Dodaj do ulubionych

amerykanskie" Patrioty" na szrot

09.06.15, 12:48
łooo matkooooo,te Niemcy gupie jakies czy co ???? Wspierają zakłady które znajdują się na ich terytorium a nie jak my Imperium Dobra,tylko i wylacznie, Siemioniak w szoku:
www.tvn24.pl/niemcy-wybrali-system-obrony-przeciwrakietowej-meads,549691,s.html
Obserwuj wątek
    • j-k Patrioty - dobra wiadomosc dla Polski 09.06.15, 12:54
      - ze Niemcy z nich rezygnuja.
      To droga zabawka.
      Moze bedzie mozna odkupic je od Niemiec za pol ceny ?
      • wasyl_szuja Re: Patrioty - dobra wiadomosc dla Polski 09.06.15, 13:13
        Niemcy mają PAC-2. Nasza wersja powstanie w oparciu o PAC-3/Patriot Next Generation.
      • szwampuch58 Re: Patrioty - dobra wiadomosc dla Polski 10.06.15, 13:18
        j-k napisał:

> Moze bedzie mozna odkupic je od Niemiec za pol ceny ?
        Juz"kombinujom" jaszczobki nadwislanskie w sprawie tego szrotu:
        www.defence24.pl/232498,berlin-potwierdza-wybor-meads-jakie-skutki-dla-programu-wisla
    • wasyl_szuja My mamy za to kawalerkę Szambucha... 09.06.15, 13:16
      ...a nie zakłady produkujące rakiety średniego zasięgu. Podziękuj wujkowi Stalinowi, który zakazał nam brać udział w planie Marshalla. Czy MEADS, czy Patriot, i tak musimy kupić towar z półki debilu.
      • szwampuch58 Re: My mamy "styropian" 09.06.15, 13:26
        ...ukrainski debilu,wyspecjalizowany w produkcji japlek i kartofli od cwierwiecza,conajmniej.
        • wasyl_szuja Powiedz mi... 09.06.15, 13:38
          ...jakie rakiety p.lot. średniego zasięgu produkowaliśmy za komuny? Czas start.
          Ja mam taką tezę, że po wojnie ZSRR kontynuował politykę nazistów względem nas, czyli co najwyżej zawodówki i alkohol.
          • szwampuch58 Re: Powiedz mi... 09.06.15, 13:45
            ...gdzie byla Korea(ta od Samsunga) 25 lat temu?
            Do jasnej cholery,jak dlugo bedzie jeszcze u debili funkcjonowalo alibi "bo komuna" ,300 lat?
            • wasyl_szuja Re: Powiedz mi... 09.06.15, 13:49
              Korea Południowa to jednak nie zaznała takiego "dobrobytu" co Północna. A gdzie jest KRL-D dzisiaj?
              • szwampuch58 Re: Powiedz mi... 09.06.15, 13:58
                jak zwykle,brak odpowiedzi i natychmiastowy odjazd od sedna sprawy.... jak z golebiem gra w szachy:
                img7.demotywatoryfb.pl//uploads/201402/1392968617_3nekcy_600.jpg
                • wasyl_szuja Re: Powiedz mi... 09.06.15, 14:00
                  Pierwszy się zapytałem, jakie rakiety co najmniej średniego zasięgu p.lot. produkowaliśmy za PRL.
                  • karbat Re: Powiedz mi... 09.06.15, 16:46
                    od ilu lat Polska jest wolna , ruski pozbieral zabawki
                    i sie grzecznie wyprowadzil . ... Od ilu lat ? .

kto Polsce zabronila prosdukowac rakiety ? ! , Kto ?

kto Polsce bedzie w przyszlosci zabraniac budowy rakiet ... ?
                    niska wiedza , prymitywna technologia , brak kadr , cos jeszcze ...

• ubiquitousghost88 Zapomniałeś dodać... 09.06.15, 17:16
                      ...tym styropianowym nieudałotom rakietowym, że wyprowadzając się, raz jeszcze Ruski zdemontowali im stocznie i wywieźli złom za Ural...
                      A ponieważ przy tej okazji, szczęśliwi z wyjazdu, zakąszali rybkami, popijając wodą z Bałtyku, to i przemysł rybny kaput, i floty: handlowa, rybacka, wojenna na złom pajechali u Bożju matier...
                      • wasyl_szuja Re: Zapomniałeś dodać... 10.06.15, 16:25
                        Jest nam teraz lepiej. Naprawdę.
                    • wasyl_szuja Re: Powiedz mi... 10.06.15, 16:25
                      Rosja buduje dobre rakiety odkąd przejęła inżynierów Hitlera. To było jeszcze dawniej, a nam los nie zesłał takiego prezentu.
                      • ubiquitousghost88 Prezenty z nieba nie spadają... 10.06.15, 17:31
                        Trzeba mieć jaja i potrafić ich sobie wywalczyć...
                        Z twoimi jajami daleko nie zajedziesz...
                        • wasyl_szuja Po prostu... 10.06.15, 19:07
                          ...trzeba mieć masę mięsa armatniego, które w większości przetrwa ogień nieprzyjaciela i własnych oddziałów zaporowych.
          • j-k nie calkiem to prawda... 09.06.15, 17:22
            w koncu - w latach 70.tych technologie produkcji czolgow T-72 Polsce przekazano
            (z prawem do eksportu i modernizacji)

a po targach w kwestii lotnictwa - Sovieci zgodzili sie na przekazanie Polsce wybranych elementow do produkcji wojskowych samolotow mysliwskich - bysmy mieli czym ZSRR placic
            za Import MIGow...
            • wasyl_szuja Re: nie calkiem to prawda... 10.06.15, 16:31
              T-72 u nas produkowany dopiero od bodaj 1981. W ZSRR od paru lat produkowano już T-80. I pamiętaj, że ZSRR miał 3 wersje danego typu. Najbardziej zaawansowany dla siebie, mniej dla demoludów, najgorzej dla zaprzyjaźnionych państw 3go świata.

A te twoje jakieś "elementa" nie złożyły się na samolot.
              • j-k Re: nie calkiem to prawda... 10.06.15, 16:47
                wasyl_szuja napisał:
                > A te twoje jakieś "elementa" nie złożyły się na samolot.

No oczywiscie, ze nie. bo to byly (bodajze) tylko skrzydla i ogon.
                - ale tu chodzilo tylko o zarobienie pieniedzy na Import z ZSRR calych MIG-ow.

Ale Polska miala doskonalych konstruktorow lotniczych (samolot szkoleniowy Iskra),a to, ze nie produkowano samolotow bojowych - wynikalo tylko z braku pieniedzy - a nie z braku wiedzy
                pl.wikipedia.org/wiki/PZL_TS-11_Iskra
                • wasyl_szuja Re: nie calkiem to prawda... 10.06.15, 16:52
                  Skrzydła i ogon powiadasz...czyli blachy. Bądźmy poważni.
                  TS-11 Iskra ponoć był lepszy niż wchodzący ówcześnie na uzbrojenie większości demoludów L-29 Delfin, ale przespaliśmy czas, kiedy Czechosłowacja wprowadziła jego udanego następcę L-39 Albatros.
                  • j-k Re: nie calkiem to prawda... 10.06.15, 17:16
                    wasyl_szuja napisał:
                    > Skrzydła i ogon powiadasz...czyli blachy. Bądźmy poważni.

- napisalem powaznie. w tej transakcji chodzilo tylko pieniadze, a nie o transfer technologii
                    - ta nie byla potrzebna
                    - gdyz jak zauwazyles, Polacy mieli wlasne, a ich dalszy rozwoj uniemozliwial TYLKO brak pieniedzy no i moze niemoznosc wspolpracy z Czechami - co (jak mozna sie domyslac) blokowali Rosjanie.

> TS-11 Iskra ponoć był lepszy niż wchodzący ówcześnie na uzbrojenie większości d
                    > emoludów L-29 Delfin, ale przespaliśmy czas, kiedy Czechosłowacja wprowadziła j
                    > ego udanego następcę L-39 Albatros.
                    • wasyl_szuja Re: nie calkiem to prawda... 10.06.15, 19:09
                      A ja nadal nie wiem o jaką transakcję ci chodzi.
      • j-k Troche starszego, ale dobrego sprzetu zawsze sie.. 09.06.15, 17:17
        przyda...

Niemcy juz przeszly na Leopardy 2, ale Leopardy 1 znakomicie sie sprawdzaja w WP
        i beda modernizowane...
        • wasyl_szuja Re: Troche starszego, ale dobrego sprzetu zawsze 10.06.15, 16:23
          Sprawdź w google swoje rewelacje.
          • j-k ??? 10.06.15, 16:52
            - co w tamtym zdaniu bylo nieprawda ?
            wiadomosci.wp.pl/kat,1020223,title,Czolgi-Leopard-polskiej-armii-do-modernizacji-Tylko-jak,wid,15118746,wiadomosc.html
            • wasyl_szuja Re: ??? 10.06.15, 16:55
              Nie używamy czołgów Leopard 1. Używamy mosty towarzyszące i wozy zabezpieczenia technicznego na podwoziu Leopard 1.
              • j-k przejezyczenie 10.06.15, 17:12
                wiadomo, ze chodzi o 2A4

- jakos potocznie mowilo sie tu o nich "jedynki"
                o "2A5 "dwojki", a o "2A6" - "trojki"

w jakiejs dyskusji bylo porownanie do Merkav 1, 2, 3, 4...
                - i stad te cyfry...
                • wasyl_szuja Re: przejezyczenie 10.06.15, 19:05
                  Błądzisz jak dziecko we mgle. Po prostu wypowiadaj się w tematach na których się znasz.
    • deutor "sukces" Patriotow w Arabii Saud. 11.06.15, 01:59
      W/g oficjalnych inf. wystrzelono dwie rakiety z Patriota do Skuda-trafienia jak do tej pory oficjalnie nie potwierdzono......potwierdzila jedynie spekulujac jak zwykle prasa.

Skud,konstrukcja lat 50-tych ub.wieku,pochodna niemieckich rakiet "V" ktora zestrzeliwaly tlokowe mysliwce alianckie z dzialek pokladowych w czasie II WS.
      Obecnie strzelaja dwie rakiety za wiele milionow dolarow,sukces niebywaly nawet jak trafily.... wreszcie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka