Dodaj do ulubionych

& #35; Bolesna prawda: wszyscy terroryści to muzułmanie

06.09.04, 11:56
Na pewno nie wszyscy muzułmanie są terrorystami, ale z wielkim żalem
stwierdzam, że większość terrorystów na świecie to muzułmanie. Porywacze
uczniów w Osetii to muzułmanie. Porywacze i zabójcy nepalskich kucharzy i
robotników to także muzułmanie. Ci, którzy dokonują rabunków i zabójstw w
Darfurze, to muzułmanie, a ich ofiary też są muzułmanami. Ci, którzy
wysadzili w powietrze kompleksy budynków w Rijadzie i Al-Chubarze, to
muzułmanie. Dwie kobiety, które tydzień temu wysadziły samoloty, to
muzułmanki.

Bin Ladin to muzułmanin i Al-Hausi [zbuntowany przywódca zajdytów w Jemenie –
red.] to muzułmanin. Większość z tych, którzy przeprowadzili operacje
samobójcze wymierzone w autobusy, szkoły, domy i budynki na całym świecie w
ostatnich dziesięciu latach, to też muzułmanie.

Czy te przerażające fakty nie mówią nic o nas, naszych społeczeństwach,
naszej kulturze?

Te wydarzenia są dla nas czymś okrutnym, strasznym i haniebnym, gdy
przyjrzymy się im w całości, ale zamiast je negować i usprawiedliwiać
powinniśmy przede wszystkim przyznać, że są to fakty, a nie pisać artykuły i
kazania zaprzeczające im. Samouleczenie zaczyna się od uznania faktów.
Ponadto powinniśmy ścigać naszych rodzimych terrorystów. Są oni naturalnym
produktem zepsutej kultury. Oto, co powiedział "telewizyjny szejk" Jusuf al-
Karadawi: stwierdził publicznie, że dozwolone jest zabijanie amerykańskich
cywilów w Iraku. Wyobraźcie sobie uczonego religijnego, który zachęca do
zabijania cywilów – stary szejk namawia młodych chłopców do zabijania
cywilów, podczas gdy jego dwie córki studiują pod ochroną brytyjską w
niewiernym Zjednoczonym Królestwie. Co taki ojciec mógłby powiedzieć matce
młodego Berga, któremu poderżnięto gardło tylko dlatego, że przyjechał do
Iraku pracować jako inżynier od wież telekomunikacyjnych? Jak możemy mu
uwierzyć, gdy mówi, że islam jest religią miłosierdzia i tolerancji, a sam
zamienia ją w religię krwi?

Zanim zaczęła się epoka ekstremistów, uważałem, że źródłem problemów są
skrajni lewicowcy i nacjonaliści, którzy posługują się przemocą i zabijaniem.
Meczet był wtedy bezpiecznym schronieniem, uczeni religijni wzywali do
pokoju, a ich kazania koncentrowały się na wartościach moralnych.

Islamowi szkodzą ci nowi muzułmanie. To niewinna religia, której teksty
zawierają jasne dowody zabraniające niepotrzebnego wycinania drzew,
nazywające zabójstwo największą zbrodnią, potępiające nawet tego, kto nastąpi
nogą na owada, i dające nagrodę temu, kto da pić spragnionemu kotu. Oto
właśnie islam, jaki znaliśmy, zanim pojawiły się ugrupowania oskarżające
innych o niewiarę (takfir) i ich narzędzia w postaci różnych stowarzyszeń i
kursów, a także nauczyciele zarażeni ideami tych grup politycznych, które
zepsuły ich wiarę i umysły.

Z pewnością nie przynosi nam chwały to, że z nami są związani ci, którzy
przetrzymują uczniów w szkole jako zakładników, porywają dziennikarzy,
zabijają cywilów i wysadzają autobusy, niezależnie od tego, jakie by były
wcześniej cierpienia tych mścicieli. To właśnie oni zniekształcili islam i
zaszkodzili islamowi.

Nie będziemy mogli oczyścić sumienia, dopóki nie uznamy oczywistej i
haniebnej prawdy, że większość zamachów terrorystycznych w dzisiejszym
świecie została dokonana rękami muzułmanów. Powinniśmy też zrozumieć, że nie
będziemy mogli uleczyć naszej młodzieży, która dokonuje tych odrażających
zbrodni, zanim nie uleczymy umysłów starych ludzi, którzy na minbarach
zamieniają się w bojowników wysyłających młodych na wojnę, gdy tymczasem
posyłają swoje własne dzieci do europejskich i amerykańskich szkół.

Z arabskiego przetłumaczył Adam Zakrzewski.

Obserwuj wątek
    • Gość: dana33 Re: & & #35; 35; Bolesna prawda: wszyscy terroryści IP: *.bb.netvision.net.il 06.09.04, 15:10
      nic dodac nic ujac. kazde slowo sie zgadza.
    • Gość: NATASZA Re: & & #35; 35; Bolesna prawda: wszyscy terroryści IP: 194.149.234.* 06.09.04, 15:21
      Gdzie to jest opublikowane oproc tego forum?
      • Gość: jarek-Zyd ne telus Np w gazecie Il Giorno z dnia 06.09. IP: *.fastres.net 06.09.04, 15:32
        Z artykul zaczyna sie tak: Non tutti gli islamisci sa terrorystami, ma al qui la
        di ogni dubbio, che comunque sono islamisci tutti i terrorysci.
        • Gość: NATASZA Re: Np w gazecie Il Giorno z dnia 06.09. IP: 194.149.234.* 06.09.04, 15:40
          Dobrze jesli chociaz jeden musulmanin to przeczyta i zrobi jakis wnoski.
    • Gość: igor Przeciez to sa bzdury dla pierwszoklasistow. IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 06.09.04, 15:40
      Koran nakazuje zabijanie - Sury: 2:190-192;47:8,4:74,76; 4:95,96;9:5; 5:34.35;
      8:39; 8:65; 9:29 itd. Przeciez wystarczy przeczytac Koran - jest tez po polsku.
      Szaria )prawo islamskie) karze jak nastepuje: za kradziez - obciecie reki;
      niewwiernosc (ale tylko kobiety) - zakopanie zywcem; peadalstwo i lesbijizm -
      ukamieniowanie; nieposluszenstwo zony - bicie przez meza; utrata cnoty przez
      corke przed malzenstwem - uciecie glowy dziewczynie; porzucenie Islamu
      (apostata) - kara smierci; podejrzenie o zdrade interesow Islamu - powieszenie
      do gory nogami i tluczenie kijami ciala az odpada od kosci; przerwanie ciazy -
      smierc.
      Raporty ONZ o ochronie srodowiska wyraznie pokazuja, ze najgorzej jest w
      krajach islamskich - wybija sie tu Bangladesh. Nawolywanie imamow do plodzenia
      dzieci powoduje przyrost naturalny jak u szaranczy i trzeba hechac do Karaczi,
      Algieru, Dzakarty zeby to sobie uswiadomic. czemu nie uzywacie wyszukiwarek do
      sprawdzenia bzdur. Internet nie powinien byc forum idiotow. Mozna sie nie
      zgadzac ale trzeba miec argumenty.
      • Gość: . Igor, i Islam moze byc reformowany. Nie zamykaj IP: *.range81-156.btcentralplus.com 06.09.04, 17:17
        szansy wydarcia sie z szarii tym, co chca zyc bardziej po europejsku. W Wlk.
        Brytanii zabicie corki za utrate dziewictwa czy chodzenie z giaurem juz jest
        bardzo rzadkie, choc zdarza sie dosc czesto spranie panienki przez wscieklego
        ojca, a nawet i przez matke. Ale to zdarza sie przeciez i w europejskich,
        chrzescijanskich rodzinach...
        • Gość: jarek-Zyd ne telus Moze albo nie musi, wlasnie w Cremonie IP: *.fastres.net 06.09.04, 17:22
          Tunesyjczyk przejechal swoja byla zone tylko za to ,ze sie pokazala na ulicy nie
          po islamsku ubrana.
          • Gość: Immam Abu Hamza BBC podala o demonstracjach w Turcji przeciw IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 06.09.04, 17:34
            otwarciu zmknietego w 1971 seminarium dla duchownych ortodoksyjnych. bardzo
            wazne potwierdzenie fundamentalizmu islamskiego. Przeciez niszczono go przez 80
            lat i wrocil ale juz z arabska facjata.
          • Gość: . A nasz Paki tylko corke spral za puszczenie sie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 07.09.04, 02:32
            z giaurem zamiast jej gardlo poderznac... Juz teraz sa rozne Islamy, Jarku.
            • Gość: suraester Re: A nasz Paki tylko corke spral za puszczenie s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 17:42
              Gościu, ja ciebie czytam często i nie zawsze podoba mi się to co piszesz,
              szczególnie kiedy widzę jak oglądasz medal tylko z jednej strony.

Jeśli chcesz, aby ktoś zauważył w muzułmanie człowieka, walczącego o swoje
              prawo do istnienia, wysil się, aby to samo zauważyć u żyda.

Bo to nie jest uczciwe, domagać się swoich praw i nie zważać na prawa innych.

Muzułmanie mają prawa do walki, do desperacji, do wszystkiego(według ciebie)
              żydzi nie mają żadnych praw

to nie w porządku, mocno nie w porządku wymagać od innych więcej niż od siebie.
              jeśli jesteś muzułmaninem, wiesz o czym piszę.
              • 14_words Pojecia nie mam - nie jestem Muzulmaninem ani 08.09.04, 01:40
                Zydem. A tych naszych Pakis cos tu wybielilem:
                news.bbc.co.uk/1/hi/england/manchester/3633908.stm
                Obawiam sie tez, ze nieslusznie zaczalem miec ludzki stosunek do Islamu:
                news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/3636196.stm
        • Gość: igor Sam wiesz, ze forma Internetu nie pozwala na IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 06.09.04, 17:26
          prowadzenie powaznej dyskusji i rzadko zdarza sie spotkac wywazona opinie jak
          Twoja. Sadze, ze pewna akomodacja muzulmanow do zachowan bardziej
          cywilizowanych jest po prostu wynikiem przymusu. musza tak robic bo takie jest
          prawo "krajowe". daza dlatego do zwiekszania ich ilosci w kazdym kraju i do
          wprowadzenia Szarii (np. w Kanadzie). ten proces zaczyna sie wtedy, gdy ilosc
          muzulmanow przekracza 5% ludnosci, z tym, ze musza mieszkac w "islamic 'hoods".
          Mam nadzieje, ze bedziezsz pamietal co napisales, w momencie kiedy zazadaja
          Szarii w Ruropie. przeciez musisz zdawac sobie sprawe, ze chusty we Francji to
          tylko poczatek islamizowania prawa rzymskiego. "Common law" jak w w UK, USA,
          czy innych terytoriach postbrytyjskich jest rowniez odrzucane przez Islam;
          zobacz Malajzja, Pakistan, lub Nigeria.
          • Gość: dana33 Re: Sam wiesz, ze forma Internetu nie pozwala na IP: 192.117.117.* 06.09.04, 18:34
            mialam kilka interesujacych rozmow na ten temat w polsce i mysle, ze wielkim
            problemem jest wlasnie to, ze europa nie widzi kiedy ten problem sie zaczyna,
            tak jak chusty we francji. a kiedy zauwaza, ze cos nie jest tak, jak powinno,
            to juz bedzie niestety chyba za pozno, zeby odbylo sie bez przelewu krwi.
            juz dzisiaj wtracaja sie do wewnetrznych spraw roznych panstw i szantaz juz
            nawet nie wisi w powietrzu, ale jak w przypadku chust mamy to na dloni:
            porwanie francuskich dziennikarzy i szantazowanie francji zabiciem ich.
            • Gość: igor przeciez na wyszukiwarkach mozna znalezc duzo IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 06.09.04, 19:10
              danych. Np. w jaki sposob islamisci doprowadzili do przeksztalcenia Kaszmiru w
              praktycznie tylko islamskie terytorium . Wystarczy sprawdzic wzrost Szarii w
              Pakistanie, Nigerii, Iranie aby byc pewnym, ze Islam nie zatrzyma sie w Europie
              na chustach. Szczegolnie interesujace sa tu antyamerykanskie i antywojenne
              demonstracje lesbijek, lewakow, feministek, pedalow i ateistow w Berlinie,
              Paryzu, Rzymie, Madrycie itd. Przeciez zwycieski Islam zagrzebie ich zywcem
              zgodnie z Koranem. W 66 krajach islamskich nie ma ani jednej organizacji
              homoseksualistow.
          • Gość: . We Francji Muzulmanie to 10% ogolu populacji, w IP: *.range81-156.btcentralplus.com 07.09.04, 02:42
            UK to 2,5% - wg. osttatniego raporty UN, bazujacego tu na danych z gmin
            wyznaniowych. I robi sie wiele, by wiecej nie bylo - w ub. roku imigracja
            spadla o 10%. Ciagle takze ilosc muzulmanskich MP jest symboliczna,
            nieproporcjonalna nawet do procentu ludnosci (czarnych duzo wiecej!) -
            angielski rasizm (a irlandzki czy szkocki jest daleko wiekszy) ciagle jeszcze
            ma sie dobrze, choc jak zawsze jest to rasizm w bialych rekawiczkach.
            Muzulmanskie 5-latki przychodza do szkoly w chustkach, ale juz jako 15-letnie
            panienki same je sciagaja, a jako studentki odslaniaja pepki w kusych
            bluzeczkach. Ustepowanie w sprawach malo waznych, ale nie w regulacjach
            prawnych (nb. to nie jest prawda, ze UK uznaje muzulmanskie rozwody -nie
            uznaje, to prawna separacja; podobnie jak nowy zwiazek jest tylko konkubinatem)
            • Gość: suraester Re: We Francji Muzulmanie to 10% ogolu populacji, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 13:33
              już ci pisałam gościu nie w ilości a w jakości rzecz.
              wielka ilość wyznawców nie świadczy o prawdziwości religii, a o dobrym
              marketingu.
              • Gość: . Czy ty masz jakakolwiek wiedze etnograficzna? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 08.09.04, 01:46
                Francji trafia sie akurat najpodlejsza forma jesli nie islamu, to przynajmniej
                jego nosicieli: polnocna Afryka (i to nie warstwy wyzsze), Nigeria, Czad... My
                mamy troche lepiej, a Niemcy najszczesliwsze - przewaga Turkow. Co zreszta
                golym okiem widac - po stopniu akulturacji imigrantow i...brudu w muzulmanskich
                okolicach.
        • Gość: suraester Re: Igor, i Islam moze byc reformowany. Nie zamyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 17:49
          tego gościu nie musisz tłumaczyć, bo swoje córki karcą mocno na przykład włosi
          czy hiszpanie, wcale nie muzułmanie, w tych krajach ciągle prawa kobiet są
          lekceważone, a wszystko zaczyna się w rodzinach i przenosi z nich dalej na
          ulicę, do społecznej świadomości, ze to jest ok.
          To się oczywiście zmienia, ale pomalutku, wystarczy pojechać na południe Włoch,
          żeby się o tym przekonać.
          Zresztą, uwazam, ze kobiety muzułmańskie i tak w niektórych krajach wywalczyły
          sobie wiele i wierzę, ze wywalczą sobie jeszcze więcej, bo tak na prawdę Koran
          im to gwarantuje, to faceci łamią prawa Koranu.
          • Gość: . To tez zagwarantowal tej slicznej dziwczynie Koran IP: *.range81-156.btcentralplus.com 08.09.04, 01:48
    • Gość: suraester Re: & & #35; 35; Bolesna prawda:do VIRIEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 20:11
      ŻADNA RELIGIA W SWOIM ZAŁOŻENIU NIE JEST ZŁA, KAŻDA NAKAZUJE MIŁOŚĆ I SZACUNEK
      DO DRUGIEGO CZŁOWIEKA, problem zaczyna się wtedy, kiedy zaczyna być narzędziem
      w osiąganiu pewnych wyznaczonych przez siebie celi. Wtedy zapala się czerwona
      lampka, w przeszłości przechodziło to chrześcijaństwo, dzisiaj islam. NIE MA
      ANI W JEDNYM ANI W DRUGIM PRZYPADKU RELIGIJNEGO UZASADNIENIA NIE MA.
      Są za to interesy. Przyzwyczailiśmy się do tego, ze są to amerykańskie czy
      europejskie interesy
      nie zauważamy że INNI też prowadza swoją politykę i dbają o swoje interesy,
      a że wykorzystują do tych celów religie i wersety koranu to chamstwo.
      Dlatego uważam, ze kraje islamskie powinny dążyć do demokratyzacji, to co
      prawda nie jest TRADYCJĄ tych narodów, ale czyją jest tradycją???????????
      każdy kraj przyjął tę "nowość" w jakimś czasie rezygnując z wcześniejszych
      tradycji, Islam też może iść do przodu, mimo że jest religią sprzed wielu
      wieków i wcale nie musi zatracić swoich wartości. Dzięki takim zmianom,
      muzułmanie z całego świata, uchodźcy, ich dzieci i wnuki będą mogli bezpiecznie
      wrócić do swoich ojczyzn, które z różnych powodów musieli opuścić, porzucić.
      Ale warunkiem jest demokracja. Do tego trzeba dorosnąć. A bzdury głoszone przez
      fundamentalistów, którzy się pojawili w Islamie (a od nich się zaczęło wszelkie
      zło) o tym, ze trzeba bezwzględnie stać w miejscu-odrzucić. Bóg nie nakazuje
      człowiekowi stać w miejscu, człowiek jak czas musi iść do przodu (przede
      wszystkim duchowo) a nie cofać się w rozwoju, do czego doprowadził
      fundamentalizm.
      Islam to nie jest zła religia, nie ma złych religii.
      Ale to jest przede wszystkim w interesie muzułmanów, w obronie czystości swojej
      religii powinni sami przeciwstawić się temu, co na dobre zagościło w Islamie i
      staje się jego odbiciem, skaża cały islamski świat, powoli ale skutecznie. Nie
      mogą mieć na muzułmańskich ulicach miejsca takie sceny;jak powszechna radość,
      wielka feta i duma z powodu zamordowania niewinnych ludzi, to niedopuszczalne
      ze strony Islamu.
      Nie mogą też chronić tych którzy tego dokonują, wspierają duchowo i finansują w
      imię źle pojętej solidarności.
      Technologia idzie do przodu w zastraszającym tępie, a i ROPA nie jest wieczna,
      co będzie kiedy świat przestanie jej potrzebować (góra za sto lat)?
      już nikt nie przymknie oczu na to co się dzieje.........
      i zginą miliony niewinnych ludzi, tym razem po stronie muzułmańskiej,
      nie można być krótkowzrocznym........

do VIRIEGO
      jestem w szoku, ze to zamieściłeś, ale wykazałeś się w tym momencie "jajami"
      szacuneczek.
      Wszystkim muzułmanom na tym forum, powodzenia w walce z fundamentalizmem.
      • Gość: igor Koran jest zrodlem religii, nakazujacej zabijanie. IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 06.09.04, 20:38
        Jestem zmeczony tymi ciaglymi bzdurami. Czytajcie Koran, studiujcie Szarie.
        Islam jest jedyna religia dajaca raj z dziewicami za zabijanie niewiernych.
        Szaria jest jedynym prawem religijnym nakazujacym zabicie odstepcow od Islamu.
        Jak wy uzywacie wyszukiwarek lub biblioteki ? Przeciez sa tysiace (setki
        tysiecy)stron na ten temat.
        • Gość: suraester Re: Koran jest zrodlem religii, nakazujacej zabij IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 23:50
          Jak się intelektualnie wysilisz to może się okazać, że każda święta księga może
          być (a nie jest) źródłem nakuzającym zabijać, ale chyba igorku jeszcze nie
          nauczyłeś się czytać, a jedynie przetwarzać;-)
          • Gość: igor To nie sa moje spostrzezenia lecz specjalistow od IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.09.04, 02:20
            religii (zobacz : answering-islam.org.uk/ .
          • Gość: igor suraester. pokaz mi religie, ktora nagradza za IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.09.04, 02:25
            zabijanie rajem. Pokaz mi religie, ktora zabija za jej porzucenie. Pokaz mi
            wspolczesnie inna niz Islam religie, ktorej przywodcy otwarcie pochwalaja
            zabijanie w imie Stworcy. Powiedz mi dlaczego w panstwach islamskich zwieksza
            sie srodki ostroznosci tlumaczac to atakami ze strony jakich terrorystow?
            Co powiesz jak zaczna Islamisci zabijac Polakow w Polsce?
            • Gość: . To latwe: chrzescijanstwo w okresie kontreformacji IP: *.range81-156.btcentralplus.com 07.09.04, 02:59
              A islam jest wlasnie dopiero w XV-XVI wieku. I dlatego musimy wspierac
              islamskich reformatorow i "schizmatykow" w naszym wlasnym interesie. Bo
              wahabici zafunduja nam wszystkim "Swieta Inkwizycje".
            • Gość: suraester Re: suraester. pokaz mi religie, ktora nagradza z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 13:01
              spokojnie igor, spokojnie.......
              Islam nie pozwala zabijać, ale Mahomet zdobywał pewne tereny siłą, to były inne
              czasy i inne realia, to samo zrobił Mojżesz kiedy zszedł z góry i zobaczył że
              jego ludzie powrócili do kultu złotego cielca. To samo zrobili chrześcijanie
              udając się na wyprawy krzyżowe, również przeczytali to w Biblii. Każda religia
              kładzie nacisk na ochronę swoich wartości i swoich wyznawców, a jeśli tak robi,
              to zawsze można z tego wysnuć TEORIĘ popierającą mordy na "obcych".
              Islam był religią pokojową to się zmieniło z czasem, z momentem powstania
              fundamentalizmu, który najpierw najpierw nawoływał jedynie do jedności......
              a z czasem posunął się do używania w tym celu przemocy.
              Nie chcę abyś zrozumiał, że ja to popieram, doskonale zdaje sobie sprawe, jakie
              to niesie zagrożenie dla naszego świata,
              ale także dla świata islamskiego.

Uważam, że jeszcze nie jest za późno, że muzułmanie, Ci prawdziwi oczywiście,
              są w stanie zapanować nad sytuacją. Ale muszą się przeciwko tym, którzy kalają
              dobre imię Islamu, zjednoczyć i powiedzieć im głośno NIE!!!!!
              Albowiem religia jest prawdziwa nie poprzez ilość swoich wyznawców, a poprzez
              ich jakość, trzeba o tym pamiętać.
        • Gość: . Igor, szaria jest wahabicka; nie ma jednego Islamu IP: *.range81-156.btcentralplus.com 07.09.04, 02:55
          jak nie ma jednego chrzescijanstwa, i tam pelno odlamow i sekt tym bardziej, ze
          nie ma jednego religijnego autorytetu, islamskiego "papieza". Islam jest grozny
          w tym "modnym" latos wahabickim ujeciu i caly problem w tym, ze - wraz z
          czescia Muslimow - trzeba uczynic go niemodnym.
          Daleko idaca akulturacja Muzulmanow jest mozliwa, vide: polscy Tatarzy. I do
          tego warto dazyc, bo silowego starcia z Islamem swiat bialego czlowieka moze
          nie wytrzymac. Postawienie sprawy na nogi nie jest ciagle jeszcze niemozliwe.
          Gdyby jeszcze nie przeszkadzali w tym do-gooders, dhimmis i zwyczajni "wielce
          humanitarni" idioci.
          • Gość: igor Szaria to islamskie prawo. Wahabici nie sa juz IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.09.04, 03:05
            jedna z sekt, lecz glownym pradem religijnym Sunnitow. Promieniuja na inne
            odlamy sunnickie jak np. Deobandaizm na subkontynencie indyjskim. Wejdz na ich
            strony to zrozumiesz. Roznica miedzy Sunnitali i Szyitami jest podwojna :
            spadkobierca Mahometa i inna rola kleru. Ale Szaria jest oficjalnym prawem w
            Iranie, polnocnej Nigerii, Arabii Saudyjskiej, Jemenie, polowie Pakistanu itd.
            To nie jest pelna lista. Wejdz na strony tych panstw i sprawdz. Mozesz zaczac
            od listy krajow wchodzacych w sklad Konferencji Pnstw Islamskich. Prawie polowa
            ludnosci muzulmanskiej na swiecie podlega Szarii i proces ten sie rozszerzsa.
            nawet w Kandzie muzulmanie zadaja Szarii. Prosze uzywac wyszukiwarek i
            sprawdzic to wszystko.
            • Gość: suraester Re: Szaria to islamskie prawo. Wahabici nie sa ju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 13:13
              We wszystkich odłamach Islamu znajdziesz ludzi o niezdrowych zapędach, problem
              w tym, że ich głosy są najdonoślejsze, zakładają swoje strony internetowe i tam
              dają upust swojej głupocie, ale nie wolno wszystkich wrzucać do jednego worka.
              Prawdziwy muzułmanin, zazwyczaj nie ma czasu na takie duperszwance, bo ma
              obowiązki w stosunku do Boga i swojej rodziny i nie ma czasu siedzieć godzinami
              przed kompem i niezdrowo się podniecać. Niestety tych ludzi nie widać, bo
              nie "szczekają" i nie "ujadają" jak te wściekłe psy.

Zdecydowanie jestem za tym aby dopuścić do głosu, tych, którzy próbują
              przeprowadzać reformy w Islamie, walczyć ze złem, które się wkradło w ich
              szeregi, jest potrzeba usłyszenia tych głosów, one są!!!!!!!!!!
              należy je odszukiwać i publikować, jednym słowem upowszechniać, tak aby
              zagłuszyć tych, którzy poprzez klawiaturę dają upust swojej nienawiści do
              drugiego człowieka, "innego", ale też człowieka, który żyje i czuje.......
              Przede wszystkim edukacja i rozpowszechnianie mało popularnych, zagłuszanych,
              ale przecież reprezentujących również muzułmanów, głosów sprzeciewu, głosów
              powszechnej jedności i próby dialogu.
              • sol4000 Re: Szaria to islamskie prawo. Wahabici nie sa ju 07.09.04, 15:21
                Gość portalu: suraester napisał(a):

> We wszystkich odłamach Islamu znajdziesz ludzi o niezdrowych zapędach,
                problem
                > w tym, że ich głosy są najdonoślejsze, zakładają swoje strony internetowe i
                tam
                >
                > dają upust swojej głupocie, ale nie wolno wszystkich wrzucać do jednego worka.
                > Prawdziwy muzułmanin, zazwyczaj nie ma czasu na takie duperszwance, bo ma
                > obowiązki w stosunku do Boga i swojej rodziny i nie ma czasu siedzieć
                godzinami przed kompem i niezdrowo się podniecać. Niestety tych ludzi nie
                widać, bo
                > nie "szczekają" i nie "ujadają" jak te wściekłe psy.

to nie przed kompami odbywa sie "duperszwance" lecz w ich lokalnych
                swiatyniach, a na odwiedzanie ich musza miec czas...

> Zdecydowanie jestem za tym aby dopuścić do głosu, tych, którzy próbują
                > przeprowadzać reformy w Islamie, walczyć ze złem, które się wkradło w ich
                > szeregi, jest potrzeba usłyszenia tych głosów, one są!!!!!!!!!!

droga suraester, a kto im zabrania dojscia do glosu, przeciez nas nie musza sie
                obawiac..., a "dojscie" do glosu 'próbujących przeprowadzać reformy w Islamie'
                moze byc bardzo niebezpieczne.

nie obraz sie, ale wydaje mi sie, ze jestes bardzo naiwnym czlowiekiem...

• Gość: suraester Re: Szaria to islamskie prawo. Wahabici nie sa ju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 17:20
                  sol4000, nie zapominaj, ze oni też padają ofiarami fundamentalizmu w myśl
                  zasady "kto nie jest z nami, jest przeciwko nam", niezaleznie od racji i
                  argumentów, to dotyczy nie tylko "niewiernych", oni też się boją, w jaki sposób
                  chcesz im w ich krajach zapewnić bezpieczeństwo? nie wiesz co w takim przypadku
                  robią ich rządy? Popatrz na Autonomię Palestyńską. Ilu palestyńczyków zgineło z
                  rąk swoich fanatycznych braci, ilu uciekło przed ręką sprawiedliwości laureata
                  nagrody nobla!!!!!
                  Zobacz na Kaukaz, tam jest nie tylko Czeczenia, której Rosja nie pozwoli się
                  odłaczyć jak długo da radę, ale przy okazji jeśli znasz te realia, niechcaco
                  ujawniono konflikt z Iguszami, kto wcześniej wiedział, ze Ocetia i Igustia od
                  kilkudziesięciu lat toczą między sobą walki, ze to również wojna religijna w
                  jakimś sensie, z jednej strony wsparta przez prawosławie, które chce tam
                  utrzymać swoje wpływy, a z drugiej strony przez Islam, który chce powiększyć
                  swoje. To już nie religia, sol4000 to już śmierdzaca polityka.
                  Przypomnij sobie, to samo było na Bałkanach.
                  • sol4000 Re: Szaria to islamskie prawo. Wahabici nie sa ju 07.09.04, 23:47

> "kto nie jest z nami, jest przeciwko nam",

i to przeciez wszystko tlumaczy i wyjasnia - ci co nie sa z wami boja sie
                    podniesc glowe... kiedys tez uwazalem, ze mozna sie z tymi ludzmi dogadac, ale
                    wyroslem z tego, zmadrzalem. zbyt duzo widzialem, po prostu stracilem zaufanie
                    do tzw. "zwyklych muzulmanow".

to jest rowniez odpowiedz na twoje zamieszczone ponizej listy do mnie.
                    • Gość: suraester Re: Szaria to islamskie prawo. Wahabici nie sa ju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 01:18
                      sol4000 napisał:
                      " i to przeciez wszystko tlumaczy i wyjasnia - ci co nie sa z wami........"

chyba wyraźnie widać, że z Islamem niewiele mam wspólnego;-)

"... kiedys tez uwazalem, ze mozna sie z tymi ludzmi dogadac, ale
                      > wyroslem z tego, zmadrzalem. zbyt duzo widzialem, po prostu stracilem
                      zaufanie
                      > do tzw. "zwyklych muzulmanow"."

nie mam bezpośredniego kontaktu z muzułmanami (w sensie tysięcy), żeby móc
                      zamknąć ich wszystkich w określone ramy, ale w swoich licznych podróżach,
                      widziałam tam zwykłych ludzi. Przykro mi jednocześnie że ty masz inne
                      doświadczenia, bo właśnie na nich budujemy swój światopogląd.

• Gość: . Dziecko, jestes dobra dziewczyna, ale sol ma racje IP: *.range81-156.btcentralplus.com 08.09.04, 01:56
                        - naiwna idealistka. W "licznych podrozach" zobaczysz niewiele - musisz w danym
                        kraju pare lat pomieszkac. Sam wierzylem w akulturacje Muzulmanow, ale coz mam
                        powiedziec, gdy ci/te, ktorych niby w Wlk.Brytanii udalo sie ze szpon szarii
                        wyrwac, sami padaja jej ofiara. W ub. roku wg. Scotland Yard ofiara "honour
                        killing" padlo ponad 60 muzulmanskich dziewczat, organizacje kobiece sa pewne,
                        ze duzo wiecej. Powiedz to tej malej, co mowisz nam, spojrz w jej - martwe juz -
                        oczy:
                      • Gość: dana33 Re: Szaria to islamskie prawo. Wahabici nie sa ju IP: *.bb.netvision.net.il 08.09.04, 06:54
                        ja mieszkam z nimi "sciane w sciane" od 30 lat. spotykam ich dzien w dzien w
                        sklepie, w urzedzie, w aptece, na ulicy. nie, nie wszyscy sa tacy. ale bardzo
                        duzo. i sa bardzo, bardzo podatni na roznego rodzaju pranie mozgu. no i boja
                        sie. boja sie tych, co nimi kieruja, bo ci sa bezwzgledni. ci nie maja szacunku
                        dla zycia czlowieka, nawet dla wlasnego narodu. a poniewaz nie wiesz, kto jest
                        porzadnym czlowiekiem a kto nie, wiec podchodzisz nieufnie do kazdego. bo za
                        ufanie kazdemu bardzo wielu zaplacilo zyciem.
      • sol4000 Re: & & & #35; 35; 35; Bolesna prawda:do VIRIE 06.09.04, 23:56
        droga suraester mnie przekonalas! zgadzam sie z toba w 100%, tyleze nie jestem
        muzulmaninem...
        • Gość: zbalansowany Re: & & & & #35; 35; 35; 35; Bolesna pra IP: 61.68.203.* 07.09.04, 03:34
          Ta zorganizowana kampania antyislamska w mediach zaczyna powoli dzialac mi na
          nerwy. Tak jak inne grupy etniczne islamisci po pewnym czasie "rozmywaja sie" w
          kraju osiedlenia. Jezeli emigrant "zatnie sie", to trudno, umrze takim jakim
          byl, ale juz jego dzieci spokojnie zaadoptuja sie w spoleczenstwie w ktorym sie
          znalazly. Nikt nie mowi na serio ze za pare lat zaczna sie domagac aby np
          Angielki zaczely chodzic w chustkach, a brytyjski system prawny zacza stosowac
          Szarie - to nonsens! A jezeli juz o to chodzi to o ile wiem sprawy miedzy
          Zydami w Polsce zalatwiane byly w sadach rabinackich do ktorych Polacy sie nie
          wtracali, wiec i na tym polu jakis manewr jest mozliwy.
          Fanatyzm religijny jest oczywiscie bardzo grozny i to bez wzgledu na religie.
          Niektorzy komentatorzy tak wlasnie charakteryzuja Busha - jako religijnego
          fanatyka, co tlumaczyloby zreszta jego nonsensowna wojne z Irakiem. Fanatyzm ma
          wiele twarzy, a ze dzisiaj kojarzy sie on glownie z Islamem, no to coz, w
          takich czasach zyjemy
          • Gość: suraester Re: & & & & & #35; 35; 35; 35; 35 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 13:22
            zbalansowany, terroryzm kojarzy się z Islamem, ponieważ w tych kręgach jest
            najwięcej terrorystów, fakt podpierania się ideologią Boga i ślepe poparcie
            jawne czy ciche ze strony współwyznawców potęguje nienawiść świata do tego
            ruchu. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i działać, póki nie jest za późno. Nie
            mozna tłumaczyć sobie każdego aktu terrorystycznego jako "obrony",
            czy "desperacji", bo w takim razie religia Islamu traci sens.
            To właśnie według Islamu jesteśmy tutaj na chwilę, więc wszyscy ci, którzy
            robią polityczne kariery czy interesy przy pomocy "świętej wojny" to
            prawdziwi "niewierni".
            • Gość: dana33 Re: & & & & & & #35; 35; IP: 192.114.44.* 08.09.04, 01:21
              nie tylko wg islamu jestesmy tutaj na chwile.

natomiast zbalansowany znow gada bzdury, bo muzulmanie wogole sie nie
              "rozmywaja", po zadnym okresie. pare miesiecy temu byl skandal w anglii, bo
              muzulmanscy rodzice zadali w angielskiej szkole jezyka wykladowego arabskiego.
              co sie dzieje w szwecji i w danii to wszyscy wiemy. nie tylko ze sie nie
              rozmywaja, ale zadaja prawa zyc tak, jakby zyli we wlasnym arabskim kraju.
              islam powoli zalewa swiat i trzeba otworzyc szeroko oczy, popatrzec dokladnie i
              zaczac cos robic. bo inaczej juz niedlugo zachodnia kultura i cywilizacja
              zostanie "rozmyta" przez islamska. co robia muzulmanie z wloskimi kosciolami to
              juz dawno opisala oriana fallaci.
          • Gość: . Tak, wlasnie sie w UK "rozmyli" . Czytaj: IP: *.range81-156.btcentralplus.com 08.09.04, 02:04
            Tej dziewczynie rodzinka nie pozwolila sie zaadaptowac, padla ofiara szarii w
            sercu starej Anglii. I nie ona jedna...

www.wpiraq.org/english/icahk251103.htm
            • Gość: zbalansowany Re: Tak, wlasnie sie w UK "rozmyli" . Czytaj: IP: 61.68.205.* 08.09.04, 04:15
              Ale co chciales udowodnic podajac te linki?
              Ze niektorzy Muzulmanie sa fanatyczni, nie akceptuje np mieszanych malzenstw, a
              ze najprymitywniejsi potrafia zabic wlasna corke w imie "honoru"?
              Przeciez dokladnie TO SAMO dzieje sie np w prymitywnych hinduskich rodzinach,
              chociaz hinduizm jest uwazany za chyba najbardziej pokojowa religie. Wiekszosc
              Hindusek URODZONYCH w Angli czy Australii uwaza ze aranzowane malzenstwa jest
              lepsze niz szukanie partnera samemu (zaszokowalo mnie to kiedy sie o tym
              dowiedzialem). A ortodoksyjni Zydzi? Mam kumpla tu w Melbourne (Zyda) ktory juz
              3 lata nie widzial swojej siostry ktora wyszla za ortodoksyjnego Zyda, a ten ma
              takie "widzimisie" ze uwaza tylko Zydow ortodoksyjnych za Zydow -
              nieortodoksyjni to dla niego nie Zydzi. I nie powiesz mi ze nie wiesz jak sie
              zazwyczaj "cieszy" zydowska rodzina kiedy ich corka wychodzi za maz za goja -
              bylem na takim slubie; z rodziny panny mlodej nie przyszedl NIKT.
              Pisze to po to zeby ci uswiadomic ze w zasadzie wszystkie religie sa nieco
              zwichniete (pewnie i w katolivyzmie niejedno moznaby znalezc) i powoduja
              odchylki. A fakt ze dzisiaj rzeczywiscie tzw terrorysci to w wiekszosci
              islamisci nie jest wynikiem ich religii, a rezultatem polityki
              miedzynarodowej.
              • Gość: dana33 Re: Tak, wlasnie sie w UK "rozmyli" . Czytaj: IP: *.bb.netvision.net.il 08.09.04, 07:05
                nu, i co ty porownujesz, zafajdancu? fakt ze nikt nie przyszedl na slub z
                faktem zabijania? typowe, byle miec ostatnie slowo, byle udowodnic, jak to
                islam jest pokojowy. tylko glowy podrzynaja ludziom islamisci, nie hindusi i
                nie zydzi. 3000 ludzi w pol godziny zabili muzulmanie, a nie hindusi czy zydzi.
                nu, czekam na dalsze cudowne "dowody" jak to inne religie sa takie same jak
                islam. nic nie wspomniales o religii chrzescijanskiej.... gdzie ostatnio
                chrzescijanie zabili pareset osob? bo tymczasem wiadomo nam wszystkim, ze
                muzulmanie wybijaja do nogi chrzescijan w paru miejscach na tym cudownym
                swiecie.
        • Gość: suraester Re: & & & & #35; 35; 35; 35; Bolesna pra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 13:16
          drogi sol4000, ja tez nie jestem muzułmanką i nie mam zamiaru być, ale nie
          odbieram prawa innym ludziom prawa do wolności wyznania.
          • sol4000 Re: do suraester 07.09.04, 15:09

> drogi sol4000, ja tez nie jestem muzułmanką i nie mam zamiaru być, ale nie
            > odbieram prawa innym ludziom prawa do wolności wyznania.

tez nie mam zamiaru odbierac innym prawa do wolności wyznania, ale jak mam(y)
            reagowac, jesli, najpierw w norwegii, a obecnie w danii "odkryto", ze rodziny
            muzulmanskie wysylaja swoje dzieci (2-ie i 3-cie pokolenie) na
            wieloletnie "przeszkolenia" relegijne do krajow pochodzenia. jak wiec ci mlodzi
            ludzie moga zaaklimatyzowac sie w swoich nowych ojczyznach?
            • Gość: igor Co Ty oczekujesz od suraester. czyz SURA nie IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.09.04, 15:12
              tlumaczy kto to jest.
              • Gość: dana33 Re: Co Ty oczekujesz od suraester. czyz SURA nie IP: 192.114.44.* 08.09.04, 01:15
                igor, drogi, sura to troche z zydowska sara... :)
                • Gość: . A "Ester" to juz calkiem hebrajska...:) :) IP: *.range81-156.btcentralplus.com 08.09.04, 02:08
              • Gość: . Igor, to dobry dzieciak, az za dobry na ten swiat. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 08.09.04, 02:09
                Ale kiedys dorosnie...
            • Gość: suraester Re: do suraester IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 16:56
              sol4000 ja temu wszystkiemu co ty piszesz na prawdę nie zaprzeczam, doskonale
              wiem co się dzieje i potępiam to zdecydowanie. Ale,
              nie wszyscy muzułmanie tak robią, świat Islamu jest wielki, nie możemy pod
              ścianę ustawiać niewinnych ludzi, którzy tylko chcą żyć i wyznawać swoją
              religię, nie mają nic wspólnego z islamskim terroryzmem, który się w świecie
              rozprzestrzenia, widzę jak to wyglądało jeszcze pare lat temu, a jak to wygląda
              dzisiaj.....zobacz ilu młodych ludzi przyjmuje dzisiaj Islam w Polsce, poczytaj
              co oni piszą na swoich stronach, na swoich forach dyskusyjnych.......to jest
              totalne wypaczenie tej religii, niedopuszczalne!!! Muszą wkroczyć światli,
              odważni ludzie, "reformatorzy", którzy będą nauczać religii zgodnej z doktryną
              a nie z linią polityczną jaką prowadzą potentaci krajów naftowych i fanatyczni
              duchowni dażący do jeszcze większej władzy nad ludźmi za wszelką cenę w
              imię "własnych" interesów.

Wierzę, ze Islam poradzi sobie z tym, ale to w dużej mierze będzie zależeć,
              zależy od samych wyznawców, od poziomu ich nauczania i zdobytej wiedzy, w końcu
              również od wiary w najwyższe wartości osiągane ciężką pracą nad sobą i własnymi
              słabościami i ułomnościami, a nie bezmyślną siłą i aprobatą dla wszystkiego
              tylko dlatego, ze występuje pod sztandarem "Islamu". Wiem, że tacy ludzie są.
              Obawiam się natomiast(nie bez powodu), że ze strony walczących o utrzymanie
              wpływów grozi im niebezpieczeństwo, dlatego wszystko muszą wyrażać bardzo
              ostrożni.
              Uwierz, w krajach islamskich żyje wielu muzułmanów, których poza rodziną i ich
              ukochaną religią niewiele interesuje. Nie można być tak okrutnym, żeby
              wszystkich mierzyć jedną miarką, bo to niesprawiedliwe.
      • Gość: Oozie Re: & & & #35; 35; 35; Bolesna prawda:do VIRIE IP: *.handelsbanken.se 07.09.04, 13:20

> ŻADNA RELIGIA W SWOIM ZAŁOŻENIU NIE JEST ZŁA, KAŻDA NAKAZUJE MIŁOŚĆ I
        >SZACUNEK DO DRUGIEGO CZŁOWIEKA,

Zwłaszcza SATANIZM.
        • Gość: suraester Re: & & & & #35; 35; 35; 35; Bolesna pra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 13:23
          Satanizm nie jest religią.
    • Gość: suraester Zauważcie:)))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 17:27
      Że przy okazji takich tematów, takie gutki, wqrwione, SPL;ITy, ruchelki i inne
      diabły nie tylko nie uczestniczą, ale zakładają szerego nowych wątków
      szczególnie "nowych" tematycznie ;-)))))))))))
      • Gość: dana33 Re: Zauważcie:)))))))) IP: 192.114.44.* 08.09.04, 01:15
        wlasnie, tez o tym myslalam... :)
        • Gość: suraester Re: Zauważcie:)))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 01:22
          to niesamowite, a nie pisałam,że mają coś z"Islamem" wspólnego?
          i stąd ich agresja,
          okropne, a zarazem żałosne.
          • Gość: dana33 Re: Zauważcie:)))))))) IP: 192.114.44.* 08.09.04, 01:29
            bo oni wyspecjalizowani tylko w jednym temacie, dlatego... :)
          • sol4000 Re: Zauważcie:)))))))) 08.09.04, 01:31
            nie wiem, czy ty masz jakies kompleksy..., czy tez "widzisz" cos czego my,
            zwykli smiertelnicy nie dostrzegamy?
            • Gość: zbalansowany Re: Zauważcie:)))))))) IP: 61.68.205.* 08.09.04, 02:00
              Niedawno widzialem film o Zydach w IRANIE.
              W tym "diabelskim ,sfanatyzowanym, rzadzonym przez Ajatollachow" mieszka nadal
              swietnie sobie dajac rade okolo 25000 Zydow, maja swoich poslow w parlamencie,
              ponad 20 otwartych synagog, ba co mnie zaskoczylo to to ze moga np pic alkohol!!
              • Gość: zbalansowany Re: Zauważcie:)))))))) IP: 61.68.205.* 08.09.04, 02:07
                (sorry za wczesnie wyslalem)

I to wszystko w kraju ktory prezentowany jest jako jeden z najbardziej
                zacieklych, sfanatyzowanych, islamskich rezimow na swiecie.
                Nie przesadzajmy wiec ze Islam jest bardziej nietolerancyjny niz np Judaizm czy
                powiedzmy katolicyzm w czasach inkwizycji. Ludzie nie staja sie fanatykami
                dlatego ze naleza do tej czy innej religii, a dlatego ze czysto zewnetrzne,
                zazwyczaj nic nie majace z religia wspolnego warunki tych fanatykow z nich
                robia.
                • Gość: . Taak, zwlaszcza warunki w Wlk. Brytanii.... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 08.09.04, 02:12
                • sol4000 Re: Zauważ... 08.09.04, 02:13
                  a juz mialem isc spac...
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=15526352&a=15575385
                  • Gość: . ten sliczny dzieciaj byl i dobra poetka... BYL!!! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 08.09.04, 02:20
                    Happy Families
                    I don't pretend like we're the
                    perfect family no more school, so happy with
                    Desire to live is burning
                    My stomach is turning
                    But all they think about is honour
                    I was like a normal teenage kid
                    Didn't ask 2 much
                    I just wanted to fit in
                    But my culture was different
                    But my family ignored
              • Gość: dana33 Re: Zauważcie:)))))))) IP: *.bb.netvision.net.il 08.09.04, 06:59
                taaak, zafajdancu, zyja w iranie szczesliwi, co? maja poslow w parlamencie, nie?
                to byl jakis propagandowy filmik, jak to zawsze u ciebie. tylko jakies 2 lata
                temu zrobili pokazowy proces 13 zydom oskarzonym o szpiegostwo niby. potem ich
                zwolnili zdaje sie, albo wszystkich albo czesc. widzielismy te zdjecia tych
                zastraszonych facetow, ktorzy nie mieli pojecia o co chodzi. a o tych poslach
                to nic, tylko cala prasa pisze, nie? i ciekawe, ze salman rushdi jakos nie
                wraca do tego raju. i jeszcze pare osob tez nie. nu, dalej ze swoja normalna
                propaganda pro-arabska i pro-terrorystyczna, nie hamuj sie.
                • Gość: ZBALANSOWANY Re: Zauważcie:)))))))) IP: 61.68.205.* 08.09.04, 07:16
                  o TYM PROCESIE JAKIS SZPIEGOW IZRAELSKICH WSPOMINANO, ZWOLNIONO ICH. fILM WCALE
                  NIE BYL PROPAGANDOWY, WYPOWIADALI SIE NIEMAL WYLACZNIE SAMI IRANSCY ZYDZI,
                  POPIJAJAC W CZASIE ROZMOWY WODECZKA. oWSZEM NARZEKALI NA BRAK RUCHU W
                  INTERESACH (BRAK TURYSTOW) I POKAZYWALI ZDJECIA RODZIN W iZRAELU I STANACH.
                  CZESC CHCE OPUSCIC IRAN, WIEKSZOSC CHCE ZOSTAC (CI CO CHCIELI JUZ WYJECHALI). W
                  CZYM WIDZISZ TE PROPAGANDE NIE WIEM, WYDAJE MI SIE ZE ZACZYNASZ SIE ROBIC NIECO
                  PARANOIDALNA.
                  • Gość: jarek-Zyd ne telus Nieudalo ci sie i zaciales tastiere. IP: *.fastres.net 08.09.04, 07:22
                    W koncu dali ci te 20 tys albo nie, albo tez ci dadza jak juz dobrze Forum
                    zasmiecisz.
                  • Gość: dana33 Re: Zauważcie:)))))))) IP: *.bb.netvision.net.il 08.09.04, 07:28
                    ja sie nie robie paranoidalna. natomiast ty zaczynasz krzyczec. czyzbys czul
                    wreszcie ze stoisz na straconej pozycji?
                    wyjechali? uciekli szanowny. o moe czesc chce opuscic iran, ale wszyscy. tylko
                    boja sie zglosic o pozwolenie wyjazdu, bo zaraz znow ich wsadza i zrobia
                    nastepny pokazowy proces o szpiegostwo. zafajdancu, my wszystko wiemy, mamy
                    dosyc informacji i to prawdziwych. a te filmiki to ty sobie dalej ogladaj.
                    pewnego dnia, i to juz niezbyt dalekiego, bedziesz sie musial stawic faktom i
                    prawdzie. a teraz to sobie dalej bujaj w oblokach. ostatecznie marzenia nic nie
                    kosztuja.
                    • Gość: Zbalansowany Re: Zauważcie:)))))))) IP: 61.68.205.* 08.09.04, 07:43
                      No i wlasnie taka jest z toba rozmowa!
                      Filmu nie widzialas, ale on byl "PROPAGANDOWY"!!!
                      G... a nie propagandowy, bylo pare wywiadow z Zydami (wlaczajac w to posla do
                      parlamentu), niezla zabawa z okazji obrzezania jakiegos dzieciaka, pokazano
                      jakiegoz 44 letniego Zyda pochodzacego stamtad a mieszkajacego w Los Angeles
                      ktory przyjechal do Iranu szukac odpowiedniej zony (powiedzial ze najchetniej
                      26,27 letniej (sic!)), byl to zupelnie normalny reportaz w programie ktory tu
                      sie nazywa "dookola swiata" - ale oczywiscie ty wiesz lepiej - ARABSKA
                      PROPAGANDA!!!
                      Moze do ciebie wreszcie dotrze ze to ty jestes ofiara wlasnej szowinistycznej
                      propagandy - najwyzszy czas.

Nie trace jednak nadzieji - niektore patrz jak zrozumialy:

www.rense.com/general57/peace.htm
                      • Gość: dana33 Re: Zauważcie:)))))))) IP: *.bb.netvision.net.il 08.09.04, 08:02
                        nu, juz po raz drugi dzisiaj widze ten idiotyczny link. baaardzo objektywny,
                        ten rense. no i oczywiscie czysta prawda, co pisze. widzisz, zafajdancu, po
                        piewsze babka siedzi w areszcie sledczym i to jest calkiem zgodne z prawem.
                        oprocz tego facet jest znanym i poszukiwanym terrorysta. ze jej adwokat
                        twierdzi inaczej? nu, a co chcesz, zeby obronca powiedzial? ze babka ma zwiazek
                        z terrorysta? co mnie doprowadza do tego, zeby powiedziec, ze jest w israelu
                        anarchia, to fakt, ze taki achmad tibi czy azmi bashara robia dokladnie to samo
                        co ona (spotykaja sie z wrogami israela czyli z terrorystami) i jako poslowie
                        do sejmu nie wytacza im sie o to procesu, chociaz te spotkania sa nie legalne.
                        moze dlatego, ze oni nie spia ze swoimi partnerami do rozmow. chociaz w
                        przypadku arafata, twojego ulubienca, to nigdy nie wiadomo....
                        dziewucha bedzie postawiona przed sad i tak tez powinno byc.
                        czytaj dalej rense, przyda ci sie do nastepnych wyglupow na forum.
                        • Gość: zbalansowany Re: Zauważcie:)))))))) IP: *.mel.dialup.connect.net.au 08.09.04, 08:11

Jak zwykle czytasz co chcesz wyczytac

Peace Activist Held As
                          'Danger To Israel'
                          By Chris McGreal in Jerusalem
                          The Guardian - UK
                          9-7-4

Artykul jest kopia z brytyjsjiego Guardiana

A to sa naprawde super wypowiedzi:

Tali Fahima served her time in the Israeli army, voted for Ariel Sharon as
                          prime minister and took it as given that her country was struggling for
                          survival against terrorism.

But Ms Fahima's lawyers and friends accuse the government of using draconian
                          security laws to silence her because she has broken a taboo against befriending
                          and explaining the enemy.

"I had to ask why a man goes ahead and does this," she told Israeli television
                          this year. "There is a reason for this. A man doesn't wake up one morning and
                          decide, 'OK, I'm going to carry out an attack.'"

The army describes Mr Zubeidi as one of its most-wanted terrorists. It has
                          tried in vain to kill him five times.

After several meetings with the al-Aqsa brigade's commander, Ms Fahima
                          described him as a freedom fighter and "a kindhearted person whom I was lucky
                          to meet". She said she would be a human shield to protect him from Israeli
                          assassination attempts.

"It is hard for a 28-year-old girl who was brought up on certain values to find
                          out one day that they are all wrong," she told the Jerusalem Post in June. "Who
                          causes the occupation? The Palestinians? No. It is the Israelis and who am I? A
                          Jew and an Israeli and by sitting at home and doing nothing I am also
                          responsible.

"Zubeidi is not a terrorist, rather he is fighting against the occupation.
                          Suicide bombers are also fighting the occupation. Put yourself in their place
                          and see what happens.

()
              • Gość: jarek-Zyd ne telus Pojechales tam odebrac 20 tys dollarow IP: *.fastres.net 08.09.04, 07:20
                ktore ci obiecali za przejscie na Islam, ale ci nie powiedzieli , ze pieniadze
                wyplacaja niewiernym.
                Komu to opowiadasz, moze tych Zydow na ulicy Teheranu widziales?
              • Gość: jarek-Zyd ne telus Podaj choc jednego Zydowskiego posla IP: *.fastres.net 08.09.04, 07:24
                w Teheranskim Parlamencie....
    • lechu1 Dlaczego bolesna ? To ogolnie wiadoma prawda !!! 08.09.04, 03:08
      Nie ma arabow i islamu nie ma mordow !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • lechu1 Re: Dlaczego bolesna ? To ogolnie wiadoma prawda 09.02.05, 16:16
        lechu1 napisała:

> Nie ma arabow i islamu nie ma mordow !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka