Dodaj do ulubionych

Czeczeni: 20 milionów za głowę Putina

• Gość: Putin Po 20 mil.przyjadę.Proszę o adres!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 00:12
      Wezmę ze sobą tylko walizeczkę z guziczkami i paru kolegów ze sztabu wojsk
      rakietowych.
      • Gość: PUTIN Za 20 MIL to ja nawet Chodorkowskiego nie wypusze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 08:07
        Za posrednictwem swego rzecznika meerkata Prezydent Putin oswiadczyl:

Dajcie ze $200.000.000.00, ak jak mi dal Abramowic za rozwalenie Jukosu!

Wtedy, jk tylko rosyjscy mafiosi oddadza skradziona walizeczke, a "paru kolegow
        ze sztabu wojsk rakietowych" naprawi to posowieckie badziewie-naychmiast
        przyjade po kase. Najpierw do Tora Bora, a potem na Bora Bora! :-))))))))))
    • Gość: silesius Mowie szczerze: Im predzej zabija tego faszyste IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 00:14
      • Gość: Tomson Znowu ci się wątki pomyliły, tutaj jest mowa IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 02:21
        o Putinie, nie o BuSShu, ani o SSharonie.
        • Gość: silesius Meerkat ma racje: tu jest jednak mowa o thomsonie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 02:24
          i jemu podobnym. A talent poetycki Meerkata zaiste przedni. Raz jeszcze pozwole
          sobie przypomniec:
          .
          GDY CI SIE RANO NIE CHCE Z LOZKA PODNIESC DUPSKA
          PRZYPOMNIJ SOBIE ZE WCIAZ BREDZI TOMSON Z SLUPSKA
          A TY MASZERUJ, TY MASZERUJ-GLOSNO KRZYCZ:
          NIECH ZYJE NAM WOLODIA ILJICZ!

SPOSTRZEGLEM ZUZYTEGO DZIS KONDONA
          KTORY CHOLERNIE PRZYPOMINAL MI TOMSONA

KIEDY TRUPOSZY WIDZE WYNOSZONYCH W WORKACH
          TO ZAWSZE MYSLE JAK TAM TOMSON CIERPI W TWORKACH

• Gość: Ślązak Nie będzie Niemiec pluł nam w twarzNi dzieci nam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:39
        Rota
        Nie rzucim ziemi, skąd nasz ród,
        Nie damy pogrześć mowy!
        Polski my naród, polski lud,
        Królewski szczep piastowy,
        Nie damy by nas zniemczył wróg...

- Tak nam dopomóż Bóg!

Do krwi ostatniej kropli z żył
        Bronić będziemy Ducha,
        Aż się rozpadnie w proch i w pył
        Krzyżacka zawierucha.
        Twierdzą nam będzie każdy próg...

- Tak nam dopomóż Bóg!

Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz,
        Ni dzieci nam germanił.
        Orężny wstanie hufiec nas,
        Duch będzie nam hetmanił,
        Pójdziem, gdy zabrzmi złoty róg...

- Tak nam dopomóż Bóg!

• Gość: Maestro Re: Czeczeni: 20 milionów za głowę Putina IP: *.proxy.aol.com 10.09.04, 00:18
      Boj sie Putin..... idziemy po Ciebie !!!!!
      • Gość: Putin Odważni(bochaterowie) przybądźcie po moją głowę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:39
        Weźcie ze sobą kapelana.
        Będzie wam potrzebny, na pewno.
        Bohaterzy przez ch.
        Jesteście tacy odważni jak to dydło z czeczenii, co potrafi tylko strzelać do
        dzieci Osetyjskich.
        • Gość: silesius Putin -nie potrzebuje twojego lba, tylko twoje IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 02:41
          ..dupsko. niech caly swiat w koncu zobaczy prawdziwe oblicze rosji
          • Gość: Putin Putin -nie potrzebuje twojego lba, tylko twoj dups IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:48
            Ani pocałunku w usta, ani dupy ci nie dam.
            Bohaterski pederasto w sutannie.
    • Gość: silesius Im predzej zabija faszyste Putina, tam IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 00:18
      wieksze szanse w walce z terroryzmem w swiecie. Putin sam "s´twarza" tzw.
      terroryzm w rosji, palac, mordujac i gwalcac - przy pomocy swoich SS-manow w
      rosyjskich mundurach. Tym samym napedza koniunkture terrrystom. Dobrze, ze
      Czeczeni chca zaplacic 20 mln $ za leb tej faszystowskiej swinii z kremla. oby
      sie jakis odwazny znalazl. bardzo bym sobie zyczyl, zeby miejsce tego lajdaka
      bylo pod ziemia
      • Gość: GenowefaPosuwalska Facet mądrze wam napisał a wy dalej bełkoczecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 00:26
        Bełkot,Bełkot,Bełkot,Bełkot,Bełkot,Bełkot,Bełkot,Bełkot!!!!!!!!!!!!!!!
        Z czego wy k......... żyjecie?
        Jesteście obywatelami kraju gdzie jest:
        20% bezrobocie ,korupcja dosięgła wszystkiego , autorytety kościelne okazały
        się pedofilami ,bandytyzm panuje na każdym kroku [na wsiach nie ma policji ,
        mordowani są najstarsi za 10zł na bełta]. Nie ma zapewnionych podstawowych praw
        konstytucyjnych dla własnych obywateli , w szkołach dzieci głodują nie mają na
        książki i zeszyty , szpitale ledwo funkcjonują.
        A wy k........ robicie dla Polski wrogów ze wszystkich krajów sąsiadujących z
        Polską.Białoruś jest zła , Rosja jest zła , Niemcy niedobrzy bo nie poparli
        wojny w Iraku .Jeszcze zostali Czesi i Słowacy bo są na tyle mądrzy że w nic
        się nie wpier.......ją.Jednocześnie do Rosji jeździ minister rolnictawa żeby
        uprosić aby kupowali nasze mięso.Pier.......... emeryci zajmijcie się robotą i
        nie róbcie nam wrogów dookoła.

• Gość: silesius Re: Facet mądrze wam napisał a wy dalej bełkoczec IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 00:43
          No. prosze: a to niespodzianka. Taka chodzaca inteligencja po 3 fakultetach i 2
          wytryskach na krzyz, wystepujaca goscinnie na forum, a tak bluzga tutaj. A fe:
          i to to jeszcze biseksualista: ksi z posuwalska w jednej osobie! po prostu
          obrzydliwosc!
          • Gość: .... Siesius-ja cytuję kogoś bo ma rację Bełkoczesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 01:21
            i wielu innych też. Facet sedno sprawy pokazał językiem ludu.
            I dlatrog go przypomniałem tobie i tobie podobnym.
            Idź spać siesius. I już nic nie pisz.
          • Gość: .... Ksi to nie mój nick IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 01:22
          • Gość: KarolinkaKarliczek Siesius-siedzi wDortmundzie-sprzedałOjczyznę za DM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 01:34
      • Gość: michal Re: Im predzej zabija faszyste Putina, tam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.04, 00:27
        1. Taka obietnice nagrody moglbys zlozyc rowniez ty - taka sama gwarancja
        wyplaty.

2. Gdyby, nie daj Boze, ktos zabil Putina, to trudno nawet sobie wyobrazic
        konsekwencje takiego czynu, ale jedno jest jasne - Rosja bylaby wtedy grozna
        dla swiata.
    • Gość: ADAMS POLACY I ROSJANIE RAZEM... IP: 212.33.66.* 10.09.04, 00:39
    • Gość: ADAMS POLACY I ROSJANIE RAZEM... IP: 212.33.66.* 10.09.04, 00:39
      W AWANGARDZIE KOALICJI PRZECIWKO ISLAMSKIEMU BYDŁU!
      • Gość: KATORZNIK POLACY I ROSJANIE RAZEM W GULAGU! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 08:11
    • Gość: silesius Apel do wszystkich "rusofilow": poczytajcie!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 01:07
      www.kavkaz.uk.com/eng/article.php?id=3166
      • Gość: Franka Bredzisz Silesius-śpij, znajdź robotę jakąś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 01:26
        Naucz się robić na drutach np.
      • Gość: Zagłębiak Z Niemiec foksie klikasz Folkzwagen dojcz jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 01:28
    • Gość: silesius do tzw "adwersarzy" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 01:50
      Cudzyslow konieczny, bo poziom tych intelektualnych miernot zaiste niski. wiec
      i prostym jezykiem odpowiem: a czemuz to nie spicie o tej porze ruskie dupolizy
      z "priwislanskiego kraju"? boicie sie, ze po was putinowska kibitka we snie
      przyjedzie i zaskoczy? i stad to poszczekiwanie na czeczenow? i tak wam nic nie
      pomoze: kibitka jak nie jutro to pojutrze was zabierze, i do "tiurmy" zawiezie.
      A ty zaglebiak to co, glupi gorolu: przy samogonie i sale wspominasz stare
      dobre czasy, jak ten sosnowiecki chlystek gierek brezniewa prosto w to jego
      swinskie rylo calowal? zal ci? to se jedz do moskwy, i pocaluj sobie putina
      (pewnie cie tylko do jego d... dopuszcza). A tak naprawde to sio do roboty:
      tykie macie bezrobocie w tym gorolskim zaglebiu, zebys sie w koncu nierobie za
      placenie podatkow wzial, a nie za siedzenie przy komputerze w nocy. No sio:
      mloty do roboty!
      • Gość: Zagłębiak Ja pracuję w nocy przy komputerze a tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:35
        zdradził Ojczyznę i do rajchu za marki się sprzedałeś.
        • Gość: silesius chyba jednak przy "hercowie" na grubie bakosz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 02:38
          .., bo inaczej bys wiedzial, ze w Niemczech placi sie juz od paru lat w Euro, a
          nie w DM. Sadzac po twoich wypowiedziach, to nie watpie, ze co miesiac
          dostajesz niezly zasilek w rublach
          • Gość: Zagłębiak 2 euro z gapą i centy z Bramą Branderburską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:41
            Uciekłeś jak marki były hanysku, dla mamony.
            • Gość: silesius Nie: ucieklem, bo nie chcialem zeby mna rzadzil IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 02:45
              ... taki glab, jak twoj ziomek gierek edzio (tatus twojego nowego idola: gierka
              adasia).
              .
              A propos: znasz li te piekna piesn?
              .
              NA SLONSK PRZIJECHALY GOROLE, NA LOZKLEKOTANYM KOLE,
              W KOLKASTLACH TE GIZDY SPALY, CAJTUNGIYM SIE PRZIKRYWALY.
              .
              Czy to nie piekna biografia twojej rodziny i calego zaglebia? prawda, ze lapie
              za serce?
              • Gość: Z łapie za serce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:49
          • Gość: Z Ciebie do BND nie przyjęli? 5-ta kolumna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:45
            • Gość: silesius Re: Ciebie do BND nie przyjęli? 5-ta kolumna? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 02:49
              Chcieli przyjac, ale za malo placili za zajmowaniem sie takim gownem, jak wy. w
              koncu i ja moj honor mam, i ponizej ceny sie nie sprzedam.
              .
              A poza tym prosilem o srodki przeczyszczajace po spotkaniach z
              przedstawicielami "kraju priwislanskiego", gorbaczowsko-putinowego. I nawet
              tego nie chcieli zrefundowac. no to ich "olalem". macie pretensje? no to
              piszcie do BND!
    • Gość: realista 20 mil obiecanek i własny łeb, za głowę Putina!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:13
      Zawiózłbym tam Putina.
      Ale się obawiam, że zamiast 20 mil. dostałbym to, co dostały Osetyjskie dzieci
      w Biesłanie, te na cmentarzu.
    • Gość: silesius Meerkat i jego bardzo madra ballada - ku pamieci IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 02:19
      ... co poniektorych, wiecznie wczorajszych.
      .
      GDY CI SIE RANO NIE CHCE Z LOZKA PODNIESC DUPSKA
      PRZYPOMNIJ SOBIE ZE WCIAZ BREDZI TOMSON Z SLUPSKA

SPOSTRZEGLEM ZUZYTEGO DZIS KONDONA
      KTORY CHOLERNIE PRZYPOMINAL MI TOMSONA

KIEDY TRUPOSZY WIDZE WYNOSZONYCH W WORKACH
      TO ZAWSZE MYSLE JAK TAM TOMSON CIERPI W TWORKACH

• Gość: Gustlik Silesius jest z Bundesnachrichtendienst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:47
        • Gość: silesius Gustlik -> specjalnie dla ciebie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 02:52
          "Lepszo kapusta z pola niz leb od gorola"
          • Gość: Gustlik Ja jestem z Gliwic foksie - Gleiwitz po twojemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:58
            • Gość: silesius Re: Ja jestem z Gliwic foksie - Gleiwitz po twoje IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 03:03
              Z Gliwic - i do tego sie zawsze przyznawal - pochodzil Hots Bieniek, jedyny
              pisarz i poeta, ktory sie Gliwicami na powaznie zajal. Inni - przyjezdni -
              Rozewicz, czy Zagajewski, swietni polscy poeci, jakos te zwiazki z gliwicami
              przemilczaja. I co z tym zrobisz Gustlik? Niemiec - Bieniek - do swojej "malej
              ojczyzny" sie przyznaje, i ja opisuje. Juz po jego smierci wladze polskich
              przeciez Gliwic nadaly jednej z ulic jego imie. A co robia "polscy"
              Gliwiczanie: Zagajewski i Rozewicz? Maja to miasto tam, gdzie mam wiekszosc
              uczestnikow forum GW. A jestem tu tylko po to, by sie zabawic, posmiac i
              poharcowac
              • Gość: Gustlik Re: Ja jestem z Gliwic - Gleiwitz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 03:17
                Żyję od kolejnych pokoleń.
                I nie uciekłem.
                Na Żernikach.
                Pozdrawima i idę spać :-)
                • Gość: silesius Re: Ja jestem z Gliwic - Gleiwitz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 03:33
                  to pozdrow piykny las labyndzki, kapliczka przi kosciele, cmyntorz i farorza
                  (to dobry czlowiek: inkszych gorolow nie pozdrowiej)
                • Gość: silesius Re: Ja jestem z Gliwic - Gleiwitz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 03:53
                  I to juz na koniec: ciesz sie, ze nie musiales uciekac. Potrzeba ci jeszcze
                  troche cwiczen umyslwoych, zeby to zrozumiec. Ja tez jestem z Zernik: takie to
                  juz koleje losu.
                  .
                  Dobranoc
      • Gość: Z Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:51
        Rota
        Nie rzucim ziemi, skąd nasz ród,
        Nie damy pogrześć mowy!
        Polski my naród, polski lud,
        Królewski szczep piastowy,
        Nie damy by nas zniemczył wróg...

- Tak nam dopomóż Bóg!

Do krwi ostatniej kropli z żył
        Bronić będziemy Ducha,
        Aż się rozpadnie w proch i w pył
        Krzyżacka zawierucha.
        Twierdzą nam będzie każdy próg...

- Tak nam dopomóż Bóg!

Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz,
        Ni dzieci nam germanił.
        Orężny wstanie hufiec nas,
        Duch będzie nam hetmanił,
        Pójdziem, gdy zabrzmi złoty róg...

- Tak nam dopomóż Bóg!

• Gość: Z http://stud.wsi.edu.pl/~simojzyk/gwara/gwara.html IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 03:15
      To jest b. dobry słownik:
      stud.wsi.edu.pl/~simojzyk/gwara/gwara.html

Polecam Hanysku :-)
      • Gość: silesius Re: http://stud.wsi.edu.pl/~simojzyk/gwara/gwara. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 03:30
        Twojego gorolskiego slownika niy potrzebuja. jo je wolny czlowiek, i po slonsku
        godom jak chca, aniy, jak mi gorole napisza. tyn twoj slownik wsadz sie tam, w
        te miejsce, w kere mogbys mie pocalowac (jkbych ci ciulu pozwolol)
    • Gość: G :-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 03:20
    • Gość: f I CO IP: *.client.comcast.net 10.09.04, 04:53
      icl
      • Gość: Glob Putin moze zdradzic USA w sprawie HAARP-a IP: *.dyn.iinet.net.au 10.09.04, 05:27
        Putin zna tajemnice USA. Zna bron HAARP, jej dzialanie i wykorzystywanie jej do
        niecnych celow przez Ameryke. Putin w kazdej chwili moze swiatu to wyjawnic, bo
        juz jest zdeterminowany poczynaniem USA. Najlepiej wiec ukartowac zemste
        Czeczencow na Putinie. Najlepiej sie do tego nadaja w tej chwili. Gdyby pewnego
        dnia ktos probowal oswiecic Bucha, co tak naprawde robi i do czego jest zdolna
        bron USA, ktora nosi nazwe HAARP, to biedny Buch by nawet w to nie uwierzyl.
        Taka jest wlasnie przewaga prezydenta Rosji nad prezydentem USA. Prezydent
        Rosji wie wszystko, a prezydent USA wie, ze jest prezydentem. Czytajcie na
        temat broni HAARP-a www.niniwa2.cad.pl/raportn.htm Wiecej znajdziecie po
        wystukaniu na wyszukiwarce "HAARP bron" albo po angielsku "HAARP weapon" Mozna
        tez po niemiecku "HAARP Waffe"
        • Gość: indian nieuk IP: *.adsl.hansenet.de 10.09.04, 06:56
          Pisze sie nie Glob , tylko Głąb .
        • Gość: J.K.2 Rosja ma odpowiednik HAARP - system SURA IP: 195.201.255.* 10.09.04, 13:36
          • maaac Re: Rosja ma odpowiednik HAARP - system SURA 10.09.04, 23:56
            A mają również swoją strefę 51? ;)
    • Gość: Lula Popieram IP: *.ip.lub.korbank.pl 10.09.04, 07:00
      Wszystkie media w Polsce wieszają psy na Putinie a zapominają o pozostałych
      mordercach, którym pupy liżą nawet najwięksi medialnie w Polsce
    • Gość: MLachowicz Skorzystałbym z propozycji Czeczenów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 07:33
    • Gość: AK Re: Czeczeni: 20 milionów za głowę Putina IP: 212.14.47.* 10.09.04, 07:36
      W imieniu terrorystów czeczeńskich wyznacza się nagrodę .................!
      Tak powinien brzmieć ten komunikat.Podając treść komunikatu za terrorystami
      G.W. dołącza moim zdaniem do grona instytucji popierających terroryzm Światowy
      i jednocześnie promujących skrajnie antyrosyjską prpoagandę.Nie jest to w
      interesie Polski.Ciekawe kto to finansuje?
      • Gość: meerkat Slyszales moze o ustrojstwie zwanym BUMERANG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 08:16
        Putin wlasnie rzucil bumerang w Czeczenow, wie co sie dziwisz ze WRACA?:-)))))
        • Gość: Putin Re: Slyszales moze o ustrojstwie zwanym BUMERANG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 12:24
          Ten w Iraku, też jest w fazie powrotu.
    • Gość: Zagłoba Re: Czeczeni: 20 milionów za głowę Putina IP: *.totalizator.com.pl / 213.77.42.* 10.09.04, 08:28
      Jak powiedział Zagłoba w Trylogii "ja za głowę daję Inflanty" . Tyle warte są
      głosy Czczenów i pieniądze Czczenów.
      bardziej wierzę w kasę Rosji.
      • Gość: jewgienij A ja sie doloze - Czeczeni dajcie numer konta IP: 202.181.206.* 10.09.04, 08:50
        gdzie wplacac, oddam wam cala swoja pensje za wrzesien
    • Gość: ADAMS POLACY I ROSJANIE SĄ ZNOWU W JEDNYM OBOZIE... IP: 212.33.66.* 10.09.04, 08:50
      WALKI Z ISLAMSKĄ MIĘDZYNARODÓWKĄ TERRORYSTYCZNĄ!
      • Gość: anka1 Re: panie putin IP: 212.33.74.* 10.09.04, 08:54
        co pan na to ?
        czy uswiadomi to panu ze jest pan tylko czlowiekiem ? ( chociaz nie wiem czy
        zasluguje pan na miano czlowieka ). ze pan tez ma glowe ktora mozna stracic. ze
        pana tez moze dotknac nieszczescie jak Rodziny w Bieslanie.
    • Gość: XY A skąd biedny, uciśniony naród ma taką kasę?!? IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.09.04, 08:56
      Wyrżnąc do 3-go pokolenia tę bandę!
      • Gość: jewgienij Re: A skąd biedny, uciśniony naród ma taką kasę?! IP: 202.181.206.* 10.09.04, 09:00
        do 3 pokolenia wstecz czy w przod?

jesli narod czeczenski kasy nie ma to ja sie chetnie dorzuce. prosze tylko
        podac numer konta
    • Gość: Besok Re: Czeczeni: 20 milionów za głowę Putina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:02
      Ach jakby pięknie było gdyby siebie nawzajem dopadli i wymierzyli
      sprawiedliwość. Na pewno po czymś takim świat byłby lepszy i bezpieczniejszy.
    • Gość: KWPI Re: Czeczeni: 20 milionów za głowę Putina IP: 212.160.211.* 10.09.04, 09:03
      Czy możecie podać adres www. gdzie mozna o tym przeczytać w oryginale ??

site admin kwpi.glt.pl
      • Gość: zolty Re: Czeczeni: 20 milionów za głowę Putina IP: 202.181.206.* 10.09.04, 09:12
        www.channelnewsasia.com/stories/afp_world/view/105837/1/.html
    • Gość: . za busza i putina 100 zł ode mnie IP: *.pekao.com.pl 10.09.04, 09:05
      seryjni zabójcy poza prawem !
      • jago nie wszyscy muzulmanie to terrorysci ale prawie... 10.09.04, 09:19
        wszyscy terrorysci to muzulmanie" to cytat pogladu islamskiego publicysty. Albo
        w lewo albo w prawo. Dzihad kontra McDonald. Wole McDonalda bo nikt nie zmusza
        mnie bym tam chodzil...
    • Gość: KWPI podajcie adres www IP: 212.160.211.* 10.09.04, 09:36
      witam

podajcie adres www gdzie mozna przeczytac o tym w ORYGINALE !!!
      • Gość: mww Re: podajcie adres www IP: *.netvigator.com 10.09.04, 12:03
        jako pierwsza podala informacje Agence France Presse (AFP) ale ich servis jest
        platny stad cytowane sa jako zrodlo gazety ktore od nich to wziely
    • Gość: SLOTEMAYER Re: Czeczeni: 20 milionów za głowę Putina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:06
      WOLNA OPOLSZCZYZNA !!!! domagam sie konca okupacji polskiej na naszej ZIEMI
      OPOLSKIEJ wynoscie sie od nas !!! niedlugo chwycimy za bron !!! okupacja trwa
      juz ponad 50 lat, dajcie nam wreszcie spokoj !!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ale przewrotnosc Re: Czeczeni: 20 milionów za głowę Putina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:05
      Polecam lektore strony: islam.own.pl/

ISLAMSKA INWAZJA

Konfrontacja najbardziej
      rozprzestrzeniającej się religii świata

Islam jest nie tylko religią dominującą w Afryce Północnej ale jest również
      drugą co do wielkości religią na świecie po chrześcijaństwie.

Na skutek liberalnej polityki emigracyjnej, miliony muzułmanów wyemigrowało na
      zachód w poszukiwaniu lepszego życia.

Stąd w wielu tradycyjnie chrześcijańskich narodach islam stał się drugą
      największą religią. Dla przykładu, we Francji i w Niemczech ludność muzułmańska
      liczy się obecnie w milionach.

Sytuacja na Wyspach Brytyjskich jest zdumiewająca. Jest tam obecnie więcej
      arabskich muzułmanów niż metodystów! Są oni jeszcze bardziej liczebni niż
      ewangeliczni chrześcijanie.

Finansowani dochodami ze sprzedaży arabskiej ropy naftowej, muzułmanie nabywają
      opuszczone kościoły anglikańskie i zamieniają je na meczety, w tempie takim, że
      jak utrzymują niektórzy z nich, Anglia będzie pierwszym muzułmańskim krajem w
      Europie. Sytuacja prawna osiągnęła stan, w którym Parlament Brytyjski zmuszony
      został zezwolić muzułmanom na odejście od obowiązującego Prawa Powszechnego w
      kwestii rozwodów, zezwalając na praktykę prawa islamskiego.

Od roku 1955, kiedy w Australii było około 800 muzułmanów, przybyło 200 000
      wyznawców Mahometa (1990r). Stały napływ emigrantów arabskich trwa niezmiennie.
      Szacuje się, że w samym stanie Wiktoria jest więcej muzułmanów niż baptystów.

W Ameryce Północnej jest obecnie ponad 4 miliony muzułmanów. Niektórzy badacze
      utrzymują, że obecnie jest więcej muzułmanów w Ameryce Północnej niż Żydów.
      Oznaczałoby to, że islam jest drugą co do wielkości religią w Stanach
      Zjednoczonych i Kanadzie.

Ponad 500 ośrodków islamskich zostało wybudowanych w Stanach Zjednoczonych.
      Ponad 60 procent muzułmanów amerykańskich jest pochodzenia arabskiego, podczas
      gdy pozostałe 40 procent to różne murzyńskie sekty islamskie. Oficjalnie w
      Stanach Zjednoczonych jest więcej muzułmanów niż episkopalian.

Należy przy okazji wspomnieć o niewiarygodnych roszczeniach niektórych
      muzułmanów, utrzymujących, że w Stanach Zjednoczonych jest od 10 do 25 milionów
      muzułmanów. W trakcie audycji radiowej 22 lutego 1991 roku przedstawiciel
      Centrum Informacyjnego Islamu w USA utrzymywał, że na świecie jest ponad 2
      miliardy muzułmanów i ponad 10 milionów w USA.
      Zapytany o wskazanie jakiejkolwiek publikacji tych danych nie potrafił jej
      przedstawić. Skonfrontowany informacjami encyklopedycznymi, rocznikami
      statystycznymi, gazetami i publikacjami takimi jak Time i Newsweek, które
      zgodnie określają liczbę muzułmanów w USA na 3-4 miliony, odparł on, że
      wszystkie one są w błędzie!

Nam jednak pozostaje trzymanie się ustalonych standardów odniesienia, dopóki
      muzułmanie nie przedstawią czegoś konkretnego na poparcie swoich odmiennych
      ambicji.

Na przykład, rocznik statystyczny z 1989 roku stwierdza, że w Ameryce Północnej
      było 2,6 miliona muzułmanów i tylko 860 milionów na całym świecie.

Nawet dodając milion do przytoczonych danych aby uaktualnić je do danych z roku
      1991, daleko jeszcze do przytoczonych roszczeń muzułmanów.

Jeden z muzułmańskich przywódców w Detroit utrzymywał w programie radiowym, że
      w samym Nowym Jorku jest 600 000 muzułmanów. Takie niesamowite roszczenia
      wyrządzają sprawie muzułmanów więcej szkody niż pożytku.

Niezależnie jak wielu muzułmanów znalazło się na Zachodzie w poszukiwaniu
      pracy, kraje gościnne muszą próbować zrozumieć nowoprzybyłych oraz zasymilować
      ich.

Kiedy zachodni żołnierze pojawili się na Bliskim Wschodzie, arabscy dyktatorzy
      z Khadaffim i Saddamen Husseinem na czele wzywali muzułmanów do dżihadu, czyli
      Świętej Wojny przeciw tym wojskom. Główną przyczyną tego wezwania było to, że
      żołnierze ci w większości byli wyznania chrześcijańskiego, a więc według islamu
      niewiernymi. Tak więc dyktatorzy ci wzywali muzułmanów aby zabijali tych
      żołnierzy dlatego, że byli oni chrześcijanami. Doprawdy stwierdzenie to jest
      godne pożałowania ale prawdziwe.

Według zachodniego sposobu rozumowania, różnice religijne nie mogą prowadzić do
      destrukcji życia i dóbr osobistych kogokolwiek. Ludziom pozostawiona jest
      wolność do praktykowania jak i od praktykowania religii w zgodzie z ich własnym
      sumieniem.

Stąd muzułmanie muszą zrozumieć dlaczego ludzie na Zachodzie czasami czują się
      nieswojo widząc masową imigrację arabskich muzułmanów do ich własnych krajów.

6 lutego 1991 roku gazeta USA Today na pierwszych stronach opublikowała wyniki
      sondażu przeprowadzonego wśród arabskich muzułmanów zamieszkałych w USA
      odnośnie ich nastawienia do wojny aliantów z reżimem Saddama Husseina. Wyniki
      sondażu były zaskakujące.
      Na pytanie "czy jesteś gotów aby twój syn/córka brali udział w wojnie przeciw
      Saddamowi?" 82% respondentów powiedziało -nie.
      Jedynie 18% badanych gotowych było poprzeć USA w wojnie przeciw Irakowi.

Zapytani czy popierają sposób w jaki prezydent Bush panuje nad sytuacją 62%
      powiedziało -nie.
      W sondażu wyszło na jaw, że ponad połowa amerykańskich arabskich muzułmanów nie
      poprze jakiejkolwiek wojny USA z krajem arabskim.

Jedno co wykazał ów sondaż ponad wszelką wątpliwość to to, że wielu arabskich
      muzułmanów nie zasymilowało się w amerykańskim tyglu. Wygląda na to, że nadal
      są oni bardziej arabami niż amerykanami.

Przywiązanie muzułmanów do arabskiej kultury, narodowości i arabskich interesów
      politycznych mimo wieloletniego zamieszkiwania na Zachodzie napawa wielu
      niepokojem.

Zadają oni słuszne pytanie, "Komu są lojalni muzułmanie arabscy? Czy zachodnim
      narodom, które udzieliły im gościny i umożliwiły lepsze życie, czy nadal
      jedynie arabskim krajom?"

Jest naszym pragnieniem poinformować ludzi na Zachodzie o naturze i
      roszczeniach Islamu, oraz wykazać, dlaczego naukowcy badający problematykę
      bliskowschodnią odrzucają te roszczenia.

Musimy także przypomnieć, że muzułmanie nie zwlekają aby potępić i zaprzeczyć
      podstawowym doktrynom innych religii, jak na przykład chrześcijaństwu.

Odwiedziwszy wiele muzułmańskich ośrodków informacyjnych i meczetów zebrałem
      wiele literatury muzułmańskiej otwarcie atakującej Biblię, zaprzeczającej
      Trójcy Św., boskości Chrystusa, jego Synostwa, Jego śmierci na krzyżu, Jego
      zmartwychwstaniu w ciele oraz Jego wstawiennictwa po prawicy Boga Ojca.

Skoro muzułmanie nie mają najmniejszych skrupułów krytykować inne religie, skąd
      u nich obawa przed uczciwą, naukową krytyką Islamu?

W końcu te same prawa wolności, jakie pozwalają im krytykować inne religie dają
      innym również prawo poddawać krytyce Islam. Miecz wolności religijnej zawsze
      tnie na obie strony.

Ciężar dowodu powołania Mahometa na proroka jak i natchnienia Koranu spoczywa
      na muzułmanach. Tak więc rozpatrzymy argumenty przytaczane przez muzułmanów i
      przekonamy się czy ostoją się one w świetle naukowej analizy.

reszta szczegulow na stronie islam.own.pl/
      dla osob wladajacych angielskim ponadto polecam:
      www.chick.com/reading/tracts/0042/0042_01.asp
      www.chick.com/reading/tracts/1000/1000_01.asp
      www.chick.com/reading/tracts/1004/1004_01.asp
      www.chick.com/reading/tracts/5004/5004_01.asp
      www.chick.com/information/religions/islam/
      jest tez ciekawa prezentacja multimedialna [ok. 6,3 MB]:
      islam.own.pl/KonfliktIslamu.zip

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka