Gość: Putin Po 20 mil.przyjadę.Proszę o adres!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 00:12 Wezmę ze sobą tylko walizeczkę z guziczkami i paru kolegów ze sztabu wojsk rakietowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PUTIN Za 20 MIL to ja nawet Chodorkowskiego nie wypusze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 08:07 Za posrednictwem swego rzecznika meerkata Prezydent Putin oswiadczyl: Dajcie ze $200.000.000.00, ak jak mi dal Abramowic za rozwalenie Jukosu! Wtedy, jk tylko rosyjscy mafiosi oddadza skradziona walizeczke, a "paru kolegow ze sztabu wojsk rakietowych" naprawi to posowieckie badziewie-naychmiast przyjade po kase. Najpierw do Tora Bora, a potem na Bora Bora! :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Mowie szczerze: Im predzej zabija tego faszyste IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 00:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Znowu ci się wątki pomyliły, tutaj jest mowa IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.09.04, 02:21 o Putinie, nie o BuSShu, ani o SSharonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Meerkat ma racje: tu jest jednak mowa o thomsonie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 02:24 i jemu podobnym. A talent poetycki Meerkata zaiste przedni. Raz jeszcze pozwole sobie przypomniec: . GDY CI SIE RANO NIE CHCE Z LOZKA PODNIESC DUPSKA PRZYPOMNIJ SOBIE ZE WCIAZ BREDZI TOMSON Z SLUPSKA A TY MASZERUJ, TY MASZERUJ-GLOSNO KRZYCZ: NIECH ZYJE NAM WOLODIA ILJICZ! SPOSTRZEGLEM ZUZYTEGO DZIS KONDONA KTORY CHOLERNIE PRZYPOMINAL MI TOMSONA A TY MASZERUJ, TY MASZERUJ-GLOSNO KRZYCZ: NIECH ZYJE NAM WOLODIA ILJICZ! KIEDY TRUPOSZY WIDZE WYNOSZONYCH W WORKACH TO ZAWSZE MYSLE JAK TAM TOMSON CIERPI W TWORKACH A TY MASZERUJ, TY MASZERUJ-GLOSNO KRZYCZ: NIECH ZYJE NAM WOLODIA ILJICZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązak Nie będzie Niemiec pluł nam w twarzNi dzieci nam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:39 Rota Nie rzucim ziemi, skąd nasz ród, Nie damy pogrześć mowy! Polski my naród, polski lud, Królewski szczep piastowy, Nie damy by nas zniemczył wróg... - Tak nam dopomóż Bóg! Do krwi ostatniej kropli z żył Bronić będziemy Ducha, Aż się rozpadnie w proch i w pył Krzyżacka zawierucha. Twierdzą nam będzie każdy próg... - Tak nam dopomóż Bóg! Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz, Ni dzieci nam germanił. Orężny wstanie hufiec nas, Duch będzie nam hetmanił, Pójdziem, gdy zabrzmi złoty róg... - Tak nam dopomóż Bóg! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maestro Re: Czeczeni: 20 milionów za głowę Putina IP: *.proxy.aol.com 10.09.04, 00:18 Boj sie Putin..... idziemy po Ciebie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putin Odważni(bochaterowie) przybądźcie po moją głowę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:39 Weźcie ze sobą kapelana. Będzie wam potrzebny, na pewno. Bohaterzy przez ch. Jesteście tacy odważni jak to dydło z czeczenii, co potrafi tylko strzelać do dzieci Osetyjskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Putin -nie potrzebuje twojego lba, tylko twoje IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 02:41 ..dupsko. niech caly swiat w koncu zobaczy prawdziwe oblicze rosji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putin Putin -nie potrzebuje twojego lba, tylko twoj dups IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:48 Ani pocałunku w usta, ani dupy ci nie dam. Bohaterski pederasto w sutannie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Im predzej zabija faszyste Putina, tam IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 00:18 wieksze szanse w walce z terroryzmem w swiecie. Putin sam "s´twarza" tzw. terroryzm w rosji, palac, mordujac i gwalcac - przy pomocy swoich SS-manow w rosyjskich mundurach. Tym samym napedza koniunkture terrrystom. Dobrze, ze Czeczeni chca zaplacic 20 mln $ za leb tej faszystowskiej swinii z kremla. oby sie jakis odwazny znalazl. bardzo bym sobie zyczyl, zeby miejsce tego lajdaka bylo pod ziemia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GenowefaPosuwalska Facet mądrze wam napisał a wy dalej bełkoczecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 00:26 Bełkot,Bełkot,Bełkot,Bełkot,Bełkot,Bełkot,Bełkot,Bełkot!!!!!!!!!!!!!!! Z czego wy k......... żyjecie? Jesteście obywatelami kraju gdzie jest: 20% bezrobocie ,korupcja dosięgła wszystkiego , autorytety kościelne okazały się pedofilami ,bandytyzm panuje na każdym kroku [na wsiach nie ma policji , mordowani są najstarsi za 10zł na bełta]. Nie ma zapewnionych podstawowych praw konstytucyjnych dla własnych obywateli , w szkołach dzieci głodują nie mają na książki i zeszyty , szpitale ledwo funkcjonują. A wy k........ robicie dla Polski wrogów ze wszystkich krajów sąsiadujących z Polską.Białoruś jest zła , Rosja jest zła , Niemcy niedobrzy bo nie poparli wojny w Iraku .Jeszcze zostali Czesi i Słowacy bo są na tyle mądrzy że w nic się nie wpier.......ją.Jednocześnie do Rosji jeździ minister rolnictawa żeby uprosić aby kupowali nasze mięso.Pier.......... emeryci zajmijcie się robotą i nie róbcie nam wrogów dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re: Facet mądrze wam napisał a wy dalej bełkoczec IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 00:43 No. prosze: a to niespodzianka. Taka chodzaca inteligencja po 3 fakultetach i 2 wytryskach na krzyz, wystepujaca goscinnie na forum, a tak bluzga tutaj. A fe: i to to jeszcze biseksualista: ksi z posuwalska w jednej osobie! po prostu obrzydliwosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Siesius-ja cytuję kogoś bo ma rację Bełkoczesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 01:21 i wielu innych też. Facet sedno sprawy pokazał językiem ludu. I dlatrog go przypomniałem tobie i tobie podobnym. Idź spać siesius. I już nic nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KarolinkaKarliczek Siesius-siedzi wDortmundzie-sprzedałOjczyznę za DM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 01:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Im predzej zabija faszyste Putina, tam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.04, 00:27 1. Taka obietnice nagrody moglbys zlozyc rowniez ty - taka sama gwarancja wyplaty. 2. Gdyby, nie daj Boze, ktos zabil Putina, to trudno nawet sobie wyobrazic konsekwencje takiego czynu, ale jedno jest jasne - Rosja bylaby wtedy grozna dla swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAMS POLACY I ROSJANIE RAZEM... IP: 212.33.66.* 10.09.04, 00:39 W AWANGARDZIE KOALICJI PRZECIWKO ISLAMSKIEMU BYDŁU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KATORZNIK POLACY I ROSJANIE RAZEM W GULAGU! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 08:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Apel do wszystkich "rusofilow": poczytajcie!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 01:07 www.kavkaz.uk.com/eng/article.php?id=3166 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franka Bredzisz Silesius-śpij, znajdź robotę jakąś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 01:26 Naucz się robić na drutach np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagłębiak Z Niemiec foksie klikasz Folkzwagen dojcz jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 01:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius do tzw "adwersarzy" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 01:50 Cudzyslow konieczny, bo poziom tych intelektualnych miernot zaiste niski. wiec i prostym jezykiem odpowiem: a czemuz to nie spicie o tej porze ruskie dupolizy z "priwislanskiego kraju"? boicie sie, ze po was putinowska kibitka we snie przyjedzie i zaskoczy? i stad to poszczekiwanie na czeczenow? i tak wam nic nie pomoze: kibitka jak nie jutro to pojutrze was zabierze, i do "tiurmy" zawiezie. A ty zaglebiak to co, glupi gorolu: przy samogonie i sale wspominasz stare dobre czasy, jak ten sosnowiecki chlystek gierek brezniewa prosto w to jego swinskie rylo calowal? zal ci? to se jedz do moskwy, i pocaluj sobie putina (pewnie cie tylko do jego d... dopuszcza). A tak naprawde to sio do roboty: tykie macie bezrobocie w tym gorolskim zaglebiu, zebys sie w koncu nierobie za placenie podatkow wzial, a nie za siedzenie przy komputerze w nocy. No sio: mloty do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagłębiak Ja pracuję w nocy przy komputerze a tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:35 zdradził Ojczyznę i do rajchu za marki się sprzedałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius chyba jednak przy "hercowie" na grubie bakosz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 02:38 .., bo inaczej bys wiedzial, ze w Niemczech placi sie juz od paru lat w Euro, a nie w DM. Sadzac po twoich wypowiedziach, to nie watpie, ze co miesiac dostajesz niezly zasilek w rublach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagłębiak 2 euro z gapą i centy z Bramą Branderburską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:41 Uciekłeś jak marki były hanysku, dla mamony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Nie: ucieklem, bo nie chcialem zeby mna rzadzil IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 02:45 ... taki glab, jak twoj ziomek gierek edzio (tatus twojego nowego idola: gierka adasia). . A propos: znasz li te piekna piesn? . NA SLONSK PRZIJECHALY GOROLE, NA LOZKLEKOTANYM KOLE, W KOLKASTLACH TE GIZDY SPALY, CAJTUNGIYM SIE PRZIKRYWALY. . Czy to nie piekna biografia twojej rodziny i calego zaglebia? prawda, ze lapie za serce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Ciebie do BND nie przyjęli? 5-ta kolumna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re: Ciebie do BND nie przyjęli? 5-ta kolumna? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 02:49 Chcieli przyjac, ale za malo placili za zajmowaniem sie takim gownem, jak wy. w koncu i ja moj honor mam, i ponizej ceny sie nie sprzedam. . A poza tym prosilem o srodki przeczyszczajace po spotkaniach z przedstawicielami "kraju priwislanskiego", gorbaczowsko-putinowego. I nawet tego nie chcieli zrefundowac. no to ich "olalem". macie pretensje? no to piszcie do BND! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista 20 mil obiecanek i własny łeb, za głowę Putina!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:13 Zawiózłbym tam Putina. Ale się obawiam, że zamiast 20 mil. dostałbym to, co dostały Osetyjskie dzieci w Biesłanie, te na cmentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Meerkat i jego bardzo madra ballada - ku pamieci IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 02:19 ... co poniektorych, wiecznie wczorajszych. . GDY CI SIE RANO NIE CHCE Z LOZKA PODNIESC DUPSKA PRZYPOMNIJ SOBIE ZE WCIAZ BREDZI TOMSON Z SLUPSKA A TY MASZERUJ, TY MASZERUJ-GLOSNO KRZYCZ: NIECH ZYJE NAM WOLODIA ILJICZ! SPOSTRZEGLEM ZUZYTEGO DZIS KONDONA KTORY CHOLERNIE PRZYPOMINAL MI TOMSONA A TY MASZERUJ, TY MASZERUJ-GLOSNO KRZYCZ: NIECH ZYJE NAM WOLODIA ILJICZ! KIEDY TRUPOSZY WIDZE WYNOSZONYCH W WORKACH TO ZAWSZE MYSLE JAK TAM TOMSON CIERPI W TWORKACH A TY MASZERUJ, TY MASZERUJ-GLOSNO KRZYCZ: NIECH ZYJE NAM WOLODIA ILJICZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustlik Silesius jest z Bundesnachrichtendienst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Gustlik -> specjalnie dla ciebie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 02:52 "Lepszo kapusta z pola niz leb od gorola" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustlik Ja jestem z Gliwic foksie - Gleiwitz po twojemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re: Ja jestem z Gliwic foksie - Gleiwitz po twoje IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 03:03 Z Gliwic - i do tego sie zawsze przyznawal - pochodzil Hots Bieniek, jedyny pisarz i poeta, ktory sie Gliwicami na powaznie zajal. Inni - przyjezdni - Rozewicz, czy Zagajewski, swietni polscy poeci, jakos te zwiazki z gliwicami przemilczaja. I co z tym zrobisz Gustlik? Niemiec - Bieniek - do swojej "malej ojczyzny" sie przyznaje, i ja opisuje. Juz po jego smierci wladze polskich przeciez Gliwic nadaly jednej z ulic jego imie. A co robia "polscy" Gliwiczanie: Zagajewski i Rozewicz? Maja to miasto tam, gdzie mam wiekszosc uczestnikow forum GW. A jestem tu tylko po to, by sie zabawic, posmiac i poharcowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustlik Re: Ja jestem z Gliwic - Gleiwitz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 03:17 Żyję od kolejnych pokoleń. I nie uciekłem. Na Żernikach. Pozdrawima i idę spać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re: Ja jestem z Gliwic - Gleiwitz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 03:33 to pozdrow piykny las labyndzki, kapliczka przi kosciele, cmyntorz i farorza (to dobry czlowiek: inkszych gorolow nie pozdrowiej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re: Ja jestem z Gliwic - Gleiwitz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 03:53 I to juz na koniec: ciesz sie, ze nie musiales uciekac. Potrzeba ci jeszcze troche cwiczen umyslwoych, zeby to zrozumiec. Ja tez jestem z Zernik: takie to juz koleje losu. . Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:51 Rota Nie rzucim ziemi, skąd nasz ród, Nie damy pogrześć mowy! Polski my naród, polski lud, Królewski szczep piastowy, Nie damy by nas zniemczył wróg... - Tak nam dopomóż Bóg! Do krwi ostatniej kropli z żył Bronić będziemy Ducha, Aż się rozpadnie w proch i w pył Krzyżacka zawierucha. Twierdzą nam będzie każdy próg... - Tak nam dopomóż Bóg! Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz, Ni dzieci nam germanił. Orężny wstanie hufiec nas, Duch będzie nam hetmanił, Pójdziem, gdy zabrzmi złoty róg... - Tak nam dopomóż Bóg! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z http://stud.wsi.edu.pl/~simojzyk/gwara/gwara.html IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 03:15 To jest b. dobry słownik: stud.wsi.edu.pl/~simojzyk/gwara/gwara.html Polecam Hanysku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re: http://stud.wsi.edu.pl/~simojzyk/gwara/gwara. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.04, 03:30 Twojego gorolskiego slownika niy potrzebuja. jo je wolny czlowiek, i po slonsku godom jak chca, aniy, jak mi gorole napisza. tyn twoj slownik wsadz sie tam, w te miejsce, w kere mogbys mie pocalowac (jkbych ci ciulu pozwolol) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glob Putin moze zdradzic USA w sprawie HAARP-a IP: *.dyn.iinet.net.au 10.09.04, 05:27 Putin zna tajemnice USA. Zna bron HAARP, jej dzialanie i wykorzystywanie jej do niecnych celow przez Ameryke. Putin w kazdej chwili moze swiatu to wyjawnic, bo juz jest zdeterminowany poczynaniem USA. Najlepiej wiec ukartowac zemste Czeczencow na Putinie. Najlepiej sie do tego nadaja w tej chwili. Gdyby pewnego dnia ktos probowal oswiecic Bucha, co tak naprawde robi i do czego jest zdolna bron USA, ktora nosi nazwe HAARP, to biedny Buch by nawet w to nie uwierzyl. Taka jest wlasnie przewaga prezydenta Rosji nad prezydentem USA. Prezydent Rosji wie wszystko, a prezydent USA wie, ze jest prezydentem. Czytajcie na temat broni HAARP-a www.niniwa2.cad.pl/raportn.htm Wiecej znajdziecie po wystukaniu na wyszukiwarce "HAARP bron" albo po angielsku "HAARP weapon" Mozna tez po niemiecku "HAARP Waffe" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indian nieuk IP: *.adsl.hansenet.de 10.09.04, 06:56 Pisze sie nie Glob , tylko Głąb . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 Rosja ma odpowiednik HAARP - system SURA IP: 195.201.255.* 10.09.04, 13:36 Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Rosja ma odpowiednik HAARP - system SURA 10.09.04, 23:56 A mają również swoją strefę 51? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lula Popieram IP: *.ip.lub.korbank.pl 10.09.04, 07:00 Wszystkie media w Polsce wieszają psy na Putinie a zapominają o pozostałych mordercach, którym pupy liżą nawet najwięksi medialnie w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MLachowicz Skorzystałbym z propozycji Czeczenów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 07:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Czeczeni: 20 milionów za głowę Putina IP: 212.14.47.* 10.09.04, 07:36 W imieniu terrorystów czeczeńskich wyznacza się nagrodę .................! Tak powinien brzmieć ten komunikat.Podając treść komunikatu za terrorystami G.W. dołącza moim zdaniem do grona instytucji popierających terroryzm Światowy i jednocześnie promujących skrajnie antyrosyjską prpoagandę.Nie jest to w interesie Polski.Ciekawe kto to finansuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Slyszales moze o ustrojstwie zwanym BUMERANG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 08:16 Putin wlasnie rzucil bumerang w Czeczenow, wie co sie dziwisz ze WRACA?:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putin Re: Slyszales moze o ustrojstwie zwanym BUMERANG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 12:24 Ten w Iraku, też jest w fazie powrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagłoba Re: Czeczeni: 20 milionów za głowę Putina IP: *.totalizator.com.pl / 213.77.42.* 10.09.04, 08:28 Jak powiedział Zagłoba w Trylogii "ja za głowę daję Inflanty" . Tyle warte są głosy Czczenów i pieniądze Czczenów. bardziej wierzę w kasę Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jewgienij A ja sie doloze - Czeczeni dajcie numer konta IP: 202.181.206.* 10.09.04, 08:50 gdzie wplacac, oddam wam cala swoja pensje za wrzesien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAMS POLACY I ROSJANIE SĄ ZNOWU W JEDNYM OBOZIE... IP: 212.33.66.* 10.09.04, 08:50 WALKI Z ISLAMSKĄ MIĘDZYNARODÓWKĄ TERRORYSTYCZNĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: panie putin IP: 212.33.74.* 10.09.04, 08:54 co pan na to ? czy uswiadomi to panu ze jest pan tylko czlowiekiem ? ( chociaz nie wiem czy zasluguje pan na miano czlowieka ). ze pan tez ma glowe ktora mozna stracic. ze pana tez moze dotknac nieszczescie jak Rodziny w Bieslanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY A skąd biedny, uciśniony naród ma taką kasę?!? IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.09.04, 08:56 Wyrżnąc do 3-go pokolenia tę bandę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jewgienij Re: A skąd biedny, uciśniony naród ma taką kasę?! IP: 202.181.206.* 10.09.04, 09:00 do 3 pokolenia wstecz czy w przod? jesli narod czeczenski kasy nie ma to ja sie chetnie dorzuce. prosze tylko podac numer konta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Besok Re: Czeczeni: 20 milionów za głowę Putina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:02 Ach jakby pięknie było gdyby siebie nawzajem dopadli i wymierzyli sprawiedliwość. Na pewno po czymś takim świat byłby lepszy i bezpieczniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWPI Re: Czeczeni: 20 milionów za głowę Putina IP: 212.160.211.* 10.09.04, 09:03 Czy możecie podać adres www. gdzie mozna o tym przeczytać w oryginale ?? site admin kwpi.glt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolty Re: Czeczeni: 20 milionów za głowę Putina IP: 202.181.206.* 10.09.04, 09:12 www.channelnewsasia.com/stories/afp_world/view/105837/1/.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . za busza i putina 100 zł ode mnie IP: *.pekao.com.pl 10.09.04, 09:05 seryjni zabójcy poza prawem ! Odpowiedz Link Zgłoś
jago nie wszyscy muzulmanie to terrorysci ale prawie... 10.09.04, 09:19 wszyscy terrorysci to muzulmanie" to cytat pogladu islamskiego publicysty. Albo w lewo albo w prawo. Dzihad kontra McDonald. Wole McDonalda bo nikt nie zmusza mnie bym tam chodzil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWPI podajcie adres www IP: 212.160.211.* 10.09.04, 09:36 witam podajcie adres www gdzie mozna przeczytac o tym w ORYGINALE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mww Re: podajcie adres www IP: *.netvigator.com 10.09.04, 12:03 jako pierwsza podala informacje Agence France Presse (AFP) ale ich servis jest platny stad cytowane sa jako zrodlo gazety ktore od nich to wziely Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLOTEMAYER Re: Czeczeni: 20 milionów za głowę Putina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:06 WOLNA OPOLSZCZYZNA !!!! domagam sie konca okupacji polskiej na naszej ZIEMI OPOLSKIEJ wynoscie sie od nas !!! niedlugo chwycimy za bron !!! okupacja trwa juz ponad 50 lat, dajcie nam wreszcie spokoj !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale przewrotnosc Re: Czeczeni: 20 milionów za głowę Putina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:05 Polecam lektore strony: islam.own.pl/ ISLAMSKA INWAZJA Konfrontacja najbardziej rozprzestrzeniającej się religii świata Islam jest nie tylko religią dominującą w Afryce Północnej ale jest również drugą co do wielkości religią na świecie po chrześcijaństwie. Na skutek liberalnej polityki emigracyjnej, miliony muzułmanów wyemigrowało na zachód w poszukiwaniu lepszego życia. Stąd w wielu tradycyjnie chrześcijańskich narodach islam stał się drugą największą religią. Dla przykładu, we Francji i w Niemczech ludność muzułmańska liczy się obecnie w milionach. Sytuacja na Wyspach Brytyjskich jest zdumiewająca. Jest tam obecnie więcej arabskich muzułmanów niż metodystów! Są oni jeszcze bardziej liczebni niż ewangeliczni chrześcijanie. Finansowani dochodami ze sprzedaży arabskiej ropy naftowej, muzułmanie nabywają opuszczone kościoły anglikańskie i zamieniają je na meczety, w tempie takim, że jak utrzymują niektórzy z nich, Anglia będzie pierwszym muzułmańskim krajem w Europie. Sytuacja prawna osiągnęła stan, w którym Parlament Brytyjski zmuszony został zezwolić muzułmanom na odejście od obowiązującego Prawa Powszechnego w kwestii rozwodów, zezwalając na praktykę prawa islamskiego. Od roku 1955, kiedy w Australii było około 800 muzułmanów, przybyło 200 000 wyznawców Mahometa (1990r). Stały napływ emigrantów arabskich trwa niezmiennie. Szacuje się, że w samym stanie Wiktoria jest więcej muzułmanów niż baptystów. W Ameryce Północnej jest obecnie ponad 4 miliony muzułmanów. Niektórzy badacze utrzymują, że obecnie jest więcej muzułmanów w Ameryce Północnej niż Żydów. Oznaczałoby to, że islam jest drugą co do wielkości religią w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Ponad 500 ośrodków islamskich zostało wybudowanych w Stanach Zjednoczonych. Ponad 60 procent muzułmanów amerykańskich jest pochodzenia arabskiego, podczas gdy pozostałe 40 procent to różne murzyńskie sekty islamskie. Oficjalnie w Stanach Zjednoczonych jest więcej muzułmanów niż episkopalian. Należy przy okazji wspomnieć o niewiarygodnych roszczeniach niektórych muzułmanów, utrzymujących, że w Stanach Zjednoczonych jest od 10 do 25 milionów muzułmanów. W trakcie audycji radiowej 22 lutego 1991 roku przedstawiciel Centrum Informacyjnego Islamu w USA utrzymywał, że na świecie jest ponad 2 miliardy muzułmanów i ponad 10 milionów w USA. Zapytany o wskazanie jakiejkolwiek publikacji tych danych nie potrafił jej przedstawić. Skonfrontowany informacjami encyklopedycznymi, rocznikami statystycznymi, gazetami i publikacjami takimi jak Time i Newsweek, które zgodnie określają liczbę muzułmanów w USA na 3-4 miliony, odparł on, że wszystkie one są w błędzie! Nam jednak pozostaje trzymanie się ustalonych standardów odniesienia, dopóki muzułmanie nie przedstawią czegoś konkretnego na poparcie swoich odmiennych ambicji. Na przykład, rocznik statystyczny z 1989 roku stwierdza, że w Ameryce Północnej było 2,6 miliona muzułmanów i tylko 860 milionów na całym świecie. Nawet dodając milion do przytoczonych danych aby uaktualnić je do danych z roku 1991, daleko jeszcze do przytoczonych roszczeń muzułmanów. Jeden z muzułmańskich przywódców w Detroit utrzymywał w programie radiowym, że w samym Nowym Jorku jest 600 000 muzułmanów. Takie niesamowite roszczenia wyrządzają sprawie muzułmanów więcej szkody niż pożytku. Niezależnie jak wielu muzułmanów znalazło się na Zachodzie w poszukiwaniu pracy, kraje gościnne muszą próbować zrozumieć nowoprzybyłych oraz zasymilować ich. Kiedy zachodni żołnierze pojawili się na Bliskim Wschodzie, arabscy dyktatorzy z Khadaffim i Saddamen Husseinem na czele wzywali muzułmanów do dżihadu, czyli Świętej Wojny przeciw tym wojskom. Główną przyczyną tego wezwania było to, że żołnierze ci w większości byli wyznania chrześcijańskiego, a więc według islamu niewiernymi. Tak więc dyktatorzy ci wzywali muzułmanów aby zabijali tych żołnierzy dlatego, że byli oni chrześcijanami. Doprawdy stwierdzenie to jest godne pożałowania ale prawdziwe. Według zachodniego sposobu rozumowania, różnice religijne nie mogą prowadzić do destrukcji życia i dóbr osobistych kogokolwiek. Ludziom pozostawiona jest wolność do praktykowania jak i od praktykowania religii w zgodzie z ich własnym sumieniem. Stąd muzułmanie muszą zrozumieć dlaczego ludzie na Zachodzie czasami czują się nieswojo widząc masową imigrację arabskich muzułmanów do ich własnych krajów. 6 lutego 1991 roku gazeta USA Today na pierwszych stronach opublikowała wyniki sondażu przeprowadzonego wśród arabskich muzułmanów zamieszkałych w USA odnośnie ich nastawienia do wojny aliantów z reżimem Saddama Husseina. Wyniki sondażu były zaskakujące. Na pytanie "czy jesteś gotów aby twój syn/córka brali udział w wojnie przeciw Saddamowi?" 82% respondentów powiedziało -nie. Jedynie 18% badanych gotowych było poprzeć USA w wojnie przeciw Irakowi. Zapytani czy popierają sposób w jaki prezydent Bush panuje nad sytuacją 62% powiedziało -nie. W sondażu wyszło na jaw, że ponad połowa amerykańskich arabskich muzułmanów nie poprze jakiejkolwiek wojny USA z krajem arabskim. Jedno co wykazał ów sondaż ponad wszelką wątpliwość to to, że wielu arabskich muzułmanów nie zasymilowało się w amerykańskim tyglu. Wygląda na to, że nadal są oni bardziej arabami niż amerykanami. Przywiązanie muzułmanów do arabskiej kultury, narodowości i arabskich interesów politycznych mimo wieloletniego zamieszkiwania na Zachodzie napawa wielu niepokojem. Zadają oni słuszne pytanie, "Komu są lojalni muzułmanie arabscy? Czy zachodnim narodom, które udzieliły im gościny i umożliwiły lepsze życie, czy nadal jedynie arabskim krajom?" Jest naszym pragnieniem poinformować ludzi na Zachodzie o naturze i roszczeniach Islamu, oraz wykazać, dlaczego naukowcy badający problematykę bliskowschodnią odrzucają te roszczenia. Musimy także przypomnieć, że muzułmanie nie zwlekają aby potępić i zaprzeczyć podstawowym doktrynom innych religii, jak na przykład chrześcijaństwu. Odwiedziwszy wiele muzułmańskich ośrodków informacyjnych i meczetów zebrałem wiele literatury muzułmańskiej otwarcie atakującej Biblię, zaprzeczającej Trójcy Św., boskości Chrystusa, jego Synostwa, Jego śmierci na krzyżu, Jego zmartwychwstaniu w ciele oraz Jego wstawiennictwa po prawicy Boga Ojca. Skoro muzułmanie nie mają najmniejszych skrupułów krytykować inne religie, skąd u nich obawa przed uczciwą, naukową krytyką Islamu? W końcu te same prawa wolności, jakie pozwalają im krytykować inne religie dają innym również prawo poddawać krytyce Islam. Miecz wolności religijnej zawsze tnie na obie strony. Ciężar dowodu powołania Mahometa na proroka jak i natchnienia Koranu spoczywa na muzułmanach. Tak więc rozpatrzymy argumenty przytaczane przez muzułmanów i przekonamy się czy ostoją się one w świetle naukowej analizy. reszta szczegulow na stronie islam.own.pl/ dla osob wladajacych angielskim ponadto polecam: www.chick.com/reading/tracts/0042/0042_01.asp www.chick.com/reading/tracts/1000/1000_01.asp www.chick.com/reading/tracts/1004/1004_01.asp www.chick.com/reading/tracts/5004/5004_01.asp www.chick.com/information/religions/islam/ jest tez ciekawa prezentacja multimedialna [ok. 6,3 MB]: islam.own.pl/KonfliktIslamu.zip Odpowiedz Link Zgłoś