vladexpat 04.12.14, 12:10 Albo Bank Rosji sabotuje Putina, albo za chwilę zobaczymy ciekawe zjawiska na rynku. Po przemówieniu Putina rubez zaczą znów dosyć gwałtownie tanieć. Może szykuje się skokowa dewaluacja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariner4 Śmieszny jest apel o powót kapitału 04.12.14, 12:56 do Rosji. Putin obiecuje, że więcej już nie ukradnie. Mniej pewnie też nie. Tylko kompletny dureń zainwestuje w Rosji. Jeżeli już, to szybki kapitał spekulacyjny. Może się uda. Zarobić i sp.......ć. Długofalowe skutki działań Rosji potrwają pokolenia. M. Odpowiedz Link Zgłoś
dupeteczek Re: Śmieszny jest apel o powót kapitału 04.12.14, 12:57 Putin zaprasza wszelkiej maści złodziei i przestępców finansowych:) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k dupe..czek - ja Tiebia praszu... 04.12.14, 14:21 dupeteczek napisał: > Putin zaprasza wszelkiej maści złodziei i przestępców finansowych:) dupe..czek - ja Tiebia praszu... na ich potedze urosly kiedys Stany Zjednoczone Ameryki i Australia. Angol tez potrafi. - za granica :) Odpowiedz Link Zgłoś
dupeteczek Re: Bank Rosji sabotuje Putina? 04.12.14, 12:58 Raczej świadczy to, że orędzie Putina nie zrobiło wrażenia na inwestorach. Odpowiedz Link Zgłoś
mixnick Nie wiem czy sabotuje ale bankowcy są wkurzeni. 04.12.14, 13:44 Kreml wymusza pakowanie środków na ratowanie walutowego trupa, a rosyjscy bankowcy dobrze wiedzą, że to nic nie da, bo nie w tym leży problem. Nie mogą się sprzeciwić Putinowi, bo może spotkać ich coś przykrego. Są w paskudnej sytuacji. W ciągu ostatniego półrocza w ratowanie rubla 1 raz (na początku) wpakowano 1 miliard dolarów, 2 razy 700 milionów oraz 7 razy po 300 milionów dolarów. Nic to nie dało. Rosjanie powinni popędzić kacapów z Kremla i rosyjskich oligarchów-złodziei, odsunąć całkowicie od władzy resorty siłowe, stworzyć nową władzę i szybko przeprowadzić gruntowne reformy ekonomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
dupeteczek Re: Nie wiem czy sabotuje ale bankowcy są wkurzen 04.12.14, 13:52 Szacuje się, że w tym roku na obronę rubla Rosja wydała ok. 90 mld. $ Odpowiedz Link Zgłoś
j-k mnie to nie martwi. 04.12.14, 14:23 gdy Rassijanie dostana 90 mld US $ papieru i zobacza - co za to mozna kupic troche im sie w umie przejasni :) J.K. ekonomista. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: pakowanie środków na ratowanie trupa 16.12.14, 12:47 Ciosek onegdaj to podobnie nazywał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Bank Rosji sabotuje Putina? 04.12.14, 14:52 tvn24bis.pl/ze-swiata,75/po-oredziu-putina-oddanie-przez-rosje-krymu-niemozliwe,495685.html Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 po 16 latach ICICI Bank opuszcza Rosję 08.12.14, 13:28 powód: dewaluacja rubla www.banki.ru/news/lenta/?id=7419442 Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 dewaluacja rubla 09.12.14, 12:35 Грoмкие зaявления влacтей, a тaкже $4 млрд, зaлитые в рынoк Центрoбaнкoм нa прoшлoй неделе, рyблю не пoмoгли. www.forbes.ru/finansy/rynki/275255-prizrak-spekulyanta-pochemu-rubli-nikomu-ne-nuzhny Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Po przemówieniu rubel zaczął znów tanieć 14.12.14, 10:01 Słowo cara nie stało się ciałem... LOL Odpowiedz Link Zgłoś