raszynia 17.04.07, 08:26 przeczytalam elektroniczna wersje biuletynu, ciekawe czy dojdzie do realizacji (www.raszyn.pl/txt/kurier/kr_01_2007.pdf). mysle ze to byloby super. sama czekam na jakis asfaltowy teren do jazdy na rolkach ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patrzacy.z.boku Re: skate park 18.04.07, 12:41 --- *a ja czekam na gminny odkryty basen...no chyba,ze ten kryty ma rozsuwany dach... Odpowiedz Link
raszynia Re: skate park 18.04.07, 14:07 a nie boisz sie szkodliwego promieniowania na krytym to nie grozi Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: skate park 18.04.07, 15:08 --- *mysle,ze skoro niektore poslanki korzystaja prawie calym cialem z tego szkodliwego promieniowania i zyja,a pan maklowicz robil kiedys program kulinarny na takim odkrytym basenie to mysle,ze nie nalezy nadmiernej paniki siac...a z tymi krytymi dachem,to chyba jakis problem byl jakis czas temu za granicami naszego pieknego kraju... Odpowiedz Link
raszynia Re: skate park 19.04.07, 10:02 stare tez uprawiaja sport, bo to dobre dla zdrowia poczekam Odpowiedz Link
seraszyn Re: skate park 19.04.07, 03:47 pozdrawiam raszynie. Jasne, nie ma pieniążków na wiele gminnych potrzeb, ale skate-park dla syna pana Piotra I. są. Rozumiem, że ktoś tu wiele zawdzięcza byłej władzy, że tak chwali skate-park. Odpowiedz Link
raszynia Re: skate park 19.04.07, 10:01 ja nikomu nic nie zawdzieczam, a tym bardziej wladzy, bylej czy obecnej. place podatki i na te i na tamta. ale mam oczy i wyobraznie, i dzieciaki ktore niedlugo wyrosna z placu zabaw. co im masz w raszynku do zaproponowania, bijatyki na kase za bankiem, jazde do janek autobusem jankowym, zeby polazic po sklepach, kino, park do spacerowania??? gdzie tu mozna spokojnie pojezdzic na rowerze, rolkarz, desce (mam na mysli dzieci). jezdza w piatki po poludniu pod gmina. srednio tu bezpiecznie, bo samochody pedza. myslmy perspektywicznie. Odpowiedz Link
elementarz3 Re: skate park 19.04.07, 20:20 osobiście nie lubię piotra i. wiadomo że syneczek go nakręcił na skate park... w każdym razie lepiej zrobić ten skatepark niż dodatkowy nocny... wszystko co ma na celu odciągnięcie młodzików od komputera i "picia" trzeba namaścić słowem "pozytywne", fakt że zainteresowanie jest stosunkowo małe, w porównaniu do piłki nożnej (wolałbym boisko ze stuczną trawką)... ale lepiej zrobić ten skate park... Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: skate park 19.04.07, 22:16 --- *a ja sie nie dziwie,bo kazdy "dobry" rodzic stara sie spelnic zachcianki swego rozkapryszonego dzieciaka...kiedys wystarczal chleb ze smietana i cukrem,teraz skate park... Odpowiedz Link
beata103 Re: skate park 20.04.07, 09:57 zastanawiam sie w jakim wieku jest pzb i czy ma dzieci? Dla mnie to zrozumiałe ,ze my rodzice troszczymy sie o nasze dzieci,że martwimy się ,aby nie zeszły na manowce i nie pogubiły się na różnych zakrętach życia.To naturalne przecież.I nie rozumiem wystąpień pzb np w kwestii skate parku ikolonii (kilka dni temu dyskutowałam z pzb).To naturalne ,ze chcemy zapewnić wyjazd wakacyjny w gronie nie tylko rodziców ale i innych dzieci!!! Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: skate park 20.04.07, 18:49 --- *pzb ma dzieci i nie zabrania wyjezdzac innym dzieciom na kolonie aczkolwiek dobrze byloby,gdyby na gminne kolonie nie wyjezdzaly wciaz te same dzieci....widzial rowniez w swoim zyciu pare skateparkow w kraju i mysli,ze wlasnie tam niejedno dziecko moze spotkac zyciowy zakret np:w postaci kolesi rozprowadzajacych wszelkiego rodzaju srodki odurzajace... Odpowiedz Link
raszynia Re: skate park 20.04.07, 19:55 do tego nie trzeba skate parku, niestety. wystarczy dobrze popatarzec pod szkolami, albo w nieduzej od nich odleglosci, niestety. zaznaczam, nie pisze tu tylko o szkolach w raszynie ale ogolnie Odpowiedz Link
beata103 Re: skate park 21.04.07, 11:21 Na kolonie nie wyjeżdżają wciąż te same dzieci,ale dzieci w określonym wieku.Akcja kolonijna na terenie gminy trwa już kilkanaście lat.Znam dorosłe osoby,które wyjezdżały na kolonie,a teraz już nie wyjeżdżają.Trzeba mieć trochę wyobraźni pzb. Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: skate park 21.04.07, 16:17 --- *jesli dziecko ma np:10 lat,za rok 11,w kolejnym roku 12 i co rok wiecej o rok,to chyba wciaz jest to ta sama osoba...a ja znam rodzicow,ktorych dzieci nie zalapaly sie na zadne kolonie a ty znasz pewnie dzieci,ktore majac 10 lat,za rok 11 itd zalapywaly sie-stali bywalcy?... Odpowiedz Link
beata103 Re: skate park 22.04.07, 18:01 Moje dziecko zna dziecko,które mówi ,ze w tym roku nie będzie stało w olbrzymiej kolejce ,aby zapisać się na kolonie.Ono ma juz zapewniony wyjazd. Odpowiedz Link
grocholica Re: skate park 22.04.07, 19:28 A to nie powinno byc jakoś tak, że z jednej strony są to chętne dzieci z biednych rodzin, z drugiej np. jest to jakaś nagroda dla pozostałych dzieci - np. spośród wszystkich zapisanych dzieci te z najlepsymi ocenami czy jakoś inaczej ocenione (chyba teraz w szkole punktuje się jakieś prace społeczne itp) Jak zwykle znajomości; przyjęcie do p[rzedszkola, kolonie, praca ... Dlaczego ja nie lubię tego kraju... Odpowiedz Link
beata103 Re: skate park 26.04.07, 08:25 Co o pomyśle grocholicy myslą pozostali forumowicze? Odpowiedz Link
raszynia Re: skate park 26.04.07, 09:19 ale co myslicie o skate parku? powstanie, jest potrzebny, inne miejsca dla mlodziezy.........? Odpowiedz Link
muszka61 Re: skate park 27.04.07, 00:31 skate park - super pomysł - mam nadzieję, że szybko powstanie. Odpowiedz Link
muszka61 Re: skate park 27.04.07, 00:26 miejsc na gminnych koloniach jest stanowczo za mało. ja osobiście jestem gotowa zrezygnować z dofinansowania gminy ( 100-200 zł jeśli się nie mylę) jeśli tych miejsc będzie więcej. Odpowiedz Link
beata103 Re: skate park 27.04.07, 08:23 Muszko ,ja uważam podobnie.Tu nie chodzi o to,ze zyskamy w naszym budżecie domowym 100-200 zł . Czy wiecie już coś na temat zapisów i miejsca organizowanych kolonii? Jestaem za skate parkiem! Odpowiedz Link