eva.1.5 20.11.14, 22:15 Chce się krzyknąć parafrazując nieśmiertelnego, brodatego klasyka: widmo krąży po Europie, widmo Putina. Putiniści wszystkich krajów łączą się! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ramzesa_brat Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 20.11.14, 22:23 Laczymy sie laczymy btw dzisiaj ciekawa rozmowa sie wywiazala miedzy moimi znajomymi Rosjaninem i Ukraincem, nie mogli sie pogodzic w jednym kto najbardziej reprezentuje tzw slowianskosc, ze strony ukrainskiej padaly argumenty o archaiczym pochodzeniu jezyka ukrainskiego z Sanskrytu, "moskiwe" zarzucal sprzedanie jezyka Niemcom, Ukrainiec bronil Stalina,Rosjanin wyzywal go od komuchow, pozniej mi sie oberwalo od nich bo powiedzialem ze plemie Rusow bylo germanskie, na koniec dowiedzialem sie ze i tak jestesmy wszyscy Slowianie a slowo "rusy" ma niby pochodzic od sztynowatego koloru wlosow i zielonych oczu ;) Rozumem tych "ruskich" nie ogarniesz Odpowiedz Link Zgłoś
ramzesa_brat Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 20.11.14, 22:23 Laczymy sie laczymy btw dzisiaj ciekawa rozmowa sie wywiazala miedzy moimi znajomymi Rosjaninem i Ukraincem, nie mogli sie pogodzic w jednym kto najbardziej reprezentuje tzw slowianskosc, ze strony ukrainskiej padaly argumenty o archaiczym pochodzeniu jezyka ukrainskiego z Sanskrytu, "moskiwe" zarzucal sprzedanie jezyka Niemcom, Ukrainiec bronil Stalina,Rosjanin wyzywal go od komuchow, pozniej mi sie oberwalo od nich bo powiedzialem ze plemie Rusow bylo germanskie, na koniec dowiedzialem sie ze i tak jestesmy wszyscy Slowianie a slowo "rusy" ma niby pochodzic od sztynowatego koloru wlosow i zielonych oczu ;) Rozumem tych "ruskich" nie ogarniesz Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 20.11.14, 22:27 Sluchaj, moze o jakis kalendarz z wizerunkiem w/w sie postaram. Reflektowalabys? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 20.11.14, 22:39 Jeśli możesz kupić kalendarz ścienny ze zdjęciami Putina jako modela będę Ci bardzo wdzięczna. Pogromca Jaguarów popłakałby się chyba z radości dostając taki prezent na urodziny. Mówię serio, choć brzmi to zabawnie:-). Sądzę, że powiesiłby sobie w biurze albo nad łóżkiem:-)))). Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 21.11.14, 00:31 O! Hahahaa!! No...postaram sie cos zorganizowac. A treser dzikich kotow to...ekscentryczny jest czlowiek? Bo jesli tak...to cos jeszcze sie znajdzie. Tylko w przyblizeniu musze znac, ile w torsie ma? :) Kawal chlopa, czy mikry? np. : konasov.com/men/razdel/34/1374.html Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 21.11.14, 00:50 On jest wielki duchem, ale nie największy ciałem:-) Koszulki nie są potrzebne, można u nas bez problemu kupić w internecie. Popyt jest duży, więc niemieckie firmy handlują koszulkami ochoczo, nie ma najmniejszych problemów z zakupem. Pogromcy kotów najbardziej podoba się ta: www.zazzle.de/wladimir_putin_%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD_%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80_t_shirt-235389428904055271 I taką wkrótce dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 21.11.14, 01:10 :) :) Bedzie fanem na 100%. Tylko Lady Kaliny mu brakuje...:))))) Nudny juz ten Putin, proponuje cos uniwersalnego: konasov.com/women/razdel/33/741.html :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 21.11.14, 20:30 Nie, chyba mu się nie spodoba. Nie jest ekshibicjonistą, czyli przeżyć intymnych raczej publicznie nie pokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk4 Putin,Putin,Putin,Putin,Putin,Putin,Putin,Putin... 20.11.14, 22:34 Tak wygladaja wiadomosci na Ukrainie. varjag-2007.livejournal.com/7183890.html Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Putin,Putin,Putin,Putin,Putin,Putin,Putin,Put 20.11.14, 23:07 Ci to już całkiem zidiocieli. Powoli zaczynam rozumieć to powiedzenie (czyje - Sołżenicyna, czy kto to był?): że jak Ukrainiec mądrzeje, to staje się Rosjaninem. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk4 Re: Putin,Putin,Putin,Putin,Putin,Putin,Putin,Put 20.11.14, 23:47 To slowa Gumilewa. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Putin,Putin,Putin,Putin,Putin,Putin,Putin,Put 21.11.14, 00:07 Dzięki, nie wiem, kto to był Gumilew, ale zaczynam go rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 20.11.14, 22:34 Kilka dni temu Merklowa zaczęła głośno ujadać, że Putin zasadza się na rozwalenie EU via zagarnięcie sympatii niektórych krajów E. Wsch. Merklowa gada, jak jej US-think tanki podpowiedzą, a te głupie nie są i uważnie śledzą, co w trawie piszczy. Po wypowiedzi Merklowej wolna prasa ośmieliła się wysmażyć szereg artykułów w tym temacie. Jeden - z grupy mądrzejszych - zapomniałam wrzucić na zakładkę i teraz mogę tylko tylko streścić: autor słusznie zauważył, że Zachód óle potraktował swych nowych członków. Kraje byłego Ostblocku stały się nowymi rynkami zbytu i dostawcami taniutkiej siły roboczej dla zach. koncernów. TRymczasem mieszkańcy tych krajów mieli znacznie większe ambicje, to nie był jakiś zacofany zupełnie, wynędzniały i głodujący 3. świat. Komuna ich tak rozpuściła, że mieli przemysł, własną produkcję, stałe miejsca pracy i zabezpieczenia socjalne. Ludzie sądzili więc, że za kapitalizm będzie jeszcze dużo lepiej, a dostali bezrobocie, montownie, niskopłatne prace i emigrację zarobkową niszczącą rodziny i struktury społeczne. Początkowo tłumaczono im, że trzeba przejść przez kilka lat trudnego okresu przejściowego i zacisnąć pasa, no ale potem będzie jak na Zachodzie. Minęło 25 lat. lepiej nie jest a 25-lecie to okres podsumowań. Gorzkich. Autor napisał, że jeśli Zachód nie zmieni swej polityki wobec tych krajów, to będzie je tracił. Tymczasem Rosja stoi u bram ze swym modelem i staje się dla kilku krajów b. Osblocku coraz bardziej atrakcyjna. Ja pytam - jak E. Zach. ma zmienić swó politykę, skoro sama stacza się po równi pochyłej z Grecjami, PIGSAMI, masowym bezrobociem i biedą? Zachód może tylko obłożyć Rosję sankcjami, utrudnić/zahamować jej rozwój, by ten jej model przestał Zachpdowi zagrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
ramzesa_brat Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 20.11.14, 22:37 czytalem to , wykablowali dokladnie o co chodzi z "ost-blokiem" ale linku nie pamietam tozhe :) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 20.11.14, 22:46 Dzisiaj ukazał się kolejny artykułw tym temacie, tym razem go mam. "Die Welt" bije na alarm, że Słowacja, Węgry, Serbia i Bułgaria wykazują rosnącą szybko sympatię do Rosji i o co gorsza Putina. Autor (sądząc po nazwisku pochodzenia węgierskiego) pisze, że Putin jest tam przyjmowany triumfalnie, że rozczarowanie Zachodem rośnie lawinowo, ba - co gorsza w armii bułgarskiej tendencje prorosyjskie są wręcz zatrważające. www.welt.de/politik/ausland/article134563820/Wie-sich-Putin-in-Osteuropa-einschmeichelt.html Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Ten artykuł jest ciekawy 20.11.14, 23:02 Ten artykuł jest ciekawy, bo dośś dokładnie pokazuje sytuację w Serbii. Trybunał w Hadze nie mógł sobie pozwolić na kolejnego nagle "zmarłego na serce" więc wypuścił Woisława Seselja z tiumy, bo był on poważnie chory. Seselj został w Serbii przywitany jako bohater przez masy ludności i już wziął się za organizowanie ruchu antyunijnego (tego "die Welt" już nie podaje, ale to wiadomo z innych źródeł). W Bośni tańcują dla Serbów ruscy Kozacy. Słowem- bardak całkowity! Odpowiedz Link Zgłoś
j-k belkot Evelein - bez wiedzy ekonomicznej. 20.11.14, 22:43 eva15 napisała: a dostali bezrobocie, montownie, niskopłatne prace i emigrację zarobkową niszczącą rodziny i > struktury społeczne. po raru latach bylem w PL... zywnosc jest tak tania - jakiej w historii PL nigdy nie bylo. ale dla ciebie to dowod wyprzedazy Polski na rzecz UE ? Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. ekonomista. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Nie , Parliament. 20.11.14, 22:51 rosyjski. jest rownie smaczny a tanszy. koshera polecam islamuskom. Odpowiedz Link Zgłoś
ramzesa_brat Re: Nie , Parliament. 20.11.14, 23:14 a my dzi dorwalismy czeskie piwo made in baltica.ru z Netto ;)ale znow nie pamietam nazwy, dobre Odpowiedz Link Zgłoś
oskar335 j-k nie byłbym pewien 21.11.14, 22:50 niskie ceny żywności powodowane są głównie niską jej jakością. Za poprzedniego niesłusznego ustroju produkcja parówek / przykład / była określona konkretnym przepisem. Gdybyś dziś ten przepis z technologią produkcji popularnych parówek, zorientowałbyś się skąd niska cena.oczywiście to przykład z brzegu ale znaczna część ludności tym się codziennie żywi. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 20.11.14, 23:23 Tez kilka dni temu czytalam artykul o bylym bloku wschodnim w bardzo powaznych mediach, w roli glownej byly wybory w Rumunii i jej obecna sytuacja gospodarcza w porownaniu do reszty bylego bloku wschodniego. O)kazalo sie ze Rumunia miala wiekszy dochod finansowy na jednego obywatela jak pozostale panstwa w bloku wschodnim, po wejsciu do Eu zjechala na psy tak jak cala EU zjezdza i przeksztalaca sie w kraj korupcji, zadluzen i wielkiego bezrobocia. Szkoda ze tego artykulu nie zalinkowalam wiec w obecnej chwili nie moge wam go przytoczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 20.11.14, 23:37 Warto przeczytać ten zalinkowany przez mnie art. z "die Welt". Ten artykuł wystarczająco dobrze pokazuje strach Zachodu przed rosyjskimi wpływami. Kilka tygodni temu pisałam, że USA/Zachód wykorzystują sytuację na Ukrainie po to, by Rosję przydusić sankcjami nie tylko ze względu na samą Ukrainę ale właśnie ze względu na to, że niezadłużony, szybko się rozwijający model rosyjski dający szansę na porządne życie zwykłym ludziom stał się dla Zachodu poważnym zagrożeniem. Rosja szła pod prąd. Podczas gdy na Zachodzie oligarchia produkuje miliony bezrobotnych lub working poor, w Rosj rosła szybko, ZBYT szybko, klasa średnia, a państwo zbyt szczodrze dawało świadczenia społeczne. Do czego to np. podobne, by kobieta za urodzenie 2. dziecka dostawała w przeliczeniu ca 10 tys. dol.? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Co więcej - Rosja i jej model mają konkurentów! 21.11.14, 00:18 Co więcej - Rosja i jej model mają konkurentów, w postaci Libii, Wenezueli, Bangladeszu itd. Przecież w takiej Wenezueli ludzie zarabiają już miliony! Pokażcie mi kraje w Europie, w których zwykły, szary człowiek zarabia miliony w miejscowej walucie. Nie tylko kraje byłego bloku komunistycznego nie mogą się z nimi równać. Niemcy, Francuzi, Anglicy też chcieliby tak żyć. Jednak podli Amerykanie do spółki z Żydami zabraniają ... Nie pozwalają nawet na centymetr zbliżyć się do wyśnionego dobrobytu, który Putin nie sypiając po nocach, podczas niestrudzonych wysiłków zafundował swoim rodakom! Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
romek1612 Crimea river & other greatest hits:-) 20.11.14, 22:46 eva.1.5 napisał(a): > widmo krąży po Europie, widmo Putina. Putiniści wszystkich krajów łączą się! i.piccy.info/i9/02e58ca87c4335d33cdf9d4941554dca/1394275866/104180/671342/Crimea_River_Obama_Album.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Crimea river & other greatest hits:-) 20.11.14, 22:50 :-))) I znów muszź zapytać, skąd Ty takie rzeczy masz? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ramzesa_brat Re: Crimea river & other greatest hits:-) 20.11.14, 23:17 putinowski agent ma dostep nawet do bozych bibliotek :) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 20.11.14, 23:03 Ewciu, widzę ty też czasami nadużywasz alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 20.11.14, 23:11 To Merklowa dopiero musi być pijana, bo to ona widzi widmo Putina krążące po Europie! Ja tylko cytuję, przytaczam wypowiedzi i je co najwyżej komentuję. Wiem, wiem, ty nie rozumiesz takich subtelności. Idó spać, poczciwcze, nie nadwyrężaj główki, bo to dla ciebie zupełnie niepotrzebna orka na ugorze. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 20.11.14, 23:43 www.gegenfrage.com/wird-ungarn-die-naechste-ukraine/ Chce isc juz spac, nie bede komentowac polecam przetlumaczyc sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 21.11.14, 14:10 eva15 napisała: > To Merklowa dopiero musi być pijana, bo to ona widzi widmo Putina krążące po Europie! Ewciu, w swojej wypowiedzi rozpoczynającej ten wątek byłaś uprzejma pominąć fakt, że cytujesz swoją Bundeskanzlerinę. Stąd wzięło się moje zaskoczenie. Przepraszam, że posądziłem cię o nadużywanie alkoholu. Wiem, że wsród Rosjan to się nie zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 21.11.14, 20:53 malkontent6 napisał: > eva15 napisała: > > > To Merklowa dopiero musi być pijana, bo to ona widzi widmo Putina krążące > po Europie! > > Ewciu, w swojej wypowiedzi rozpoczynającej ten wątek byłaś uprzejma pominąć fak > t, że cytujesz swoją Bundeskanzlerinę. Stąd wzięło się moje zaskoczenie. > > Przepraszam, że posądziłem cię o nadużywanie alkoholu. Wiem, że wsród Rosjan t > o się nie zdarza. -------------------------- No i co z tego? Wszyscy krytykuja w Niemczech kanclerz Merkel, na pochwale nie zasluguje. _______________________________________________________________ Psychologen sagen uns, dass Menschen (und Länder?) auf andere projizieren was sie bei sich selbst nicht sehen werden wollen. Andere tragen unseren „Schatten“, wenn wir ablehnen ihn anzuerkennen. Wir verleihen anderen all die Charakterzüge die wir zurückschrecken, bei uns selbst zuzugeben. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazar-polski Nic nie krąży, świętym nie jest 21.11.14, 14:14 i kopnie w kalendarz tak jak wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 Widmo krąży po Europie, widmo Putina 21.11.14, 15:43 na cale szczescie dla europy... pokazuje , ze mozna zejsc z amerykanskiej obrozy...! eva.1.5 napisał(a): > Chce się krzyknąć parafrazując nieśmiertelnego, brodatego klasyka: > widmo krąży po Europie, widmo Putina. Putiniści wszystkich krajów łączą się! Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 21.11.14, 21:37 od paru dni w Niemczech tamy puscily. Te propagandowe. Nagle pisze sie, w powazniejszych mediach, ze z Rosja nie ma zartow. I nie tylko wlasnie Ukraina ale i pare krajow bedacych juz nawet w Unii. Eva juz to pisala wyzej ale widac ze nastroje antyunijne w wielu krajach narastaja i to tak ze perspektywa rosyjska staje sie dla nich jakims rozwiazaniem. Wyglada mi na to ze Merkel sie przejechala. Jednak ma mentalnosc wschodnioeuropejczyka i myslala ze kasa Rosja sie pokona. Wschodnioeuropejczycy juz tak maja, wiem. Wyglada mi ze teraz Steinmeyer przejmuje polityke w stosunku do Rosji, Merkel wjechala nosem w scianie i ostatnio zaczela popiskiwac ze nie ma zamiaru znowu sie stac NRD. Jak juz cos takiego powidziala to znaczy ze nacisk z Rosji na Unie jest tak duzy ze Unia musi sie zaczac bronic. Przed kilku tygodniami Unia ustalila nowe sankcje gospodarcze przeciw Rosji. I nagle sie okazuje ze nie moze wprowadzic ich w zycie. Bo sa kraje ktore mowia nie. I nie da sie ich zlamac. Zaczyna sie rozpad Unii i Rosja jest strona atakujaca. Skutecznie. Merkel trzeba z jej Wschodioeuropejskimi klapkami na oczac wyrzucic a wziasc rozsadnego Westrela. Dotad dawali jest tak robic jak chciala ale trzeba skonczyc z jej fobiami i zabrac jej zabawki. Dla dobra Niemiec. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Zasadnicza różnica między Merklową a Katarzyną Wlk 21.11.14, 22:56 jorl napisał: > od paru dni w Niemczech tamy puscily. Te propagandowe. (...) Jeszcze niedawno chwaliłeś Merkel jako mądrą polityk. No dobrze przynajmniej, że potrafisz się uczyć i zmieniać zdanie:-). Ja nie muszę, bo zawsze miałam o niej zdanie jak najgorsze. Zawsze, nawet i wtedy, gdy jeszcze Igor jakoś wierzył w jej dobrą wolę... > Merkel trzeba z jej Wschodioeuropejskimi klapkami na oczac wyrzucic a wziasc ro > zsadnego Westrela. Dotad dawali jest tak robic jak chciala ale trzeba skonczyc > z jej fobiami i zabrac jej zabawki. Dla dobra Niemiec. Merkel już dawno wszystkich facetów-polityków mogących stanowić konkurencję wykastrowała. Każdy z nich cienko i bełkotliwie piszczy. Merkel miała w swym gabinecie na początku kariery popiersie Katarzyny Wielkiej. Wygląda na to, że nikt jej tak nie imponował jak ta Niemka, również z "NRD i Polski" (Anhalt-Zerbst) . Jej chęć porównywania się z wielką carycą przypomina typowo polskie (Merklowa z pochodzenia jest Polką) podstawianie nogi przez żabę, kiedy konie kują. Między nimi obiema wladczyniami jest tylko jedno podobieństwo: obie wykastrowały wływowych, potężnych męskich polityków. Ale na tym kończą się sukcesy Merklowej, a Katarzyny dopiero zaczynają. Katarzyna po przegonieniu męskich przygłupów . jednocześnie używając męskich dowódców (Potiomkin) uczyniła z Rosji potęgę, mnożąc osiągnięcia Piotra Wielkiego. To właśnie jej Putin zawdzięcza fakt, że Krym (znów) jest rosyjski. Merklowej natomiast naród niemiecki zawdzięcza swą pauperyzację i utratę roli w świecie na rzecz EU, a tak naprawdę na rzecz USA. Chyba nawet zaraz po wojnie Niemcy nie były tak posłuszne i poddane USA jak dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 21.11.14, 21:40 Rosyjski prezydent uciekł z Brisbane, ze szczytu G20. Przed czasem, ewakuował się. Nie wytrzymał presji, upokorzony. Potraktowany jak zły uczniak, ten, który nabroił psując całej klasie zabawę, narażając na nieprzyjemności, więc potraktowany przez całą klasę jak trędowaty. On, samiec alfa, facet, który zawsze nadawał ton, narzucał swoje zdanie, choć zawsze inny, to zawsze silny. Nikt mu dotąd nie podskakiwał, a tu nagle taki szok. W Brisbane wszyscy pokazali mu, co myślą. Wspólny chór liderów Zachodu: wynoś się z Ukrainy, oddaj Krym, uspokój się. Taki przynajmniej był przekaz zachodnich mediów. A jaki był obraz tej niekomfortowej sytuacji w Rosji? Najpierw wybijane na pierwszych stronach portali zapewnienia rzecznika Kremla, Dmitrija Pieskowa, że Putin w żadnym razie nie wyjedzie wcześniej z Australii. A potem sugestie, że musiał wylecieć jednak wcześniej, bo musiał się wyspać. Bo długi lot go czekał. I potem, przez pół dnia, wszystkie telewizje gromiły Zachód, że nie chce poważnie traktować Rosji, że izoluje, jest niesprawiedliwy. Miś pokoju. Brisbane 15 listopada. Nim rozpoczął się australijski szczyt G20 rosyjski przywódca pozował do zdjęć. A jak wiadomo uwielbia fotografować się ze zwierzętami... Miś pokoju. Brisbane 15 listopada. Nim rozpoczął się australijski szczyt G20 rosyjski przywódca pozował do zdjęć. A jak wiadomo uwielbia fotografować się ze zwierzętami... Dmitrij Kisieliow, rosyjski propagandysta i medialna szycha, poświęcił cały program telewizyjny, by udowadniać, że Rosji Zachód nie jest potrzebny, bo wystarczy sojusz z potężnymi Chinami. Pekin i Moskwa stworzą nowy sojusz, który będzie silniejszy od Zachodu. A przez drugie pół dnia te same media udowadniały, że jednak relacje Rosji i Zachodu są pragmatyczne, że przecież Putin uczestniczy w najważniejszych spotkaniach decydentów świata. Rozdwojenie jaźni? Tak, bo Rosjanie tupiąc nóżką na Europę i Amerykę, chwaląc się potencjalnym aliansem z Pekinem, wcale nie chcą być Azjatami. Wspomnienie o podróżach ich dawnych władców po tatarski jarłyk i mongolskie panowanie na Rusi do tej pory budzi złe skojarzenia. Dziś również Chin się boją. Chcą być częścią Zachodu. Tak, jak Putin chce być traktowany jak poważny lider mocarstwa. Tak, jak wtedy gdy z Obamą decydował o planie pokojowym dla Syrii. Udział w spotkaniach wielkich był zawsze oczkiem w głowie Putina. Nigdy nie dopuszczał myśli, że można go potraktować, jak Łukaszenkę czy Kaddafiego i zwyczajnie nie chcieć rozmawiać. Izolacja, traktowanie tak, jak Aleksandra Łukaszenki będzie największą traumą zarówno dla Putina, jak i Rosjan. Dlatego celem Rosjan będzie w najbliższych miesiącach odzyskanie pozycji przynajmniej sprzed aneksji Krymu, z jesieni ubiegłego roku. W ostateczności doprowadzenie do takich relacji, jak wiosną, po zaborze Krymu, ale przed agresją w Donbasie. Jednocześnie cele rosyjskie na Ukrainie są zgoła odmienne. Dalsza presja, wspieranie separatystów i osłabianie Kijowa. Rosyjkiej dyplomacji nie pomoże w odzyskiwaniu szacunku dla Putina również nieustanne, zimnowojenne prowokowanie za pomocą lotów bombowców, rajdów okrętów wojennych i operacji szpiegowskich. Rosyjska schizofrenia będzie się pogłębiać. Rosjanie będą cały czas oskarżać Zachód i domagać się szacunku, ale na swoich warunkach. Domagać się uznania dla swoich agresywnych działań m.in. na Ukrainie. To się oczywiście nie uda. Dlatego spodziewajmy się, że niedługo przy kolejnej eskalacji napięcia w Rosji będą znów mówili, że Zachód jest nie potrzebny, ale prowadzone są konstruktywne rozmowy, a Władimir Putin w końcu odebrał telefon od Baracka Obamy, co świadczy o tym, że jest poważnie traktowanym przywódcą. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 21.11.14, 21:52 Dzieciece gesty dziecie radosci. Ale plankton forumowy jest taki sam jak i polski media. Dzieciecy. Te Twoje cytaty z polskich mediow mozesz sobie w swoim przedszkolu pokazywac, ja wole cos dla doroslych. Szkoda czasu na czytanie co wy tam pisujecie. Typowy Wschodnieuropejczyk, tepawy, dzieciecy no i na kase chciwy. Naturalnie za darmo. Na takim rozumowaniu Merkel sie przejechala. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 21.11.14, 21:55 Typowy przedstawiciel web brygad... Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 21.11.14, 22:01 Wlasnie, kazdy sadzi po sobie. Wg Ciebie biore kase od Rosjan, inaczej Wschodnioeuropejczyk nie potrafi myslec. Ciagle weszy za kasa, jak nawet ukrasc. Jakos w waszych lepetynach nie moze sie zmiescic ze mozna po prostu cos robic bo sie do tego ma pasje? Nawet tracac kase? Bo czas to kasa przeciez. Podniecaj sie swoja TV swoimi pismidlami pisanymi przez podobnych jak Ty ludkow. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 21.11.14, 22:18 Jesteś nawet jak na Rosjanina durny. Uzasadnienie: wyrażasz się o mnie z pogardą. Twierdzisz że nie znam innych motywacji poza pieniężnymi. Nazywasz Wschodnioeuropejczykiem. Czyli traktujesz mnie jako obcego. Jednocześnie zaprzeczasz że jesteś Rosjaninem. Więc kim? Zakładam że nie żywisz pogardy do samego siebie. Ani nie mówisz o sobie w osobie trzeciej. Więc nie jesteś Polakiem? Jesteś Afrykaninem? Tutsi czy Hutu? Też raczej nie. Może Amerykaninem? Nie spotkałem jeszcze Amerykanina na tym forum. Co nam pozostaje? Kłamstwo. A więc jesteś Rosjanami. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 21.11.14, 22:32 Nie chlopcze. Mieszkam juz dziesieciolecia w Niemczech. Widze tutejsze analisy polityczne jak i moich bylych wspolplemiencow. I widze ich wielka roznice. Oczywiscie i tu klamia ale wlasnie ostatnio, napisalem to, tamy propagandowe puscily. A Ty mieszkasz na peryferiach Europy i jako ze byt ksztaltuje swiadomosc, masz taki peryferyjny mozg. Np. wkleiles wielki artykul o niby izolacji Putina ostanio. Cieszac sie jak dziecko. Mnie interesuja ale fakty, co sie dzieje w ramach tego starcia o Ukraine. Nie kto komu reki nie podal a to wlasnie ze Merkel mowi ze Rosja rozwala Unie. I ze to jest grozne. Teraz poloz Twoje radosci o podawaniu rak do faktow o ktorych powiedziala Merkel. I zastanow sie co jest istotne a co nie. Jak potrafisz. OK, wiem ze nie potrafisz. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 21.11.14, 22:36 A co jest istotne? Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 21.11.14, 22:46 Napisalem. Dzialania Rosji powoduja rozlatywanie sie Unii, tak powiedziala Merkel i tak wlasnie ostatnio pisza powazne media niemieckie. Napisalem tez ze tego nie zrozumisz. I wlasnie tak sie stalo. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 21.11.14, 22:49 Czy to rozlatywanie szczególnie było widać w Australii? A może widzą je tylko takie kanalie jak ty? Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 21.11.14, 23:05 Widzisz, podaja tutaj analizy ze Rosja wlasnie Unie rozsadza. A Ty o podawaniu rak. Australia? Dlaczego 4h Merkel dyskutowala z Putinem? A potem plakala ze Putin Unie rozwala? Mowilem ze nie zrozumiesz. To dla was, moich bylych wspolplemiencow, za trudne. Macie po prostu wlasna propaganda tak w glowie nawalone ze nic nie dociera. A teraz wystarczy lekcji dla planktonu. Czas moj jest za cenny, musze na was pracowac. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Widmo krąży po Europie, widmo Putina 21.11.14, 23:12 I co mu powiedziała? Spie...j z Krymu! Wszyscy mu to mówią. Na czym więc ten podział ma polegać? Odpowiedz Link Zgłoś
romek1612 Rosja w izolacji:-) 21.11.14, 22:14 Plac w stolice Turcji dostanie imie St.Petersbugu vz.ru/news/2014/11/21/716528.html Mi sie wydaje czy Turcja to kraj NATO, ktory mial w/g GW walczyc o Krymskich Tatarow? Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Rosja w izolacji:-) 21.11.14, 23:12 A w jaki sposób to "doniosłe" wydarzenie wpłynie na podwyżkę cen ropy? Juhu, gdzieś tam w Turcji, jakiś placyk mają rzekomo nazwać placem rosyjskiego miasta, to na pewno was uratuje przed recesją, tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
romek1612 Re: Rosja w izolacji:-) 21.11.14, 23:25 xavras_wyzhryn napisał: > A w jaki sposób to "doniosłe" wydarzenie wpłynie na podwyżkę cen ropy? Na podwyzke cen ropy nie wplynie, ale na ilosc jablek w sklepach w 100%, bo Turcja jako pierwsza ruszyla zastapic polski import. Co cie podwyzka cen na rope obchodzi? I tak ja nie masz, martw sie o jablka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Rosja w izolacji:-) 22.11.14, 13:28 Tak się składa, że ropy mam w bród i to coraz tańszej, już płacę prawie 1 PLN mniej za litr paliwa niż rok temu, a tendencja spadkowa się utrzymuje. Ja sobie swoje jabłka zjem (są pyszne), wy waszej ropy raczej nie wypijecie, ale smacznego. Ja się nie mam o co martwić, popyt na jabłka nie zawali mojego budżetu, was tania ropa załatwi. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Metoy walki o umysły i serca 21.11.14, 23:31 Mądraliński, to faktycznie pozornie są mało ważne drobiazgi. Ale wojny toczą się również o umysły, o sposób myślenia i widzenia świata przez tzw. masy, które podobno są w demokracji suwerenem. Co to konkretnie oznacza? Ano to, że w demokracji masami trzeba sterować i je odpowiednio kształtować. To kosztuje kupę kasy i wysiłku, ma więc przynosić wymierne efekty. Tymczasem - masz babo placek: - południe Europy wierzga proputinowsko przeciw szantażom i naciskom EU - Turcja, członek NATO, zamiast placu Waszyngtonu (nie mylić z placem Waszyngtona) czy innego NY stawia na plac Pitera. Coś złego dzieje się z psychiką "zdemokratyzowanych" narodów:-). We łbach im się przewraca, mimo tylu propagandowych wysiłków. Baran Bush junior powiedział kiedyś, że USA walczą o serca i umysły. Tja, ale ponieważ walczą o nie mordami i bombardowaniami, to zaczyna wychodzić na to, że Rosjanie mogą tę walkę na dłuższą metę wygrać. Bez krwawej walki, uchylając się od niej. . Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Metoy walki o umysły i serca 21.11.14, 23:38 Takich artykulow nie spotyka sie w polskich mediach, geneza niepokoi jak i zimnej wojny na swiecie. Kto ratuje swoja skore, Rosja czy USA? Kto walczy i morduje w imie utrzymania za wszelka cene petrodolara jak i opanowania wszystkich resortow energet5ycznych, Rosja czy USA? Pytam sie ciemniakow rusofobow? Super artykul na ten temat: deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/11/21/britische-ex-spionin-amerika-will-den-dollar-mit-einem-kalten-krieg-retten/ polskie rusofobiczne matoly z forum swiat i tak nie naucza sie niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Metoy walki o umysły i serca 21.11.14, 23:53 No i co polskie rusofoby z forum swiat opadly wam totalnie szczeki ze zamkneliscie swoje jadaczki i nie ujadacie na przedstawione wam fakty w uprzednio podanym linku? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Metody walki o umysły i serca 22.11.14, 00:01 Rzeczywiście dobry tekst (dzięki!) i mądra ta była pani szpieg angielski. Dokładnie tak to wygląda. Po tym jak Nixon oderwał dolara od złota jedyną jego podstawą jest ropa (gaz), czyli dostęp do złóż i kontrola nad nimi. Myślący ludzie to wiedzą, ale jak zmusić bystrzaków do myślenia? Jak ich przekonać, by nie głosowali na tych, którzy ich niszczą? Niestety to właśnie oni - bystrzaki- stanowią tzw. bydełko wyborcze, czyli wielką (ciemną) masę, która ilością decyduje o wynikach wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Metody walki o umysły i serca 22.11.14, 00:08 Realny tekst odzwierciedlajacy prawde jak i bieg wszystkich wydarzen ale dla bydelka rusofobicznego z forum to czarna magia by cos z tego pojeli. Co dotyczy polskich wyborow, niech sie dowiedza co pisza o tym inni: deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/11/21/wahlfaelschung-in-polen-demonstranten-besetzen-gebaeude-der-wahl-kommission/ Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Demokracja na Majdanie a w Polsce 22.11.14, 00:24 Polska wsparła na Majdanie obalanie demokratycznie wybranego w nienagannie przeprowadzonych wyborach prezydenta. U siebie wsadza do więzienia ludzi protestującym przeciw autentycznie słaszowanym wyborom:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Demokracja na Majdanie a w Polsce 22.11.14, 00:36 Mysleli ze jak Donalda maja w unii to wolno im wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Demokracja na Majdanie a w Polsce 22.11.14, 00:46 No i dokładnie tak jest w EU wszystko wolno. Wolno zamykać własnych oponetów politycznych wskazujących na sfałszowane wybory do więzień. I jednocześnie wolno wspierać krwawe rozruchy oponentów politycznych na Ukrainie walczących przeciw demokratycznie wybranym władzom. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Demokracja na Majdanie a w Polsce 22.11.14, 00:55 Hehe, Unia szantazuje Serbie by nie utrzymywala dyplomatyczno-gospodarczych stosunkow z Rosja, ot unijna demokracja jak za chinskiego Mao. Jeszcze brak jest jednolitych mundurow i staniemy sie bylymi Chinami pod rzadami Mao, maoiste wysiudano juz z siodla ale mimo tego ciazy jeszcze jego widmo w Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Demokracja na Majdanie a w Polsce 22.11.14, 01:33 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,17010796,Komorowski_o_zadaniach_powtorzenia_wyborow__To_szczyt.html O droge pyta czy o litosc blaga? Kiedys go bronilam ale bardzo sie zawiodlam, kto mu teraz po klamswach wierzy? Ile otrzymal slynnych kartonow po butach ze zmienil koszule z bliskiej mu ciala na daleka? O co mu chodzi, chodzi mu by sluzyc mamonie czy polskim obywatelom? Odpowiedz Link Zgłoś
wowkowski Re: Demokracja na Majdanie a w Polsce 22.11.14, 02:02 ciezkie zycie trolla nikt mnie nie rozumie, wiec musze uzywac wiele nikow i dyskutowac z samym soba tak trzymac tow. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Demokracja na Majdanie a w Polsce 22.11.14, 11:29 wowkowski napisał: > ciezkie zycie trolla > nikt mnie nie rozumie, wiec musze uzywac wiele nikow i dyskutowac z samym soba > tak trzymac tow. -------------------------------- No, no wniosles niesamowicie duzo nowych wiadomosci na watek, tyle na ile cie bylo umyslowo stac. _______________________________________________________________ Psychologen sagen uns, dass Menschen (und Länder?) auf andere projizieren was sie bei sich selbst nicht sehen werden wollen. Andere tragen unseren „Schatten“, wenn wir ablehnen ihn anzuerkennen. Wir verleihen anderen all die Charakterzüge die wir zurückschrecken, bei uns selbst zuzugeben. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Demokracja na Majdanie a w Polsce 22.11.14, 17:38 To nie tak, on się uprzejmie dostosował do twojego poziomu intelektualnego. Tak, abyś miała łątwiej "poniat". Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 to dlatego igoruki poszly, do pieca...:)! 22.11.14, 16:06 ostatnio, jak na lekarsrwo...! eva15 napisała: > Co to konkretnie oznacza? Ano to, że w demokracji masami trzeba sterować i je odpowiednio > kształtować. To kosztuje kupę kasy i wysiłku, ma więc przynosić wymierne efekty. > Tymczasem - masz babo placek:(...) Odpowiedz Link Zgłoś