kzet69 06.11.14, 23:00 Legia-Mettalist Charków 2:1, Legia w 1/16 Ligi Europy !! Wielkie brawo!! I szacunek dla pokonanych za stworzenie niezłego widowiska. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mara571 tos mnie uspokoil 06.11.14, 23:06 bo juz myslalam, ze znowu byla awantura pod lub w jakims znanym warszawskim klubie. I nie daj Boze w okolicy teczy na pl. Zbawiciela lub na Mazowieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: tos mnie uspokoil 06.11.14, 23:22 :) A tak na marginesie to finał tej edycji LE 27.05.2015 na Stadionie Narodowym w Warszawie, pięknie by było gdyby Legia w nim zagrała. Odpowiedz Link Zgłoś
ramzesa_brat Re: tos mnie uspokoil 06.11.14, 23:33 no kibice nie zawiedli hue hue Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: tos mnie uspokoil 06.11.14, 23:57 Kibole (nie kibice) Legii to jakieś atawistyczne bydło, ale tak to jest z młodocianymi wyznającymi jakieś nacjonalistyczno - prawicowe oszołomstwa ocierające się o faszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Dajcie juz spokój z tymi kibolami 07.11.14, 12:19 Są kibole ale i są normalni kibice Legii. Tych normalnych kibiców jest oczywiście zdecydowanie więcej niż kiboli, tyle że ta chuligańska mniejszość jest potwornie głośna. To elektorat tzw. radykalnej prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: tos mnie uspokoil 07.11.14, 11:06 Awantura na pl Zbawiciela odbędzie sie planowo za 4 dni. A co do kiboli Legii to jest najwieksze bydło w Polsce. Ich rozróby i burdy w Polsce i za granicą wyrabiają nam najgorszą opinię. Ja jestem z Warszawy i nieraz widziałem 'kibiców' Legii na moim podwórku. Najgorsze żule albo menele. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 polski punkt widzenia 07.11.14, 12:49 w Europie najgorsza opinie maja kibole balaknscy. Od kilku lat obserwuje jak rozszerza sie "kibolstwo" w Niemczech. Zaczelo sie od lokalnych lig i atakow na sedziow. Potem dotaralo do drugiej ligii dzieki Energie Cottbus. Teraz leja sie juz w Bundeslidze. Nawet w tzw Potcie czyli Zaglebiu Ruhry doszlo w tym roku do bijaktyk miedzy kibicami Schalke04 i Borussii Dortmund. Ponoc spokojnie jest jedynie w Monachium i Mönchengladbach. We wtorek w Dortmundzie mialy miejsce regularne rozruchy przed meczem na (nomen omen) Friedensplatz. www.youtube.com/watch?v=9iEfpXPkkL0 Na stadionie bylo jeszcze gorzej. Mecz przerywano dwukrotnie, z sektora tureckiego polecialy plastikowe siedzenia. To jest fenomen socjologiczny i moim zdaniem bedzie sie rozszerzac. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 co do Warszawy 11 listopada tez mam obawy 07.11.14, 12:55 zwlaszcza, ze prowokacje moze przygotowywac policja i swojskie lewactwo zjednoczone pod standarem Anify. niezalezna.pl/60198-antifa-szykuje-zadymy-zawodnik-mma-uczy-lewakow-taktyki-walki-z-roznymi-typami-przeciwnikow Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: co do Warszawy 11 listopada tez mam obawy 07.11.14, 13:58 mara571 napisała: > zwlaszcza, ze prowokacje moze przygotowywac policja i swojskie lewactwo zjednoc > zone pod standarem Anify. > > niezalezna.pl/60198-antifa-szykuje-zadymy-zawodnik-mma-uczy-lewakow-taktyki-walki-z-roznymi-typami-przeciwnikow Policja nie przygotowuje prowokacji ale jest dość nieudolna. 11 Listopada to ważne święto dla Polaków i nie można kolejny raz dopuścić żeby było zawłaszczone przez wszelkiej maści chuliganów, niezależnie czy to lewaków czy z tzw. prawicy. To co działo się w Warszawie z okazji tego święta w Warszawie w ostatnich latach to totalna kompromitacja wszystkich: i organizatorów, i policji i uczestników wzniecających burdy. I nie ważne są intencje a efekty - zawsze dominowali chuligani i wygrywały burdy. Jedyne wyjście to wywalenie tych tzw. "patriotycznych" manifestacji gdzieś na obrzeża Warszawy. Np. na ul. Marymoncką, Radzymińską czy powiedzmy Modlińską, i niech tam sobie maszerują. Nie można w nieskończoność powtarzać tych samych błędów!! Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: co do Warszawy 11 listopada tez mam obawy 07.11.14, 13:59 A ja bym sie osobiści nie zmartwił gdyby manifestujący wykazali trochę więcej odpowiedzialności i zdemolowali parę wozów transmisyjnych tych ubeckich gadzinówek typu TVN czy Polsat. No i aby zaopiekowali sie tą tęczą. Raz a dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: co do Warszawy 11 listopada tez mam obawy 07.11.14, 14:02 jabbaryt napisał: > A ja bym sie osobiści nie zmartwił gdyby manifestujący wykazali trochę więcej o > dpowiedzialności i zdemolowali parę wozów transmisyjnych tych ubeckich gadzinów > ek typu TVN czy Polsat. No i aby zaopiekowali sie tą tęczą. Raz a dobrze. Ty tak na poważnie? Wierzyć mi się nie che. Przemawia przez Ciebie olbrzymia frustracja. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: co do Warszawy 11 listopada tez mam obawy 07.11.14, 14:08 Oczywiście, że jestem frustrowany. Polska to mój kraj ale nie moje państwo, chociaż musze płacić tu podatki. Nie chce się tutaj zbyt długo rozwodzić ale przpominam w Polsce mamy dwie ogólnopolskie prywatne sieci telewizyjne i dziwnym trafem obie należą do ludzi którzy w przeszłości byli ubeckimi kapusiami. To jeden z przykładów, moge je mnożyc ale to forum Świat. W tym państwie nie ma demokracji i nie ma wolnych mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: co do Warszawy 11 listopada tez mam obawy 07.11.14, 14:17 www.youtube.com/watch?v=FT37H-DrDuQ Poczatek od okolo 10 min. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: co do Warszawy 11 listopada tez mam obawy 07.11.14, 14:32 jabbaryt napisał: > Oczywiście, że jestem frustrowany. Polska to mój kraj ale nie moje państwo, cho > ciaż musze płacić tu podatki. Nie chce się tutaj zbyt długo rozwodzić ale przpo > minam w Polsce mamy dwie ogólnopolskie prywatne sieci telewizyjne i dziwnym tra > fem obie należą do ludzi którzy w przeszłości byli ubeckimi kapusiami. To jeden > z przykładów, moge je mnożyc ale to forum Świat. W tym państwie nie ma demokra > cji i nie ma wolnych mediów. Nie chcę bronić Polsatu czy TVN ale mocno się mylisz. Te stacje mają zagranicznych udziałowców, są kompetentne, działają w warunkach konkurencji a wiadomości i informacje podawane w tych stacjach zdecydowanie wiarygodne. Nie znam przypadku jakiegoś kłamstwa, mataczenia, półprawdy. Ty znasz takie? Np. J. Pohanke czy K. Durczok to świetni dziennikarze. Taka jest niestety kolego natura pierwotnej akumulacji kapitału. Przecież ci szarzy Polacy, normalnie pracujący nie mieli kapitału i nie mieli żadnej możliwości tworzenia dużych, kapitałochłonnych firm. Rodzina Kennedych w USA tez dorobiła się na szmuglu i kantach ale potem prowadzili swoje firmy profesjonalnie i zgodnie z prawem. Zupełnie nie rozumiem tych Twoich pretensji. Tak gigantyczna operacja jak transformacja ustrojowa musiała wygenerować mnóstwo nieprawidłowości ale z czasem wszystko się poukładało. Ja zbudowałem małą firmę(23 osoby zatrudnione) na początku lat 90-tych, nie korzystałem z żadnych znajomości bo ich po prostu nie miałem. osiągnąłem jakiś tam sukces ale zostało to okupione bardzo ciężką pracą, zaniedbaniem rodziny przez jakiś czas, itd. Ale gdyby miał jakieś układy, bez żadnych skrupułów bym z nich skorzystał. Nie miałem, nie skorzystałem ale nie mam żadnych pretensji. Firmę już zlikwidowałem(2004 r.), żyję z nieruchomości w Warszawie i okolicach, mam działki rolne i budowlane które sprzedaję co pewien czas. Zwiedzam Europe i świat, mam cudowną żonę i rodzinę i jestem zadowolony z życia. Kompletnie nie interesują mnie już dzisiaj kto i jak zrobił w Polsce fortunę, czy był z SB czy z UB, . . . . .! Interesuje mnie rozwój Polski, pozycja Polski w Europie i w świecie, budowa autostrad bo dużo podróżuję samochodem również po Polsce, dalsza integracja z UE i w ramach NATO. Mam znajomych i przyjaciół w Niemczech i w Holandii z którymi sie spotykam i jestem dumny że jestem Polakiem i że mieszkam w pięknym i zadbanym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: co do Warszawy 11 listopada tez mam obawy 08.11.14, 10:47 Przyjacielu. Nie chce mi się tłumaczyć rzeczy oczywistych. Stopien zawłaszczenia mediów i całych gałęzi gospodarki w Polsce przez członków komunistycznych służb bezpieczeńswa jest już dobrze udokumentowany i w 10 min w internecie znajdziesz informacje na ten temat. Gdy rządzą ubecy albo kgebisci to demokracja i rządy prawa są fikcją. Jak nie wierzysz to zobacz co sie dzieje w Rosji. Kraje demokratyczne takie jak USa za czasów MCArthego agenturę koministyczną pozbawiły wszelkich wpływów. W Niemczech po zjednoczeniu słuzby federalne odtworzyły zmielone akta i zdemaskowały wszystkich agentów Stasi - często ważnych opozycjonistów. U nas w wyniku braku lustracji mamy sytuację zbliżona do tego co sie dzieje w Rosji a nie cywilizowanych państwach Zachodu. I płacimy za to ogromną cenę. Może nie Ty osobiście ale całe społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: co do Warszawy 11 listopada tez mam obawy 08.11.14, 12:59 Ja, jabbaryt mówię: my, całe społeczeństwo.... Klasyka. Mów za siebie koleś. Jak ci nie odpowiada TVN, czy Polsat, trzeba było założyć swoją telewizje i nawijać głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: co do Warszawy 11 listopada tez mam obawy 08.11.14, 19:42 W 10 minut w internecie znajdziesz także informację o prawdziwym rządzie Reptilian, którzy stoją za plecami Obamy,,,, A ty popadasz w spiskowe widzenie świata, idź dalej tym tropem a skończysz jak nietaczka... smutne Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: co do Warszawy 11 listopada tez mam obawy 09.11.14, 12:50 Pogieło Cię? Mówię o oficjalnych dokumentach IPN i archiwach esbecji. SB istniało w przeciwieństwie do Reptilian. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: co do Warszawy 11 listopada tez mam obawy 09.11.14, 13:55 Jeżeli nie odpowiada ci internet to polecam książkę 'Resortowe dzieci' tam. Jest bardzo obszerny materiał faktograficzny - świetnie udokumentowany. Ta można się dowiedzieć kim są obecni właściciele polskich mediów i kim są ci członkowie KRRiTv którzy im nadawali koncesje. Pokazana jest ich przeszłość, pochodzenie społeczne i pseudonimy operacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: co do Warszawy 11 listopada tez mam obawy 08.11.14, 19:39 jabbaryt napisał: > A ja bym sie osobiści nie zmartwił gdyby manifestujący wykazali trochę więcej o > dpowiedzialności i zdemolowali parę wozów transmisyjnych tych ubeckich gadzinów > ek typu TVN czy Polsat. No i aby zaopiekowali sie tą tęczą. Raz a dobrze. Tak ci tęskno za faszystowskimi wybrykami w Polsce???? Zaskoczyłeś mnie i to bardzo mocno... ps. ty w ogóle wiesz jaka jest geneza tęczy i co ona oznacza? to jest najpiękniejszy symbol nowoczesnej, tolerancyjnej Polski, gejowską metkę przykleili jej sfrustrowani nacjonalistyczni podpalacze, nie wiedziałem że się do nich zaliczasz.... Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: co do Warszawy 11 listopada tez mam obawy 09.11.14, 12:58 Sześciokolorowa tęcza to nie symbol tolerancji tylko ruchów LGTB... Nie jestem nacjonalista tylko demokratą. Jestem przeciwny aby w miejscach publicznych stały symbole które jątrzą i wywołują sprzeciw znacznej części obywateli. Tak samo jestem przeciwny ustawianiu krzyża Smoleńskiego na Krakowskim Przedmieściu, bo wielu ludzi tego nie akceptuje a nie są to ludzie z którymi się zgadzam. Postawienie tego pedalskiego totemu w centrum przestrzeni publicznej jest zawłaszczaniem tejże przestrzeni przez nieliczna a krzykliwą mniejszość zboczeńców. Na to się nie godzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 tolerancyjnej? 09.11.14, 14:00 czlowieku, przeciez nikt w Polsce gejow i lesbijek nie przesladowal. Problem polega na tym, ze oni zadaja przywilejow. Afirmacja stylu zycia srodowisk LGBT przynosi olbrzymie szkody w zyciu spolecznym. Wiem to dzieki wlasnym niemieckim doswiadczeniom. Zwlaszcza, ze wiaze sie z tym oslabienie instytucji rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Powinni dac sie pobic :) 07.11.14, 00:18 W obecnej sytuacji politycznej. Inaczej ich duchowo dobija. PS. to Legia ma kibicow - a nie kiboli ? J.K. kibic konkurencji. POLONII Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Polacy pobili Ukraińców. 08.11.14, 11:24 o czym ty bredzisz .... , goofniana szowinistyczno - militarystyczna nowomowa ... kibola . Polscy tylko wygrali mecz w pilke kopana i nic mniej , ani wiecej . cos sie nie zgadza ... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k to do mnie bylo ? 08.11.14, 19:47 karbat napisał: > o czym ty bredzisz .... , goofniana szowinistyczno - militarystyczna nowomowa . > .. kibola . Bo ja nie jestem kibolem Legii, a Polonia nie ma kiboli - tylko jedynie kibicow :) Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś