolita.pl/dodatki/specjal_040906/specjal_a_7.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dana33 Re: Terror i TV --- IP: *.bb.netvision.net.il 06.09.04, 08:31 cala masa pytan, na ktore nawet autorka artykulu nie daje odpowiedzi. tragedia beslanska pokazuje przede wszystkim do czego sa zdolni terrorysci, cepie. wszystko jedno jaki maja cel, zabijanie dzieci jest dla nich na porzadku dziennym. w israelskich wiadomosciach z dzisiejszego rana porownuje sie morderstwo beslanskie do zaglady. natomiast patrzac sie przed siebie, myslac o tym, jak ta tragedie zapisze historia i jak to bedzie widziane za 50-100 lat mam tylko jedno do powiedzenia: to walka islamu z postepowym, nowoczesnym swiata, proba opanowania tego swiata i jak znamy juz metody walki tych bandytow, nic nie jest im swiete. nie wazne gdzie, nie wazne kto, wazne zeby zabic jak najwiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Terror i TV --- IP: 213.8.97.* 06.09.04, 08:51 Masz racje!!! Choc tego wprost nie piszesz, ale myslisz. To my. Juz ktos tu napisal, ze to mosad. My podjudzamy i prowokujemy i my jestesmy winni wiekszosci atakow terrorystycznych na calym swiecie, zwlaszcza tych wiekszych. I w Banbuku i w Kigongu i w Macepanii tez jestesmy, kiedy bija sie plemiona miedzy soba t.j. muzulmanie z bankubocami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cep Re: Terror i TV --- IP: *.acn.pl 06.09.04, 09:02 Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > Masz racje!!! Choc tego wprost nie piszesz, ale myslisz. To my. Juz ktos tu > napisal, ze to mosad. Jesteś pewien, że wiesz, co i jak myślę? Nie uważasz, że jest w tym trochę arogancji? A swoją drogą - na Mossadzie świat się nie kończy. Podobnie jak ani nie zaczyna się ani nie kończy na państwie, w którym mieszkasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Terror i TV --- IP: *.bb.netvision.net.il 06.09.04, 09:02 zupelnie nie na goraco, moj drogi. na odwort. zupelnie na zimno, chociaz ogladajac zdjecia z beslania oczy nie wierza i rozum nie chce zaakceptowac. patrzac na wszystkie ataki terroru w ostatnich latach, na calym swiecie, widzimy tylko nazwiska muzulmanskie. nie zauwazylam ani jednego polaka, ani jednego francuza, ani jednego niemca. przynajmniej nie pamietam. a jesli sie znajdzie jakies nie muzulmanskie nazwisko, to sam przyznasz, ze procentowo to ich zero. dlaczego jak francuskie gazety pisza o pobiciu nauczycielki w szkole to zawsze, ale to zawsze jest to uczen o nazwisku arabskim? dlaczego dzielnice miast szwedzkich, w ktorych osiedlaja sie muzulmanie pustoszeja od mieszkancow szwedzkich i mnozy sie tam przestepstwo? dlaczego w europie mnoza sie zadania muzulmanow tam osiadlych, o nauczanie w szkolach z jezyku arabskim? ilu terrorystow arabskich siedzi dzisiaj w europie i usa zakamuflowanych, przygotowujacych nastepne ataki terrorystyczne przeciw ludnosci cywilnej? co ma bali do dazenia czeczni do wolnosci lub do "usprawiedliwionej" walki arabow palestynskich z israelem? dlaczego terror islamski terroryzuje zamachami swiat, tak jak to zrobili w madrydzie? dlaczego panstwa nie moga swobodnie ustalac praw panujacych w ich krajach, tylko musza sie liczyc z atakami terrorystow, porywaniem dziennikarzy, jesli takowe prawo nie podoba sie swiatu muzulmanskiemu? jak myslisz, kiedy porwa polskiego zolnierza w iraku i zazadaja, zeby polska wycofala swoje wojska stamtad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cep Re: Terror i TV --- IP: *.acn.pl 06.09.04, 09:21 Masz niezłej wielkości klapki na oczach. Pewnie, że są nazwiska muzułmańskie. Co nie oznacza, że musi chodzić o walkę świata postępowo-cywilizowanego z islamem. Nauczycielki są bite również przez polskich uczniów, o wcale nie muzułmańskich korzeniach. W USA (itd) biali mieszkańcy wycofują się z dzielnic zasiedlanych przez Czarnych lub Latynosów, raczej nie muzułmanów. Latynosi domagają się dwujęzyczności w kilku stanach USA - nie będąc bynajmniej muzułmanami ani Arabami. Akty terroru rozgrywają się w różnych częściach świata. W Afryce, w Azji, w Ameryce Pd., w Europie i raczej niekoniecznie mieszczą się w schemacie islam vs. reszta świata. Wygląda na to, że wykorzystywanie terroru do załatwiania różnych spraw stało się już elementem współczesnej polityki. Na tyle w skali globalnej złożonej, że wahałbym się przed umieszczaniem zjawiska w jakimś upraszczającym kontekście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Terror i TV --- IP: *.bb.netvision.net.il 06.09.04, 09:31 zdaje mi sie, ze te klapki to u ciebie. terror jest wszedzie oczywiscie, ale mowimy tu o terrorze swiatowym a nie miejscowym. terrorysci z np poludniowej ameryki jakos nie atakuja bali, hiszpanii i osetii. bardzo mozliwe, ze rowniez w polsce uczniowie bija nauczycieli, ale nie czytalam tego w prasie swiatowej. aaa, zapomnialam, ze pewnie z tego powodu, ze my rowniez opanowalismy prase swiatowa to zamieszczamy tylko wiadomosci o pobiciu nauczycieli przez uczniow arabskich..... od tych, ktorzy sie wachaja, cepie, swiat pelny. dlatego tez ten swiat oglada zdjecia z osetii. lub z bali. mam nadzieje, ze ci co sie nie wachaja, beda wiedzieli co trzeba zrobic, zeby uwolnic swiat od tej terrorystycznej dziczy. inaczej za pare tygodni mamy nastepna osetie. albo nastepny 11/9. liczba ofiar przy kazdym nowym "dziele" terrorystow wzrasta. dzisiaj kazdy wiezowiec na swiecie jest dobrym celem. zdejmij klapki i rozejrzyj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cep Re: Terror i TV --- IP: *.acn.pl 06.09.04, 09:48 Rozglądam się, rozglądam - i widzę - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Terror i TV --- IP: *.bb.netvision.net.il 06.09.04, 10:51 nieciekawe skojarzenia, cepie? hmmm. jak mam nazwac tego, co ucina glowe czlowiekowi filmujac to jeszcze? czlowiekiem? nu, dla mnie to dzicz. albo karaluch, ktorego absolutnie trzeba rozgniesc. jesli widzisz dalej krzyzowcow, to raczej widzisz wstecz. natomiast napisz mi prosze wlasnie o zasadach doborow. to interesujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cep Re: Terror i TV --- IP: *.acn.pl 06.09.04, 11:23 Niespecjalnie się rozumiemy. Napisałem właśnie, że operacje w rodzaju unicestwiania dziczy i wygniatania karaluchów, kiedy się je już przeprowadza, trzeba powierzyć jakimś specjalistom, a oni muszą dokonywać selekcji posługując się wciąż niedoprecyzowanymi zasadami; niejasne są też zasady, na których podstawie dobiera się owych selektorów, oraz selektorów selektorów - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Terror i TV --- IP: *.bb.netvision.net.il 06.09.04, 14:51 oj, cepku drogi, mysle ze ty doskonale wiesz, o czym ja pisze.... nie pytalam sie o twoje zdanie jesli chodzi o filmowanie, bo mysle, ze wiedzialam co o tym myslisz. ale chcialam wiedziec wlasnie co myslisz o wybieraniu specjalistow. jak doprecyzowac zasady i wogole jakie sa wg ciebie dotychczasowe zasady, bo ich nie znam. no i z tymi selektorami i selektorami selektorow. zdaje mi sie, ze strasznie komplikujesz sprawe, jakos mi to wyglada jak assistant to the assistant to the assistant etc etc etc, jak mawial yul brynner w the king and i. nie widzisz prostszej drogi? a jak wg ciebie powinno sie traktowac te filmujace dzikie karaluchy? jestem pewna ze masz na ten temat wyrobiona opinie. niemcy oczywiscie fotografowali namietnie. tez dostali jako nagrode proces norymberski. moze to metoda? zlapac te podrzynajace ludziom gardla karaluchy, ta dzicz zabijajaca z zimna krwia setki dzieci w beslanie i zrobic im proces z hadze? chociaz w hadze zespol sedziow najprawdopodobniej w najgorszym wypadku usprawiedliwilby tych walczacych o wolnosc kosztem dzieciakow "bojownikow", nie myslisz? wiec co robic? dac sobie podrzynac gardlo dalej? Odpowiedz Link Zgłoś