Dodaj do ulubionych

-Francja grozi...Indonezji.

19.04.15, 10:54
-Bardzo dziwna historyjka francuskiego Zyda , ktory zostal uznany winnym montazu sieci produkcyjnej ekstazy w Indonezji. -Serge Atlaoui otrzymal wyrok -kara smierci. - W zeszlym miesiecu jego pobratymiec, a prezydent "republiki" Holland , napisal list do prezia najwiekszego muzulmanskiego kraju, a teraz pani ambasador Francji grozi konsekwencjami w razie wykonania wyroku...-Mam tylko nadzieje , ze Indonezja nie zostanie "zlibianizowana" przez dzielna Francje.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Francuzi 19.04.15, 12:06
      maja jedna narodowosc: francuska. Nie kaszubska, nie zydowska, nie rosyjska, nie arabska ale wlasnie francuska.

Bezrobotny Francuz dal sie wciagnac w budowanie instalacji do wytwarzania narkotykow. Potrzebowal pracy, pieniedzy i zapomnial o ostroznosci, niezbednej jak sie za granica pracuje.

Podobna historia byla z inna mloda Francuzka z Nord Pas de Calais, ktora dala sie wciagnac w wojne gangow w Meksyku. I ledwo ja uratowano i wrocila do Francji.

Ciesz sie, ze jestes Francuzem. Ktos ci moze pomoze jak wpadniesz w tarapaty za granica.

Bos Francuz wlasnie.

PF
      • der-chef Re: Francuzi 19.04.15, 12:19
        Pieprzysz bez sensu. Jak jadę do Francji to najpierw się orientuję co mi wolno a czego nie i nie staram się wprowadzać polskich zasad współżycia społecznego. Jeśli we Francji karą za palenie papierosów będzie ks to nie będę palił i to wszystko. Facet wiedział jakie jest tam prawo a skoro je złamał to musi ponieść konsekwencje.
        • polski_francuz Re: Francuzi 19.04.15, 13:50
          Pomylki zadarzaja sie kazdemu. Nie zapomnij, ze chodzilo tu o zdesperowanego bezrobotnego. Ukarac go moze i nalezy. Za glupote.

I tyle

PF

• ubiquitousghost88 Uś pefcia, cwaniaczki jak ty jakoś nie dostrzegają 19.04.15, 13:57
            ...25 milionów zdesperowanych bezrobotnych w UE.
            Ty byś ich wszystkich do spawania zagonił... w Tunguzji, aby dalej od lasku bulońskiego...
      • kaszebe12 -Zacznij sie uczyc , franca... 19.04.15, 12:29
        - Mylisz narodowosc z obywatelstwem...
        - "Bezrobotny zydowski robotnik" -takie zjawisko nie istnieje we Francji.
        - Skad sie bierze tak wielka ilosc izraelskich paszportow we "francuskiej narodowosci" ?
        - Jakim cudem tak spora liczba "mlodej narodowosci francuskiej" sluzy w armii Izraela ?
        Bom Francuz wlasnie.
        • bywszy1 Re: kaszebe,ciotko z wermachtu+ 19.04.15, 13:34
          zaczynam podejrzewac,ze jakis Zyd panskiej matce z panskiego powodu alimentow nie placi.
          Ta jakas czesc jego zydowkosci w panskich komorkach miedzy uszami swiadomosc panska ciagle nie pozostawia spokoju.
          Pozatym za Gomulke w Plsce tez nie bylo zadnej narodowosci - wszyscy byli Polakami.
          Istnialo cos takiego jak pochodzenie:
          moglo byc ukrainskie,zydowskie,ku.wskie,katolicke,pederastyczne i tp.
          W Szwecji tez niema narodowosci - wszyscy sa Szwedami.Nawet przybledne ciotki z wermachtu.
          W rubryce "nationality" w paszporcie napisano,ze sa Szwedami.
          • nie-tak Re: kaszebe,ciotko z wermachtu+ 19.04.15, 13:41
            bywszy1 klitus bajdus jak nie zna sie glebiej wlasnej kartoteki.
            W paszporcie, w dowodzie dla przykladu jestes Szwedem ale w glebi dokumentow masz rejestrowana narodowosc czyli pochodzenie.
            • bywszy1 Re:tak,czy nie tak+ 19.04.15, 13:48

osobo o tym imieniu jest zarejestrowana tam gleboko jako facet czy baba?
          • bywszy1 Re:wermachtowko+ 19.04.15, 13:45

" W większości z nich, w szczególności we Francji, pojęcie narodowości jest równoznaczne z obywatelstwem zarówno formalno-prawnie, jak i w potocznym znaczeniu[potrzebne źródło]. Najczęściej więc w krajach zachodnich polskie pojęcie „narodowość” tłumaczone jest, dla podkreślenia niezależności od obywatelstwa, poprzez słowo etniczność (w językach tych krajów). "

"Dokumenty jedynie określają, że w państwach, w których istnieją “osoby należące do mniejszości etnicznych, religijnych lub językowych nie będą pozbawione prawa do własnego życia kulturalnego, wyznawania i praktykowania własnej religii oraz posługiwania się własnym językiem” (art. 27 Międzynarodowego Paktu Praw Obywatelskich i Politycznych, Nowy Jork 1966), a także “zapewni się im warunki rozwijania ich tożsamości” (Deklaracja ONZ, Nowy Jork 1992)."
            Z ctego powodu w ZSRR oraz Roscji istnaly lub istnieja Republiki lub inne podmioty panstwowe.
            Z tym,ze dotycza one nie mniejszosci narodowych,a absolutnie rownych sobie(na papierzerze) rownoprawnych narodow z ich dobytkiem i rozwojem kulturalnym i tp.
            W wymienionych krajach prawo polskie nie obowiazuje.
            Poniatno?
          • kaszebe12 Milo cie czytac , by wszy... 19.04.15, 13:47
            My , jak w Szwecji czy Niemczech , mamy tez pelno takich " papierkowych narodowosci" , ktore prostego zdania po francusku nie potrafia wydukac. -Istotnym jest jednak to ( tu ciebie uciesze) , ze nawet nasz hiszpanski premier Manuel jest "na wiecznosc wierny wspolnocie zydowskiej i Izraelowi", a was uwaza za "awangarde republiki". -Cieszysz sie ?
            • bywszy1 Re: bardzo mnie cieszy+ 19.04.15, 13:55

ze nie miesza mnie z przybleda wermachtowska.
              Niech zyje przyjazni izraelsko-francuska.
              Zgadzam sie,ze wsrod Francuzow spotykaja sie nalfabeci,albo roznego rodzjaun pociotki z wermachtu.
              Pozatym cos z panska logika nie tak.
              Wg.pan panski premier oswiadczy,ze jest przyjazny izralowi.
              A ja Izraelczykiem nie jestem,a tym bardziej Francuzem.
              Wiec awangarda republiki,ktora pana ugoscila i przyjela w swoje cieple pilusze,jako zem nie Izraelczyk byc nie moge.
              A szkoda.
              Bo przydalo by sie panska mozgowine jakos uporzadkowac.
              Bo bredzi pan.
        • polski_francuz Byc Francuzem 19.04.15, 13:39
          to znaczy byc obywatelem Francji. Czesto slysze uwagi o narodowosci od Francuzow. Jakiej jestes narodowosci? I odpowiadam zawsze tak samo. Mam jeden paszport. Francuski wlasnie. I na tym koniec.

Swierzbi mnie by odpowiedziec na miare faszystowskiej prowokacji. Ale sadze, ze nie nalezy. Jestes nieudacznikiem jak bracia Calibali czy cos tam i im podobni. Oni zaatakowali kalachami Charlie Hebdo, ty atakujesz mnie bo nie masz couilles na inne ataki i nie masz ani inteligencji ani sily charakteru ani pracowitosci na osiagniecie sukcesu.

I francuskie credo "liberté, égalité, fraternité" jest wlasnie dla takich jak ty i tych co mnie ciagle pytaja o narodowosc - francuskich faszystow rodem z FN stworzone. Nie zapomnij, ze jestesmy wolni, ze jestesmy rowni i ze jestesmy bracmi.

Premierem Francji jest Francuz urodzony w Hiszpanii, merem Paryza jest Francuzka urodzona w Hiszpanii. Francja daje szanse urodzonym gdzie indziej.

Lepiej o tym pamietac i popracowac na sukces zamiast siac nienawisc na forum.

PF
          • kaszebe12 Nie wysilaj sie , franca... 19.04.15, 13:57
            ...znowu uzywasz formulek przeczytanych w gazecie pana Blocha ? -Przeciez ty nawet nie wiesz ,czym jest faszyzm.-Pierwszy raz wbito tobie to slowo na zebraniu TPPR i tak zostalo...
            -Bracia Calibali ? - Kto zacz ? Gdzie to znalazles ? -Istnieli tacy ? -Francuscy faszysci rodem z FN ? -Tobie male czerwone rybki coraz bardziej daja o sobie znac pod sufitem. -O moje "couilles" nie martw sie....mam - wciaz zwawe , ha,ha,ha....
            • polski_francuz Mniejszosc narodowa 19.04.15, 14:08
              Mysle, ze to jest klucz do zrozumienia nienawisci twojej. Nienawidzisz Zydow jako innej mniejszosci narodowej, ktorej sie aktualnie lepiej wiedzie. Nienawidzisz Tuska bo jest Kaszubem, ktoremu Polska dala mu szanse na kariere.

Znam kilku Alzatczykow z podobnym podejsciem. Sadze, ze Slazacy z tego szwampuch i caesar dosc podobny nienawistny stan ducha maja.

PF

• kaszebe12 Prosze , pefcia... 19.04.15, 14:25
                ...udowodnij mnie rzekoma nienawisc do Zydow , czyli tzw antysemityzm.-Nie zrobisz tego z prostego powodu -ty nawet nie potrafisz samodzielnie myslec (slowo "myslec" figuruje w encyklopedii).-Juz dawno temu prosilem ciebie o dowod na to , ze Francja jest demokratycznym krajem...nic. -Ale mimo twoich czestych wyskokow, ktorych nie sa godni panowie spod butky z pyfem lubie czytac twoje "teksty" , zwlaszcza te o Francji. -Swietnie sie bawie - rzadko mozna poczytac takie bzdety. -Tak a propos...czemu tak bardzo nienawidzisz Rosjan ? -Cos zlego tobie zrobili w TPPR ? -Laurki nie dali ?
                • polski_francuz Challenge 19.04.15, 15:45
                  jest inny. Kiedy ostatni raz stworzyles watek pozytywny? Kiedy byles dumny z bycia Kaszubem, z bycia Polakiem? czy z bycia Francuzem?

Nie byla takiego watku i nie potrafisz byc z czegokolwiek dumny. Serce masz czarne i czarne masz mysli. I chcesz to forum na czarno pomalowac.

Niedoczekanie.

PF
                  • kaszebe12 Mmmmm... 19.04.15, 20:22
                    ...poeta z ciebie...."serce czarne , czarne masz mysli".-Skoro zadajesz mnie pytanie , w przeciwienstwie do ciebie , ja odpowiem...jestem dumny z bycia "Polack" , mam wspaniale dzieci kochajace Polske i fure wnukow. -Jestem tudziez dumny z odznaczen francuskich , ktore otrzymalem za to , co ty nazywawasz "Egalite , Liberte , Fraternite" , a co w rzeczywistosci wygladalo mniej ladnie i bylo faktycznie czarne. -Jestem dumny z przynaleznosci do wielkiej grupy "Polack" , ktorzy jeszcze do dzisiaj tworza kregoslup francuskiej armii....chyba wystarczy...
                    • polski_francuz Pisz 19.04.15, 20:25
                      o tym. Chetnie przeczytam i inni pewnie tez. Polscy emigranci potrzebuja pozytywnych wpisow.

PF
          • ubiquitousghost88 Pefcia, jak ty jesteś Francuz... 19.04.15, 14:04
            ...to jakie dopiero musi być siodło z koziej doopy!...
            • 5magna Re: Pefcia, jak ty jesteś Francuz... 19.04.15, 14:48
              On jest Franca. Nie mylic z Francuzem.....
    • bywszy1 Re:czytajac watek,mozna dojsc+ 19.04.15, 17:26

do wniosku,ze oprocz mnie(moje inicjaly na wszystkich pracach - F.P) i P.Fa reszta respondentow sa czwiercglowki.
      • 5magna Re:czytajac watek,mozna dojsc+ 19.04.15, 17:33
        Wszystkiemu winne bezrobocie....Bekart kapitalizmu......
    • j-k Zwolennicy "chinskiego" wymiaru sprawiedliwosci 19.04.15, 17:40
      widze - na foro w natarciu ?
      W Chinach ekzekucje transmituje si niekidyw telewizji - jak u nas czyniono to dla potrzeb Gawiedzi na Rynkach w Sredniowieczu.

a "Czape w Chinach " mozna dostac i za zwykle przekrety gospodarcze
      (poczawszy od jakiejs sumy).
      wyborcza.pl/1,75477,16841842,Chiny_juz_nie_szafuja_tak_bardzo_kara_smierci.html
    • tirol1 Re: -Francja grozi...Indonezji. 19.04.15, 20:35
      Bravo holland radykalny islam to nazizm ,chrzescijanstwo juz zostalo oswojone

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka