Dodaj do ulubionych

Kim byli porywacze?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 20:02
To sa czeczeni, czy nie ma ich, skoro Gazeta pisze, ze trzeba wierzyc w slowa
Czeczenow, ze ich tam nie bylo?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kerim Kim byli porywacze? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.09.04, 20:08
      Ruskie przylapani na klamstwie:
      Podaje za "Kawkaz.centr" - zabity ponoc w szkole i zidentyfikowany przez
      brata Hanpasha Kulaev 3 lata temu byl areshtowany przez ruskich i od tej pory
      znajduje sie (on albo jego zwloki) w rekah ruskich. Dalej podany jest link z
      strony rosyjskiej informujacej o tym,
      www.newsru.com/russia/29aug2001/chech1.html
      Widzicie date?
      Na tej samej stronie ino na samej gorze w NEWSach, jest link do najnowszych
      wiadomosci gdzie jego krewniak identyfikuje go wsrod zabitych.
      Radze sie pospieszyc i obejzec - wtopa na maxa, wiec ruski zaraz to skasuja.
      • Gość: . A wiesz, ilu jest Singhow w Indiach? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 06.09.04, 20:42
        Nb. to ZADEN oficjalny rosyjski komunikat, to wiesci z prasy rosyjskiej i
        zydowskiej w Rosji. Oficjalny komunikat wladz ma postac filmu video, z
        nagraniami zatrzymanego i - wyraznie - potluczonego dwudziestoparolatka (23-25
        lat), typ kaukaski, nawet b.przystojny. I ten zeznaje o skladzie grupy po
        rosyjsku z gardlowym kaukaskim akcentem. Mialem to juz dzis pare razy w roznych
        newsach brytyjskiej TV.
        • Gość: aha2 Re: A wiesz, ilu jest Singhow w Indiach? IP: *.welnowiec.net 06.09.04, 22:17
          Calkiem nieduzo - jak na Indie
        • Gość: realista Czy nie było tam ludzi Leppera? IP: *.icpnet.pl 06.09.04, 23:10
          Jeśli nawet nie, to nasz obrońca alimentów patrzył i uczył się...
    • Gość: Kerim Re: Kim byli porywacze? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.09.04, 20:19
      Tu jest kolejny link do artykulu w ktorym ruski chwala sie tym ze zlapali
      Hanpashe Kulaeva, 3 lata temu.
      www.vor.ru/Chechnya/arx_1251.html
      • Gość: janekkowalski Re: Kim byli porywacze? IP: *.telia.com 06.09.04, 20:24
        A ilu to w polsce jankow Kowalskich jest? ? Moze kilka tysiecy co? Tak moze i
        z tym bandyta. To normalne nazwisko tam i imie.
      • Gość: . W materialach wyslanych do BBC Rosjanie nie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 06.09.04, 20:53
        wymieniaja zadnych nazwisk, jest tylko, ze zatrzymany to MLODSZY BRAT zabitego
        kilka lat temu separatysty czeczenskiegio z ochrony Basajewa - nie wiem, czy ma
        sie to jakos do twoich info ( a moze ja nazwisko przegapilem, bede uwazal w
        koleknych wydaniach dziennikow). Za to tego mlodzienca mozna sobie na filmie
        video obejrzec:
        news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/3630128.stm
        • Gość: Kerim Re: W materialach wyslanych do BBC Rosjanie nie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.09.04, 03:20
          ...nie wymieniaja zadnych nazwisk...

- sprawdz linki ktore umiescilem, - wymeniaja i to jak najbardziej, jesli
          czytasz po rusku, oczywiscie.
          w artykule ktory wlasnie komentujemy czytamy:
          "W oddziale terrorystów, a także w straży przybocznej Basajewa służył też
          starszy brat Kułajewa, 31-letni Chan-Pasza, który zginął w strzelaninie."
          Cos jeszcze? Apropo zbieznosci nazwisk - skad tu taki znawca obyczajow i imion
          czeczenskich? Wcale to nie jest "Jan Kowalski" (choc by z powodu 20 krotnie
          mniejszej ilosci ludzi) I watpie by w obstawie Basaeva Han-pashow Kulaevych
          bylo kilka, wszak caly czas mowi sie o dwoch braciach zlapanych przez ruskow 3
          lata temu, (chwalili sie ze maja Han-pasze) z oddzialu Basaewa.
          • Gość: . A wiec jednak MLODSZY BRAT. Tak tu pisze, tez IP: *.range81-156.btcentralplus.com 07.09.04, 13:18
            w kolejnym dzienniku BBC wylapalem. BRAT, a nie nieboszczyk.
            • Gość: Kerim Re: A wiec jednak MLODSZY BRAT. Tak tu pisze, tez IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.09.04, 17:10
              Hm, wydaje mi sie ze pisze po polsku...
              TEN BRAT ZIDENTYFIKOWAL WSROD ZABITYCH TERORYSTOW SWOJEGO STARSZEGO BRATA,
              jesli nie rozumiesz ze to oznacza ze byl w skladzie komanda ktore najechalo
              szkole, mimo iz od 3 lat jest w niewoli u ruskow, otuz jesli tego nie
              rozumiesz - lepiej nie proboj rzeczy tak skomplikowanych jak wsiadanie do windy
              albo jedzenie widelcem - mozesz sobie niechcacy ku-ku zrobic.
    • Gość: faraon Re: Kim byli porywacze? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.09.04, 20:28
      > To sa czeczeni, czy nie ma ich, skoro Gazeta pisze, ze trzeba wierzyc w slowa
      > Czeczenow, ze ich tam nie bylo?

Sprawa obecnosci to jedno.
      Ale na okraglo wymienia sie jako dowodce komande ingusza (a nie czeczena).
      Ciagle tez pojawia sprawa obecnosci rosjan w komandzie.
    • Gość: igor Re: Kim byli porywacze? IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 06.09.04, 20:30
    • Gość: igor Kto sie podszywa pode mnie. INP serwer skad IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 06.09.04, 20:32
      ja wchodze na gazete jest w Detroit.
      • Gość: . Ja pamietam. A podszywacze to sierotki, co same IP: *.range81-156.btcentralplus.com 06.09.04, 21:02
        nic z sensem powiedziec nie maga, ale pragna. I - by zweocic na siebie uwage -
        podszywaja sie pod cudze ksywki. Lepiej sie logowac, ale nie zawsze sie chce...
    • Gość: wszystkojednokto Re: Kim byli porywacze? IP: *.chello.pl 06.09.04, 23:56
      a co mowia uratowane dzieci i dorosli na ten temat,przeciez to z ich ust slowa
      byly by najbardziej wiarygodne
      Oni napewno potrafiliby odroznic Czeczena od Ingusza czy Rosjanina
      • Gość: CaN Re: Kim byli porywacze? IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 07.09.04, 01:30
        nawet jesli wiedza.. to ich nie dopuszcza do glosu.. tak naprawde nigdy nie
        poznamy prawdy .. kreml ma to do siebie ze uwielbia filtrowac informacje.. i
        mieszac w glowach..
        • Gość: wszystkojednokto Re: Kim byli porywacze? IP: *.chello.pl 07.09.04, 01:44
          Rodzice zadaja sledztwa,juz to wiele mowi
          Z Czeczenami sie nie kochaja,wiec pierwsi by na nich rzucili oskarzenie...
    • Gość: a psik Re: Kim byli porywacze? IP: *.sympatico.ca 07.09.04, 00:21
      chcialbym tutaj pozdrowic wszystkich medrcow forumowych ktorzy wczoraj zdazyli
      wyraznac na forum caly narod czeczenski- wiecej takich jak wy a prezydentem
      Polski zostanie Lepper
    • Gość: igor przestan sie podszywac pod Detroit. (ty z tpnet.pl IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.09.04, 01:51
      • Gość: wszystkojednokto Re: przestan sie podszywac pod Detroit. (ty z tpn IP: *.chello.pl 07.09.04, 02:48
        a ty sie zdecyduj jakiego nicka uzywasz
        Nikt sie pod ciebie tu nie podszywa,bo to tylko obciach
        • Gość: igor uzywam tego samego nicka. Nie podszywam IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.09.04, 02:58
          sie pod nikowo. Oprocz mnie na parallel subnet wchodzi siedem osob (bylo osiem
          ale zuza wrocila do Polski). Nie ma ich bo wyjechali na Labor Day weekend. Od
          jutra beda na Internecie. Kazda z osob uzywa swoj wlasny nick, i tyle.
          • Gość: plankton Re: uzywam tego samego nicka. Nie podszywam IP: 81.210.21.* 07.09.04, 08:01
            aha igor - pozdrów zuze........
    • Gość: _ i jakie byly dzieci IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 07.09.04, 08:10
      dwa lata wczesniej w tej samej szkole

news.yahoo.com/news?g=events/wl/090104russiaschool&a=&tmpl=sl&e=23
      • Gość: jj Re: i jakie byly dzieci IP: 62.29.137.* 07.09.04, 13:15
        Według dziennikarzy Izwiestii:

1. Na początku boju nie było wybuchów. Ktoś zaczął strzelać do terrorystów z
        ulicy kiedy pod szkołę podjechała ciężarówka po zwłoki zabitych zakladników.
        Sugerują, że rodzice mogli nie wytrzymać nerwowo sytuacji.
        Ja sugeruję, że mógł to zrobić prowokator (tylko kto nim był...).
        Dopiero po strzełach z zewnątrz nastąpiły wybuchy w szkole i teroryści zaczęli
        ostrzał załogi auta przypuszczając że zaczął się szturm na szkołę.

2. Już pierwszego dnia teroryści chcieli aby dostarczyć im autobus przed szkołę
        i samolotu na odległym o 8 km od szkoły lotnisku międzynarodowym. Mieli więc
        plan ucieczki. Przez telefon negocjowali to z szefem lokalnego parlamentu,
        którego 2 dzieci wzięli również jako zakładników. Władze głosiły natomiast
        wówczas, że "terroryści nie stawiają na razie warunków i milczą". Kto
        zablokował im tę drogę? Ten ktoś jest odpowiedzialny za śmierć setek
        zakładników, a tym kimś może być w realiach Rosji tylko jej PREZYDENT!

3. Teroryści cały czas byli gotowi do negocjacji i był z nimi bezpośredni
        kontakt. Wbrew plotkom nie zgwałcili nikogo. Mieli po 19-35 lat.

Brak słów...

Czytajcie tekst w Izwiestiach. Są tam i inne rewelacje:
        izvestia.ru/osetia/article346194
    • Gość: elvis Koreańczycy, Murzyni... Dlaczego nie Polacy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 10:09
      Przecież Polakami cały świat mordę wyciera, za wywołanie II wojny światowej i
      Oświęcim.
    • Gość: kir Re: Kim byli porywacze? IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 07.09.04, 13:29
      Gazeta nie pisze nigdzie, ze trzeba wierzyc w slowa Czeczenow lub czyjekolwiek,
      gazeta je natomiast cytuje, co jest jej obowiazkiem.

Wasza glupota jest rowna Waszej nienawisci. Gdzie Gazeta kaze wierzyc slowom,
      ktore przytacza? Prosze zacytowac.
    • nonens Kim byli porywacze? To ludzie Putina 15.09.04, 13:47
      Do dziś nie wiadomo kim byli terroryści z Biesłanu , świat powiela
      rosyjską "informację" o Czeczeńcach a z tego co mówią niezależni dziennikarze
      (także rosyjscy) terroryści z Biesłanu mówili po rosyjsku , bez akcentu. Putin
      wynajał bandę najemników i na dzieciach (ciekawe w Osetii nie w Rosji)
      przeprowadził pokaz "terroru czeczeńskiego". Nieprawdopodobne? Wysoce
      prawdopodobne!
    • Gość: Amerykanin Przeciez Czeczeni to pokojowa sekta islamska. IP: *.detroit-20rh16rt.mi.dial-access.att.net 15.09.04, 14:54
      Dlatego w Polsce ich lubia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka